![]() |
![]() |
![]() |
#1201 |
Starosedelac
|
![]()
@vasiljevic pa jasno je da će uspeh zavisiti samo od cene ..
Zašto je xbox uspešan jer cenu snižavaju jer mlate pare kroz store .. Pošto imaju windows store sa haračom od 33% mislim da mogu umanjiti cenu.. mislim da zato nije ni prestavljena cena..jer vagaju Bez obzira neće samo mirosoft pustiti ovakva rešenja tu su i drugi prizvodjači softvera tako da potencijalno u svakom slučaju naći se tržište ..kad prodaju ultrabooks sa preko 1000 dolara cene ..i ovo će kad je to isto samo još fleksibilnije i verovatno jeftinije (mislim na win 8 pro) a ARM verzija puca na tablet jer ima windows RT Deskop nema šanse da zamene ovakvi uredjai .. deskop će uvek postojati zbog jače snage ali laptop i notebook već trpi zbog tableta ovo je mnogo jači udarac potencijalno od ipada |
![]() |
![]() |
#1202 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
@player1:
Po specifikacijama Intela, i3 u desktop verziji se radi u dve verzije potrošnje, 35 i 65W, verzija za moblne sisteme (dakle, laptop) ima potrošnju od 17 i 35W. 3ća gen i5 procesora ( a to je ono što pominje MS) ima potrošnju ili 17 ili 35 W zavisno od verzije. Dakle, ako tvoj laptop ima i3 neće biti razlike u potrošnji na novom i5, a to kaže autonomija manja od tvog laptopa jer je baterija na onom MSu sigurno manja od baterije na tvom laptopu. Bar tako govori logika. @Dakins: Nisam pratio dugo kako im ide priča oko ekonomije Xbox-a, ali znam da su dugo imali samo gubitke na dotičnom i pokrivali ih uspešnom prodajom ne igrica za njega već profitom iz software dela kompanije(onaj prodaje softvera za desktop korisnike). A kolika će biti cena, pa sigurno neće biti manja od recimo Asus Transformer tableta, koji usput rečeno, nije mnogo manje imponzantan od predstavljenih rešenja MSa. Čak šta više, pošto ima isto kao i dotični tastaturu ali nešto deblju u koju je vrlo pametno stavljena dodatna baterija, ima sigurno veću autonomiju od MS čeda. Plus, dotični Transformer je već na tržištu, isplaćeno je mnogo toga pa ima dovoljno mesta za smanjenje cene u budućnosti. Tako da ćé u startu imati sigurno jaku konkurenciju. A to nije dobro za MS. Da se razumemo, da bi uspeli sa Win 8 njima treba još neki proizvožač. a taj prizvođač je u startu opterećen sa cenom Win 8 sistema koja je 85 dolara (dakle,start je 85 dolara iznad Androida) i koji mora da napravi sistem koji će pratiti specifikacije predstavljenih sistema od strane MSa (dakle, nema baš mnogo mesta smanjeju performansi i ostatka priče, naprotiv, da bi prodali moraju imati neki plus na sve dato). A ako budu prejeftini prema partnerima tada neće biti uspeha partnera i potencijlni partneri neće imati interesa da prave Win 8 sisteme. A to otvara pitanje vezano za monopol i nekonkurentno ponašanje, što je omiljeno kad ase radi o MSu ..... Tako da teško da može biti neka popularna i konkurentna cena njihovog proizvoda. I opet dolazimo do one priče, gde će napraviti napad. Očigledno na deo laptopova. A to ostavlja veliki deo tržišta desktopova koje ostaje netaknuto. I tu se onda vraćamo na opet postavljene zamerke samom operativnom sistemu koji je neprilagođen desktopu. Iskren da budem, imam utisak da je Balmer se opet zaigrao, i da zamišlja da će ovim čudom da pokrije svih 300 i kusur miliona predviđenih kompjutera sledeće godine, i da će postati monopolista i sa hardverom. I da će opet da se češkaju, i da će opet da se pitaju korisnici šta ne valja i da će opet da se čeka nova verzija sistema koja će trebati da ispravlja brljotine koje su lako mogle da se izbegnu da je neko malo poslušao desktop korisnike i njihove zamerke i da je odradio malo dodatnog posla da se izabere koji OS želimo da instaliramo, onaj sa Metro ili više klasičnu verziju. Sve u svemu, imam utisak da će ovaj Win 7 doživeti minimum 8 godina života, dopadalo se to MSu ili ne. ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Starosedelac
|
![]()
Microsoft uči od appla ovo će prodavati jer je fensi a potencijal postoji svaka sledeća generacija biće bolja..uz to ima mobilnost koja je ogromna
Microsoft neće sebi naplaćivati ništa 85dolara za windows RT je sve druge Zaboravljaš ti potrošaće sad im je cover fensi ![]() Microsoft nema troškove oko os ... Asus Transformer tableta ARM pa je kompatibilno ga uporedjivati sa ARM uredja ne verzijom win 8 pro opet sve je teoretrski kad bez cene..microsoftovog tableta win 8 pro je namenjen napadu na ultrabook a oni se prodaju zapravo dobro uprkos ceni.. I tu dolazimo do osnove svega mobilni windows uredjaji čine gro prodaje i sada ne deskop koji stalno opada..većina novih korisnika ne želi deskop,većina novih korisnika nema nameru da kupi deskop ,mnogi nemaju deskop kući. Prednost deskopa je snaga ali nema mobilnost ,treba mu poseban ekran ,posebni zvučnici ,posebna kamera ..taka da razlika u ceni nije tako velika kad sve dobiješ u kompletu.. Prema tome treba razumeti i microsoft koji počinje da zanemaruje deskop.. Neće deskop nikad izumreti ali realno ne čini više gro uredja i nastaviće da opada .. Ti reče ovaj ili onaj laptop notebook ubiće deskop ne to se nije desilo ali ga je svaki oštetio značajno .. Sad zamerke win 8 koji ja čujem su samo nema star menija ..dodje mi da poludim od gluposti argumenta .. bože koje robovanje navici ,ja sam izložio mnogo ozbilnije primedbe ali ajde da neko dinstalira sve appse iz metro sem one koje neće da koristi recimo- onaj za vreme je dobar jer uvek ima tačnu temperaturu itd dobiješ samo start meni koji zauzima ceo ekran .. zar je toliko nepodnošljivo. nije naravno ..Može win 8 veoma uspešno da se koristi i na deskopu sa tim da je win 7 još uvek bolje rešenje (ne mnogo) ako porave samo još malo okruženje a reče da većina poboljšanja nije došla na RC verziju a uzgred u odnosu na betu RC deluje bolje na deskopu čak i miš radi bolje u metrou..a metro apps na deskopu možeš sad staviti sa obe strane..Aero će ih koštati zbog fenci izgleda kod mnogih deskop korisnika a aero su izbacili samo zato jer na ARM postoji velik gubitak u trajanju baterija na intelovim ne (samo 1-4%) Rekoh najveći problem je srediti win 8 da radi ok na deskopu zbog nelogične razbacanosti programa posle instalacije u start meniju pa dog korisnik ukapira kako se to radi ,čestog pitanja sa kojom apps hoćeš da ovoriš ovaj fajll ali dobro prodje i to kad sve instaliraš posle bude čak i korisno..Najveća zamerka meni su metro apss koje jedu memoriji u pozadini to se odnosi i na ove tablete sa win 8 pro jer vidim da očekuju da sa njima radi i fotosop.. ![]() Poslednja ispravka: DAKINS (19.6.2012 u 23:26) |
![]() |
![]() |
#1204 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.760
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]() Citat:
Takodje, povrsina ekrana je dosta manja, a ekran je jedan od najvecih potrosaca na laptopu. |
|
![]() |
![]() |
#1205 | ||||||||||||
V.I.P. Test Play
|
![]()
Evo upravo odgledah celu konferenciju vezanu za Surface.
Licno, impresioniran sam tehnologijom koja stoji iza ova dva tableta, tj. jednog tableta i jednog tablet/ultrabook hibrida. Narocito po pitanju pokrivaca/tastarure, kao i sistema hladjenja. Vec vidim druge kako kopiraju ovo. P.S. Mozda bi trebalo da dodamo i novu temu na forumu, u vezi ovih uredjaja. |
||||||||||||
![]() |
![]() |
#1206 |
Starosedelac
|
![]()
Objektivno bilo koja procena surface nije moguća kad ima ovoliko nepoznatih stvari
1)Količinu rama 2)Kamera rezolucija i specifikacije 3)Trajanje baterija 4)ARM čip koji koristi verzija sa windows RT nije izričiti navede sem da je od NV 5)Nepoznatu cenu.. Nisu hteli da nam otkriju sve.. |
![]() |
![]() |
#1207 |
Član
Član od: 14.4.2011.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 58 puta na 35 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Apple zabaguje: "Ma ok, mora nekad i da se zabaguje
![]() Microsoft zabaguje: "A debili, FAIL, hahaha" -_- |
![]() |
![]() |
#1209 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Sta ces, Internet Explorer je uvek bio Internet Exploder.
|
![]() |
![]() |
#1210 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Da, ovo je sasvim normalno i očekivano ponašanje IE-a
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Hahaha, ma daj, dobri su
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
Izbacili win 8 phone. Sad je win 8 na telefonim,tabletima i na pc-u. Valjda je u istom progr jeziku pa je lako konvertovati programs za pc na tablet i telefon. Prave njihov ekosistem po uzoru na apple
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Inace, zasto ova tema nije u bitnima jos ^^ ? |
|
![]() |
![]() |
#1216 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo ja sam joj dao 5 zvezdica da postane bitna.
|
![]() |
![]() |
#1217 |
Starosedelac
|
![]()
E da, ko je instalirao osmicu, jel ima na spisku drzava, koje mogu da se izaberu za mesto stanovanja, Srbije? Posto vec na vise mesta na internetu nailazim da jednostavno nema nas ni pod Srbija i Crna Gora, ni pod Jugoslavija, jednostavno iscezli, najveci slucaj na koji sam naisao je prilikom instalacije OS X-a
![]() POBEDA ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Veteran
Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 99 puta na 70 poruka
|
![]()
nego jel neki gejmer od vas probao kakav je win 8 za performanse u igrama? Jel ima neke razlike u odnosu na sedmicu? Kako se ponasaju grafe s obzirom da je neki drajver izasao za intel i amd za ovu probnu verziju. Kakva su iskustva?
|
![]() |
![]() |
#1219 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
battlefield 3 modern warfare 3 Deus Ex - Human RevolutioN call of duty modern warfare 3 crysis needforspeed2 To sam instalirao nisam merio ali utisak mi isto |
|
![]() |
![]() |
#1220 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Ti tableti (danas proizvedeni) ,ce prosecni Srbin moci da kupi tek za 3-4,pa i 5 godina, posto ovde nisu plate 1000/2000 evra ,vec 150/200 (ako izuzmem BG/NS ,gde neko zaradi 300-400),pa bas me zanima ko je lud da 6 meseci rovi po njivi za jedan tablet od 1000$ ,kad za te pare moze da kupi PC, neverovatno vrhunskih performansi. Ja kao prosecan pripadnik bedne raje ,mogu samo da sanjam da kupim to cudo.Ko ima para da da 500 evra na PC,pa 400 evra za lap top,pa 1000 evra za tablet itd... To mogu svabe, mi bas i ne. Trebace njemu godine da jedan tablet takvih performansi padne na cenu od nekih 200 evra ,gde mi prosecna srpska raja ,mozemo da ga kupimo ,mozda zato i volimo desktop PC , jer ga mozes i sam sastaviti od jeftinih komponenti. Tabletima moze da se raduje samo - burzoazija u Srbiji (bez namere da nekog time vredjam)
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci: | ||
r0nIn (24.6.2012) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |