![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]()
Ne vidim kakve veze može da ima prelazak sa win na arch,a da zbog toga modem radi.
Sakis3g radi odlično,sa njim i dolazi usb_modeswitch,pre bih rekao da je problem do dozvola.Bilo je na sajtu kratko uputstvo za arch,jesi po njemu radio?Pogledaj sakis opcije za pokretanje iz konzole,i to je prilično važno. Alternativa je networkmanager+modemmanager,i tako radi odlično,samo ti trebaju parametri da popuniš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Evo provalio sam ga. Znaci moze i prvo u Linux, samo treba da udjem u Thunar i uradim eject tog USB medija. Posle ovoga sve funkcionise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]()
Pa to ti i govorimo,usb_modeswitch upravo to i radi,uklanja virtuelni cd,da bi mogao modem da radi.To mora da ti radi sa sakis3g,pokreni kao root,mislim da može i : sakis3g --asroot,zato sam ti napisao da proveriš opcije ,ima sve na sajtu.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dare023 na korisnoj poruci: | ||
Haker95 (28.4.2012) |
![]() |
#1224 |
Ex Parrot
|
![]()
Verovatno ste videli da je Arch dobio mirror na PMF-u u KG koji se nalazi na adresi: http://mirror.pmf.kg.ac.rs/archlinux/ ili ftp://mirror.pmf.kg.ac.rs/archlinux/
Status možete pratiti na http://www.archlinux.org/mirrors/status/ Ja sam podesio sistem da koristi samo ovaj server i odradio -Syy pa večeras puštam update, ali pošto mi je kućni net blago rečeno užasan, ko je voljan da eksperimentiše neka javi utiske o brzini, dostupnosti i stabilnosti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
Izvukao sam 515KB/s iz njega, ne mog' brže. Up-to-date je
![]() Zanimljivo da mi je poslednji update (pre ~sat vremena) ubio KDM i KDE nije hteo da se pokrene čak ni ručno (kdeinit4 se žalio da nema jednog fajla). Fali /usr/lib/libffi.so.5 fajl. Privremeno rešenje je Kod:
ln -s /usr/lib/libffi.so.6.0.0 /usr/lib/libffi.so.5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Ex Parrot
|
![]()
Završio sam update preko novog repoa, sve je prošlo OK. Brzinu ne mogu da komentarišem pošto na mom netu SVI repoi rade sporo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Član
Član od: 9.2.2006.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 72 puta na 57 poruka
|
![]()
Jel iko imao iskustva sa kernel-netbook projektom? Do sad nisam koristio custom kernela pa ne znam sta bih tacno dobio sa ovim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Nakon sto sam update-ovao Xfce na 4.10 ne mogu da iskljucujem, restartujem kompjuter normalno na Shutdown nego moram da idem u Terminal i kucam sudo halt. Proverio /etc/sudoers sve fino stoji, dacu sadrzaj ako treba. Jel ima jos neko ovakav problem i da li ga je resio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]()
Ako koristiš slim login manager, i njemu je izašla ovih dana nova verzija koja me je zezala sa LXDE-om isto kao tebe sa XFCE-om. Dok kad stavim GDM nemam problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1231 |
Član
Član od: 9.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Hehe..., Arch i njegove čuvene nadogradnje softvera. Ume arči često da napravi takve ludorije
![]() I meni je skoro tako poblesavio nakon update-a xfce-a, i jedva nekako reših sve probleme koji su bili nastali. A onda se setih da postoji još efikasnije rešenje, i vratim Acronisom Debian testing. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Član
|
![]()
Ili je mozda lakse da odradis downgrade XFCE za minut?
Mada, mozda je debian verovatno bolji izbor za tebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Ako si ovom drugom rečenicom pokušao da aludiraš na moje poznavanje linux-a, onda si sinak mnogo omašio, ali mnogo! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
E pa ne može i skroz frišak software i sve da radi kao podmazano. Archeri znaju da nekad moraju zasukati rukave, zato ga i koriste.
![]() A Debian testing imam na starom hardu, i iskreno, više sam problema imao sa njim kada mi se nakupi update-ovia nego sa Arch-om. Ali to već nema veze sa ovom temom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Za 6-7 godina konstantnog korišćenja Debiana, ja nikada nisam imao takvih egzibicija, kao sa Archom. Ali eto, iskustva su nam dijametralno različita. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]() Citat:
![]() ![]() Debian stable je čak uspeo da mi se zamrzne skroz, i to ne samo GNOME, nego ceo sistem. To mi se nije dešavalo nigde. Od onda sam se razočarao u njega i odlučio da ću samo Arch na primarnom hardu da držim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Član
|
![]() ![]() Ja sam u početku bio mišljenja da je to sve samo do hardvera, ali više nisam tako siguran u to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Član
|
![]() Citat:
Video sam dobru poruku na forumu o tome. Bleeding edge, not bleeding flat. Edge denotes falls will occur from time to time. Bring your own parachute. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Član
|
![]()
maxx10, u pravu si druže. Godinama sam se zezao i eksperimentisao sa distroima. Gubio svoje dragoceno vreme na raznorazna štelovanja, pritezanja, krpljenja po kobajama, gledanja u pasulj, ne bi li mi sve od hardvera, koliko-toliko pristojno radilo.
Ja više nemam vremena, a iskreno ni volje, da se zezam i bakćem, sa takvim glupostima. A pogotovu kada mi na arču uleti neki freš nadograđeni specijalac, pa mi urniše ceo sistem!!! I onda, što je i najluđa fora, kao ja treba da gluvarim po arčovom forumu, ili wiki-ju, ne bi li našao spasonosno rešenje, kojim će me Sunce ogrejati. A ja ću eto biti sav ponosan na sebe jer sam našao prokleti problem! ![]() Na Debian testing grani jeste nešto stariji softver, ali ja godinama s njim nisam imao pucanja sistema kao na arču. I za kraj moj moto je: "računar je tu da meni koristi, a ne ja njemu da služim". P.S. Peace braćo arčeri, jer ga i ja sam koristim; samo malo više volem deka debiana. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]()
E vidis,ja upravo Arch koristim jer na njemu imam najmanje zezanja(isto tako nemam vremena a ni zivaca vise).Sve poznstije distro-e sam isprobao i Arch mi je najmanje glavobolja zadavao(cak i od Debian stable grane).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
arch, arch linux, archlinux, distribucija, distro, instalacija arch linux, linux |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Razmena distribucija | urke | Slobodni softver | 9 | 26.6.2010 1:08 |
Puppy vodič za preživljavanje (Live linux) CD-USB flash | laikexpert | Slobodni softver | 26 | 18.9.2009 0:49 |
Windows (XP, Vista) VS Linux | AxeZ | Operativni sistemi | 437 | 5.5.2007 14:35 |
SuSE 10.0 i Dialup preko SMIN-a | Mirun | Slobodni softver | 5 | 10.12.2006 22:47 |
Stare i nove igre | BEAST | Stare igre | 42 | 30.3.2006 20:39 |