![]() |
![]() |
![]() |
#3541 |
Novi član
Član od: 10.3.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da pretpostavimo da je teoriji koja kruzi netom istina, sto niko kod Bioware nije potvrdio, ostaje jos par rupa. Ako je Separd pod vecim uticajem tih masina kako to da niko od posade ne pokazuje znake da su i oni pod nekim uticajem? To bi mozda objasnilo sto je Joker uhvatio maglu, ali ne objasnjava kako se Kejdan i Javik zatekao sa njim u brodu i na toj planeti. Mislim da je Vega spomenuo sustanje u nekom delu igre. Takode, cela Normandija ima ugradenu tehniku od strane Ripera. Takode, kada Riperi stignu na zemlju pristigli su u velikom broju. Zar to ne bi dovelo do ludila na nivou cele planete pogotovo medu vojnicima koji se ubedljivo najvise muvaju oko tih masina? I to dete. Buduci da sam lik Shepard zasnovala na svojoj licnosti svakako ne bih prihvatila ono sto se nudilo, vec bih mu rekla da moze da turi tu svoju 'logiku' tamo gde sunce ne sija.
Boze ceo kraj je pun rupa. Bukvalno vriste u lice. Nadam se da ce pustiti taj dlc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3542 |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]()
Ako je plan bio da se namerno ovako zavrsi igra da bi naterali ljude da kupuju dlc-ove,a opet ko kaze da ce biti samo jedan,mogli bi narednu godinu mesecno da izbacuju neki dodatak i tako objasne sve nebuloze kojih ima na pretek,uspelo im je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3543 |
Novi član
Član od: 10.3.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ne bi me cudilo. Doduse, ovo ne bi bilo nista novo. Fallout 3 je dobio. Koliko me secanje sluzi prince of persia iz 2008 je isto imao epilog price u formi dlc za xbox. Mada kraj te price je jos i normalno odraden u odnosu na mass effect 3. Ukoliko ostale kompanije misle da krenu ovim pravcem, da naplacuju prave krajeve, onda ce puci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3544 |
Veteran
Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
|
![]()
Ubeđen sam da su ovo eksperimenti da se vidi dokle može da se eksploatiše igrač i određena franšiza. Po malo se pomeraju granice, rade testiranja i prate reakcije, pa na taj način mogu igru koja je već u startu skupa da ovim eksperimentom naplate i još više, a da to direktno ne oseti igrač.
Problem je stvarno što je i dalje veoma mali procenat igrača u celom svetu, kao i mi ovde, koji prate ove razne stvari, analiziraju, komentarišu po forumima, podižu neki glas, a zapravo je samo promil u odnosu na svitu igrača koji igraju igre a u životu nisu se upitali za ovako neke stvari, niti prate forume, svakodnevne gaming vesti, pa čak i opise... Prošetaju do nekog Game Store-a pogledaju cover igre, pročitaju iza kratki opis od strane izdavača... Ako im se svidi to što vide uzimaju ako ne neku drugu i tako u krug... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3545 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka
|
![]()
Ma kad se sve sagleda, problem kraja nisu ni rupe u prici, ni neobjasnjive fizicke posledice, niti bilo koja mana koja realno moze da se pripise kraju. Problem je vrlo jednostavan, NEDOSTATAK EMOCIJA.
Sa mojim Shepardom sam proveo oko 100 sati kad se sabere na ovom save-u koji sam odigrao u trojci, pritom sam imao jos dva spremna na kojima sam na jednom igrao 30 sati, na drugom oko 60 (kec i dvojka zajedno). Dakle u ME univerzumu sam proveo oko nedelju dana, mnogo manje od mnogih koji su igrali, ali i dalje veoma dugo vremena. Kraj u meni nije pokrenuo ni jednu emociju, sem bes i nevericu da se dogadja ono sto gledam da se dogadja. Nije mi bilo zao desavanja oko Sheparda i Andersona, nisam osetio potrebu da igram igru jos, da zelim nastavak Shepardove kampanje... nista. Samo kao da mi je pao kamen sa ramena sto sam zavrsio, nista drugo. Verujem da se vecina osecala isto, ne verujem da je iko suzu pustio (figurativno) kad se igra zavrsila. Ostatak posta ce sadrziti spoilere vezano za RDR, Betmena, i prosle nastavke ME kao i ME3. Ko nije igrao, a zeli, nek ne cita dalje. Kad sam povukao paralelu sa nekim igrama koje sam igrao u skorije vreme, ova cinjenica me je najvise kopkala. RDR u kome se sve krece nekim tokom koji vi ne mozete da promenite (kao GTA ko je upoznat), kraj je bio beskonacno puta jaci i bolji iako u oba kraja, i u ME3 i u RDR, prakticno umiru glavni heroji. Scena sa kojom se zavrsava RDR je neverovatna, ne nosite tezinu univerzuma na ledjima, niste ujedinitelj galaksije, samo ste jedan kriminalac koji pokusava da postane dobar lik. Izadjete iz ambara i nalazite se pred nemogucim zadatkom, imate samo 5 metaka, a 20 protivnika i samo je pitanje koje ljude hocete da smaknete na kraju. Nema bezanja od smrti, nema velike zivotne filozofije, samo vi, dva ljigava FBI agenta i par americkih vojnika. Kad se scena zavrsila nisam bukvalno mogao suze da zadrzim, ne zato sto sam neki emotivac, bas suprotno od toga, nego zato sto je kraj toliko bio jak da je to tesko opisati. Ja cak ni ne volim divlji zapad, lud sam za svemirom i buducnoscu, ali kad je nesto dobro onda je dobro. Zato RDR i zasluzuje ciste desetke i titulu remek dela. Na kraju Betmena AC gine glavni negativac, lik koji je mozda i najomrazeniji superzloca na planeti zemlji, ali i dalje vam je zao coveka, cak je i Betmen shvatio koliki je to gubitak. Tesko je opistai tu scenu kada Betmen govori Jokeru da bi ga spasio bez obzira na to sto je ovaj pokusao da ga ubije. Pojavljivanje njih dvojce na kapiji AC je nezaboravna scena. The Witcher 2, kad izlazite iz zamka... Znate sta vas ceka u trecem delu, osvrcete se i znate sta ste sve uradili, i na kraju veoma bitno sa kim izlazite iz njega. Da li ste izabrali ljubav, prijateljstvo ili nadu u bolje sutra gde svaka rasa ima podjednako mesta pod suncem. Jako dobar kraj, iako nije kraj. ME 2 je imao fantastican kraj i koncept. Idete u samoubilacku misiju, ne ocekujete povratak. Sakupili ste tim, sa njima proziveli razne nedace, i na kraju ona scena kad se svi spremaju za ripere, ili ako je neko poginuo kad stoje na kovcezima, prosto neverovatno. Kraj pun nade, ponosni ste na sebe, svoju posadu. Svako je odradio neki zadatak i spreman je za dalje, spreman je za jos jednu nemogucu misiju. Pa u ME jedan kad sam pomislio da je Shepard mrtav bukvalno mi je srce stalo, a ovde sve mlako i beznacajno. To je najveci problem, to je ono gde su zabrljali, i to je ono sto ni jedan DLC ne moze da popravi. Poslednja ispravka: dragomix (24.3.2012 u 14:42) |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku dragomix na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#3546 | |
Starosedelac
Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 279 puta na 197 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Juraj na korisnoj poruci: | ||
simets (24.3.2012) |
![]() |
#3547 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.757
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Sto se tice ME3, stvar je u tome da se emotinvni delovi desavaju ranije:
Spoiler za :
Inace, sada kad malo razmislim, ima jos jedna stvar koja mi se ne svidja, a ne desava se na samom kraju: Spoiler za :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3548 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 9.5.2008.
Zahvalnice: 966
Zahvaljeno 767 puta na 462 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3549 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Dobro bre, kakav vi to pominjete kraj? Mislim, je li lepo dekica na kraju blade rekao unučiću da ima vremena da ispriča još jednu priču o Šepiki? Dakle, sve će lepo da nam se objasni u delu 4. ili bolje u delu 5. Ima toliko toga neobjašnjenog da nam bar još ovoliko delova treba. I bar deo 7 da se nauči fizika i sl teme ovde. I deo 8 da sve to lepo rekapituliramo, nešto kao ispit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3550 |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3551 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3552 | |
Deo inventara foruma
Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka
|
![]() Citat:
P.S. U proslom postu nisam pisao da je problem igre sto nema emotivnih trenutaka, ima ih, ali ni jedan taj emotivan trenutak nije dovoljno jak. Najaci bi trebao da bude na kraju, kruna stocasovnog igranja, a on nedostaje. To je ono cega ce se svako od nas secati, taj momenat kada smo sve zavrsili, a on je za vecinu gorak i vredan zaborava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3553 | |||
Veteran
Član od: 3.1.2009.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 388 puta na 234 poruka
|
![]()
Kraj ME3 je odvratan. Meni nisu emocije bile problem. Problem je sto kraj daje 3 opcije koje totalno neutralisu sve moje odluke iz prethodnih igara pa i iz ove. Razlog za ovakav kraj je isplivao. Casey Hudson i Mac Walters su napravili kraj a pri tome nisu konsultovali nikog od tima pisaca koji je radio na ostatku price. Zato imamo toliku razliku u kvalitetu pisanja unutar ME3. Dok je kraj prost i neubedljiv ostatak price je fenomenalno uradjen. Ne znam sta im je bila motivacija za ovo, ali uspeli su za 5 minuta da uniste celu trilogiju.
http://www.ibtimes.com/articles/3182...are-forums.htm http://geek.pikimal.com/2012/03/22/c...-name-release/ P.S.
|
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bacacar na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (24.3.2012) |
![]() |
#3554 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.941
Zahvaljeno 2.135 puta na 1.186 poruka
|
![]()
ajde stavljate spojler tagove,somovi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3555 |
Član
Član od: 25.6.2007.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 54 puta na 33 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3556 |
Starosedelac
|
![]()
Bioware obećaje da će Wrex biti romance izbor u narednim DLCovima
Spoiler za :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3557 |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
^ OK je to ako neko igra kao FemShep...u suprotnom bi to bilo bzv
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3558 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3559 |
Starosedelac
Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka
|
![]()
Josh jedan od razloga zashto su napravili uzasno nekvalitetan samo jedan kraj po meni je da prichom samo o tome prikriju sve ostale mane igre:
Ne mozesh da importujesh lice,lip syncing totalno off (nikada pre nije bio tako losh),uzasno jeftine animacije,low res. texture,beskoristan dnevnik koji uopshte ne prati questove,loshe izrezirani i napisani dijalozi,uzasno jednolichne i repetitivne sporedne misije DA2 style gde samo prislushkujesh shta ljudi prichaju,onda odesh,skenirash panetu i nadjesh uvek isti obelix koji je kao fol"razlichite stvari" ![]() A shto se zapleta tiche sve se bukvalno raspada nakon bos fajta sa Kai Lengom..tempo koji je do tada ustanovljen se neverovatno ubrza sa nelogichnim raspletima...jasno se vidi da su do tog trenutka radili po planu i onda se uspanichili valjda zbog roka da shto pre izdaju igru i sklepali bilo shta samo da zavrshe. |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku efil82 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#3560 |
Član
Član od: 25.6.2007.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 54 puta na 33 poruka
|
![]()
I ti mislis da su oni resili ovako 'imali smo dobar kraj ali cemo napraviti los jer je fanove daleko vise briga za lip sync nego za kraj citave sage'? Sve dobre strane ME3 nadilaze sve to sto si naveo visestruko...ali oni kojima smeta kraj upravo taj kraj ne mogu da prezale, a dali bi i ruku i nogu da je igra mogla da se zavrsi onako kako su oni smatrali da je logicno, i ne bi ni marili za teksture i obeliske. Bar je takav moj utisak...neko pomenu da nisu ni pitali pisce za kraj nego su ga sami napravili Hadson i bratija, pitam se dal je to tacno i u cemu je fora s tim
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
mass effect, multiplayer, rpg, srbija |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mass Effect PC version | WU TANG CLAN | Role-Play | 1545 | 2.7.2023 19:33 |
Problem sa Mass effect igrom | Vestax | Kvarovi | 6 | 24.6.2009 14:00 |
Mass effect | Bozidar | Konzole | 33 | 11.3.2009 21:26 |
HTPC (tih, ne greje se, moze da gura Mass Effect) | Vladimiros | Šta da kupim? | 8 | 30.5.2008 19:06 |