Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.2.2012, 20:28   #1801
Mean_Machine
Veteran

Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka
Određen forumom Re: Mass Effect 3

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Glas Prothean-a mi jako lici na Garrus-ov glas, tako da mi je malo verovatno da je original...ali videcemo

BTW, Vigil inace kaze da je par Prothean-a sa top lvl clearance probudjeno iz kriostaze na kraju invazije i da su otisli na Cidadel-u kako bi pokusali da sprece da se Reaper-i nekoj novoj civilizaciji opet uvale kao njima...u ME2 o njima nije bilo reci...tu je i baza na Marsu kao i homeworld Hanar-a odakle bi mogli Prothean-ci da izmile...ako su na Ilos-u uspeli da sklone hiljade svojih od Reaper-a onda su to mogli i negde drugde jedino mi bode oci ta nagla promena izgleda Prothean-aca...a ni to nije official info to start with
Baza na Ilos je bila top secret, pa zbog toga Reaperi nisu imali pojma da postoji.
Mean_Machine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2012, 20:29   #1802
vlacke
Veteran

Član od: 20.2.2006.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 169 puta na 109 poruka

Citat:
bacacar kaže: Pregled poruke
@nameless1
Evo bas se spremam! Znamo svi da ti je TW2(meni uzasno smorna) omiljena igra.
Blasphemy! Sjajni Witcher nikako nije dosadna igra.

Citat:
mesomebody kaže: Pregled poruke
to sto su od KOTORa napravili MMO samo da vise zarade
vlacke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2012, 20:53   #1803
Shonkas
Banned

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Shonkas

Bas ste se ,skoro, svi izbedacili i imate losa predvidjanja za ovo...??! Moguce je...ali ja sam oprezan , jer sam ispljuvao Darkness II DEMO, a igra me totalno iznenadila (pozitivno)
Shonkas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2012, 20:57   #1804
zokocx
Starosedelac

Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 927
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka

Nesto sad citam da ce ova igra povecati prodaju tastatura posebno oni koji imaju kvarljivi SPACE ... i dobro da nisam probao demo, kazu da ide na zivce, gore od Stronghold 3 na update-ima.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2012, 22:24   #1805
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Problem sa "svemogucim space" je shto te chesto "zalepi" za povrshinu kad u stvari zelish da trchish i...bum mrtav si.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2012, 23:34   #1806
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.757
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
Equilibrium kaže: Pregled poruke
Ma kakva crna gluma i dikcija, protheani su izumrli (ili prepravljeni u kolektore), to je problem sa celom ovom pricom, a ne kakav im je dijalekat, uzeto je da su izumrli, kasnije je dokazano da ih je pobila, porobila rasa super omnigenocidnih masina, i sad odjednom jedan se stvori od nekud da pomaze Sepiki, gde je bio ko zna koliko hiljada godina, kako je uopste on mogao da izbegne genocid od strane fakcije koja je isti ponovila savrseno gomilu puta? Mozda i smisle neki odgovor ali on ce biti glup, jer ovakvo vadjenje stvari iz thin aira u zavrsnom delu trilogije moze da znaci samo jedno, hteli su da daju igracu da vodi je te protheane jer su smatrali da ce nekom retardu to biti zanimljivo pa ce dati dolare za DLC.
A jel si mozda igrao Mass Effect 1?
Jel se secas sta je Vigil pricao u vezi Prothana na Ilosu?

EDIT:
Vidim kolega Dreamfall me pretece.

Pre bilo kakve diskusije o Proteanima, treba se lepo podestiti ovoga:

Vigil's Tale, Pt.1/2

Vigil's Tale, Pt.2/2

^Inace, jedan od most epic momenta u celoj triologiji, za sada.
(obratiti paznju na 7min prvog dela, i pocetak drugog dela)

Poslednja ispravka: player1 (20.2.2012 u 23:47)
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Asmodeus (21.2.2012), bokela (22.2.2012), mesomebody (21.2.2012), nameless1 (21.2.2012), Skenderevo (21.2.2012), virtuoz pavle (21.2.2012)
Stara 21.2.2012, 0:03   #1807
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

^ Komentar s klipa s kojim se slazem:

Citat:
ME1 was...majestic, is the first word that comes to mind. This one scene, however simple, sets the tone for the entire game. ME2, although a great game in it's own right, can't come up with a similar scene that is so subtle yet powerful
Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 0:13   #1808
virtuoz pavle
Starosedelac

Član od: 5.6.2008.
Zahvalnice: 993
Zahvaljeno 122 puta na 98 poruka

@player1
zar je moguce da sam proveo 20min slusajuci sta stari "prothean gramofon" ima da kaze?
virtuoz pavle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 0:19   #1809
Gladiator
Član

Član od: 14.4.2011.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

@virtuoz pavle lepo receno uzalud troseno vreme
Gladiator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 0:20   #1810
Asmodeus
Starosedelac

Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka

@Player1:
Hvala na obnovi gradiva!
Iz ovoga se da zakljuciti da Protheani nisu imali bas toliko jak motiv za prezivljavanjem kad su ostali zarobljeni na citadeli, ako ih je vec ostalo svega desetak, jer je to premali broj da bi nastavili vrstu, tako da mi ta ideja o prothean kompanjonu deluje glupo.
Dobro, ne treba se hvatati za dlaku sad, ali steta je sto je lore neprecizan i nekonzistentan i sto ce Bioware u trojci natrpati gomilu jos takvih gluposti koje ce jos vise pokvariti utisak o ovoj sci-fi fransizi.
Asmodeus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 0:28   #1811
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.757
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Licno mislim da prica ostavlja dovoljno prostora za tako nesto, ako taj prezivli protean bude bas jedan od tih naucnika, sto su dospeli na Citadelu.

Kao sto recr Vigil, njihova sudbina je nepoznata, a pretpostavljam, da kad su vec bili spremni da se zrtvuju za nesto sto njima samima nece nikako pomoci, samo da bi prekinuli ciklus, da se ne bi zadovoljili samo sa modifikacijom "ready" signala Keepera, i polegli svu nadu da ce sledece inteligentne vrste biti spremnije.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
mesomebody (21.2.2012)
Stara 21.2.2012, 13:17   #1812
Boško A.
Novi član

Član od: 19.2.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Exclamation Re: Mass Effect 3

Citat:
Bratori kaže: Pregled poruke
Kritika za sve one koji pripovedanje u bilo kom umetnickom delu shvataju bukvalno. "Lolz, tablodi u buducnosti ce sigurno brze siriti vesti" ili "ZOMG, decak nije zeleo pomoc u onoj situaciji, yeah right"

U umetnickom delu umetnik moze ali i ne mora da ostane veran "stvarnosti". To je ta cuvena umetnicka sloboda, razlog zbog koga umetnicka dela nisu jednaka istorijskim. Umetnik ne bi bio umetnik kada vam ne bi ostavljao mesta za razmisljanje. Moja poruka je da ne trazite i krpite rupice, da ne glumite kriticare, opustite se i uzivajte u igri.

Ako imate vremena procitajte moj osvrt na Mass Effect 3 demo itd.

Spoiler za utisci:
A sada utisci iz demo-a.

Jasno je da je sigurno nekoliko meseci stari build igre, cini se isti onaj koji su odavno prikazivali na gamespotu i ign-u. Takodje, moralo se skratiti uzivanje zbog microsoftovog limita o velicini demoa, a svi igraci moraju dobiti isti demo. Kada na sve to dodate i multiplayer radi dobijanja sto veceg delica fps igraca, jasan je cilj ovog demo-a. Iako jos nisam igrao mp, utisci iz kratkog sp dela su pozitivni.

Mozda sam jedini kome se svidela opcija koju je bioware ukljucio tj action-rpg-story. Nesto sto bi mnogo vise igara trebalo da ima. U danasnje vreme mnogi nemaju mnogo vremena koje bi proveli uz igru te je ova opcija samo ucinila igru pristupljivijom za razlicite profile igraca. Ne, niko ne mora biti ostecen. ME3 je igra sa daleko vecim auditorijumom, a developeri su dali pravi odgovor na to.

Ja sam se prodao na onu scenu sa decakom. Iako isklisizirana i predvidljiva uspela je da probudi emocije i savrseno se uklopila u mass effect univerzum i Separdov lik. Od prvog dela Separd se bori sa mnogo vecim silama od njega samog, vodi velike ratove a u ratu je uvek mnogo zrtava. Ogroman teret i mnogo odgovornosti pada na vodju, bezbroj je pitanja u njemu dal je mogao nesto drugacije. To ostavlja tragove u njegovoj psihi. Kada je Separd ponudio decaku pomoc, decak je odgovorio: "Ne mozes mi pomoci". Zasto bi bilo ko u takvom trenutku odbio pomoc? Decak je po meni halucinacija koju dozivljava Separd i predstavlja sve one koje Separd nije uspeo da spasi u ratovima i koji su ostali vecno izgubljeni, to je nacin na koji Separdova podsvest komunicira sa njim. Posebno zbog toga sto je rat sada veci nego ikad, mnogo je neizvesnosti i ceo svet se uzda u njega, sada dolazi do izrazaja. Scena je uspela da probudi i nas igrace - zeleo sam da se u istom trenutku vratim na zemlju i unistim sve reapere!

Takodje sve pohvale za muziku. Posebno se primecuje unapredjeni zvuk u combatu, vidi se uticaj DICE-a na celoj audio podlozi. Clint Mansell, iako je demo kratak je odusevio ovom kompozicijom, nepotrebno je reci zasto. Podsetio me na Inception, napravio je pravi potreban preokret i docarao neizvesnost i beznadeznost u kakvom je i tonu ovaj treci deo. I cuvene numere iz prethodnih ME su tu, sto je vrlo bitno. Jedva cekam da vidim njegov score u celoj igri.

Demo je odlican, veran ME igrama, nadam se da ce i ME3 takav biti. Ovaj serijal je prebogat i jedan od najboljih ove generacije, nadam se da ce uvek dobijati specijalan tretman kakav zasluzuje.

TL;DR Mass Effect je umetnost.

Btw Ne trebaju mi zahvalnice.
Registrovao sam se smo da bih mogao da ovom liku dam zahvalnicu! Veliki sam fan Mass Effect franšize i dugo sam lurker ovde i moram reći da sam baš razočaran komentarima u ovoj temi. Samo dokazuju kako površno analizirate ME, i priču i univerzum i likove. Najgore što su mnogi ovde veterani gaminga koji su odigrali ili se bar hvale da su odigrali većinu klasika ali opet nisu sposobni da čitaju između redova i shvate pravu poruku.
Preporučujem vam da pročitate ovo:
http://io9.com/5886178/why-mass-effe...our-generation
Ako vam je tekst predugačak pročitajte bar deo o filozofiji. Samo to što je Mass Effect usvojio Lavkraftov kosmicizam je dovoljno da ga odvoji od ostatka SFa koji nam se u poslednje tri decenije servira u knjigama, TV serijama, filmovima, igrama... Filozofija potpuno suprotna onoj u holivudskom SFu!
Boško A. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 14:07   #1813
Pegasus
Član

Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka

То што си окачио је већ постављано у теми и у најмању руку је смешно.
Pegasus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Pegasus na korisnoj poruci:
Asmodeus (21.2.2012), JAZO (21.2.2012)
Stara 21.2.2012, 14:27   #1814
LoshMeeBre
Starosedelac

Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka

Citat:
Boško A. kaže: Pregled poruke
Preporučujem vam da pročitate ovo:
http://io9.com/5886178/why-mass-effe...our-generation
Ako vam je tekst predugačak pročitajte bar deo o filozofiji. Samo to što je Mass Effect usvojio Lavkraftov kosmicizam je dovoljno da ga odvoji od ostatka SFa koji nam se u poslednje tri decenije servira u knjigama, TV serijama, filmovima, igrama... Filozofija potpuno suprotna onoj u holivudskom SFu!
Pa sta? A i samo zato sto je autor teksta napisao da je filozofija potpuno suprotna holivudskoj, ne znaci da je tako

Citiram tekst "There is no recognizable divine presence, such as a god, in the universe,and humans are particularly insignificant in the larger scheme of intergalactic existence, and perhaps are just a small species projecting their own mental idolatries onto the vast cosmos, ever susceptible to being wiped from existence at any moment. "
Sa druge strane, kroz prvi, a narocito drugi deo se konstantno provlaci cinjenica koliko su ljudi bitni i specijalni (shepard iskljucivo human, human reaper, pad citadele ukoliko ne pomognu ljudi...).

Filozofija o nedokucivom znacaju zivotu za ljude (dok ga Reaperi, kao mnogo naprednija rasa razumeju) se sasvim slucajno opasno granici sa mogucnoscu da pisci nisu imali pojma sta se tu desava. "We impose order on the chaos of organic evolution." Mumbo jumbo, kao da je neorganski svet uredjen, zadnji put kada sam proverio entropija je jos uvek beskonacna :P
LoshMeeBre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 14:40   #1815
s3t2tru
Član

Član od: 12.11.2011.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 23 puta na 16 poruka

meni je mass effect najbolja rpg fransiza koju sam igrao,to sto je neko veteran ili nije mene ne zanima,igram vec 10 godina rpg igre i mnogi naslovi koje ljudi obozavaju ja mrzim kao npr the witcher 2 koji mi je uzasno dosadan iako sam 1 obozavao ili morrowind koji mi je bio toliko uzasan da sam ga izbrisao cim me je napala neka kocka
jednostavno mi je igra bila smesna i nisam mogao da je prihvatim kao ozbiljnu...
ja sam jedan od onih kojima je grafika veoma bitna,jednostavno mi prica nije dovoljna vec moram i vizualno da budem zadovoljan.
igram rpg-ove od baldurs Gate-a pa do skyrima i meni je mass effect fransiza br 1 jer po meni ima najbolju pricu.
to sto ce neko ovde reci ajao mass effect je napravljen za ljude koji igraju gow itd mene ne zanima jer obozavam sve od bioware-a osim jadnog dragon age-a 2

ps mislim da je bolje da su umesto proteana ubacili sarena u ekipu,npr da je i njega cerberus oziveo itd ali to je samo moje misljenje naravno

Poslednja ispravka: s3t2tru (21.2.2012 u 14:49)
s3t2tru je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 14:48   #1816
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka

Inače "10 godina" je jedan tren u RPG žanru. To znači da kad si počeo da igraš, svi najbolji naslovi su već bili objavljeni.

Citat:
s3t2tru kaže: Pregled poruke
ja sam jedan od onih kojima je grafika veoma bitna,jednostavno mi prica nije dovoljna
Citat:
meni je mass effect fransiza br 1 jer po meni ima najbolju pricu.
Pre da je ovo ispod razlog.

Citat:
mene ne zanima jer obozavam sve od bioware-a
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 14:48   #1817
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
LoshMeeBre kaže: Pregled poruke
Citiram tekst "There is no recognizable divine presence, such as a god, in the universe,and humans are particularly insignificant in the larger scheme of intergalactic existence, and perhaps are just a small species projecting their own mental idolatries onto the vast cosmos, ever susceptible to being wiped from existence at any moment. "
Sa druge strane, kroz prvi, a narocito drugi deo se konstantno provlaci cinjenica koliko su ljudi bitni i specijalni (shepard iskljucivo human, human reaper, pad citadele ukoliko ne pomognu ljudi...).
Hehe, ja sam bas stekao utisak da su svi u tom univerzumu nesposobni moroni, koji ne bi znali pertlu da vezu da Shepika nije tu..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 14:51   #1818
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Hehe, ja sam bas steako utisak da su svi u tom univerzumu nesposobni moroni, koji ne bi znali da vezu pertlu da Shepika nije tu..
Pazi, ne smeš zaboraviti prvu ME igru. Saren je bio prokleto dobar pozitivac a kasnije i negativac u tom univerzumu. Raznolikost vrtsa i mnogo toga stoji - u kecu. Dvojka je već limunadica kakva odavno nije viđena. Trojku neću da komentarišem, ali stvarno je žalosno videti kad neko uništi sopstveno umetničko delo zarad para, a posle dođu ljudi da ga brane jer im se dopada komercijala.
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci:
nameless1 (21.2.2012)
Stara 21.2.2012, 14:56   #1819
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

Citat:
ps mislim da je bolje da su umesto proteana ubacili sarena u ekipu,npr da je i njega cerberus oziveo itd ali to je samo moje misljenje naravno
A ne, to nikako...Saren je bio vrhunski odradjen negativac prvog dela, i takav i treba da ostane zapamcen i tacka. Stvarno cu se iznervirati ako ga Bioware ozivi na bilo koji nacin - spominjanje da, ali ozivljavanje nikako.
Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2012, 15:01   #1820
s3t2tru
Član

Član od: 12.11.2011.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 23 puta na 16 poruka

koliko znam saren je od pocetka igre prikriveni negativac,jos 20 godina pre pocetka tvoje price je unistio andersonovu karijeru spetrea pre nego sto je i pocela...
ne mozes da izvlacis moju poruku iz konetksta i da konstatujes nesto :P
to sto su tebi najbolji naslovi objavljeni 90tih meni su 2000tih,hvala bogu da ima razlicitih misljenja,bilo bi glupo da svi isto razmisljamo.
pa svaka kompanija zeli da bude komercijalna a koliko znam bioware vec duze vreme pravi lepe pare od svojih igara
s3t2tru je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
mass effect, multiplayer, rpg, srbija

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Mass Effect PC version WU TANG CLAN Role-Play 1545 2.7.2023 19:33
Problem sa Mass effect igrom Vestax Kvarovi 6 24.6.2009 14:00
Mass effect Bozidar Konzole 33 11.3.2009 21:26
HTPC (tih, ne greje se, moze da gura Mass Effect) Vladimiros Šta da kupim? 8 30.5.2008 19:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:54.