![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#2481 | |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Starosedelac
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.286
Zahvaljeno 878 puta na 526 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ziveo sam tamo '90. (i u skolu isao), koja je to vukoje...ina.... Moj cale je, izmedju ostalog, saradjivao sa tadasnjim upravnikom aerodroma. Covek je aerodrom drzao pod konac (za razliku od ostalih ruskih aerodroma, koji su izgledali kao stanice "Laste" u unutrasnjosti Srbije). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | |
Veteran
Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 326 puta na 216 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.236 puta na 1.274 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Veteran
|
![]()
Šta drugo mogu da urade ako im trebaju pare?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Član
Član od: 11.1.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 38 puta na 34 poruka
|
![]()
da prodaju avionesa placa a ne P-38
ovo je sramota šta rade prodali bi oni i i fiata samokad bi znali da ih neko nebi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Veteran
|
![]()
Jel moze neki link sa npr. blica, b92 ili slicno da udjem u pricu, jer nisam cuo za ovo, a nemam vremena da teglim amaterski snimak od 35 minuta uz, trenutno, sugavu konekciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2491 |
Veteran
|
![]()
Nisam siguran koliko je taj direktor strucan ako je njegova licna odluka. I koliko on sme samostalno da je donese. A s druge strane dobro znamo da oko muzeja ima gomila razlicitih aviona. Bolje pola galebova da se proda (koji predpostavljam da su nagurani tamo posle Dejtona, jel gresim?) nego jedan ovaj. A opet verujem da ameri imaju gomilu tih aviona kuci. Njima se ni ne da vise od te sume za taj avion. Dobro sad retko ko bi kupio galeba i sl. avione ali mislim da sigurno ima drugih letelica koje bi mogle zajedno da se prodaju za tu sumu. A s druge strane to nisu nikakvi novci za neki ozbiljniji remont letelica i hangara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Galebovima je uglavnom istekao resurs, a iznenadio bi se za interesovanje koje se pokazuje za G2....avion mali, lagan i lak za upravljanje i obuku, pre par godina neki amerikanac je kupio par komada koje je kasnije restaurirao i i dalje leti na njima....nego se bojim da te pare od prodaje ne idu muzeju vec nekome sa strane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2493 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Ono što ja mogu da kažem je ovo: koliko se sećam, po zakonu, za prodaju nekog muzejskog eksponata odluku o prodaji i dozvolu za to donosi narodna skupština.
Ima razloga za to, muzejski eksponat je nešto što je bitno za istoriju ili šta već i ono je iz tih razloga smešteno u muzej. Usput rečeno, to bi trebalo da je jedan od 4 ta modela u Evropi. Posledica ovoga će biti da će dotični direktor na kraju da ode u zatvor. Zakon ne interesuje finansiranje, dobre namere ili šta ja znam. I on će da kaže da je to krivično delo i da se za njega ide u zatvor. Treba li? Da. On nema odobrenje da to radi sa tim eksponatom tog rariteta. Mislim, šta sad treba da se radi u ostalim muzejima? Nemamo para, ajd da prodamo onog Pikasa, nije naš slikar, koji će nam, dobićemo pare , šta ima veze, koga to od naroda interesuje .... To je posledica njegovog čina, otvaranje vrata da se prodaje šta kome padne na pamet. Da govorimo o Galebovima, njih ima pa OK, damo dozvolu i ok. Ovako .... sramota pred nama, na nama i pred našim potomcima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
Veteran
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 282 puta na 157 poruka
|
![]()
Ja sam pročitao da se radi tek o 20-30% od čitavog aviona, tj. da su samo delovi u pitanju. E sad šta je istina...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Jeli bitno koliko je to procenata? To je muzejski eksponat.
Inače koliko znam to je preko 60% i to sve originalni delovi, što je retkost kod takvih stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
|
![]()
Кажу да их је 40 преостало на свету.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2497 |
Član
|
![]()
ma imamo Fiata koji je JEDINI na svetu pa vidi u kakvom je stanju
Bolje da su ponudili tog P 38 za restauraciju FIATA i depoa pa da nas Bog vidi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2498 |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka
|
![]()
Само не знам где би они уопште и изложили те авионе. Тај цео музеј је јако лоше дизајниран.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2499 |
Član
|
![]()
Možda da naprave Aneks
![]() Iskren da budem neznam ni ja gde bi stavili bilo šta "novo", verovstno bi nešto moralo da bude sklonjeno. Što se tiče dizajna, Dizajn je po meni OK s obzirom kad je rađen, jedino ga održavanje je*e |
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
Veteran
|
![]()
Koliko se ja secam ima tu prostora u tom ''staklenom zvonu'' a jos nekoliko eksponata sigurno. Na kraju krajeva sve se moze lako prosiriti. Ono sto je problem uvek bio i ostace kod nas su pare. I kretenizam koji ide izgleda uz nedostatak novca, ili nam je u genima.
nesto citam pa naidjoh na ovu sliku http://www.gayot.com/blog/wp-content...-lightning.jpg u jednom jakom muzeju u Virdziniji, koliko sam shvatio http://www.gayot.com/blog/smithsonia...skegee-airmen/ Interesantan tekst, ili bolje reci sajt posvecen ovom interesantnom avionu: http://p38assn.org/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
|
|