Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.9.2011, 21:48   #3661
Mafija2
Banned

Član od: 23.1.2010.
Lokacija: Jay-Z and Alicia Keys - Empire State of Mind In New York
Zahvalnice: 413
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
Određen forumom Re: Mafia 2

Ja planiram da odigram ovo ponovo, jer kada sam bio igrao prosle godine nisam bas sve najbolje razumeo...
Mafija2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2011, 22:06   #3662
markos807
Starosedelac

Član od: 27.10.2009.
Zahvalnice: 1.463
Zahvaljeno 417 puta na 326 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku markos807

Odigraj ponovo,ali sa svim dlc-ovima.Onako redom: Mafia 2>Jimmy`s Vendetta>The Betrayal of Jimmy>Joe`s Adventures
markos807 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2011, 12:49   #3663
Nicin
Član

Član od: 31.1.2009.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Jel zna neko sta se desava na kraju sa Joeem?
Nicin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2011, 12:51   #3664
markos807
Starosedelac

Ja nisam razumeo.Mozda su ga samo odvezli u kucu i bam.
Stara 26.9.2011, 16:37   #3665
ristek
Član

Član od: 23.10.2009.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka

Citat:
Nicin kaže: Pregled poruke
Jel zna neko sta se desava na kraju sa Joeem?
Pa ta situacija ostavlja mijesto za nastavak.......ili bar ja tako dogodi.
ristek je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2011, 16:55   #3666
Uros12
Deo inventara foruma

Član od: 2.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 812 puta na 556 poruka

Pa gotovo sigurno je da su Dzoija ubili a mozda i nisu.U svakom slucaju pravo pitanje je sta ce biti sa Vitom,tj. njegova prica je sudeci po kraju ove igre daleko od zavrsenog.Mnogo pitanja je ostavljeno sto mi se ne svidja mnogo ali to su sigurno namerno ostavili za nastavak.Nadam se samo da necemo morati na njega da cekamo toliko dugo
Uros12 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.9.2011, 23:03   #3667
Pax90
Nepotvrđena registracija

Član od: 22.9.2007.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 22 puta na 17 poruka

Po svemu sudeci oni ce izbaciti jos nekoliko DLC i nece nista reci a time ce zaraditi para i para.....
Pax90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.9.2011, 23:49   #3668
NastyB
Banned

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 902 puta na 538 poruka

Citat:
Pax90 kaže: Pregled poruke
Po svemu sudeci oni ce izbaciti jos nekoliko DLC i nece nista reci a time ce zaraditi para i para.....
Ne bih se složio sa ovim za pare. Počev od kritičara, pa do igrača na forumima, svi su "ispljuvali" igru iz (relativno) dobrog razloga. Ma kako to glupo zvučalo, upravo zbog toga je prodaja igre doživela strahovit neuspeh. Na osnovu uspeha originalne Mafije, preordera je bilo podosta, ali se od dana izlaska prodajna cifra strmoglavo sručila.
Naravno, za to nije kriv Illusion Softworks (2K Chech) jer im je trebao dobar izdavač i finansijska injekcija, ali je to dovelo do toga da im 2k games bukvalno iskasapi igru, kako bi je prodali u što više delova, te im se to silno obilo o glavu. Za njih je prodajna cifra Witcher 2 misaona imenica.
Ne može niko da me ubedi da JOE`S ADVENTURES nije bio, jednom, integralni deo igre (neke gameplay snimke sa YouTube-a pre pojavljivanja igre nisam uopšte video tokom igranja) koji je, zbog gramzivosti izdavača, prepravljen u neki bezvezni trči-tamo-vozi-ovamo-pucaj-kojekude mod. Što bi rekli naši stari - zinulo du*e za pare!
Lično, ako Mafija 3 bude jednako kratka i jednako "tanka" sa pričom (nemam ništa protiv "wise-guys" klišea, naprotiv, ako se pravilno upotrebi) sa gameplay-em koji može gotovo žmurećki da se pređe, onda me baš zabole šta će biti sa Vitom.
NastyB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NastyB na korisnoj poruci:
BrutaLiS (2.11.2011)
Stara 27.10.2011, 23:24   #3669
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Citat:
Mafia 2's story is a work of art, a lesson in storytelling other game makers should listen to. It doesn't glorify the mobster lifestyle like part one did - it's darker and more depressing, showing the less-than-pleasant side of getting involved with the mafia. You lose contact with your family, you live in a constant state of fear, the politics at the top of the mafia and its families, being a pawn in something greater than yourself - it's all there.
Nema kriticar koji nije nahvalio pricu u Mafia 2. Ja ne znam sta to vama veteranima smeta u ovoj prici ? kako je ona to tanka ? Bolji pricu necete naci u mnogim danasnjim igrama, tako da ne vidim sta je to tanko. Vise od 2 sata odlicno smisljenih cutscena sa strasno dobrom glasovnom glumom i likovima. Pati od nekih mana, mozda ne dovoljno razradjena, kratka ali da je losa ? to je po meni glupost. Samo pogledas danasnje "price"

Problem je sto uporedjujete sa Mafiom 1. Tu je prica drugacija, mracnija ozbiljnija muzika i dijalozi sa Don-om, atmosfera takodje, naracija je bolja. Al sve to je Mafija 1, malo koja igra ima bas tako dobru pricu, ali da je igra Mafia 2 tanka na polju price...ne, to joj je najbolji adut, pored i solidnog sistema borbe i svega sto ide uz njega.

Pricate o nekom kliseu ? tj. uzimate drugima rec iz usta da bi se slagali sa nekim tamo "veteranima" Taj se nagledao igara ili filmova sa ovakvom pricom...mozda, ali kad je srozate u 3 reci...
Mislim i da je neko spomenuo ovde da je prica kao iz filma Goodfellas, koji je naisao na vrlo pozitivnu kritiku. Mozete videti na IMBD.

Uticaj modernog vremena, kako se danas prave igre, je sigurno uticao na drugi deo, i u ovom slucaju izdavac upropastio na neki nacin al de je prica losa toliko, svi ste kao razocarani pricom, jel ste to skipovali cutscene ?
Niste jedva cekali da vidite sta ce dalje biti sa Vitom ? Niste se mozda malkice vezali za neke likove ?

Nije na nivou prvog dela..samo to. A premasuje 90% danasnjih igara kad je prica u pitanju.

Inace uzeo ja malo opet da obrnem, sa sve DLC betrayal of jimmy koji stvarno izgleda sad dostupan i na PC, mada nije bitan toliko.
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iceman_37 na korisnoj poruci:
Stefan 5 (28.10.2011)
Stara 28.10.2011, 0:18   #3670
Porsche
Starosedelac

Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka

Ja mogu samo dodati da sam oduševljen igrom i da dugo vremena nije bilo ovako dobre igre. Ovo je samo moje mošljenje, a naravno da se neće svi složiti sa tim.
Porsche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2011, 8:53   #3671
markos807
Starosedelac

Citat:
Iceman_37 kaže: Pregled poruke
Inace uzeo ja malo opet da obrnem, sa sve DLC betrayal of jimmy koji stvarno izgleda sad dostupan i na PC, mada nije bitan toliko.
Uzmi sva tri DLC-a i kompletiraj redom,prvo osnovnu igru pa onda Jimmy`s Vendetta,pa Betrayal of Jimmy,pa Joe`s Adventures.Tako sam ja presao i ostao zapanjen
Stara 28.10.2011, 17:33   #3672
Journalist
Član

Član od: 26.12.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Нисам успео да нађем тему за Мафиу 1, па рек'о овде да питам...
Јел постоји неки мод који побољшава графику да можете да ми предложите?
Journalist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.10.2011, 18:36   #3673
Iceman_37
Starosedelac

Citat:
Journalist kaže: Pregled poruke
Нисам успео да нађем тему за Мафиу 1, па рек'о овде да питам...
Јел постоји неки мод који побољшава графику да можете да ми предложите?
samo malo gugla...

http://perfectworlds.wordpress.com/2...graphics-mods/

Mada ono. Svi bi hteli da ljudi tj npcs izgledaj bolje a ne ko papiri, al takvog moda nema. Uglavnom samo kreni da igras, navici ces se na grafiku posle nekog vremena. Nije ni tolko losa, za ono vreme bila je vrh.

@markos807 Ide valjda prvo Betrayal of Jimmy pa onda njegova Vendetta
Stara 2.11.2011, 22:02   #3674
Iceman_37
Starosedelac

hahahahaha

Inace, za one koji ne znaju, Prica iz Mafije 2 je gotova i nece se nastavljati ukoliko bude Mafia 3.
Stara 2.11.2011, 22:03   #3675
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

Kako si zakljucio da je gotova?
dex3108 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2011, 22:39   #3676
Iceman_37
Starosedelac

Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Kako si zakljucio da je gotova?
2K developer Martin Zavrel je to odgovorio na njihovom forumu u QnA-ju.

Smatraju da je prica gotova, no i jeste realno kad pogledate, iako mnogi shvataju kraj kao "cliffhanger". U potpunosti se slazem sa Martinom.

Malo razjasnjenje u spojleru...

Spoiler za epilog:
Stvar je jasna. Prica pretstavlja surovost koju Mafija moze da iznese. Sve je tu. Prilika da se pogleda kroz Vito-ovu prespektivu. Velika zelja da postane neko na bilo koji nacin dovela je do toga da izgubi svoju porodicu, provede vreme u zatvoru i kao vrhunac svega plativsi najvecu cenu, izgubio najboljeg prijatelja iz detinjstva, moze se reci brata.
Objasnjava nacin kako radi Mafija. 2k je zamislio kraj kao metak. Da vas pogodi pravu u srce, i da se na tome zavrsi. Sledeci put kad igrate probajte da gledate zadnju cutscenu kao kraj, a ne samo kao dogadjaj, vec kao celinu i epilog. Kroz svu surovost na koju je Vito naisao, opet je imao srece na kraju. Garantovao je za izdajicu Henrija Tomassina. Pobio zajedno sa Joe-om pola Vincijeve i pola Kineske Mafije i tako zapoceo rat. Iskorisceni i izmanipulisani do maksimuma, pravi pijuni u igri. Oni nikad nisu razumeli sta znaci biti u Mafiji. Odani svojim sefovima mozete videti gde ih je to dovelo. Verovali su u prijateljstvo, u tom poslu ne postoji. Kroz igru verovali su Clemente-u, iskoristio ih je da dodje do vise novca, verovali su Carlu Falconeu, covek je sve vreme bio u poslu sa drogom pokusavajuci da iskoristi njih da se ostarase konkurencije, i na kraju krajeva, njihov "prijatelj" Henry. Pored svega toga Vito imajuci srece da je spasao Leo Galantea od sigurne smrti dovodi do toga da on sklapa dogovor sa kinezima i sa Frankom Vinicijem ciji je i savetnik. Usluga za uslugu... Vito ce se otarasiti Falconea a zauzvrat ostati ziv i primljen u Vinci familiju. Opet pored svog krvoprolica cena je morala da se plati a to znaci Joe taken care of.
Kraj je jasan i nastavak nema smisla. Lekciju je Vito naucio i po mom misljenju ostace ziv dugo i umrece prirodnom smrcu kao Majkl iz Kuma. Naucio je sve moguce lekcije, nikad nemoj da izdas, nedaj da te emocije vode, ne mesaj ih u posao (kao Joe) i kloni se droge jer je to sigurna smrt. Sto se i pokazalo Henrijevom smrcu i Joe-a na kraju. Poucen tim iskustvom ostaje da radi za Vincije.

"I couldn't sleep. Things were bad and they were only gonna get worse. The truth is gonna come out sooner or later. And then we were gonna have Falcone after us along with the Chinese and Vinci. This wasn't how I imagined it when we were startin' out. I dream o' money, cars, women, respect, freedom. I guess I ended up getting all that or less. But along with it came in prison, living in constant fear and the blood of my friends. I ducked it as long as I could but it was all finally catching up with me. It was all just a matter of time."

I svega ovoga moze se zakljuciti da je njegova prica gotova. On je pokazao sve sto je doziveo, i sve ostalo bi vestacki produzilo igru.
Drugo nema smisla za happy endings. Poruka nebi bila poslata ukoliko se npr. Joe izvuce i nesto drugo dogodi pa oni opet zajedno itd. Tako je kako je, tesko...
Uglavnom ukoliko ce izaci Mafija 3. Imace novog glavnog lika, nove likove i novo mesto. Recikliranja nece biti.
Opet ponavljam reci 2K developera Martina Zavrela. We belive that Mafia 2 story is told.

I sad nek mi neko kaze da je prica tanka ^^ samo je kratka

EDIT: o zaboravi...evo jedan ekstra fan made trailer. Stvarno profiiiii

Moving Mountains

Poslednja ispravka: Iceman_37 (2.11.2011 u 23:15)
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Iceman_37 na korisnoj poruci:
bela lampa (2.11.2011), BrutaLiS (2.11.2011), dex3108 (2.11.2011), Rainman (2.11.2011)
Stara 3.11.2011, 15:44   #3677
maxa151
Novi član

Član od: 1.11.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Jes da mi je prvi post ali moram da iskritikujem ovu igru..Da zanemarimo pricu,grafiku i napucavanje,da li se vama ova igra stvarno toliko dopada ? Sem price sta vas tera da igrate dalje ? Mene iskreno nista,jedva sam cekao da zavrsim samo da vidim sta ce da se desi na kraju i to je to,rupa..Pa stari 2D GTA II je za ovu igru tata...Ovde masakriras policajce 5 minuta,odes u prodavnicu kupis odelo i kao da se nista nije desilo..U igri su prisutne 3 familije,a ti nemozes da izaberes za koju ces da radis nego kako te prica navodi..zadaci uglavnom dosadni,ima nekoliko koji mogu da prodju...Jedino mi se svidela ideja sa zatvorom,taj deo mi je bio bas zanimljiv,a naravno mogao je mnogo bolje da se odradi,kao i cela igra..Mafiu 2 je definitivno trebao da radi neko drugi,tema je dusu dala za mesavinu blagog RPG-a i FPS-a..e sad ovo je sve moje misljenje i ako se neko ne slaze neka napise..bez lose namere!!

pozz
maxa151 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2011, 16:14   #3678
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 899
Zahvaljeno 1.190 puta na 639 poruka

Promasio si ti igru Mislim ,kakva je to kritika ,igra je trebala da bude FPS/PRG hibrid?

Neke stvari su trebale da budu bolje uradjene ,npr. kao sto kazes policija, ali poenta igre i nije bila da se ti tamanis do besvesti sa policijom po gradu.
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci:
BrutaLiS (3.11.2011), Iceman_37 (3.11.2011)
Stara 3.11.2011, 16:16   #3679
Iceman_37
Starosedelac

^ Ok je to. Ali krtikujes igru za stvari za koje nije namenjena da izlozi. Mafia 2 je STORY-DRIVEN linearna igra sa pojedinim mainstreamovanim elementima sandboxa da bi je mogla igrati sira populacija trzista (gejmera).
Apsolutno daleko od RPG-a, ne daje mogucnost za izbor jer bi tada upravo ono sto planira da pokaze, fantasticnu prezentaciju price izgubilo na kvalitetu.
Odma greska na pocetku..."Da zanemarimo pricu, grafiku i napucavanje" nema nikakvog smisla. Upravo si uklonio tri najbitnije stvari, jezgro onoga sto je Mafia 2 probala da prezentuje. Ne mozes to da zanemaris i onda da ocenis igru.
To sto, mozes da prodjes kroz crveno a da te ne pojuri policija, to sto mozes da nosis hrpu oruzja ispod kaputa je samo malo otstupanje od realizma tj simulacije da bi upravo kao sto sam rekao igra bila dostupna i manje iskusnim igracima. Isto vazi i za to sto si naveo pri promeni odece. Mora da se zaradi jbg...a ne da se pravi nesto sto je licilo na Mafiu 1 koju ce samo odredjeni old school fanovi da cene.

Prvo stare igre, nebitno koje vrste su skore sve bolje od nastavaka. Tada je znacilo nesto drugo praviti igru. Ne vredi uporedjivati, to vas dovodi samo do razocarenja.

Mafia 2 je za ono sto je htela da postigne odlicno ispala. E sad sto bi necija zelja bila da se od same Mafiatm napravi igra koje ce zastupati RPG elemente u sandbox okruzenju tj preci mozda u te vode, birati familiju i ostalo je samo tvoja zelja, a ne propust Mafije 2.
Mesaju ljudi Mafiu 2 sa sandbox igrom, pa im nedostaju simlator karakteristike, a i na kraju sa RPG-om pa im se ne svidja. Naravno, jer to 2K-u nije ni bilo u planu da tako prezentuje ovu igru. Da su ti dozvolili da ides da igras bilijar prosto bi njima potrosilo dragoceno vreme, koje im je skraceno za to da poboljsaju glavnu pricu. Igra je propatila na nekim elementima zarad dobre price.
Glavna stavka je upravo ta prezentacija...isto kao fenomenalna Witcher 2 prica, ali koja je propatila u donekle nedostatku C&C-a i vise linearnosti, jer je upravo htela da pokaze odlicnu pricu bez kompromisa.

Ono sto je 2k izjavio je da su sve svoje resurse prebacili na pricu i prezentaciju toga, i da bi sve ostalo, odlazak do prodavnice da kupite voce pa da odnesete kuci, sednete na klupu itd. nebi prosto uklopilo i oduzelo od kvaliteta za onoliko vremena koliko su imali da dovrse igru. Jednostavno cilj je bio takav. Linearna da kazem "fake" sandbox igra sa pricom baziranom na knjizi i filmu. Mafia 2 je cinematic iskustvo koje moze da se poistoveti sa dobrim 2+ sati filmom u kojem vi igrate protagonistu, pratite ono sto on vama ima da isprica. Narativno je zamisljena da vam pokaze nesto. To je Vito Scaletta kroz vase oci. Sto vise priblizeno pravom zivotu (prica) i dodavanje nekih gameplay elemenata koji bi eto sigurno poboljsalji recepciju mafije nisu odradjeni jer za onoliko resursa koliko je dato razvojnom timu iz 2K prosto nije bilo vremena.

u GTA glavnu pricu mozete da zavrsite za 10 sati, ali sa toliko nebitnih recikliranih arkadnih side misija i stvari koje mozete da radite u gradu dobijate na 40 sati playthrougha npr. To je odlicno, to je ono sto je GTA hteo da ponudi, ali zato defintivno prezentacija price pada na kvalitetu i ne vredi je spominjati.

Poenta ovog sto sam napisao je ono sto je rekao Bascelik iznad mene

Moram dodati i fenomenalnu voznju i igri. Jedinstveno iskustvo, osetite kola iz tog vremena onako kako dolikuje. Tacno se i vidi da su ono sto je direktno povezena sa pricom odradili sa puno paznje. Ima mnogo voznje u igru, mada meni nije mana, uz odlicne radio stanice, muziku i najbolju fiziku vozila iz 50setih je uzivanje, jos kroz detaljno odradjen Empire Bay...

Poslednja ispravka: Iceman_37 (3.11.2011 u 16:50)
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Iceman_37 na korisnoj poruci:
bela lampa (9.11.2011), BrutaLiS (3.11.2011), Skenderevo (3.11.2011)
Stara 3.11.2011, 16:47   #3680
maxa151
Novi član

Član od: 1.11.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
Bascelik kaže: Pregled poruke
Promasio si ti igru Mislim ,kakva je to kritika ,igra je trebala da bude FPS/PRG hibrid?

Neke stvari su trebale da budu bolje uradjene ,npr. kao sto kazes policija, ali poenta igre i nije bila da se ti tamanis do besvesti sa policijom po gradu.

A izgleda da sam omasio igru,a i omatorio boga mi!!

Kad igram igru hocu kompletan ugodjaj,uz dobru pricu hocu i dobro gejmersko iskustvo.Zar to nije normalna stvar danas,zar nema dosta igara koje poseduju i jedno i drugo ?
maxa151 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
mafia, mafia 2, mafija

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Mafia Che_ Akcione igre 549 3.9.2022 9:02

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:10.