![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.2.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Kupih ovaj laptop i odmah imam problem sa driverom za bluetooth.U specifikaciji pise da ima bluetooth ali ja nikako ne uspevam da ga ukljucim i u device manageru nema bluetooth uredjaja a skinuo sam gomilu drivera za njega(koristim win7 ultimate x64 sp1).Sad skidam novi win7 jer sam poceo da sumnjam da instalcija ovog nije u redu iako je koristim na desku i radi normalno vec vise od 7meseci.Ovde jednostavno izgleda da ima problem,prosto nijedan software koji je dosao uz ovog acera ne radi(e power; emanagment).Ako neko ima neku ideju neka to podeli hvala unapred.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Isto i sa novim win7 , prosto neverovatno . Nosim ga u ovlasceni servis jer me je toliko iznerviraao da ne zelim vise da ga koristim. Kada ga srede javicu vam utiske sto se samog lap topa tice(za sada me mnogo nervira bluetooth)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Odneo u servis renomirane radnje gde je laptop kupljen u beogradu i ni oni nisu uspeli da rese problem nisu cak ni sigurni da li ima bluetooth??? Uputili me na zvanicni sajt acera za pomoc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Kazu da se sada ugrdjuju wifi/bluetooth adapteri u jednom uredjaju i da je takav u mom laptopu ali nisu sigurni.Da li je neko imao slican problem sa bilo kojim laptopom pa da kaze kako je resio problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Pokušaj da pronađeš odgovor ovdje.
Znam kako se osjećaš, ako će ti biti imalo lakše od toga... ![]() I ja sam davno kupio jedan Aspire koji mi je od početka kidao živce, isto kao taj tebi sada. I ja sam imao nedoumice oko BT na mom modelu, jer je on imao dugme na sebi za paljenje/gašenje bluetooth-a. Pa čak i drajver za bt na Acer stanici za drajvere, ali se ispostavilo da uopšte nema bt. ![]() Ali sam ja to lako otkrio, samo sam progooglao o mom modelu, i brzo shvatio da on nema bluetooth. Dok se za tvoj model vidim pojavljuje bt u konfiguraciji, tako da bi trebalo da ga ima... Da li imaš dugme za paljenje/gašenje WiFi/BT na laptopu? Da li na Acer stanicama za drajvere ima bluetooth drajver za tvoj model? U Device Manageru ga možda ne vidiš zato što nije aktiviran (ako ga uopšte imaš), a da bi ga aktivirao moraš BT drajver da staviš u startup. To je barem meni pravilo problem na novom laptopu koji ima BT, disejblovao sam mu proces koji je povezan sa BT i nisam mogao da ga aktiviram kasnije kada sam hteo. Ali ja imam hard. dugme za BT/WiFi, i wireless konzolu koja stoji u system tray-u i preko koje aktiviram Bt kada to želim. I dok ga ne aktiviram, ni ja ne vidim bluetooth u Device Manageru. Eto, nadam se da sam ti barem malo pomogao nekim informacijama i da ćeš rešiti problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ima dugme za wifi i na tom bi trebalo da ukljucuje i bt.Da na acer stranici ima drivere za win7x64 za BT.Kad ih instaliram nista se ne desi i dalje ne radi.
Nisam siguran da sam razumeo kako da stavim driver u startup?Ako mozes da mi malo blize objasnis to. I znam da bi i ja tako nesto trebao da imam ali meni se trenutno ne pojavljuje mogucnost da ukljucum BT po uputstvu trebao bi da imam softver koji ti daje mogucnpost da ukljucim wifi/BT/IR a kad neki uredjaj nemas onda ti on ostane potamnjen i ne mozes da manevrises sa njim ako me razumes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.285 puta na 984 poruka
|
![]()
Ukljuci neki uredjaj sa bluetooth signalom (npr mobilni telefon) i vidi da li tel prepoznaje racunar i obrnuto? Takve gluposti se desaavaju prilicno cesto, nije razlog za gubljenje zivaca. cak i da nema BT (a vrlo verovatno ga ima), mali usb-BT uredjaj (manji od 10*10mm) mozes kupiti za 7-8 eur.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
probao i to , nije uspelo.Znam da nije razlog nerviranja da mogu da kupim mini BT za 700rsd ali me prosto nervira cinjenica da ne mogu da ga nadjem.Ali sam sad kontaktirao jednog lika sa foruma da proveri da li ima uopste bt ili ne.Jer na nrekim modelima pise da ima ali oni racunaju ima mogucnost ugradnje BTa.Mada nov je model trebalo bi da ima u sebi ugradjen chip ali videcemo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Evo , kao sto sam i obecao kada sredim sve na laptopu da i kazem par recenica o njemu prema licnom iskustvu.
Konfiguracija je sledeca: Intel i3 380 2.5GHz 3mb cache, nVidia GeForce GT520M 1GB ddr3, 4GB ddr3 1066mhz, 500GB HDD (neke osnovne karateristike) Elem , posle problema sa BT i zvukom sada je sve dovedeno na svoje mesto. Da ne bude zabune ovaj model 5742G-384G50mnkk ( 5742g je model 38 je i380 core i3 procesor 4g je 4gb ddr3 1066mhz i 50 je 500gb HDD) NEMA (tako je) nema BT tj ima mogucnost dodatnog dongle BT uredjaja na samom atherosovom chipu nema BT uredjaj.Zvuk je prilicno los ali to se i podrazumevalo sobzirom da ima samo jedan mono zvucnik(stedelo se) e sad to ne bi bilo tako strasno da bar ima podrsku za 5.1 sistem ali na zalost nema uvek mozete imati zvuk ali kao stereo. Treca losa stvar je vga konektor (mislim da je to prilicno zastarelo) tu je trebao da stoji dvi konetor.To su neke primedbe ali imajuci u vidu perfomance koje poseduje za tu cenu 43000rsd mislim da je prilicno dobar. Hdmi je odlican wifi takodje 3xusb je uvek potrebno mada licno bi izbacio lan konektor (ko jos vezuje laptop putem lan kabla) i tu stavio jos jedan usb.Instalirao sam win7 home premium x64 sp1 i radi odlicno sto se tice mobilnosti mogao bi da bude laksi za bar jedno 300-400g mada nije strasno. Osnovni programi za filmice i muziku rade normalno,autocad 2010 takodje (stim da mu treba malko vise vremena da izrenderuje sliku u 3d prikaz).Igre...pa nije lose fifa 11 prebacena na tv 1920*1080 hdmi kablom je za vreme igranja od nekih dva sata secnula u par navrata jedva primetno(druge nisam probao na tv). Gta4 je po auto config imao sl.rez: Average FPS: 22.77 Duration: 36.98 sec CPU Usage: 93% System memory usage: 80% Video memory usage: 85% Graphics Settings Video Mode: 1366 x 768 (60 Hz) Texture Quality: High Texture Filter Quality: High View Distance: 32 Detail Distance: 70 Hardware Microsoft Windows 7 Home Premium Service Pack 1 Video Adapter: Intel(R) HD Graphics Video Driver version: 8.17.12.6696 Audio Adapter: Speakers (High Definition Audio Device) Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 380 @ 2.53GHz i igriv je bez nekih problema dok je sa malo podesavanja dobijen sl.rez:Statistics Average FPS: 22.97 Duration: 37.18 sec CPU Usage: 92% System memory usage: 77% Video memory usage: 85% Graphics Settings Video Mode: 1366 x 768 (60 Hz) Texture Quality: High Texture Filter Quality: Highest View Distance: 50 Detail Distance: 70 Hardware Microsoft Windows 7 Home Premium Service Pack 1 Video Adapter: Intel(R) HD Graphics Video Driver version: 8.17.12.6696 Audio Adapter: Speakers (High Definition Audio Device) Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 380 @ 2.53GHz tako da sve u svemu mislim da je skroz ok iako sam bio skeptik po pitanju grafike.Ako nekog interesuju dodatne informacije neka se javi.Poz svima. Poslednja ispravka: Dimo (5.8.2011 u 15:06) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
ACER Aspire 5738ZG-424G32Mn | love2spooge | Prenosni računari | 0 | 26.9.2009 19:17 |
Acer Aspire 5630g ili Acer extensa 5536g | Stefan 5 | ŠDK - Prenosni računari | 16 | 26.6.2009 16:35 |
Acer Aspire 5715Z-3A1G12Mi vs ACER Aspire One A150-B | Covenant | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 14.2.2009 14:19 |
ACER Aspire 7520G-402G24Mi za 585€ da ili ne? | KRUSADER | ŠDK - Prenosni računari | 0 | 13.1.2008 15:25 |
ACER Aspire 5102ANWLMi ILI ACER Aspire 5612ZNWLMi | lexa | ŠDK - Prenosni računari | 6 | 20.6.2007 17:43 |