![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Starosedelac
Član od: 30.12.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 473 puta na 241 poruka
|
![]()
Hvala ti...
Nego, kako si to namestio da sortiras odredjenu kategoriju po svojoj zelji? Kako si napravio to gore da izbiras? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Član
|
![]()
Nema na čemu. Za tako nešto dovoljno je da selektuješ tabelu i izabereš Filter iz menija Data.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Starosedelac
|
![]()
Još jedno pitanje iz Excel-a...
![]() Kako da nateram Excel da mogu da sortiram podatke po datumu, tj. kako automatski da dodam datume za narednu godinu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Kad smo vec kod excela da pitam i ja nesto , Da li je mogoce i kako primeniti formulu (averege na primer) u drugom tabu (worksheet) za vrednosti iz prvog tab-a , znachi u jednom worksheet-u selektujem polja iz kojih hocu da izvrsim kalkulaciju a da u drugom tab-u ili worksheet-u dobijem rezultat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
Na drugom listu selektuješ ćeliju u kojoj želiš da dobiješ prosečnu vrednost, zatim klikneš na fx i pronađeš funkciju AVERAGE, selektuješ je, klikneš na OK i kada ti se otvori prozor Function Arguments pritisneš list na kome se nalaze vrednosti na osnovu kojih hoćeš da izračunaš prosečnu vrednost, i selektuješ te ćelije, i na kraju ponovo pritisneš taster OK. 2. način - "ručno" unošenje finkcije i argumenata Na drugom listu selektuješ ćeliju u kojoj želiš da dobiješ prosečnu vrednost, zatim uneseš AVERAGE sa argumentima (naziv lista i opseg ćelija). Na primer, ako želiš da izračunaš prosečnu vrednost na osnovu vrednosti iz ćelija A1 i A2 na prvom listu, unećeš sledeće: Kod:
=AVERAGE(Sheet1!A1:A2) |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bolton na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (6.3.2009) |
![]() |
#26 |
Starosedelac
|
![]()
Evo ja sam započeo ručno, jer nisam našao rešenje...
![]() Interesuje me kako da Excel sam nastavim niz na slici automatski? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Član
|
![]()
Jedna od mogućnosti je pravljenje Custom liste, ali nije baš najprikladnije rešenje.
Klikni na ćeliju gde ti se nalazi prvi datum i iz menija Sort izaberi Custom Sort, zatim iz kolone Order selektuj Custom List i onda u polje List Entries unosi datume jedan za drugim, počevši od prvog datuma, odvajajući ih zarezima: Kod:
23.2.2009,24.2.2009,25.2.2009,26.2.2009 Kod:
23.2.2009 24.2.2009 25.2.2009 26.2.2009 ![]() Još jedna napomena i predlog. Excel prepoznaje datume kod kojih su dan, mesec i godina odvojeni kosim crtama. Ako ti ne smeta da datumi budu u ovom formatu, onda kopiranje možeš jednostavno obaviti selektovanjem prvog datuma i prevlačenjem. Podrazumevani oblik datuma je mesec/dan/godina. Ali pre svega treba da formatiraš ćeliju kao datum. Na primer: selektuj prvu ćeliju u koju želiš da uneseš datum. Klikni desnim tasterom miša i izaberi Format Cells. Iz polja Category selektuj Date i izaberi format datuma koji ti odgovara. ![]() Poslednja ispravka: nighthawk (23.2.2009 u 22:33) Razlog: spajanje |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bolton na korisnoj poruci: | ||
Željko (23.2.2009) |
![]() |
#28 |
Starosedelac
|
![]()
Puno hvala.
Ovaj drugi način je elegantniji, samo posle "spustiti" formulu i radi sve.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Veteran
Član od: 24.7.2008.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 38 puta na 30 poruka
|
![]()
hocu da mi excel sortira random sadrzaj jedne kolone..kako to da uradim...znaci da bude proizvoljan raspored, nit a-z, nit z-a, vec random...jel moguce?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Član
|
![]()
Excel nema opciju nasumičnog sortiranja, ali to može uraditi pomoću dodatka. Za ovo ti je potreban DigDB addon. Ovde možeš videti primer nasumičnog sortiranja. Nije besplatan, ali možeš da ga koristiš 15 dana, ali ako ti je potreban na duži vremenski period samo kaži.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Veteran
Član od: 24.7.2008.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 38 puta na 30 poruka
|
![]()
jeste bolje na duze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
|
![]()
ja imam bas ozbiljan problem, ne bih da otvaram posebnu temu, vec sam nasla ovu.. Imam nekoliko radnih listova, tacnije finansijskih izvestaja za veliki broj kompanija.. htela bih da napravim zbirne bilanse ali i da izdvojim pojedine pozicije za sve kompanije.. problem je delimicno i u tome sto mi se redni brojevi nekih kolona ne poklapaju pa bih onda morala sve to rucno prvo da uradim.. da li je neko imao slican problem i da li bi mogao da mi pomogne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako menjati boju automobila u photoshopu? | freeminder | Grafički softver i radovi | 16 | 31.10.2007 17:03 |
kako otvoriti podatke sa ostecenog DVD-a | daco kralj | Nosači podataka | 2 | 27.9.2007 10:32 |
Kako da ukljucim mreznu kartu i lan??? | wu-gambino | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 11.9.2007 23:19 |
Deljenje kablovskog interneta: Kako povezati TP-Link TL-WR541G i Thomson Cable Modem? | gosn.prirodni | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 31.7.2007 10:41 |
kako da napravim sljedece (portal za vijesti): | alx.iznogood | Internet usluge | 3 | 20.5.2007 4:13 |