Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Pregled rezultata glasanja: Koji je vaš omiljeni cRPG? (Do 3 glasa!)
Fallout serijal (Fallout, Fallout 2) 175 24,75%
Baldurs Gate serijal (BG, BG2) 99 14,00%
TES serijal (Morrowind i Oblivion bez ranijih delova) 208 29,42%
NWN serijal (NWN, NWN 2) 90 12,73%
Gothic serijal (Gothic, Gothic 2, Gothic 3) 149 21,07%
KOTOR serijal (Kotor, Kotor 2) 170 24,05%
Vampire Bloodlines 80 11,32%
Arcanum 56 7,92%
Planescape Torment 62 8,77%
Neki drugi RPG naslov... 156 22,07%
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 707. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.6.2011, 22:02   #181
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
Određen forumom Re: Omiljeni cRPG

1. Gothic serijal, i to ubedljivo (mislim na 1, 2 i NotR)
2. Morrowind (Oblivion nikako)
3. Planescape Torment
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.7.2011, 22:01   #182
Zuti Bar
Starosedelac

Član od: 9.12.2010.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 348 puta na 216 poruka

Najbolji cRPG-ovi sa predlozene liste:

1) Baldurs Gate
2) Planescape Torment
3) Neverwinter Nights
Zuti Bar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 21:52   #183
Nighty
Banned

Član od: 5.7.2011.
Zahvalnice: 211
Zahvaljeno 135 puta na 91 poruka

ES, Kotor...

Јој, када видим људе који кажу да је VTMB бољи од целе конкуренције RPG-ева

Nighty je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.7.2011, 22:02   #184
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

Zar nisi u jednoj od poruka koje si poslao naglasio da postujes tudja misljenja, a ovde takoreci ismevas to sto se nekom VTMB vise svideo od ostalih igara. Kada nesto napises, odnosno kazes, trebalo bi da iza tih reci i stojis .
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 15:40   #185
Nighty
Banned

Član od: 5.7.2011.
Zahvalnice: 211
Zahvaljeno 135 puta na 91 poruka

Постоји разлика између свиђати и јавно натрљавати на нос у инат другим rpg-евима. Такође, и ја сам дао своје мишљење никога не омаложавајући :] тако да, ту нема проблема. А то што си ти мени написао окачи мачки о реп.
Nighty je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 15:49   #186
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
Određen forumom

Yup, ti radis ovo drugo. Inace kad pominjes omalovazavanje procitaj jos jednom svoj post o VTMB sa sve smajlijem i videces da se isti vise odnosi na ljude koji vole tu igru nego na samu igru.

Ttalk via HD2
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 19:07   #187
Mafijoza
Novi član

Član od: 9.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci

TES и Fallout серијали су најбољи. Bethesda нема себи равне, данас не постоји ни један други RPG са обимношћу TES игара или са оригиналним сетингом и уметничким квалитетом Fallouta 3. О томе нема расправе.
Mafijoza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 20:57   #188
Mafijoza
Novi član

А како то сетинг није оригиналан? Прилично занимљиво и другачије виђење постапокалипсе.
Stara 6.7.2011, 21:00   #189
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Treći deo uspostavljene franšize nikada ne može biti originalan (pa može, ako se znatno razlikuje od prošlih delova), zasluga za originalan setting ide tvorcima prvog FallOut-a, tj. Black Isle timu.
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 21:02   #190
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Da ne pricamo da je trojka smesna u poredjenju sa prve dve igre, sto se razradjenosti settinga, uverljivosti istog tice..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2011, 21:03   #191
Mafijoza
Novi član

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Treći deo uspostavljene franšize nikada ne može biti originalan (pa može, ako se znatno razlikuje od prošlih delova), zasluga za originalan setting ide tvorcima prvog FallOut-a, tj. Black Isle timu.
То је прошли миленијум. Буди реалан. Bethesda је оживела серијал и увела га у ново доба.

Иначе, ваљало би додати трећи део и New Vegas у загради уз прва два дела у гласању.
Stara 7.7.2011, 9:36   #192
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 899
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka

Mozda treba sacekati ME3,Skyrim i Risen 2,pa otvoriti novo glasanje sa ubacenim Witcherom1/2 , ME1/2, DA1/2 i F3/NV.
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci:
bokela (14.12.2011), elcobra (11.7.2011)
Stara 8.7.2011, 18:33   #193
High life
Starosedelac

Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka

VTMB i Arcanum.
High life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.7.2011, 14:14   #194
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Najbolji RPG-ovi, da ne moze nista da im pridje blizu, IMO, su:

1. Fallout 2 (najbolji sveukupno)
2. Planescape: Torment (najbolja prica, atmosfera)
3. Baldur's Gate 2 (najbolji fantasy RPG)
4. Arcanum (najbolji razvoj lika)
5. Gothic 2 Gold (najbolji open world RPG- Morrowind jos nisam presao, tako da je ovo mesto klimavo)

Od novijih RPG-ova, najvise su mi se svideli Witcher serijal i VTM: Bloodlines..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Asmodeus (12.7.2011)
Stara 12.7.2011, 15:01   #195
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Arcanum, Darklands, Gothic 2, Fallout 2 - meni omiljene, jednostavno ove igre mogu da predjem 5 puta, odmorim koji mesec i krenem ispocetka.

Daggerfall - najbolji open world, dungeon crawl rpg. Koliko je oblivion bio korak unazad od morowinda sto se svega tice osim grafike, isto se moze reci i za morrowind u odnosu na daggerfall (ne u tolikoj meri doduse). Svet je ogroman ((Morrowind + Oblivion) x 3). Sad je free i moze da se skine sa bethsedinog sajta. To sto je u glasanju navedeno Morrowind i Oblivion bez ranijih delova je sramota !

Fallout 1 - post apocalyptic fun! Mozda mi je cak i bolja igra od F2 ali nema taj replay value.

Wasteland, Sundog, Ultima IV - old school, ko moze da svari grafiku i interfejs samo napred. Ultimu i Wasteland sam igrao kao klinac, nisam presao naravno, ali valjda me je taj kontakt u ranoj mladosti pripremio na uzase grafike i kontrola kad sam ih mnogo godina kasnije upalio preko emulatora.

Planescape torment - najbolji dialozi, npc-evi i najgotivniji setting.

BG serijal - prava EPIC prica odlicno uklopljena i ispricana kroz obe igre i ekspanzije.

Might and Magic 6 - odlicna atmosfera i sistem razvoja likova.

Strife - mnogo pre DeusEX-a ova igra je spojila futuristicki FPS sa RPG-om.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Apostrof na korisnoj poruci:
Andross (13.7.2011)
Stara 12.7.2011, 15:06   #196
Asmodeus
Starosedelac

Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka

Eh, moram sesti za laptop da se nakanim da odigram ove RPG-ove što si naveo. Stvarno me je sramota što ih još nisam odigrao, osim Gothica...
Od kako radim nemam toliko slobodnog vremena, a treba i faks da dovršim, nikako ni W2 da odigram, a kamoli ove naslove.
Prvi komp sam kupio na leto 2002, kad je mojim matorima konačno krenulo na bolje u poslu, a sa rpgovima i fantastikom sam se polako upoznavao preko warcrafta 3 a zatim nekih H&S rpg-ova kao što je dungeon siege, pa tek onda gothica, nwn-a morrowinda, lionhearta negde 2003. godine.
Nisam razmišljao u to vreme da igram ove naslove, a već posle par godina me odbijala grafika ponajviše. Počinjao sam jednom Baldurs Gate 1 ali sam brzo odustao.
Fallout mi je zbog settinga bio neprivlačan, ipak sam tad preferirao fantaziju u RPG naslovima.
Sad čitam Uporište od Kinga, kad pročitam, možda ću se motivisati da odigram F2.

BTW, ne znam koliko će danas Morrowind moći da ostavi utisak na tebe, ali definitivno je najbolji openworld RPG ikad napravljen, Gothic sam prešao nekoliko puta, a Morrowind sam prešao uzduž i popreko sa sve ekspanzijama i kad više nisam imao sta da radim, bacio sam se na istraživanje kontinenta, tražio drevne građevine, jurio legendary iteme koji se ne dobijaju preko kvestova, pravio kolekcije armora i oružja, kuca mi je bila muzej pun armora i oruzja svrih vrsta, legendary itema i cega sve ne
Već sam jednom rekao u temi o Morrowind-u, da kad čovek sedne da igra Morrowind obično poptuno se potpuno uživi i zaboravi na realnost.
Pored toga, morrowind je open world igra koja ima odličnu priču zasnovanu na bogatom lore-u koji je odlično razrađen.
Inače, Oblivion nisam ni završio, zbog raznih debilizacija koje su je pokvarile.
Mada, kao srednjoškolac sam imao dosta slobodnog vremena na trošenje, pitanje je da li bi danas imao volje da potrošim toliko vreme na igru. Videćemo kad stigne Skyrim
Po mom dosadašnjem iskustvu, ovo bi bila moja lista:
1. TES: Morrowind
2. Gothic 2
3. Kotor 1 & 2
4. Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer
5. The Witcher (drugi deo još nisam odigrao)
6. Vampire the Masquerade: Bloodlines
Pozicije nisu toliko bitne, vise je u pitanju lista nabrajanja, izuzev Morrowinda
Asmodeus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2011, 14:02   #197
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.388 puta na 716 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
Daggerfall - najbolji open world, dungeon crawl rpg. Koliko je oblivion bio korak unazad od morowinda sto se svega tice osim grafike, isto se moze reci i za morrowind u odnosu na daggerfall (ne u tolikoj meri doduse). Svet je ogroman ((Morrowind + Oblivion) x 3). Sad je free i moze da se skine sa bethsedinog sajta. To sto je u glasanju navedeno Morrowind i Oblivion bez ranijih delova je sramota !
Strife - mnogo pre DeusEX-a ova igra je spojila futuristicki FPS sa RPG-om
Za Daggerfall se bas ne bih mogao slozitim, ipak je ta velicina sveta random generisana za razliku od Morrowinda koji je ceo hand placed. Al' sto se tice Strife-a, ljubi te brat
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci:
Apostrof (14.7.2011)
Stara 20.7.2011, 13:25   #198
Mephisteral
Novi član

Član od: 20.7.2011.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka

Arcanum za sada. Bolji mi je i od Fallouta (keca, dvojku sam malo pre instalirao i još malo je pokrećem), ima tu neku atmosferu, nešto što igrača privlači da uradi svaki side quest. Stvarno mi se svideo onaj quest sa twinsima i sa zaverom, da ga ne spoilerujem dalje.

Nisam igrao BG, PS:T, Gothic-e, TES-ove još, ali za sada mi je naj Arcanum.
Mephisteral je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.7.2011, 13:45   #199
Bathoryy
Član

Član od: 13.10.2010.
Zahvalnice: 306
Zahvaljeno 218 puta na 126 poruka

1. Kotor - izvanredna atmosfera, kulj dijalozi, ali najviše zbog onog preokreta u priči. Mass Effect se jako ugledao na Kotor, nije loša igra, ranije mi je bila omiljena, ali tada nisam igrala Kotor. U Kotoru su svi sporedni i glavni kvestovi kulj, nijedan nije monoton.

2. The Witcher - draga mi je igra, možda nije najbolja, ali je svakako zanimljiva. Subjektivnost, ipak. Atmosfera, muzika, borba, sjajno... Jako volim da je igram za jesen, nekako doprinosi atmosferi. Još kad kiša pada, epic win...

3. Vampire The Masquerade: Bloodlines -odlučila sam da joj pružim šansu i nisam zažalila, Malkavian klan je epic, sviđa mi se što igra nije preterano duga i nema neke tako bezveze kozmetičke kvestove. Dopadljivi su gradovi, svaki je poseban na svoj način... Ima legendarnih rečenica u igri, itd. Dosta sam se smejala na odvale.

4. Gothic II + ekspanzija Night Of The Raven - igra ima odličnu muziku, fenomenalnu atmosferu, legendarne NPC-eve, kad sam prvi put igrala Gothic i pokušala da ukradem nešto nisam znala šta me je snašlo, može da se pređe na puno različitih načina.

5. Arcanum of Steamworks and Magic Obscura - nisam je još završila, ali mi je već među omiljenima. Nekako mi je kul doba u koje je smeštena. Teška je sve dok vam ne bude pratilac pas lutalica, odličan melee fighter. Dijalozi treba da se pamte, uglavnom i priča baš da se prati, tako da mislim da igra nije baš za svakog. Jako mi se dopala i mislim da odgovara za ove tople dane... Iako sad pada gadna kiša. XD

6. Deus Ex - jako stara igra i sa lošom grafikom, ali kad se to zanemari, vrh vrhova. Kompleksna je i smatram da je RPG, iako možda neki ne bi rekli tako. Kul mi je što je sajber pank, napucavanje je loše, ali ništa što headshot ne može rešiti.
---

*napomena - Baldur Gate I i II, Planetscape Torment, Fallout 2, Neverwinter Nights nisam igrala, pa ne znam kakve su igre. Verujem da će mi se lista omiljenih RP igara promeniti kad pređem i te... Za prve tri sam čula da su najbolje RP igre ikada.

hmm, uglavnom copy-paste sa drugog foruma.
Bathoryy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bathoryy na korisnoj poruci:
bokela (14.12.2011)
Stara 20.7.2011, 13:56   #200
White Ripper
Deo inventara foruma

Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka

Davno sam postovao u ovoj temi i stav vezan za moj omiljeni RPG se nije promijenio.
Prvo mjesto - Gothic 3 i dalje. Ne znam zašto mi se ovoliko dopada ova igra, završio sam je tri puta na tri različita načina. Gomila dobro osmišljenih kvestova, stalan osjećaj tjeskobe zbog vremena (iako vrijeme u RPG-u najčešće ne predstavlja nikakav faktor). Priča je stvarno epic, stalno neka trka, neponovljiv naslov, bar po meni.

Nakon G3 ide pet praznih mjesta. Na šestom je The Witcher. Igra koja me je prijatno iznanedila. Instalirao sam je čisto bezveze jer nisam imao šta da igram. Završio sam je dva puta. Mehanika RPG-a je neviđena, nijedan RPG nije imao nešto slično. Te simpatičan sistem borbe, te alhemija, osmišljenost priče, samo su neki od aduta ove igre.

Sedmo mjesto pripada Mass Effectu. Obje igre su kul, a trojka će definitivno biti dobra. Priča, trka sa Reaperima, odlična kombinacija RPG-a, akcije i filmske atmosfere.
Što se tiče TES serijala, posle Morrowinda za mene taj serijal ne postoji. Odigrao sam i Oblivion ali mi se nije nešto svidio. Nadam se da će Skyrim popraviti stvari i vratiti igru na stare staze.
White Ripper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
crpg, omiljeni, rpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vaši omiljeni citati... mad_skillz Opšta kultura 1008 15.6.2020 5:27
Vaši omiljeni crtani filmovi... Covenant Kompjuteri i film 484 18.9.2013 0:15
DVD peticija - Izglasajmo DVD uz omiljeni časopis U Jogurtu Nema Kostiju O SK-u uopšte 2 6.2.2007 17:23
Omiljeni heroji... Red Smile Mrežne igre 1 25.1.2006 15:33

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:19.