Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.4.2011, 16:42   #661
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
Određen forumom Re: The Elder Scrolls V - Skyrim

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Čim ne možeš da doprineseš nekoj raspravi odmah moraš ovako nešto da napišeš.
Govorilo se o klasnom/besklasnom sistemu kod RPG-ova, sve dok ti nisi došao...
DA2 sucks bad!! Bice smesan u odnosu na TW2 i Skyrim, sto se fantazijskih RPG-ova tice..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2011, 16:45   #662
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Citat:
Da li ste sigurni da korisnika nameless1 želite da dodate na spisak ignorisanih?
DA!
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci:
Jon Snow (28.4.2011)
Stara 28.4.2011, 16:52   #663
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Heh, trol konzolas i butthurt BW fanboy se udruzili protiv mene! Bring it on!!!

nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2011, 16:58   #664
Jon Snow
Član

Član od: 21.4.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 43 puta na 24 poruka

Citat:
Igor Jovanovic kaže: Pregled poruke
Sta mislite kakvi ce hardverski zahtevi da budu?
Još uvek je rano za to ali verovatno će biti na nivou New Vegasa, sigurno i nešto viši. Ako je tvoj PC sposoban da tera FO3 i New Vegas bez problema onda valjda ne bi trebalo da bude problema ni sa ovime.
Jon Snow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2011, 17:46   #665
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 897
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka

Citat:
Miki1987 kaže: Pregled poruke
@Башчелик
Није само ствар да ће primary skills да ти крену од веће бројке, већ ћеш левеловање вршити преко њих, за сваки повећан скил нпр spear ћеш добити један поен за следећи левел (треба ти 10). Док ако ти је spear под miscellaneous skills нећеш се левеловати макар га повећао за 20 поена.
Naravno,ali vec su rekli da ces brze lvlovati u Skyrimu, ako koristis manji broj skillova. Sto znaci da opet treba da se fokusiras na samo odredjen broj vestina (tj. slicno kao i kad ih biras u Olivionu/Morovindu,efekat je gotovo isti).

Citat:
Miki1987 kaže: Pregled poruke
Такође, повећање главних атрибута које вршиш када се левелујеш се одређује на основу тога које скилове си повећавао у току левеловања, ако си користио скилове којима је главни атрибут нпр strenght онда ћеш моћи да повећаш strenght највише.
Koliko sam ja shvatio slicno ce biti i u Skyrimu,npr. ako si usavrsavao vestine vezane za ratnika, dobices perk koji ti povecava meele dmg. Sto je gotovo isto kao da si stavio poene na snagu.
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2011, 1:23   #666
Al3k5an9ar
Veteran

Član od: 9.6.2008.
Zahvalnice: 225
Zahvaljeno 160 puta na 99 poruka

Citat:
Bascelik kaže: Pregled poruke
@MM
I pored svih tih realnih mana, oblivion je mnogima i dalje odlicna igra. Te negativne komentare iznova i iznova ionako generise manji broj igraca. Kao sto rekoh cak i na ovom forumu TES serijal ima najvise glasova od svih RPG igara.

@Aleksandar
Isti Oblivion nema sta.
http://ui02.gamespot.com/97/screenshot65_2.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-IKzrWIsV5q...skyrim_orc.jpg

Gde si video skill tree?
Mogao si da nadjes jadniji screenshot sa grafikom na ultra low, i kako mozes da poredis photoshopovane slike sa ingame(low) grafikom?
Ali dosta o grafici, nije ona presudni faktor za ukupnu ocenu RPG igre.
Svojim postom sam samo hteo da izrazim blago razocarenje u polju grafike jer sam navikao da po izlasku TES- a budem zapanjen onim sto vidim. Licno poznajem dosta ljudi koji su zbog Morrowinda/Obliviona kupovali nove racunare kako bi ih igrali u punom sjaju.
Al3k5an9ar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2011, 4:01   #667
Gravespawn_89
Član

Član od: 3.2.2011.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 72 puta na 41 poruka

Citat:
Al3k5an9ar kaže: Pregled poruke
Mogao si da nadjes jadniji screenshot sa grafikom na ultra low, i kako mozes da poredis photoshopovane slike sa ingame(low) grafikom?
Ali dosta o grafici, nije ona presudni faktor za ukupnu ocenu RPG igre.
Svojim postom sam samo hteo da izrazim blago razocarenje u polju grafike jer sam navikao da po izlasku TES- a budem zapanjen onim sto vidim. Licno poznajem dosta ljudi koji su zbog Morrowinda/Obliviona kupovali nove racunare kako bi ih igrali u punom sjaju.
PC igrači su bačeni u zadnji plan, boli njih uvo za nas kada "90% prodaje" otpada na konzolaše ... makar tako kažu. To što su sadašnje konzole već zastarele mi moramo da trpimo sa lošijom grafikom :P
Gravespawn_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2011, 6:36   #668
Doolio
Starosedelac

Član od: 15.5.2007.
Zahvalnice: 379
Zahvaljeno 401 puta na 272 poruka

i taj sistem je bio prosto fascinantan u oblivionu:

-napraviti nekog maga
-biflati mu strength, melee i tome slicno
-?
-profit

onda lepo imas lika koji udara ko warrior lvl20, ali je zapravo mag lvl1 = okruzenje je skalirano za lvl1.
meni i dalje nije jasno kako je neko mogao da napravi takav sistem. tj, kako je kompanija od vise od jednog coveka koji ima iq20 mogla da napravi taj sistem i da niko u toku od par godina pravljenja igre ne kaze 'a cek, razmislimo o problemima koje donosi scaling okruzenja'... al ono, nisam kao sarkastican ili hiperbolisem nesto, stvarno mi nije jasno, bas bukvalno.
cak i da nije moguc takav exploit (koji zapravo i nije exploit, sto je najtuznije... meni se to slucajno desilo i onda sam se smorio), skaliranje okruzenja je sto se mene tice top1 najretardiranijih stvari koje neko moze da uradi u rpg igri.

a sto se tice petice, nazalost, ne znam kako neko moze da se nada da ce to biti dobra igra. ne zelim da zvucim ko neki deka doomsayer, ali najava 'rpg' naslova danas, pogotovo visokobudzetnog, moze da znaci samo jednu stvar, a ta stvar sigurno nije da mozemo ocekivati rpg elemente odradjene na visokom nivou
Doolio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2011, 8:46   #669
Bascelik
Starosedelac

Citat:
Al3k5an9ar kaže: Pregled poruke
Ti uzmi pa poredi ne photoshopovane slike sa ingame (high) grafikom. Tog orka je izbacio google sta da mu radim.
Grafika u Skyrimu izgleda mnogo bolje od bilo kog drugog rpg-a (osim Witchera 2). Skok u grafici Obliviona u odnosu na Morrowind je manji nego Morrowinda u odnosu na Dagerfall. Jednostavno nije vise tako jednostavno napraviti veliki skok u grafici u odnosu na nesto sto vec izgleda dobro.

Citat:
Doolio kaže: Pregled poruke
a sto se tice petice, nazalost, ne znam kako neko moze da se nada da ce to biti dobra igra.
Kad vec mnogi prethodna dva dela smatraju ,ne dobrim ,nego ekstra igrama, stvarno je za cudjenje da posle svega prikazanog i recenog smatraju da ce Skyrim biti jos bolji. Ja ne znam kako neko,nazalost, moze da izvali tako nesto.
Citat:
Doolio kaže: Pregled poruke
ne zelim da zvucim ko neki deka doomsayer, ali najava 'rpg' naslova danas, pogotovo visokobudzetnog, moze da znaci samo jednu stvar, a ta stvar sigurno nije da mozemo ocekivati rpg elemente odradjene na visokom nivou
Npr. The Witcher 2? To je taj visokobudzetni "rpg" danas. Znaci po tvojoj logici TW2 ce imati rpg elemente na niskom nivou?

Poslednja ispravka: Bascelik (29.4.2011 u 9:00)
Stara 1.5.2011, 11:36   #670
Darky
Član

Član od: 10.1.2010.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 32 puta na 18 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
DA2 sucks bad!! Bice smesan u odnosu na TW2 i Skyrim, sto se fantazijskih RPG-ova tice..
Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Citat:
Da li ste sigurni da korisnika nameless1 želite da dodate na spisak ignorisanih?
DA!
Nameless1 je u pravu jer,u sustini,dragon age 2 je pravljen samo godinu dana za razliku od skyrima i twitcher 2 i samim tim nisu stigli napraviti dovoljno raznovrsnih oblasti vec su samo reciklirali vec postojece sto u tes5 i tw2 sigurno nece biti slucaj.

Drugo, da2 nije imao neku vrijednu pricu,vise je bio kao uvod za da3 i ima se osjecaj da je samo razvlace iako ustvari imaju jos dosta prostora za nesto novo (pobogu pa stvorili su citav svijet za serijal) .

Dragon Age 2 nije najgora igrica na svijetu ali je definitivno najgora Biowareova igra za sad.
Medjutim to je offtopic jer ovo je tema za skyrim pa vas molim da prestanete sa vs postovima.

Poslednja ispravka: Darky (1.5.2011 u 12:04)
Darky je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.5.2011, 13:09   #671
Vulee
Deo inventara foruma

Citat:
Darky kaže: Pregled poruke
Medjutim to je offtopic jer ovo je tema za skyrim pa vas molim da prestanete sa vs postovima.
Zašto si onda napisao ovakav post koji praktično traži dalju raspravu?
Nvm, no more offtopic...
Stara 1.5.2011, 13:57   #672
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Cisto da ti kaze da nisi u pravu.

Anyway ja nikako ne mogu da razimem kako neko moze da bude bas siguran da ce recimo Skyrim biti dobar na osnovu price, da nece imati recikliranih lokacija i slicno samo na osnovu dosadasnjih obecanja i nesto malo vidjenog.

Ja licno jos uvek ne mogu nikako da budem siguran da nece biti kako tvrde ali isto tako niti mogu biti siguran da hoce biti bas tako kako najavljuju - jednostavno jos je dug period pred njima i jos dosta toga mogu/trebaju/moraju da ponude da se vidi kako bi se moglo nesto sa sigurnoscu tvrditi tako da me to da je neko vec u ovoj fazi siguran da ce biti ili nece biti tako prosto fascinira.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.5.2011, 14:01   #673
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf

Marti, nikad ne vjeruj svemu što vidiš u trejlerima i screenshotovima dok ne odigraš igru. Dok ne odigram nešto, ne mogu da pričam o tome izuzev nagađanja, očekivanja i slično.
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.5.2011, 14:20   #674
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Pa ja i ne verujem - zato sam i postavio pitanje kako neko moze da veruje.

Koliko sam samo puta razuveren cinjenicom da je krajnji proizvod daleko od najavljivanog/ocekivanog, naravno da moram da budem skeptican.

Recimo sa The Witcher 2 je sasvim druga prica jer je izlazak igre veoma blizu i vec je dosta toga poznato i vidjeno da moze sa sigurnoscu da se tvrdi da ce na osnovu vidjenog biti odlicna igra ali za Skyrim to na osnovu do sada vidjenog to jos uvek nikako ne moze da se tvrdi iako ne znaci i da nece ali treba ipak sacekati jos malo vremena i materijala kako bi se moglo sa sigurnoscu reci hoce ili nece.
Stara 1.5.2011, 14:55   #675
Bascelik
Starosedelac

Sad ce Tod tebi da posalje mail i da ti sve lepo objasni,stavku po stavku. Ma sta mail ,platice ti avionsku kartu da dodjes i licno se uveris sta i kako.
Stara 1.5.2011, 15:06   #676
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Pa sad, ako si se ti lepo proveo kod Toda i lepo ti je objasnio pa si se licno uverio i sad sa sigurnoscu znas bas sve sto treba ne sumnjam ni da ce meni da bude tako, otherwise...

Btw. problem je sto ja Todu ne verujem ni rec.

A ako ti stvarno mislis da su sve igre na kraju ispale onakvim kakvim su ih najavljivali mesecima pre izlaska onda super. Ja sam se prilicno puta uverio da nije sve bilo bas tako kako je trebalo da bude - poslednji slucaj je DA 2 gde sam se, iskreno govoreci, prilicno razocarao u neke stvari odnosno resenja. A ako je tako bilo sa Bioware-om koji mnogo vise cenim i postujem i koji do sada nije pravio gafove po nekim pitanjima ne vidim razlog zasto bih verovao Bethesdi koju mnogo manje cenim i kod koje vec imam negativnih iskustava po pitanju odnosa stazelimo da bude/sta je trebalo da bude i onoga sto/kako je ispalo.
Stara 1.5.2011, 15:17   #677
Bascelik
Starosedelac

Ma ti si mnogo pametan, pa te kao mnogo fascinira kako sam kazes, kad mi slepci verujemo u sve najave sto nam serviraju.

Prvo niko ovde nije rekao ma tako ce biti kako kazu, secem ruku ako ne bude. Ali ako su vec najavili veca je verovatnoca da ce tako i biti. Niko nece znati sa sigurnoscu dok igra ne izadje i ne treba glumiti sad nekog mudraca tu.

Da da znamo svi ,razocarala te BS, razocarao te Oblivion ,rekao si jedno milion puta vec do sada,a ja ti opet kazem vecinu nije razocarala/o tako da je logicno da su ljudi prilicno optimisticni i nema sta tu da fascinira bilo koga. Uvek kad je najavljen nastavak nekog popularnog i uspesnog serijala uvek su ljudi optimisticni (Diablo npr.)
Stara 1.5.2011, 15:49   #678
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Nemoj sad da izvrces posto:

1. Nigde nisam rekao da je neko slepac zato sto veruje u nesto vec samo sam zapitao na osnovu cega neko veruje u nesto jer jos nije izaslo dosta materijala. Ako nadjes da sam ikog nazvao slepcem ili nekim pogrdnim imenom ili implicirao da je neko slepac slobodno me citiraj ovde i prijavi to moderatoru i prihvatam bilo koju kaznu. U suprotnom ne nameci nesto sto nije receno niti cak implicirano.
2. Ti si prvi koji se napravio pametan i obratio se sarkasticnim tonom tako da je savrseno jasno ko je prvi pokusao da se pravi pametan i duhovit. Ja sam krajnje ozbiljnim tonom odgovorio Lone Wolfu a ne kao ti sarkasticno.
3. Sto se tice toga da niko nije rekao "ma da tako ce biti kako kazu" i da niko nije rekao da ce nesto sigurno biti tako ja sam odgovorio na ovo
Citat:
...samim tim nisu stigli napraviti dovoljno raznovrsnih oblasti vec su samo reciklirali vec postojece sto u tes5 i tw2 sigurno nece biti slucaj.
i pitanje i dalje glasi kako neko moze biti siguran da ce biti bas tako i na osnovu cega. Kazes da kazu da ce glasovna gluma biti bolja. Daj mi bar jedan primer gde se da videti bilo sta od te glasovne glume i reci cu OK - pusti to sta kazu i sta pisu. Kazes teritorije ce izgledati bolje - video si nesto malo ovako i malo vise na slikama i to malo nabudzeno i smatras da je to dovoljno da se bude siguran da ce teritorije izgledati bolje. Kazes da "pecine i tamnice nece liciti jedna na drugu (valjda ce sve biti razlicite)" - cemu ono valjda i ima li ikakvog dokaza da ce se razlikovati osim toga sto je Tod to rekao? Bilo kakvog opipljivog dokaza osim "verujte nam na rec bice tako".
Ne znam sta te to toliko pogadja kad neko kaze da je jos rano da se sa sigurnoscu tvrdi da ce biti bas tako. Ne znam ni sta ti je cudno sto ja ipak vise verujem svojim ocima nego Todovim pricama. Kad budem video da je to tako reci cu "Napravili su stvarno ekstra stvar - svaka im cast." do tada zadrzavam pravo da na osnovu prethodno dozivljenog budem skeptik.
4. Zasto ponovo uplices Oblivion kad sam se ovaj put izmedju ostalog pozvao pre svega na DA2 rekavsi "poslednji slucaj je DA 2 gde sam se, iskreno govoreci, prilicno razocarao u neke stvari odnosno resenja" a gde se jasno vidi da mislim na ono sto su najavljivali i ono sto smo dobili. Meni nije tesko da kazem da me je Bioware razocarao iako volim njihove igre za razliku od pojedinaca koji ce BS da brane u svakoj situaciji. Na samom kraju kad vec govoris o optimizmu, jedno je biti optimistican sa premisom "verujem da ce napraviti sjajnu igru i da ce sve biti super" a drugo je biti siguran u tako nesto a bez ikakvog realnog (citaj vidljivog) pokrica osim nesto slika i ponekog trejlercica koji nije izvadjen iz igre vec je namenski napravljen u cilju marketinga.
Stara 1.5.2011, 17:43   #679
Bascelik
Starosedelac

1. Ne
2. Ne
3. Da ti razjasnim misteriju koja te fascinira. Zasto ljudi zakljucuju da ce TES5 biti dobra igra? Zato sto su im i prethodne igre bile dobre, zato sto su vecinu stvari ispravili iz prethodnog dela koje nisu valjale. Za neke stvari ima direktnih dokaza,za druge nema.
4. Zato sto si sam rekao da si imao negativna iskustva sa BS.
Iz tih screenova i trailera se vidi raznolikost teritorija, dizajn istih, izgled likova kao i neke druge stvari (stealth kills, finishing moves itd.) To su sve stvari koje su najavljene, i za koje postoji direktan dokaz. Toliko...

PS
Bas nekog pogadja sta ko govori u vezi video igrice. Kakva smesna pretpostavka.
Stara 1.5.2011, 17:48   #680
Vulee
Deo inventara foruma

Citat:
Bascelik kaže: Pregled poruke
1. Ne
2. Ne
Lakonski.
Mogao bi bar da citiraš na koji deo odgovaraš sa ne, jer mi se nekako ne uklapa sa Martijevom porukom.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, elder scrolls, skyrim

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Elder Scrolls Online Angelo Serafin MMORPG igre 1190 18.1.2024 23:55
The Elder Scrolls 5 dzangrizalo Role-Play 4 17.1.2010 0:51
Elder Scrolls MMORPG donator99 Mrežne igre 10 14.11.2007 10:42
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:52.