![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
Član
Član od: 15.7.2009.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Jel gledo neko seriju "Monster". Jedan drug mi ju je preporucio, al me zanima jos neko misljenje..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1962 |
Član
Član od: 12.7.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 48 puta na 33 poruka
|
![]()
Dobra je serija, mada pomalo teška za gledanje ako nemas strpljenja za poprilično razvučenu radnju. Priča i setting su dobro osmišljeni, scenario dobro napisan tako da te vuče da ispratiš animu do kraja.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _ToMeK_ na korisnoj poruci: | ||
Steva123 (11.3.2011) |
![]() |
#1963 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Odgledao sam i Higurashi No naku Koro Ni Kai i Rei. Odlično.
![]() Koliko sam shvatio postoje dva završetka sudeći po prvoj Kai epizodi. Ili možda ne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1964 |
Novi član
Član od: 14.3.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
.. najbolji anime ikada za mene je DORAEMON .. i GHOST FIGHTER, Dragon Ball Z i V Voltes ahahaha sjećam tih dana ...
![]() Poslednja ispravka: Iris (15.3.2011 u 12:45) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
ah, posle svega sto sam pogledao.. nisam mislio da ima previse mesta za nova odusevljavanja, a kamo li serijicu ciju svaku epizodu mogu da pohvalim... ali, eto, claymore je bio idealna kombinacija svega sto volim kod anime-a (a o cemu sam pisao pre 2-3 strane), i ni najmanje mi nije smetalo sto je glavni lik bila devojka (mozda zbog onoga sto jeste).
![]() ![]() cudno je koliko je razlicit od svega sto sam gledao (najslicniji mi je berserku, a ko je gledao oba zna da u stvari i nemaju neke veze), dok istovremeno cuva slicnu sustinu, unutrasnju poruku... anyway.. trailer, pa koga zagolica... nece pogresiti! ![]() i hvala onome koji mi ga je preporucivao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Ne znam, ja sam odgledao 2 epizode i smorio me. Crtez mi se ne svidja, a ni prica. Berserk je za ovo remek delo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1967 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1968 |
Član
Član od: 12.7.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 48 puta na 33 poruka
|
![]()
Ja sam upravo pročitao mangu, zaebala anime MNOGO.
![]() Poslednja ispravka: Iris (18.3.2011 u 23:19) Razlog: u=e |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _ToMeK_ na korisnoj poruci: | ||
Sass Drake (18.3.2011) |
![]() |
#1969 |
Starosedelac
|
![]()
Ga Rei Zero - po ono, ok je serija, nit' smrdi nit' mirise. Ok je crtez, kao i animacija i muzika. Anime je prequel mange, objasnjava neke bitne dogadjaje iz proslosti vezane za glavne likove. Centar price je sestrinski odnos izmedju glavnih junakinja, koji se kida u jednom trenutku. Manga fura neki svoj stil. Tu je novi glavni lik (a sobzirom da je manga prva nastala, on je, jelte, glavni glavni lik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Starosedelac
Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 256
Zahvaljeno 53 puta na 38 poruka
|
![]()
Evo, posle duge pauze u ovim vodama, i ja odgledah ponesto:
Neon Genesis Evangelion - Za mene, nista posebno, svi kazu odgledaj i End of Evangelion da bi ti sve bilo jasno, nesto mi se ne gleda posle ovoga. Mnogo nedorecenih stvari (previse), likovi koji se cudno ponasaju, a onakav kraj, pa poslednju epizodu nikako ne mogu da opravdam... Gankutsuou - Nesto sto sam slucajno pogledao, i mogu reci da mi se svidja, mada sam radnju unapred znao (radjena je po delu Aleksandra Dime, "Grof Monte Kristo", samo premestena u SF okruzenje)... Stvarno specifican crtez, nece svima odgovarati, ali svejedno mislim da su uspeli da na jedan drugi, takodje zanimljiv nacin, prikazu ovo delo... Super Dimension Fortress Macross - Rekoh, da pocnem od pocetka. ![]() ![]() Macross Zero - E, nisam hteo dalje redom, vec uzeh ovaj posto je kratak. ![]() Voices of a Distant Star - Prekratko da bih bio super zadovoljan, da je jos malo produbljena ta veza izmedju njih, bio bi savrsen. Jedna tuzna, lepa, ali prekratka prica. I trenutno gledam: Legend of the Galactic Heroes - Za sada sjajno, vuce me da gledam iako nemam vremena, odgledao samo 10-tak epizoda i dva prequel filma. Jedino sto mi je cudno (ali ne smeta), je sto se sve nekako brzo desava, kad su stavili ovoliko u prvih 10, sta ce u ostalih 100 epizoda... ![]() Na kraju svega, shvatio sam da, iako volim anime, sve vise je onih koji mi ne leze, ili koje su ok, ali mnogo vise ocekujem od njih u pocetku. Vidim da mi ta japanska kultura sve vise i vise smeta kako gledam (zar ne bi trebalo da bude obrnuto ![]() EDIT: Da, i vidim da mi prevashodno leze seinen naslovi, ne mogu da verujem, ali shounen vise nekako nije za mene, tj. samo pojedini naslovi jesu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1971 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
Nash Knight (28.3.2011) |
![]() |
#1972 |
Starosedelac
|
![]()
@Iris
Imam ih vec u vidu, hvala na preporuci... Do sad sam nakupio solidan spisak za gledanje, sad, da li cu ga ostvariti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 | |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 | |
Član
Član od: 17.3.2010.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 84 puta na 52 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pumbaa na korisnoj poruci: | ||
mmn2911 (30.3.2011) |
![]() |
#1975 |
Starosedelac
|
![]()
@Pumbaa
Da, sve sto je po meni falilo je malo ozbiljnosti, a mislim, a to je moje subjektivno misljenje, da bi seriji bolje legao neki ozbiljniji crtez, i malo mracnija atmosfera. I u pravu si, ipak je prva sezona bila dosta bolja od druge... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1976 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
-> Pumbaa, DN je shounen jer je manga izdavana u Shounen Jump magazinu, što je shounen magazin kako i samo ime sugeriše. Mange u japanu nisu strogo razgraničene po žanrovima. Npr. nije redak slučaj da autor mange, koja sadržinski pripada seinen žanru, jednostavno ne može da nađe izdavača i seinen magazin u kome bi bila izdavana ta manga. Autor se tada okreće drugom izdavaču ili magazinu drugog žanra. Tako u shounen magazinima imamo naslove koji stvarno sadržinski pripadaju shounen žanru a imamo i one koji pripadaju drugim žanrovima ali žanr na kraju biva određen žanrom magazina.
Što se tiče CG-a. On je originalno anime delo. Iza njega se ne krije manga. Mange su kasnije izdavane, bazirane na animeu. S obzirom da nema mange koja je vezana za neki magazin i žanr tog magazina, procena žanra je urađena na osnovu sadržaja animea. Inače, moe naslove i naslove sa mnogo moe elemenata svrstavaju u seinen žanr. Za kraj. Anime/manga žanrovi nisu određeni (samo) uzrastom i polom nego i profilom samog čitaoca. Tako imaš naslove koji sadrže likove dečjeg uzrasta i stvarno su namenjeni deci a imaš naslove sa likovima dečjeg uzrasta, prilično nevinog sadržaja, ali su namenjeni starijim napaljenicima. Uzmi za primer Kodomo no Jikan (seinen) i biće ti sve jasno. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci: | ||
Pumbaa (5.4.2011) |
![]() |
#1977 |
Novi član
Član od: 17.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
matori se pridruzuje ovde i ja sam kakariko nekoliko mech anima od ovih s
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 |
Starosedelac
|
![]()
Evo mene opet da smaram narod za preporuku. Poslednje što sam po preporuci foruma odgledao je Claymore koji mi se baš dopao, i mogu ga lagano ubaciti u svoj Top10. Želeo bih da odgledam nešto tog tipa, ili nešto tipa mojih omiljenih FMA, Hellsing, Gungrave. Bilo bi lepo da je crtež lep, da je serija (ako je u pitanju serija) zavšena i da ima maksimalno šezdesetak epizoda.
![]() Hvala svima unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() znam da bi ti lep crtez, ali mislim da bi berserk morao da pogledas iako je malo stariji. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 | |
Član
Član od: 17.3.2010.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 84 puta na 52 poruka
|
![]() Citat:
u svakom slucaju dobar i poucan post ^ ![]() odlican anime, neces pogresiti ako ga odgledas! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
animacija, anime, japan, serije |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |