![]() |
![]() |
![]() |
#5121 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
I ja sam prijatno iznenadjen sa dodaj.rs sajtom. Sad cu malo da procunjam forumom da vidim da li mogu da prikupim dobre reprezentativne primere za nekoliko hosting servisa.
Jos da dodam da se slazem sa Geomasterom sto se thumbova tice. A Thaedass me dobro podsetio da se imageshack baguje i pri upload-u slika. Ne mogu reci koliko se to desava na drugim hostinzima jer sam dosad uglavnom koristio imageshack.us. EDIT: Evo "problematicnog" linkovanja: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=794 Ali, moram priznati da radi odlicno kad se direktno linkuje: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=802 U svakom slucaju mogli bi da nadjemo servis koji najbrze i najpouzdanije radi i daje kod za thumbove. A na forumu bi se moglo naznaciti da se taj servis preporucuje za koriscenje. Sta mislite o tome? Poslednja ispravka: Eddy (28.3.2011 u 19:52) |
![]() |
![]() |
#5122 | |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() Citat:
Vec 2 godine mi cuva slike koje se jos koriste u mom tutorijalu win 7. |
|
![]() |
![]() |
#5123 |
Starosedelac
|
![]()
Isprobacu.
|
![]() |
![]() |
#5124 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.193 puta na 7.158 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ovako je trebalo da izgleda. EDIT: Evo gledam sad neke svoje teme iz 2008. Od dvadesetak slika sa imageshack-a možda 2-3 su nestale. |
|
![]() |
![]() |
#5125 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
^ ne zelim da znam sta radi moj nick na toj fotografiji
![]() |
![]() |
![]() |
#5126 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5127 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Predložio bih da se ovi "pametni" što prate gramatiku i spamuju svojim postovima putem gramatičke ispravke nekog prethodnog posta u određenoj temi najstrožije kažnjavaju, barem sa 10 kaznenih poena! Red je da se zavede više disciplina na forumu. Ja SK forum ne mogu više da prepoznam, samo se spamuje.
![]() Pitaš jedno dobiješ deseti odgovor. Ako je nekom stalo do pisanja besmislica neka to čini na fejsbuku i tamo đe je naučio. ![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku White Ripper na korisnoj poruci: | ||
neko_drugi (29.3.2011) |
![]() |
#5128 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Gramatika - besmislica ![]() Gramatika - Facebook ![]() |
|
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku miša topola na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#5129 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Postoje škole za učenje gramatike. Morate da shvatite, da je ovo forum i da se ovdje okupljaju svakakvi ljudi, iz različitih krajeva. Kad bi svak svakog ispravljao na šta bi to ličilo časti ti?
![]() Glavne su informacije. Ne dolazi neko na SK forum da bi ga ti ispravljao nego da nešto recimo novo sazna o kompjuterima, razmjeni mišljenja, posavjetuje se itd. Imate temu pravopis u brbljaonici pa tamo udrite o gramatici. ![]() Pola teme TDU2 je o pravopisu, niđe komentara o igri. |
![]() |
![]() |
#5130 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]()
Problem sa ispravkama u pravopisu je da je u pitanju off-topic, koji kao takav uvek i treba da bude sankcionisan, jer moze da izbaci temu iz koloseka (narocito ako se neko oseti prozvan ili uvredjen sto je ispravljen).
To ne znaci da ne treba da se pise pravlino, naravno. ![]() |
![]() |
![]() |
#5131 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tako je player.
Sjećam se kad sam došao na forum 2008-e da je bilo odlično! Šta pitaš to i dobiješ. Ja stvarno ne kapiram foru kad pitam u temi recimo "kolko košta 6970" pa dobijem odgovor "proguglaj malo". ![]() a uz to još pravopis kad počnu da pominju. |
![]() |
![]() |
#5132 | |||
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Znam da će ovo izazvati različite reakcije, ali moram nešto da primetim:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
A između nas govoreći, ja koristim to - "proguglaj malo" - sa uspehom još od 1998. godine, svaki dan po sat-dva, zapanjio bi se koliko bi i tebi prijalo da ga koristiš makar i po 15-20 minuta dnevno... |
|||
![]() |
![]() |
#5133 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema reakcije. Pročitaj svoj post i moj još jedanput i vidjećeš da si malo otišla van onoga što sam ja iznio.
Govoriš o saopštavanju informacija. Ne govorimo ni engleski ni španski, nego određene razumljive varijacije srpskog. Zar ja koji sam došao na forum nakon cijelog dana provedenog u obrazovnoj ustanovi da slušam sesije o pravopisnim greškama? I to pritom od onih koji ih sami prave? Ja ne pravim pravopisne greške, ali me opominju drugi korisnici zbog toga što koristim ijekavicu i govorim čisto narodnim jezikom (pitO, došO...) U ostalom samo sam predložio. Ne interesuje me šta vi zaista mislite o mom predlogu. Ako vam se dopada prihvatite. Ovo je moje zapažanje. Ako neko ne zna padeže, njegova bruka! Nećete ga vi naučiti garantujem. Taj je ispušten za vrijeme školovanja i njemu nema pomoći. I dok čitate ovaj post ne zamišljajte me da ovo govorim u ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5134 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Heh, nikada nisam razumeo zašto se ljudi vređaju kada ih neko ispravi zbog neke gramatičke greške. Ne radi on to kako bi ispao 'učen', već da ti ukaže da praviš grešku, i da bi trebao da je ispraviš.
Bolje ovde da te neko ispravi, nego da izgrešiš na, recimo, CV-u i napraviš budalu od sebe. ![]() Što se guglanja tiče, mislim da je to obaveza za neke jednostavne stvari poput cena i sl. Čak je i lakše ukucati par reči u gugl, nego da otvaraš novu temu i čekaš odgovore. ![]() EDIT: Mislim da ipak mogu da se (donekle) složim sa Ripperom u određenim situacijama. Mislim da nije ok da nečija cela poruka bude posvećena ispravljanju gramatičke greške jer je to baš off-topic, ali ako se napiše kao P.S. ili sl. onda nema problema. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci: | ||
Iris (30.3.2011) |
![]() |
#5135 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Niti se vrijeđam, a i kako da se vrijeđam kad ih ne pravim.
Trebao si da otvoriš topic TDU2 pa da vidiš te rasprave o pravopisu i greškama: čitave dvije strane postova o tome. ![]() Samo da dodam nego me nešto net zeza. Iris Nemam ja ništa protiv pravopisa ali ispravljanje postaje praksa koju treba sankcionisati. Jeste, svaka tema zna da bude ispunjena postovima o pravopisu i više nego što treba. To nije potrebno. Pitaj kolegu dekoja,koji je moderator u igrama gdje je najviše takvih postova (a ujedno je i najaktivniji dio foruma upravo taj gdje su igre) koje on, naravno, briše. Vidim da me nisi razumjela baš najbolje. Nakon ovoga ćeš vidjeti da nisam "lider nepismenih". ![]() Poslednja ispravka: White Ripper (29.3.2011 u 22:04) |
![]() |
![]() |
#5136 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5137 | ||
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Ali možemo da probamo
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#5138 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]()
E bas sam ovo hteo da pomenem. Po meni je ok da neko stavi primebu na pravopis kao "dodatak" on topic poruci, za razliku od poruke koja je samo posvecena pravopisu (i kao takva off-topic).
|
![]() |
![]() |
#5139 |
Član
|
![]()
Predlazem da malo prestanete da se prepirete
![]() Ja bi voleo da ubacite jos neki skin ova tri su mi malo dosadila. |
![]() |
![]() |
#5140 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka
|
![]()
Ja bih voleo da se promeni nacin dodele zahvalnica. Zahvalnice se dodeljuju kao sto pise u tekstu pored njih "na korisnoj poruci" a ne "na poruci sa kojom se slazemo". Zapravo se zahvalnice i daju cesce iz drugog razloga nego iz prvog cak i kada su poruke u sustini beskorisne. To se vidi cak i u ovoj temi. Zato predlazem ili da se iz teksta izbaci "korisnoj" tj da ostane "taj i taj se zahvaljuje na poruci" ili da se omoguci dodeljivanje zahvalnica samo u temama gde se trazi pomoc (tehnicki malo teze izvodljivo mada bi takve teme mogle da budu posebno labelirane) tj u sobama gde su takvi postovi dominantni: hardver, operativni sistemi i sl gde bi se i na taj nacin clanovi foruma stimulisali da pomazu drugima. Ovakve kakve su zahvalnice zaista nemaju bas puni smisao, ako ga uopste i imaju a svakako ne pomazu kvalitetu diskusije na forumu koja je (i previse) cesto na prilicno niskom nivou.
pozdrav, M. |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
forum, forum sk, predlozi, sugestije, svet kompjutera |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Promena izgleda SK foruma | Ivan-94 | Forum o forumu | 449 | 26.10.2011 21:13 |
Forum apgrejdovan na verziju 3.8.2 - bagovi, utisci, predlozi | M.C. | Forum o forumu | 195 | 7.11.2010 1:04 |
Pretplata (aprililililililililililili....) | GoranSTX | Forum o forumu | 342 | 5.4.2007 0:45 |
Avatari | illidan | Forum o forumu | 57 | 17.1.2007 14:15 |
Predlozi i sugestije za SK | ezenkiel | O SK-u uopšte | 1 | 6.10.2006 1:51 |