![]() |
![]() |
![]() |
#3441 |
Veteran
Član od: 31.8.2010.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 128 puta na 114 poruka
|
![]()
Dosta stvari moze da se popravi menjanjem nekih stavki u config fajlu. Raspitaj se po guglu. Ja se secam da sam svojevremeno poboljsao performanse za dobrih 50%, a grafika ostaje manje vise ista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3442 |
Veteran
Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka
|
![]()
moze li neko da mi pomogne, posto prvi put pokusavam da igram Oblivion i nemam gde da pogledam.
kada udjem u grad (onaj na pocetku igre, posle bezanja iz tamnice) steka mi slika, a citao sam da su i losije graficke pokretale i da se moglo igrati. ne moze ili ucitava sporo dijalog sa strazarom u gradu, dok sa narodom pricam relativno lakse. dok sam bio u tunelima sve je bilo u redu, kao i na otvorenom prostoru, samo kad udjem u grad i kad treba da ucita gradjevine onda steka. konfiguracija : procesor core to duo 2.4 video ati radeon x1350 128rama 3.0 pixel sheder (2.0 pixel shader potreban) 3 GB rama windows 7 32bit. DA NIJE ZBOG WINDOWSA 7, mada vidim da ljudi igraju i na win7 ali se povremeno javljaju problemi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3443 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Vec smo ti rekli zeuk i ja u prethodna dva posta sta bi moglo da bude - ne vidim zasto ponavljas pitanje?!
Znaci moze da bude problem sa driverima (resenje - updateuj drivere), mozda ti je sve stavljeno na high (resenje - idi u configuration settings i stavi sve na manje vrednosti, mozes cak i da ih iskljucis), mozda ti je do same instalacije, recimo neodgovarajuci ili osteceni instalacioni disk (resenje - nabavi novu instalaciju igre), mozda je potreban patch (resenje - skini i instaliraj poslednji patch) a mozda (najverovatnije) je u pitanju Oblivion, tj. imas vanila verziju koju neki tako zdusno brane kao uostalom i Bethesdu a koja je tako bagovita i puna rupa i tu ti je jedino resenje da poskidas masu modova koji ce ti ispraviti ono sto je Bethesda ostavila drugima da ispravljaju. Btw. definitivno ti nije do Windows 7 jer imas i 4 GB RAM-a i nema sanse da ti sa tolikom kolicinom memorije W7 stvara problem kod igranja igre iz 2006-te godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3444 |
Veteran
|
![]()
pitam zato sto ne znam sta konkretno da uradim. drajveri su u redu jer sam skinuo nove skoro, igra nije prepoznala graficku i stavila je sve na medium, s tim da sam usao u video podesavanja i smanjio vrednosti. skinuo sam torrent koji skida preko 100 ljudi pa kontam da ej u redu, i nema negatitvnih komentara. a sto se tice verzije nesto mi je neverovatno da steka na samom pocetku glupa stvar.
u fajlu podesavanja sta smem izmeniti? ne moras odgovarati ako te smaram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3445 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Ne smaras me nego sam rekao da ne trebas ponovo postaviti isto pitanje koje si postavio samo sat ranije.
Prvo stavi patc ako to vec nisi, vidi kako radi pa cemo videti dalje sta i kako. Podesavanja stavi na low narocito AA i AF stavi na najmanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3446 |
Veteran
|
![]()
Idi u my documents, nadji obilivion, pa oblivion.ini fajl.
Taj fajl iskopiraj negde, a umesto njega stavi ovaj : http://www.4shared.com/file/3lhEOyDd/Oblivion.html To je moj .ini fajl od pre par godina ( Barton 2600 + radeon 9600xt). Ja sam ga jos tada stelovao. Nadam se da ce da ti radi (jer ipak su druge konfiguracije). AKo nece, onda vrati svoj, a po guglu se raspitaj koje su sve moguce modifikacije, jer moze da se menja bas veliki broj parametara. Naravno, sto rece Marti, smanji podesavanja.Ugasi onaj HDR i bloom, smanji senke... Te stvari najvise trose resurse. U svakom slucaju, moze da se da se nasteluje. Uglavnom. ![]() ![]() Poslednja ispravka: zeuk (27.12.2010 u 15:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3447 |
Starosedelac
Član od: 10.2.2007.
Zahvalnice: 232
Zahvaljeno 251 puta na 170 poruka
|
![]()
Ajd vas stare rpg vukove da pitam neshto po pitanju skillova i bonusa. Kao shto sam vec izvalio za levelovanje odredjenog skill-a potrebno je koristiti odredjene moci i spavati da se dobiju bonusi. E sad mene zanima prorachunavanje tih bonusa.
Recimo ako igram sa warrior-om i uglavnom mi je melee najjachi(recimo 50), da li to znachi da je taj skill 50 posto? To jest na koji nachin se damage prorachunava pri koriscenju odredjenog skilla, poshto za odredjena oruzja imam recimo sekira:damage 2-4. Da li to znachi da ako mi je skill melee-a 50 posto da ce moj damage na protivniku uglavnom biti 2, osim u sluchaju da se dogodi critical hit?(pretpostavljam da za crit hit ide luck modifier) Uglavnom da sumiram: Zanima me na koji nachin se sve te varijable prorachunavaju. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3448 |
Kekule Mekule
|
![]()
Nema tu previse muckanja u Oblivionu ti broj dmg-a koji ti sekira prikazuje zavisi od skila i to je to, dok je u Morrowindu skil = hit chance.
Sto se tice lucka tice on modifikuje skil za 40% vrednosti ispod ili iznad 50 (znaci ako imas 60 luck bonus ti je 40% od 10 tj. 4). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3449 |
Starosedelac
|
![]()
Thnx(neshto nece zahvalnica da radi pa ovako usmenim putem ti zahvaljujem
![]() Josh jedna pitanjce: Shta ustvari odluchuje kad cu zadati damage 2 ili damage 4 sekirom?(Mislim pishe damage 2-4, shta chini da damage varira, i da li postoji nachin da se kontrolishe maximalni damage, ili je to totalno random u okviru ovih vrednosti?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3450 |
Kekule Mekule
|
![]()
Kolko se ja secam u Oblivionu postoji samo jedna vrednost
![]() But anyway min/max zavisi dali samo mlataras ili radis "power" attack. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3451 |
Veteran
|
![]()
Koliko god da pogresis u izgradnji lika, opet si jaci od svih protivnika.
![]() Zato nikad nisam voleo Oblivion. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zeuk na korisnoj poruci: | ||
Marti Misterija (28.12.2010) |
![]() |
#3452 |
Starosedelac
|
![]()
Meni se chini da i nije tako. Mozda shto nisam dugo igrao, ali u svakom sluchaju kad stavim difficulty slider na max oshure me.
Bas se secam da sam se smorio kod onog diva u Shivering Isle-u shto chuva dementia ulaz, i na kraju sam stavio slajder na easy i secnuo ga sikirchetom jednom i vec je otishao u vechna lovishta ![]() Jedino tako da si jachi od svih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3453 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3454 |
Veteran
|
![]()
Dobro, ja nisam povecavao na hard, ali nisam ni spustao na easy.
![]() ![]() Ne kazem ja da je igra automatski losa. Neko voli da igra i da bude THE MAN, da mu niko nista ne moze. Glavna faca u selu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3455 |
Veteran
|
![]()
nasao sam resenje, ipak je do WIN 7. kada se prvi put pokrene igra, naprave se .ini fajlovi u My Documents u kojima je uskladjivanje igre i konfiguracije racunara, ali ih napravi sa greskom prvi put. problem sam resio kada sam obrisao te fajlove iz foldera Oblivion na datoj lokaciji, pri sledecem pokretanju igre on ih je ispravno napravio i sad mi ne steka nista i radi savrseno. resenje sam nasao na stranom forumu, takodje, kazu da odredjene probleme resava i kada se na Properties igre podesi Run as Administrator, ali to meni nije pomoglo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3456 |
Veteran
|
![]()
koliko shvatam po mapi se moze teleportovati kako se to radi? da smanjim duga putovanja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3457 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3458 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.192 puta na 7.157 poruka
|
![]()
Jedino što moraš prvo da otkriješ (peške, konjem) lokaciju na mapi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3459 |
Veteran
|
![]()
znaci idem na TAB pa na mapu, pa klik na lokaciju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3460 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
elder scrolls, oblivion, tes |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Elder Scrolls Online | Angelo Serafin | MMORPG igre | 1190 | 18.1.2024 23:55 |
The Elder Scrolls Online - Balkan Community | LjutiNordijac | Online susreti | 1 | 5.3.2013 19:29 |
The Elder Scrolls Online | Andross | otpaTci | 1 | 3.5.2012 20:35 |
Elder Scrolls MMORPG | donator99 | Mrežne igre | 10 | 14.11.2007 10:42 |
Elder Scrolls vs Gothic? | karlito brigante | otpaTci | 6 | 21.11.2006 23:58 |