![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 7.11.2009.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 32 puta na 24 poruka
|
![]()
Na tebi je da odaberes da li ces da ides na INTEL ili AMD. Sto se tice kasnijeg upgrade-a mislim da je bezveze gledati u buducnost koja je uvek neizvesna. Uvek se mogu prodati ploca i procesor i uzeti novi.
Moj ti je predlog sledeci: Intel konfa: i3-530 + CM Hyper 212+ i OC na barem 3.6 - kasnije mozes da ides na i7-860 ako ti zatreba jaci procesor - ta ploca podrzava taj procesor Gigabyte p55a-ud3 2x2GB DDR3 1600 [Mushkin, Kingston, Geil, Patriot] Sto se graficke tice moj ti je savet da ides na nVidiu MSI GTS 450 1GB GDDR5 Cyclone OC [~120e] mozes dva monitora da povezes. 1TB Samsun F3 HDD Xigmatek Asgard I napajanje vec imas - koje ce ti biti dovoljno za ovu masinu. AMD Konfa: AMD PhenomII x4 955BE + CM Hyper 212+/Vendetta2 ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 2x2GB DDR3 1600 [Mushkin, Kingston, Geil, Patriot] MSI GTS 450 1GB GDDR5 Cyclone OC 1TB Samsun F3 HDD Xigmatek Asgard I jedna i druga konfa su ti nesto ispod 600e. Stim da AMD konfa ima jaci procesor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Član
Član od: 17.7.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Evo čisto da javim dokle sam stigao i šta sam zaključio i odlučio.
Hteo sam da sastavim komp sad za moj rođendan 15-og. mađutim mislim da ću ipak odložiti malo ovu kupovinu jer sam čuo da obično oko nove godine padnu cene harvera. Dal će tako biti i ove godine, ne znam. Osim toga izašla je nova ATI 6xxx serija i kapiram da će do nove godine makar ATI grafika biti malo jeftinija. Što se tiče procesora, ipak sam se definitivno odlučio za intela. Gledajući sve žive benčmarke na tomsHardware.com intel procesor za iste pare kao i AMD uvek ima bolje performanse. Pritom sam čuo da su oni default AMD kuleri što idu uz procesor uglavnom bučni i da ne bi bilo loše da se kupi nov odma. Šta sam onda uštedeo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
gde si cuo tu glupost za amd box kulere? Od nekog fanboya? Apsolutno nisu bucni i daju vrhunske perfomanse cak i mozes sa njime da overklokujes proc do nekih 3,5ghz..tek za preko ti treba bolje hladjenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Nije mi jasno što ste se toliko "poenglezili" svi vi koji ste tek pri*mrdili IT industriji u bilo kojoj oblasti. LoneWolf, diplomirani profesor engleskog jezika |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() @Lone Wolf: A da pocnemo da prevodimo i komponente kao komsije? Kruti disk, cigrasto velepamtilo... ![]() Mislim, batalite onda i hamburger, avliju, i tako neke reci koje definitivno nisu ovde potekle... Ne, mislim da se time nece povecati ni pismenost ni kultura ovog naroda, kao ni koriscenjem iskljucivo nasih slova pri kucanju na srpskom (opsteprihvaceno misljenje da je covek ozbiljan ako ista korsiti ![]() No, to je offtopic vec, vracamo se na temu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomoć oko kupovine grafičke karte | BorisBG | ŠDK - Grafika | 79 | 22.6.2007 15:12 |
Pomoć oko kupovine laptopa - ASUS A6M | gosn.prirodni | ŠDK - Prenosni računari | 7 | 28.4.2007 13:29 |
Nova konfiguracija | Mean_Machine | Šta da kupim? | 59 | 17.9.2006 19:29 |
Pomoć oko kupovine... | pRoskiLLz | Šta da kupim? | 33 | 17.7.2006 21:21 |
Pomoć oko kupovine RAM-a | harmon | Osnovne komponente | 23 | 20.6.2006 0:06 |