![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Stavi win 7 32 bit -bukvalno nema neke razlike u brzini a win 7 32 bit bi ti radio ok ,ako imas mogucnost zbog drajvera mozes i xp i win 7 32 bit i xp su za tu konfiguraciju i oba bi lepo radili |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DAKINS na korisnoj poruci: | ||
stojaO (31.10.2010) |
![]() |
#1282 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
@LoneWolf
Ako još imaš živaca, reinstaliraj 7 i nemoj instalirati nikakve kodeke, pa onda vidi da li i dalje imaš problem explorer.exe i CS5 paketom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Laskaris (5.11.2010 u 0:49) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Starosedelac
|
![]()
@Laskaris
Sto se i mene tice nema svrhe pre 4 gb jer ja ne vidim nikakvu razliku sto potvrdjuju i testovi ali neki strucnjaci i kod nas i u svetu zapeli da se bi trebalo preporuciti sa racunarima sa vec 3gb pa ajde da ![]() Nisam proveravao za taj model da li ima dostupnost za xp mada kad sada vidim konfiguraciju ocigledno da ih mora biti . Radio bi sasvim lepo i win 7 32 bit samo najbolje optimizovan a aero efekte se mogu podesiti . Xp jeste najbolje resenje ako hoce win 7 mora 32bit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka
|
![]()
Ako hoce win 7 bolje neka kupi drugi racunar ili bar jos 1 GB RAM-a. Ovo je racunar za XP i win7 nece na njemu bas da leti. Moze da proba i sam vidi da se nece usreciti a ne dobija nista instalacijom win7 sa malo RAM-a i integrisanom dx9 grafikom..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka
|
![]()
Apsolutno nema potrebe x64 sistem na 3 GB rama.Znate i sami da x86 vidi 3.25Gb rama,tako da je to sasvim dovoljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
^Šta još imaš instalirano?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ništa od codeca, čak ni mp3 codec, a od ostalih licenciran KIS 2011 koji ne pravi probleme ni sa čim i uzima istu količinu memorije na oba kompjutera radeći besprijekorno, ccleaner, malwarebytes i adobe cs5 paket koji takođe rade savršeno osim do trenutka kad dođe do tog buga sa explorer.exe i pojede mi svu memoriju procesora tokom renderinga video materijala, sklapanja reklame, dizajniranja štampe ili nekog trećeg većeg posla nakon čega obavezno psujem sve po spisku Microsoftu, Gatesu i svima...ne znam više šta da mu radim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1291 |
Član
Član od: 14.7.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 17 puta na 11 poruka
|
![]()
Ljudi,moze mala pomoc...kad instaliram Win 7 i zelim odmah posle toga da ga aktiviram,uradim to,restartujem komp,a on nece da digne sistem...stoji na ono "starting Windows" i tako dok se laptop ne pregreje i ne ugasi se" sta da radim? :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Jer ako se normalno ponasa pre aktivacije problem je jasan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Svi navedeni programi su "gladni ram-a" i apsurd je pročitati ovakvo nešto što sam podebljao kod tebe. Na 64bitnom sistemu se dokazano bolje ponašaju sve zahtjevnije aplikacije, pogotovo na mašinama sa 4 i više gigabajta ram-a dok je 32-bitni sistem ograničen detektovanim 3.25 GB max i iskoristljivim 2-2,5 GB što profesionalce obavezno koči u radu ukoliko rade sa navedenim programima (i masom drugih, jer ne koriste svi ljudi operativni sistem isključivo za odlaske na facebook, xxxyyyzzz sajtove i "igranje igrica" - ima i ljudi kojima služi za korisne i pametne stvari, što zahtjeva odgovarajuće resurse). Stoga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Starosedelac
|
![]()
Na 3gb rama procitaj dobro sta sam napisao ne na 4gb ni na 6 gb .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pročitao sam, zato sam i odreagovao. Sa 3 GB rama 512 MB ti zauzima "go" Windows, još 512 max. nek' ti ode na antivirus, firewall i ostala zaštitna s*anja tako da ti ostaju (samo) 2 GB koja MOGU u programima koje sam naveo da se iskoriste potpuno i ova količina može da se poveća ako izgasiš nepotrebne komponente (odeš offline pa ugasiš antivirus, firewall i slično, što dodatno oslobađa ram).
To što si naveo da ne postoji aplikacija koja bi mogla da troši 2 gb rama je potpuni apsurd koji nema veze s mozgom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Naravno da ako neko ima 8gb rama da mu neka aplikacija moze zauzeti na 64 bit sistemu i 2 gb i vise . ![]() Ja toplo preporucujem svima sa 4gb rama ili vise da obavezno budu na 64 bit sistemu ali sa 3gb rama ne vidim realnu korist. i to nije apsurd . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Taj 1 GB između 3 i 4 ne pravi nikakvu razliku, provjereno.
Neki će reći da su 32bitni i 64bitni sistem "isti đavo" ali razlike su osjetne, pogotovo ako nemaš priliku da iskoristiš puni potencijal svog hardvera. Što se tiče tehnikalija, Windows 7 provjereno može da se instalira na mašinu sa 512 MB RAM-a i donekle uredno koristi ukoliko nema prevelikog zamora (za knjigovodstvo, word + excel + kalkulator i slično), ali u takvim slučajevima se više pribjegava XP SP3 kao alternativi. Kod mašina sa 2-3 GB rama ljudi preferiraju 32bitne sisteme iako bi im i 64bitni radili sasvim korektno no međutim sve je stvar izbora. Kao što vidiš kod mene na profilu, od kompjutera "nema čega nemam" a i od operativnih sistema, od XP-a preko Sedmice do Linuxa. Nije stvar izbora koliko je stvar optimizacije, to je ključ u svemu ovome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Valja razjasniti sledeće stvari:
Na 32-bitnom Windowsu, virtuelni adresni prostor (od 4 GB) podeljen je na 2 GB za kernel i 2 GB za aplikacije. Što znači da 32-bitna aplikacija na 32-bitnom Windowsu može u teoriji da pojede najviše 2 GB RAM-a (u praksi manje, jer ima i drugih aplikacija aktivnih u tom trenutku). Izuzetno, onim switchem u boot.ini ova podela može da se promeni na 3 GB za aplikacije i 1 GB za kernel, s tim što aplikacija mora biti kompajlirana i linkovana na odgovarajući način da bi ovo mogla da iskoristi (npr /LARGEADDRESSAWARE u Visual Studiju). Na 64-bitnom Windowsu, 32-bitna aplikacija može da koristi do 4 GB RAM-a (nisam 100% siguran da li automatski ili mora da bude tako kompajlirana, ali ne sumnjam da se svi glomazni profesionalni programi kompajliraju tako da to podržavaju) bez ikakvog drndanja sa switchevima od strane korisnika. Tako da, čak i ako se koriste 32-bitni profesionalni programi, svejedno ih treba pokretati na 64-bitnom sistemu ako se radi o nekoj ozbiljnoj radnoj stanici sa dosta RAM-a (pa makar i manje od 4 GB), jer će memorija biti bolje iskorišćena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Starosedelac
|
![]()
@LoneWolf rekao sam vec da nema stete ako neko na 3gb rama stavi 64 bit .
Ima prednosti ali i mane inace na laptopu ima win 32 bit na deskopu win 7 64 bit . Imao sam svasta u dual boot-u ali sad vise volim virtualne masine meni je nekako prakticnije .Odgovaram za 5 racunara i isto dosta znam. Video sam testove i ne vidim da je sam os na 3gb rama i malo brzi uzeto sve u obzir http://www.digitalonline.rs/tekstovi...ma-protiv-sebe masina ima 6gb rama pa bi na 3gb rezultat bio mozda malo drugaciji. Nije mi bilo sasvim jasno i hvala voodoo_ sto je sve objasnio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
windows, x64 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Fallout 3 | Red Dragon | Role-Play | 2646 | 15.6.2020 22:20 |
Windows SP3 problem i BSOD | Lich_king2 | Operativni sistemi | 40 | 21.4.2010 22:10 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Dear Windows Live Hotmail Customer... (what about linux users?) | stepanov | Slobodni softver | 10 | 19.8.2009 14:28 |
Windows Vista SP2 vs Windows 7 RC/RTM | Predrag Stankovic | Operativni sistemi | 16 | 28.7.2009 10:31 |