![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 108 puta na 37 poruka
|
![]()
Pozdrav svima. Vec duze vreme trpim probleme kocenja tipa kada radim u photoshopu i pokusavam da pomerim sliku levo desno sve koci ko ludo, no na to sam navikao. Kada na netu pokusam da startujem neku flash aplikaciju sve koci uzasno. Nego pre neki dan instaliram zanimljivu igricu "MACHINARIUM" i kada sam je pokrenuo slogirao sam se koliko mi sve koci. Znaci imam osecaj da se strelica pomera 3 FPS mozda ... znaci uzas. Komp je cist od virusa i ostalih gluposti. Posedujem legalan Windows 7 64bit, legalan antivirus NOD32, takodjer koristim i Anti Malware Bytes. konfiguracija
Maticna - Asus p5vd2-x Procesor- Intel dual core 2.66 ghz Graficka - Nvidia Gforce 9800 GT Ram - 3 GB ddr2 update-ovani su drajveri za grafu, directX i za flash. unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
A da li ti koci i "secka" ovako, u nekom normalnom radu, osim Photoshop-a sto si naveo, tipa kad slusas muziku ili gledas filmove?
Ili je konkretno vezano za flash animacije i Photoshop? EDIT:Offtopic:Machinarium je vrh igra.Preso je dva puta i opet bi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
kuler kristalno cist, proverio malo pre.
negooo :/ malo pre sam video da na C imam jos 600MB slobodnog ... ali ne znam da li to utice na rad flash-a ili photoshopa posto sve to drzim instalirano na E particiji gde imam jos 10 giga slobodnog mesta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Moze da bude, zato sto sistem nema dovoljno mesta za svoj "page" fajl koji koristi u radu.
Probaj da oslobodis malo mesta na C particiji pa vidi onda kako ce da bude. Ja licno odmah po instalaciji Win-a, na C stavljam page do 3GB a na D do 5GB, doduse ja to radim jer mi je masina slabija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
postavio sam page file na E da bude od 4 do 6 giga ... probacu da oslobodim malo C pa javim ako nesto uspem. ne znam samo od cega se C napuni kada uopste ne isnstaliram nista tamo, neki silni ROAMING i aplication folderi mi zauzimaju po 5 giga... a ne znam da li je pametno da ih brisem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Koliki je tebi HDD uopste? I kako je podeljen?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
160 giga na 3 particije. ocistio sam ga nekako da ima 3 giga slobodno, ali i dalje koci.. ja sumnjam na procesor... posto kada pokrenem tu igru oba jezgra skoce na 100% rada i komp zuji kao lud... jel postoji neki drajver za procesor ? mislim mozda je ovo glupo pitanje.. ali stvarno nisam neki expert oko kompova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
a koliko ti je zauzeće cpu u task menadžeru kad ne radiš ništa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
kada je sve pogaseno, znaci samo skype sam ostavio, od 0% do 5 % a memorija je na oko 1 gb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
onda upali fotošop i ostalo i radi, pa kad počne da koči ti gledaj šta najviše troši cpu
a moguće i da nema mesta na c particiji pa koči, oslobodi jedno 15 gigabajta na c... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
e al' ne koci meni photoshop sam po sebi.. mislim funkcije su super... jedino sto koci dok radim je kada zumiram fotku npr.. znaci kada je zumiram nije ono glatko zumiranje kako bi trebalo da bude, nego sve koci i fotka kao da se iscrtava liniju po liniju od gore... isto i sa pomeranjem fotki.. znaci kada zumiras fotku i probas da je pomeras levo desno ono sve koci .. uzasno. sve ostalo radi kako valja... isto i sa ovom igricom "machinarium" sve to lepo ide glatko, ali cim nesto krenem da pomeram/vucem istog momenta krene da koci.
procese sam proverio sve.. imam jedno 6 procesa koji rade, msconfig odradio service, i startup... vise nemam ideja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
a koja verzija drajvera za matičnu i grafičku su instalirani? Moguće da kad radiš u fotošopu da ti ponestane ram, pa se sve swapuje na hard disku i onda koči... možda treba još par giga rama?
Dok sam imao 6 giga rama sve je išlo glatko, bez obzira koliko prozora otvorim, a sada sa 4 gigabajta počinje da koči ako izotvaram desetak prozora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
drajveri za grafu su od 01.11.2010. a za maticnu ih je sam windows instalirao posto nisam nasao drajver koji podrzava win 7. pa sta ga znam 3 giga rama, nije to mnogo znam ali nije ni malo... trebalo bi da valjano radi.. kad odem kod buraza na njegov komp i saltam slike na 100% zumu ono sve ide smooth bez ikakvih "zakoča" i seckanja. a on ima neku kantu od pre 6 godina sa giga rama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
koliko dugo vec imas taj sistem? meni se to desavalo da na xpu posle 3 meseca koriscenja sve mi se usporilo i radio sam reinstalaciju i onda sve cakum pakum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
pa jedno vec godinu dana... nije do sistema, pokusao sam reinstalaciju. kazem vam, ja mislim da je do procesora.. posto mi nije normalno da pici na 100% kada pokrenem igricu kao sto je machinarium... znaci nesto izmedju flash-a i procesora.. nesto se kolje tu.. e sad sta voleo bih da znam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ako ti je flash taj koji pravi 100% zauzeće procesora onda reinstaliraj flash, i probaj neki drugi browser
posle toga probaj reinstalaciju windowsa i na kraju možeš da probaš jače napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
I ja imam taj problem i jos ga nisam resio ... http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=44613
Doduse kod mene manje baguje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
windows ne prepoznaje USB Flash memoriju | izivkov | Kvarovi | 4 | 31.8.2011 13:46 |
Seckanje u igrama i generalna usporenost ?? | Starface | Kvarovi | 26 | 12.3.2010 2:10 |
Top 10 najgorih Windows aplikacija u 2007. godini | ilidan | Aplikativni softver | 32 | 9.7.2009 0:08 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |
Novi proboj Samsunga: najavljen 40nm proces za 32 Gb NAND flash memorije! | Kostarum Rex Persia | Vesti | 0 | 11.9.2006 21:03 |