Prikaži potpunu verziju : NBA 2k15
Ljudi jel ima na ovom NBA opcija create team ? ili nesto na tu foru...
Ludoviq_Diamantidis
16.10.2014, 21:50
http://www.nba2k.org/2014/10/2k-sports-to-release-patch-for-nba-2k15.html
Pechovanje, ludom radovanje.
"Ludom radovanje" se kaže kad nešto neće biti. A patch za PC će biti.
http://www.operationsports.com/news/770635/nba-2k15-patch-will-also-arrive-for-pc-gamers-soon/
Ronnie 2K 2K15 ✔ @Ronnie2K (https://twitter.com/Ronnie2K) Follow (https://twitter.com/Ronnie2K) Along with upcoming PS4/XB1 patch, PC will be getting the same patch at approximately same time #NBA2K15 (https://twitter.com/hashtag/NBA2K15?src=hash)
8:54 PM - 16 Oct 2014 (https://twitter.com/Ronnie2K/status/522822831197794304)
Ludoviq_Diamantidis
17.10.2014, 8:23
Ma, nije problem u tome sto nece biti za PC, nego HOCE li ispraviti postojece bagove, a da ne pokvare gejmplej. Ludo se radujem da nece :D
P.S. Samo da teleportovanja ne bude.
Ja samo molim Boga da srede ove proklete ofanzivne skokove. Smanjio sam sada sa 35 na 25, ali ni to ne pomaže. Igrao sam sinoć protiv Nagetsa, na kraju su imali 12 ofanzivnih skokova (moji 2), a ja 13 odbrambenih za utakmicu. Danas počnem opet protiv njih (dve zaredom u MyLeague), već u prvoj četvrtini 5 ofanzivnih, ja nijedan jedini. A evo iz kakvih situacija dobijaju ofanzivne skokove - posle jednog omašaja moj AI vođeni saigrač DeMarcus Cousins, visok 2,11, težak 115 kilograma biva lagano izguran od strane Ty Lawson-a, visokog 1,80 i teškog 86 kilograma. A pritom, moj centar nije ni pokušao nekim čudom da skoči na loptu.
Sve drugo mi manje smeta, ali ovo me užasava. Jedino da CPU timu skroz isključim ofanzivne skokove, možda bih tek tada imao više skokova u odbrani nego oni ofanzivnih. Ne znam, toga je bilo i u 2K14, ali tamo čim sam spustio slajdere sa 50 na 35 videla se razlika. Ovde sa 50 na 25 i ne vidim nikakvu promenu.
Ludoviq_Diamantidis
17.10.2014, 12:29
Pravo je osvjezenje slusati spanski komentatorski duo:aplauz: Tek maloprije provalih da u gameplay settings mogu da se izaberu.
Eto a mi se nadali i kupili a dobismo lepu grafiku a ostalo sve da te Bog sacuva. Koliko Roni2k i onaj mali Kris blage veze nemaju (ili imaju, to im je posao da lazu i da nahvale krsinu), uvalise milionskom auditorijumu lepo upakovano go*a*ce.
Jedan lik je provalio adrese za slajdere preko cheat engina, tj moze da podesi slajdere i da ih zakljuca da rade u my career modu. Tako da mogu da se podese neki realniji slajderi i da se zakljucaju i da vaze i za my career a ne oni 2k default za mc mod. Doduse i kad im se drasticno smanje ofanzivni skokovi a saigracima poveca inside scoring, to nekad jednostavno ne pomaze.
Evo linka (http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=157&t=96710) pa ko oce neka se igra sa slajderima. Ja probah i radi stvarno u mc modu.
bedazzled
17.10.2014, 18:37
Igra je ocajna optimizovana za PC! Drugo imam problem da bez obzira na najnovije drajvere i directx jednostavno ako je monitor stavljen da se gasi usled neaktivnosti na prm posle 15min jednostavno se on ugasi i ako ja igram igru? Prosto neverovatno!
stef1985a
17.10.2014, 18:48
Igra je ocajna optimizovana za PC! Drugo imam problem da bez obzira na najnovije drajvere i directx jednostavno ako je monitor stavljen da se gasi usled neaktivnosti na prm posle 15min jednostavno se on ugasi i ako ja igram igru? Prosto neverovatno!
Bez panike, u podesavanjima potrosnje energije ugasi gasenje monitora i reseno. "Najnoviji"drajveri su izasli pre igre, u sledecoj verziji ce verovatno biti poboljsana situacija. Ili nemoj igrati, samo bez histerije
bedazzled
17.10.2014, 19:07
Slusaj druze,nije histerija i bez tih pateticnih odgovora! Znam ja da mogu da ugasim da se monitor ne gasi ali jednostavno igram dosta igara i samo sa ovom ima problema i sa seckanjem i ostalim cudesima! I to jeste kritika na izdavace jer izbacuju priozvod koji nije kako treba a zele samo pare! Doduse ja nisam ni kupio igru a i bolje sto nisam jel ovo nekako ne deluje onako kako sam ocekivao!
SportsGamer
17.10.2014, 19:19
Negde sam napisao da ce ovo biti najbolja igra sportska ove godine,gazim sad preko te reci,fifa je zasad mnogo bolja od ovog,a verovatno ce biti i pes,sramota za 2k sta napravise od igre.
stef1985a
17.10.2014, 19:32
Slusaj druze,nije histerija i bez tih pateticnih odgovora! Znam ja da mogu da ugasim da se monitor ne gasi ali jednostavno igram dosta igara i samo sa ovom ima problema i sa seckanjem i ostalim cudesima! I to jeste kritika na izdavace jer izbacuju priozvod koji nije kako treba a zele samo pare! Doduse ja nisam ni kupio igru a i bolje sto nisam jel ovo nekako ne deluje onako kako sam ocekivao!
Postoje i ostali znaci interpukcije osim znaka"!". Kada koristis samo pomenuti deluje histericno. Primedbe izdavacima se ne pisu ovde, nego licni utisci. Ako nesto nije kako si ocekivao ne znaci da nije vredno novca, ili uopste, svi imamo razlicita ocekivanja. Po meni svakako korak unapred, bice jos bolje dogodine ili u slucaju nekog masivnog patcha.
Ja samo molim Boga da srede ove proklete ofanzivne skokove. Smanjio sam sada sa 35 na 25, ali ni to ne pomaže. Igrao sam sinoć protiv Nagetsa, na kraju su imali 12 ofanzivnih skokova (moji 2), a ja 13 odbrambenih za utakmicu. Danas počnem opet protiv njih (dve zaredom u MyLeague), već u prvoj četvrtini 5 ofanzivnih, ja nijedan jedini. A evo iz kakvih situacija dobijaju ofanzivne skokove - posle jednog omašaja moj AI vođeni saigrač DeMarcus Cousins, visok 2,11, težak 115 kilograma biva lagano izguran od strane Ty Lawson-a, visokog 1,80 i teškog 86 kilograma. A pritom, moj centar nije ni pokušao nekim čudom da skoči na loptu.
Sve drugo mi manje smeta, ali ovo me užasava. Jedino da CPU timu skroz isključim ofanzivne skokove, možda bih tek tada imao više skokova u odbrani nego oni ofanzivnih. Ne znam, toga je bilo i u 2K14, ali tamo čim sam spustio slajdere sa 50 na 35 videla se razlika. Ovde sa 50 na 25 i ne vidim nikakvu promenu.
Probaj sa ovim slajderima
http://www.operationsports.com/forums/nba-2k-basketball-sliders/769455-2k15-sliders-focus-realism.html
Drugari,
treba mi jedna mala pomoc. Nisam uspeo u kontrolama da nadjem dugmad za nameran faul/tajm aut. Kako se to sada radi? :)
Za tajm aut ti je LB+RB, ja koristim ovaj xbox kontroler a za intentional faul ti je ako drzis X (steal button). Bezveze je sto su to menjali.
Ja sam izludeo od toga isto i nisam nasao u kontrolama podesavanja.
Mozes da zamislis kad sam hteo da napravim nameran faul, kad ono igra mi promeni KAMERU.
Ako igras na dzojpedu, ako se dobro secam, kombinacija R1 i L1 je nameran faul (verovatno i tajm aut ako imas napad). To sam slucajno otkrio jer sam hteo da udvojim lika i pritisnuo oba dugmeta (ili sam jedno drzao, a drugo pritisnuo - proveri u igri, nemam sad instaliranu).
Pretece me saki, znaci moze i da drzis X. Al 100% sam napravio nameran faul sa R1 i L1 (ili RB i LB).
Nego jel to bag pa samo na jednoj nozi mogu da stavim accesories? Samo na levoj nozi oce a na desnoj nikako.
Nego jel to bag pa samo na jednoj nozi mogu da stavim accesories? Samo na levoj nozi oce a na desnoj nikako.
Nisu imali dovoljno da iskesiraju para NBA asocijaciji za autorska prava da ukrasavas obe noge pa je izbor pao levu. :) :)
Nemam pojma koji je ovo sad, pise owned a nece equiped. Dok na levoj owned pa kad kllknes on lepo equiped a na desnu jok.
Posle prvih nekoliko utakmica, napisao sam na forumu da je ovo najbolja sportska simulacija ikada. Desetinu utakmica kasnije, mogu da kazem da sam izuzetno pogresio.
Dobre stvari ove igre su fenomenalna grafika, fantastičan gameplay (kojem treba doterivanja) i ludo zanimljivi i dobri modovi. Čak se i online podrška stabilizovala, serveri rade bez imalo laga (bar meni) bez problema odem u MyPark, ali prokleti bag u vezi vraćanja tastera na default vrednosti me sprečava da se duže zadržim tamo osim da se nakratko osramotim na terenu.
Ali i mana ima previše za jednu igru sa ovakvom cenom. Ima podosta bagova, uglavnom zbog neoptimizovanosti drajvera, ali, bar meni, nijedan nije toliki da me odvrati od igranja. Grafički, sve mi radi kako treba. Ono što mene izluđuje su užasavajući default slajderi. Igranje MyLeague je (kao i utakmica uopšte), umesto zabave, poprilično frustrirajuće iz više razloga:
- CPU timovi imaju preveliki procenat šuta, ma kakvu odbranu igrali.
- Ofanzivnih skokova CPU tima, kao i u 2K14, ima previše, što uz redak procenat promašaja ume totalno da me izludi. Stvar je u tome što moji AI saigrači skaču najmanje sekundu kasnije od CPU igrača.
- Gotovo 90% mojih promašaja se završava protivničkom kontrom. Neverovatno je kako moji AI saigrači, kao i u slučaju sa skokovima, kreću ka mom košu sa sekundu-dve zakašnjenja u odnosu na CPU igrače.
- U pojedinim utakmicama faulovi uopšte ne postoje. Dešava mi se da moje igrače, kad krenem na ulaz, bukvalno bacaju u publiku bez faula, a na suprotnoj strani ne smem ni da po0mislim da blokiram CPU igrača kojki šutira, jer time samo dobiuja dodatno slobodno bacanje. Ovo je, takođe, bilo veoma izraženo u 2K14.
- Džejms Harden koji ne maši i koji zakucava preko bilo koga bolje nego što je Džordan mogao i da pomisli. Pre deset minuta mi je, kao slamčice, oduvao Cousins-a i Landry-a kad je krenuo na zakucavanje.
- Kad CPU odluči da izgubiš utakmicu, onda to, kao i u 2K14, radi na najpokvareniji način - podignuta ruka bilo gde i bilo kog CPU igrača je "dobra odbrana" i maše se šutevi koje bi ja glavom pogodio vezanih očiju, CPU šutevi kroz šumu ruku i dobru odbranu su samo dodatno slobodno, skaču sa zakašnjenjem, ne blokiraju igrača kojeg čuvaju ili to rade ekstremno kasno, kad je lopta već na pola puta do koša...
No, i pored svega navedenog, ne žalim ni jedan jedini evro koji sam dao. Verujem da će pač koji su najavili ispraviti većinu bagova, a za gameplay moram da nađem neke bolje slajdere, možda i ove koje je filipos postavio, ali me mrzi da pišem ili čitam sa sajta, pa ću sačekati da ih neko postavi. Već sam našao na NLSC-u gde su offline sejvovi, pa će se naći način i za slajdere.
Najveca zamerka igri je neozbiljnost oko Evrolige. Ako vas mrzi da pravite timove iz Evrope, nemojte, ima ko ce od modera po citavom svetu. Jako mi je glupo da npr Partizan ima ukupnu ocenu 67, a jedan CSKA 57 (navijac sam Partizana ali mi smeta), a CZV recimo 55.
Sa druge strane pohvalno je sto mozete da editujete, pa lepo onda sam pravim ocene za evropske igrace, kako bih ispravio greske.
Problem sa default slajderima je taj što je oduvek bilo tako, oduvek.
A što se mene lično tiče, pokojna evropska košarka apsolutno ne mora ni da postoji.
Ali, dobro je što može sve lepo da se edituje, ko što reče elcobra, inače bi bilo totalni krš.
Mene zanima da li 2k15 radi na Win XP?
Probah i ja igru.
Da budem iskren nikako mi se ne sviđa.
Grafika je očajna (1920x1080, sve na high), nikako izgleda.
Nekako su im frizure napravljene kao da su od plastelina, kao i modeli igrača.
Izgled parketa nikakva poboljšanja nije pretrpio kao ni publika, sve je isto kao u 2K14 ili slično.
Malo su bolje odrađene animacije i neki pokreti, potezi, šutevi pojedinih igrača ali je igrivost nikakva.
Odbrane nema, kao u NBA JAM.
Čini mi se da kasne malo komande i nekako nemam dobar "filing" dok je igram.
Iskreno smara, nema mi atmosferu i ushićenje s NBA utakmica.
Sve je nekako tromo, mlitavo, puno bagova.
Nekako nedovršeno djeluje.
Mislim da je malo bolje urađen zvuk, navijanje, animacije, neki pokreti ali ostalo je nazadovalo.
Ovo je neki prvi utisak.
Ipak igra dobija drugu šansu.
Slajdere sam podesio - sramota me da kažem kako i koliko, ali za sada uživam.
Boston iz 85'/86' je brutalan..Najviše volim te "istorijske" da odigram..šteta što nema više legendarnih ekipa.
Probah i ja igru.
Izgled parketa nikakva poboljšanja nije pretrpio kao ni publika, sve je isto kao u 2K14 ili slično.
Malo su bolje odrađene animacije i neki pokreti, potezi, šutevi pojedinih igrača ali je igrivost nikakva.
Mislim da je malo bolje urađen zvuk, navijanje, animacije, neki pokreti ali ostalo je nazadovalo.
Ovo je neki prvi utisak.
Dobro shvatili smo da gotivis NBA Live serijal :kreza:
Dobro shvatili smo da gotivis NBA Live serijal :kreza:
Ne, ne.
Nema to veze s NBA LIVE.
Ne gotivim, nema ga za PC, nemam ga đe igrat.
Nego ovo su neki prvi utisci o igri.
Kada sam gledao trejlere pa i gejmplej snimke po YT, mislio sam ovo će biti čudo.
Međutim malo sam razočaran.
Možda ovo sve isprave nekim patch-evima.
Ne, ne.
Nema to veze s NBA LIVE.
Ne gotivim, nema ga za PC, nemam ga đe igrat.
Nego ovo su neki prvi utisci o igri.
Kada sam gledao trejlere pa i gejmplej snimke po YT, mislio sam ovo će biti čudo.
Međutim malo sam razočaran.
Možda ovo sve isprave nekim patch-evima.
Nije mi jasno kako ti se toliko ne svidja grafika, a u poredjenju sa 14 je fu**ing wow..
Ili to kod mene toliko ne izgleda dobro.
Parket, teren, navijači su apsolutno isti kao u prethodnim verzijama.
Igrači imaju više poligona, detalja, ali su opet nekako nerealno urađeni, kao plastificirani, a frizure da ne pričamo, ono je tuga.
U potpunosti se slazem sa Jovas-om.:tapsh:
Probah i ja igru.
Ovo je neki prvi utisak.
Gde li ti to igraš kad ti ovo na 1920x1080 ne izgleda nikako??? Grafika je fantastična, bar tri puta bolja nego u 2K14 i može da se podešava u "sitna crevca". Istina, ima bagova, ali bar deo oko grafike kod mene fercera bez trunke problema. I prelepo izgleda.
Jesi li odigrao bar jednu utakmicu kad kažeš da nema atmosferu?? Publika prosto poludi u poslednjoj četvrtini ako je tesan rezultat, ne podižu se i spuštaju svi odjednom, kao po komandi (NBA 2K14), oni bighead-i (veliki posteri glava igrača) su odlična fora, ako domaći tim gubi velikom razlikom pred kraj se publika razilazi...sve je daleko više "atmosferično" nego ranije.
Jedini problem je što ljudi sa računarima starim 5+ godina hoće da igraju "next-gen" igre. Mogu da zamislim samo kuknjavu za GTA V kad se pojavi...
Ipak igra dobija drugu šansu.
Slajdere sam podesio - sramota me da kažem kako i koliko, ali za sada uživam.
Ja se ne stidim da kažem, jer me je do ludila dovodio procenat šuta CPU tima i neopisiva količina ofanzivnih skokova, imali su ih uvek više nego ja odbrambenih, ponekad i skoro duplo.
Zato sam za CPU tim (sebi nisam menjao ništa) uzeo SIMULATION slajdere, sve šuterske sam smanjio za tri, tipa sa 40 na 37, sa 47 na 44 i NAJZAD CPU timovi nemaju preko 60-70% šuta, već normalno između 40 i 60%. Slajder za ofanzivne skokove sam stavio sa 50 na 30 i konačno imam više odbrambenih nego CPU timovi ofanzivnih. Sa default slajderima mi se više nego često dešavala situacija da CPU tim od 30 šuteva pogodi 22 i ima šest ofanzivnih skokova, a moj tim samo dva. Sada je i na Superstar nivou igra veoma izazovna, da ne kažem teška, ali daleko zanimljivija nego sa default slajderima.
Jedini problem koji mi je ostao je detekcija faulova. Veoma često ulazim pod koš ili igram preko centara, igrači mi posle šuta lete u publiku ili plivaju po podovima, a faulova ni traga. A sa druge strane sasvim suprotna situacija, svaki drugi pokušaj odbrane/blokade završava se faulom. Čim budem provalio gde se to podešava, ovo će biti prava uživancija...
Ne znam Jovas gde igras ali stvarno je razlika u grafici izmedju 2k14 i 2k15 poveca.
Stenmark
20.10.2014, 15:41
http://i.imgur.com/SV1kBuw.png
:*
Da sad ne kopam ali isto tako uporedi samo Chandlera Parsonsa iz 2k14 i 2k15 :)
Stenmark
20.10.2014, 17:55
Gore je 2k14 sa Ps4/Xone i opet ima ogromne razlike u kvalitetu kod pojedinih igraca,a vecina koja je bila skoro odlicna je opet doradjena.PC verzija 14 sada izgleda outdated.Modeli,efekti i teksture nisu na nivou ovogodišnjeg izdanja.
PC 2k14
http://i.imgur.com/hA99JNC.png
http://i.imgur.com/Wcv7K4R.png
NastyB namesti slajdere sa onog linka sto sam postavio, skroz drugacija igra.
Ne znam zašto se onda žale ljudi na grafiku, igrivost?
Nije samo problem do mene, nego se i ostali žale.
Igra nema veze sa onim trejlerima, snimcima koje smo gledali.
Mnogo lošije izgleda.
Ja sam iskreno razočaran.
Očekivao sam mnogo bolju grafiku kao i igrivost.
Ja ne znam sta ti igras ali meni izgleda isto kao na trejlerima. Grafika je odlicna i tu nema dileme.
Evo ovi slajderi (http://www.operationsports.com/forums/nba-2k-basketball-sliders/766609-lets-ball-baby-sim-sliders-project-w-myleague-settings.html) za my league, samo smanjite jos cpu ofanzivne skokove. Sve fataju.
NastyB namesti slajdere sa onog linka sto sam postavio, skroz drugacija igra.
Hoću, čim budem otišao do posla, da to odštampam i onda po tome podesim, mrzi me da sad zapisujem ili gledam preko Alt+Tab komande.
Ne znam zašto se onda žale ljudi na grafiku, igrivost?
Nije samo problem do mene, nego se i ostali žale.
Igra nema veze sa onim trejlerima, snimcima koje smo gledali.
Mnogo lošije izgleda.
Ja sam iskreno razočaran.
Očekivao sam mnogo bolju grafiku kao i igrivost.
Istina, ima grafičkih problema sa nvidia drajverima, na Steam forumu 80% ljudi koji se žale ima nvidia grafike. Ostalih 20% kuka što im loše radi na laptopovima sa Intel HD 4000 grafikama ili imaju prastare mašine sa drajverima koji nisu update-ovani ko zna otkad ili pokušavaju da poteraju na Win7 koji nije 64-bitni...
Ali, na dobro održavanom i relativno jakom računaru, sa najnovijim drajverima, sve radi sa mnogo manje problema. Ima bagova, ali ne toliko.
A što se tiče igrivosti, slažem se da je užasno igrati sa default slajderima, ali to je postalo uobičajeno za 2K serijal, niko ko je "stalni igrač" ove igre ne igra na osnovnim podešavanjima. Potrebno je malo doterivanja slajdera i sve, baš kao što i filipos kaže, postaje sasvim drugačije. Evo, ja sam samo malo smanjio slajdere za CPU šuteve, drastično smanjio ofanzivne skokove, još da uklavirim kako da samo malo utegnem detekciju faulova i igra je fenomenalna. Naravno, i dalje ima problema u odbrani (mnogo manje nego u prethodnim verzijama), ali je napad zato višestruko bolje odrađen.
Naravno da nisu svi likovi dobro odrađeni, Parsons, recimo, ne liči na sebe, kao što se vidi na postu iznad, Novicki, takođe...ali je 90% njih fenomenalno odrađeno. Osim ako nisi cepidlaka, ipak ovo nije LA Noire...
Kod mene na nvidiji je problem to sa transparentom kosom i to samo sa igracima koji imaju neku duzu frizuru. Kad ide replay akcije onda toga nema ali tokom utakmice to postoji i onda pomalo smeta i takodje neki stutter tokom cutscena ali ne uvek.
Valjda ce taj patch da sredi neke stvari i valjda ce nvidija drajveri uskoro novi.
Kako god da spustim cpu slajdere za 3 poena on pogadja uvek pa skoro uvek i to uz nemogucih pozicija. Isto je i za mid range i inside shots. Meni se cini da skokove i kad stavim na 20 on pohvata jedno 3 u napadu i da kos. I to vrlo cesto. Kao da slajderi slabo funkcionisu. To mene poprilicno nervira i jos nikako da pocnem my league normalno da igram jer me izuzetno nervira kada pocnu da ke*aju o statistici a ja gledam sudiju kako drzi onu loptu minut i ne da nikom. To se toliko frekventno desava u my league i mygm modu da ja poludim.
Hoću, čim budem otišao do posla, da to odštampam i onda po tome podesim, mrzi me da sad zapisujem ili gledam preko Alt+Tab komande.
Istina, ima grafičkih problema sa nvidia drajverima, na Steam forumu 80% ljudi koji se žale ima nvidia grafike. Ostalih 20% kuka što im loše radi na laptopovima sa Intel HD 4000 grafikama ili imaju prastare mašine sa drajverima koji nisu update-ovani ko zna otkad ili pokušavaju da poteraju na Win7 koji nije 64-bitni...
Ali, na dobro održavanom i relativno jakom računaru, sa najnovijim drajverima, sve radi sa mnogo manje problema. Ima bagova, ali ne toliko.
A što se tiče igrivosti, slažem se da je užasno igrati sa default slajderima, ali to je postalo uobičajeno za 2K serijal, niko ko je "stalni igrač" ove igre ne igra na osnovnim podešavanjima. Potrebno je malo doterivanja slajdera i sve, baš kao što i filipos kaže, postaje sasvim drugačije. Evo, ja sam samo malo smanjio slajdere za CPU šuteve, drastično smanjio ofanzivne skokove, još da uklavirim kako da samo malo utegnem detekciju faulova i igra je fenomenalna. Naravno, i dalje ima problema u odbrani (mnogo manje nego u prethodnim verzijama), ali je napad zato višestruko bolje odrađen.
Naravno da nisu svi likovi dobro odrađeni, Parsons, recimo, ne liči na sebe, kao što se vidi na postu iznad, Novicki, takođe...ali je 90% njih fenomenalno odrađeno. Osim ako nisi cepidlaka, ipak ovo nije LA Noire...
Meni rade sasvim fino većina novih igara na 1920x1080, detalji: medium-high uz fps od 30-40 (Evil Within, Ryse, Alien Isolation, Shadow of Mordor) tako da mi računar nije baš "lamina" i trebalo bi i ovu igru da "vrti" ladno.
Jer nije baš grafika za padanje u nesvijest i ne bi trebalo da traži neke high end gejmerske mašine kao preporučene da bi se igralo kako treba.
Istina, da neki grafički problemi s Nividia karticama kod ove igre postoje, a vjerovatno će (bar se nadam) s nekim patch-om to biti ispravljeno.
Samo kažem da sam više nekako očekivao.
Pozabaviću se malo sa tim slajderima, da ako bude bolje.
Borko Motorko
21.10.2014, 9:01
kakve su mi sanse da igram na fx6300+r9 270x+4gb rama?
po sys req mrka kapa, a ovako realno?
kapetan_Miki
21.10.2014, 9:36
kako stvari stoje, ja odustajem od ove igre. barem u nekoj bližoj budućnosti.
mogu igrati najviše na "medium", ali i tad se javlja seckanje. plus što na tim postavkama izgleda lošije od 2k14 na maksimalnim postavkama.
Ja mislim da će ti ladno radit na toj konfiguraciji.
Ali ipak dodaj još 4 gb rama.
Valjaće što^no vele :D
minist@r
21.10.2014, 10:28
Na mojoj konfiguraciji radi bez problema tako da bi na tvojoj trebalo da ide jos bolje.
Ja imam skoro 5 godina stari i5 750 i 8GB sa istom grafičkom i sve radi kao sat. Ne bi trebalo da bude problema.
Borko Motorko
21.10.2014, 14:02
vidim da na can you run it traze fx8xxx ili i7 na preporuceno... videcu :D hvala
Kako god da spustim cpu slajdere za 3 poena on pogadja uvek pa skoro uvek i to uz nemogucih pozicija. Isto je i za mid range i inside shots. Meni se cini da skokove i kad stavim na 20 on pohvata jedno 3 u napadu i da kos. I to vrlo cesto. Kao da slajderi slabo funkcionisu.
Izgleda da to varira od utakmice do utakmice. Ja sam spustio CPU shoot slajdere za po tri i počeo MyLeague iz početka. U prve dve utakmice je išlo relativno dobro što se šuta tiče, izmjeđu 45-55%. Jednu dobio, jednu izgubio, ali je bilo poprilično realno, izuzev toga što su svirali tek svaki treći faul nad mojim igračima. Pitam se, ako u igri postoje namerni faulovi, za šta se dobijaju? Za otkidanje glave??
Onda u trećoj dođoše Klipersi i kao da igram nešto drugo. Moji AI saigrači ni ne pokušavaju da odigraju odbranu, sasuli su mi 87% šuta, ma šta da sam pokušavao gotovo da nisu mašili. Što i nije čudno kad niko ne pokušava da brani šuteve. A faulovi nad mojim igračima nisu postojali, izveo sam svega 2 (dva) slobodna bacanja, te rezultat ne smem ni da pomenem sa svojih 22% šuta. Bilo mi je mučno igrati. Sledeća utakmica protiv Denvera i bukvalno ih pocepam. Krenuli me šutevi sa poludistance, moji saigrači kidaju u odbrani, rampe prašte na sve strane, skaču kao nenormalni, ma milina bilo igrati.
A onda sam postao svestan nečega što je kao preslikano iz 2K14. Kad ja ili neki moj saigrač lupi rampu ili preseče dodavanje APSOLUTNO NIKAD lopta ne dođe do nekog mog saigrača, već se vrati nazad u ruke CPU tima. Kad meni lupe rampu, ili izbiju loptu, takođe.
I druga iritantna stvar iz 2K14 je kad moj, naprimer, centar skoči istovremeno kad i protivnički, ovaj je, prilikom doskoka, posle jedne stotinke u drugom skoku, a mom centru treba bar dve sekunde da se pomeri. Ako time otežavaju igranje, onda je baš glupo. Mislim, nije to nešto zbog čega čupam kosu, ali istovetna boljka iz 2K14 znači da je namerno napravljena kako bi se otežalo igranje. Da ponovim da je glupo.
Edit: čisto da dokažem sa par snimaka koliko idiotski je urađeno presecanje pasova. Taj loson pokušava da doda Aflalu, moj Ai saigrač Vilijams kreće čisto da je preseče. Ne samo da nije uhvatio tako laganu i čistu loptu, niti ju je makar odbio do nekog od mojih saigrača koji su na 3 metra odatle, nego loptu odbije na metar od igrača iza sebe, kako bi ovaj mogao lagano da je uhvati i pogodi koš. Srećom, nema puno takvih situacija, ali ovakve su krajnje idiotske...
Ne znam ali na superstar nivou ili HoF ja vola ne mogu da ubodem. Dok recimo Serge Ibaka radi spin fadeaway sa trojke u poslednjoj sekundi i naravno pogadja.
Sad sam igrao sa ovim (http://www.operationsports.com/forums/nba-2k-basketball-sliders/769876-armor-swords-nba-2k15-pro-sim-real-fg-ft-average-joe-sliders.html) slajderima na pro nivou, nikako da nadjem neke realne za allstar. Jako malo faulova. Kako god covek da namesti faulova nema ili ima ali uzasno malo, kao neki street basket na brzaka. Uglavnom evo tabele sa rezultatom na osnovu ovih slajdera.
Malo faulova i otkinuo sam ih u zadnjoj cetvrtini. Nekako mi je nerealno da Majami gubi bas toliko na svom terenu.
Stenmark
21.10.2014, 15:57
Na kolko si to stavio skokove :D
Offensive Rebounding - 50/25(cpu)
Defensive Rebounding - 50
Jbg ako im je preko 30 sve hvataju i to po 5 puta za redom.
I ja sam ih stavio na 25, čak i na 30 ponekad imaju previše ofanzivnih skokova.
Još samo da provalim foru oko faulova, jer ne znam šta znače - ako CPU timu recimo povećam BLOCKING FAOUL FREQUENCY da li to znači da će se njihovom timu više svirati faulovi prilikom blokada ili se to odnosi na moj tim, pa će se NJIMA češće svirati faulovi. Tu će mi trebati puno posla...
Ovde sam stavio na 30 i evo skoro su izjednaceni kao moj tim. Ovo je all star nivo. Nekako me stigose u zadnjoj cetvrtini. Slusao sam kako je onaj ld2k pricao da nema vise clutch faktora ali nisam nesto siguran u to. Ni meni nije jasno ovo sa faulovima takodje. Nikako da namestim da bude onako realno, recimo izmedju 20 i 30 pokusaja za slobodna bacanja.
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/35226656983172442/0729EABD9639770FF688AA846390C7D12CDDC32B/
Ja igram na 4x8 minuta i srećan sam kad moj tim ima SAMO duplo manje ofanzivnih skokova nego CPU tim. Malopre sam završio utakmicu protiv Sansa, oni 12 ofanzivnih, moj tim 4. I to mi ne smeta. Smetalo mi je u početku kad na poluvremenu imaju 5-6 ofanzivnih, a ja 2 skoka ukupno (tako su malo promašivali). Sad je MNOGO bolje, nije savršeno, ali...
Jurim po internetu kako da sredim faulove, ali ne mogu da nađem ništa. Ako nađeš nešto, ostavi link ovde.
pa jedini logican odgovor je da se poveca cpu foul frequency, al opet, kolko sam procitao Saki drzi na 100 i to je i dalje problem.
Hteo sam da te pitam, sve ovo vreme dok smo pricali o raznim verzijama 2k tokom godina, zasto ne probas (na par utakmica) da igras sa dzojpedom? Nisam odavno igrao na tastaturi, prosto ne znam koji dugmici menjaju celu desnu pecurku, koja sluzi za izvodjenje iso/post dribble pokreta, gde mozes da sutiras i da menjas layup u toku izvodjenja, sa levom pecurkom kontrolises brzinu igraca (ne mislim na turbo). Nekako imam osecaj da je na tastaturi a) potrebno mnogo dugmica za sve to ili b) da neki potezi ni ne mogu da se izvedu, prvenstveno mislim tu na razne driblinge (crossover, rolling, stepback i sl.)
Mislim, posto vidim da stvarno volis NBA, dzojped mi deluje kao stvarno bolji (ugodniji, kompletniji) izbor za igranje. OK, period adaptacije sigurno je jedan od razloga, al ja sam isto tako razmisljao i trebalo je vremena da se naviknem, al sad igram i FPS-ove preko dzojpeda ako me mrzi da se kocim pred monitorm (ok, ja sam otisao u drugu krajnost i fps+dzojped ne savetujem nikome, nema zamene za m+k za takve stvari).
p.s. da ne spominjem da ti se ne bi resetovali keyboard bindings kad udjes u online :)
Ne zna se jos kad ce patch? Rekose ove nedelje sunce im pokvareno:)
Ovde sam stavio na 30 i evo skoro su izjednaceni kao moj tim. Ovo je all star nivo. Nekako me stigose u zadnjoj cetvrtini. Slusao sam kako je onaj ld2k pricao da nema vise clutch faktora ali nisam nesto siguran u to. Ni meni nije jasno ovo sa faulovima takodje. Nikako da namestim da bude onako realno, recimo izmedju 20 i 30 pokusaja za slobodna bacanja.
Napisah i Nastyju. Probaj ove slajdere.
http://www.operationsports.com/forums/nba-2k-basketball-sliders/769455-2k15-sliders-focus-realism.html
Ja igram na superstar 12 min. cetvrtina i mogu ti reci da sam prilicno zadovoljan slajderima. Sto se tice bacanja sve zavisi od utakmice do utakmice, ali oko 17-18 bacanja mi je neki prosek. Bilo je i utakmica sa 25+ bacanja. Sto se tice skokova u odnosu na CPU broj ofanzivnih skokokva je prilicno izjednacen.
@Nasty
Uzmi dzojped preporodices se :dedica:
jel postoji neka opcija create team ili tako nesto na ovom NBA ?
minist@r
21.10.2014, 20:15
jel postoji neka opcija create team ili tako nesto na ovom NBA ?
Nema.
pa jedini logican odgovor je da se poveca cpu foul frequency, al opet, kolko sam procitao Saki drzi na 100 i to je i dalje problem.
Hteo sam da te pitam, sve ovo vreme dok smo pricali o raznim verzijama 2k tokom godina, zasto ne probas (na par utakmica) da igras sa dzojpedom? Nisam odavno igrao na tastaturi, prosto ne znam koji dugmici menjaju celu desnu pecurku, koja sluzi za izvodjenje iso/post dribble pokreta, gde mozes da sutiras i da menjas layup u toku izvodjenja, sa levom pecurkom kontrolises brzinu igraca (ne mislim na turbo). Nekako imam osecaj da je na tastaturi a) potrebno mnogo dugmica za sve to ili b) da neki potezi ni ne mogu da se izvedu, prvenstveno mislim tu na razne driblinge (crossover, rolling, stepback i sl.)
Mislim, posto vidim da stvarno volis NBA, dzojped mi deluje kao stvarno bolji (ugodniji, kompletniji) izbor za igranje. OK, period adaptacije sigurno je jedan od razloga, al ja sam isto tako razmisljao i trebalo je vremena da se naviknem, al sad igram i FPS-ove preko dzojpeda ako me mrzi da se kocim pred monitorm (ok, ja sam otisao u drugu krajnost i fps+dzojped ne savetujem nikome, nema zamene za m+k za takve stvari).
p.s. da ne spominjem da ti se ne bi resetovali keyboard bindings kad udjes u online :)
Znam da je bolje sa džojpedom, imam neki sa force feedback-om, ali navika je čudo. Nikako nisam mogao da se nateram na to. Ali i na tastaturi mogu da se izvode driblinzi i ostale kerefeke, ako lepo podesiš tastere.
Ne zna se jos kad ce patch? Rekose ove nedelje sunce im pokvareno:)
Malopre mi prijavio Steam da moram da skinem nešto od 78 megabajta da bih mogao da igram. Sad ću da vidim šta je...
Ma ovo sa faulovima ne vredi, mislim radi protiv igraca uvek. Ja igram po 12 minuta cetvrtinu i na kraju imam samo 12 izvedenih slobodnih bacanja. Sad su mi faulovi na 95.
Skida i kod mene ali prvo mora validate a to traje u nedogled pa cu sutra da vidim sta su sje**li tj popravili. Valjda namestili ono da pokazuje statistiku tokom utakmice sad.
Se*em im se u pec od 70mb. Nista oni nisu popravili. Jedino kontrole u raspalom my parku koji nisam ni upalio do sad. Statistike nema i dalje, transparentnih frizurica kolko oces.
Koliko vidim ovaj pec im je samo da poprave my park jos malo. Nema goli k***c od 2k sportsa i od hebenog visual concepta.
Neki kazu da su popravili pojavljivanje statistike al meni tokom vec zapocete my league nema. Mozda mora jopet ispocetka. Sutra cu da probam.
Aj da pitam opet.
Znate li da li 2k15 može raditi na Win XP?
Iskreno mislim da nece da moze
http://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/nba-2k15/12322/?p=r
Sve više i više sličnosti (negativnih) sa 2K14 uviđam i ovde, jer ih neko namerno implementira. I uspeva da me iznervira sa tim.
Veoma često mi se dešava da kad krenem na ulaz solo, bez pozvanog napada, "krajičkom oka"vidim jednog ili dvojicu igrača potpuno samih na savršenoj poziciji za trojku. BUKVALNO SVAKI PUT kad se to desi i kad im dodam loptu, tek tada shvatim da su to moji centri. Savršeno se izvlače na šut za tri poena. Zato moji "trojkaši" uvek vise u gužvi protivničkih u blizini koša gde su apsolutno beskorisni.
Druga stvar je kad, bez pozivanja napada, dođe neki igrač u blokadu za pikenrol. Prođem pored njega, protivnički igrači me udvoje, ponekad i utroje, a moji slobodni igrači NE MRDAJU NI MILIMETAR, kao zakucani za parket, iako pod košem ima praznog mesta bomba da padne a da nikoga ne oprlji. Ako sa svojim igračem, kojim slučajem, udvojim nekoga, onaj slobodni će se munjevito stuštiti pod koš.
I treća stvar je kad dođu trenuci u utakmici kada je nebitno kakvu odbranu igrate a CPU tim samo sipa. Evo primer na ove dve slike zbog koje umalo nisam polomio tastaturu. Vodim jedan razlike, Sansi imaju poslednji napad, Grin ide na ulaz, ali uspevam savšeno da krenem u blok sa Kejmenom (slika 1) i kad je trebala da bude rampa, ovaj, iz razloga poznatom samo developerima igre, munjevito sklanja ruku, kako ne bi sprečio koš Sansa. Ovako nešto se dešava, ali tokom utakmice mi ne smeta toliko, ali zadnji napad i dve sekunde pre kraja??? Toliko me je iznerviralo da je malo falilo da deinstaliram igru i više je nikad ne pokrenem.
Naravno, sutra bi opet počeo sa download-om...
Strasno. I meni su centri stalno na trojkama. A stavio ja triangle, 2in-3out oni uvek kampuju na liniji za tri. Tek kad kazem onaj brzi napad post up tek onda kao ode.
Ipak je to samo bio surovi kapitalizam i gomila bullshita od onog polutana i malog wannabe lejkera.
Pazi ovo, ja vasington i od 100 njihovih poena ja primim 70 iz reketa. To je bilo 48 minuta mucenja. A tek sto nema faulova a slajder na 100, to je posebna prica. Ljudi se zale da slajderima nista ne moze da se uradi, da su developeri nesto u startu preje*a*li.
Aj da pitam opet.
Znate li da li 2k15 može raditi na Win XP?
Ne moze.
Minimum System Requirements:
Processor: Intel Core2 Duo or better
Memory: 2 or more GB RAM
Graphics: DirecteX 10.1 compatible (512MB) or better
DirectX: Version 11
Hard Drive: 50 or more GB available space
Sound Card: 9.0c compatible
@Sakiboj
Meni čim daju tri vezana koša iz reketa momentalno uključujem zonsku odbranu. U većini slučajeva pomaže.
Izgleda da je bio u pravu onaj što je tvrdio da je godinu, godinu ipo dana malo za razvoj jedne "next-gen" igre, makar to bila i košarka (pominjao sam to u jednom svom ranijem postu).
Sve se nešto nadam da će, ipak, poraditi na problemima u vezi igre, inače će sledeće godine doživeti pravi fijasko. Čim se pojavila igra krenula je lavina kuknjave na servere i bagove, tako da ako je neko i planirao da je kupi ubrzo je odustao. A i od onih koji su je sada preorderovali, ogromna većina će dobro da razmisli da li to opet da uradi.
Ja ću, naravno, opet preorderovati ako bude PC verzije 2K16, bez obzira na sve. Iako me igra ponekad dovodi do neopisivog izliva nerviranja, uglavnom mi je veoma zabavna i izazovna. Izuzimajući sitne bagove.
Bar su se stabilizovali serveri i više nema problema sa onlajn igranjem. A ja još nisam video da li su ispravili to da tastatura ostaje podešena u MyPark-u kao i kad igram ovako. Tamo gde nije moglo da se kuca tastaturom (kad se upisuju imena, naprimer, sve je moralo mišem) sada radi normalno.
Ispeglali su MyPark, sad mi rade podešavanja sa tastature, ne vraćaju se na default vrednosti. Samo nema mnogo ljudi, trenutno, u Rough Riders-ima je oko 30-ak igrača (prve dve slike) a malo više ih je u Jordan centru, a ima pišičnih likova, što se vidi na trećoj slici...
Pa eto to im je bio ceo patch. Popravili da mozes da kucas tastaturom i da brze ucitava my park. Mislim ne znam, evo gledam slajdere na operation sportsu i kako god da ljudi nameste, na bilo kojoj tezini tu nema vise od 15 slobodnih bacanja. Neki cak na utakmici gde je cetvrtina 12 minuta imaju 9 pokusaja za slobodna bacanja. Takodje me nervira sto se ponekad moji igraci sudaraju.
Ja vala nemam nameru iskreno da kupujem sledece godine pre nego sto lepo isprobavam narodnjaka.
U zadnjih par godina, svaki pre order koji sam uradio je bio fail. Mozda ACIV bio neki prosek ali eso i jos neke pa zajedno sa ovom su takav uzas i razocarenje da nemam reci.
Rekoh jos da cu samo gtaV i vise nikad nista dok ne probam lepo ko covek.
Ne vredi Filipose, isto nekako nije realno ni sa onim slajderima.
E jos nesto, nema vise onog da skines slajdere nego sad moras rucno sve da drndas i menjas i na kraju izgubis i zelju za utakmicom.
Postalo je takav pay2win da to nije normalno.
Ja jos nisam ni upalio my park, nemam zelju nekako.
Ispeglali su tranziciju kroz menije, tu je freezovalo dok se igra ne zagreje:kreza:
Pazi gde mi Gortat stoji ceo napad i stalno je tamo. Ovo je kao da su jos nesto sad pokvarili sa ovim pecom.
E izasli su i novi nvidia drajveri. Sad cemo i da vidimo dal je to sa providnom kosom do njih ili do 2k-ija :)
nikolapfc89
22.10.2014, 21:49
Stigao mi je 2k15 za xbox one juce, pa da bacim prvi utisak.
Pre svega na prvu ruku, jako sam zadovoljan. Igrace se opasno ove godine (uglavnom igram player vs player offline)
Da pocnem graficki. Menu prelepo uradjen, jako funkcionalan, brz i kvalitetan. Nekako mi je savrsen. Nesto novo uradjeno i svidja mi se jako. Grafika prelepa, pre svega osvetljenje. O facama,modelima i bradama igraca ne treba trositi reci, uradjeno na nevidjeno dobrom nivou. Tereni prelepi. Vidi se transparentne frizure ali ne toliko kao sto vidim da se zalite ovde.
Gameplay dobar. Malo prebrz za moj ukus, slajderima odmah smanjio. Ono sto mi se nije svidelo (uz neke manje bagove, standardno iritantne od strane 2k) to je novi shoot meter. Ugasio sam i njega. Nervirao me uzasno, a kad se ugasi odmah daje vecu realnost. Prezentacija jedna od najboljih strana igre. Zato je i popularna toliko. Odradjena savrseno. Uvodni deo sa Sekom je sjajan. Intervjui itd itd. Jedini minus mi je sto nema Damon Bruce-a u halftime reportu. Gotivio sam ga :D
Da pohvalim i 2k TV i ostale dodatke. Ali generalno sledece godine moraju da stanu na loptu i rese neke glavne probleme u gempleju.
Generalno sam zadovoljan. Slazem se da postoje problemi sa statitstikom ali kad igram player vs player ne primecujem toliko s'obzirom da je pre svega 50% realnosti 50% zabave.
Jedno pitanje. Je l' NBA today s*****n nesto, treba da krene sezona ili nisam uradio nesto kako treba? I juce i danas mi nudi "pre-season" tekme ali stalno od 14.10.2014?
Da da, do njih je nesto. Kao popravice. Leftos rece da je novi patch u pipeline-u. Verovatno znaci moze da ga bude al ne mora da znaci :)
Dobar si kad ti ovo ne smeta.
http://www.dodaj.rs/f/33/UL/oCMnAQn/282350screenshots2014-10.jpg
Jel i xbox one nema onu statistiku?
Igraj malo pa ces da vidis koliko falinki ima.
@Sakiboj
Pusti ga da uživa tih par dana, shvatiće i on (kao i mi što smo). :)
Gameplay dobar. Malo prebrz za moj ukus, slajderima odmah smanjio.
Ako budeš igrao nešto osim 1 na 1, neku utakmicu timova ovo je O B A V E Z N O - Smanji ofanzivne skokove CPU tima sa 50 na 25 minimum. Kao i šuteve CPU tima za po 3 do 5 najmanje, inače sve pogađaju. A tek ćeš se iznervirati kad počnu da te bacaju po terenu bez faula, a ti ne smeš ni da pokušaš da braniš igrača, jer je faul i sama pomisao na odbranu šuta...
Dobro, karikiram malo, ali kad budeš video šta je faul za CPU tim a kakvo bacanje u publiku tvog igrača prolazi nekažnjeno...
A recimo meni se ovo dogadja cesto. Razmena pasova dva igraca, razdaljina izmedju njih 3 metara i ovaj mu bace preko glave u publiku umesto u ruke. I to se desi jedno 5 puta tokom utakmice. Jel vam se desava to?
_fajDeGPRUI
A recimo meni se ovo dogadja cesto. Razmena pasova dva igraca, razdaljina izmedju njih 3 metara i ovaj mu bace preko glave u publiku umesto u ruke. I to se desi jedno 5 puta tokom utakmice. Jel vam se desava to?
Meni ne. Doduše, desilo mi se jednom prilikom kontre, onako u trku, dešava se to i CPU igračima, recimo, centrima kada bacaju dugu loptu za kontru, što je i realno. Ne dešava mi se ni blizu 5 puta tokom utakmice.
Nego, u vezi kose, i na konzolama i na PC-u kosa Varežaa i Lopeza izgleda onako. Na Steam forumu sam viđao slike na kojima svaki igrač koji ima iole dužu kovrdžavu kosu (Entoni Dejvis, Mek Lemor...) ima oreol oko glave, što, kod mene, nije slučaj. Ali ovoj dvojici jeste. Prilažem sliku broj 1 kako Lopez izgleda kod mene.
Još jedna stvar koju sam primetio...UVEK kad protivnički tim povede sa 6-8 razlike (ili više), NEMA TEORETSKE ŠANSE da ga pobedim. Evo, poslednji slučaj u nizu je Oklahoma. Vodili su sa 12 razlike na pola druge četvrtine, tri minuta kasnije stižem na dva razlike i imam napad. Sa Kejmenom, sam, nebranjen, šut sa bukvalno 10 santimetara i, naravno, omašaj. Sledećih 6 napada lagano promašena dva zakucavanja, dva polaganja, dva šuta sa 3 metra od koša od kojih je jedan bio airball. AIRBALL SA TRI METRA!!!
Naravno, Oklahoma lagano sipa i opet dođe na 10-12 razlike.
U četvrtoj četvrtini Oklahoma pogađa tri šuta od 12 ja od 14 šuteva ne pogađam ni jedan jedini. Više nisam imao snage da se nerviram, nego sam se samo smejao šta ova igra ume da napravi...
Da da desava se i protivniku koji vodi CPU. Ja igram na 12 minuta pa je to mozda zato toliko ucestalo.
Kazu da sa slajderima to nikako ne moze da se namesti i ovi faulovi. To nesto ne radi kako treba. Doduse ima utakmica da iako sam ja namestio ofanzivne skokove CPU-a na 25 on opet ima jedno 5-6 vise od mene. Vara komp opasno :)
Meni svaki sa duzom kosom ima tu neku senku. I D. Rose cak. Neki ljudi kazu da je to problem sa AA i supersamplingom ali uglavnom to je 2k zas*al.
Sta mislite koliko je bagovita i neistesirana igra kad oni postavili ljude po forumima da skupljaju informacije o bagovima. Uzas jedan.
Ne favorizujem EA niti NBA Live nego bih voleo da uspeju da naprave nesto kvalitetno da bi ovi idioti imali neku konkurenciju ili da ih 2k-i zatvori.
Ova igra ima poboljsanja u odnosu na prethodnu ali opet ima jos dosta vise bagova i dok oni ukapiraju da se njima ne isplati da sve to ispravljaju dodje vreme za 2k16, mi ostadosmo sa bagovim i ludim oreolima oko frizura a indijana Roni i wannnabe lejker Kris i VC ekipa zajedno sa hohstapelirama iz 2k krecu u copy/paste i smisljanje novih lazi i inovacija.
Jao sva sreca pa ce izaci gtaV i neki rpg-ovi.
Moram da dodam je kamera za replay takodje dosta losa. Ponekad gledam sudijinu bu*u jer on stoji izmedju kosa i kamera te se ne vidi igrac koji zakucava.
Stenmark
23.10.2014, 16:10
NBA 2K15 – PC Update Changelog:
-Made a number of stability fixes to improve the quality of the MyPARK experience, and online as a whole.
-Controller/Keyboard bindings will now properly function in MyPARK.
-Addressed an issue where the game would experience frame rate stuttering in certain situations.
-The correct animation will now be shown in Edit Player when scrolling through the available list of animations.
-Fixed an issue where the user who invited would sometimes hang at the conclusion of a playoff game in Online Leagues.
-Fixed an issue where some users were experiencing hangs when attempting to create/join an Online League with a custom roster.
-Addressed an issue in MyGM/MyLEAGUE where, in certain cases, the game would not allow the user to exceed 13 players during the free agency period of the offseason.
-The keyboard should now properly detect input game-wide when a controller is also being used simultaneously.
-Fixed an issue where in-game models would appear green/yellow on certain GPUs.
-Fixed a rare hang that would occur when changing the in-game language from the Options menu.
-Corrected an issue where black ‘blobs’ would appear in replay on certain system configurations.
-Fixed a rare occurrence where Doris Burke would warp off the screen prior to an on-court interview with a player/coach.
-Users are now able to re-watch 2KTV episodes that have already been watched to completion.
-Added support for users attempting to play with a GeForce 320M GPU.
rick_fox
23.10.2014, 19:01
Jesam li ja corav ili nigde nema opcije koja pamti podesavanja. Kad god udjem u igricu stalno moram da podesavam trajanje cetvrtine na 10 min, fatique na off i user slidere koje mi ne pamti. Btw takodje me izludjuje stvar sto centri stalno kampuju na trojkama! Pick&Roll prolazi poprilicno slabo i kradja lopte je bukvalno nemoguca iako user sliders (steal success postavljam na 75). Ja sam se izuzetno primio na Euroleague timove i samo sa njima igram. Steta sto ne moze Euroleague kao takmicenje da se igra(znaci samo evroligaske ekipe) ili ja nisam dovoljno istrazio :). Pozz za sve ljubitelje ove igrice :)
Kazu da sa slajderima to nikako ne moze da se namesti i ovi faulovi. To nesto ne radi kako treba. Doduse ima utakmica da iako sam ja namestio ofanzivne skokove CPU-a na 25 on opet ima jedno 5-6 vise od mene. Vara komp opasno :)
5-6 više??? Ja sam presrećan kad ima SAMO duplo više od mene. Srećan sam čim ima manje ofanzivnih nego ja defanzivnih skokova. Evo na pola druge četvrtine protiv Memfisa pogledaj ofanzivne skokove. Srećom sad ne pogađaju ama baš svaki šut pod košem, inače bi polomio tastaturu.
Pamti ako odes odmah i opcije i namestis. Trebalo bi u desnom donjem uglu da pise saving kad namestis i izadjes ali ako ne onda kad namestis idi u control settings, valjda ce onda da pise saving.
I kod mene centri cesto kampuju na trojkama, faulova nema i ponekad neka utakmica bas izgleda namesteno.
Navodno ce to sledeci pec popraviti ali kad ce to da bude, niko ne zna. Na http://forums.nba-live.com/ je onaj Leftos, kao prati bagove i rece da je citiram "fix in the pipeline". A kad pa mozda i ne bude.
Sta znam vise, nikako ne mogu da nadjem slajdere neke normalne. Ne odgovaraju mi oni sto filipos linkovao. Ponekad primim previse poena iz reketa, konkretno juce od 100 protivnickih ja primio 70 iz reketa a tu fotku sam vec turio dole.
Pazi ovaj pas
rOnCEILIwlE
Jutros mi se cesto to desavalo ali i racunaru bogami. Mozda je do slajdera, pass accuracy je na 40 a cpu 49 i da se ovo desava bas ovako, bas cudno.
rick_fox
23.10.2014, 19:14
Pamti ako odes odmah i opcije i namestis. Trebalo bi u desnom donjem uglu da pise saving kad namestis i izadjes ali ako ne onda kad namestis idi u control settings, valjda ce onda da pise saving.
I kod mene centri cesto kampuju na trojkama, faulova nema i ponekad neka utakmica bas izgleda namesteno.
Navodno ce to sledeci pec popraviti ali kad ce to da bude, niko ne zna. Na http://forums.nba-live.com/ je onaj Leftos, kao prati bagove i rece da je citiram "fix in the pipeline". A kad pa mozda i ne bude.
Sve ja to podesim i u donjem desnom uglu pise saving i sve prodje ok ali kad god udjem u igricu doceka me ono "Jovo na novo". Probacu sa kontrolamo to sto si predlozio da vidim da li ce upaliti jer zaista mi nije jasno gde je problem
Meni jedino u my career modu ne moze da zapamti audio prezentacije i action replay. Ponekad resetuje i controller settings.
Probao sam jednu utakmicu da namestim da ja ne kontrolišem šut već pustim da to uradi komp sa onim "real % shooting". I to baš protiv San Antonija. Na 39-24 za mene pomislio sam kako je ovo previše lako, skoro svaka otvorena pozicija je lagan koš.
Na 54-41 za San Antoni sam se zabrinuo. 27 napada nisam mogao da pogodim "okean sa broda". Apsolutno ništa nije ulazilo, osim dva slobodna bacanja, posle nepravedno dosuđenog faula u 10-ak rvačkih zahvata igrača Sparsa. Tako da ako je nekom težak Superstar nivo, a All Star previše lak, neka uključi ovu opciju i All Star nivo će postati noćna mora. Garant!
Evo jedan pass sa namerom ;)
53Hdw0UgDp8
Cool dodavanje. Ovo ako vidi LeBron, eto mu šeme za takmičenje u zakucavanju.:)
Obožavam da igram NBA 2K igre, ali 2K15 na All Star mi nije nikakav izazov, a na Superstar je živo mučenje, a ne zabava. A sve ovo sa slika se desilo za minut, minut ipo na jednoj utakmici...
Ne smeta mi toliko što imaju uvek mnogo više ofanzivnih skokova, nego što mi se najmanje 3-4 puta na utakmici dešava ovo sa slike 1. Moj igrač uhvati loptu u skoku i pre nego što dodirne zemlju ona je u rukama protivničkog igrača. Imaju "duhovite" ruke, šta se može.
Druga stvar koja mi smeta je apsolutno ista kao u 2K14. U nekim utakmicama (ne svim, ali u većini) ako neko negde digne ruku, nema šanse da postignem koš. Evo na 2. slici napravim akciju da mi Kevin Martin bude potpuno nebranjen ka košu, ali Ostin Rivers na metar iza njega podigne ruku i gotovo, nema šanse da to uđe. A ČAK NIJE NI NA PUTANJI LOPTE!!! I još dve enormno slične situacije u kojima šutiram sa najviše metar od koša, ali neko iza samo digne ruku i gotovo - odlična odbrana.
A na drugoj strani (slika 3) moj igrač koji mnogo bolje brani šut je samo kozmetička stvar i nikakva smetnja...
Zaista sam na ivici da batalim sve ovo i sačuvam živce.
Zar je moguce da samo ti imas taj problem iz godine u godinu? Predji na dzojped i batali tastaturu i pricu kako moze sve da se izvede na istoj. Da li si probao slajdere koje sam postavio?
Zar je moguce da samo ti imas taj problem iz godine u godinu? Predji na dzojped i batali tastaturu i pricu kako moze sve da se izvede na istoj. Da li si probao slajdere koje sam postavio?
Eh da je samo njemu...
Dzojped na xbox 360 (nba 2k9, 10, 11, 12, 13, 14), dzojped na PC (2k12, 13, 14), dzojped na PS4 (2k15). Isto, ako CPU digne ruku, lopta nece uci. Ako moj igrac digne ruku, ili se svira faul (iako igrac samo stoji sa podignutim rukama, a ne pravi kretnju prema igracu ili lopti), ili lopta ulazi u obruc (u vecini slucajeva).
Najvise mrzim kad istice napad, lopta je kod CPU centra, odigram cistu odbranu, a uleti mi fade away bez koske.
Slajderi nisu resenje jer su nedefinisani. Ne volim igranje sa sladerima jer mi isuvise lici na varanje. Kako da znam koja je realna vrednost za neki slajder? Raspon je od 1-100. Zasto 47? Zasto ne 46? Ili 49? Suvise kombinacija, a ne postoji uputstvo kako da se koriste.
Slazem se i za dzojped i za slajdere. A ovo za fejd avej centara u poslednjim sekundama, secate se pre nedelju dana, kad sam se zalio kako Rodman i Longli rade fejd-avej na kraju utakmice... Ocigledno je da je i ostatak cpu centara razvio talenat za fade away clutch shot :)
Ocigledno je da je i ostatak cpu centara razvio talenat za fade away clutch shot :)
Kad su videli kakva je situacija, momentalno su se upisali u kamp kod ove dvojice. :D
Kakavi bre Dzordani i Medzici, fade away centar FTW :alealeee:
Nemojte tako, iskocio je i drugi pec koji popravlja vibraciju i kao neke frizure :kreza:
Nasty gamepad i upali vibraciju i nema da prolazi tako lako :)
NIsam još, u ponedeljak počinjem sa šljakom, odštampaću onu stranicu, pa ću na miru da je podesim.
I kakve veze ima gejmpad i tastatura sa tim što mi igrač maši sa pola metra?? Pogledaj na onom screen-u iznad, srednja slika, napravio sam (tastaturom :) ) akciju gde mi je Kevin Martin na pola metra od koša, niko ga spreda ne ometa, samo je neki igrač skočio metar iza i to nema šanse da uđe u koš. I takvih situacija ima na pretek, ali to ne znači da bi sa gejmpedom pogađao.
Igrate li vi, ljudi, na Superstar ili HoF težini?? Igra vara na najpodliji mogući način. Na AllStar težini takve situacije su u većini slučajeva pogodak, ali na Superstar ili HoF to je "good defense". Dođu utakmice kad možeš da pogađaš samo sa poludistance ili zakucavanja, svaki ulaz pod koš i nečija podignuta ruka negde je "sjajna odbrana". Ne uvek, ali često.
Pošto mi je Lilard plej u Kingsima u MyLeague, odem u onaj freestyle trening i od 20 šutiranih trojki omašim 3-4 maksimalno, toliko sam "navikao" na njegov šut (koristim ga i u MyCareer na svom igraču). Ali kad igram utakmicu u MyLeague pogodim maksimalno 2-3 od 20 šuteva, a pritom mislim na situacije kad sam slobodan, bez čuvara. Na AllStar nivou je sasvim drugačija situacija.
I to nema veze sa gejmpadom ili tastaturom.
Na AllStar nivou je sasvim drugačija situacija
:) pa igraj na AllStar
Sto rece Nasty, meni je isto na superstar nivou mucenje i nerviranje, to je priprema za ludilo koje te ocekuje na HoF. Na HoF nivou, neki prosecni centri pogadjau fejdavej sa trojke, tu CPU ne masi dok igrac ne moze ni polaganje da pogodi.
Nekako najbolje je na allstar sa real% za sut. Mislim onda moras da malo im smanjis ofanzivne skokove, povecas trojke jer CPU ne sutira trojke u dovoljnoj meri ako ne turis slajder na 100, faulove na 100 i contested shot na 100 pa moza onda i bude oko 15 slobodnih bacanja, nekad i 20.
Otišao sam danas u MyPark, jer je neki "challenge day" da vidim kako to izgleda i stao pored "Kevina Duranta". Prvo sam pomislio da je neki tip super odradio KD-a, faca je kao iz igre. A onda su počeli da se roje oko njega sa svih strana. Tada sam ukapirao da nema nijednog "realnog" igrača u MyPark, recimo, ne mogu da napravim facu Raduljice, nazovem svog igrača Miroslav Raduljica i igram tako... Osim ako ovo nije pravi Kevin Durant i 2K mu naravno "namestili" da može da igra samog sebe. Ako je tako, pikao sam basket sa KD-em!!!!! Ej, bio sam nakratko u virtuelnom timu sa Durantulom!!!! Čak i ako to nije bio on, ko god da je to uradio skidam mu kapu. Prokleto je dobar igrač!
NIsam još, u ponedeljak počinjem sa šljakom, odštampaću onu stranicu, pa ću na miru da je podesim.
I kakve veze ima gejmpad i tastatura sa tim što mi igrač maši sa pola metra?? Pogledaj na onom screen-u iznad, srednja slika, napravio sam (tastaturom :) ) akciju gde mi je Kevin Martin na pola metra od koša, niko ga spreda ne ometa, samo je neki igrač skočio metar iza i to nema šanse da uđe u koš. I takvih situacija ima na pretek, ali to ne znači da bi sa gejmpedom pogađao.
Igrate li vi, ljudi, na Superstar ili HoF težini?? Igra vara na najpodliji mogući način. Na AllStar težini takve situacije su u većini slučajeva pogodak, ali na Superstar ili HoF to je "good defense". Dođu utakmice kad možeš da pogađaš samo sa poludistance ili zakucavanja, svaki ulaz pod koš i nečija podignuta ruka negde je "sjajna odbrana". Ne uvek, ali često.
Pošto mi je Lilard plej u Kingsima u MyLeague, odem u onaj freestyle trening i od 20 šutiranih trojki omašim 3-4 maksimalno, toliko sam "navikao" na njegov šut (koristim ga i u MyCareer na svom igraču). Ali kad igram utakmicu u MyLeague pogodim maksimalno 2-3 od 20 šuteva, a pritom mislim na situacije kad sam slobodan, bez čuvara. Na AllStar nivou je sasvim drugačija situacija.
I to nema veze sa gejmpadom ili tastaturom.
Ima veze dzojped, jer sa desnom pecurkom mozes da biras da li ces da polozis na levu ili desnu stranu, da li ces ici na prvi ili drugi obruc itd...
Sto se tice trojki koje spominjes, dosta toga i zavisi od "hot zones" ili da kazem po naski mesta sa kojih igrac voli da sutira.
Igram ja na superstar sa sliderima koje sam ti postavio. I nesto ne vidim da igra vara. Na superstar i HOF moras da imas punu koncetraciju tokom celog meca inace ces tesko da pobedis.
Koliko ti traje cetvrtina?
Sad sam probao sa Klivlendom. Game speed mi je 50, quickness 30 a speed 45. Irving i Lebron lete po terenu. Toliko brzo trce da mi je jednostavno tesko i odbranu da igram sa Kajrijem.
Ima veze dzojped, jer sa desnom pecurkom mozes da biras da li ces da polozis na levu ili desnu stranu, da li ces ici na prvi ili drugi obruc itd...
Znam to, ali ne mogu da se naviknem na gejmpad, nema šanse. U pravu je ona poslovica "Ne možeš matoru džukelu da naučiš novim trikovima." :)
Sto se tice trojki koje spominjes, dosta toga i zavisi od "hot zones" ili da kazem po naski mesta sa kojih igrac voli da sutira.
Znam to, pregledao sam gde su za svakog mog igrača koji je dobar trojkaš.
Igram ja na superstar sa sliderima koje sam ti postavio. I nesto ne vidim da igra vara. Na superstar i HOF moras da imas punu koncetraciju tokom celog meca inace ces tesko da pobedis.
Kako nije varanje kad je podignuta ruka IZA tvog igrača "good defense"?? Kad ti igrač leti u publiku posle šuta, a faula ni od korova? Kad ti igrač u skoku uhvati loptu, a pre nego što doskoči ona je u rukama protivnika? Nijedna rampa, nijedno presecanje dodavanja, nijedna odbijena lopta APSOLUTNO NIKAD ne dolazi do tvog saigrača?? Ovo su čista varanja endžina i nema veze sa umećem igranja.
No, ne bih da ureknem, ali zadnje tri utakmice koje sam odigrao u MyLeague na Superstar nivou bile su onakve kakve treba da budu. Tek jedna ili dve gluposti po četvrtini, a ne 10 po minuti kao ranije. Ne znam zašto je tako, ali sam najzad uživao u igranju.
Koliko ti traje cetvrtina?
4x8 minuta.
Ponavaljam se po stoti put. Ubaci slajdere sa linka. Prvo skokovi su izbalansirani, sama igra je meni makar prirodnija nego sa default slajderima. I probaj 4x12 minuta.
Sta mu znaci kad u main menu pise new content available? Nema patcha, nema rostera, sta im je to?
Sta mu znaci kad u main menu pise new content available? Nema patcha, nema rostera, sta im je to?
Novi tereni, nova NBA 2KTV epizoda, rosteri...kako kad... Danas je nova epizoda 2KTV, intervju sa Šekom, Majk Vang pokazuje fore driblinga na Xbox kontroleru, pričaju sa nekim reperom (valjda), ona voditeljka je dovoljan razlog za gledanje toga.:eek:
Nego, dešava li se kome ovakva situacija kao sa skrinova?? Stanem u Low Post, napravim dribling i zalomim svog čuvara, on "ode po burek"... U 2K14 dok je on u vazduhu mogao sam da malo isfintiram i šutiram ili da bar malo priđem košu. Ovde nema teorije ni da šutnem niti da mrdnem bilo gde dok protivnički igrač ne doskoči i ne bude ponovo spreman da me brani. Zaista mi je glupo da igrača tako izlomim a onda besomučno pritiskam tastere za kretnju i šut, a ovaj moj kao zakucan, ni rukama ne mrda...
Da i kod mene to isto tako uvek.
Jbm li ga Filipose kako ti igras na onim slajderima ali meni nekako uopste nisu realistic. Nema ni f od faulova. Na utakmici sa cetvrtinom od 12 minuta bude 5-8 slobodnih bacanja. Onda Mirotic sam pod kosem, zakucava i promasuje. Takodje Rose u kontri, sam, nikog ispred i on ne pogadja layup. Ili je igra us*ana toliko ili ja stvarno ne znam sta je ovo.
kako da sacuvam podesavanja u optionsu ?
Evo vidi ovo. Nije faul a poklopio me samo tako, jos komentatori kazu nice dunk:eek:
jCZTFMBXaaI
SportsGamer
26.10.2014, 23:09
Koliko vidim nije lako ove godine igrati nba 2k15,jos je tesko pobediti HOF jos im sudije pomazu i ako sam igrao 2k14 na hof bez nekih vecih problema, ovo ne znam bas dal bi mogao:D,dosta tezi komp,a sudija katastrofa:eek:
Svi se zale na mali broj faulova, slobodnih bacanja i CPU jako malo sutira trojke iako je slajder na 100. E sad dal ce ovi da poprave u nekom patchu ko zna.
Evo sad odigrah opet sa ovim slajderima i samo sam imao 9 slobodnih bacanja a CPU sutnuo za trojku 6 puta.
I mnogo je glupo sto ukinuse onaj 2k share za slajdere. Sad se i tu gubi vreme dok namestis.
Ljudi opet ja, da li je moguce nekako sacuvati podesavanja u optionsu ?
Evo vidi ovo. Nije faul a poklopio me samo tako, jos komentatori kazu nice dunk:eek:
Ti si još bio u trku...mene nekoliko puta kad šutiram pod košem dok stojim, a protivnički naleti i katapultira me među rezervne igrače, naravno, lopta otišla u tri lepe, a faula ni od korova.
Odigrao sam 4-5 utakmica u MyLeague koje su bile fantastične, sve je bilo kako treba, ali onda mi dođe Indiana i sve najgore ponovo kao na traci - oni ne maše ništa, faulovi su misaona imenica, moji igrači ne skaču ni na loptu pred nosem, a uhvatiti je još teži zadatak...ukratko jezivo i gledati, a kamoli igrati.
Nemam ništa protiv da gubim sa velikom razlikom, da me šut ne ide, a njih baš krene, ali kad vidim da mi u dva minuta protivnički bekovi kupe lopte ispred faca mojih nepokretnih centara, ono malo lopti što pokupim se sekundu posle nekako nađe kod njih u rukama, da kakvu god odbranu odigram oni sipaju, a ovamo neko digne ruku dva metra iza i promašim sa 15 santimetara od koša nebranjen...kad to krene kao na traci da se ponavlja, e tada povilenim...
Znam da igra ponekad mora da "igra pokvareno" kako ne bi stalno pobeđivao, ali bilo bi u redu da ti, recimo, napravi "dobru odbranu" (ono kad igrač dva metra iza podigne ruku) a onda izgubiš loptu, pa onda dve-tri akcije bude u redu, pa onda nema jednog čistog skoka u odbrani, sledeći napad omašiš zicer, zatim dve-tri napada u kojima sve bude u redu, pa tako do kraja, ali ne... Bukvalno, svaki idiotizam se ređa jedan za drugim u nizovima, a na pola od toga nemaš nikakav uticaj.
Ali je i dalje igram zbog većine utakmica u kojima je prolkleto zabavno. Čak mi je i MyCareer fenomenalan, a ranije ga nikada nisam igrao.
Ljudi opet ja, da li je moguce nekako sacuvati podesavanja u optionsu ?
Čuvaju se automatski.
Momci, da li ste vi negde nasli u opcija NBA rules gde mogu da iskljucim npr faulove koje ja ne kontrolisem (npr faul u skoku) ili 3 ofanzivne sekunde u reketu i sl ?
anisicpetar
27.10.2014, 23:38
Moram još jednom da postavim pitanje braći zaljubljenicima u basket. Da li sa ovom konfiguracijom vredi igrati nba2k15:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6 GHz
GeForce 9600 GT
2gb RAM
Suština je da igram svaki nba od 2000 godine i želim i ovaj novi. Razmišljao sam da uzmem ps3 samo zbog NBA2k15, ali kada sam video razliku između PC i PS3 smorio sam se blago rečeno. PS4 ne dolazi u obzir zbog cene.
Moj komp mi je sasvim dovoljan za svakodnevni rad, pa mi je bezveze da kupujem novi samo zbog NBA, s obzirom da nijednu drugu igru ne igram.
Stoga moje pitanje glasi: da li će raditi igra i ako ne, postoji li prostor za neki jeftiniji upgrade (jeftinije ili polovne komponente).
Hvala unapred.
@anisicpetar,
mislim da nema šanse da ti radi na toj konfiguraciji. Trebao bi ti upgrade procesora i grafike, plus još memorije (4 - 8 GB).
Mislim da ti je PS4 najisplativije rešenje.
anisicpetar
28.10.2014, 0:13
@anisicpetar,
mislim da nema šanse da ti radi na toj konfiguraciji. Trebao bi ti upgrade procesora i grafike, plus još memorije (4 - 8 GB).
Mislim da ti je PS4 najisplativije rešenje.
Pa onda bolje da uzmem novi komp, izađe jeftinije neka solidna konfiguracija, nego 400e za ps4, plus 50-70e za svaku igru...
Pa onda bolje da uzmem novi komp, izađe jeftinije neka solidna konfiguracija, nego 400e za ps4, plus 50-70e za svaku igru...
Razumeo sam da ne želiš da investiraš u komp, a da ne igraš ništa osim NBA. Zato mi PS4 izgleda kao jeftinija opcija. Međutim, zaboravio sam da je u Evropi cena u EUR. To mu dođe oko 500USD, bog te maz'o.
Mislim da je najbolja opcija da napravis temu na forumu oko nadogradnje tvoje konfiguracije. Ima ovde itekako strucnih ljudi koji su spremni da ti daju kvalitetne savete da li se isplati nadogradnja ili da uzimas novo.
anisicpetar
28.10.2014, 1:00
Mislim da je najbolja opcija da napravis temu na forumu oko nadogradnje tvoje konfiguracije. Ima ovde itekako strucnih ljudi koji su spremni da ti daju kvalitetne savete da li se isplati nadogradnja ili da uzimas novo.
Okušao sam, ali je premeštena u otpatke, a nisam još dobio više mišljenja. Nemam nameru da spamujem, možda sam u pogrešan deo foruma postavio temu.
Igram sad random quick game i ja razumem da je Al Deferson dobar centar ali da razlika u ofanzivnim skokovima bude ovolika, nesto tu nije u redu. I to je jos na poluvremenu :)
Jos mi je cudno kako se ovo desi
aR_pt3rR_nE
Eh slucajno obrisah fotku. Uglavnom imali su 14 ofanzivnih skokova na poluvremenu. Evo fotka sa kraja utakmice. Nekako se izjednacilo na kraju.
Odavno nisam video da AI ovako bezobrazno vara... Na stranu of. skokovi i faulovi, ali njihovi centri su na superstar tezini neazaustavljivi, dok moji promasuju i kada su sami pod kosem... I stvarno mi je vise muka od toga da njihovi plejevi 'ladno polazu preko mojih centara... Veliko razocaranje.
Eh slucajno obrisah fotku. Uglavnom imali su 14 ofanzivnih skokova na poluvremenu. Evo fotka sa kraja utakmice. Nekako se izjednacilo na kraju.
Aj da se i ja "pohvalim", iako sam kao i ti smanjio slajdere za ofanzivne skokove CPU tima na 25. Ni minut ipo utakmice, a Juta 5 ofanzivnih skokova, ja nijedan jedini. Aj da i to nekako "razumem", ali od tih 5 ofanzivnih skokova vidi ko je napravio 4.
Srećom, posle se sve dovelo u ravnotežu (imali su duplo više ofanzivnih skokova od mog tima), ali u tih minut ipo sam pobeleo od nerviranja...
A zbog ovakvih situacija mi dođe da deinstaliram igru...
SportsGamer
28.10.2014, 22:25
Mozes napraviti strip od 2k15 bilo bi dosta humora :D
kapetan_Miki
29.10.2014, 11:11
batalite tu nemodabilnu i nedovršenu igru i lepo se vratite na 2k14.
Anyone? :o
Momci, da li ste vi negde nasli u opcija NBA rules gde mogu da iskljucim npr faulove koje ja ne kontrolisem (npr faul u skoku) ili 3 ofanzivne sekunde u reketu i sl ?
batalite tu nemodabilnu i nedovršenu igru i lepo se vratite na 2k14.
Ne bih se ni u ludilu vratio na 2K14, to nije s konja na magarca, nego sa Bugati Vejrona na "fiću". :) Šala naravno, osim toga da se nikad ne bi vratio na 2K14.
Zašto "nemodabilnu"? Novi je endžin, već su provalili da se sve radilo u nakakvoj (ako sam dobro zapamtio) LZWT kompresiji, provalili su za šta je koji fajl služi (primer dole), nije baš lako isprogramirati "alat" kojim će se lagano modovati igra bez problema, a da pri tome taj program bude jeftin ili čak besplatan. Biće ovde modova, ali je još rano...
0A - file names/file handler/...
0B - music/menu gfx/team logos/roster
0C - legendary teams and european
0D - team data 76ers
0E - team data bucks
0F - team data bulls
0G - team data cavaliers
0H - team data celtics
0I - team data clippers
0J - team data grizzlies
0K - team data hawk
0L - team data heat
0M - team data hornets
0N - team data jazz
0O - team data kings
0P - team data knicks
0Q - team data lakers
0R - team data magic
0S - team data mavericks
0T - team data nets
0U - team data nuggets
0V - team data pacers
0W - team data pelicans
0X - team data pistons
0Y - team data raptors
0Z - team data rocket
1A - team data spurs
1B - team data suns
1C - team data oklahoma
1D - team data timberwolfs
1E - team data trail blazers
1F - team data warriors
1G - team data wizards
1H - unknown
1I - unknown
1J - unknown
1K - unknown
1L - unknown
1M - unknown
1N - unknown
NBA 2K15 ce biti free preko vikenda an Steam-u pa ko hoce moze da proba :D
NBA 2K15 ce biti free preko vikenda an Steam-u pa ko hoce moze da proba :D
Info? Free za download cele igre, ili samo probna verzija?
Besplatna proba cele igre do ponedeljka, 3. novembra.
Well, that was fast. 2K Sports has announced that starting at 10 a.m. Pacific / 1 p.m. Eastern today, NBA 2K15 will be free to try to Steam. The free weekend will continue through Monday, November 3, at 10 a.m. Pacific / 1 p.m. Eastern. During that time, you'll be able to experience the full game at no cost.
Drugari, ne znam da li sam na pravom mestu, ali da ipak pitam......zna li neko kako da na Sony Playstation 3 promenim komande na džojstiku? Da pomeram igrače na strelice, a ne na palicu. HVALA
salealexic
31.10.2014, 22:48
Skinuo sam free igru sa steama da bih iskoristio ovu vikend akciju. Moram da priznam da igre igram vec vise od deceniju, nba poslednje tri godine i nikad u zivotu nisam kupio original igru :a_whistli. E sad, koliko mi je nba dosadan protiv pc-a, bas zbog pomenutih bagova i varanja, toliko mi je zanimljiv protiv zivih protivnika. Odigrao sam dve utakmice online, i lag mi je uzasan. Mislim moze da se igra, ali nije ni malo tecno kao offline, pa me zanima da li je tako stalno, da li je do mene ili do servera? Drugo sto me interesuje je da li moze da se igra neka liga, gde bi se igraci rangirali po broju pobeda, tj. da li mogu da biram da igram protiv boljih igraca, posto su mi u ove dve partije pali neki koji cim sam poveo malo vise pobegose. Sve u svemu jako mi je interesantna igra online, i prvi put u zivotu sam pozeleo da kupim neku igru pa ne bi bilo lose da mi neko ko ima vise iskustva isprica malo vise o online modu, da li se isplati davati pare ili ne?
Probaj MyPark mod ili Jordan center (koji je u sklopu MyPark), tu imaš igrače rangirane prema "kruni i zvezdicama" i nije lako ponekad. Naravno, rangiraju se pobede i porazi, skuplja se "reputacija", itd...prilično je zanimljivo.
Druga stvar koja se tiče laga jesu naše vrhunske internet veze. Za udobno igranje preko neta bitna je i upload veza, koja je kod nas apsurno manja od downloada. Vrhjunac idiotizma je SBB-ov (jesan od) gold paket sa 100mb/s za download i bednih 3 Mb/s za upload. Zato nemoj da se čudiš ako ti je veza sporija od 10Mb&s kod nas zašto ti laguje.
Meni na 40/2,5 online radi kao sat, ali ne igram preko neta iz jednog banalnog razloga. Igram na tastaturi i navikao sam da mi TURBO taster bude levi Shift. Kad sam prvi put krenuo da igram u MyPaku prilikom prvog pokušaja trčanja kamera je odletela u nebo i pokazala mi neki "pogled iz vazduha". O tome kako sam igrao bez brzog trčanja i to kao centar početnik, pored igrača koji su brzi kao munje, može da se zamisli. Došlo mi je da banujem samog sebe, a šta su pomislili moji saigrači...
O tome da li se isplati dati pare je sasvim subjektivna stvar. Ja sam kupio original i ne žalim ni jednog trenutka. Čak su mi i emisije sa 2KTV zanimljive. Danas je bio intervju sa Džavejl Mek Džijem (Šakilov ljubimac i "Shaqtun a fool" maskota) koji je nosio kačket Sijetl Supersoniksa!
EDIT:
Category : NBA 2K15 (http://www.moddingway.com/game/327.html)
First Steps decoding NBA 2K15 Files! (http://www.moddingway.com/news/5999.html)
POSTED BY ModdingWay ON October 26 READ MORE (http://www.moddingway.com/news/5999.html)
Master Greg has been working on decoding NBA 2K15 files. It´s not an easy task. NBA 2K15 is using textures having dx10 headers ( for DirectX 11 ) and currently there is no tool to preview them. These seem like normal dds files, they are packed together with their appropriate dds headers, but they are a bit mixed. They need some kind of conversion which Greg managed to find out !
(http://www.moddingway.com/news/5999.html)
(http://www.moddingway.com/news/5999.html)
salealexic
1.11.2014, 1:34
Isti internet imam i ja, ali igranje jednostavno nije tecno. Najvise problema imam kad mi secne prilikom suta. Ne znam mozda je razlog seckanja taj sto je trenutno nba free, pa igra vise ljudi nego obicno. Mislim da im je dobar potez sto su igru pustili besplatno na par dana. Ja sam se mnogo navukao na online meceve, nekako mi je puno uzbudljivije nego protiv kompa. Ne kazem da protiv zivih protivnika nema bagovitih i nelogicnih situacija, ali barem nemam osecaj da me protivnik vara i pobedjuje nepravedno. Bilo bi lepo ako neko od forumasa igra online da odigramo jednu prijateljsku, cisto da se izmerimo ;). Inace za razliku od narodne verzije u originalu nemam problema sa onom mrezom oko glave kod pojedinih igraca. Mislio sam da je do drivera ali izgleda da je do igre.
Zakucavam sa Westbrook-om, lopta definitivno prolazi kroz obruc, on jadan cak krece i u neku mlaku proslavu pogodtka ali nista od cele te price, nema poena, NBA 2K15 ocigledno zna bolje...
https://www.youtube.com/watch?v=jJJfd_dFbZ4&feature=youtu.be
Nemaš zato što je izašao i drugi peč koji je popravio tu transparentnost kod frizura. Kod online utamica i meni koči prilikom šuta, neki input lag, kao da igrač ima dve tone i uglavnom bude F shot quality.
Ja sam igrača u my career dogurao do 92 overall i još nisam ni odabrao my park. Nekako mi sve to deluje loše odrađeno, dosta su traljavo uradili cutscene u my career modu. Recimo tajm aut i priča Dok Rivers a u kadru protivnički tim i njihov trener a da ne govorimo o lips sync—u koga nema u 99% slučajeva. Ja trenutno u Oklahomi pa pošto im je KD na coveru onda je za njega to super odrađeno ali počinjao sam nekoliko puta i birao različite klubove i u svakom je mentor pričao zatvorenih usta ili je kao neki mutavac pokušavao da priča. I onaj asistant coach, ludilo koliko mljacka :D
Iskreno ne preporucujem nikome da kupi igru jer i dalje ima problema sa online igranjem i poprilicno bagova. Bolje je da sacekate da to isprave (ako ikad isprave) i kad joj padne cena. Nekako deluje kao nezavrsen proizvod. Kao neka beta koja ima jos par meseci do izlaska. Ja licno sam totalno izgubio poverenje u ove morone iz 2k i VC. Nece oni nikad uraditi i napraviti to kako treba tako da ja vise nemam nameru da kupujem naredna izdanja.
moze mala pomoc laguje mi igrica tacnije imam stuttering veliki kad igram ovu igricu konkretno...danas sam uzeo ovu grafu(presao sa gtx 460) I prezadovoljan sam grafom al mi nikako ne ide da igram ovu igru I da uzivam...ako moze neka pomoc kako da sredim situaciju
Mislim nikako..meni to radi i na 40FPS (secka) Obrisana :(
moze mala pomoc laguje mi igrica tacnije imam stuttering veliki kad igram ovu igricu konkretno...danas sam uzeo ovu grafu(presao sa gtx 460) I prezadovoljan sam grafom al mi nikako ne ide da igram ovu igru I da uzivam...ako moze neka pomoc kako da sredim situaciju
Uh...ako sa 7850 imas problema onda sigurno nije do graficke. Ja koristim C2D E8200, 4GB DDR2 i Radeon HD 5670 512 DDR5 i takodje mi se ponekad desava stuttering ali nista strasno i nista znacajno sto bi ugrozilo uzivanje u igrici(znaci bukvalno ponekad se desi na sekund ili dva i to je to). Ja igram na medium details.
Probajte da isljucite special effects u Video opcijama, meni je to pomoglo, sve ostalo na high ili medium.
Nađi pačeve za nju ili verziju sa pačevima. Ne znam da li ima repetirana verzija, ali dva "first aid" pača su ispravili mnoge grafičke nedostatke. A tek će da se pojavi prvi "pravi" pač koji će zakrptiti sve propuste u igri.
Bar tako Leftos kaže...
Kupio sam R9 290 Asusa, s 4 gb rama koji bi trebalo da "jede" ovu igru.
Piše da je igra na 60fps a primjećuje se "micro sluttering" i sjeckanje a fps ne pada.
Nevjerovatno.
Patch je to rešio, kažu. Ja UVEK kad menjam hardver (izuzev RAM memorije) OBAVEZNO reinstaliram sistem, što, takođe, rešava mnoge probleme. Nemoguće da kod mene sve radi kao sat na 270X, a kod tebe štuca.
Možeš da probaš i ovo:
-Go to your VideoSettings.cfg in the %appdata% folder.
-Open it using notepad.
-On the 5th option, you should see VSYNC
-Put the value “2” there (Without quotations, of course)
-Should look like this VSYNC = 2
-Save.
Isključi FRAPS i probaj. Kod mene, kad je uključen FRAPS, kad startujem igru ton se skoro sasvim izgubi, postane jedva čujan.
Moja prva default MYLEAGUE sezona se završila "neslavno". Sa lakoćom sam napravio ekstra tim (Lilard, DeRozan, Vigins, Tristan Tompson, Kazns), mučio sam se i nervirao do 6 pobeda i 8 poraza. Kada sam ustalio tim, kada je sve profunkcionisalo, na 28-11 sam jednostavno prekinuo, sve sam pobeđivao bez mnogo muke. Ni vraćanje na default simulation slajdere nije pomoglo. Previše lako sam napravio ekstra tim. Jednostavno, shvatio sam da kad se igra MYLEAGUE neverovatno je koliko igra zavisi od trenera i kakva je hemija u timu. Dobar trener i dobra hemija i neverovatno je kako sve dobro izgleda i ide.
A onda je počela NBA sezona (ona prava :)), neki su produžili ugovore, neki ne (Kavaj Leonard) pa sam rešio da počnem novu franšizu, ali sa slajderima za MY LEAGUE koje sam našao na OS-u. I, naravno, podešavanjima koje je filipos postavio u ranijem postu, takođe sa OS-a. Jedino što sam morao jeste da opet dođem do Lilarda, ali, ovaj put, na daleko teži način, uz mnogo više "odvajanja od usta". Što mi se svidelo.
Kada sam igrao prvu MYLEAGUE ovo što sam stavio na screenove je bila poprilična retkost (zato sam ih sačuvao). Prvi screen - Vigins potpuno sam, na pola metra od koša, igrač skače metar ipo iza... METAR IPO IZA LOPTE!!! I to je ili "good defense", ili "nice defense", ili "great defense" i nema šanse da lopta uđe u koš, pa bio na 3cm od obruča. Ali nije bilo toga puno, pa se nisam nervirao.
I, naravno, faulovi. Mog igrača koji krene na ulaz obično gurnu/lupe/bace, dok je u letu, šibnu ga u publiku iza koša, ali faula nigde. Ni to se nije često dešavalo, ali kad se desi to i zapamtim na skrinovima, što se vidi na drugom.
A onda sam započeo ovu novu franšizu i posle 7-8 pokušaja da odigram prvu utakmicu protiv Golden Stejta, teško se kajem što sam prekinuo prethodnu. 4 utakmice sam prekinuo na pola treće četvrtine, a u te četiri utakmice sam izveo sveukupno 4 slobodna bacanja. DVA FAULA!!! DVA FAULA U 40-AK MINUTA IGRANJA!!!! Broj bacanja u publiku i plivanja po parketu posle krvničkih zahvata sam prestao da brojim. Ali, sa druge strane (skrin 3) dovoljno je malim prstom zakačiti šorc CPU igrača i faul je obavezan. Uz, naravno, pogođen koš. Ako uopšte neko i pokuša da blokira šut, pošto je i to ekstremno retka situacija. Na slici, Igudala šutira, i MekLemor i Gej su na metar daleko, ali Rudijeva ruka ga lagano dotiče i to je dovoljno za dodatno slobodno. A i ta situacija je bila jedna od retkih u kojima su moji AI saigrači uopšte pokušavali da igraju odbranu. Uglavnom malo dignu ruku iznad glave, bez skoka i to je to.
Da ne pominjem da nema šanse da izvedem šut pod košem ili ulaz pod koš. Ne svaki, ali 80% takvih akcija moji igrači završe u publici ili na parketu, ali faul je misaona imenica i UBEDLJIVO NAJVEĆI bag u igri koji ne može da se ispravi slajderima. I ne samo to, BUKVALNO neko negde podigne ruku i nema teoretske šanse da se pogodi koš. Jedino se pogađaju zakucavanja ili trojka/šut sa distance kad u krugu od najmanje dva metra nema nikoga. Sve ostalo stižu za par stotinki. Baš kao u 2K13.
Naravno, sve ovo je "izliv besa" jer se neverovatno besmislene situacije ređaju jedna za drugom u neprekidnim nizovima. Kad se hemija u timu sredi, kad trener "uzme pod svoje" igrače, kada se oni "uigraju", sve ovo se dešava neuporedivo ređe i igra postaje pravo uživanje. Zaista uzbudljivo uživanje.
Ali dok dođe do toga, prvih nekoliko utakmica su frapantno frustrirajuća igračka noćna mora i iako znam da toga neće biti ni blizu u ovoj meri posle, toliko se iznerviram da moram kucajući ovaj "diplomski" da se izduvam...
Sve ovo je iz ugla igranja MYLEAGUE. Samo o tome je reč, ne pišem ovo da bih "okrivio" igru, jer je 2K15 fenomenalna. Igram i MYCAREER i tu silno uživam, jer se boduju/kažnjavaju samo moje greške i dobri potezi, a i sam mod je prokleto zanimljiv. MYGM je, takođe, fenomenalan mod, ali ga još uvek nisam provalio koliko treba, zbog MYLEAGUE.
Samo, ako neko poželi da igra MYLEAGUE i da na samom početku napravi 2-3 trejda, neka se spremi da bude mazohista. Niko nije toliko dobar igrač da sa hemijom od 30-40% i truba trenerom pobedi bilo koga, ma koji da je tim u pitanju. Čak je lakše igrati sa San Antoniom, Oklahomom ili Klivlendom nego sa Orlandom ili Milvokijem. MNOGO lakše.
Valjda su svi izbegli ovaj post i mene mrzi da ga ponovo čitam...
To sto se micro stutteringa tice i ja ga imam ponekad ali u cutscenama. Isto je fps zakucan na 60 ali bude ponekad. Stavi tamo fullscreen windowed mode, mozda ne bude onda toliko.
Ko zna kad ce patch i ko zna sta ce u tom sledecem patchu da pokvare.
@Nasty, ipak i dalje ima lag-a ali nema veze.
Kad isključim "special effects" na kameru iz daljine igra izgleda kao NBA 2K14.
Baš sam razočaran grafikom, igrivost je ok.
Al3k5an9ar
5.11.2014, 11:23
Trolls will be trolls...
Ja sam, igrom slučaja, dva-tri dana pred izlazak igre reinstalirao sistem, nadogradio ga (glup izraz za "update", a "zanovio" ne treba ni komentarisati), stavio najnovije drajvere, par osnovnih programa, jednu jedinu igru i posle instalacije sa Steam-a nisam imao nijedan problem na koji su se žalili ljudi po forumima. Jedino mi je strašno seckalo kada idu one animacije "izbliza" posle koša, faula, kad se ide na minut odmora, itd. Sa onom Leftosovom kerefekom (koju sam ostavio) ni tog "stuttering-a" nije bilo, sve je klizilo kao po loju. A o tome kako prokleto dobro izgleda, toliko bolje od 2K14, izlišno je govoriti, počev od daleko boljih lica igrača (ima ipak izuzetaka, ali ne mnogo) do same fizionomije (više nisu mini-Švarcenegeri iz 2K14) i efekata kojih u 2K14 ima samo u tragovima (znoj, dresovi, patike, publika...).
Edit: Konačno sam završio onu prvu utakmicu protiv Golden Stejta. Slajderi za podešavanje MYLEAGUE su, kasno sam shvatio, sumanuti. Povrede i uticaj povreda neko je zamislio da je 69 dobra, realna cifra. Posle prva dva dana NBA lige bilo je 12 igrača sa povredama kojima propuštaju celu sezonu, preko dvadeset sa povredama od po par meseci, onih sa povredama od par nedelja i više nisam stigao da zbrojim. Da sam nastavio dalje svaki tim bi završavao kao Oklahoma ovih dana - sa 6-7 igrača u rosteru. Moraću sam da smislim šta bi bilo najrealnije...
Kako popraviti da ovi centri ne kampuju na liniji za tri poena? Uzmem quick game sa lejkersima i Dzordan Hil non stop umesto oko reketa, stoji iza trojke. Neverovatno.
rick_fox
12.11.2014, 19:54
Kako popraviti da ovi centri ne kampuju na liniji za tri poena? Uzmem quick game sa lejkersima i Dzordan Hil non stop umesto oko reketa, stoji iza trojke. Neverovatno.
Ja sam skidao neki patch ali nisam siguran da li mi je on odradio posao ili ne posto sam ja pre jedno 10-15 dana krenuo da igram sezonu sa Clippersima i od tada nisam isao nikada na Quick game, mada imam neki predosecaj da je patch to ispravio jer mi se od tada ni jednom nije desilo da mi centar kampuje na trojci
A nemam pojma, ja ovo imam na steamu pa valjda se sama patchuje ali jos nije izasao onaj najavljivani patch 3 a ovi centri samo cekaju na trojci. Evo bas sad sa Hjustonom i Dvajt Hauard isto, sta god da promenim on je uglavnom tamo. Uzas.
Stenmark
12.11.2014, 20:12
Posalji ga na post up?
Nece da slusa, uvek se vraca nazad :D
I mene je to strašno nerviralo. Ako sa svojim plejom dam 15-ak i više koševa, obavezno me udvajaju ili "utrajaju", a moji potpuno sami centri ne mrdaju sa linije za tri poena iako pod košem nema ni žive duše. Istina, jednom mi je u takvoj situaciji Kazns krenuo ka košu, ali kako sam dotakao taster za dodavanje, on se u deliću sekunde vratio skoro do pola terena. Zato sada više ne zarezujem ta "freestyle" postavljanja, niti se trudim da igram pikenrol, osim u slučaju kada ga sam pozovem i onda funkcioniše perfektno.
Da li neko igra preko x360ce-a? Ne mogu da ga namestim nikako. Ako može iko da mi pomogne, bio bih zahvalan.
NikolaDzoni
16.11.2014, 19:50
Da li postoji neko ko je pokrenuo ovu igru (i da je igriva naravno) na konfi za koju je mislio da nema sanse da ce raditi? Pitam da ne bih bas uzaludno skidao 40gb :D, a koliko vidim ne postoji demo.
JoXa-Da li na konfi iz profila igras NBA?
Da li postoji neko ko je pokrenuo ovu igru (i da je igriva naravno) na konfi za koju je mislio da nema sanse da ce raditi? Pitam da ne bih bas uzaludno skidao 40gb :D, a koliko vidim ne postoji demo.
JoXa-Da li na konfi iz profila igras NBA?
Ne, nisam još updateovao konfu.
@nikola dzoni-ako ti nesto znaci meni radi ocajno...moze biti problem do procesora ali eto da pomenem...nikako ovo moje nije slab komp....ali moracu da investiram u processor kako bih mogao komotno da igram...sto je najgore imam 60fps ali stuttering ogroman
Core 2 Duo E8200 OC 3.0GHz
Radeon HD 5670 512 MB DDR5
4GB DDR2 800MHz
Kod mene radi bez ikakvih problema na medium details (50-60 fps)
Ja prezadovoljan, igram ligu sa Clippersima i uzivam :)
Ja ne kontam kako da skinem official draft class.
dulezmaj
22.11.2014, 17:49
Pozdrav svima :) posle najduzeg downloada u mom zivotu konacno skinuo, instalirao, krek .. sve u fulu i jednostavno, super :) na ikonicu, enter, krece crn ekran, ocekujem brutalnu grafiku, samo me vrati na desktop, nikakva greska, nikakvo obavestenje, nista ne pise, samo tako, odjednom.. :( pomazite, sta da radim?
AMD Athlon(tm) II x4 635 Processor 2.9 GHz
4GB RAM
64-bit
ATI Radeo HD 5770 Gigabyte 1gb ddr5
pazi prvo to sto pominjes tu rec na k posle instalacije nije ti dobro dobices ban..to odma prepravi...drugo moze biti driver moze biti losa verzija koju posedujes a I to na k moze da smeta pa probaj vise verzija...znaci prvo novi driver pa onda to na k pa onda mozda I cela verzija...al to na k prepravi odma I ne ocekuj da ces se lepo provesti sa ovom igrom...fali ti jaci processor jos 4gb rama I bolja grafa(citaj sa 2 gb rama) da bi uzivao I video potencijal next gen grafike...meni na jacem racunaru od tvog izuzev procesora koji je slican pravi gluposti tako da iskreno ne znam cemu da se nadas ali eto probaj
rick_fox
22.11.2014, 18:08
fali ti jaci processor jos 4gb rama I bolja grafa(citaj sa 2 gb rama) da bi uzivao I video potencijal next gen grafike...
To mu fali ako hoce da se proser*va prema tome manje da filozofiras i da gulis onu stvar jer sa njegovom konfom na medium ima da ga tera bez problema i da uziva.
dulezmaj
22.11.2014, 18:42
To mu fali ako hoce da se proser*va prema tome manje da filozofiras i da gulis onu stvar jer sa njegovom konfom na medium ima da ga tera bez problema i da uziva.
pa pazi moja konfiguracija ni na medium ne moze da tera bez stuttering...a lepo kazem da proba...a sto se tice pametovanja dobijes jedan aplauz posto moj post verovatno nisi procitao ceo :aplauz:
@r.vlajko-kazem probaj pa podeli utiske ja imam stuttering moze biti posledica windowsa koji je instaliran svez pre cirka 3 godine od tad se nakupio I napunio pitaj boze cega,moze biti procesor.. e sad kazem probaj po koracima kako sam ti rekao prvo driver pa onda to na k ako ne onda mozda cela nova verzija...javni sta sti uradio
Stenmark
22.11.2014, 18:51
Probaj FAST_TEXTURE_TRANSFER = 1 u AppData/Roaming/2k sports/NBA 2k15/VideoSettings.cfg .
FAST_TEXTURE_TRANSFER=0 - Use CPU for texture transfer after block compression. Recommended for driver stability. May cause stuttering on loading screens. Shader model 4.0 or higher is required.
FAST_TEXTURE_TRANSFER=1 - Use GPU for texture transfer after block compression. This is known to cause driver crash on some older graphics cards. Shader model 4.1 or higher is required.
U VideoSettingsHelp.txt je objasnjeno sta ta linija radi kao i ostale.Ja sam imao minimalni stutering na pocetku odredjenih cutscena,najcesce tokom tajm auta tranzicija na one plesaljke i to samo na pocetku,vise je bio delay a ova linija je to u potpunosti popravila.
dulezmaj
22.11.2014, 19:09
Probaj FAST_TEXTURE_TRANSFER = 1 u AppData/Roaming/2k sports/NBA 2k15/VideoSettings.cfg .
U VideoSettingsHelp.txt je objasnjeno sta ta linija radi kao i ostale.Ja sam imao minimalni stutering na pocetku odredjenih cutscena,najcesce tokom tajm auta tranzicija na one plesaljke i to samo na pocetku,vise je bio delay a ova linija je to u potpunosti popravila.
FAST_TEXTURE_FORMAT_CONVERSION = 0 je jedina opcija koju imam slicnog naziva I promenom na 1 ne popravlja situaciju...posle 20-ak sekundi krene I zvuk da mi secka I prekida secam se da sam procitao negde da treba da se promeni soun setting na nesto kao za skyrim sto je bilo medjutim ne mogu da nadjem al kazem moguce da je meni problem win prepun virusa I gluposti....a moguce da je I processor...ali hvala na pomoci
Pa da, moras malo duze da cekas pre pocetka utakmice dok se sve ucita, tako je kod svih
nikolapfc89
28.11.2014, 21:44
Uzivanje igrati igru player vs player. NBA today je nesto sto najvise volim iz 2K serijala!
"]1L8P61kSWMY
Nego, zna li se ista o ALL-STARu? To ce biti kao svake godine naknadno ubaceno?
Nego, zna li se ista o ALL-STARu? To ce biti kao svake godine naknadno ubaceno?
Nije bilo nikakve najave za samostalan dodatak i teško da će ga biti, ali, kao i u 2K14, ALL STAR vikend (bez takmičenja u tehnici) postoji u okviru MY LEAGUE moda.
http://www.operationsports.com/news/811292/nba-2k15-patch-3-has-been-submitted-some-details-revealed/
Sledi uskoro i treći, najveći pač do sada....
LD2k (http://www.operationsports.com/LD2k/) @ 12/01/14 06:26 PM Patch #3 is going to be a great one. Will try to provide more details but full patch notes will arrive with the patch within, hopefully, 10-14 days.
To sum it up, 6 pages worth of bullet point patch notes.
Moze pomoc, sta da ukljucim sta da iskljucim da mi se publika i kada lopta udari u obruc cuju malo vise? Nekako kad zakucam publika ne reaguje kao u 2K14, nekako su mi tamo navijaci mnogo bili da kazem "divlji"..
Možeš samo da u opcijama za GAMEPLAY "pojačaš" ton publici pod CROWD VOL.
Nekako kad zakucam publika ne reaguje kao u 2K14, nekako su mi tamo navijaci mnogo bili da kazem "divlji"..
Ovo zapazanje ti je na mestu u potpunosi. Dzaba crowd volume na 100% kad je publika skroz ocajno uradjena. Ja sam bio ljubitel 2K13 i to je tamo bilo odradjeno mnogo mnogo bolje, za 2014 ne znam ali sto se tice 2k15 ovaj segment je sasvim lose odradjen.
i tako u nameri da ko covek odigram ovu igricu pre instaliram moj win I sa win 7 64bit predjem na win 8.1 64bit u nadi da ce mi pomenuta igrica raditi tecnije...odradim sve lepo odma instaliram nba 2k15 I opet cecka krenem po netu da trazim kako da se resi I vidim da ljudi pominju da gasenje zvuka u device manager pomaze I probam I nadjem da ja imam instaliran zvucni driver amd preko grafe odma na disable I probam radi kao san na max...tako da eto poente kome I dalje posle peca 1 I 2 secka nek proveri sound devices I nadje tu svoj problem mozda patch 3 bas to I ispravlja kao jednu od stvari
Mozda mi pitanje zvuci banalno, ali kako da kad trejdujem igraca da taj igrac igra ili kad uzmem iz free agentsa, da mu namestim minutazu? Hvala puno unapred
Ljudi, igram ligu sa Njujorkom i Sampert mi se povredio na 6 meseci. Jel postoji neki nacin, neka fora, da mu izbrisem tu povredu ?
Mislim da moze, odes na edit player i cini mi se da ima tamo od opcija da se obrise injury.
Mozda mi pitanje zvuci banalno, ali kako da kad trejdujem igraca da taj igrac igra ili kad uzmem iz free agentsa, da mu namestim minutazu? Hvala puno unapred
Pretpostavljam da igraš MY LEAGUE - pogledaj prva dva skrina i samo ćeš shvatiti šta dalje.
Ljudi, igram ligu sa Njujorkom i Sampert mi se povredio na 6 meseci. Jel postoji neki nacin, neka fora, da mu izbrisem tu povredu ?
Uuuuu, varaš. a? :)
Meni se strašno sviđa takav realizam. I meni je povređen Oldridž (skrin 3, 6-8 nedelja, doduše) i CJ McCollum (4-6 nedelja) pa se nekako snalazim sa trejdovima i free agentima...
I, da, možaš da izbrišeš povredu igrača na EDIT PLAYER, pa na VITALS i imaš tamo vrstu povrede i trajanje.
Ja to ne bih nikad uradio, gubi se draž realizma, a u Njujorku imaš Tima Hardaveja Juniora i DŽej Ar Smita, tako da gubitak Šamperta i nije strašna stvar...
rick_fox
10.12.2014, 14:05
Ja to ne bih nikad uradio, gubi se draž realizma,
Slazem se u potpunosti. Igram sezonu sa Clippersima i Chris Paul mi povredjen 4+6 weeks, Mat Barnes takodje, Dzordan Farmar...ali opet se nekako borim i samo cekam taj trenutak kad ce da se oporave i vrate u tim-e tu je draz igre.
Ma slazem se ja sa vama. I meni je J.R Smit povredjen na 4-6 weeks ali krpim se nekako i cekam da se oporavi. Ali Samperta sam izgubio na 6 meseci :mad:
to ti je 50 utakmica bez njega a omiljen mi je igrac ;) Nasty nisam nasao u edit player-vitals nista u vezi povreda. Izgleda da ne moze u My league...
Nasty nisam nasao u edit player-vitals nista u vezi povreda. Izgleda da ne moze u My league...
Kako nema?? Odeš u onaj FRONT OFFICE, zatim na ROSTER, odabereš povređenog igrača (meni su zo Oldridž i Mek Kalum, skrin 1), zatim odeš na EDIT PLAYER (skrin 2) kada ti se otvori odeš na VITALS i spustiš malo dole (skrin 3) naći ćeš INJURY TYPE i INJURY DURATION (DAYS) i tu se podešava koja vrsta povrede i koliko dana, što je meni kod Mek Kaluma - Pokidana tetiva i 38 dana do opravka...
Sve se to može podesiti, ali ne diram, ne želim da varam...
Edit: Izgleda da se pojavio patch no.3, upravo mi nešto skida više od 20 minuta na brzini od 4,7 MB/s. Nije mali, samo da radi sad sve kako treba...
Da, ipak se pojavio "GLAVNI PATCH (http://www.operationsports.com/news/816915/nba-2k15-patch-3-available-now-for-ps4-soon-for-xbox-onepc-patch-notes-included/)" za NBA 2K15. Detalje oko ispravki možete naći OVDE (http://www.operationsports.com/news/816915/nba-2k15-patch-3-available-now-for-ps4-soon-for-xbox-onepc-patch-notes-included/), predugačko je za ostavljanje ovde na forumu...
Ma kazi ti meni jer se sad pojavljuju statistika tokom utakmice? :)
Piše da je to ispravljeno:
Fixed an issue where the commentator would occasionally reference an on-screen overlay when one was not being displayed.
Sad ću da probam, a evo i par "izmenjenih" faca: Lilard (a baš igram sa Portlandom, nervirala me njegova faca), Andersen, Hauard, Šampert, Gortat i Irving...
Radi.
Ni manje ni vise nego 4GB patch
Kako nema?? Odeš u onaj FRONT OFFICE, zatim na ROSTER, odabereš povređenog igrača (meni su zo Oldridž i Mek Kalum, skrin 1), zatim odeš na EDIT PLAYER (skrin 2) kada ti se otvori odeš na VITALS i spustiš malo dole (skrin 3) naći ćeš INJURY TYPE i INJURY DURATION (DAYS) i tu se podešava koja vrsta povrede i koliko dana, što je meni kod Mek Kaluma - Pokidana tetiva i 38 dana do opravka...
Sve se to može podesiti, ali ne diram, ne želim da varam...
Edit: Izgleda da se pojavio patch no.3, upravo mi nešto skida više od 20 minuta na brzini od 4,7 MB/s. Nije mali, samo da radi sad sve kako treba...
Pa nema Nasty... Mozda zato sto nije original igrica ?
Mora da ima, nema to veze da li je original ili ne. Pre bih rekao da ne umeš da dođeš do toga, jer misliš da ono što vidiš u tom trenutku je sve što postoji. A nije, jer ima još. Odeš na željenog igrača, pa SPACE, pa onda EDIT PLAYER, pritisneš SPACE, obeleži se VITALS, opet SPACE i on ti otvori padajući meni. Pritiskajući donju strelicu spuštaj fokusirano (obeleženo) polje na dole sve dok ne dođeš do INJURY TYPE...
Jel moze na narodnu verziju ovaj patch? :)
Evo, čisto da napišem par reči vezano za ovaj poslednji patch, a sve može da se sažme u jedno - ovako je trebala da izgleda igra kad je izašla! Ukratko - sad je sve kako treba, bar mi se čini, posle desetak utakmica u MY LEAGUE i MY CAREER.
Faulovi su "utegnuti" - više nema nekažnjenih džudo zahvata i bacanja u publiku, mada se tu i tamo potkrade takav slučaj, ali daleko, mnogo, ekstremno manje nego pre.
Uz to su i CPU šutevi sređeni, sad se bez problema mogu staviti simulation slajderi i CPU timovi i neće imati 60+ procenata šuta kao pre.
Takođe su "doterani" i ofanzivni skokovi CPU timova. Pošto sam do pre ovog pača držao CPU OFFENSIVE REBOUNDS na 30 kako bi bilo realnije, posle pača na tim podešavanjima CPU timovi nisu imali nijedan ofanzivni skok u tri utakmice, dok nisam ukapirao šta se dešava.
Još jedna stvar koja mi se svidela jeste da sad ponekad i pogodim prilikom šuta pod faulom, što je do skoro bilo gotovo nemoguće, ali se redovno dešavalo CPU timovima, koji sada mnogo realnije reaguju na krljanje mojih saigrača. Takođe, utakmice u kojima je dovoljno da neko u krugu od dva metra samo malo podigne ruku i da omašim koš sa 3 santimetra, sada su prošlost. Ponekad me je izluđivalo kad neko skoči metar ipo iza mene, a omašim polaganje sa pola metra i onda čujem komentatora kako kaže "good defense", pa mi je par puta dolazila strašna želja da deinstaliram igru.
Mada ima jedna stvar koju nisu ispravili, ali mi i ne smeta previše - svaka rampa, svaka presečena lopta koja se odbije od ruke mog igrača APSOLUTNO NIKAD se ne vrati u ruke nekog od mojih saigrača. Dešavalo se da posle rampe lopta padne među 2-3 moja saigrača, svaki na pola metra od nje, ali da uopšte ne raguju dok je protivnički igrač ne uzme, pa makar im lopta bila na nosu. Baš kao i u 2K14 ponekad mogu grudima da izbacim loptu u aut, a da moj igrač ni ne pomisli da uhvati taj okruglasti oblik koji mu titra pred očima. Srećom, ne dešava se toliko često kao u 2K14, ali i dalje ima situacija u kojima mi to "bode oči".
I ostao je još samo grafički glitch u kojem neki dresovi sa kratkim rukavima imaju ekstremno naglašeno dno V izreza na dresovima. Ili je to samo do mog računara, ali to i nije neki problem, sa normalnim dresovima sve funkcioniše kako treba.
Izgleda da smo tek u decembru dobili potpuno funkcionalnu NBA 2K15, ali - bolje ikad nego nikad. Održali su obećanje da će PC verzija biti tretirana jednako kao i konzolne.
Meni se opet ponekad ne pojavi statistika iako pricaju o njoj. Kako kad, nekad je ima, nekad nema.
A i centri jos uvek kampuju na trojkama koju god taktiku da odaberes.
Faulove su sredili ali ovo kamovanje centara me izuzetno nervira.
Iskreno nisam zadovoljan, sad odigrah jednu i Rudy Gay mi ubacio 53 poena. Saigraci su poprilicno retardirani. Ubacili su onaj shot meter i za slobodna bacanja ali je problem ako gledas sa strane ona se taj meter preklapa sa suparnickim igracem koji je na SG poziciji.
Mogli su to odmah da isprave a ne da cekaju dva meseca.
Izgleda da je moderno ove godine da izbacuju nedovrsene igre i da igraci cekaju po 2-3 meseca za petcheve.
:tapsh:U pravo vreme sam je kupio,pre neki dan :)))Evo, čisto da napišem par reči vezano za ovaj poslednji patch, a sve može da se sažme u jedno - ovako je trebala da izgleda igra kad je izašla! Ukratko - sad je sve kako treba, bar mi se čini, posle desetak utakmica u MY LEAGUE i MY CAREER.
Faulovi su "utegnuti" - više nema nekažnjenih džudo zahvata i bacanja u publiku, mada se tu i tamo potkrade takav slučaj, ali daleko, mnogo, ekstremno manje nego pre.
Uz to su i CPU šutevi sređeni, sad se bez problema mogu staviti simulation slajderi i CPU timovi i neće imati 60+ procenata šuta kao pre.
Takođe su "doterani" i ofanzivni skokovi CPU timova. Pošto sam do pre ovog pača držao CPU OFFENSIVE REBOUNDS na 30 kako bi bilo realnije, posle pača na tim podešavanjima CPU timovi nisu imali nijedan ofanzivni skok u tri utakmice, dok nisam ukapirao šta se dešava.
Još jedna stvar koja mi se svidela jeste da sad ponekad i pogodim prilikom šuta pod faulom, što je do skoro bilo gotovo nemoguće, ali se redovno dešavalo CPU timovima, koji sada mnogo realnije reaguju na krljanje mojih saigrača. Takođe, utakmice u kojima je dovoljno da neko u krugu od dva metra samo malo podigne ruku i da omašim koš sa 3 santimetra, sada su prošlost. Ponekad me je izluđivalo kad neko skoči metar ipo iza mene, a omašim polaganje sa pola metra i onda čujem komentatora kako kaže "good defense", pa mi je par puta dolazila strašna želja da deinstaliram igru.
Mada ima jedna stvar koju nisu ispravili, ali mi i ne smeta previše - svaka rampa, svaka presečena lopta koja se odbije od ruke mog igrača APSOLUTNO NIKAD se ne vrati u ruke nekog od mojih saigrača. Dešavalo se da posle rampe lopta padne među 2-3 moja saigrača, svaki na pola metra od nje, ali da uopšte ne raguju dok je protivnički igrač ne uzme, pa makar im lopta bila na nosu. Baš kao i u 2K14 ponekad mogu grudima da izbacim loptu u aut, a da moj igrač ni ne pomisli da uhvati taj okruglasti oblik koji mu titra pred očima. Srećom, ne dešava se toliko često kao u 2K14, ali i dalje ima situacija u kojima mi to "bode oči".
I ostao je još samo grafički glitch u kojem neki dresovi sa kratkim rukavima imaju ekstremno naglašeno dno V izreza na dresovima. Ili je to samo do mog računara, ali to i nije neki problem, sa normalnim dresovima sve funkcioniše kako treba.
Izgleda da smo tek u decembru dobili potpuno funkcionalnu NBA 2K15, ali - bolje ikad nego nikad. Održali su obećanje da će PC verzija biti tretirana jednako kao i konzolne.
Meni se opet ponekad ne pojavi statistika iako pricaju o njoj. Kako kad, nekad je ima, nekad nema.
Da, dešava se, kao da neku statistiku odvaljuju usput (ponekad to govore i dok ide replay akcije/faula/koša). Ali bar one velike pauze, kada duže naklapaju sad su "pokrivene"
A i centri jos uvek kampuju na trojkama koju god taktiku da odaberes.
Faulove su sredili ali ovo kamovanje centara me izuzetno nervira.
Ja sam to odavno batalio i više ne obraćam pažnju na taj "glič". Kad hoću da odigram pikenrol jednostavno ga pozovem, a tada funkcioniše odlično.
Igram asocijaciju, odigrao sam 10 utakmica, i samo mi se jednom pojavila statistika od kako sam ubacio update 3, odigrao sam 3 meca za to vreme... jel i vama tako ili do mene?
Meni se pojavljuje najmanje 3-4 puta u toku meča. Mada se dešava da pominju statistiku nekog igrača, a da se ne pojavljuje ništa na ekranu, ali to je prilično retko.
Nadvojvoda
14.12.2014, 21:22
Da li moze sa zadnjim pecom slucajno da se igra na 32bit win7 :D
Je l' ima neko da igra na tastaturi MyGM mod? Ne mogu da ga nateram da proradi, kad treba da se izabere strana, uopšte ne prepoznaje tastaturu, dok džojped radi. U Quick Game modu sve normalno funkcioniše.
Kako igra 'ide' nako PATCHa, isto pre njega ili...?
Ne znam da li misliš na zahtevnost, grafiku, glitcheve...ja nisam imao problema pa ne znam, ali što se ostalog tiče...
Po meni - dosta je bolje nego pre patcha što se tiče uravnoteženosti igranja, tako da nikakvo prčkanje po slajderima nije potrebno. Smanjili su procenat uspešnosti šuta CPU timova, ofanzivnih skokova, svega onoga što je bilo "nenormalno" po izlasku igre. Čak su i faulove doterali, OSIM u slučajevima kad igra reši da ćeš da izgubiš utakmicu, tada ni divljačko obuhvatanje rukama oko tvog igrača i obaranje na zemlju, koje je pre pača bilo obavezan faul, prolazi kao "dobra odbrana". A guranje u aut i "rampe kroz ruke igrača" ne vredi pominjati. Srećom, vrlo retko se dešava, ali kad se desi prosto "para po očima" kad vidiš džudo zahvat nad svojim igračem koji prolazi nakažnjeno, a već u sledećem njihovom napadu zakačiš li malim prstom šorts CPU igrača dok šutira je obavezan faul. Ponavljam, veoma retko se dešava, ali se primeti kad kreneš na ulaz, skočiš na polaganje, a onda sa strane neko uleti i završiš u publici, lopta ode ko zna gde, a posle par sekundi je faul nad CPU igračem iako si na pola metra od njega.
A što je najgore, to se (takođe veoma retko, ali ekstremno) dešava i u MY CAREER. Igram centra i ponekad se zaprepastim kako me bacaju po terenu bez ijednog faula, pa mi igra to ocenjuje kao "bad shot" "loose ball" i druge stvari koje mi krahiraju ocenu koju dobijam za utakmicu. Tada, jednostavno, prekinem utakmicu, počnem iz početka i onda ide sve kako treba...
Izuzev te mane, sve drugo je ispeglano i doterano.
Čisto da pojasnim skrinovima - ovo se retko dešava, ali kad dođe utakmica koju ti igra ne dozvoljava da pobediš onda se dešava ovo - samo pogledajte ruke Tristana Tompsona, sa kojeg mesta moji igrači šutiraju i koliko daleko završavaju. I, naravno, ništa od ovoga nije faul...
kapetan_Miki
16.12.2014, 14:05
kako vam ne dosadi igrati jednu te istu sezonu s tom igrom?
ja ne bih mogao ostaviti UBR/URB modove sa 2k14 i 2k13 nema šanse, pogotovo kad znam da spomenuti modovi se neće raditi za 2k15.
kako vam ne dosadi igrati jednu te istu sezonu s tom igrom?
Evo, da pojasnim svoj slučaj:
1.) Bolji gejmplej, bez obzira što i on vuče sve mane 2K14...
2.) Mnogo lepša grafika i mnogo više animacija. Kad se nasvira na maksimalna podešavanja, 2K14 deluje smešno.
3.) Najvažnije od svega - više modova, a oni koji su bili ranije su dodatno poboljšani. Kad se igra pojavila počeo sam My League (asocijaciju) na difolt podešavanjima i do Ol Star utakmice napravio tako jak tim da sam sa lakoćom prao sve pred sobom. Počeo drugu MyLeague ovog puta za mnogo "zategnutijim" podešavanjima sa Portlandom i još uvek je igram. Uz to pičim i MY GM mod sa Oklahomom i nisam veliki ljubimac uprave! U MY CAREER igram centra za Pelikane i dogurao sam tek do plejofa prve sezone. I ne znam koji je od ova tri moda zanimljiviji, s obzirom da My Career/My Player nisam ni igrao do ovog izdanja i prokleto je zabavno. Nažalost, nemam vremena (a ni volje) da se posvetim onlajn igranju, mada je i ono zanimljivo. Probaću kad mi dosade ovi modovi (mada je to teško).
4.) Izuzimajući evro ligu, rosteri se dopunjuju svakodnevno. Za to je zadužen lik koji je radio sa Operation Sports (http://www.operationsports.com/games/1013/nba-2k15/) sajtom, pa tu mogu da se vide svi detalji/izmene svakog rostera po datumu. I odlično su balansirani, mnogo bolje nego u bilo kom ranijem izdanju. Primer - imao sam u Portlandu (My League mod) Vučevića kao centra, trejdovao ga (ne samo njega) za Andre Dramonda (mlađi, manji ugovor za sledeću sezonu, skočniji, bolji u odbrani, veći potencijal...) i toliko sam zažalio da je to neverovatno. Volim da igram sa centrom low-post situacije u napadu, a tu je Dramond živi krš u odnosu na slabije ocenjenog Vučevića, a slobodna bacanja izvodi gore od ijednog centra sa kojim sam igrao. Dok u 2k14 i ranijim izdanjima ta razlika nije toliko izražena, u 2K15 se itekako oseća da li je igrač dobar ili loš u igri leđima, skoku ili odbrani. Više od rostera teško da može da se dobije.
Jednostavno, igra je mnogo bolja (i još više zahtevnija hardverski) od 2K14, moraš da imaš maksimalnu koncentraciju za svaku utakmicu, jer kažnjava brzopletost, igrao sam sa tri-četiri tima i svaki ima različita formacije i organizaciju napada, pa je i igranje sa svakim timom delimično drugačiji doživljaj. Uz to, počelo je da se radi na modifikacijama (http://www.moddingway.com/gamedc/327.html), ali još je rano za to, iako i sam 2K Sports izbacuje povremeno grafičke pačeve za igrače, dresove i terene (bilo je reči o tome u ranijim postovima). I zato, bar po meni, nema nikakve potrebe za Ultimate Base Roster modovima.
Da li je moguće igrati kršteno online, bez laga?
Nije moguce, to je 2k™ za online igranje. Iako su obecavali da ce biti bez laga, to je sve bila laz i hebeni marketing. Nikako da namestim ove slajdere, ovi simulation su nerealni. Il je brzo ili je sporo, te nema faulova, te promasuju polaganja bez ikog ispred. I vidim kako ljudi prave custom rostere za ps4 i xbone, slidere za te rostere, postoje cele zajednice za ps4 i xbone e za pc toga nema. PC igraci su osudjeni da igraju sa oficijelnim rosterima i da drndaju slajdere do besvesti.
dulezmaj
28.12.2014, 14:22
ljudi kako da odradim alley oop?iskreno mrzi me da listam temu :kreza:
inace sa ubacivanjem novog procesora igrica propevala I konacno moze da se zavrsi sezona sa Houston-om
Sa gamepadom - LT+X, cini mi se. Uvek zaboravim kad ne igram a kad ufatim gamepad onda znam :)
dulezmaj
28.12.2014, 16:36
Sa gamepadom - LT+X, cini mi se. Uvek zaboravim kad ne igram a kad ufatim gamepad onda znam :)
koje su to komande posto igram na tastaturi :rolleyes: (naziv komandi)
Mislim da je LT ona intenzivna odbrana a X je shoot.
Igra mi ima preko 40fps... Ali mi trza nekad?! To nisu resili?
Taj "micro-stuttering" je rešen sa prvim pačom. Možda OVO (http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=160&t=96787) može da ti pomogne u rešavanju problema...
Nebojsa111
3.1.2015, 19:20
Jel postoji opcija da kreiram samo play-off?
Video sam da je za season najmanje ima da se namesti 14utakmica.
Jel postoji neka fora, da preskocim to i igram play off.
Nisam igrao nba jos od nba live 2005 na PC-u.
Instalirao sam 1.3 update, slajdere cu verovatno da ostavim na default(ako ima neki valjan razlog za promenu - recite :D )
Za tezinu cu videti, mozda krenem na all-star
SportsGamer
3.1.2015, 19:57
Najlaksa ti fora odes simulat match,i eto pleyofa za 5 min,samo ako ne ispadnes :D
Instalirao sam 1.3 update, slajdere cu verovatno da ostavim na default(ako ima neki valjan razlog za promenu - recite :D
Ako koristiš SIMULATION šemu, smanji CPU slajder za OFFENSIVE REBOUNDS za 5 do 10 (naprimer sa 50 na 42-43), jer su i posle trećeg pača pomalo nerealni, ali ni blizu kao pre toga.
Iako postoje slajderi i za to, ja nikako ne mogu da namestim faulove. Dešavaće se, bukvalno, da ti "polome" igrača nekom vrstom džudo zahvata, da lopta odleti ko zna gde, tvoj igrač završi u publici, ali od faula ni traga. A da već u sledećem napadu CPU tima staneš na pola metra od onoga koji šutira, ne mrdaš, samo malo podignuta ruka, zakačiš li malim prstom delić šortsa, eto ga faul kao vrata. Ubedljivo najgori i najnesnosniji bag u igri.
Ja prosecno imam oko 20-30 slobodnih bacanja tokom 11 minuta koliko mi traje jedna cetvrtina. Cpu nekad ima isto, nekad manje a nekad i vise. Nekad takodje bude dzudo zahvat a nema faula.
Ja ovako podesio:
DEFENSE
Driving Contact Shot Frequency: 5
Inside Contact Shot Frequency: 100 (Expect contact down low)
Layup Defense Strength (Takeoff): 75
Layup Defense Strength (Release): 75
Jump Shot Defense Strength (Gather): 70
Jump Shot Defense Strength (Release): 70
Help Defense Strength: 25 - Excellent spacing and ball movement
FOULS
All 100 except:
Reaching Fouls 85
Shooting Fouls 90
Contest Shots: 100 - Helps with foul calls and defense
Na ovom linku (http://www.operationsports.com/forums/nba-2k-basketball-sliders/769317-cycloniacs-12-minute-nba-2k15-sliders.html) su celokupni slajderi. Samo ja igram na ss.
Probao sam i ovo sa slajderima, ali i dalje ne pomaže kod džudo zahvata.
Ali sam počeo nešto drugo. Čim se desi neki krvnički faul nad mojim igračem (lako se primeti tako što igrač kojeg vodim odleti 5-6 metara od mesta šuta) koji se ne dosudi, momentalno sledi SAVE & QUIT, pa onda LOAD i napad iz početka. Jeste da prekidam utakmicu najmanje desetak puta, ali drugačije ne vredi. Zaista ne mogu da shvatim da neko u Visual Concepts/2K Sports igra ovo, vidi ovakvu BAGČINU u vezi faulova i smatra da je to u redu???? Čoveče, ulaziš sa igračem pod koš, ili kreneš na šut iz posta i neko te baci pet metara u stranu ili u publiku, lopta odleti ko zna gde i TO NIJE FAUL???!!!! Čak i to bih mogao da progutam da se isto dešava i na suprotnoj strani, ali ako samo duneš CPU igraču za vrat, eto ga faul. U nekim utakmicama je samo pitanje da li će postići koš iz faula kad krenu na ulaz ili šut ispod mog koša. Sve što je iz reketa se završava faulom mojih igrača, bez izuzetka.
Srećom, ne dešava se u svakoj utakmici, inače bih batalio ovu igru...
Konacno sam poceo da igram 2k15. Krenuo sam my league mod.
Cetvrtina 5min, 14utakmica sezona, play-off sve na 3dobijene, slajdere nisam menjao, tezina na all-star. Nerviraju me ofanzivni skokovi CPU-a, mozda ih malo smanjim.
Nisam nista menjao oko salary cap-a i hard cap-a, ne znam trebam li? Verovatno cu iskljuciti da komp sam trazi tajmaute i rotira igraca, verovatno bih ih ja isforsirao da se povrede. Da li je bolje da nesto ispodesavam da mi bude bolje? :D
Ne planiram da pravim drim tim, mada i ne verujem da je lako ostvarivo.
Uzeo wariorse, posle prvog meca povredio se Tompson, stigao do skora 1-6 i batalio.
Sledece sam uzeo wizardse, e tu je vec bolje. Trenutno sam na 1-1, 2tekme - 2produzetka, dajem po 15ak poena vise po tekmi nego sa wariorsima(mada navezbao sam malo)
Videcemo kako ce ici dalje. :)
Ih, brate, kako možeš tako?? 14 utakmica sezona? Pa ne odigraš ni sa svakim timom po jednu utakmicu.
Što se tiče ofanzivnih skokova slobodno CPU slajder smanji sa 50 na 40, tek tada je realn(o)ije.
S obzirom da igraš sezonu od 14 utakmica, da li postoji salary cap i koliki je prilično je nebitno. Svaki trejd donosi smanjenje "timske hemije" koja dosta utiče na igru tvog tima, a premalo je utakmica da se on "vrati u normalu". Što se tiče automatskih izmena, nemoj to dirati, jer si, koliko vidim, neupućen koliku minutažu trebaju da imaju određeni igrači, jer i oni iz "druge postave" takođe žele što više vremena na terenu, a ako toga ne bude pada im moral i statistika i to, takođe, utiče na igru tima.
Ništa drugo ne treba da menjaš.
Osim sezone sa većim brojem utakmica...
Najbolje je lepo da se istrejdujes dok ne pocne sezona.
Ja nikako da se odlucim kojim timom da pocnem pa pre par dana uzmem lejkerse i cini mi se sam cap ostavio na 120 ili 125. I ja to odmah izliferujem ove lose i matore :) i kad pogledam roster ja u timu imam i Karter-Vilijamsa, Manimala i Vucevica. Naravno tu su i Kobi jer on ima no trade klauzulu. Uglavnom, cini mi se da sam dao pikove i trejdovao i Stiva Nesa i Buzera. Ah da i onaj greek freek mi je u timu, ne znam kako. Povredio se pa mu je zamena Covington koji je dosao u paketu sa MCW-om.
Team chemistry je ljosnuo na 30%. I to se tako oseca kad igras utakmicu. Nekako sporo, neuigrano. Postavicu sliku rostera.
I Beal se nekako zadesio tu. Ne mogu da se setim kako. Ali na SS nivou, losa hemija, nema sanse da pobedis nikog.
Nisam override trejdove, sve prihvatili normalno. Ne znam koliki je max hard cap? Mozda je zato sto sam stavio 125?
Ja sam počeo nedavno MY LEAGUE sa Portlandom (zbog ovih raznoraznih trejdova), napravio petorku Lilard, Oladipo, Harison Barns, Oldridž i Vanciunas, sve igrači "po mom ukusu". Stigao sam do 6-4 i onda se, pre 3-4 dana, prilikom startovanja igre, nešto malo duže učitavalo, pa sam pomislio da je u pitanju novi patch. Ne znam da li je zaista tako, ali moja MY LEAGUE se totalno promenila. Kao da je neko u 2K Sportsu rekao - "Sećate se onih idiotskih nehvatanja lopte pred nosom iz 2K13? E, ubacite i to ovde, ne valja kad igrači reaguju normalno". I od pre par dana sve što nije čisto dodavanje ili eventualni skok pod košem, jednostavno nema šanse da bilo koji moj saigrač uhvati. Do kojeg nivoa idiotizma to ide vidi se na prva dva skrina. Lopta bukvalno prolazi kroz ruke mojih igrača. I kad imaš desetak takvih situacija po meču...
I druga stvar zbog koje sam prestao da igram MY LEAGUE je to što ono što se dešavalo u pojedinim mečevima sada redovno dešava - neko u reketu podigne ruku, nebitno gde i nebitno koliko daleko od lopte i to je "good defense" zbog čega se maše neopisivi ziceri. Na trećem skrinu je samo primer situacije u kojoj Oldridž, sjajan "post ofense" igrač sa fantastičnim šutem pod košem i iz blizine (rejting 92) maši sa 3 santimetra zato što je Salindžer podigao ruku metar iza njega i jedno dva metra IZA lopte. I to je "good defense". A takvih situacija koliko `oćeš na jednoj utakmici.
O faulima da ne govorim. Igrao protiv Čikaga, vodio dva razlike na 20 sekundi pre kraja. Na 6 sekundi pre kraja uđem u post sa Oldridžom, zalomim Tadža Gibsona i "pošaljem po burek", lagano, nebranjen, nigde žive duše oko njega, polaganje sa 5 santimetara i, naravno, promašaj. Začudo, Valancijunas hvata ofanzivni skok, ali ga Noa katapultira u publiku, mučenik je bukvalno nestao u teksturama gledalaca sa tribine, ali to, naravno, nije faul, već lopta za Čikago. Dve sekunde do kraja, Čikago poslednji napad, nameštam udvajanje na Rouza i "tight" defense. Izguram ga sa Lilardom tako da je loptu primio skoro na liniji za pola terena. Dok je Lilard stigao samo da pomeri nogu unazad, Rouz je pretrčao 4-5 metara, gotovo da se teleportovao. Sva moja četiri saigrača pod košem, Rouz ide pravo među njih i pomislio sam, dobro je, sad će ga zaustaviti. Međutim, ona četvorica ni da mrdnu, samo stoje i blenu kako ovaj lagano polaže u koš. Nijedan ni da pokuša da ga zaustavi, ni da digne ruku, ali i to je dovoljno da se dosudi faul. Za dve sekunde od pola terena do polaganja između četvorice igrača koji ne mrdajući blenu i tu bude faul????
Ali tek kad je u sledećoj utakmici Filadelfija sa rejtingom 66 počela da satire moj Portland rejtinga 90...bilo je 28:2 za njih kad sam odustao od MY LEAGUE. MekDaniels 4 od 4 trojke sa sve Oladipom koji je ispred njega i "čuva" ga, pod košem ubacuje kako ko stigne, nebitno je kakva je odbrana, a moji igrači nema šanse da išta pogode samo ako je ruka negde podignuta...
Zato mi ostaje MY CAREER za uživanje u igri, možda se vratim u MY LEAGUE posle "trade deadline" kad rosteri budu konačni...
Znas sta je meni jos zanimljivo, recimo kad radis krosover ili neki driblin, nebitno je koliko je igrac dobar sa ball handlingom i nebitno je dal si ti napucao slajder ball handlinga na 100, kad god pocnes neki dribling a neki protivnik ispred tebe, moj igrac uvek se pogubi sa driblingom i izgubi loptu. To je nesto sto nikako ne mogu da namestim.
I ja sam primetio da lopta dosta cesce prolazi kroz ruke sad. Prvi put rekoh wtf, posle mislio da je do slajdera kad evo i tebi se isto desava.
E nadam se da ovaj R* izbaci gtaV 27. januara da se manem malo od nba 2k15 i prestanem sa nerviranjem.
I meni takođe počelo da se dešava to sa ispadanjem lopte (u međuvremenu sam kupio igru preko steama), promašaji ispod koša, svi oni problemi pre patcha 3... Sve to pre nekoliko dana, odjednom, a pre toga normalno, igram mygm sa oklahomom.
Nebojsa111
10.1.2015, 17:51
@NastyB
Nemam vremena da igram duzu sezonu, mada ima smisla da je bezveze sto ne odrigram pun krug sa svim ekipama.
Prvo sam trazio mod samo za play-off,al posto ga nema rekoh da stavim najmanje moguce utakmica.
Mozda bih se i smorio da igram dugu sezonu sa 1 ekipom :D
Ok su mi wizardsi, Wall i Pirs su mi glavni igraci.
Nikako da se pozabavim malo pravljenjem akcija, jedinu 'akciju' koju koristim je kad pozovem pik&roll pa onda obicno idem na polaganje/zakucavanje, ako odigram igracu koji je napravio blok, cesto mi preseku.
Meni je, iskreno, postalo malo smarajuće da u svakom napadu pozivam "ručno" napade, pa sam to prepustio automatici, dok odbranu biram ja. Pustim da mi signalizira koji je napad, pa ga ili odigram ili krenem u soliranje, pa šta ispadne. Ponekad tako napravim dosta lepe akcije. A pikenrol je, često, strašno teško odigrati, jer mnogo stvari "krene po zlu" - protivnički igrači koji po pritisku tastera znaju gde će lopta, iako igrač koji je vodi nije ni krenuo u animaciju dodavanja; dodavanje koje ode samo malo višlje i to je kraj, ili je igrač ispušta ili ne može da je uhvati kako treba, pa sa njom izleti van terena; lopta koja preskoči igrača koji je postavio blok i krene ka igraču koji je "u liniji" sa njim, ali daleko i, naravno, okružen protivničkim igračima koji lagano uzimaju loptu... Mnogo toga ometa dobar pikenrol, možda i previše, ali to i nije loša stvar da ne bi bilo "čiziranja" (cheeseing).
Ja sam prvu MY LEAGUE igrao sa Kingsima, volim dobrog "post ofense" igrača kao što je Kazns, a i pikovi su im, po pojavi igre bili dosta vredni. Tako sam uspeo da napravim petorku Kingsa - Lilard, DeRozan, Leonard, Ibaka, Kazns i mleo sve pred sobom sa pola snage, te mi je ubrzo postalo dosadno. Pa sam posle, zbog Lilarda, počeo sa Portlandom, ali sam i to prekinuo zbog nekih suludo lakih trejdova. Zato sam krenuo nedavno i treći put (nije baš "treća sreća") ali ovaj put slajdere u MY LEAGUE za trejdove nasvirao na 85, da budu što teži (i realniji), "BLOCKBUSTER TRADE FREQUENCY" srozao na 10, još ponešto ispomerao na više od 50 i to je ličilo na nešto.
Do pre par dana, kad sam prestao zbog ranije navedenih razloga.
A šteta je igrati tako kratku sezonu ili samo plejof. Upoznavanje igrača koji ti "leže", načina na koji timovi igraju, uigravanje postave koja ti odgovara je prava draž tog moda. Al, dobro, ukusi su različiti. Ja ne bih mogao tako...
A dobio sam ugovor za patike u my career modu. Ali kad odem da promenim patike, nikako da ih equipuje. Koja je tu fora? Da nije i tu izbagovano?
Jel je kupio neko klub dok igra my gm mod? Koje su prednosti ako pljunem 50 000 vc na to?
Dakle mygm je jedno totalno skriptovano sra*e od moda. Sastavio sam super tim niksa i igram mec protiv Cikaga i cim ih stignem na scenu stupa Rouz i ne promasuje sledecih 15 poena. Takodje skokovi, kako god podesio oni ce imati na poluvremenu 25-30 a ja oko 10 skokova. Glupost nevidjena.
Igra je graficki lepa ali ipak je krep. Verovatno ce i 2k16 tako proci ali para oni nece dobiti vise.
Neverovatno je kako je AI drugaciji u mygm nego u my league modu.
MONTENEGRO
20.1.2015, 22:39
Molim vas kolege može li mi neko objasniti kako sa ovim karakteristikama http://prntscr.com/5ux75g meni igrica koči kao da je pokrećem na digitronu? 15 sekundi skače igrač na podbacivanju. Je li to neki bug ili? Graficka je NVIDIA GeForce GT 430
EDIT1: Izgasio sam special effect, bolje je ali i dalje dosta sjecka.
Jbg ovo ti je next gen igra, skocili zahtevi poprilicno a ta graficka je jednostavno preslaba za nba 2k15.
Molim vas kolege može li mi neko objasniti kako sa ovim karakteristikama http://prntscr.com/5ux75g meni igrica koči kao da je pokrećem na digitronu? Graficka je NVIDIA GeForce GT 430.
Normalno je da koci, graficka ti je suvise slaba za danasnje igre. Taj procesor i 4GB RAM memorije mogu da prodju, ali moraces da promenis graficku ako mislis da odigras nesto novije.
MONTENEGRO
21.1.2015, 0:01
Crap :) NBA2k14 mi je radio na High, sva podešavanja, pa mi je zato bilo čudno. Ništa, ili nova grafička ili da se vratim na 2k14. Hvala u svakom slučaju
MONTENEGRO
23.1.2015, 16:33
Kako podešavam broj faulova pred isključenje? I visina i težina da budu evropske dimenzije a ne američke?
Playoff mode su makli?
Kako podešavam broj faulova pred isključenje?
Nema toga. Znam da misliš na smanjenje broja faulova jer CPU igrači NIKADA neće imati ni 4, a kamoli 6 faulova za isključenje. Zapanjićeš se kakvi aikido zahvati u stilu Stivena Sigala koji se izvode nad tvojim igračem uopšte nisu faul i kako je dovoljno da stojiš nepokretan na pola metra od CPU igrača koji šutira i da to bude faul. Najveći bag u igri.
I visina i težina da budu evropske dimenzije a ne američke?
Nema ni toga. Igra je izašla poprilično nedovršena i tek sad sa pačom je igriva, a neke sitnice, među kojima je i ta, neshvatljivo su izbačene.
Playoff mode su makli?
Gle čuda, ali nema ni toga. Što mi je i razumljivo, koji timovi idu u plejof, pa da ih postave po default-u??? Ali može da se odigra. Odeš u MY LEAGUE, izabereš SEASON, isključiš trejdove, izabereš tim, pustiš da simulira do plejofa (naravno paziš koji si na tabeli) i kad dođe do plejofa, preuzmeš vođstvo nad timom.
Ja sam onako podesio i ima iskljucenja. Evo bas danas na cetvrtini od 8 minuta, jedan cpu igrac iskljucenje dobio a i dobijam flagrant 1. E sad problem je to sto se sviraju neki lagani faulovi dok ovi dzudo zahvati ostaju nesudjeni.
Cao drustvance.
Stari sam forumas,ali sam morao napraviti novi profil jer sam zaboravio sifru na forumu,a i na starom mail-u. Nego,to nije vazno,da pocnem..
Konacno sam probao igricu,nisam bio u mogucnosti do sad jer mi je graficka bila losa. Kupio sam Saphire ATI HD 1Gb DDR5 256bit,polovnu naravno jer nisam lud da dajem ogromne pare za novu.
Ostatak...
http://www.dodaj.rs/f/D/Le/1VFi19T5/untitled.png
Pored svega,igra mi ne radi bas zadovoljavajuce,stavim normalna podesavanja,ponekad zasecka,uspori,pa me zanima sta nije ok na kompu ili je igra prosto prezahtevna?!
PS nisam bas najbolji poznavalac u graficke i ostale komponente racunara,jer se ne igram puno na istom.
Pozdrav
Ja sam onako podesio i ima iskljucenja. Evo bas danas na cetvrtini od 8 minuta, jedan cpu igrac iskljucenje dobio a i dobijam flagrant 1. E sad problem je to sto se sviraju neki lagani faulovi dok ovi dzudo zahvati ostaju nesudjeni.
Probao sam ono što si postavio, samo ono što si izdvojio, ne sve, ali ne vidim neku razliku.
Ja igram samo MY CAREER, ostalo sam batalio. Jednostavno, nemam više živaca za ono što je GOOD DEFENSE za CPU tim, šta nije faul i šta jeste kada moji igrači to urade...
Cao drustvance.
Konacno sam probao igricu,nisam bio u mogucnosti do sad jer mi je graficka bila losa. Kupio sam Saphire ATI HD 1Gb DDR5 256bit,polovnu naravno jer nisam lud da dajem ogromne pare za novu.
Koju???? Ono najvažnije si izostavio.
Nikada nisam igrao NBA serijal (ne racunam pokoji mec kod nekoga kad svratim), i instalirao sam na X360.
Poceo sam My Career i odusevih se. Nego, mnogi pominju desetodnevne ugovore, sutiranje iz kluba... Ja sam negde kao 23 pik dosao u Toronto, u prvoj sezoni dosao do 20p po mecu i ispali u drugom krugu plejofa. U drugoj sezoni sam igrac meseca odmah na pocetku, i zatrazim trade i odem u Bullse. 5-6 meceva klupa, i treci mesec sam po drugi put igrac meseca, bio i na all star mecu kao rezerva i u takmicenju trojki.
Na kom nivou tezine igrate, jer meni nekad deluje kao suvise lako. Polovinom druge sezone imam preko 30p prosek (52max), 10 ukradenih sam uspeo, kao PG i po 6 banana...
Da, i treba vestine munjiti u kampovima, pogotovo posle kada su skuplje. Za manje SP se puno vise dobije,.
Ako nisi podešavao ništa, onda si na najlakšem (PRO) nivou. Podesi GAME DIFFICULTY na Superstar ili Hall of Fame, slajdere na SIMULATION, pa ćeš videti da li je tako lako ribati sve i imati takvu statistiku.
Mada, jesi li siguran da igraš MY CAREER u 2K15??? Tu počinješ kao UNDRAFTED igrač i biraš klub za 10-dnevni ugovor. A ti si bio 23. pik??? Jesi li siguran da ti MY CAREER ne počinje sa tvojim likom u stanu i menadžerom sa kojim se svađa???
Usput i jedna ZANIMLJIVA VEST (http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2015&mm=01&dd=26&nav_id=950934) .
Strasno, 12 blokada za jedan mec. Dobar je ali u igri je stvarno los :)
Ako nisi podešavao ništa, onda si na najlakšem (PRO) nivou. Podesi GAME DIFFICULTY na Superstar ili Hall of Fame, slajdere na SIMULATION, pa ćeš videti da li je tako lako ribati sve i imati takvu statistiku.
Mada, jesi li siguran da igraš MY CAREER u 2K15??? Tu počinješ kao UNDRAFTED igrač i biraš klub za 10-dnevni ugovor. A ti si bio 23. pik??? Jesi li siguran da ti MY CAREER ne počinje sa tvojim likom u stanu i menadžerom sa kojim se svađa???
Usput i jedna ZANIMLJIVA VEST (http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2015&mm=01&dd=26&nav_id=950934) .
Naravno da igram my career, nisam izlapeo :D
Doduse, nisam povecavao nivo tezine, niti prebacivao na simulation jer mi je ipak prvi ozbiljniji susret sa kosarkom. Poceo sam sa rookie mecom pa onda razgovori sa 3 celnika kluba, bez svadje te...
Onda to objasnjava neke stvari :) Opet, ovo mi je suvise lako, da u svakoj pobedi budem MVP. Cak sam i na all staru usao tek polovinom trece cetvrtine u ubacio preko 20 :P Da osvojim sad prsten pa cu probati kao sto kazes.
^mciggzy igra na xbox 360 a ti NastyB na next gen platformi to objasnjava zasto ne igrate isti mod...ako si u mogucnosti mciggzy probaj next gen ili ti ps4,xbox one ili pc I igraj malo tu karijeru....to je pravi uzitak-
primer:
jJLK1h07ids
Naravno da igram my career, nisam izlapeo :D
Ah, da, izvini, potpuno sam smetnuo s uma da xbox 360 i PC verzije nisu iste. DUlezmaju hvala na ispravci.
bedazzled
28.1.2015, 21:33
Meni se igra vraca na start liniju ako monitor ili skren sejver nije iskljucen! Postalo je iritanto da stalno to cackam kad treba da igram... U pitanju je narodna verzija jel to do toga ili je globalni problem ili sta god drugo i ima li resenja?
Ja nemam tih problema na original steam verziji.
Igram MC i ne mogu da provalim gde je opcija za tetovaze i znojnice i tako te sitnice? Jel sam toliko glup ili...? :D
Ako imas orginal to se kupuje onom vc valutom a ako narodnjak onda nema nista valjda.
Interesantno je da u mc modu, treca cetvrtina i jedna sekunda pred kraj iste i trener trazi tajm out. To nikako da ispave od izlaska igre.
Da, i meni je to besmisleno. Kao da moraš da ispuniš "kvotu vremena" u svakoj četvrtini i to, umesto obične izmene, mora kroz tajm aut.
Elem, juče mi opet krenuo neki update nešto duži (minut-dva) pa sam pomislio da su, možda i to sredili nekim mini-pačom. Ali ne. Promene koje sam primetio pronašao sam u MY LEAGUE modu.
Odavno nisam igrao taj mod, pa, opet, izaberem Blejzerse, trejdujem Metjuza za Oladipa, onda Lopeza i Kejmana za Gortata, pa onda Gortata za Valanciunasa...uglavnom ratosiljam se pikova za ovu sezonu i sklopim fin tim. Prva utakmica protiv Oklahome i prekidam je na 44:4 za Tandere. Moji napadi i šutevi u reketu se završavaju samo na dva načina - džudo zahvatima, bacanjem i mlaćenjem koje nije faul, a lopta odleti ko zna gde, ili, ako uspem da uputim šut, podignuta nečija ruka negde, ne mora da bude ni najmanje blizu lopte je "good defense" i, naravno, promašaj. Od sedam zakucavanja, jedno jedino je prošlo kroz obruč. A šut sa poludistance ili za tri je misaona imenica da uđe. Kao da igram sa paraplegičarima, a ne sa Lilardom, Oladipom i Batumom, koji su sjajni trojkaši. Nasuprot tome, kad CPU igrač krene na šut dovoljno je da si pola metra od njega i to je faul. Ako moj (sa)igrač i podigne ruke, stoji i ne mrda, malo fali da to bude "flagrant foul". Dobro, MALO preterujem ovde. Napravio sam toliko screenova sa idiotskim situacijama da mogu da napravim poveći strip o tome zašto ne treba igrati ovo.
Ako je pre ovoga bilo užasno igrati zbog nepostojanaja faulova, sada je stravično. Kao da su najveći bag u igri učinili mnogostruko gorim. Neigrivim.
Pomislio sam, jedna utakmica, sledeći put će biti bolje, ali i tu drugu sam prekinuo na 38:7 za Oklahomu. Na kraju sam je odsimulirao (i odsimulirano izgubio, ali ne prevelikom razlikom) i krenuo u sledeću protiv Kingsa. Posle par torija i tanrena (aikido tehnike) Kaznsa i kompanije video sam da od igranja MY LEAGUE nema `leba a da ne polomim nešto od besa, te sam batalio. Nažalost.
I, da, primetio sam dve nove stvari - moji AI saigrači nešto bolje lupaju rampe. I prekidaju aliupove. Jedino što se UVEK posle rampe lopta vraća ekspresno nazad u ruke onome ko je šutirao. Da to ne bude vrhunac idiotizma, zamislite kako je kad CPU igrač sa pola terena baca "alley oop", a tvoj AI saigrač preseče tako što je odbojkaški, silovito, milimetarski precizno, vrati nazad igraču koji ju je bacio, iako je ovaj 7-8 metara daleko, a u krugu od 3-4 matara sva četvorica mojih saigrača. Stupidno do bola i krajnje neigrivo. Da ne pominjem da kad mom igraču lupe rampu, ne samo da mu se ne vraća nazad u ruke, nego treba da prođe par sekundi da prihvati bilo koju komandu usled neopisivo spore animacije doskoka.
Srećom, ni delić ovoga nema u MY CAREER modu, te uglavnom to i igram. I nema toga ni u online mečevima, pa ponekad uživam i u nekom quick meču preko interneta, ali to igraju uglavnom početnici, pa većinu tih utakmica dobijam lagano. A i to nažalost.
Nisam igrao par dana, cepam diabla. Mozak na ispasu :)
Ja sam bezbroj puta kretao my league od nule, pa od kada je izasla igra. Odigram par utakmica, namestio sam ja faulove, mislim namestio nekako da imam 20-25 slobodnih bacanja tokom meca ali dzudo zahvate ne mozes da resis i to ce verovatno ostati tako. Pa ako ne promene AI mozda i u sledecoj igri bude isto. Bitno je oni trose resurse da ubacuju non stop nove patike.
My career, meni je iskreno uzasan. To je toliko skriptovano da je strasno. Ja sam dva puta pocinjao karijere, jedan sg i jedan pf. Nepostojanje lip synca, negro sabanski glas(ovi) mog igraca, blagi uzas. Igrao sam utakmice gde posle tri cetvrtine CPU ima procenat suta 73% i to mi je cetvrtina na 10 minuta. Ja layup masim ali on pogadja sve.
MyGM, zanimljiv donekle ali po meni je my leauge najbolji.
Nego jesi ti pazario gta Nasty? Stize za mesec i nesto :alealeee:
Ja igram na PS4. Uglavnom MY CAREER i MY LEAGUE. Igram na pro nivou, default slajderi. Nisam primetio da mi se ne sviraju faulovi (nisam video ni dzudo zahvate), cak mi se taktika zasniva na ulazu pleja u reket koji ili sutira s poludistance, ili daje pas na trojku, ili trazi faul.
Moj najveci problem su CPU centri, ajd sto hvataju, hvataju i moji (koliko, toliko), ali to ne promasuje sut nikad, a kad promasi dobije faul, ili skok u napadu. To sipa fade away preko ruke, preko dve ruke, s poludistance... Takodje, fizicki kontakt izmedju mog i CPU centra, ne postoji, kada ja imam loptu u posedu. Jednostavno, ne umeju da naprave faul, ili, sto kaze Nasty, drze ruke gore i imaju "good defense", ili lupaju rampe. Igram sa Bostonom. Kelly Olynyk nije super naj centar, ali decko ima visinu, raspon ruku, a i ume da sutne. Dzaba se ja trudim da napunim protivnickog centra faulovima, nema kontakta. Da me bar baci dzudo zahvatom u publiku, pa da mogu da se derem na zaveru NBA, FIBA i Vatikana.
Ne znam ali ova pc verzija je nesto tipa mortal kombat nba :) Jos nesto sto mene jako nervira je kada protivnicki plej ili bilo ko krene na prodor a igrac koji ga cuva nikako ne podize ruke. Podize u 10% slucajeva a ostalih 90% rezultuju kosem ili 2+1.
Postoji opcija kojom se podesava kako moji saigraci podizu ruku protiv suta, po defalut-u stoji Intense D, mnogo je bolje kad se promeni na Always. Mislim da je u Control opcijama.
E da, primetio sam da je odbrana mnogo efikasnija kada se, za vreme prodora, pridje protivnickom igracu i drzi "intense d" dugme (L2 na soniju).
I kod mene je na always ali ne podizu ruke uvek.
Nego jesi ti pazario gta Nasty? Stize za mesec i nesto :alealeee:
Nisam još, rođendan mi je 23. marta, malo će kolege sa posla da se isprse, malo moji ortaci sakupe kintu i biće taman na dan izlaska za naručivanje.- Sad sam "puk`o" za Grim Fandango Remastered. Obožavam tu igru.
E da, primetio sam da je odbrana mnogo efikasnija kada se, za vreme prodora, pridje protivnickom igracu i drzi "intense d" dugme (L2 na soniju).
Koristim i ja to, ali u 80% slučajeva je faul nad igračem koji šutira. Takođe taj taster koristim i za box-out igrača (ono kad moj centar "sprečava" protivničkog da ga prođe), ali je u ove dve-tri utakmice MY LEAGUE koje su me iznervirale i to obesmišljeno, jer CPU centrima je potrebno pola sekunde da se pomere dva metra u stranu i vrate ispred mog centra.
Ili ga, jednostavno, odguraju da ih ne ometa. Još jedan segment igre koji su pogoršali pačevima.
Probaj da igraš na SUPERSTAR ili HALL OF FAME, pa ćeš videti "džudo zahvate". Naravno, to su samo suluda, nekažnjena guranja. Tipa, tvoj igrač promaši šut, tvoj centar napravi ofanzivni skok i uzme loptu na dva metra od linije, skoči na šut, protivnički igrač ga gurne tako da se dočeka van terena, a zaustavi se u publici, naravno, bez faula. Ili ga baci bilo gde u stranu, lopta ode ko zna gde, igrač padne na parket, otkliza se par metara, ali, naravno, ni to nije faul. A takvih situacija u nekim utakmicama koliko hoćeš...
Uopste ne sumnjam u dzudo zahvate. A jedini razlog zasto ne igram na visem nivou od Pro, je sto se (meni, a ne CPU) ogranicava prozor za sut. Nemam vremena da trosim na zivciranje. :) Umesto da CPU "cita" moje takticke postavke, igru, itd, oni (2k) su povecali trazenu preciznost za uspesno izveden sut. Meni je sut (i sa poludistance, i za tri poena) nesto najlepse u kosarci. I ovako isuvise insistiraju na superpreciznom tajmingu za sut (za igraca, ne i za CPU).
Probao, primio u prvoj utakmici kos polaganjem kroz tablu, izbrisao.
Moze 50 gb na disku i pametnije da se iskoristi.
Ne znam sta su uradili ali evo sad igram novi my leauge i skoro svaki kontakt sut cpu pogadja.
Ja sam, očigledno, teški mazohista. Gotovo svakodnevno pokušavam da "nateram" sebe da igram MY LEAGUE i da nije krivica do igre, već do mog neznanja. Posle nerviranja sa Portlandom "uploadovao" sam neki stari sejv sa Oklahomom koji sam prestao da igram zato što sam napravio mnogo jak tim - Vestbruk, Bredli Bil, Durant, Ibaka, Valnciunas, Markus Smart, Rudi Gober...
Kad sam zaigrao prvu protiv Finiksa, gotovo da nisam mogao da poverujem svojim očima - ne samo što karate odbrana i bacanje mojih igrača prolazi bez ijednog faula, ZAPREPASTIO sam se šta su faulovi za Finiks. Prva dva skrina to dovoljno dokazuju. I Gober i Valanciunas su na najmanje metar od igrača, nigde ni najmanjeg kontakta, ali to je, lagano, faul. Ljudi su UŽASAVAJUĆU programsku rutinu za faulove sada KATASTROFIRALI. Ne znam koji idiotskiji izraz da upotrebim.
I zamolio bih nekoga ko ima FRAPS da postavi skrin situacije u kojoj on ili njegov AI saigrač preseku dodavanje odbijankom ili lupe rampu a da se lopta posle toga vrati u ruke saigrača. Samo bih voleo da vidim kako to izgleda, jer kod mene tako nešto ne postoji. Postavio sam skrin sa Ibakom koji preseca dodavanje ispred Dejvisa, lopta pada na 30 santimetara od njega, ali pružiti ruku i uhvatiti je nepostojeća programska rutina.
Nazad na MY CAREER ...
Da mi je rekao neko da ću zažaliti za danima kad 2K izbaci tek jedan, bezvezan patch za neku NBA 2K igru, do pre desetak dana bi mu se nasmejao u lice. Sa razlogom. Do skoro.
Sa 2K15 preko Steam-a dobili smo igru koja se automatski apdejtuje, svakodnevno se izbacuju "obnovljeni" rosteri, stalno se dodaje novi "šminka" sadržaj, uvek redovan dnevni sadržaj preko NBA TODAY opcije, odlične NBA 2KTV epizode sa lepuškastom Rejčel, neuobičajeno (za PC verziju) dobra online podrška...sve što se može poželeti za jednu igru. Osim što su, izgleda, počeli da rade na 2K16, a apdejtovanje ostavili nekome kome košarka baš i nije najjasniji sport. Ne znam kako bih drugačije mogao da objasnim ovo što se dešava u zadnjih mesec dana sa mojom omiljenom igrom.
NA početku, igra je imala strašan bag sa detekcijom faulova. Guranja u publiku, teška bacanja kad se nađeš u vazduhu, raznorazni džudo zahvati nisu uopšte sankcionisani kao faulovi. Jedino ono kada te izguraju da se okreneš za 180 stepeni od udarca, bace te par metara unazad, lopta ode ko zna gde, igrač ti se prostre koliko je dug par metara odatle i to bude faul. A onda je neko pomislio da ni to nije "dovoljno grubo", ali na suprotnoj strani svako stajanje na pola metra od CPU igrača koji šutira je okarakterisano kao faul, pa sam, veoma često, imao mnogostruko više faulova nego CPU tim. Kad sam u jednoj utakmici na pola 4. četvrtine imao 25 faulova, a CPU tim čak 2, jednostavno sam odustao od MY LEAGUE moda. Postalo je apsolutno neigrivo. I ma šta radio sa slajderima, nisam video apsolutno nikakvu razliku. Igrivu razliku.
Srećom, MY CAREER je, nekim čudom, bio pošteđen toga pa sam mogao da uživam koliko-toliko u 2K15. Ali, neki uticajni pametnjaković, koji se baš ne razume previše u ovo, uvrteo je da to ne može tako. Do pre 10-ak dana kada mi se "apdejtovvala" igra. Moj kreirani centar koji je beležio oko 20 poena i 10-15 skokova po utakmici, više nije mogao ni da prismrdi košu. Svaki pokušaj prodora ili šuta u reketu moj igrač završi u publici ili prostrt nekoliko metara od mesta šuta, a držanje lopte duže od pola sekunde je izbijanje, ofanzivni skok znači da ću je ispustiti za manje od sekunde... A u odbrani ako sam bliže na metar od igrača kojeg čuvam i koji šutira, moram da bežim što dalje da ne bude "flagrant" faul. Dobro, malo preterujem, ali, zaista, samo malo. APSOLUTNO SVAKU GLUPOST kojom su "apdejtovali" MY LEAGUE mod uspeli su da ubace i u MY CAREER i učine ga jednako neigrivim modom.
I, što je najgore, slajderi tu ni najmanje ne pomažu. Probao.
Hvala Vam, 2K Sports, što me terate da skinem piratsku verziju koja nema vaše apdejte, pa da zaigram igru kad je još i bila igriva.
Sa svim bagovima.
Barabe, sta reci drugo. Ja batalio, necu da se nerviram bez veze. Nece oni videti ni cent od mene vise. Tek onda kad mozda bude sredjen AI a ne samo sminka, mozda onda kupim opet a ovako nema sanse.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.