Prikaži potpunu verziju : NBA 2k15
Stvar je u tome što ovi video snimci ne pokazuju mnogo, a evo i zašto. 2K15 na ovakvim gaming expo događajima igraju uglavnom ljudi/klinci koji to možda nikad nisu probali, niti znaju da igraju. Zato je nivo težine postavljen na najlakši, kako bi svako mogao da se snađe i odigra malo. Evo baš na ovom zadnjem snimku, ova dva japanca izvode neka potpuno blesava dodavanja, kreću se kao muve bez glave tako da to izgleda smešno. A i uključen je "shot clock" (videti kad neko šutira kako se donji deo kružića puni) koji, bar kažu, može da se isključi na većim nivoima težine. Istina, i dalje ima nekih mana, ali iste su bile u svakoj prethodnoj verziji.
Međutim, ljubitelje ove igre, među kojima sam i ja, momentalno bi oterali sa štanda i sa konzole. Zašto? Pa, kad bi se dočepao igre, prvo bi pokrenuo MY LEAGUE da vidim kakva je ta nova asocijacija, kakve su ocene igrača, rejting zvezdica, kakav je sistem trejdova, kakve su fotografije igrača i kako bih mogao da ih popravim (Džeremi Lin u rosteru Lejkersa nosi dres Hjustona...)...Evil Clown, Sakiboj i drugi ljubitelji My Player moda bi verovatno uzeli MY CAREER mod da vide kako sad izgleda kreiranje igrača (Leftos kaže da je bolje nego ikad), kakva oprema može da se nabaci na igrača, šta raditi sa bedževima, gde može da se upadne, itd... Ukoliko bi hteo da odigram neki quick match sigurno bi svako od nas gledao kako da poveća težinu, namesti šeme odbrane/napada koje nam odgovaraju, podesio da li automatske izmene ili ne, koji dresovi... Svaklako, trebalo bi da prođe minimum pola sata da bi došli do prve utakmice, a dotle bi nas Rob Džons (producent igre koji je očično prisutan na ovakvim dešavanjima) terao motkom dalje odatle. Šta, bre, zauzimamo red, a ne igramo odmah kako smo stali pred ekran.
Zato i nema nijednog snimka na kojem igru plajvazi neko ko ume da je igra. Makar i malo.
Chris Smoove je najzad dočekao da se stavi likom (i delom) u igru, a ne da pravi kojekakve karakondžule koje ne liče na njega...
poenta je da igru ne mogu da hvalim jer mi ne pruža novo iskustvo.
jedini realni pomak je to snimanje face, ali to važi samo za my career mod, ne i za klasičnu asocijaciju....
garantujem da će biti i dalje robotskog mikro klizanja igrača kako bi se pozicionirali gde treba ali ajde pričaćemo kad odigramo demo
NastyB: "Stvar je u tome što ovi video snimci ne pokazuju mnogo, a evo i zašto. 2K15 na ovakvim gaming expo događajima igraju uglavnom ljudi/klinci koji to možda nikad nisu probali, niti znaju da igraju."
kao da se u ovom komentaru oseća neko razočarenje kako igra izgleda, ali hej, to je zbog klinaca koji ne znaju da igraju, glavu gore...
poenta je da igru ne mogu da hvalim jer mi ne pruža novo iskustvo.
jedini realni pomak je to snimanje face, ali to važi samo za my career mod, ne i za klasičnu asocijaciju....
garantujem da će biti i dalje robotskog mikro klizanja igrača kako bi se pozicionirali gde treba ali ajde pričaćemo kad odigramo demo
Demoa neće biti. Sportska igra ne može da pruži novo iskustvo, jer je reč o sportu. Naprimer, novi Tomb Raider (2013) je doneo novo iskustvo u odnosu na stare Tomb Raidere. Zašto? Zato što, jednostavno, nije Tomb Raider. Igra je fenomenalna, obrnuo sam je 4-5 puta, ali nije Tomb Raider. Bez obzira što se junakinja zove Lara Kroft.
Jedino što NBA ili FIFA/PES mogu da donesu zaista novo u igre je vrhunski AI za svakog pojedinca na terenu, umesto skriptovanih radnji i programskih rutina, ali još uvek nije moguće/isplativo uraditi tako nešto.
NastyB: "Stvar je u tome što ovi video snimci ne pokazuju mnogo, a evo i zašto. 2K15 na ovakvim gaming expo događajima igraju uglavnom ljudi/klinci koji to možda nikad nisu probali, niti znaju da igraju."
kao da se u ovom komentaru oseća neko razočarenje kako igra izgleda, ali hej, to je zbog klinaca koji ne znaju da igraju, glavu gore...
Prvo, oceniti kako igra izgleda tako što je neko par minuta snimao ekran televizora mobilnim telefonom potpuno je besmisleno. Takođe se ne može ni ocenjivati gejmplej upravo zbog onoga što sam napisao, da se ne ponavljam.
Drugo, ne samo da nisam razočaran, nego jedva čekam da se dohvatim igre. Bolja grafika, više boljih modova, bolji online (obećavaju), neka je gejmplej na nivou 2K14 i ja sam prezadovoljan. Nisam sitničav da "tražim dlaku u jajetu". To što će se neki igrač proklizati milimetar-dva mi ni najmanje ne smeta, savršenstvo ne postoji. Uz ovo dole sam provodio besane noći...
H2UcHNs9_ww
Ako sam uz ovo mogao da uživam, zašto ne bi i uz 2K15?
SportsGamer
23.9.2014, 6:49
Jel si to igrao na ninntedo?,inace ja sam igrao prvu kosarku igrao na nintedo i bila mi je kul:D
Ne, nego na PC-u. Ne sećam se najbolje, ali mislim da je igru tada pokretala prva i najjača 3D grafička karta na svetu - S3 Virge (http://vintage3d.org/virge.php#sthash.JL2qO9Sp.dpbs) . A od 1996 su se pojavile 3dfx Voodoo kartice koje su bile prava revolucija ( tadašnja cena najslabije 3dfx Voodo kartice bila je u rangu GTX titan ili Radeona R9 295X2), a tek negde oko 2000-te, kad su se cene spustile na neki normalan nivo, mogao sam sebi da priuštim Voodoo Banshee i razlika je bila nezamisliva. Kao kad bi danas probao da igraš, naprimer, Battlefield sa skroz skinutim detaljima, najnižom rezolucijom na 17" monitoru, 24 FPS-a, a onda sedneš za 32-inčni monitor, 2560x1440 rezolucijom, detaljima nasviranim na maksimum i 120 FPS-a.
No da ne skrećem sa teme, ima još malo gameplaya...
MB4HysiPA6U#t=22
I ovo igraju devojčice koje nemaju pojma sa košarkom. Kad vidim kako se kreću igrači koje one vode, dođe mi da plačem... :opanachke
Jel si to igrao na ninntedo?,inace ja sam igrao prvu kosarku igrao na nintedo i bila mi je kul:D
Nekima od nas je ovo bila prva kosarka:
Nj1bP941ep0
Kad pogledam ovako, jedno pored drugog, koja razlika :nov_explo
Ajoj, igrao sam i ovo i onaj još gori basket sa čiča glišama na C64 kada sam ga kupio 1986. godine (postao sam punoletan, pa su se matorci otvorili.) Znam da sad deluje neverovatno, ali kad se ovo pojavilo blenuli smo u televizore i nismo verovali kako dobro izgleda i kako je zabavno...
46 godina i jos igras igrice?
Lele...:) :)
Hm, prvi basket?
NBA Jam na Segi Megi, a onda i pravi NBA na istoj, secam se da me je komsija unistavao trojkama Glena Rajsa....tako sam mrzeo zbog toga tog coveka, ni krivog ni duznog. :)
Mislim na kosarkasa. :)
Ja sam svega 6 godina mladji od kolege, poceo sam u isto vreme ('86.) i nekako nemam nameru da prestanem. :)
Pre neki vikend, u mojoj kuci, cerki doslo drustvo da pikaju Rayman Legends na Xbox-u, a zena i ja se zabili u WoW, na kompovima :)
Elem dok cekamo oktobar (demoa nece biti), da jos malo prosetamo "down the memory lane". Ovo mi je bio drugi basket koji sam igrao:
dBluMt9taF4
Razbijanje tabli, ej... koje ludilo :)
Lele...:) :)
Čovek je mlad onoliko koliko se oseća. Moj ćale sa 77 godina i dalje redovno skuplja i čita stripove.
A i ja sam se zaprepastio kad sam video NBA 2K1 na Segi. Tada sam prestao da igram NBA live 2001...
Ja sam svega 6 godina mladji od kolege, poceo sam u isto vreme ('86.) i nekako nemam nameru da prestanem. :)
1986. sam kupio C64, a u srećna vremena matorci povedu mene 12-godišnjaka i burazera 4 godine mlađeg u Trst i ostave nas u igraonici "Mini Car" (nije bilo onoga samo za 18+ kao posle) sa gomilom siće od po 100 lira i po celo prepodne (dok su oni u šopingu) Pac-Man, International Soccer, Space Invaders, Donkey Kong, Asteroids, fliperi...
Bože, kako je drugačije vreme bilo, koliko je svet bio opušteniji kad su decu ostavljali bez problema na takvom mestu u drugom gradu. Sad od manijaka i ludaka ne smeš dete da ostaviš ni dva minuta nasamo...
Malo se salim. :)
Ima da se igram, dok god budem mogao, dakle do 147. :)
Stripove citam i sam, veseo sam svakog cetvrtka. :)
Heh, imam kući, naprimer, sve brojeve "Stripoteke", "Strip Arta" (i Splitski i Sarajevski), "Mikijevog zabavnika", "Biser Stripoa", "Eks almanaha", "Denisa", "TV zabavnika", "Kremenka"...mnogi nemaju pojma kakvi su sve sjajni stripovi izlazili u staroj Jugi.
No, da ne skrećemo sa teme, evo šta je tip "izvukao" u vezi MY CAREER moda (bivši My player):
I'm not a expert but from what I saw :
- Jackson Ellis is your rival from College
- Continues into the Rookie Showcase and you're goal is to get drafted before him.
- Once you make the League you go through Endorsements ( Addidas Champs Kia) and you have people pitching things you can invest in (Sports Drinks, Movies, ETC)
- You end up on the bench for about 5 Games or so before a freak injury happens to a player in your position and you get to play you first NBA Game but it really takes a longggg time to start even if you're drafted really high or are rated better or statically better than the person ahead of you.
- The Rivalry continues into the League and every time you meet up there is usually a cut scene telling you the stipulations they set for each other (Example : Whoever's team wins the player has to follow the other one around bowing behind him as he walks.)
- You go through the rookie experience (Carrying a teammates bag, Wearing a clown nose every where excluding the court,ETC) and saying yes or no has an effect on the team,
- You also become a duo with a player on the team but it was done poorly in my opinion since it never really shows besides in a few cut scenes but never on the court.
- If you win Rookie of the Year Jackson Ellis meets you on a Rooftop and challenges you to a 1v1 and whoever loses has to give up their first months paycheck.
- I also forgot to announce before that they have certain situations that happen at random (Flu Game)
- LeBron During the Season talks to you I believe 2-3 times...The first time he talks to you in the tunnels saying he admires your game and bascially becomes a mentor every time you play each other throughout the season, the Second time he speaks to you about his signature skill which is Coast to Coast I really can't recall the third at the moment.
- You also have the opportunity to drop your Childhood friend who has become your agent and was the reason you got into the Rookie Showcase and pick up a better agent on paper who is able to get your more deals but is pretty much a dick.
- Lebron eventually tries to persuade you to come to South Beach after you win a Title I believe.
Zvuči tako zanimljivo da ću i ja to igrati, iako do sad nisam ni pipnuo My Player mod...
TpW-3IUp3aI#t=168
PHARRELL WILLIAMS (http://instagram.com/p/tTf4crEW9E/) in da game. I nije HAPPY baš. :D
[EviL ClowN]
24.9.2014, 18:27
Moji poceci bili su NBA 1995 isto kao i NastiU :)
Boze kad se samo setim...kasnije je sve islo svojim tokom,ali najveci utisak mi je ostavio NBA 1998,koji smo ortak i ja surili kao nezdravi,na jednoj tastaturi,jedan protiv drugog...au... :D
A inace,smatram da je ovo jedan od boljih "uvoda" od kad igram basket na kompu.
http://www.youtube.com/watch?v=Lc2OtyjVP3w
(Nece da ga postavi normalno)
Da, da, deluje zanimljivo. :)
Nisam nikad nesto preterano igrao taj karijera mod, osim kad je onda bilo moguce obraditi "Razvojni put MJ-a", ali ovo mi, bar ovako, obecava.
Evo kako Chris Smoove karijeriše u Hjustonu...
59EwskApRoI#t=101
Ajde neko ko je imao original 2k14,da mi kaze kakv je online. Razmisljam se da pazarim,naravno prvo cekam da je "isprobam" ali nema sumnje da ce igra biti odlicna... Ne vidim neke posebne vesti o online modu ali ne o my player modu vec o ligama i ostalom!?
Ajde neko ko je imao original 2k14,da mi kaze kakv je online. Razmisljam se da pazarim,naravno prvo cekam da je "isprobam" ali nema sumnje da ce igra biti odlicna...
Online u 2K14 je bio blagi užas. Prateći forume o igri, neki malo pametniji likovi su to objašnjavali ovako: Xbox360 je koristio jednu vrstu programiranja zasnovanu na XCPU Xenon procesorima, te su onlajn serveri za tu igri bili zasebno. PS3 je koristio, naravno, sasvim drugu arhitekturu programiranja zasnovanu na Cell procesorima, pa su onlajn serveri bili zasebno za tu konzolu, I na kraju, naravno, serveri zasnovani na PC x86 arhitekturi koji gotovo nisu ni održavani, jer je PC izdanje em bilo tri puta jeftinije, em se naširoko pratizovalo, nije donosilo profit, pa ni potrebu za petljanjem oko toga.
E, sad Xbox1 i PS4 imaju AMD procesore i grafičke, obe konzole koriste x86 arhitekturu (zato je portovanje daleko lakše nego pre), pa će i serveri za konzole i PC imati veoma malo razlike. A s obzirom na punu cenu PC originala (košta kao i konzolna izdanja, bar u Americi) niko ne sumnja da će onlajn podrška i pačovanje biti apsolutno isti kao na konzolama. Takođe su ubeđeni da će na PC-u konačno moći lepo da se igra preko neta.
Ostaje samo da se uverimo u to u oktobru.
Meni, lično, ovoliko noviteta u MY LEAGUE modu je sasvim dovoljno da se uverim da ću uživati u igranju. Sve ostalo je čist plus, čak mi i MY CAREER deluje izuzetno zanimljivo, iako nijednom pre nisam igrao My Player.
Ne vidim neke posebne vesti o online modu ali ne o my player modu vec o ligama i ostalom!?
Prvo su otkrivali vesti o MY LEAGUE (bivša asocijacija) i MY GM (ovoga nije bilo na PC-u) modovima, pre nekoliko dana su počeli sa FACESCAN tehnologijom i novitetima u vezi MY CAREER (bivši My Player) moda, a verujem da će o online komponentama i detaljima u vezi toga krenuti tokom ove nedelje, najkasnije sledeće kako bi podigli hype u vezi igre.
A nastavak sledi sutra 26-og...
http://i.gyazo.com/a90ba10a8980ca56c73722ef40706d7b.png
Video sam trailer na poslu u 15:25, ali sam morao da palim kući. Pretekao si me Sakiboj. ;)
10-ak sekundi pre kraja snimka pojavljuju se neki "timski znaci na betonu". Reč je o znatno unapređenom "blacktop" modu (čini mi se da se tako zvalo ono sa SPRITE logoom) koji se naziva THE PARK i u kojem će moći da se pika ulični basket u novom fazonu. Možda je buva, spinovanje ili, jednostavno, laž, ali kažu da ćeš moći da upotrebiš lika iz MY CAREER moda za tu zezanciju, Naravno sledeći trejler će, najverovatnije, imati tu temu. Kao ono - nastaviće se...
Jao ko ce jos da ceka 10-15 dana:facepalm
Da, proglasiće se za najbolju sportsku igru nešto što nije ni izašlo u prodaju.
Evo i jednog zanimljivog teksta sa OS-a...
Whenever the NBA 2K series is mentioned, the servers are without question, high on the hit list for complaints. In NBA 2K14, problems were still happening well into December last year (http://www.operationsports.com/news/697768/nba-2k14-ongoing-server-issues-let-us-know-what-you-are-seeing-xbox-one-ps4/).
Rob Jones, senior producer for NBA 2K15, mentioned in an interview with Polygon (http://www.polygon.com/2014/9/25/6840561/nba-2k15-preview-ps4-xbox-one-pc-mycareer-mygm), that they put two of their top dogs on the network infrastructure.
"According to Jones, two of Visual Concepts' top engineers spent the entire NBA 2K15 development cycle working on network infrastructure. The studio rewrote the game's matchmaking logic as well as the way it delivers content to players. The developers also compartmentalized the various modes, so if connectivity for, say, MyTeam goes down, the problem hopefully won't prevent people from playing MyCareer. On the back end, NBA 2K15 will alert Visual Concepts' support staff as soon as a problem crops up. And it will give players error codes, so they'll be able to look up specific issues online."
"We are confident that it's way better than it ever has been before. And then we ship, and that's the true stress test," said Jones of NBA 2K15's online infrastructure. "We have to be perfect at this."
Hopefully the servers hold up a lot better this year. We will find out on October 7th, when NBA 2K15 releases for Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 and PC.
Još jedno od obećanja da će ONLINE komponenta igre raditi mnogo bolje nego pre. Naravno, svi su skeptični dok to ne vide na delu, ali do sada nije bilo ovakvih priča od strane razvojnog tima.
Earlier this month we revealed everything we knew about the improvements coming to the MyGM mode, which promises several innovations that could make NBA 2K15 the destination sports game for franchise mode fans. Now after sitting down with senior producer Rob Jones we have more details surrounding the game presentation, gameplay, MyLeague, MyCareer, and the popular MyCareer role-player mode. Check out the new intel below:
PRESENTATION
As requested, NBA 2K15 ditches the simplistic menus from last year in favor of a much more visually stimulating user interface.
The centerpiece of the new menu is 2KTV, a new weekly streaming in-game broadcast hosted by Rachel DeMita. No stranger to hoop life, DeMita is a former McDonald's All-American nominee who played college basketball at Old Dominion.
2KTV is a Visual Concepts produced show created to highlight community happenings (such as calling out leaderboard leaders, contest winners, or impressive user highlights), discuss game updates or strategies with developers, and showcase behind-the-scenes footage of the NBA lifestyle with some of your favorite players.
The year brings back the pre-game show starring Ernie Johnson and Shaquille O'Neal, who analyze the matchup. Shaq will showcase his signature sense of humor as well.
On-court visual enhancements include scanning close to 100 percent of the league players, including rookies. One of the most noticeable improvements is the animated hair, which now moves instead of looking painted onto the player sculpts.
A new create-a-player interface gives you more tools than ever before to create players you can place on NBA rosters. You can tweak everything from forehead and jawline to ears, eyes, and lips. Many of the facial features and hairstyles are pulled from other NBA players, so if you want to rock the Ginobli bald spot with the sharp Artest cheekbones you can.
For the first time in the series, users can scan their own faces into the game using PlayStation Camera and Kinect for the PS4 and Xbox One, respectively.
You can used your scanned player model across all the modes your MyPlayer appears in, including MyCareer and online.
The in-arena experience has also been bolstered by the addition of cheerleaders, mascots, big heads in the stands, player introductions, the national anthem, more context appropriate crowd reactions, and more variation in their animations.
After big plays, Visual Concepts has worked in new camera angles to highlight player reactions.
GAMEPLAY
To help players who have trouble locking down the timing for particular players, Visual Concepts has built a new dynamic shot meter. This colored meter makes it easier to tell when your player is in a range where he is comfortable shooting from, as well as noting where hot and cold spots are for players. An indicator gives you a visual cue of when to release the shot, which is helpful since various players have different optimal release points.
The new shooting system is not meant to be a shot meter that guarantees you making the shot. It's just a learning mechanism for teaching the player where the release is. The developers adjusted the way the programming calculates your chance of making a shot to make it more dependent on your timing instead of behind-the-scenes parameters. That said, the system is smart enough to make sure players aren't sinking 100-percent of their shots when they have a hand in their face or when shooting from a cold spot even if their timing was right on.
To improve the defense and make A.I. players look more in control, Visual Concepts fixed how they move in small spaces, making it look less frantic. They are much better at avoiding overreactions and react more fluidly when adjusting to offensive movement. Since they stay at home, it's easier to re-orient yourself when you switch to a new defender as well.
The developers spent time working on collisions to bring more realistic contact into the paint. You should see more post-contact animations and a reduced amount of clipping. If you go up for a dunk and get hit before you see the rim, you see the guy spill out and completely miss the shot instead of finishing it.
To help differentiate between teams after a set play breaks down, each one uses their true base set in NBA 2K15. Now when you play the Heat, which Jones jokes doesn't truly have a big (sorry Bosh), they will run a four-out one-in set. The Spurs, on the other hand, will have three-out two-in base set.
The enhanced A.I. also opens up repeatable conditions. Once you learn its tendencies with your team you can force a specific movement by either putting the ball in a particular spot or making particular movements. This should help you create ad hoc scoring opportunities on the fly when you're running out of your base set instead of calling a play.
Points of emphasis return from last year, but in addition NBA 2K15 brings back the more granular strategy system from previous iterations that allow you to designate double teams and dictate how tight you want your players to guard specific threats on the opposing team.
All the players have their signature size-ups, which you can activate by tapping the right stick toward the rim while stationary.
Like FIFA, players are designated with badges in addition to ratings so you know what kind of style they bring to the court. Players can have up to 70 badges. The player with the most badges right now is (no surprise) LeBron James, with 47.
2KU has been enhanced with videos as well as the practice mode. Cover athlete Kevin Durant and other players have lent their voice to offer instructions.
Euroleague returns with an expanded roster and playbook of plays tailored just for Europe. Euroleague is available for play in MyLeague as well.
Read on to dive into the new features coming to the popular MyCareer mode.
MYCAREER
Last's years role-playing experience complete with cutscenes was a big hit with fans, so Visual Concepts is doubling down with another story featuring a new player of your creation (your player from last year will not import into the game).
Instead of focusing on relationships with made up characters like last year's rival Jackson Ellis, NBA 2K15 focuses on team relationships and learning to play the game of basketball correctly.
To achieve this goal, Visual Concepts recorded audio with players from every NBA team, so no matter which squad you end up on you will have interactions with a mentor player.
Instead of going through the draft process, you begin as an undrafted free agent who is hot under the collar because he was overlooked on draft day. Your agent works to get you tryouts with multiple teams.
You choose which team to try out for, but you must keep in mind what the depth chart looks like. A handy hub screen gives you a quick glance at the current depth chart as well as the grade you'll need to reach to receive a job offer. If you want to crack the roster of a great team with depth, you will need to have a lights-out performance.
Once you sign that first 10-day contract, it's up to you to make the most of the opportunity and carve a permanent position on the roster.
During your second year, Doc Rivers will take over as the head coach of your team. Players will have a more intense relationship with Rivers than with the coaches from last year, as he has expectations for how he wants you to perform and what you should be focusing on in a particular game situation. These include tutorial-like pre-game meetings with assistant coaches where they go over points of emphasis.
MyCareer also features all new endorsements for your player to earn through playing well and gaining more recognition throughout the league.
The new MyCareer mode lets you skip games if you prefer to move more quickly through seasons. You can choose which games you want to play, and certain games against good teams or rivals will yield more VC than when you match up with a creampuff team like the Timberwolves or Pistons.
To keep players from maxing out all their skills with 99 ratings, the developers are changing how you upgrade your player. Instead of micromanaging how points fall into individual attributes, you drop them into buckets based on specialties like perimeter shooting, dunking, defense, and passing. You can upgrade multiple buckets, but you have a limited amount of total upgrades. This creates more realistic progressions and guarantees that players max out in the low 90s overall instead of at 99.
To reward those who play the game well over those who spend their way to a maxed out player, Visual Concepts is introducing badges to MyCareer.-Badges are earned by completing in-game feats and give you specific performance boosts that increase your overall abilities past the low 90s ratings cap. A total of 77 badge types are available, and most have bronze, silver, and gold levels.
Some of the categories players can earn badges in include athleticism, rebounding, interior scoring, perimeter scoring, playmaking, and defense.
2K has tweaked the teammate grade slightly from last year, specifically removing the "call for bad pass" penalty.
MYLEAGUE
MyLeague strips the role-playing elements from the MyGM mode and allows players to take control of every aspect of a league, including governing multiple teams. Everything else is in the game, including injury system, new scouting, trade mechanics, and SimCast.
Customization options include season length, fantasy drafts, custom rosters, trade logic settings, controlling the player morale system, and tweaking draft class quality.
MyLeague is not online this year, but 2K hopes to add this functionality in the future You can, however, still play in a regular online league.
MYTEAM
MyTeam is bolstered this year with the addition of an auction house much like those found in EA's Ultimate Team modes. This is not supported by the companion app.
New content, challenges, and players all make appearances this year.
New players include legends like Bernard King, Bob Cousy, Nate Archibald, Rick Barry, Tom Chambers, and Kevin Johnson.
Tournament mode features updated challenges your team must complete to win.
Mnogo teksta, ali toliko je i noviteta...
Ludoviq_Diamantidis
26.9.2014, 12:50
https://www.youtube.com/watch?v=mxa_seRUI_A
Posteno.
SportsGamer
26.9.2014, 19:24
https://www.youtube.com/watch?v=lCuEO_yEmzU&feature=youtu.be Ofanzivne postavke:tapsh:
Zaista deluje impresivno kako se igrači kreću bez lopte, ni nalik prethodnim izdanjima. Taj "freelance" sistem o kojem priča DaCzar ne samo što izgleda dobro, nego su po forumima svi oduševljeni. I samo da citiram nešto:
LD2k says:
I know when I usually say things like this people pass it over, but the gameplay team has created a gem this year. The gameplay is the best in series history and it's not even close.
Great video Czar.
nikolapfc89
26.9.2014, 22:46
Koliko sam shvatio, ovaj Freelance Offense je nesto kao vise slobode u napadu?
To cekam jos od 2k10. Nekako mi je odbrana previse evropska za NBA igru. Nadam se da ce ici na realnost, i vecu slobodu.
Koliko sam shvatio, ovaj Freelance Offense je nesto kao vise slobode u napadu?
Uglavnom je reč o tome šta rade AI saigrači kada se ne zove napad. Kao što je pokazao u klipu sa Sparsima, u 2K14 kad vodiš loptu sa Parkerom, ostali igrači se uvek postavljaju u 3-2 formaciji - Spliter (ili Diao) i Dankan uvek su bili pod košem, dok su trojica igrača uvek na spoljnim pozicijama. Sada to nije slučaj, kada se ne zove napad AI saigrači sami traže prostor, otvaraju se, kreću, jednostavno sve deluje daleko realnije, fluidnije i daleko lepše za igranje.
I ne samo u napadu, već sve deluje dobro i u obrnutom slučaju, ona odbrana od Vestbrukovog pikenrola deluje daleko realnije i bolje nego pre. U 2K14 mi se često dešavalo da kad CPU tim krene u pikenrol, moj igrač koji čuva najboljeg šutera bez ikakvog suvislog razloga krene da brani napad iako je najdalji od svih od lopte. Ovde se videlo lepo da se najbliži igrač (Spliter) odvaja da brani Vestbruka, dok Kavai ostaje na Durantu, a Grin na Džeksonu.
Ovo me je više nego prijatno iznenadilo, iako je i sam DaCzar izjavio da se neće BAŠ UVEK dešavati da sve ide kako treba, ali se vidi da je napredak ogroman.
Verzija za Xbox1 može već sada da se preloaduje. Igra zauzima 45,3 giga. Verovatno će za PC biti nešto više...
Danas samm otišao na Steam stranicu 2K15 i video nešto što mi se nije pojavljivalo ranije - igra podržava Steam cloud i Steam achievements. Zna li neko šta to znači, da ne jurim po drugim forumima??
Danas samm otišao na Steam stranicu 2K15 i video nešto što mi se nije pojavljivalo ranije - igra podržava Steam cloud i Steam achievements. Zna li neko šta to znači, da ne jurim po drugim forumima??
Sorry ako gresim, ali neka me neko slobodno ispravi...
Cloud bi trebalo da ti cuva sejvove i podesavanja, tako da mozes i na drugom kompu da igras preko svog naloga igru...a acivmenti pa to su ti one gluposti sto otkljucavas kad uradis, osvojis nesto ili ima ponekad i blesavih zahteva...:)
A ja se ponadao da će moći da se igra online preko Steam-a. :boodala:
To da će Steam moći da čuva sejvove mogu da razumem, ali podešavanja?? Šta ako je drugi računar na kojem bih igrao slabiji od mog? Ili jači, kako bi se podešavanja ponašala?
Znam da u igri postoje kojekakvi achievements-i u vidu onih bedževa za lika kojeg napraviš u MY CAREER i koji se kupuju za Virtual Currency, MY TEAM karte i druge gluposti, što je deo igre, ali mi nije jasno šta to STEAM daje kao achievements-e. No, dobro, videću posle desetog...
Steam ne daje nista za acivmente, dodju kao dekoracija:)...znam da ima onih playfire nagrada...al' to je valjda kad kupujes igru preko GMG-a...
Pa dobro, sredis podesavanja...mislim da je bitnije sto ces imati sejv pa ces moci da igras i na laptopu, a i na poslu. :) ;)
Možda i bude demoa. (https://twitter.com/Ronnie2K/status/515902830276661249)
Ali, znajući 2K Sports, sigurno ga neće biti za PC.
Pregledao sam malo snimak koji je ostavio Sakiboj (ko će da ih sluša 45 minuta) i uhvatio sam deo u kom kažu da će u utorak bitineka velika najava nečega. Koliko sam uspeo da ukapiram po dosadašnjim pričama očigledno će najaviti MY PARK mod. Postoji THE PARK (http://www.youtube.com/watch?v=UOOgzTTAS4k) u kom se piči ulični basket online i iz MY PLAYER-a, dok će, najverovatnije, biti i MY PARK u kojem možaš da pikaš basket sa ortacima koje pozoveš, nešto nalik veoma popularnom MY CREW modu kojeg nije bilo na PC-u.
Izmenjeni System Requirements na Steam-u. One sulude specifikacije sa i7 procesorima su smanjene na razumnu meru:
MINIMUM:
Processor: Intel Core2 Duo or better (SSE3 or later)
Memory: 2 or more GB RAM
Graphics: DirectX 10.1 compatible (512 MB) or better
DirectX: Version 11
Hard Drive: 50 or more GB available space
Sound Card: 9.0c compatible
Additional Notes: Keyboard or dual-analog gamepad; Additional Notes: Initial installation requires one-time internet connection for Steam authentication; software installations required (included with the game) include DirectX and Visual C++ Redistributable 2010.
RECOMMENDED:
Processor: Intel Core i5 or better
Memory: 4 or more GB RAM
Graphics: DirectX 11.0 compatible (2 GB) or better
DirectX: Version 11
Hard Drive: 50 or more GB available space
Sound Card: DirectX 9.0c compatible
Additional Notes: Dual-analog gamepad
About This Game
Nominated for 70 'Game of the Year' Awards, the NBA 2K franchise returns with NBA 2K15, our most true-to-life NBA experience yet. Now, for the first time in franchise history, the PC version of NBA 2K15 will be a fully featured Next-Gen experience. Featuring NBA MVP Kevin Durant on the cover and an eclectic soundtrack curated by internationally-renowned artist and producer, Pharrell Williams, NBA 2K15 hits the court with unprecedented life-like graphics, ultra-realistic NBA gameplay, and more. It’s up to you to claim your destiny.
GAMEPLAY
With full controller support on PC, NBA 2K15 features a number of significant gameplay improvements, including approximately 5,000 new animations, all-new defensive AI, shooting systems, new team-specific play sets, and more control over rebounding, steals, and blocks, making players feel engaged in every basketball decision and action. An upgraded broadcast-style presentation hosted by Ernie Johnson and Shaq delivers authentic commentary and analysis to the action.
MyCAREER
Experience the life of an NBA player in an all-new storyline.
MyPARK
Take your MyPLAYER online in this massive-multiplayer playground mode.
MyTEAM
Build your fantasy dream team with cards from every era by earning a collection of MyTEAM cards.
PC Exclusives
• Steamworks
• Steam Achievements
• Steam Cloud
Da da i moci ce da se menjaju drosovi i simuliraju utakmice u my career modu, tj moci ces da biras koje oces da igras, slicko kao u asocijaciji
I Roni i Kris ce u utorak odigrati prvu utkamicu cini mi se da su rekli
First Ever 5-on-5 Full NBA 2K15 Game stream September 30 On Tuesday, 9/30 at 4 PM PST - http://twitch.tv/2k
https://www.facebook.com/events/373422109477519/
4 popodne kod njih je oko ponoći kod nas, znači, u sredu pada gledanje...
U My Player tj karijera modu treba pre svega da se popravi gameplay. Mislim na to da su npr moji saigrači znatno manje sposobni od protivničkih. U 95% slučajeva protivnički tim ima više svih skokova od našeg npr. One ničije lopte uvek uzima CPU tim, ekstremno retko se desi da pokupe ovi moji. Stoje il se ko sojke okreću a lopta mu na milimetar, ili, dešavalo se često, ovaj moj stoji, lopta ga pogodi, on i dalje stoji, protivnički igrač je samo "ubere". Takođe, nisam primetio neku razliku u podešavanjima nivoa težine, samo CPU još više laže i vara. Yebesh ove kozmetike i gluposti i ačivmente i takva pro*****vanja... sad vidim npr neće moći da se raspodeljuju skil poeni normalno nego i tu uveli neke nebuloze...
Znači, bolje bi bilo da popune ove rupe u gejmpleju (a ima ih, ima) nego da ga šminkaju za džabe.
PS
Do sad sam tvrdo odolevao ali ću najverovatnije morati da penzionišem ovaj XP pošto je minimum req win 7... ali videćemo kad izađe igra da li vredi tolika žrtva da se podnese, do sada ni zbog većih razloga nisam instalirao sedmicu. :)
Narayan, pogledaj OVO (http://www.operationsports.com/news/764361/nba-2k15-video-evolution-of-freelance-offense-with-da-czar/) ako već nisi. Ova šema gejmpleja je uvedena za sve modove, pa i za MY CAREER. Bar tako kaže DaCzar, jer se on petljao oko toga.
A i to što pričaš oko hvatanja lopte je i mene UŽASAVALO u asocijaciji. DaCzar kaže da i sada CPU igrači reaguju brže, ali ni približno kao u ranijim izdanjima, jer su ubrzali vreme reakcije AI saigrača, pa će to delovati mnogo realnije (ima toga u komentarima ispod snimka, ali ne mogu da čitam sad gde je to)...
Ma... kako ne odo u programere nego u drugu krajnost... pa da lepo sam sve popravim ono što nije dobro :D
Ima smisla ovo samo da ne bude "tresla se gora, rodio se miš" :)
Generalno, meni lično je super NBA proteklih godina, i ono mana što ima nisu strašne, a i jeste sve bolji i bolji tako da se nadam da sve to nisu prazne priče kapitalističke.
Što se tiče ostalih modova (koje sam igrao 2% vremena provedenog uz NBA - osim pvp) podesim lepo slajdere i kompenzujem nedostatke a u My Playeru to ne može a ne bi bilo ni u redu da može. Shodn tome treba da se mali ispolira razlika između tvog AI i protivničkog.
Takođe sam primetio da je neuporedivo lakše da se nakrcka A+ kad igraš C, ili PF u odnosu na SG il ne daj bože PG. Još jedna stvar je ta da se dosta teško asistira jer naši dragi saigrači promaše i kad su potpuno sami il se na idealnu loptu nabijaju u protivničke irače ko maloumni i generalno sve pošuntave :D najviše sam (igram obično na 6 minuta) ima do sada 7 asistencija a u proseku mislim oko dve (čak nešto ispod dve). Nisam sebičnjak, volim timski rad al igra te jednostavno tera da soliraš i to ne retko. Uzimao sam i onaj "Dimer" perk al džaba.
Ja igram trenutno rookie sezonu na 2k14 kao SG, ocena mi varira izmedju B i A (vise B nego A), igram na 6 minuta cetvrtinu, pa nemam vremena bas sve da stignem.
E sad, asistencije kod mene lepo rade, pick and roll radi prilicno dobro, pick and pop takodje, troguao radi dobro - imam negde oko 6-7 apg, a umem da budem i vrlo sebican. Double-double za sada (kazem rookie sezona), jedino uspevam sa poenima i asistencijama. Mada otkad sam nabudzio vertical malo vise, skacem prilicno solidno, al kazem 6 minuta je prekratko da bi sa niskom ocenom (trenutno sam na 70, krenuo sa 63), uspeo triple double.
Meni se mnogo dopada ovo sto su napravili za 2k15 myplayer sa sve story modom jer ce te tek onda ubaciti u trip igra.
P.s. Od ovoga sto sam video za sada, sve je uglavnom pozitivno i stvarno se nadam da ce ovaj 2k15 da bude najbolja igra u fransizi.
Pa do sada su imo bile sve bolje i bolje, ne bi trebalo da prekinu taj niz.
Ja sam igrao sa svakom pozicijom i najlakše se budži PF i C to je fakat. E sad, ne znam ti kako si pravio ali PG i SG sam išao Athletic, ne mogu da ne posterizujem :D prosečna ocena mi dođe (slobodna procena) oko A sad u drugoj sezoni, u prvoj je bila mislim tačno B. Napravi se i A+ ali ne toliko učestalo.
Sad trenutno PG igram, oko 33 ppg na 6 min a asistencije slabije, oko dve tri u proseku, ima više steals per game nego asistencija (nešto ispod 5 spg). Od perkova sam uzeo Acrobat, Posterizer, Pick Pocket, Deadeye i Finisher (Dimer ne koristim jer stvarno nisam primetio razliku). A ovaj moj džonson malecak (5.8" to mu dođe nešto niži od 180) pa mi se mnogo džasvi kad posterizuje one igrače što su znatno veći. :)
Meni se mnogo dopada ovo sto su napravili za 2k15 myplayer sa sve story modom jer ce te tek onda ubaciti u trip igra.
Čisto da dodam, verovatno već znaš, ali možda neko ne zna. Karijeru počinješ kao nedraftovan igrač, od pola sezone. To znači da ćeš, koliko-toliko, moći da biraš za koji tim ćeš da igraš. Gde god da odeš, u timu ćeš imati "mentora", nekog od poznatijih igrača (Harden-Hjuston, Dramond-Detroit, Redik-Klipersi, KD-Oklahoma...). U svojoj drugoj sezoni (u bilo kom timu da si) ekipu preuzima Dok Rivers i on te podučava tajnama košarke. Možda je to sa Riversom malo glupo (na forumima se digla prašina zbog "nerealnosti"), ali meni deluje veoma zanimljivo. I, ovaj put, u MY CAREER ćeš moći da biraš dresove u kojima će se igrati utakmica. Toliko je poznato, za sad.
Edit: Ukoliko se neko još uvek pita da li će igra biti odlična ili ne (2K14 je bila igra meseca u SK) treba da zna ovo - Prvi put od ove godine u izradi igre su učestvovali i "viđeniji" likovi iz moderske zajednice, kao što su Leftos, DaCzar, JaoSming. Ne sumnjam da u Visual Concepts postoje odlični programeri, kao i da u izradi učestvuju ljudi koji znaju košarku, ali oni koji se u obe stvari razumeju, redak slučaj. Zato je angažovanje ove trojice veoma bitno. Leftos je radio na modovima, DaCzar neko vreme na gejmpleju, JaoSming će biti ove godine "community assistant", sledeće ko zna šta će raditi. Zanimljivo je i to što sva trojica i dalje učestvuju u "vankompanijskim" forumima, pa se lako mogu saznati "u sitna crevca" detalji oko nečega. Čitajući Operation Sports, pitanja koje postavljaju forumaši i odgovore DaCzar-a, ni ne sumnjam da će ovo biti najbolja NBA2K igra do sad.
Ako ne bude, ima da se debelo ujedem za jezik i nikad se više ne pojavim ni na jednom forumu.
-vy_k3Hs2L0
Šta reći? Igrači se kreću 5 puta prirodnije nego pre.
Prva full utakmica 2K15, Chicago vs Lakers...
http://www.twitch.tv/2k/b/573673042
Ili u delovima...
Wj07SUEjklg
Moram da priznam da odavno nisam iscekivao neku sportsku igru kao ovo sada.
Prva full utakmica 2K15, Chicago vs Lakers...
http://www.twitch.tv/2k/b/573673042
Ili u delovima...
Wj07SUEjklg
Igrate na ovakvom pogledu - kao na ovom snimku?? I pise da mogu da ivi vozim sa mojim KOMPom?! Koliko ce to tako biti u praksi...?
Moram da priznam da odavno nisam iscekivao neku sportsku igru kao ovo sada.
Takođe. Čini mi se da kad je budem prvi put pokrenuo neću znati šta pre - MY LEAGUE, MY CAREER, neku utakmicu na brzaka, baciti se online da derem balavurdiju ili taj novi tajanstveni mod kojeg će najaviti sutra, kako "tvituje" Ronnie2K. ;)
Igrate na ovakvom pogledu - kao na ovom snimku?? I pise da mogu da ivi vozim sa mojim KOMPom?! Koliko ce to tako biti u praksi...?
Prvo, ni Ronnie ni LD nisu neki igrači i igraju iz ovog takozvanog "2K pogleda", za razliku od Da Czar-a (vidi par postova iznad). A što se tiče tvog kompjutera, ako si, recimo, igrao na medium 2K14, sad ćeš morati na low uz prilično loš frejmrejt. Tvoj celeron je prilično star, tvoja 4850 će se teško izboriti sa novim kerefekama od grafike...mislim, verovatno ćeš moći da pokreneš, ali to neće biti uživanje u igri.
Samo da dodam jedan post od LD-a posle odigrane utakmice:
"LD2k (http://www.operationsports.com/LD2k/) @ 10/01/14 12:21 AM I honestly can't wait for everyone to play it. Phenomenal game-play.
As for moving screens, we talked to the dev's after. This build was over a week old - which in dev. terms means sort of old. They're working towards a day 1 update which means they're tweaking and improving tons every second. "
Ja igram my career u 2k pogledu, meni je nekako lakse.
Nadvojvoda
1.10.2014, 11:53
Da li ce moci ovo na 32bit win7 ili mora samo 64bit ? hvala
Ja igram my career u 2k pogledu, meni je nekako lakse.
Ja sam jednom probao My Player i potpuno sam se pogubio iz tog pogleda. Navika je čudo. Ne sećam se tačno, ali čini mi se da u My Player nisi ni mogao da podešavaš kamere, već samo tu 2K...
Da li ce moci ovo na 32bit win7 ili mora samo 64bit ? hvala
Čisto sumnjam, pošto je i u "minimum requirements" navedena 64-bitna verzija. Na nekim forumima kažu da je to zbog nekih 4K tekstura (igra zauzima skoro 50 GB prostora) koje 32-bitni sistemi ne mogu da procesuiraju.
Ja se ne razumem u to, ali mi objašnjenje deluje razumno.
Mislim da je moglo ali ja sam igrao sa onom broadside kamerom ili kako se zvase ali onda poceo da gledam Smoove-a kako igra i aj rekoh da probam pa se nekako i navikao. Samo ogromna je razlika bila izmedju verzije koju je Smoove igrao na ps4 i ove od prosle godine na PC-u.
Ja nema teorije da igram sa tom 2k kamerom ili kako se vec zove sa kojom Smoove igra, a kolko sam video i vecina ljudi, bar ono po netu.
Mogu da igram sa broadcast, press, moze cak i nosebleeds koju zumiram do kraja. A moze da se ostavi (bar u asocijaciji) stadium kamera, pa je pozicija kamere kao u prenosu NBA utakmica iz te dvorane (neke su malo blize, neke su malo nize ili vise).
Cak i u MY PLAYER modu bi me izludjivalo ono vrtenje kamere, cas tamo vamo - ja sam deo ekipe, i najpreglednije je da gledam gde smo svi ako je kamera sa strane. (@nasty - moze da se podesava kamera kako oces u my player).
p.s. Ono sto bi bio zanimljiv feature, bila bi first person kamera za My player mod. Tako nesto kad bi ubacili bi sigurno probao :)
Da li ja sa ovom konfiguracijom mogu igrati NBA ?
AMD Athlon(tm) II X4 631 Quad-Core procesor 2.60 GHz
8 giga rama
graficka NVIDIA GeForce GTS 250
e sad sto se tice windows-a kad udjem u program files pise mi: program files (x86), a kad odem u system tamo pise: System type: 64-bit operating system ?
SportsGamer
1.10.2014, 16:16
Ima da ti leti na toj konfi.
Da li ja sa ovom konfiguracijom mogu igrati NBA ?
8 giga rama
e sad sto se tice windows-a kad udjem u program files pise mi: program files (x86), a kad odem u system tamo pise: System type: 64-bit operating system ?
Ima da ti leti na toj konfi.
Na GTS 250???
Nema šanse. Ta grafička je pravljena čisto da postoji ako ploča nema integrisanu grafiku, a i vreme ju je dobro pregazilo. Možda uspeš da pokreneš, ali igrati na tome bilo bi pravo mučenje.
Dobro, preterujem, ali slabo je to za ovu igru...
^mada realno gledano nba 2k je od kako je dosao na PC trazio jak processor I memorije dosta...grafa manje vise...ja se iskreno nadam da cu moci da poteram na high bez aa I af na 1680*1050
SportsGamer
1.10.2014, 19:14
Welcome to my park!!!
http://www.youtube.com/watch?v=tHv9iLPqh_c
Xmn1xVS7e6A
Koliko sam ukapirao, u ovom modu se pika basket "za lovu" (talnije Virtual Currency). Prvih 30 dana je PS4 ekskluziva, a posle će biti dostupan za sve. Očigledno su dobro ispeglali mrežni kod kad su se usudili na ovako nešto...
^mada realno gledano nba 2k je od kako je dosao na PC trazio jak processor I memorije dosta...grafa manje vise...ja se iskreno nadam da cu moci da poteram na high bez aa I af na 1680*1050
I ja sam do sad igrao sve na high i lepo je radilo i ako mi je grafa starija malo. Valjda ce i 15 da bude takva...
Tek sinoć, pre Lige šampiona sam odgledao onu "celu" utakmicu što su igrali Roni i LD. Strašno mi se svidelo ono što sam video, oduševljen sam mnogostruko boljim kretanjem AI saigrača kada se ne poziva napad, menijem, sveukupnom prezentacijom, time što pred kraj utakmice "umor" i te kako utiče na preciznost, brzinu, zakucavanja sad mogu da se izblokiraju...ne mogu da se setim svih pozitivnih detalja. Jedino što mi se nije svidelo, a moći će, verovatno, da se sredi slajderima je previše faulova iz bloka.
Naravno, nije me mrzelo da čitam utiske likova sa foruma Operation Sportsa. Skoro 400 postova, od kojih 99% može da se skupi u sledeće zamerke:
- Gotovo polovina kuka što više nema "Halftime show"-a. (Iskreno, jedino sam to gledao tokom asocijacije, neka statistika za igrača i "trenutni" rezultati utakmica gde se često dešavalo da na poluvremenu bude 13-2, tako da sam to preskakao najbrže moguće i hvala je Bogu što su to skratili)
- Igrači kada se vraćaju na klupu ne oblače trenerke opet.
- Kobi i Buzer treba da imaju ljubičaste navlake za ruke, a ne žute.
- Intervjui sa trenerima su preblizu klupe.
- Nema onih velikih glava u publici.
- Nema predstavljanja igrača.
- Slika Buzera je u dresu Bulsa, a on je u Lejkersima. (Srećom nisu videli Lina u dresu Hjustona i Gasola u dresu Lejkersa)
- Ona reklama za preorder previše smeta (jedino se tu slažem)
Ovo je samo deo gluposti kojih sam se načitao. Možda su dva, najviše tri, da ne preteram više, uopšte pominjali gameplay i opšti utisak igre (kamere, atmosfera, šeme napada i odbrane koje je otvarao LD tokom utakmice, izmene, povremena izbacivanja statistike igrača pri vrhu ekrana...). Znam da je tu uglavnom balavurdija, ali ima i starijih koji "podležu" toj kuknjavi za banalnim stvarima. Što bi rekao jedini normalan komentar : "Čitajući ovaj thread IQ mi je pao za 30".
Uglavnom, sve sam ubeđeniji da je ovo ubedljivo najbolja NBA igra do sada. Još samo kad bi radili oni alati od ranije da mogu da se petljam sa fotografijama igrača...
Tek sinoć, pre Lige šampiona sam odgledao onu "celu" utakmicu što su igrali Roni i LD. Strašno mi se svidelo ono što sam video, oduševljen sam mnogostruko boljim kretanjem AI saigrača kada se ne poziva napad, menijem, sveukupnom prezentacijom, time što pred kraj utakmice "umor" i te kako utiče na preciznost, brzinu, zakucavanja sad mogu da se izblokiraju...ne mogu da se setim svih pozitivnih detalja. Jedino što mi se nije svidelo, a moći će, verovatno, da se sredi slajderima je previše faulova iz bloka.
Naravno, nije me mrzelo da čitam utiske likova sa foruma Operation Sportsa. Skoro 400 postova, od kojih 99% može da se skupi u sledeće zamerke:
- Gotovo polovina kuka što više nema "Halftime show"-a. (Iskreno, jedino sam to gledao tokom asocijacije, neka statistika za igrača i "trenutni" rezultati utakmica gde se često dešavalo da na poluvremenu bude 13-2, tako da sam to preskakao najbrže moguće i hvala je Bogu što su to skratili)
- Igrači kada se vraćaju na klupu ne oblače trenerke opet.
- Kobi i Buzer treba da imaju ljubičaste navlake za ruke, a ne žute.
- Intervjui sa trenerima su preblizu klupe.
- Nema onih velikih glava u publici.
- Nema predstavljanja igrača.
- Slika Buzera je u dresu Bulsa, a on je u Lejkersima. (Srećom nisu videli Lina u dresu Hjustona i Gasola u dresu Lejkersa)
- Ona reklama za preorder previše smeta (jedino se tu slažem)
Ovo je samo deo gluposti kojih sam se načitao. Možda su dva, najviše tri, da ne preteram više, uopšte pominjali gameplay i opšti utisak igre (kamere, atmosfera, šeme napada i odbrane koje je otvarao LD tokom utakmice, izmene, povremena izbacivanja statistike igrača pri vrhu ekrana...). Znam da je tu uglavnom balavurdija, ali ima i starijih koji "podležu" toj kuknjavi za banalnim stvarima. Što bi rekao jedini normalan komentar : "Čitajući ovaj thread IQ mi je pao za 30".
Uglavnom, sve sam ubeđeniji da je ovo ubedljivo najbolja NBA igra do sada. Još samo kad bi radili oni alati od ranije da mogu da se petljam sa fotografijama igrača...
Brate, tebe treba zaposlit` u 2K sports :D
Brate, tebe treba zaposlit` u 2K sports :D
Što? :confused:
Zato što mi se sviđa nova verzija moje omiljene igre (Jedino su mi Mafia 1 i KotOR "omiljenije")? Ili zato što gubim vreme čitajući besmislene postove na stranim forumima (jasno mi je to, ali ima zanimljivih gluposti...)? Ili što postujem ovde svaku sitnicu u vezi igre (valjda ovaj forum tome i služi, zar ne?)? Ili ubeđujem sebe da nisam uzalud bacio 50 evrića na igru? Nikad ne žalim pare za nešto što ću dugo igrati kao što sam, u poslednjih par meseci, kupio Divinity:Original Sin i što ću učiniti sa GTA V.
Ustvari, samo me je uhvatio sav taj hype, pa postajem nestrpljiv...;)
Mislim da jova nije mislio nista lose pod tim, cak naprotiv.
Ja sam opasno poceo da se razmisljam o kupovini 2k15, jer mi se svidelo ono sto sam video, a jos kad sam video myPark (ako to stvarno radi kako treba) - mislim da bih utrosio mnooogo vremena na igru.
Problem je sto onda izlaze 3 igre (a ne 2) koje cekam, a u kratkom vremenskom periodu (gtav, cod:aw i sad nba2k15) i sto je to bas mnogo kinte za Srbistan.
Decisions, decisions... Nasty, kad stigne igra, baci nam neki review, dal vredi taj online deo para ili ne, al da budes realan :)
@NastyB, nijesam mislio u negativnom kontekstu, nego u pozitivnom.
Tek da je sreće da mo`š radit tamo ili bilo ko od nas...
Problem je sto onda izlaze 3 igre (a ne 2) koje cekam, a u kratkom vremenskom periodu (gtav, cod:aw i sad nba2k15) i sto je to bas mnogo kinte za Srbistan.
Za gta i cod ne znam kako ces :) ( ne znam ni ja kako cu:)), ali sto se NBA tice, prati Greenmangaming, cesto ima vaucera od 20,25% popusta pa moze dosta i da se ustedi....a vratili su i cene u dolarima...
Decisions, decisions... Nasty, kad stigne igra, baci nam neki review, dal vredi taj online deo para ili ne, al da budes realan :)
Veruj mi da ako nešto ne valja, prvi ću da je ispljujem. Već sam napisao ranije da sam ljudima smučio temu o 2K13 koliko sam je pljuvao sa, po meni, dobrim razlogom. Ali, iako nisam neki ljubitelj online dela igre, ove godine ću to svakako probati.
@NastyB, nijesam mislio u negativnom kontekstu, nego u pozitivnom.
Tek da je sreće da mo`š radit tamo ili bilo ko od nas...
Ma, znam da nisi mislio ništa loše, samo sam bio zbunjem otkud to? Zato sam i na kraju stavio ono ;). Razumeo sam, samo me trese hype. :paranoia:
Još da si čitao kako je Leftosu i DaCzaru tamo...likovi su bili moderi za igru, pa ih je 2K sports angažovao u izradi igre...jedino je u Guglu bolje raditi nego tamo.
Za gta i cod ne znam kako ces :) ( ne znam ni ja kako cu:)), ali sto se NBA tice, prati Greenmangaming, cesto ima vaucera od 20,25% popusta pa moze dosta i da se ustedi....a vratili su i cene u dolarima...
Ja sam kasno video to za Greengaming, ljudi su kupovali za 45$ (35€), ali opet, ovako preko Steam-a znam na čemu sam, nema razmišljanja oko preordera, preloadinga i drugih pre-gluposti...
GMG ti je kao i Gamersgate, sigurna varijanta. Dobijes sve. Kod dobijes odmah, budi bez brige. Preko GMG-a sam preorderovao i Arkham Origins i jos par naslova, dobio sam i preorder bonus i sve sto ide uz to.
Sto posto sigurno.
Jbg, ja kad sam narucivao jos su bili u evrima pa sam sa g2play-a ali necu dobiti taj preorder bonus ali sada kad je sve ponovo u $$ gtaV mora da padne sa GMG-a :)
GMG ti je kao i Gamersgate, sigurna varijanta. Dobijes sve. Kod dobijes odmah, budi bez brige. Preko GMG-a sam preorderovao i Arkham Origins i jos par naslova, dobio sam i preorder bonus i sve sto ide uz to.
Sto posto sigurno.
Znam da je GMG "legit" (da napišem "fancy" izraz), ali čim sam pročitao da će u USA igra koštati 60$, očekivao sam da će cena u Evropi biti 60€. Čim se pojavio preorder, Amazon je imao suludo niske cene (verovatno si to i sam video) od 30€ do 38€ u Britaniji. Jedino što me je zaustavilo tada jeste strah da ako naručim sa nemačkog amazona dobijem "nur deutschland" verziju, a ako mi pošalju iz UK da će me raspaliti na carini samo tako. Pa mi je Steam bio sigurna opcija, ionako sam očekivao da će cena biti viša, a hteo sam original (napisao sam ranije i zašto). I ne žalim, da sam uštedeo 20-ak evrića skrndžao bi ih u nekoj kafani, ovako...sačuvao sam jetru koliko-toliko.;)
Jbg, ja kad sam narucivao jos su bili u evrima pa sam sa g2play-a ali necu dobiti taj preorder bonus ali sada kad je sve ponovo u $$ gtaV mora da padne sa GMG-a :)
Takođe.
Jedino se pitam, ako 2K15 zauzima skoro 50 gigabajta na disku, koliko će tek trebati za GTA V??
4rnA7gAvkVg&list=UU9l-S3_d1bkA8MhTxWDTnvg#t=71
OGDn9VsrKBM&list=UU9l-S3_d1bkA8MhTxWDTnvg
kPM3LnH-XI8
vHP8gTx4eEs
http://i.gyazo.com/830395ce6b3bb792c2a9f2eacfa431d7.png
kapetan_Miki
3.10.2014, 9:45
fantastično izgleda gameplay na nba 2k15, slažem se sa nastyem da će ovo sigurno biti najbolja igra u serijalu do sada.
animacije su tako tečne, modeli igrača savršeni, samo se nadam da će pored svih tih silnih novina biti moguće igrati sa tastaturom kao i ove prethodne verzije.
zapalo mi je za oko da pojedini igrači posle šuta sa distance ili poludistance odmah trče na ofanzivni skok (u slučaju promašaja), što ranije nisam primećivao.
SportsGamer
3.10.2014, 10:17
Na ovim snimcima sto je postavio Generalni menadzer 2k Nastyb,salu na stranu,videlo se mnogo unapradjenja,uocljivo je da se igraci prirodnije krecu,i gledao sam nekoliko puta zakucavanja,zakucavanja su mi mnogo prirodnija nego u ranijim serijalima,i mnogo lepsa za oko,ovo ako ne bude sportska igra godine ne znam sta ce biti??:alealeee:
animacije su tako tečne, modeli igrača savršeni, samo se nadam da će pored svih tih silnih novina biti moguće igrati sa tastaturom kao i ove prethodne verzije.
I ja se nadam, nikako da se naviknem na gejmpad.
Gledajući ovaj klip Minesota-Njujork u jednom trenutku (pred kraj klipa) Barea je popio bananu lopta pala između trojice Niksa (koje je vodio igrač) a NIJEDAN CPU igrač Minesote nije pretrčao 3-4 metra za pola stotinke da bi zgrabio loptu, što me je užasavalo u 2K14, već ju je, normalno, zgrabio Kalderon. Takođe, ofanzivni skokovi su normalni, ne kao u 2K14 gde na default postavkama sam imao skoro duplo manje defanzivnih skokova nego CPU tim ofanzivnih.
Ali, opet, jedna stvar mi "bode oči" što će morati da se doradi slajderima - previše je faulova iz "loše postavljenog" bloka. Mada, možda je to zato što igrač krene u, naprimer, pikenrol pre vremena, pre nego što se saigrač namesti u blok kako treba. U tom slučaju ima opravdanje, jer se mora pažljivije igrati, a ako je tako, onda mi se to sviđa poprilično.
Na ovim snimcima sto je postavio Generalni menadzer 2k Nastyb,salu na stranu,videlo se mnogo unapradjenja,uocljivo je da se igraci prirodnije krecu,i gledao sam nekoliko puta zakucavanja,zakucavanja su mi mnogo prirodnija nego u ranijim serijalima,i mnogo lepsa za oko,ovo ako ne bude sportska igra godine ne znam sta ce biti??:alealeee:
MY GM će mi biti omiljeni mod. ;)
Jeste da je FIFA dobra fuca
Ima i PES na sve strane da puca
Ali će NBA 2K
Obe igre da faka :D
Auuuu, al` mi je dosadno jutros, pa sam prolupao...
Ludoviq_Diamantidis
3.10.2014, 10:57
Nevjerovatno koliko postova, a niko do sada nije pomenuo unaprijedjeni zvuk u igri. Ko je igrao NBA 2K14 na PS4/XOne nije mogao, a da ne pa'ne na prkno. Everything'll Be in It's Right Place.
Ludoviq_Diamantidis
3.10.2014, 12:33
Evo i stvarne velicine na HD-u.
https://www.youtube.com/watch?v=dSITPuoCP0A
Nevjerovatno koliko postova, a niko do sada nije pomenuo unaprijedjeni zvuk u igri. Ko je igrao NBA 2K14 na PS4/XOne nije mogao, a da ne pa'ne na prkno. Everything'll Be in It's Right Place.
I na OS-u je bio jedan jedini komentar u vezi zvuka, a tip je napisao, cirtiram: "Konačno su uspeli da pronađu zvuk udarca lopte u obruč koji još manje liči na zvuk udarca lopte u obruč, nego prethodni zvuk udarca lopte u obruč, koji ni najmanje nije zvučao kao udarac lopte u obruč."
Iskreno, znam da će moći da se izbace pesme iz soundtracka, samo se ostave Peprersi, Strouks i Basta Rajms i baš me briga za zvuk, sve dok čujem Ernija i Šaka kako lupetaju pred svaku utakmicu...:D
koliko je teska instalacija mene me interesuje?:kreza:
Ludoviq_Diamantidis
3.10.2014, 14:31
I na OS-u je bio jedan jedini komentar u vezi zvuka, a tip je napisao, cirtiram: "Konačno su uspeli da pronađu zvuk udarca lopte u obruč koji još manje liči na zvuk udarca lopte u obruč, nego prethodni zvuk udarca lopte u obruč, koji ni najmanje nije zvučao kao udarac lopte u obruč."
Iskreno, znam da će moći da se izbace pesme iz soundtracka, samo se ostave Peprersi, Strouks i Basta Rajms i baš me briga za zvuk, sve dok čujem Ernija i Šaka kako lupetaju pred svaku utakmicu...:D
Taj jedini je i lupio, a ostao ziv :D
Preload sa Steam-a je počeo, igra se lagano pakuje na moj HD. :D Još kad bi mogao da se teleportujem u sledeći petak...
Koliko ima za download? :)
Pa, ne piše, jedino se vidi da je na 13%, za sad...
EDIT: Sad pročitah na Steam-u da su neki već skinuli igru i da ima 40,8 GB?? Čitavih 5 manje od PS4 verzije??
Malo više detalja o MY CAREER modu (nisam još stigao da pogledam):
http://www.twitch.tv/2k/b/574499285
Sve o MY PARK modu:
https://www.facebook.com/notes/nba-2k/learn-all-about-nba-2k15s-mypark/10152345530817267
I za kraj 3. deo Da Czarove "Evolution of Freelance" - triangles. Vredi pogledati.
TWRyorLFjII#t=75
Samo da se pohvalim da već imam neigrivu verziju igre... :kreza: (slika 1)
Nadao sam se da će igra biti u originalnom formatu, minus .exe i .dll fajlovi, ali malo morgen. Svi fajlovi su kriptovani (slika 2)
I, na kraju, evo kako izgleda ikonica sa desktopa (sličica 3)
Još samo da dočekam 10-i:nov_explo
kapetan_Miki
4.10.2014, 20:30
podeli saznanja tamo na nba-live.com, da se editori prireme šta ih čeka. kao i oni što prave alate za editovanje. :)
Gledam ove silne klipove i bas, bas, bas mi se dopada....sad cekam(o) jedan iskren Nasty-jev review, da nam predoci kako stvari stoje i kakva je situacija sa online igranjem pa ako je sve kao sto ovde izgleda, da skrpim novce i uzmem ovo cudo. :)
Sviđa mi se ovo sa frizurama i raznoraznim facama, prikazani su samo preseti, biće tu još puno toga za kastomizaciju. Sad otprilike mogu da zamislim kakvo čudovište mogu da napravim za MY CAREER. :kreza:
Inače, na dan izlaska biće izbačen i "day 1 update" u kom će se ispraviti neke stvari uočene na početku, među kojima je i preveliki broj "nepravilnih blokova" i faulova koji se prave iz toga. A to se, kako kažu, odnosi, naravno, i na PC verziju.
Originally Posted by LD2k
The offensive/moving screen calls have been addressed - will be included in a day 1 update.
Usput, Atwa013, pored ovoliko modova i noviteta u PC verziji, za jedan pravi review treba igrati minimum po 3-4 sata svaki mod, a ni to nije dovoljno da bi se videle sva poboljšanja ili mane, recimo, MY LEAGUE moda. Da ne pominjem online igranje, MY PARK, skvadovanje, Džordan centar...
Nikada do sad nisam bio ljubitelj online igara, od pojave 2k9 sam, koliko se sećam, jedan jedini put otišao na QUICK MATCH protiv nekog pacera koji je napustio igru na pola druge četvrtine i to je bilo sve. A i MY PLAYER/MY CAREER sam pokušao svega par puta i više od dve utakmice nisam dogurao. Ali sada me MY CAREER strašno privlači (već vidim sebe kao novog, perspektivnog centra Oklahome koji će Perkinsu uši da zavrće :D ), a ako i serveri budu dobro radili (negde sam pročitao da je 2K Sports promenio firmu koja im je do sada ustupala/održavala servere) verujem da ću često visiti u "mom parku". Ako sam do sada igrajući SAMO asocijaciju NBA 2K igre igrao svakodnevno do jula/avgusta, izgleda da će me 2K15 zaokupiti sasvim do 2K16.
Evo, već sad mogu jedan kratak review - Daleko bolje nego PC verzija 2K14. :)
Sviđa mi se ovo sa frizurama i raznoraznim facama, prikazani su samo preseti, biće tu još puno toga za kastomizaciju. Sad otprilike mogu da zamislim kakvo čudovište mogu da napravim za MY CAREER. :kreza:
Inače, na dan izlaska biće izbačen i "day 1 update" u kom će se ispraviti neke stvari uočene na početku, među kojima je i preveliki broj "nepravilnih blokova" i faulova koji se prave iz toga.
Originally Posted by LD2k
The offensive/moving screen calls have been addressed - will be included in a day 1 update.
Usput, Atwa013, pored ovoliko modova i noviteta u PC verziji, za jedan pravi review treba igrati minimum po 3-4 sata svaki mod, a ni to nije dovoljno da bi se videle sva poboljšanja ili mane, recimo, MY LEAGUE moda. Da ne pominjem online igranje, MY PARK, skvadovanje, Džordan centar...
Nikada do sad nisam bio ljubitelj online igara, od pojave 2k9 sam, koliko se sećam, jedan jedini put otišao na QUICK MATCH protiv nekog pacera koji je napustio igru na pola druge četvrtine i to je bilo sve. A i MY PLAYER/MY CAREER sam pokušao svega par puta i više od dve utakmice nisam dogurao. Ali sada me MY CAREER strašno privlači (već vidim sebe kao novog, perspektivnog centra Oklahome koji će Perkinsu uši da zavrće :D ), a ako i serveri budu dobro radili (negde sam pročitao da je 2K Sports promenio firmu koja im je do sada ustupala/održavala servere) verujem da ću često visiti u "mom parku". Ako sam do sada igrajući SAMO asocijaciju NBA 2K igre igrao svakodnevno do jula/avgusta, izgleda da će me 2K15 zaokupiti sasvim do 2K16.
Nismo se razumeli. :) Cekam jedno mesec-dva, da ti to dobro prostudiras pa da podelis utiske. Ne zurim nigde.:)
Na listi ovog lika ima nekoliko snimaka raznoraznih utakmica.
JeLMwcGNEZc&list=UU3Ntkx-D4-JF-EMfolT4Xhw
Ha!! Biće namernih prekršaja i isključenja (https://twitter.com/JersDaCurse/status/518843570774482944)! Ne igram asocijaciju sa Kingsima inače Demarkusa Kaznsa neću videti pola sezone u timu! :D
Be a Pro Player in NBA 2K15 on PS4 (http://blog.us.playstation.com/2014/10/06/be-a-pro-player-in-nba-2k15-on-ps4/#sf5065896)
https://farm4.staticflickr.com/3933/15246641320_8b27211265_z.jpg
FACESCAN :rofl: na konzolama - http://imgur.com/a/ncTU1#i3vwA2A
Ludoviq_Diamantidis
7.10.2014, 10:43
Pa, kad ljudi nemaju mira ni na 30 sekundi. Tuga.
Evo šta kaže tip za online mečeve i kakva je veza sa serverima:
I've played 5 games online at this point and have experienced no lag whatsover. Easily the best connection I've had in a 2k game.
I've played 5 quick matches, and it was so smooth that I coulda sworn I was playing offline, if not for the fact that I was getting cheesed to death.
SportsGamer
7.10.2014, 21:19
Meni igra radi sporo,razbicu komp koliko sam besan:(,nez zasto kad po mojim zahtevima moze ovo da gura na medim i ponesto na high,stavio sam na low onda ne secka nista ali ne svidja mi se nikako grafa na low,loading mi traje jako dugo jao ne mogu da verujem jedna od mojih omiljenih igri,nez sta da radim uffffffff:mad:
Pa koja ti je konfiguracija uopste?
SportsGamer
7.10.2014, 21:28
4gb ram,procesor am athlon 2x3 3gh,radeon 5500 1gb nez tacno msm 5570 valjda :)
Slabo ti je to, brate, za ove nove igre. Ja sam se ratosiljao moje stare 5850 zbog novih igara (prvenstveno zbog Tomb Raider-a, a tek kad sam saznao da će 2K15 biti "next gen", kao i GTA V...), a ta grafička je aždaja u odnosu na 5570. A i koji ti je procesor, nisam nikad čuo za AMD athlon 2x3??
Koliko sam ja razumeo to je ovaj proc (http://www.itsvet.com/proizvod/amd-athlon-ii-x3-440-3.0ghz-1.5mb/comp_comp_cpu/47/389). Gresim li?
SportsGamer
7.10.2014, 22:03
@nastyb eo tacan naziv procesora,amd atholon(tm) II x3 440 3.00ghz,inace instalacija mi je seckala zvuci cudno 1 put otkad instaliram igru da secka instalacija :),kad sam pokreto nba loading je bas trajao dugo i usao sam u video tamo je stajalo nesto na 2 na medium na low jedno i na high jedno,valjda kako je podeseno tako i treba da radi tako mi je bilo bar sa svakom igricom samo sa ovom izgleda ne:(
Evo baci pogled ovde (http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=20619&compareGPU=NBA%202K15), tvoja graficka jedva prelazi minimalac.
Imas onaj sajt Can You RUN It (http://www.systemrequirementslab.com/cyri) gde pomocu jave ili desktop aplikacije moz da proveris jel ce ti raditi igra. Nisam probao i ne znam ni koliko je tacan iskreno. Bas cu sada da vidim.
Sta mislite kako ce da radi na ovoj mojoj konfiguraciji?
Tvoja taman prelazi u recommended po ovom sajtu (http://www.game-debate.com/news/?news=14122&game=NBA%202K15&title=NBA%202K15%20System%20Requirements)
Ipak je prilicno ova zahtevnija u odnosu na prethodna izdanja. Ja jos skidam ovu verziju za sve :), net 5 ali do jutra ce zavrsiti pa cu da probam sutra. Ovi sa g2play-a salju kod tek u petak pa onda oridjinale tek u subotu.
Ne secam se da sam neku sportsku igru iscekivao kao ovu. Ovo i gta V bas cekam :)
SportsGamer
7.10.2014, 23:03
Meni i na low secka,moram izgleda raditi nesto da zaradim za bolji komp:),krivo mi je msm sam da cu moci bez nekih problema da igram razocarao sam se plakacu:(
Ipak je prilicno ova zahtevnija u odnosu na prethodna izdanja. Ja jos skidam ovu verziju za sve :), net 5 ali do jutra ce zavrsiti pa cu da probam sutra. Ovi sa g2play-a salju kod tek u petak pa onda oridjinale tek u subotu.
Čitam komentare na Steam forumu i ne znam da li da se smejem, krstim ili budem zbunjen. Dakle, igra je od 7. dostupna u americi. Ne znam kako, da li korišćenjem VPN-a ili čega, neki iz drugih delova sveta (kinezi, recimo) takođe igraju preko Steam-a i svi do jednog se žale kako im online serveri ne rade, kako ne mogu da se uloguju i druge gluposti. Drugi imaju problema sa iskakanjem na desktop i sa seckanjem zvuka i drugih problema, a svaki ima nVidia grafiku. Očigledno da drajveri prave probleme, pa se ljudi, trenutno, dovijaju na različite načine. Uglavnom, kao i kod svake igre sa online komponentom i ovde taj deo ide traljavo u početku, iako mnogi već uveliko praše i pozivaju ljude u MY PARK gde, kažu, igra radi fenomenalno, bez trunke laga. Pa kad se nadovežu oni što kukaju kako im igra ne radi na macbook laptopivima...
Sad, videćemo u petak kako će to biti u evropi i kod nas...
Ne secam se da sam neku sportsku igru iscekivao kao ovu. Ovo i gta V bas cekam :)
Takođe. Jedine igre koje ću kupiti ove zime, više mi ne treba.
Meni i na low secka,moram izgleda raditi nesto da zaradim za bolji komp:),krivo mi je msm sam da cu moci bez nekih problema da igram razocarao sam se plakacu:(
Procesor ti je star jedno 4 godine, ako me sećanje ne vara i on ti nije toliki problem. Aj ni memorija, ali grafička... Jesi li probao da isključiš sva ona fensi podešavanja tipa Vsync, antialiasing, itd??
SportsGamer
8.10.2014, 7:07
Sve sam iskljucio i opet secka,jedino mogu igrati blacktop da mi ne secka:D,sta je tu je zao mi je sto necu moci da delim komentare sa vama o ovoj fenemenalonoj igri,jos mi je vise zao zato sto ja ovu igru igram najbolje od svih sportskih tj igram na HOF,i nekako osecam da znam,mozda ako budem iskopao neke parice mozda i prokomentarisem nesto,ljudi uzivajte u igri!!!:alealeee:
Čisto da znaš, bacim oko ponekad na Steam forum i igra secka mnogima, najviše onima koji imaju GTX770 karte. Začudo, izgleda da su drajveri problem, što je veoma neobično za Nvidiu, jer 99% onih koji kukaju na lag, brljanje boja i "providnu kosu" vlasnici su baš Nvidia kartica. Ali, srediće se to brzo.
Naravno, serveri su krahirali, jer su svi nagrnuli online istog trenutka, plus što se kreiranje MY CAREER igrača čuva na 2K serverima. Pitanje je da li će ovaj mod moći da se igra offline, pošto je za dostizanje nekog nivoa OBAVEZNO igranje i u MY PARK-u. Bar tako kažu. Naravno, problem sa serverima važi jednako i za konzole, čak je za PS4 situacija još gora, jer zbog neke Sonijeve greške može da se igra samo demo San Antonio-Majami i ništa više, ostatak igre nije dostupan. Slično je i sa Xbox1, jednostavno, ogromna navala je slupala servere i sad rade na tome.
Lično, mene to ne dotiče mnogo, najvažnije mi je da mi MY LEAGUE radi dobro, a online...pa, kažu da će srediti. A i ne žurim ni da probam narodnu verziju, kad sam ovoliko čekao, sačekaću i taj petak, pa kako bude.
Bar je neko već delje sa R9 270x kartom...
2jhfPnU5oD0
Kod mene radi ok, nema problema. Stucne ponekad, dal je to do igre ili do drajvera ne znam. Smeta mi sto neki igraci imaju neku senku oko frizure. Recimo igrao Nerlens Noel iznad one cube njegove ima neku senkicu i to kad je onaj pogled sa strane, broadcast. Kada je replay akcije nema toga.
Inace poprilicno je bolja od proslogodisnjeg izdanja. Odigrao jednu na brzaka sa Minesotom. Zach LaVine je apsolutno fenomenalan.
Postoji neki mikro stutering u igri kada se krene u tranziciju. FPS je lockovan na 60 ali postoji taj mikro stutering.
I izgleda da za my career mod, da bi se koristio store i vc mora se biti online ;)
Govor i sinhronizacija usana u my career modu su uzase. Ne postoje. Prekine pomeranje usana a on i dalje prica :)
Brate, tebi na toj aždaji treba da leti. Problem su, za sada, drajveri i jedno od rešenja je ulazak u Nvidijin kontrolni panel, dodaš NBA kao igru i daš mu FORCE DEDICATED, ukoliko ti procesor ima integrisanu (ne mogu da se setim koji ti je CPU dok ovo pišem) ili isključivanje V-synca, a neki kažu da im je igra poletela kad su isključili CROWD sa high na low.
Uglavnom, izgleda da 2K15 ima dosta bagova sa nvidijinim drajverima, a toliko je trolova i morona na Steam forumu da sam i ja počeo da se plašim mogu li pokrenuti igru. Izgleda da ću morati da nabacim narodnu verziju da vidim hoće li to uopšte raditi desetog...
E radi to ok ali ja jednostavno primetim taj mikro stuc. FPS je 60, nema da opada. I ne znam ovo sa usnama zasto tako traljavo. Dal ce biti bolje u petak, videcemo :)
I igra opet ima problema da sacuva podesavanja za play vision. Pred svaku utakmicu moram da ga palim.
pentraksil
8.10.2014, 14:58
Igra sa medium teksturama radi perfektno...cim se stavi na high pocne stucanje, radi odlicno pa zvuk i slika stanu, pa opet tako u krug. Razlika bas i nije tolika, a ovoliki skok u zahtevnosti sa medium na high teksture....mozda ce moci da se zakrpi ali OK.
Nego pitanje: Napravio sam igraca i u Create a Player a kasnije i u My player, ali kad god pocnem karijeru igra mi ubaci default igraca, nigde ne mogu da biram ove sto sam napravio :icon_scra
Pa ako igras my career onda ti da onog sto si pravio na pocetku. Nekako zapamtila igra podesavanja za play vision ali sad nikako u my career modu ne moze da upamti gameplay podesavanja za ponovljene snimke i audio presentation. Godinama taj problem pa i sada, prosto neverovatno.
Nego pitanje: Napravio sam igraca i u Create a Player a kasnije i u My player, ali kad god pocnem karijeru igra mi ubaci default igraca, nigde ne mogu da biram ove sto sam napravio :icon_scra
Nisam probao narodnu verziju, ali čitajući Steam forum i još neke (OS, NLSC) znam samo za ovo što već pomenuh "Naravno, serveri su krahirali, jer su svi nagrnuli online istog trenutka, plus što se kreiranje MY CAREER igrača čuva na 2K serverima. Pitanje je da li će ovaj mod moći da se igra offline, pošto je za dostizanje nekog nivoa OBAVEZNO igranje i u MY PARK-u. Bar tako kažu."
Stvar je u tome što postoji online prodavnica (VC, odeća, tetovaže i druga šminka) u kojem kastomizuješ (kako glupo zvuči kad englesku reč TRANSKRIBUJEM na srpski) svog igrača sa kojim, da bi dostigao određeni nivo, moraš da "izvedeš" na MY PARK i da tamo pikaš ulični basket online. Izgleda da su našli način kako da ljudima ogade piratsku verziju. Bar nekima, ja sam ionako ljubitelj offline MY LEAGUE, tako da me taj deo ne zanima previše. Ali ću svakako probati kad se serveri stabilizuju, a koliko vidim po forumima, stanje se normalizuje.
Pa ako igras my career onda ti da onog sto si pravio na pocetku. Nekako zapamtila igra podesavanja za play vision ali sad nikako u my career modu ne moze da upamti gameplay podesavanja za ponovljene snimke i audio presentation. Godinama taj problem pa i sada, prosto neverovatno.
Odgovorih ti na Steam-u. ;)
pentraksil
8.10.2014, 15:28
On moze da se edituje kasnije, to sam i ucinio ali i dalje je onaj prvi lik. Moguce da se sve to cuva na serverima mada sumnjam, jer ipak postoji i offline igranje (pa makar i do tog jednog dela).
... kastomizuješ (kako glupo zvuči kad englesku reč TRANSKRIBUJEM na srpski)...
Prilagodjovas? Uredjujes?
:)
stef1985a
8.10.2014, 16:36
Bas mi lose radi, da li je do mog racunara ili su negde zeznuli videcemo kad jos malo istestiram podesavanja, ili se pojavi neki fix.
Meni na medium u 1080p(crowd na low)zakucano na 60fps i sjajno izgleda.
milan.t65
8.10.2014, 18:33
Bar je neko već delje sa R9 270x kartom...
Taj sam. :D
Smeta mi sto neki igraci imaju neku senku oko frizure. Recimo igrao Nerlens Noel iznad one cube njegove ima neku senkicu i to kad je onaj pogled sa strane, broadcast. Kada je replay akcije nema toga.
Same here.
...neki kažu da im je igra poletela kad su isključili CROWD sa high na low...
To je tacno, jer na ovoj verziji, kada se publika stavi na "low" ne menja se kvalitet nego brojnost.
Meni na konfi iz profila sve leti na full hd i "high" podesavanjima. Malo me brinuo procesor, ali nisam primetio bilo kakvo stucanje za sada.
Inace, sto se tice same igre, necu puno da komentarisem, samo cu reci da je mnogo teza nego ranije, bar meni. Tacnije, mnogo je teze odbraniti napad na "hall of fame" nego na prethodnim verzijama, dok je u napdu manje-vise sve isto.
Bas mi lose radi, da li je do mog racunara ili su negde zeznuli videcemo kad jos malo istestiram podesavanja, ili se pojavi neki fix.
Nvidia drajveri. Neverovatno je koliko se igrača sa Nvidia karticama žali na raznorazne probleme,
ja samo ne mogu da verujem da je vas par probalo pre mene a niko od vas nije uzeo zvezdu I partizan I odigrao utakmicu u beogradskoj areni...igraci zalosnih faca-misleci na evroligaske timove ali igrica perverzija....najveci problem je stuttering koji imam a igrica zakucana na 60fps evo gledamo I ortak I ja I ne verujemo...upalim fraps igrica je cak I manja cimanja imala cak je bilo I donekle igrivo...sutevi mnogo tezi,igraci prikovaniji za pod,lopta realna,prvi utisak je WOW...sve pohvale osim za menije ocekivao sam nesto slicno predhodnim verzijama ovo je nepregledno u odnosu na one prosle...
e sad bitan detalj,sta god radio meni igra ima seckanje malo(igrao black top ili trening)sto samo znaci da cekamo patch I NVidia driver koji ce sigurno popraviti situaciju....tako da ako se pokaze da su I server dobri I ako poprave ovaj stuttering uzimam igricu bez razmisljanja....
ja samo ne mogu da verujem da je vas par probalo pre mene a niko od vas nije uzeo zvezdu I partizan I odigrao utakmicu u beogradskoj areni...
Upravo doneo postar (PS4 verziju). Trenutno je u toku instalacija+download, i dok cekam da pokrenem derbi u Areni, razmisljam kako niko nije krenuo od Evrolige? Mene to najvise zanima, kako su uradjeni timovi, da li ce redovno da obnavljaju rostere, da li cu moci euro dresove da koristim u My Team...
Mogu da potvrdim samo da je roster za Zvezdu i Partizan proslogodisnji. Bogdanovic, Lovergne, Bertrans u partizanu, a Katic, Simonovic, Nelson u Zvezdi. Najsmesnije od svega je kako izgleda Blazic :D
Meni igra radi ok sa medium texturama u tecnih 60 fps-ova, ali mi je nekako osveteljenje mnogo ruzno, dosta ruznije od 14-ice.
Imam ih jednu pored druge i upalio sam drugaru (koji ne igra igre) i pitao ga koja je ovogodisnja verzija - on rece 2k14... Gameplay deluje unapredjeno, ali nekako moram da priznam da osecam generalno blago razocaranje. Videcu jos...
Slazem se i ja da osvetljenje izgleda kao da se igra neka stara utakmica, nesto slicno kao one greatest players utakmice iz nba 2k13.
5KX-RH66NM4
Sto se tice taktika pa tu je podosta bolje. Saigraci sami traze open space, zavrsavaju akcije i to prilicno dobro funkcionise ali postoji taj micro stuttering koji pomalo smeta. Kod mene licno je sve na najvisim podesavanjima i fps je lockovan na 60 ali to kad stucne malo ide na nerve. U my career modu nisam primetio taj stuttering.
Desava se da ona Doris Burke intervjuise igraca a on je nevidljiv. Malo mi nije jasno kako je Stiv Ker i trener warriorsa i komentator:confused:
Ali moram stvarno da naponem da saigraci dosta bolje igraju nego prosle godine i otvaraju se i bas je to dobro uradjeno.
OK, posle pola sata podesavanja GRAFICKIH OPCIJA, ostavio sam na 16x10, med texture, med crowd i AA na 4, sve ostalo je max i igra ima konstatnih 60 FPS-ova.
- HIGH texture su fenomenalne - igraci su bruka dobro uradjeni, ali jedu resurse, te cu drzati na MEDIUM. Moja greska je sto sam pokrenuo prvo CZV-PAR, jer su to dosta losije uradjeni igraci.
- Prezentacija je najbolja do sada, ali to mi je nekako i najnebitnija stvar u celoj prici, ali ok, donosi priblizavanju realizma u celu igru i podrzavam to.
- microstuttering se oseca definitvno pri promeni napada (a nije 2k kamera, vec klasicna press), sto malo unistava ritam utakmice. FPS ostaje zakucan za 60, ali nesto tu zasmrdi u sekundi.
- Osvetljenje, po meni, ruznije nego u 2k14 - ne znam, mozda je realnije, ali NBA je uvek sljastio, a ovde sve kao da je pokriveno nekim dimom i ima nekih delova terena koji su neosvetljeni.
- GAMEPLAY deluje MNOOOGO UNAPREDJEN. Najbitnija stavka igre je i u ovom slucaju najbolja stavka igre. Ovo ostalo se da ispeglati nekim patchom.
Sve u svemu, posle sat vremena, bio bih razocaran sigurno, da kosarka NIKAD NIJE BILA REALNIJA. A to vadi stvar nekih 200%.
---
disclaimer: moje misljenje je podlozno promenama kako budem igrao duze igru :)
Negde procitah, dal na steam forumu da fullscreen windowed mode otklanja taj stuttering.
Sad sam probao i stvarno nema vise stutteringa. Mozda malkice kad je replay ali tokom utakmice nema. Probaj.
Istorijat NBA 2K igre. Zanimljiv video...
guvfpe6ZDs8#t=505
Odigrao sam nekoliko utakmica, (pc: amd fx 8320, 8 gb ram, ati 6870). Sve opcije na high osim antialiasinga koji je na 1. Igra radi odlicno, izgleda odlicno i apsolutno je fantasticna! Zaboravite fife, pesove i sl, OVO je najbolja sportska igra ikada! Obavezno probajte, sigurno ce se svideti i nekome ko nikada nije cuo za kosarku :alealeee:
Cini mi se da opet postoji problem oko ulaza i postizanja koseva pod samim kosem, cak i posle ofanzivnog skoka.
kapetan_Miki
9.10.2014, 9:37
ima li neki fix za aspect ratio (za 5:4 i 16:10 monitore)? jel piše se na forumima da uvek imaju dve crne linije gore i dole ako se nema 16:9 monitor (koji ja nemam).
p.s. @sakiboj video koji si postavio je 2k12, ne 2k13 ;)
ima li neki fix za aspect ratio (za 5:4 i 16:10 monitore)? jel piše se na forumima da uvek imaju dve crne linije gore i dole ako se nema 16:9 monitor (koji ja nemam).
p.s. @sakiboj video koji si postavio je 2k12, ne 2k13 ;)
Ispravljeno :)
Stigo key, sad preload 24h pa sutra taman:)
milan.t65
9.10.2014, 10:10
Jel moguce da se ne moze igrati plejof bez igranja/simuliranja sezone? :eek:
Ko ima problema sa stutteringom (u bilo kojoj igri) neka instalira ovaj programcic. Meni je uvjek pomagao mada sada nema potrebe jer mi radi glatko sve na high :)
http://steamcommunity.com/groups/WindowedBorderlessGaming/discussions/0/846966336037436101/
Fora je da namjestite igru da radi u windowed modu a ovaj programcic vrati igru u fullscreen :)
bedazzled
9.10.2014, 13:23
Meni se desava da me ladno izbaci na desktop,tj spusti ikonicu dole na startnoj liniji i ukljuci se skrinsejver kao da se nista ne desava na kompu i on pali skrin i zbog neaktivnosti? Ima li nek oovaj problem? Graficka je R7 260x ATI? PLus,mi juce nije seckalo a danas ubija a ne kapiram sto nista nisam cackao? imam quad core 9550 2.2GHz 4gb ram i ati radeon R7 260x?
stef1985a
9.10.2014, 13:45
Isto je i kod mene. Resi tako sto ces iskljucit paljenje screen saver-a.
bedazzled
9.10.2014, 13:49
znam ali onda ono podesavanje da se monitor iskljuci usled neaktivnosti? I on se recimo kod mene posle 15min iskljuci? Jedino da ga stavim da se uopste ne gasi usled neaktivnosti? Ali sad ovo seckanje,ne kapiram?
Kakva je Arena? Je l' verno prenesena?
Kakva je Arena? Je l' verno prenesena?
nije I zove se Belgrade arena..ali kako su bili okrenuti samo nba timovima ovo je odlican pocetak mozda cemo sledece godine videti I licencu za evroligu
Posle onoga što sam čitao na Steam forumu toliko sam se utronjao da i meni neće igra raditi kako treba, iako sam prošle subote reinstalirao sistem, nadogradio ga, stavio najsvežije drajvere, 5-6 programčića, jednu fenomenalnu igru koju nikad nisam odigrao do kraja (LA Noire) i ostavio da enkiptovani fajlovi sačekaju 10-i. Naravno, đavo mi nije dao mira pa sam morao da isprobam kao to igra čika RLD.
Ukoliko ste pre par sati čuli neko veliko TUP! to je meni pao kamen sa srca.:D Radi kao podmazano sve na max, jedino nisam hteo da preteram sa antialiasingom pa sam ih stavio na 8. I vilica mi je pala na pod kako sve izgleda. Nema "micro stutteringa", nema providne kose i oreola, duginih boja na igračima, ama baš ničega što sam se načitao na forumima, sve radi kao praznik za oči. Igrao sam jedno sat vremena MyLeague pre nego što sam je izbrisao zbog dekriptovanja od ponoći.
Trebaće mi vremena da se naviknem na nove menije, jer je sve totalno redizajnirano (mislim na MyLeague - trejdove, treninge, osoblje, ugovore itd...), kao i na komande koje su opet pretumbane u odnosu na 2K14 pa sam imao pišične situacije.
I, stvar koja mi se ne sviđa u MyLeague - probao sam neki trejd Rudi Gej za Derona Vilijamsa i Bojana Bogsdanovića. Igrači koji su u matičnim timovima bili predstavljeni fotografijom u novom timu su predstavljeni svojim 3D modelima, koji, opet, tako dobro izgledaju da uopšte nisu trebali da igrače obeležavaju fotkama.
A ono malo što sam odigrao, što se tiče gejmpleja, prosto je fenomenalno. Igrači se tako realno i dobro kreću da sam pravio takve kombinacije i napade koje su bili nezamislivi u prethodnim izdanjima. Prvenstveno zato što za pola sata igranja NIJEDNOM se nije desilo da neki CPU igrač pređe 3-4 metra za milisekundu, kao što je bio običaj ranije. Naprimer, posle pikenrola i udvajanja igrač mi bude ostavljen sam na liniji za tri poena, u krugu od tri metra nema protivničkog igrača...u 2K14 čim bi pritisnuo taster za dodavanje, neki CPU igrač bi nerealno poleteo kao munja za loptom i stigao do ovoga što je bio sam ili bi, dok ovaj podigne ruke iznad glave, CPU igrač pretrčao tu razdaljinu za par stotinki. U 2K15, CPU igrač reaguje prirodno, ne startuje kao Usain Bolt, već tako realno da je milina gledati.
Nisam igrao dovoljno za neki dublji utisak, ali i ovo malo što sam video me je fasciniralo. Neverovatno dobro kretanje AI igrača i daleko prirodnije reakcije čine da sa malo mašte i košarkaškog predznanja mogu da se naprave fenomenalne akcije i uzbudljivi mečevi. Gejmplej je, ukratko, neopisivo bolji od 2K14. Još samo da se stabilizuju sa serverima (sve je manje žalbi na to) i biće ovo upečatljivo najbolja NBA 2K igra do sad.
[EviL ClowN]
9.10.2014, 19:34
Drustvo,ajde neko ko je narodnjak (valjda cete shvatiti na sta ciljam) nek se javi u inbox,da ga pitam par stvari,jer imam zestok problem,zivci popustaju,zelja za igrom raste,a nije za javnost...
Hvala :)
Moram da dodam da je i MyGM mod mlooogo dobar :) Ne mog se odlepim ceo dan.
I nemas ove senke iznad frizura?
http://www.dodaj.rs/f/1B/1A/2OVeNnvI/nba2k15-2014-10-09-20-22.jpg
Moram da dodam da je i MyGM mod mlooogo dobar :) Ne mog se odlepim ceo dan.
I mene to intrigira...
I nemas ove senke iznad frizura?
Ne znam da li mene pitaš, ali...
Igrao sam sa Kingsima, a tamo Ben McLemore ima taj duži afro i vidi se sasvim normalno. Inače, pročitao sam i da FRAPS ume da zeza oko igre, te ga nisam instalirao, ali ću probati kad počnem sa originalom.
Tebe pitam :) I bez frapsa je isto, mozda tako treba da izgleda kad je sve na high jbm li ga
Ima bag koji malo nervira. Tokom utakmice komentatori pocnu da pricaju o statistici i ko su vodeci igraci ali se te tabele ne pojavljuju kao u nba 2k14
Smeta mi što Euro timovi ne mogu da se koriste u online modu. Rosteri iz prošle godine.
Voleo bih da Blacktop može online (smorilo me da perem AI sa sastavom Dražen, Kukoč i Divac :) )
1920 /Shader -HIGH, text - HIGH. ostalo nize...oko 30 FPS..znaci -prezadovoljan...(KOMP star 5 dina). Samo usao da je sredim (da ne bude iznenadjenja kao sa Alien), nisam video za muziku u toku igre u opcijama iz menija?
mladja111
9.10.2014, 23:02
https://farm6.staticflickr.com/5615/15487165761_3ddb45947a_h.jpg
Gledao sam malo ratinge igraca koji igraju za evropske klubove (partizan je skoro najjaci evroklub i sije i cska i panatanaikos i koga sve ne, tipa samo je Real jaci od njega :D).
Najbolje ratinge od evropljana imaju Rodrigez i Spanulis - 82.
Od nasih najbolji rating imaju Teodosic - 76 i Bogdanovic - 76. Bjelica ima 72 npr. U Zvezdi najbolji rating ima Marjanovic - 71. Vecina nasih je 60 i nesto (Katic, Simonovic, Krstic)... Nedovic u GSW-u ima 67. Ne znam kolko se njegov rating uklapa u realnost.
Sve u svemu taj evro deo moze da bude zabavan da se igra sa drugarima, mada su Zvezdi unistili klupu sa biserima Mitrovic - 56.
Nadam se da ce biti neki update rostera za evro-klubove, ako ne za ocene, onda bar za trejdove. Ali posto je roster od 2013-e, onda su mozda i ocene igraca od tada. Bas su smandrljali taj deo.
P.s. 100% nisu sa kraja sezone 13/14, vec sa pocetka, jer je Schlib i dalje u Zvezdi a covek otisao brze nego sto je dosao.
Nasty jel mozes da skines rostere? Meni izbacuje da file corupted. Dal je do problema sa serverima:confused:
Gde je opcija da tokom utakmice ide muzika?
ljudi kakvi su serveri da li kupovati igru ili ne?
Gde je opcija da tokom utakmice ide muzika?U prvoj stavci u opcijama (gameplay options), imas volume raznih stvari, jedna od njih se zove 2k beats during game (ili nesto tako) - to pojacaj.
Nasty jel mozes da skines rostere? Meni izbacuje da file corupted. Dal je do problema sa serverima:confused:
Pogledaću kad dođem kući gde se nalaze, mislim da nije više kao pre, nema fajla ROSTER.ROS koliko sam video.
Gde je opcija da tokom utakmice ide muzika?
Mislim da se to zove in-game music, tamo je gde je podešavanje za zvuk. Na defaultu je 0.
ljudi kakvi su serveri da li kupovati igru ili ne?
Još uvek ne treba kupovati (preorder je prošao), minimum nedelju dana, ako ne i više. Kažu da rade sve vreme na tome, jer ne rade serveri ni za konzole ni za PC. Ukoliko te zanima situacija izbacili su ovo - http://www.nba2k.com/status
Ja sam se normalno registrovao, ukucao kod za preorder gde treba, dobio sve kako treba, nisam probao online (tek jutros sam probao 5 minuta pre polaska na posao), ali sad čitam Steam forum i ne verujem šta vidim.
Razumem zašto su konzole popularne, ubaciš disk, pritisneš dugme i ne misliš. Neki ljudi (blag izraz za .... da ne vređam mentalno zaostale) na PC verziji uopšte ne koriste miš i tastaturu, makar za registraciju na prvom pokretanju igre. O tome da očekuju da im se preorder automatski smesti ne želim ni da komentarišem. Količina idiotizma na Steam forumu je zabrinjavajuća...
Juce su serveri bili ok preko dana, da bi se predvece zagusili, a uvece pukli totalno.
@NatyB, zasto mucis sebe, citajuci Steam forum? :)
Nesto im ni nba2k.com ne radi kako treba. Nekako kad menjam modove u meniju, recimo iz onog glavnog menija idem u my career, nekako zasteka ona animacija menjanja menija.
Đorđe Čvarkov
10.10.2014, 14:55
Na kojim bi podešavanjima meni mogao da radi NBA?
AMD Athlon X4 750K
AMD Radeon 7750 Powercolor 1gb
RAM 4gb
kapetan_Miki
10.10.2014, 15:09
niti ne nameravam da probam dok reše aspect ratio problem.
nego, @nasty može li se igrati sa tastaturom? kakva je tu situacija?
a evo da se malo prisetimo i tvog prvog utiska posle nba2k14, koju si kasnije mnogo grdio :D
"Posle 4-5 utakmica i navikavanja na kontrole i sistem igranja, ja sam prezadovoljan (za Visual Concepts ). Apsolutno svaka iritirajuća sitnica iz 2K13 (nehvatanja lopte pred nosom, nepreuzimanje igrača koji mi "pobegnu", nemogućnost kretanja 2 sekunde po doskoku ili posle šuta, idiotsko kretanje posle udvajanja mog igrača kad centri izlaze na trojke, a šuteri se zaleću u mene i još ponešto...) je kao rukom odnešena. Istina, malo se previše lako lopta gubi prilikom driblinga ili postavljanja u low post, ali će se to lako rešiti slajderima (čim uklavirim kako). U svemu ostalom daleko realnija od 2K13, jer su AI igrači mašili ono što je u prethodniku bilo nezamislivo, baš kao što sam i ja mašio ono što je ranije bilo 99% siguran koš. Odbrana se postavlja daleko bolje i sve to mnogo više liči na pravu košarku. Više nema strahovite gluposti da moji igrači maše polaganja ako je neko negde (ne obavezno blizu lopte) podigao ruku i onda komentator kaže "Great defence!", a moj igrač neometan sa 20 cm maši polaganje. Ili zakucavanje. Ko će svih nervirajućih detalja da se seti...
Uglavnom, usuđujem se da tvrdim, ovo je definitivno najbolja 2KXX igra i izuzev prelakog gubljenja lopte, sve ostalo je sjajno (naravno, daleko od savršenog). Još samo da se moderi razmašu, pa i da se grafički sredi koliko-toliko. Sledi uživanje do, nadam se, next-gen PC izdanja 2K15..."
Ugasi aspect ratio u opcijama i to je to koliko ja znam :)
Na kojim bi podešavanjima meni mogao da radi NBA?
AMD Athlon X4 750K
AMD Radeon 7750 Powercolor 1gb
RAM 4gb
Identicnu konfiguraciju imam,FULL HD,AA na 1,sve na medium(i publika),sve ostalo "on" i gameplay na 60fps,medjuscene od 30-40,ja zadovoljan.
@NatyB, zasto mucis sebe, citajuci Steam forum? :)
Ponekad mi bude dosadno, pa da se nasmejem...
niti ne nameravam da probam dok reše aspect ratio problem.
nego, @nasty može li se igrati sa tastaturom? kakva je tu situacija?
Ja je pičim bez problema. Kretanje na strelice, glavne komande na WASD, par na Q i E, Turbo na SHIFT, CTRL za pojačanu odbranu na igraču, RTFG za driblinge i sve ide kao po loju...
a evo da se malo prisetimo i tvog prvog utiska posle nba2k14, koju si kasnije mnogo grdio :D
"Posle 4-5 utakmica i navikavanja na kontrole i sistem igranja, ja sam prezadovoljan (za Visual Concepts ). Apsolutno svaka iritirajuća sitnica iz 2K13 (nehvatanja lopte pred nosom, nepreuzimanje igrača koji mi "pobegnu", nemogućnost kretanja 2 sekunde po doskoku ili posle šuta, idiotsko kretanje posle udvajanja mog igrača kad centri izlaze na trojke, a šuteri se zaleću u mene i još ponešto...) je kao rukom odnešena. Istina, malo se previše lako lopta gubi prilikom driblinga ili postavljanja u low post, ali će se to lako rešiti slajderima (čim uklavirim kako). U svemu ostalom daleko realnija od 2K13, jer su AI igrači mašili ono što je u prethodniku bilo nezamislivo, baš kao što sam i ja mašio ono što je ranije bilo 99% siguran koš. Odbrana se postavlja daleko bolje i sve to mnogo više liči na pravu košarku. Više nema strahovite gluposti da moji igrači maše polaganja ako je neko negde (ne obavezno blizu lopte) podigao ruku i onda komentator kaže "Great defence!", a moj igrač neometan sa 20 cm maši polaganje. Ili zakucavanje. Ko će svih nervirajućih detalja da se seti...
Uglavnom, usuđujem se da tvrdim, ovo je definitivno najbolja 2KXX igra i izuzev prelakog gubljenja lopte, sve ostalo je sjajno (naravno, daleko od savršenog). Još samo da se moderi razmašu, pa i da se grafički sredi koliko-toliko. Sledi uživanje do, nadam se, next-gen PC izdanja 2K15..."
Pogledaj temu o 2K13 i koliko sam tamo pljuvao igru. Toliko mi je bila užasna da mi je 2K14 bila kao proviđenje. A i nisam pljuvao 2K14, samo su mi smetale 2-3 stvari, (ne)hvatanje lopti, to što čim CPU igrač negde podigne ruku nema šanse da se postigne koš i povremeno teleportiranje igrača kad kreću ka lopti. Srećom, ovaj novi endžin je sve to eliminisao, ali nikako da stignem da sednem da igram 2K15, jer mi je bratić okupirao kompjuter...i ovo kuckam dok je on u WC-u...
Izgleda da vecina nvidia vlasnika ima onaj transparency problem i po koji ati-jevac :)
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/35226119632658366/535DBB69F55C4C85A7F58E6B0534609C2A1D6F62/
A mozda to neki fensi efekti :kreza:
Koja fantazija od igrice ovo nije normalno. Koliko je bolja od 14-ice, bukvalno ne mogu da se porede. Malopre igram tesnu utakmicu LAC i LAL 60-60 minut do kraja, svi navijaci stoje na nogama navijaju, strasno dobro. Mnogo realnije deluje sve
SportsGamer
10.10.2014, 20:55
Igrao sam kod druga posto ne moze kod mene,probao sam i protiv kompa nekoliko puta,i opet kao i u ranijm nba2k serijalima, komp mnogo ofanzivno mocniji,nikako to da naprave da bude realnije previse skacu u napadu,inace sve je ostalo dobro kao i uvek.
Igrao sam kod druga posto ne moze kod mene,probao sam i protiv kompa nekoliko puta,i opet kao i u ranijm nba2k serijalima, komp mnogo ofanzivno mocniji,nikako to da naprave da bude realnije previse skacu u napadu,inace sve je ostalo dobro kao i uvek.
Ja imam utisak da su tu neku nadmocnost AI-ja, dosta ublazili. Uopste, gameplay deluje unapredjeno.
Svidja mi se kako je odradjen My Player mod.
Sa druge strane, ne svidja mi se sto su Euro ekipe ne mogu da igraju online friendly meceve. Rosteri su im debelo zastareli.
Serveri su u rasulu. Juce u toku dana je bilo pristojno, ali uvece se nije moglo konektovati (US). MyPark je najgore pogodjen. Danas smo, neki lik i ja, krenuli da igramo, vezali tri pobede, a potom je izgubio kontrolu nad likom. Ostali smo na voice chatu, ali nije mogao da kontrolise svog igraca. Nekoliko puta mi je igra zabagovala u MyPark-u. Nista kontrole, nista dugmici, nista nazad, samo stojim i beskonacno gledam oko sebe.
I meni se isto cini da sad nekako izbalansirano. Nekako je bas realnije. Kada tokom utamice komentatori pocnu da pricaju o proslogodisnjoj statistici, jer se i kod vas ne pojavljuje nista?
Svidja mi se kako je odradjen My Player mod.
Nikad nisam igrao MyPlayer mod, ali ovaj mi leže ko "ladno pivo na vrućinu". Napravio sam centra ot 7 stopa (šteta što nema metričkih mera), upao međ` Pelikane, odigrao dve utakmice tek ulazeći na kratko, šta god da uradim bude POOR i onda me Erik Gordon teši kako treba da ustrajem, bla, bla...
Ali je ludo zanimljivo.
I meni se isto cini da sad nekako izbalansirano. Nekako je bas realnije. Kada tokom utamice komentatori pocnu da pricaju o proslogodisnjoj statistici, jer se i kod vas ne pojavljuje nista?
Da, to je bag u igri.
I tačno je da su opet jači u ofanzivnim skokovima, ne toliko drastično kao u 2K14, ali jesu malo. Tek stigoh da odigram jednu utakmicu protiv Golden Stejta i u drugoj četvrtini nijedan skok, ni u napadu, ni u odbrani, oni 5 ofanzivnih. Smlatili su me samo tako...
I dalje ne znam gde se nalaze rosteri. nisu više tamo gde su nekada bili. Izgleda da će modovanje biti poprilično zeznuto ove godine zbog ovakvih fajlova...
Koliko sam razumeo, moras da budes stalno online i cim upalis igru ona odmah skine nove rostere i izvrsi sva trejdovanja koja su se desila.
Rosteri mogu da se edituju, potrebno je skinuti neki roster s neta (Options-Roster creator-Create roster), zatim ga editovati po želji, a potom snimiti (i podeliti, ko hoće).
Ovakav roster ostaje u sistemu i za offline upotrebu.
Da, sad sam pročitao Leftosa...
PSA: Important Roster Update Coming 10/10 1AM Pacific (http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=157&t=96720#p1755336)
http://forums.nba-live.com/styles/prosilver/imageset/icon_post_target_unread.gif (http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?p=1755336#p1755336)by Leftos (http://forums.nba-live.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=53316) on Thu Oct 09, 2014 7:49 pm
Just wanted to let everyone know that I highly recommend basing your custom rosters and draft classes on the official update scheduled to come through Friday, October 10th, 1AM Pacific.
Two issues were reported by the community that we fixed as soon as possible:
- The draft pick assignment needed to be corrected and updated.
- Generated players had the same play-types and play initiator setting independent of position and player type.
Any rosters, draft classes and gamemode saves started using the official update scheduled for release tonight should have both of those fixes. Unfortunately, we can't fix existing rosters, draft classes and saves retroactively.
You can keep an offline copy of the official roster update (as well as any roster) by going to Options > Roster Creator > Create Roster, selecting it, and giving it a name to be saved locally with.
I also recommend you create and save locally a base draft class based on tonight's roster update, so that you can make sure that when you create a draft class in the future, it has the generated players fixes mentioned. Once you save that base draft class, you can use it as a base for a new draft class by choosing it after selecting "Create Draft Class". That will create a new copy that you can customize and save separately.
Da, sad sam pročitao Leftosa...
.
Skinuo sam pre nekih pola sata. Izmene, koje je najavio su odrađene. Ništa za eur timove :(
Taj 1 am pacific mu dodje 10 ujutru kod nas?
Taj 1 am pacific mu dodje 10 ujutru kod nas?
Da. 10am CET.
Kako sam slagao..dakle neko, kao sa mojom kof., moze na 1920 sve low..teksture med (grafika izgleda i dalje sjajno) i ima minimalnih 30fps. Mada se cini da je za ovakve igre neophodno 40+, jer se nekako oci umaraju...
Da. 10am CET.
Bas me krenulo u mygm a sad moram da skidam nove rostere i draft klase:(
Ne razumem kako da nadjem nove draft rostere i da ih skinem.
Jel imate muziku tokom ovog glavnog menija i mygm moda?
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/35226119656206307/DF2738406F03659AE1D7BC76F5B3DE9B70CC59A8/
Bas me krenulo u mygm a sad moram da skidam nove rostere i draft klase:(
Ne razumem kako da nadjem nove draft rostere i da ih skinem.
Da citiram Leftosa:
Options > Roster Creator > Create Roster > Official 2K Roster > Enter a name > Back out of the roster screen > When asked, Save.
Then you can use it for Quick Game/MyLEAGUE/MyGM. If it's automatically downloaded, you can start a MyCAREER with it too.
Jel imate muziku tokom ovog glavnog menija i mygm moda?
Ja muziku redovno iskljucujem. Smara me HipHop. Jedna od najvecih zamerki, koju imam, godinama, je sto ne prosire malo muziku koju ubacuju. HipHop, pa HipHop. bude jedna (od 20ak) pesma koja nije (ove godine Depeche Mode,meh), ali sve ostalo... :facepalm
RHCP, The Strokes, One republic? I ima ih jos, ovo mi je samo prvo palo napamet posle Depeche mode-a.
2k15 ima najraznovrsniju muziku do sada, i taj hiphop deo je ubedljivo najgori. Sve se svodi na Pharella (koji je meni licno precenjen). U 2k14, iako je velika vecina hip-hop, soundtrack je bio mnogo bolji. Bilo je stvarno kvalitetnih rep pesama.
--- ATTENTION - WALL OF TEXT ---
Ajmo sad malo negativne stvari. Svi zivi svrsavaju na ovaj 2k15 i kao da niko nece da kaze sta igri fali. Jeste ogroman napredak od 2k14, ali treba tu jos puno da se radi.
- tranzicija - i dalje se desava da moj AI trci uz mene u kontri i vrlo cesto ume da smeta. Jasno mi je da AI ima defnisanu liniju kretanja u kontri, ali to je toliko vestacki, da kontre umesto da su tecne, umeju vrlo cesto da budu trapave. Pravilo broj 1 svake tranzicije je da siris prostor kretanjem bez lopte, a ovde je to smejurija (kao i uostalom i ranije).
- periferni sutevi - VRLO CESTO (da kazem svaki treci POGODJENI sut, jer za promasaje ne znam), umesto suta za 3 poena, sutira se dvojka. Dakle, bacas otvorenom igracu na trojci, sutiras odmah i dobijas 2 poena jer ga je AI postavio milimetar unutra. Obzirom da je mnogo teze sada izgraditi dobru trojku (sto je dobra stvar), ovako nesto je nedopustivo.
- izvodjenje auta - zna se kako se izvodi aut posle dobijenog kosa, vrlo brzo, kratka razmena lopte sa sudijom i bacas. Ovde je to na nivou ranijih delova, odvija se sporo, igrac mora da dodje na svoje odredjeno mesto, nekad to ume da traje (vrlo cesto ih lopta ispod kosa udari o glavu pa se odbije negde, pa svi gledaju kako taj igrac sto MORA da izvede aut, ide po tu loptu iako je neko 5 puta blizi). Realizam po tom pitanju 0.
Ima tu jos losih stvari, nekih malo manje bitnih, nekih malo vise (bugovi sa nevidljivim igracem na intervjuu, myPlayer mod u kome u prvoj utakmici NBA utakmici na HOF tezini imam 10p,5a,5r i ide animacija na kraju utakmice gde mi saigrac kaze da igram kao zena od 50 godina i ja kao nezadovljan ucinkom). Da ne spominjem da sama animacija igraca deluje kao da ima manje frejmova nego ranije. Ocajno uradjen evroligaski deo itd. isl.
Ovakav nivo gejmpleja je po mojoj proceni trebao da ima 2k12. Nedostatak zdravog razuma i kvalitetne konkurencije je doveo da 2k serijal godinama stagnira i da je tek sada ovo korak napred. (i jeste korak napred, ali ima da se koraca tu jos mnogo).
Za kraj - 5 istih utakmica, 3 minuta cetvrtina, SEATTLE 95/96 - UTAH 96/97, svaki za jedan nivo tezi od prethodne:
Rookie - 70 - 32 - W
Pro - 36 - 35 - W
Allstar - 38 - 34 W
Superstar - 38 - 40 L
Hall of Fame - 28 - 31 L
Osim rookie nivoa tezine, prakticno je svejedno na kom nivou igrate. U svakoj ovoj utakmici je postojao sut za pobedu (njihov ili moj, nebitno), s tim da kako ide tezina, tako oni lakse pogadjaju suteve, a mi teze. Sto je opet, bezveze.
Ovo ce biti dobra zezancija on-line ili u hot-seat modu, ali to moze i NBA Jam.
Neku ozbiljniju pricu kako je ovo ne znam kako pomerilo granice ostavljamo za sledecu godinu. Ima OGROMNOG potencijala u ovoj igri, samo je treba ovakvu polirati sledecih godinu dana. Ovo sada deluje kao beta verzija za 2k16, postoji mnogo novih stvari, mnogo pozitivnih stvari, ali nikako nesto zbog cega treba 2k kovati u zvezde.
RHCP, The Strokes, One republic? I ima ih jos, ovo mi je samo prvo palo napamet posle Depeche mode-a.
Meh... Ako ne prze gitare, ne razvaljuju bubnjevi, a pevac ne urla, to nije muzika :kreza:
- izvodjenje auta - zna se kako se izvodi aut posle dobijenog kosa, vrlo brzo, kratka razmena lopte sa sudijom i bacas. Ovde je to na nivou ranijih delova, odvija se sporo, igrac mora da dodje na svoje odredjeno mesto, nekad to ume da traje (vrlo cesto ih lopta ispod kosa udari o glavu pa se odbije negde, pa svi gledaju kako taj igrac sto MORA da izvede aut, ide po tu loptu iako je neko 5 puta blizi). Realizam po tom pitanju 0.
Slazem se. Daj mi ..benu loptu, hocu da napadnem dok se jos nisu postavili. Jos kad mi uleti cut scene :facepalm ... Da se razumemo, volim ja cut scene, i ceo taj "tv prenos" osecaj, ali bih voleo da mogu da ga prekinem, a ne da moram da iskljucujem, u podesavanjima.
- periferni sutevi - VRLO CESTO (da kazem svaki treci POGODJENI sut, jer za promasaje ne znam), umesto suta za 3 poena, sutira se dvojka. Dakle, bacas otvorenom igracu na trojci, sutiras odmah i dobijas 2 poena jer ga je AI postavio milimetar unutra. Obzirom da je mnogo teze sada izgraditi dobru trojku (sto je dobra stvar), ovako nesto je nedopustivo.
Meni se ovo desava vrlo retko. Cak mislim, da mi se u 2k15 jos nije desilo. Doduse desilo se, jednom, AI-ju dok sam igramo MyTeam.
Osim rookie nivoa tezine, prakticno je svejedno na kom nivou igrate. U svakoj ovoj utakmici je postojao sut za pobedu (njihov ili moj, nebitno), s tim da kako ide tezina, tako oni lakse pogadjaju suteve, a mi teze. Sto je opet, bezveze.
Apsolutno najveci problem u svim sportskim igrama. Takodje, najskuplji za resavanje. Zahteva vrlo kompleksno programiranje AI-ja, sto je i najskuplji deo razvoja igara. Developeri zaobilaze taj problem, praveci vestacke promene parametara. Sto je nivo tezine visi, AI dobija vise "lufta" u obracunavanju ishoda, a igrac manje.
Mislim da ove godine ima previse faula iz pick-a. Sviraju ga i meni, i AI-ju, ali bas deluje da ih ima malo mnogo za jednu utakmicu.
Mislim da ove godine ima previse faula iz pick-a. Sviraju ga i meni, i AI-ju, ali bas deluje da ih ima malo mnogo za jednu utakmicu.Jeste, PRENAGLASILI su tu novinu. Al opet, ja pozdravljam to mnogo vise nego u 2k14, gde to nije ni bila opcija, mogao si da se pomeras kolko oces u bloku. Ovako je bolje, samo da se malo spusti ucestalost.
E, i ako RHCP (pogotovo 90-ih) ne przi, ne znam ko onda przi ;)
Slazem se, ali voleo bih malo i tvrdjeg zvuka da cujem...Motorhead, Megadeth...:)
Slazem se, ali voleo bih malo i tvrdjeg zvuka da cujem...Motorhead, Megadeth...:)
Uze mi Atwa rec iz usta. :)
Na primer:
r9dWsSYStRM
Da citiram Leftosa:
Ja muziku redovno iskljucujem. Smara me HipHop. Jedna od najvecih zamerki, koju imam, godinama, je sto ne prosire malo muziku koju ubacuju. HipHop, pa HipHop. bude jedna (od 20ak) pesma koja nije (ove godine Depeche Mode,meh), ali sve ostalo... :facepalm
Zar moze da se igra kosarka uz drugu vrstu muzike?! :)
Zar moze da se igra kosarka uz drugu vrstu muzike?! :)
Uf.... :)
Zar ne zvuci bolje uz ovo:
XMLiqEqMQyQ
Kakav, bre, HipHop, to je muzika za liftove. :qliranje:
Može li se pokrenuti na windows 7 32 bit???
Chicharito 14
11.10.2014, 19:46
Samo x64.
Zna li neko gde se menja broj dozvoljenih faulova, tj. kada je igrac iskljucen??
Kod za besplatnih 1000 VC - IWATCHEDNBA2KTV
PS3, Xbox 360, PC, PS4, & Xbox One
jel ima za pc ono sa skeniranjem lica igraca?
jel ima za pc ono sa skeniranjem lica igraca?
Nope, samo za ps4 i xbone
8 giga rama
Igra mi na ovoj konfiguracije recka bas na najvecoj rezuluciji i medium teksturama. Da li je to do graficke procesora ili rama? Da znam sta da kupujem :)
I ako je problem u grafickoj sto mislim da jeste jer je bas stara, koju bi ste mi preporucili za stotinak evra da kupim ?
Opet je lose online, nekako ima laga pri sutu, nekad sutne odmah a nekad lepo sutnes a feedback je los. Nece oni nikad napraviti za PC bez bagova. Da budem iskren cisto i sumnjam da ce izbaciti i petch za PC verziju.
Opet je lose online, nekako ima laga pri sutu, nekad sutne odmah a nekad lepo sutnes a feedback je los. Nece oni nikad napraviti za PC bez bagova. Da budem iskren cisto i sumnjam da ce izbaciti i petch za PC verziju.
Ma nema to veze. Igram na PS4, i isto. Online pati od input lag-a samo tako. Po stranim forumima ljudi kukaju, ali se 2K ne oglasava. Svaki put kad igram Quick Online Match imam utisak da su igraci teski po tonu svaki. Serveri su im u raspadu, skoro svako vece je nemoguce uci u MyPark. MyTeam takodje, malo, malo, pa "there is something wrong with your connection to servers".
Mislim da je problem sto (skoro) sve drze na svojim serverima. To jeste odlican nacin da se izadje na kraj s piraterijom, ali imam utisak da im je server load sulud. Ne mogu da verujem da su toliko potcenili broj potencijalnih igraca. Odnosno, da su se stiskali za pare za servere. Pa, majku mu, NBA 2k je jedna od najjacih igrackih serija. Pre deset godina bih imao razumevanja, ali 2014. godine ne.
kapetan_Miki
13.10.2014, 14:00
jel izašao onaj najavljeni roster apdejt?
ima li neka offline verzija istog da se skine?
jel izašao onaj najavljeni roster apdejt?
ima li neka offline verzija istog da se skine?
Izasao je. Popravili su to sto su najavili (uglavnom za draft klase). Osim toga,mislim da nije bilo nekih vecih izmena.
Da bas je isto i na pc. Taj neki input lag ubija, igraci nekako tromi u online modu. Meni nikad ne izbacuje da ima problema sa serverom ali eto opet fali nesto kad se igra online.
Au..Nije bas ni igrivo na najnizim podesavanjima..25 - 30 prosek je zamarajuce (za ovakve igre) Moze li onaj AA 1 da se iskljuci? Ili je 1 iskljuceno?
Rob Džons, producent igre, pričao je kako su promenili kompaniju koja im izdaje servere, kako su dva "vrhunska inženjera" ceo ciklus razvoja radili samo na mrežnoj infrastrukturi, a onda se desi ovakav kolaps sa serverima. Ja ne igram mrežne igre, ali kažu da je to normalno po izdavanju neke igre da serveri krahiraju prvih nedelju-dve (koliko se sećam i Diablo III je imao slične muke). A ni u 2K15 ne idem online, jer bag koji mi ne "pamti" podešavanja tastature, već postavi onaj default settings u MyParku, oduzeo mi je želju probanja toga.
My Career sam počinjao 2-3 puta dok nisam uklavirio kako šta ide i gde mi je najbolje. Sada sam centar, ostaje mi još jedna utakmica za Pelikane u 10-day ugovoru, čekam da me šutnu pa da vidim šta dalje. Zaista je zabavno, samo još da komande rade kako treba. Veoma često se postavim saigraču u blok za pikenrol, krenem ka košu sasvim sam, pritiskam taster za dodavanje, ali uzalud, oni vode loptu tamo gde im se svidi. I još jedna mana je što uradim 5-6 dobrih stvari, sa ocene C dođem do B, a onda napravim jedan pogrešan blok i faul i ocena se momentalno vraća na C. Loši potezi se mnogo više kažnjavaju nego što dobijaš za dobre stvari koje uradiš.
Naravno i MyLeague sam isto počinjao nekoliko puta sa različitim timovima, da vidim kako i šta ide. Očigledno je potrebno prčkanje sa podešavanjima i slajderima da bi sve bilo realnije. Naime, uzimao sam Sakramento Kingse, ponudim Darena Kolisona i Ramona Sešna i prvi pik iz 2017, a Portland mi ponudi Lilarda (ala je dobar u igri) i Kejmena. Ko bi to odbio? Zatim ponudim Rudi Geja i Nika Stauskasa uz još jedan prvi pik, a Minesota mi daje Viginsa, Bareu, Badingera i Kevina Martina. Tako nešto u realnosti je apsolutno nemoguće. Sve se to da srediti slajderima, samo da ukapiram kako. Ima tih podešavanja oko trejd logike kao šaše.
Naravno, sve sam igrao na All-Star podešavanjima kako bih uhvatio cake i finte igre u napadu i odbrani i, po nekoj novoj "MyCareer" navici, gotovo uvek u odbrani vodim samo centra i čuvam protivničkog. Posle 10-ak utakmica na All-Star nivou, samo jednog poraza (prva utakmica) i laganog pranja ostalih, rešio sam da pređem na Superstar nivo. U tri utakmice procenat šuta protivničkih timova bio je minimum 75 procenata. Bio sam zapanjen iz kakvih su situacija pogađali, šuma igrača i ruku oko onoga koji šutira pod košem znači samo dodatno slobodno bacanje. A i više od polovine tog ekstra malog broja promašaja su ofanzivni skokovi i koševi posle toga. A tek trojke, od tridesetak šuteva možda su omašili jednom, maksimalno dva puta. Broj skokova mojih saigrača na utakmici nema ni za prste jedne ruke. Na AllStar nivou težine deljem sve redom kao od šale, a na Superstaru me satiru samo tako. Kako je na HoF ne smem ni da zamislim, verujem da tu CPU igrači ne maše.
Naravno, preterujem i karikiram malo, osim ovoga za trojke, ali te tri utakmice sam igrao do malopre, pa izduvavam nakupljeno nerviranje
Sve u svemu, igra je fenomenalna, ima podosta bagova, ali nijedan nije, kako se to popularno kaže, gamebreaking. MyCareer je ludo zabavan, MyGM je, takođe, odličan mod, a očigledno će mi trebati dosta vežbe da se i na jačim nivoima nosim sa CPU igračima u MyLeague. I da se nadam da će uskoro izbaciti patch, srediti bagove i servere (obećali su, mada njihovo obećanje...) kako bi malo prašio i po parkovima...
Rob Džons, producent igre, pričao je kako su promenili kompaniju koja im izdaje servere, kako su dva "vrhunska inženjera" ceo ciklus razvoja radili samo na mrežnoj infrastrukturi, a onda se desi ovakav kolaps sa serverima.
...Superstar nivo. U tri utakmice procenat šuta protivničkih timova bio je minimum 75 procenata. Bio sam zapanjen iz kakvih su situacija pogađali, šuma igrača i ruku oko onoga koji šutira pod košem znači samo dodatno slobodno bacanje. A i više od polovine tog ekstra malog broja promašaja su ofanzivni skokovi i koševi posle toga. A tek trojke, od tridesetak šuteva možda su omašili jednom, maksimalno dva puta. Broj skokova mojih saigrača na utakmici nema ni za prste jedne ruke. Na AllStar nivou težine deljem sve redom kao od šale, a na Superstaru me satiru samo tako. Kako je na HoF ne smem ni da zamislim, verujem da tu CPU igrači ne maše.
Za mene je boldovano debeli gamebreaking problem.
Bold 1: U 2014. godini serveri ne mogu da rade kao kucni CS server u 2000. Postoji iskustvo (njihovo, i drugih kompanija), postoji tehnologija, postoji istrazivanje trzista, realnu studiju izvodljivosti nije tesko napraviti.
Bold 2: AI je i dalje na vrlo jednostavnom nivou. Promenom tezine se, i dalje, samo menja nacin racunanja uspesnosti (CPU se povecava procenat uspelih akcija, a igracu smanjuje). Centri koje kontrolise CPU pogadjaju daleko cesce, nego centri koje kontrolise igrac (ispod obruca, kroz "sumu" ruku).
MyPark je sjajno zamisljen koncept. Takodje, sjajno izgleda u praksi, ali serveri ih ubise. Na svim sistemima dolazi do izbacivanja iz igre (bukvalno u OS).
Online komponenta je, danas, jedan od bitnijih faktora kod igara. Ozbiljne kompanije ne smeju sebi dozvoljavati ovakve propuste.
Jos jedan, za mene, gamebreaking propust je Evroliga. Rosteri su zastareli (i to debelo). Igraci ne lice na sebe. Timove iz Evrolige nije moguce koristiti u Quick Online Match igri. Ima ih samo 25, pa nije moguce igrati samo Evroligu, nego se moraju ubacivati i NBA timovi.
Meni ok radi, jako me nerviraju par tih bagova npr kada pricaju o statistici a ista se uopste ne prikazuje na ekranu i nikako mi ne ide u glavu kako u zadnjih 5 izdanja nikako da naprave da igra zapamti podesavanja. Konkretno u my career audio prezentacije i action replay a nekad i conroller settings vrati na default posto sam ponovo poceo sa onom broadcast kamerom pa oni driblinzi umesto camera relative stavim na absolute i onda to mora da se podesava na svakoj utakmici. Takodje postoji neki mikro stutter tokom onih cutscena kada se postigne kos.
Igram sa xbox kontrolerom i to radi super.
Juce sam odigrao tu jednu online utakmicu i igrao sa omiljenim Portlandom a neki lik naravno Klivlend i samo Lebrona. Decko pojma nema samo igra sa njim, vodim celu utakmicu i izgubim na kraju jer taj lag input ubija i sut mi je uvek F a vec cepam mygm podosta sa Portlandom i znam koliko treba svakom za sut ali u online mecu to jednostavno ne radi.
MyTeam je zanimljiv mod. Sta bi bilo kad bi bilo. Bukvalno je identican sa Fifinim FUT modom. Isto se skupljaju slicice, neki izazovi.
My career igram kao i uvek SG i u Minesoti. Prosao onaj prvi 10 day ugovor e sad ponudise jos jedan 10 day.
Nekako nema faulova uopste tj ima ali bas malo. Cak i kada su faul slajderi na maximumu.
Jos jedna zamerka na audio. Kada Doris Burke intervjuise nekog igraca ili trenera kraj terena, pa to se nista ne cuje od buke. Publika i efekti i PA announcer smanjeni ali opet krene i muzika i nista ne cujem njenog sagovornika.
Napredovalo je dosta ali ima tih bagova koji ponekad znaju bas da nerviraju. Ne moze da se poredi sa 2k14 jer ovo dosta bolje ali kad bi popravili te neke bagove bilo bi odlicno.
Potreban je njima konkurent koji pravi isto kosarkaske simulacije. Ne znam kako onaj EA ne moze da napravi dobru kosarku a sve ostale sportove bez problema.
Probao, zadovoljan sam vidjenim, sem dosta frame dropova, recimo fps se krece u rasponu od 45 do 60, ali navikao sam na 60 fps i tu je problem. Igram na svim medium podesavanjima na konfi i5 2400, 4gb ram, ati radeon hd 6850. Sve sportske igre su mi radile do sada u 60 fps na max, ali to je realna i ocekivana cena prelaska na next gen grafiku. Mislim da proslogodisnja nba 2k14 za ps4 i xbox one nisu radila u 60 fps, cini mi se 30 fps. Igram sa Minnesota, i nikako ne mogu da provalim ovog Wigginsa, dal je suter, kakav je to igrac, kakvog profila...
Pa on ti je trebao da bude nesto kao Lebron :) e sad dal ce il nece, videcemo
Pa on ti je trebao da bude nesto kao Lebron :) e sad dal ce il nece, videcemo
Znaci all-round igrac. Ne znam dal ima tu kreativnost i lucidnost, a fizikalije nemanjkaju :D
Pa dobro, mladjan je on momak jos uvek. Ni Bryant na pocetku nije bio nesto sjajan.
Kobe je tipican scorer, tj napadac. Asistencije mu nisu jaca strana, ali napadacki instikt i previse rada su ga dovele tu gde jeste u top 5 igraca kosarkaske igre svih vremena!
Inace kako ti radi igra na kojim podesavanjima na tvojoj mocnoj masini, jel zakucan fps na 60?
Ne znam jesi li probao novog Minestinog rukija, Zach Lavina, lud je. Fenomenalan lik.
Ne znam jesi li probao novog Minestinog rukija, Zach Lavina, lud je. Fenomenalan lik.
Igra po par minuta, nisam ga jos isprovaljivao.
U 2014. godini serveri ne mogu da rade kao kucni CS server u 2000. Postoji iskustvo (njihovo, i drugih kompanija), postoji tehnologija, postoji istrazivanje trzista, realnu studiju izvodljivosti nije tesko napraviti.
MyPark je sjajno zamisljen koncept. Takodje, sjajno izgleda u praksi, ali serveri ih ubise. Na svim sistemima dolazi do izbacivanja iz igre (bukvalno u OS).
Online komponenta je, danas, jedan od bitnijih faktora kod igara. Ozbiljne kompanije ne smeju sebi dozvoljavati ovakve propuste.
Jos jedan, za mene, gamebreaking propust je Evroliga. Rosteri su zastareli (i to debelo). Igraci ne lice na sebe. Timove iz Evrolige nije moguce koristiti u Quick Online Match igri. Ima ih samo 25, pa nije moguce igrati samo Evroligu, nego se moraju ubacivati i NBA timovi.
Negde na NLSC-u sam čitao post tipa koji ne želi da kupi igru, objašnjavajući da je dve godine minimalno za pravljenje igre, pogotovo "next-gen", makar to bila i košarka, jer je to prekratko vreme da bi sve funkcionisalo kako treba. Pritom je pomenuo kako ima ortaka koji radi u Blizzardu i koji mu je pričao da oni, prilikom izlaska neke od WOW igara, zakupljuju dodatne servere na najmanje mesec dana kako bi izdržali navalu novih/starih korisnika, da ne bi došlo do pada servera, što bi bilo katastrofa za takvu vrstu igre. Posle mesec-dva sve se vraća na stari nivo, te se prekida korišćenje tih dodatnih servera. To samo oni i EA rade (najveće kompanije), dok drugi baš i ne, pominjući probleme sa nekim CoD (nisam zapamtio koji) kada serveri nisu radili kako treba skoro mesec dana.
A što se tiče rostera za evroligu verujem da će ih ubrzo biti na nekom od moderskih sajtova, a na cyberface-ove će morati da se pričeka dok provale kako modovati novu vrstu fajlova. Da mi je da sad čujem one "poznavaoce" koji su posle šugavog snimka sa YouTube "znali" da je u pitanju isti endžin kao i u 2K14...
Resio sam probleme sa fps drop, u video podesavanjima ugasio sam specijalne efkte i sada imam konstantan fps 60.
Koliko ja kontam ovu igru protiv kompa, ne valja da menjaš igrača i aktivno igraš odbranu, već praktično sa jednim čuvaš nekog a ostali šta urade?
Vidim da čim menjam igrače u odbrani, da bih uvek bio uz AI koji ima loptu, napune me čas posla.
Hmmm, moze odbrana dobro da se igra, al treba vezbe. Utakmica i utakmica, da bi izvalio sve kako i sta treba. Postaje lakse vremenom, videces. Komp radi fore, prodaje finte, mozda cuvas nekog igraca koji je odlican u napadu - sve to ima veze. Skil tvog defendera isto veoma bitan.
Evo primer: igram Seattle 95/6 : Chicago 95/6 - Payton ima Lockdown defender skill, koji neutralise sve ofanzivne perkove onog koga on cuva - sto u prevodu znaci, bacis njega da stalno cuva Jordana, dace bar par poena manje, jer Jordan ima brdo tih ofanzivanih perkova. Moras da znas svoje igrace bas dobro (ja jedini tim koji znam ko svoj dzep je taj Sijetl, al sve ostale - nemam pojma tolko).
Ofanizvno takodje... Bukvalno da naucis svakom igracu sut. AI ubija u pojam sa procentom suta na Superstar-u i HOF-u... Da bi mogao da se nosim sa njim, moram konstatno da igram lockdown defense, a i tada pogadjaju nemoguce situacije.
OK, drago mi je da nisam jedini koji kaze da ovaj 2k15 nije ono sto smo iscekivali. Jeste bolji (ponavljam ko papagaj to), ali ima tu posla jos dosta.
@nasty - e, posto pratis te moderske forume, ako te ne bude mrzelo ostavi nam link kada se pojavi neki patch za evroligu
E ovo je stvarno :D
Seattle Chicago - hof tezina - jedva, ali jedva se drzim u igri. Dzordan pogadja moguce i nemoguce (ajd to je i ok, al preterano je)... Igram odbranu minut do kraja na +1 za njih. Pristskam one dugmice, trci vamo trci tamo. Dzordan u uglu, do Pipena, Pipen udvojen, ali lopta dolazi do Rodmana, istice vreme za napad, ali RODMAN pravi dvokorak u stranu i preko ruke fadeaway sut - baaaam... Denis Rodman, cuveni fejd avej clutch time shooter... Nista, ajde imam napad, dal 2, dal 3 - Kemp sam, bacaj mu, on ispod kosa - op, masi zicer. Reko sta bi covece... Nista, samo dobra odbrana, na +3 su, imacu poslednji napad... Rodman je miran, svi pokriveni, ali lopta je kod LUK LONGLIJA. Dobro je cuvan ali zato FEJD AVEJ "ucio sam od Rodmana" LUKA LONGLIJA ulazi :D +5 za chicago - sve je ovde gotovo.... to je ta suterska skola fejd avej preko ruke clutch time dua - Longli i Rodman.
Da ne spominjem (izmedju ostalog) da su u toku utakmice moji promasili 2 zakucavanja, a Payton i Kemp 2 cista alleyoop-a upropastili (eeee, bre, zna se ko je original lob city)... Sve diraj al u to ne.
I ja gledam onaj kraj na +5 i reko ... al vi mene jbete ...
milan.t65
14.10.2014, 8:32
Nemoj potcenjivati Lukov sut, on je bio poznat po mekanoj ruci i preciznom sutu kada je igrao, dok Rodman nije mogao vola da ubode. :)
^Da, ali fejd avej sut...:) U poslednjim sekundama.... Nemojmo se lagati. :)
Rainman... potpuno razumem tvoju frustraciju, i sam prolazim kroz slične stvari...
Moja igra se vazda temeljila na šutu sa spoljnje linije + alley-oop/post hook sa pozicije centra. Povremeno sam znao i sa plejom da pravim pick'n'roll... Međutim, sad je počela opasno da me nervira jedna stvar - šut za 3. Naime, dobro izgradim poziciju, navučem dvojicu igrača na pleja i dodam na bok nekom dobrom šuteru za 3. Timing excellent, shot quality A, čovek sam, nigde nikog i on PROMAŠI. I to ne jednom, već jako puno puta tokom utakmice. I onda mi svo građenje pozicije pada u vodu, i moram da menjam taktiku i prečesto idem na polaganje, gde me često bananiraju kao budalu. Mislim, kapiram da na višim nivoima težine postaje teže realizovati šut, ali ovo mi se za ova dva dana koliko igram prečesto događa. Dok na primer CPU zna da pogodi fadeaway trojku i preko ruke.
Isto tako mi je zasmetalo što prilikom kreacije igrača u MyCareer modu ne mogu da izaberem Srbiju kao zemlju porekla. Kao izbor su ponuđene samo američke države i univerziteti. Sad, ili sam ja omašio nešto u opcijama, ili je to zaista tako... U svakom slučaju sam odlepio, jer mi je MyCareer mode omiljen mod u igri, a ovako ne možeš da se poistovetiš do kraja...
Isto tako mi pomalo smeta i ovaj novi indikator šuta, tj. ova kružna skala ispod igrača. No dobro, to je valjda stvar navike, to neću uzimati kao objektivnu zamerku.
Ne znam, nekako posle ova dva dana igranja i dalje mnogo više uživam u 2K14, nego u petnaestici... možda se stvar promeni sa vremenom i uz određeni period navikavanja.
milan.t65
14.10.2014, 9:19
Ne znam, nekako posle ova dva dana igranja i dalje mnogo više uživam u 2K14, nego u petnaestici... možda se stvar promeni sa vremenom i uz određeni period navikavanja.
I ja, samo sto mi je glupo da igram sa starim postavama.
Voleo bi da nadjem najnoviji roster (ali bez povreda igraca) pa da ga implementiram u NBA 2K14. Nalazio sam raznorazne rostere, ali nikako nisam uspeo da nadjem nesto valjano...
@Yonai
- Ima Srbije u myPlayeru, izmedju Senegela i Seton Hall-a :) (mozes sad da ides u opcije/my player i da ga editujes tamo)
- Apsolutno te razumem za trojke, mnogo se teze pogadjaju, ako ubodem B kod mene, sreca, sreca, radost. Sto je veca tezina to je teza ocena. Mora da bude sve perfeketno, a to na vecem nivou je mnooogo tesko. (Sutnuo sa Hawkinsom sa 9 metara jer je bio sam, covek je brutalan inace trojkas, ocena F - eeee, F.... zato sto je 2 metra iza, iako je sam, a covek kida trojke)
- Indiktaor suta... Ja sam ga iskljucio... Mnogo odvlaci paznju, imam i shoot feedback i to, i bukvalno umesto da ucim i da gledam u igraca kada da pustim loptu, ja gledam u onu crtu dole ko majmun. Iskljucio sam liniju. (mada on i dalje posle suta zasvetli).
@milan
dobar je longli, ali to su situacije preko ruke dok padas u nazad. iznervira me i kad dzordan pogodi, a kamoli ova dvojca, jer to ne mozes bolje da branis od toga sto sam radio :) 2 puta zaredom u poslednjem minutu...
Rainman, života ti, spasi me, gde se gasi taj indikator šuta? Isti problem imam, više gledam u njega, nego u samog igrača i njegovu mehaniku prilikom izbačaja lopte, mnogo se teže skoncentrišem tako.
A kod biranja države... kod mene se vide samo univerziteti i američke države, nigde nemam evropske države i ostatak sveta... ja pojma nemam šta je ovo, mora da je nešto do verzije igre :(
Options/Gameplay settings/Shoot Meter
na myPlayer idi na Manage files i kreni novi save, tamo ce te pita za Univerzitet, naci ces Srbiju sigurno.
Options/Gameplay settings/Shoot Meter
na myPlayer idi na Manage files i kreni novi save, tamo ce te pita za Univerzitet, naci ces Srbiju sigurno.
Da. Srbija je u igri. Na zalost, nema vise Jugoslavije (bilo je u ranijim verzijama). :dedica:
Elem, jako dobar opis igre:
http://www.operationsports.com/reviews/773/nba-2k15/
Stenmark
14.10.2014, 14:55
Ima li fix za transparent kosu osim onog da se iskljuci AA u igri pa ovamo da se forsuje?Stvarno je pocelo da me nervira jer ne mogu bez AA da igram :D
^ ja imam AA i kad ga forsiram iz np..ali i u igri ostaviš AA na 1.
A igra je lažljiva kao i svaki nba2k do sada..barem da su napravili neku animaciju kad dva centra blenu ispod koša u stavu i ne mrdaju, a komp se teleportuje do lopte i polaže zicer opušteno..i šta je quality kod šuta, ako već ima odrednica za timing (slightly, very, too)..čemu onda quality? Pogađa mi sa D, a maši sa B+..manje uživanje, više frustriranje za sada :kreza: ..a kad nasviram slajdere dosadno...
^ ja imam AA i kad ga forsiram iz np..ali i u igri ostaviš AA na 1.
A igra je lažljiva kao i svaki nba2k do sada..barem da su napravili neku animaciju kad dva centra blenu ispod koša u stavu i ne mrdaju, a komp se teleportuje do lopte i polaže zicer opušteno..i šta je quality kod šuta, ako već ima odrednica za timing (slightly, very, too)..čemu onda quality? Pogađa mi sa D, a maši sa B+..manje uživanje, više frustriranje za sada :kreza: ..a kad nasviram slajdere dosadno...
Mene ubi fade away CPU centara. I putback istih. Znam da ce da se izvuce na sut, pratim ga, moj centar digne ruku, ali dzaba... ulazi kao teledirigovano... Ispod njegovog kosa moji centri nema sanse da ubodu putback, ali zato njegovi centri ne mase, kroz nekoliko podignutih ruku...
Najgore je sto sam hteo da preorderujem igru, ali sam cekao da vidim kako ce evropske ekipe da izgledaju. Srecom, samo sam je iznajmio, da sam dao $60, sabio bih disk nekom u grlo (..pe). :)
Interesantno je kako se niko od devova ne oglasava. Nema vise ni Ronija ni onog malog LD2k. Niko da rekne kad ce petch da popravi malo neke falinke. My career na HoF, AI ne masi.
Interesantno je kako se niko od devova ne oglasava. Nema vise ni Ronija ni onog malog LD2k. Niko da rekne kad ce petch da popravi malo neke falinke. My career na HoF, AI ne masi.
Gadno su ih napali. Na OS pre svega. A OS je, relativno, ozbiljan igracki forum. Devovi iz 2K aktivno ucestvuju u radu foruma. Medjutim, i tamo su zacutali.
Najgore je sto igra ima ogroman potencijal. Mehanika, fizika, 3D modeli su sjajni. AI, ocekvano, nije. I pored krljavog AI-ja, igranje u offline modu je sjajano.
Medjutim, opet im se ponavlja stravican input lag u online modu. U sviim aspektima online moda. U MyPARK imam utisak kao da pomeram tenk po ledu. Nista bolji nisu ni ostali online modovi. U Quick Online tajming suta je, gotovo, proizvoljan. U MyTEAM isto.
Igra je, za sada, uradjena do pola. Ako je gledamo kao na demo, onda vauu :n_klanja: . Ali ovo, ipak, nije demo, nego gotov proizvod, i kao takav, podleze vecoj kritici.
Probajte ovo što je postavio Leftos na NLSC. I najmanji stuttering je nestao kod mene (uglavnom se javljao na animacijama posle koševa, faulova, close-up snimaka...)
-Go to your VideoSettings.cfg in the %appdata% folder.
-Open it using notepad.
-On the 5th option, you should see VSYNC
-Put the value “2” there (Without quotations, of course)
-Should look like this VSYNC = 2
-Save.
A ukoliko vam ovo ne pomogne ima još načina:
http://forums.nba-live.com/viewtopic.php?f=160&t=96787
Stenmark
14.10.2014, 16:50
real022 (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=9223) da ali kao da je iskljucen,barem meni tako izgleda,nije uopste kao kada ga ukljucis u igri.Evo sad vidim ima SweetFx. (http://sfx.thelazy.net/games/game/702/) Mozda maalo oversaturated ali teksture mnogo bolje izgledaju kao i sam kvalitet slike.Stvarno glup glitch ,nije mi toliko smetao ali taj detalj bas odskace od ostatka sjajne prezentacije i sto je najgore prisutan je tokom samog gameplaya.
Nemam toliko partija da bih mogao nesto da kritikujem ali tu je ono sto je najvaznije, "jos samo jednu pa gasim" :D
SportsGamer
14.10.2014, 17:57
Meni kad stavim sve na low i na AA 1 ne secka radi noramlno,ali zato grafika tamna nista se ne vidi,zbog AA1, cim stavim na AA2 secka :D
Mene cudi kako jednom ne urade online kako treba i ajde u redu je, prvi put ali kad se to onda zaredja svaki put u narednih 5 izdanja onda postaje ocigledno da neko tu tesko fusari i da jedva cekaju da prodje release date da namlate pare a posle ko faka igrace.
Vsync=2 ustvari lockuje fps na 60 i postane malo mucno gledati to
My career na HoF je isti kao ranije, protivnik hvata svaki skok u napadu a saigraci promasuju layup, uzas
kao da je iskljucen,barem meni tako izgleda,nije uopste kao kada ga ukljucis u igri
Htedoh da postavim screenshot kako je kod mene, ali mnogo se smanji kvalitet slike, pa nema smisla (btw kako da postavim sliku na forum u punom kvalitetu?)..upali i supersampling na 2 u panelu, možda je do toga.
I stvarno vuče na igranje iako nervira.
Ja igrao jos malo i nekako igram i nervira me igra, nebitno sto sam pobedio par puta. Reko, ajd da vidim 2k14 kakav mi je sad.
Znaci med i mleko... Odvalili su me bullsi ko zvecku - 20 razlike na hof-u, uz isto ili cak mozda i manju kolicinu nelogicnosti (ofanzivni skokovi, visok procenat suta), ali one sitnice koje iritiraju, ne postoje... Evo sad razmisljam i nista mi nije toliko smetalo, cak ni jordanovo izivaljavanje - sve je nekako bilo LOGICNIJE i smislenije i uzivao sam u igri kosarke, cak i u blowout-u. U 2k15 sve mi je nekako na silu.
Tako da... 2k15 unistaliran, 2k14 - ostaje. Ja sam over & out sa ove teme... Cekam 2k16 ;)
Najgore je sto sam hteo da preorderujem igru, ali sam cekao da vidim kako ce evropske ekipe da izgledaju. Srecom, samo sam je iznajmio, da sam dao $60, sabio bih disk nekom u grlo (..pe). :)
Lepo sam onomad kazivao, ispasce da 60$/€ treba da se naplati lepa grafika. :D ;)
^ i fizika i animacije su maaalo naprednije..
ali šta vredi kad online ne radi, a offline ili kida živce ili je dosadno..nema sredine.
I nekako mi čudna inercija..kad promašim pokušaj oduzimanja lopte uz kretanje, odo u kukuruze, do kraja utakmice da se ne vratim.
I kod mene ista situacija - uninstall i skida se 2k14. Meni je tu allstar nivo za sezonu sasvim ok, sa default slajderima.
Evo šta kažu neki ozbiljni igrači sa OS-a za igru, nevezano za online modove.
http://www.operationsports.com/features/1984/nba-2k15-forces-you-to-rethink-your-approach-roundtable/
^ Pa istina, "ovde treba igrati košarku, a ne video igru" što kaže jedan.
Nisam baš u fazonu da sam prostudirao playbook i slično, ali biram napad i odbranu :) i points of emphasis-e razne..
Gamebreaking mi je npr ne vraćanje igrača u odbranu posle promašenog šuta i izgubljene lopte. Stanu i bleje..a najsmešnije je kako su strogo u stavu, a ne mrdaju. Previše mi se to puta desilo. Jednostavno mislim da AI saigrača ne radi baš kako treba.
Ja igrao jos malo i nekako igram i nervira me igra, nebitno sto sam pobedio par puta. Reko, ajd da vidim 2k14 kakav mi je sad.
Znaci med i mleko... Odvalili su me bullsi ko zvecku - 20 razlike na hof-u, uz isto ili cak mozda i manju kolicinu nelogicnosti (ofanzivni skokovi, visok procenat suta), ali one sitnice koje iritiraju, ne postoje... Evo sad razmisljam i nista mi nije toliko smetalo, cak ni jordanovo izivaljavanje - sve je nekako bilo LOGICNIJE i smislenije i uzivao sam u igri kosarke, cak i u blowout-u. U 2k15 sve mi je nekako na silu.
Tako da... 2k15 unistaliran, 2k14 - ostaje. Ja sam over & out sa ove teme... Cekam 2k16 ;)
Jos presudna cinjenica da je duplo manje zahtevniji...
milan.t65
15.10.2014, 9:49
Ja se vratih na NBA 2K14. Nasao sam nove rostere sa rukijima i bez povreda, ubacio ih i sada sve sljaka kako treba.
Moji utisci vezani za 2K15 su manje-vise slicni kao @Rainmanovi. Mislim da je prevelik akcenat stavljen na grafiku, a da se o nekim drugim sitnicama (koje nekome puno znace) nije vodilo racuna. Vazno je da se vidi kako se sliva znoj niz glave igraca. :a_whistli
Igra je sva nekako usporena, kilava...ma mracna. Igraci se odbijaju jedan od drugog kao da su strujom zasticeni. Kontrole s*****e, u podesavanjima stoje neki brojevi, a kada se organizuje akcija slova pa se ne zna koje je koje dugme (ovo vazi za "kineske dzojstike). Meniji zakomplikovani, half time report ojadjen, preglednost nikakva. U menijima su slike igraca ekstremno ruzne, pa ih je jos i mrzelo da stave slicice igraca sa dresovima klubova u kojim nastupaju, vec pola igraca na slici nosi dres tima u kojem je nekada nastupao. Na H.O.F levelu gotovo da ne moze da se pobedi ni jedna ozbiljnija ekipa, a da pritom ne igrate sa mocnim timom tako da su automatski obezvredjeni neki slabiji timovi sa kojima bi moglo normalno da se igra.
Ima jos brdo toga, ali me mrzi da pisem. Uglavnom, moje misljenje je da se mnogo vodi racuna o grafici i da se vecina ljudi na to pali, mada ne vidim neku drasticnu razliku u odnosu na prethodne verzije.
Kao sto rece @Rainman, ukljucio sam 2K14 i nista mi ne smeta, nista me ne iritira pa cak i kada izgubim od nekog bezveznog tima ili me neki jaci rasturi sa dvocifrenom razlikom, jer je uglavnom to moja krivica, ali ono sto je bitno jeste da mogu normalno da igram, da organizujem neku akciju i da igram sa nekim slabijim ekipama.
U 2K15 odbrana ne postoji, svi pogadjaju sve, a ja upravo odbranu volim najvise da igram. :)
Jel moze nekako da se promeni nickname u my career modu?
Evo šta kažu neki ozbiljni igrači sa OS-a za igru, nevezano za online modove.
http://www.operationsports.com/features/1984/nba-2k15-forces-you-to-rethink-your-approach-roundtable/
Generalno, nikakav tekst. NBA 2k i jeste najbolja, uprvao zato sto se igri mora prici kao pravoj utakmici. Ali izjave koje su ovi likovi dali su uvreda za svakoga ko je igrao 2k serijal. Recimo:
James Kerti: As I mentioned in my initial impressions as well as my review, team strengths and weaknesses seem to matter a lot more in NBA 2K15. Switching between different teams has become more difficult due to individual shot releases with the new shooting meter and personnel differences between teams. I get hammered on higher difficulty levels if I don't make a conscious effort to play like the real team does.
U 2k13 (ili 2k12, ne mogu da se setim) su igraci imali po nekoliko razlicitih sut animacija. S obzirom da sam navijac Bostona (od osamdesetih :) ), ovo sam, i te kako, osetio igrajuci sa Alenom i Pirsom. Tu je bas moralo da se uci ko kako, i zasto tako, sutira. Pirs, recimo, je imao skok sut za tri poena, i onaj iskorak sut, takodje za tri, a oba sa razlicitim tajmingom.
Kevin Groves: I'll be honest, I haven't found much success this year in NBA 2K15 and I couldn't be happier. After spending the day getting beat-down by the much improved CPU AI, I went back to the drawing board and began the process of ridding my internal hard-drive of everything NBA 2K related up until this point. I began to look at the game through a first-person point guard view; "OK, you have a step on your defender. Where's the help coming from? Where's the open man? Who has the mismatch? Gotta close-out hard on the open shooters without over-committing. Three-on-one fast break, have to get a bucket or at least get to the line.
Jos jedna izjava koja ne znaci, ama bas, nista. Ovo je ono, zbog cega je 2k sahranio konkurenciju. Uvek je, na tezim nivoima, igra trazila od igraca da igra timski, i izvodi uigrane akcije. Ne vidim tu nista posebno novo u 2k15.
Matthew Coe: This year it's all about defensive adjustments for me. I'm attempting to do a better job staying shaded to a dribblers strong hand, or if he has a tendency to drive in one direction over another, I'll shade to that side. I'm also attempting to do a better job of boxing out and letting my CPU teammates help me on the boards. In the past I've sometimes felt like I had to go grab every rebound. Now I'm focusing on fundamental box outs if I don't have the superior position to get the rebound.
Da nisam igrao igru, pa da i poverujem. Najveca boljka 2k serijala, poslednjih par godina, su upravo skokovi/uhvacene lopte pod svojim kosem (vs. CPU). CPU izvodi bolji box-out od igraca u, isuvise, velikom broju slucajeva. A posle ofanzivnog skoka sledi, skoro garantovani (90%), kos.
Da, znam da postoje slajderi, ali kako su definisani? Ne postoji nikakva detaljna zvanicna informacija o njima. Koja je razlika izmedju vrednosti 50 i 49? Izmedju 50 i 51? Sta predstavlja vrednost 100? Sta vrednost 0? Koja je realna vrednost?
S druge strane, igra je ogromno poboljsanje u odnosu na 2k14. Prosla verzija je patila od svega ovoga tri puta vise. Akcija: plej sa loptom, pick and roll, zatim jedna od par opcija: ulaz na kos i polaganje, odnosno pas za dvojku ili trojku, i tri poena. Na ovo je CPU padao samo tako. Jos ako se u tim ubaci cetvorka sa solidnim sutom sa poludistance, odnosno tri poena, veselju nikad kraja. :) U 2k15 ovo ne moze. CPU prati akciju, i (pokusava da) pokriva i pasove i ulaz.
U 2k14 su se centri i visoka krila izvlacili na fade away daleko vise. Jeste, i u 2k15 to rade, ali je u 2k14 odbrana protiv centra bila nemocna.
Da se vratim na 2k14, nema sanse. Ni na PC-ju, ni na XB360. Prevazidjena je, definitvno. Cini vam se da je bolja, zato sto ste naviknuti. Ako se napravi realno poredjenje, 2k14 nema sta da trazi u toj diskusiji.
Sto se tice Euro rostera (za mene, najveci problem u igri, i razlog zasto bih igru ocenio sa 5/10), ovo je odgovor koji sam dobio od 2k support:
Thank you for contacting 2K Customer Support and we appreciate your patience as we deal with the backlog of issues created during the MBA2K15 Launch.
We here at Customer Support are not responsible for the updating of the rosters, however i will pass on your concern to the appropriate person.
However given the issues generated during the Launch i wouldn't expect the return of regular roster updates in the neat future.
Sorry for the inconvenience this issue is causing you.
With Regards,
David S.
Cini vam se da je bolja, zato sto ste naviknuti. Ako se napravi realno poredjenje, 2k14 nema sta da trazi u toj diskusijiE, nigde ja nisam napisao da je bolji 2k14 :)
Ali licno, lepse mi je da igram ispeglanu losiju igru, nego neispeglanu bolju igru.
Za 15-icu su konacno napravili promenu u gameplay-u i to je ogroman korak napred. Bice to odlicna igra, ali sledece godine.
maredelboy
15.10.2014, 17:08
Ljudi jel mozda zna neko da resi ovaj problem - Ne mogu nikako da pokrenem NBA. Udje u igru prikaze sliku igraca i paf! Izadje na desktop bez ikakvog erora ili bilo cega. Sve mi je update-ovano, imam bolji komp nego sto je potreban za igru... Sve sam pokusao al ne ide.
Gde se snesta fajl sa novim rosterima?
Kao i uvek, uskoro ce patch za konzole a za PC nistaa. Nece ga ni biti kako izgleda posto se ovi pe*e*i ne oglasavaju. Ponovo su ispali stoka.
Kao i uvek, uskoro ce patch za konzole a za PC nistaa. Nece ga ni biti kako izgleda posto se ovi pe*e*i ne oglasavaju. Ponovo su ispali stoka.
Nisu rekli da ne izlazi peč za PC, nego da su pečevi za XB i PS predati tim kompanijama, na odobrenje. Sav softver koji ide preko njihovih platformi (Live i PS+) mora da se slaže s njihovim parametrima. Za PC to ne važi, zato i nije pomenut u toj vesti.
Nadajmo se ali sumnjivo je da niko ne prica o pc verziji
SportsGamer
16.10.2014, 7:45
Zaboravih pitat,zasto kad stavim na AA1 se nevidi nista tamno bude?jedino tako mi ne secka ali ne vidim nista zato ne mogu igrati?
Ja juče nsam imao internet, jutros uključim igru i dočeka me "downloading new content" od jedno minut-dva. Nije peč, rekoh, ali ajde da probam MyLeague od početka. Opet izaberem Kingse, trejdujem Kolisona i Sešnsa za Lilarda i Kejmana, počnem utakmicu i malo se iznenadim - Lilard više ne nosi onu traku na glavi, čini mi se da je bradica na Kariju malo duža, namestio na All-Star nivo da se ne nerviram u početku i onda kreće...
Toliko su ubrzali izvođenje šuta da prvu utakmicu nisam mogao ništa da ubodem. Svi oni šutevi na koje sam se navikao sada su jedva dobacivali do koša (prekasno sam puštao). Slobodna bacanja koja nisam mašio sada ne mogu da ubodem ni u ludilu, jer i tu je promenjena brzina izbacivanja. I nikako da se naviknem...
Neko je u 2K izgleda rekao "Ne sviđaju mi se ovi default slajderi za skokove, hoću da bude kao u 2K14..." i onda mi se dešavaju situacije kao na ove dve slike. Morao sam da ih smanjim sa 50 na 35 da bih mogao da uhvatim koju loptu pod košem, pošto su moji saigrači skakali sa najmanje sekundom zakašnjenja u odnosu na CPU igrače. A to je dovodilo do komičnih situacija.
Ona odbrana na All-Star nivou kroz koju sam se lagano šetao i pravio fine akcije sada je pomahnitala. Iako toga nije bilo na početku, iako se ne dešava tako često kao u 2k14 (a pogotovo ne kao u 2K13) pojavila su se opet teleportiranja igrača. Primer, predriblam sa Lilardom beka Golden Stejta Livingstona, krenem na ulaz, na dva metra od koša sam u punom trku, Iguodala na ćošku čuva Geja, krenem na skok, sve traje dve desetinke, eto ga Iguodala kao ispaljen iz rakete, lupa mi rampu tako što je prešao minimum tri metra za manje od pola sekunde. Ne dešava se često, ali toga nije bilo do danas.
Da ne pominjem da se odbrana u pojedinim trenucima toliko zaglupi, da, naprimer, Stifen Kari uleti među trojicu mojih igrača, krene na šut, a nijedan od ovih ne samo da ne pruži ruku, nego najmanje jedan lagano odšeta na drugu stranu, kao da ga ni najmanje ne zanima protivnički koji šutira na 10 cm od njega. Ni toga nije bilo ranije.
Uglavnom, All-Star nivo je najmanje dva puta teži nego što je bio. Na Superstar nivou ne želim ni da pokušam i ovaj me ponekad dovede do ludila. Očigledno je opet potrebno petljanje sa slajderima...
Nesto su sve naopako uradili tj. kopirali su sve iz 2k14 sad samo tweakuju. Jako malo faulova iako je namesteno na 100 sve. Puno ilegal screen faulova sto nervira. U my career modu u zadnjoj cetvrtini ja moram da izvedem svaku loptu posle kosa pa to ti je dok tokom prve tri to ne radim. Jos sto je najgore, moj igrac kilavi da izvede loptu i to traje. Ne znam sta da kazem, neki kazu da ce biti pc patcha a neki ne ali ako ovako ostane, jbg uvalili nam samo lepu grafiku i malo poboljsanog gameplaya dok je sve ostalo isto.
Ovo mi je totalno nelogicno. Stiv Ker je trener golden stejta a u isto vreme i komentarise. Mozda su nasnimali pre nego je postao trener ali sto ga ne izbacise da ga nema kad igra golden stejt. Ja bih taj Visual Concept najradije zatvorio. Nema leba od njih.
Ne smem ni da postujem sliku koji procenat suta na HoF ja imam a koji CPU. A tek da vidite kako neki jaki centri promasuju layupove, to nije bilo ni u jednom izdanju do sad ovako lose.
Ukljucicu shadow play pa mozda i snimim neku smejuruiju.
Stvar koja mi se dopada a koja ranije nije funkcionisala kako treba u MC modu je to sto sada saigraci stvarno igraju odredjenu akciju a ne drze loptu do kraja napada kao pre. Ali promasivanje zicera, previse skokova u napadu od strane CPU-a, jako malo faulova, ove cutscene nesinhronizovane mada to zavisi izgleda od tima do tima. U Sakramentu, Damarkus Kazins sasvim normalno prica i sve je super odradjeno dok u Minesoti, Tadejus Jang ne otvara usta i prica:kreza:
Postoji neki osecaj da je igra isforsirana i da je sve zbrzano. Jednostavno deluje da nije zavrsena kako treba.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.