Prikaži potpunu verziju : Opera - sve verzije
Aleksandar1987
24.6.2013, 21:22
Cekam homepage da ubace. Tad ce postati funkcionalna :D
sad barem ima extenzija koja omogucava instaliranje istih iz chrome prodavnice.
https://addons.opera.com/sr/extensions/details/download-chrome-extension-9/?display=en
i
https://chrome.google.com/webstore/category/extensions
Dark Magician
25.6.2013, 1:49
Koliko se secam otpustali su ljude, i planirali da otpustaju.
Plus je leto, tako da nije za ocekivati, munjevit napredak.
Ja sam odusevljen time sto mi se nijednom nije srusila Next 15.
Sada samo da zadrze taj nivo stabilnosti sa naprednim funkcijama,
i mogli bi ladno, da se popnu na vrh. Naravno, da ostave simplifikovano za ''obicne'' korisnike. Ali mislim da su male sanse za to. Jer je Opera pre bila dobra, a malo je ljudi koristilo.
Ja sam prvi koji nije ni znao da postoji. :a_whistli
Samo sto sam rekao da mi se nikad nije srusila, srusila se. :facepalm
Ali se sama povratila.
Meni se poslednjih dana bukvalno raspada :n-cc2:
Sad se šta god otvorim ovo pojavljuje stalno
http://www.dodaj.rs/t/z/143/47rbFSvJ/dwm-2013-06-26-11-30-08-.jpg (http://www.dodaj.rs/?z/143/47rbFSvJ/dwm-2013-06-26-11-30-08-.jpg)
Izbacilo je jedno 20x
Idi na tab Sigurnost, čekiraj dole u dnu checkbox i Ok. Ne bi trebalo više da se pojavljuje.
Izbrisao sam tu verziju i instalirao sam sad ovu 15 i nemam taj problem. Na prvo viđenje ova ver. 15 lepo izgleda ali mi nedostaje sledeće: Ne znam kako i da li mogu da se postave ove prečice ispred link polja i nedostaje mi google u gornjem desnom uglu. Na slici iz mog prethodnog posta može da se vidi o čemu pričam.
Edit: Nema ni ključa :(
Ma ova verzija 15 je neka rana alfa ili beta, nema veze sa prethodnim verzijama, malo izmenjeni Chrome, a opcije iz prethodnih verzija navodno treba tek da dodaju.
Koju god verziju da stavim osim 15-e ono obaveštenje ubija.
Da li si mislio na ovo? http://www.dodaj.rs/t/H/yS/1CG0iBZJ/dwm-2013-06-26-12-25-44-.jpg (http://www.dodaj.rs/?H/yS/1CG0iBZJ/dwm-2013-06-26-12-25-44-.jpg)
Da, štikliraj to "Remember my choice for this certificat blablabla..." i idi na Approve.
Odradio sam to jedno 20-ak puta i ne vredi stalno izbacuje. Da napomenem da je sinoć radilo sve OK, a danas se raspada.
Da li su ti vreme i datum na računaru ispravno podešeni?
Kažem ti sinoć radilo sve OK, danas kako sam ustao raspad, evo ceo dan nisam palio komp i sad radi sve OK mada jedino pola sata nisam mogao da uđem na forum, a nije mi palo na pamet da probam sa drugim browser-om. Do sinoć nije ništa dirano niti menjano vreme i datum su OK. Sad je sve dobro videću šta će se dalje dešavati. Hvala na pomoći.
Ukradeni digitalni sertifikat Opera Software korišćen za širenje malvera (http://www.informacija.rs/Vesti/Ukradeni-digitalni-sertifikat-Opera-Software-koriscen-za-sirenje-malvera.html)
Dark Magician
28.6.2013, 2:18
Pa to je odlicna vest. :rofl:
Kako blokirati reklame u Operi? Koristim Operu 12.15 i AdBlock. Npr. na vecini torrent sajtova ako kliknete na polje za pretragu ili neki link ili jednostavno na prazno polje bilo gde otvara u novom tabu obicno sajt neke belosvetske kladionice. Kako da sprecim ovo?
Dark Magician
2.7.2013, 11:34
Ovo je zanimljiv preokret, ipak ce da ostave 12 jos u zivotu, i dobice jos popravki. :eek:
Takodje ima ''finalna'' 15, koju ja ne bih stavio, jer ce da prebrise 12, a i dalje nema vecinu funkcija.
Tekst:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/02/data-migration
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/02/opera-15
Nije mi jasno zašto su izbacivali final, ko će koristiti browser bez tone opcija iz prethodnih verzija (ntoes, pin tab, private browsing, opera link itd itd).
Dark Magician
2.7.2013, 12:19
Da ostanu konkurentni. Da deluje da brzo rade. Zbrzavaju stvar, jer ne mogu dovoljno brzo da ubace funkcije. A malo ce ljudi da proba alfu/betu, jer se ljudi plase generalno. Ja ne stavljam finalnu, dok ne budu funkcije koje je imala. Ali koristim Next, ovo i pisem u njoj. :aplauz:
Koristim i ja Next, dok ne dođe neka krštena finalna verzija. Da, verovatno su objavil ida bi se videlo da nešto rade. Mada nisu morali, shvatamo da je potrebno dosta vremena za prebacivanje na novi engine, ovako mogu da izgube neke korisnike koji će pomisliti da je to to, tj. da tako izgleda opera u budućnosti (očišćena od funkciaj zbog kojih su je koristili).
Finalna verzija ne ide preko 12.15. Još nisu ubacili da pri startu može da se bira koju stranu hoću da pokrenem već pokreće zadnje stanje.
Evo drustvo ovom prilikom vam predstavljam privremeno resenje za opciju recent closed tabs iz prethodnioh opera za ovu novu 15-icu.
U pitanju je extenzija za chrome (instalirajte u 15-cu ext "Download Chrome Extension" )
https://chrome.google.com/webstore/detail/sexy-undo-close-tab/bcennaiejdjpomgmmohhpgnjlmpcjmbg
Jeste znam da nova opera ima tu opciju ali nije tamo gde smo navikli i plus precica ctrl+z neradi ova ext ima tu opciju plus jos neke sitnice koje je moguce ukljuciti u podesavanjima.
Ale[x]andar
3.7.2013, 2:22
Nisam baš siguran da l' je odgovarajuća tema za ovo pitanje, ali nisam znao gde bih mog'o postaviti...
Naime, upravo sam završio svežu instalaciju windows 7 (x64) i instalirao programe. Uglavnom, instalirao sam operu 12.15 64bit (neću još uvek da instaliram ovu novu operu, dok se ne stabilizuje skroz) i posle toga sam instalirao javu, takođe 64bitnu. Prethodni put kada sam instalirao sistem, instalirao sam obe pomenute stvari u 32bitnoj verziji. Ne znam koji me đavo terao da instaliram sada 64bit, valjda vodio se logikom 64bit je brže, bolje itd...
Uglavnom, posle instalacije jave, ne mogu da isključim auto-update iz java control panela. Tačnije, ne postoji tab sa update nazivom kao ranije.
Znam da nisam mogao ni prošli put (pre 3-4 meseca) da lagano isključim apdejt jave. Mogao sam jedino tako što bih kliknuo na run as administrator na javacpl.exe ikonicu i odatle deštiklirao automatsko apdejtovanje.
Međutim, te stavke uopšte nema na ovoj 64bit javi. Ni iz klasičnog dvoklika na Java u CP, ni pokretanje java control panela kao administrator. Zanima me da li će me gnjaviti sa tim apdejtima u pozadini uopšte, i, ako hoće, da li postoji mogućnost da se to isključi? :icon_scra
probaj ccleaner ( alatke - pokretanje programa )
Možda su zbog povećanih problema sa Javom (bezbednost pre svega), uklonili opcioni update kako se ne bi desilo da na sistemu imaš stariju verziju.
Dark Magician
3.7.2013, 12:22
Ja imam Javu 7 Update 25 64-bit, i koliko vidim nigde nema nista u vezi auto-update. A i u cemu je problem da se osvezava? Ja to radim, stalno ima neka rupa koju krpe.
Ale[x]andar
3.7.2013, 16:59
Ma ne volim ja da mi se nešto nameće, pa bio to čak i sitni apdejt neke aplikacije.
Ako ne želim apdejt, jednostavno ne želim, takav sam. Uglavnom, koliko sam skapirao može da se isključi apdejt editovanjem nekih vrednosti u regisrty. Međutim, batalio sam to i instalirao 32bit operu i java, i isključio apdejt. Hvala u svakom slučaju. :)
Takodje ima ''finalna'' 15, koju ja ne bih stavio, jer ce da prebrise 12
Instaliraš je u Opera 15 folder. Tako sam ja uradio i imam staru Operu, Operu 15 (final) i Operu Next.
Dark Magician
4.7.2013, 13:51
Tekst o buducim planovima za Operu:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/04/the-vision-behind-opera-15-and-beyond
If you’re a power-user (and if you’re reading this, you almost certainly are) and you find that Opera 15 doesn’t have a feature you depend upon, first check the growing list of extensions.
Nadam se da ovo nije način da power-userima kažu "je*ite se, novi browser je za Average Joe usere". Zašto bi iko koristio browser baziran na Chromiumu, jako sličan Chromeu, sa daleko manjom listom ekstenzija, odstranjemim korisnim stvarima i dodatim glupostima (Discover?). Sad kao fazon "ui je bio prenatrpan, pa ćemo izbaciti sve opcije iz Opere, i pretočiti ih u delimično upotrebljive ekstenzije, koje neće nikada biti kao native dodaci".
Uopšte mi se ne sviđa gde sve ovo ide, pretpostavljam da će ovako izgubiti dobar deo starih korisnika i steći neznatan broj novih.
Sve je to lepo od njih...
Ali - i dalje nisu vratili 'Notes' i nisam siguran imaju li to uopšte u planu.
Kao i što hoće da izbace termin 'Bookmarks' iz upotrebe. Ubacio sam samo pola foldera sa bukmarksima - speeddial mi deluje zastrašujuće.
Ja gomilam bukmarkse još od kako su uveli OperaLink [Wiki kaže Opera 9.5, 12.06.2008.].
edit:
A da ne spominjem ovaj moment sa večitim uvaljivanjem sajta 'Kurir'.
#WTF
Ima na Operinom sajtu da se skine verzija 12.16,ja sam je skinuo sad.
Dark Magician
4.7.2013, 15:14
12.16 linkovi:
32-bit
http://get.geo.opera.com/pub/opera/win/1216/int/Opera_1216_int_Setup.exe
64-bit
http://get.geo.opera.com/pub/opera/win/1216/int/Opera_1216_int_Setup_x64.exe
Marti Misterija
4.7.2013, 18:18
...imam staru Operu, Operu 15 (final) i Operu Next.
Sad sam totalno zbunjen - zar Opera Next nije predstavljana istovremeno i kao Opera 15, a sad ispade da su to potpuno razlicite opere i da imamo tri verzije!?:confused:
to ce u stvari da bude tako
Bit ce 3 verzije,
1 - nesto poput devloper
2 - next i
3 - final
uskoro 16-ca stize
Dark Magician
4.7.2013, 20:32
Sad sam totalno zbunjen - zar Opera Next nije predstavljana istovremeno i kao Opera 15, a sad ispade da su to potpuno razlicite opere i da imamo tri verzije!?:confused:
Next ti je sta god da je test verzija za buduce izdanje.
A bice i developer, koji ce biti jos manje testirana verzija.
15 je prva stabilna sa Blink enginom.
Tako da ce Next verzija sada biti verovatno 16 i tako na dalje.
Eto sta ljudi uradise sa onako dobrog browser-a. Ni sajtovi je vise ne vide kao Operu,nego kao Chrome. Steta,bila je dobar browser.
Dark Magician
5.7.2013, 12:53
Impresivan 12.16 changelog :rofl: :
http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/1216/
Da, pustili su je jedino zbog onog bezbednosnog problema sa krađom sertifikata.
Eto sta ljudi uradise sa onako dobrog browser-a. Ni sajtovi je vise ne vide kao Operu,nego kao Chrome. Steta,bila je dobar browser.
A moras li da radis copy-paste svojih komentara na vise foruma? Identican komentar ti je ovde (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?307875-Opera-%28Next%29-15&p=3340952&viewfull=1#post3340952). Cak i slovne greske su iste :D
Dark Magician
5.7.2013, 15:33
A moras li da radis copy-paste svojih komentara na vise foruma? Identican komentar ti je ovde (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?307875-Opera-%28Next%29-15&p=3340952&viewfull=1#post3340952). Cak i slovne greske su iste :D
Mora, nema kad da pise dvaput, a i da se ne izgubi originalna misao.
A i ne citaju svi oba foruma, pa da ne budu ''uskraceni''.
A jos si dobio i zahvalnicu za to od njega. :eek:
Jbt, sto je osisana ova nova Opera.. da li je moguce podesiti da se podize sa speed dialom a ne da mi otvara sve tabove od proslog puta? I u ovo malo podesavanja nisam uspeo to da nadjem :eek:.
Vratio se na 11.64 i planiram na njoj da ostanem sve dok novu Operu ne naprave da lici na nesto. 12-ica (sve verzije i za win i za linux) je prosto smece koje se po startu obavezno smrzne na par sekundi pa nastavi i nije brza od poslednje 11-ice.
Istovremeno "pratim" razvoj preko Opere Next. M2 Mail bi bilo lepo da vrate mada..vidim da ima jos dosta toga da se uradi pre vracanja mejl klijenta :) Dobra ekstenzija za 15-icu je ona koja omogucava koriscenje ekstenzija za Chrome - vrlo korisno
edit: nasao sam. Moze da se "nabudzi i djunta sa sitnim nutom" (http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1712662) ali ne iz GUI-ja. Koja sprdnja od programa..
Zaboravi na integrisani email klijent u Operi 15, definitivno ga neće vraćati.
Zaboravi na integrisani email klijent u Operi 15, definitivno ga neće vraćati.
Mozda u 16, 17, 25-ici :) Ko zna. Za sada je program gori od loseg. Nema ni osnovnih podesavanja. OK, update rutina ne nudi da aktuelziuje program na ovu verziju sa neke starije 11.xx ili 12.xx. Poslednja koja ide preko apdejta je 12.16. Moj brat je tako instalirao juce. I oni vide u kojoj je "ovo" fazi pa nece da je ponude korisnicima preko apdejta. Ako neko dodje na sajt i skine je i instalira - OK. Taj verovatno i zna sta skida i instalira.
Dark Magician
10.7.2013, 14:47
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/10/ctrl-z-of-ctrl-d
Zanimljivo...
A i lepo je rekao kuda se kreće Opera.
Smor je samo što će [u nazivima] pretvoriti Operu u Hrom/FajerFoks. Znači već su najavili verziju 16.
A ovo za ne/korišćenje bukmarka ne bih da komentarišem. Pošto je ovo dokaz da je demokrarija ponekad i loša.
Dark Magician
10.7.2013, 15:35
Problem sa demokratijom je, da vecina uglavnom nije pametnija, upravo suprotno. A i ovo je statistika, ''tacan zbir, netacnih podataka''.
Al' su pametni, k'o Microsoft - zaključili da ljudi ne koriste puno start dugme, i daj da ga izbacimo. Eto, sad ga vratili u 8.1. A imam utisak da će da urade neki copy/paste Chrome bukmarka :kreza:
Dark Magician
10.7.2013, 17:41
Al' su pametni, k'o Microsoft - zaključili da ljudi ne koriste puno start dugme, i daj da ga izbacimo. Eto, sad ga vratili u 8.1. A imam utisak da će da urade neki copy/paste Chrome bukmarka :kreza:
Pesimisto, ja racunam da ce da urade, kako je i bilo u predhodnim verzijama.
Ballmer je bese otpustio onog, koji ga je ubedio da izbace start meni. :kreza:
Pesimisto, ja racunam da ce da urade, kako je i bilo u predhodnim verzijama.
Mislio sam i ja, ali me pokolebalo ovo što su rekli za bookmark:
and it won't be a clone of Opera 12
:D
Dark Magician
10.7.2013, 18:20
Mislio sam i ja, ali me pokolebalo ovo što su rekli za bookmark:
:D
Pa valjda ne misle da kloniraju Chrome. :facepalm
A mozda i naprave nesto bolje... (mada su male sanse) :D
Ako su "ono čudo" od v15 proglasili za final, e onda ljudi, ode mas' u propas'...
Ballmer je bese otpustio onog, koji ga je ubedio da izbace start meni. :kreza:
A ko će Ballmer-a da otpusti? :rolleyes:
Isprobao sam Operu 15 portable, veoma brzo ucitava stranice. Na moje iznenadjenje brze i od Chrome. To mi se ujedno i najvise svidelo, ucitava brzo stranice cak i kad ih prvi put posecujes. Sto se tice Speed Dial-a lepo izgleda, ali nervira sto se ne moze postaviti 4x2 kao u Chrome, a da su fontovi normalno vidljivi. Ako stavim 3x3 ne stane na monitor ,a ako koristim zoom out, onda mozes staviti 4x2 / 4x4, ali fontovi sa nazivima budu totalno necitljivi (bar na mom monitoru)
Fale bookmarks (cak i da ih ljudi ne koriste, uvek je potrebna ta opcija makar za "privremeno memorisanje") ,ali kapiram da ce to srediti. Svidja mi se default tema, podsetila me na Windows XP. Nervira me sto se 1 tab ne moze kao u Chrome izdvojiti kao zaseban proces, pa onda se prosto svi ostali tabovi mogu iskljuciti prostim gasenjem drugog Chrome procesa ( meni je ovo bilo zgodno na mnogo tabova, moglo se prebacivati iz 1 u 2) .
Na kraju utisak : Cemu sluzi Opera 15 ? Izgleda mi kao lepsa kopija Chromiuma / Chrome. Imam osecaj da koristim Chrome sa drugom temom i malo izmenjenim redosledom menija. Solidan browser, samo ne vidim mu svrhu.
Starom sam jos i video, cak i pored toga sto je u surfovanju bio sporiji. Bar sam imao integrisan E-Mail klijent i IRC klijent, a i iskreno vise mi se svidjao UI sa toolbarovima. Kako god bice to dobra kopija Chrome-a, mozda cak i bolja od originala, ali ... nije to "ona Opera".
wladimir98se
11.7.2013, 1:26
Ovo vise nije Opera, ovo je samo verzija Chroma...toliko je ocigledno :(
DArthShone
11.7.2013, 8:37
Pre nekoliko dana reših da prpbam tu "novu" Operu, jer mi je stara, tj onična opera bila primarni browser. Pa ovako, fali mi bookmarks, fali mi mogućnost da snimi stranicu kao mht, a to ima IE, koji je u verziji 10 takođe chrome like browser..
Što se tiče stare opere, tj verzija 12.xxx njeni jedenje tj alavost za resurse je neverovatna. Kod nove nisam to još primetio... za sada.
Dark Magician
11.7.2013, 15:46
Pre nekoliko dana reših da prpbam tu "novu" Operu, jer mi je stara, tj onična opera bila primarni browser. Pa ovako, fali mi bookmarks, fali mi mogućnost da snimi stranicu kao mht, a to ima IE, koji je u verziji 10 takođe chrome like browser..
Što se tiče stare opere, tj verzija 12.xxx njeni jedenje tj alavost za resurse je neverovatna. Kod nove nisam to još primetio... za sada.
Kako je IE 10 postao Chrome like?? :confused:
Hahaha, ovo i mene zanima. :D
DArthShone
12.7.2013, 10:44
Hahaha, ovo i mene zanima. :D
ccc, nisam rekao da je engine kao chromeov, nego izgled.. ;)
Dark Magician
12.7.2013, 11:52
ccc, nisam rekao da je engine kao chromeov, nego izgled.. ;)
Znam na sta si mislio, i dalje te pitam kako to?
Izgleda kao IE, modernizovan, ali IE. Meni ni malo ne lici na Chrome,
osim da su browser.
Nikola16789
12.7.2013, 13:44
Ponovo ljudi kukaju kako u alpha verziji programa nema svih funkcija. :opanachke
Dark Magician
12.7.2013, 14:14
Ponovo ljudi kukaju kako u alpha verziji programa nema svih funkcija. :opanachke
Pa pravo da ti kazem, Opera se sama za*****a kad su rekli da je 15 finalna. :dzavo:
Upravo tako, nije alfa kad može da se downloaduje sa naslovne opera.com, dakle zvanični release. A to im uopšte nije trebalo.
Pa trebalo im je samo da bi se održala kolika-tolika dinamika u razvoju i da korisnici ne pomisle da je Opera 'zaspala'.
Realno - Hrom ubaci jednu sigurnosnu zakrpu i digne sa verzije 14 na verziju 17...
Tako da je ovo samo omanje praćenje trendova.
edit:
Generalno - Operu koriste uglavnom malko napredniji korisnici [čast izuzecima], koji su verujem svesni da ovo nije final i ne verujem da će Opera zbog toga izgubiti [i onako mali] tržišni udeo.
Dark Magician
12.7.2013, 18:10
Pa trebalo im je samo da bi se održala kolika-tolika dinamika u razvoju i da korisnici ne pomisle da je Opera 'zaspala'.
Realno - Hrom ubaci jednu sigurnosnu zakrpu i digne sa verzije 14 na verziju 17...
Tako da je ovo samo omanje praćenje trendova.
edit:
Generalno - Operu koriste uglavnom malko napredniji korisnici [čast izuzecima], koji su verujem svesni da ovo nije final i ne verujem da će Opera zbog toga izgubiti [i onako mali] tržišni udeo.
Ovi nenapredniji, ni ne znaju za opcije Opere, a kamoli da ih koriste (cast izuzecima :D). Tako da njima nije bitno sta koriste, a napredniji, da oni su svesni, samo nemaju strpljenja. Ja ga nemam. :rolleyes:
Edit:
A taj makreting, sa verzijom na dva dana mi ide na nerve, od dana kad su poceli. I to pali samo kod ovih nenaprednijih, koje broj fascinira. :eek:
Ja sve manje verujem da će da vrate neke stvari koje su postojale, evo jedva su odlučili bookmarks da vrate, a od toolbarova i drgih ocpija za promenu interfejsa mislim da možemo da se pozdravimo. A izgovor za notes i tonu drugih sitnih opcija će biti - pluginovi. Živi bili pa videli :D
A ako sam u pravu (a nadam se da nisam), tom strategijom će izgubiti ionako sitan udeo u tržištu browsera. Osim ako ne planiraju da ulože tonu love u marketing.
Meni se cini da bi oni radije da odbace stare korisnike u korist novih kojima sve te opcije koje mi koristimo nisu potrebne niti znaju za njih.
i sta je sa tim brzim nadogradnjama kada po 10 dana nema nicega?
Dark Magician
13.7.2013, 1:20
i sta je sa tim brzim nadogradnjama kada po 10 dana nema nicega?
Godisnji odmori... :)
Dark Magician
14.7.2013, 18:52
Sada svi koji su rekli da 15, nece da brise 12. I ispravljali me. Da mi objasne kako je onda 15, izbrisala 12.16 i to jos 64-bitnu.
I uzela njeno mesto??!
!?
Ja sada imam tri verzije - dvce 15ice i jednu 12icu.
Nije niko nikoga brisao - samo su ove 15ice pokupile nešto podešavanja i speeddial.
Dark Magician
14.7.2013, 19:30
!?
Ja sada imam tri verzije - dvce 15ice i jednu 12icu.
Nije niko nikoga brisao - samo su ove 15ice pokupile nešto podešavanja i speeddial.
Pa kako se meni desilo? I to jos se sama nadogradila.
Na drugom racunaru nije, na kom drzim Next i 12.16.
To neki bug?? :eek:
Svakako se desilo.
Pa kako se meni desilo? I to jos se sama nadogradila.
Na drugom racunaru nije, na kom drzim Next i 12.16.
To neki bug?? :eek:
Svakako se desilo.
Evo kod mene obe opere i 12.16 i 15.0
http://www.dodaj.rs/t/3s/zi/Cdt7KOb/screenshot-166.jpg (http://www.dodaj.rs/?3s/zi/Cdt7KOb/screenshot-166.png)
Dok mi ne vrate ovo nema prelaska na novu verziju.
Nudila je Opera 15 da se instalira u Opera folder (gdje je opera 12) ali sam joj ja rekao da ide u novi Opera 15 folder, tako da imam obe. I koristim obe. Svaka ima svoje prdnosti ali ja bih volio da Opera 15 poprimi sve prednosti Opere 12 i da onda guraju nju, puno je brža.
zidan grobar
15.7.2013, 21:41
Jel ima neki nacin da se doda "Home" dugme ???
Dark Magician
16.7.2013, 12:05
Jel ima neki nacin da se doda "Home" dugme ???
Nema ga, bice u 16 ili vecoj verziji, jednog dana...
Marti Misterija
17.7.2013, 22:03
Ja vec neko vreme (od updatea na 12.16) ne mogu da pogledam niti jedan video jer mi stalno stoji "plug in disabled". Pod Opera:plugins svi plug-inovi su enabled, skinuo sam i instalirao poslednji Adobe flash player 11.8 ali jednostavno nista ne funkcionise a ja ne mogu da pogledam video. Cak mi i za baner u gornjem desnom uglu stoji "Plug-in disabled".
--ComputerBoy--
17.7.2013, 23:00
Opera Next mi je skroz bezveze, kao da su uzeli Google Chrome i dali mu ime Opera Next.
Aleksandar1987
17.7.2013, 23:41
Sve mogu da razumem, ali izbacivanje homepage-a nikako. Preko toga nikako ne mogu da predjem pa prema tome uninstall.
blast beat
17.7.2013, 23:59
Što više čitam utiske, to mi je draže što još nije izašla verzija za Linux, samo bih se nervirao kad je probam...
Ja vec neko vreme (od updatea na 12.16) ne mogu da pogledam niti jedan video jer mi stalno stoji "plug in disabled". Pod Opera:plugins svi plug-inovi su enabled, skinuo sam i instalirao poslednji Adobe flash player 11.8 ali jednostavno nista ne funkcionise a ja ne mogu da pogledam video. Cak mi i za baner u gornjem desnom uglu stoji "Plug-in disabled".
deinstaliraj flash plugin, pobrisi cache i instaliraj ponovo preko njenog "instalera". proradice. I meni se jednom desilo.
Ova petnaestica se naprasno počela retardirano ponašati?
Znači - stranicu mi otvara tipa 10-15sec. i onda je odjednom učita/otvori celu.
Za to vreme - ne opterećuje CPU, ali ne vidim ni da šalje zahtev ka Netu.
Čak i stranu 'About Opera' isto otvara 10-15sec...
Glič nikada veći.
A do juče se najnormalnije ponašala [koristio je najviše za Gugl servise koji ovde više nego korektno rade].
I da - verzija je 15.0.1147.141 [Stable].
Dobro došao na WebKit-U...
Da nisi pokupio neke browser defendere, web cake-ove i ostala čuda?
Imaš li neki anti virus koji ima web anti virus zaštitu? Znam da najnovija Avira ima problem sa najnovijim Chromeom...
Dark Magician
19.7.2013, 12:57
Opera Next 16:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/19/opera-next-16
Bitna stvar je da je dodat opera:flags, gde se mogu ukljuciti opcije, koje su jos probne, izmedju ostalog smooth scrolling.
Vala baš - sve što si naveo.
Juče uletim u add or remove, ili kako god da se to zove u Win7 da počistim neke igre koje ne igram mesecima i nađem gomilu nekih XYZ programa koje nisam nikada ni pokretao; i to baš te - WebCake i Defenender.
Evo - sada probao Operu, normalno radi.
Obožavam te programe koji ti ulete u sistem, a niko te ne pita želiš li ih.
edit:
Mašala, za dva meseca - četiri verzije...
Na žalost, pitaju te, ali tek kada odeš na custom install. Onaj ko programe instalira na quick/normal/silent će uvek, ali uvek pokupiti dodatna njesra poput tih browser defendera/web cakeova i gomilu drugih toolbarova i dodataka za browsere.
Zato ja i ne volim Google Chrome, zato što se uvaljuje u sistem preko drugih programa. Skineš flash player, oće da ti uvali Chrome. Flash player nije jedini.
I svaki program koji pokušava da se krišom uvali mi izaziva negativne simpatije i ne pada mi na pamet da ga koristim, ma koliko dobar bio (a nije, naprotiv).
Marti Misterija
21.7.2013, 14:36
deinstaliraj flash plugin, pobrisi cache i instaliraj ponovo preko njenog "instalera". proradice. I meni se jednom desilo.
Odradio upravo ovako kako si mi rekao - deinstalirao sve Adobe instalacije (flash plugin, shockwave player etc.) obrisao cashe i ponovo ih instalirao i ista prica - sve stoji da je OK ali i dalje svud gde ima video sadrzaj stoji samo ona "lego kockica" i kaze Plug-in disabled...
Dark Magician
24.7.2013, 18:24
Novi build:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/24/opera-next-16-upgrade
Još jedan update (Opera Next) jedva vredan pomena:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/07/26/opera-next-16-update
Dark Magician
27.7.2013, 20:20
Opera je ustvari, napravila genijalan potez. Imaju tehnologiju, koju im razvija google, tako stede resorse. A zahvaljujuci, mogucnostima, koje ce da unesu vremenom, bice superioran u odnosu na druge. Nadam se da ce umeti to da iskoriste. Jer im je ovo velika prilika.
Dok oni odrade to vremenom ostaće bez korisnika ako ovako nastave.
Opera je ustvari, napravila genijalan potez. Imaju tehnologiju, koju im razvija google, tako stede resorse. A zahvaljujuci, mogucnostima, koje ce da unesu vremenom, bice superioran u odnosu na druge. Nadam se da ce umeti to da iskoriste. Jer im je ovo velika prilika.
Bio je i do sada superioran browser u odnosu na druge, pa im to nije doneo dvocifren market share, dakle - nije to u pitanju.
Bio je i do sada superioran browser u odnosu na druge, pa im to nije doneo dvocifren market share, dakle - nije to u pitanju.
Što se mene tiče - to može i da im bude prednost.
Na pr. - gomila programa instalira raznu đubrad u Hrom i Mozilu, Opera je toliko mala na tržištu da je niko i ne dira.
Takođe - neću da tvrdim, ali nalazi se među najsigurnijim brauzerima, opet - verujem jer se niko i ne trudi da je razbije jer je koristi ~5% korisnika Neta.
Meni je samo žao što su svi iz fazona - Mozila izmislila ovo, Hrom ono; a zapravo je većina toga kopirana od Opere.
Dark Magician
28.7.2013, 14:26
Mogli bi sad da izvedu, jer imaju pristojan udeo na mobilnom trzistu.
I jesu svasta krali od Opere, i verovatno ce opet da kradu, uglavnom ne dobije zasluge, onaj ko treba.
Dark Magician
2.8.2013, 15:26
Novi build:
Disappearing text in Google search is no more!
Number of fixes for tab bar
... and more
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/08/02/opera-next-16-for-weekend-testers
Koristim verziju 12.01 i naravno svaki dan smara da pređem na noviju verziju. Kada instaliram tu novu na FB i još neke sajtove ne može da se uđe, čim pokušam Opera zakuca.
Pobriši ekstenzije i podešavanja sva vrati na default vrednosti i zatim uradi update.
Dark Magician
7.8.2013, 17:08
Novi Build: http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/08/07/opera-next-16-growing-up
Changelog:
DNA-7865 When Opera detects and offers to save credit card credentials, it shouldn't also save typed data to autofill at any case
DNA-8312 Make the spell checker even more robust and multi-process capable
DNA-8318 Handle possible dictionary's archive corruption
DNA-8523 Converting with IME doesn't call proper suggestions
DNA-8535 All the search favicons become Amazon
DNA-8871 Closing multiple tabs behavior
DNA-8965 Opera next Extension permissions tooltip broken
DNA-8994 Re-entering protocols file, javascript, and view-source does not work
DNA-9020 Check for new versions of updateable components on browser start
DNA-9118 Opera window is freezed after closing Opera browser in maximized state and opening Opera again
DNA-9270 Crash when closing while in fullscreen mode
DNA-9417 Arrow is misplaced on downloads popup
DNA-9439 Crash when opening new tab after tab with certificate/auth dialog has been closed
Ovi iz Opere se pravo pogubili, ne znaju 'de udaraju. :facepalm Pet hiljada nekih buildova a nista ne radi kako treba.
Opera 17 (http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/08/08/opera-17-first-developer-stream-preview)
A Opera 12 se zaledi i po 2 minuta. Tuga. :mad:
Ale[x]andar
9.8.2013, 12:31
Au, sudeći po vašim reakcijama ova nova opera ništa ne valja.
Ne instaliram ja to još barem 2 meseca.
Ja koristim 12.16 i nemam problema još uvek sa sajtovima koje najčešće posećujem. Valjda će uraditi nešto valjano sa tom novom operom u skorije vreme..
Pomenuta Opera 17 je developer build, dakle Opera 17 Developer, ima i drugačiju ikonicu od Next. To je onaj "treći kanal" koji su pominjali ranije. Dakle, imamo: standardnu (zvaničnu) verziju, , Next verziju (sa novim stvarima koje su skoro spremne za ubacivanje u zvaničnu verziju) i Develpoer - tu su najnovije stvari koje su tek ubačene, i testiraju se stabilnost, ponašanje, a te stvari i ne moraju da se zadrže do zvanične verzije.
Isto kao Firefox/Chrome - stable/beta/nightly.
Da, taj fazon, samo drugo ime. A najveća promena u 17 im je izgleda pin tab :D
Koji u "staroj" Operi ima godinama.
Pukli su skroz... Šteta...
Sladjan85
10.8.2013, 17:28
Ja ne vidim nikakve razlike u funkcionalnosti izmedju Opere i Chromiuma (to koristim). Imam oba browsera u portable varijanti, ponasaju se isto. Mislio sam da ce Opera biti inovativnija, a ono - obican klon. Pokusavam naci razlog za novu Operu ,ali ga osim stare slave i lepe ikonice - ne vidim.
Bio je to dobar browser. Nisu imali veliki share, ali tesko da ce i sada imati. Razlike izmedju Chromiuma i Opere su mizerne. Obican klon. Opera je brza, sve to stoji ,samo - klon sa malo izmenjanim interfejsom.
Neko je gore rekao da je prednost Opere, sto na nju razni installeri ne instaliraju dodatke, zbog malog market share. Ne vidim sta je tu prednost ,kad na portable verziji Chrome / Chromiuma / Firefoxa se isto ne instaliraju dodaci (nema ih u registry), a i u normalnim verzijama se to moze lako uninstal / disable.
Mogu developeri Opere da izbace jos 20 verzija, to vise nije Opera ,samo koriste ime nekad solidnog browsera.
blast beat
10.8.2013, 19:03
Koliko su svi pljuvali Operu ovde i po onome što sam čitao po netu, očekivao sam najveći krš. Međutim nakon što sam nažalost primoran da koristim shitblows 2 dana, rešio sam da instlairam 15-icu i ne vidim čemu silne zamerke. Sve ono što sam koristio u Operi u proteklih 6, 7 godina je tu, a i ono što nije vidim da ubacuju u verziji 16. Nadam se da će ubrzo izaći ova nova Opera i za Linux pa da mogu da uživam, jer je surfovanje na 12-ici postalo pravo mučenje koliko secka i koči.
Sve ono što sam koristio u Operi u proteklih 6, 7 godina je tu, a i ono što nije vidim da ubacuju u verziji 16.
Ili si se zbunio, ili si koristio samo neke najosnovnije funkcije. U pogledu dostupnih opcija i mogućnosti menjanja izgleda, Blink (WebKit) based Opera (15, 16...) je svetlosnim godinama iza Presto verzije (12). Samo deo stvari: Opera Link, Notes, Toolbars. Da ne pominjem da verziju za Linux još uvek nisu izbacili.
Sladjan85
10.8.2013, 20:49
Niko ne kaze da je Opera spora ili da je surfovanje sporije. Samo je obican klon sa i vise nego skromnim opcijama. Licno volim Chromium ,jer koristim sada nezavistan e-mail i IRC klijent. Pokusavam da shvatim smisao danasnje Opere. Chrome sa novom temom, ikonicom... Da li je to sve ?
blast beat
10.8.2013, 21:31
Opera Link postoji i na 15-ici, samo se zove synchronize. Kad klikneš na to piše Opera Link. ;) Ona brzina, i ubedljivo najbolji speed dial su i dalje tu. U podešavanjima fali dosta opcija, ali verujem da će sve to biti uskoro vraćeno. Mnogo brža je od Chromiuma, a speed dial ekstenzije za Chrome i Firefox nisu ni do kolena Operinom "fabričkom" speed dial-u. Ja na ovo gledam kao na potpuno nov web browser, zato i ne mogu puno da ga kudim, ipak je ovo sam početak.
Uh da, stavil su sync na 15-icu, nije bilo samo u prvim verzijama, moja greška. Ali mi bez veze skroz ta fora sa novim browserom, hoću i ja novi browser ali sa svim ili barem većinom naprednih opcija. Ovako mi svejedno, koristio Chrome ili ovo čudo. Mada se nadam da će u budućnosti skorijoj vratit neke stvari.
blast beat
10.8.2013, 21:58
Koliko vidim u objavama, u svakoj verziji dodaju još nešto od starih stvari. A Blink, tj. WebKit naspram Presto-a (makar ovog koji je bio aktuelan u poslednjih godinu, dve) je prilično bolji, nema onog zezanja sa nekim sajtovima. Tako da što se mene tiče, najveći minus za sada je što verzija za Linux i dalje nije izašla. Ali strpljiv sam... :)
Marti Misterija
10.8.2013, 23:54
Ima li ova Opera Next mogucnost da se rucno updatuje i gde se do djavola ovde nalazi opcija Wand da zapamtim pass i da mogu da je po potrebi koristim? Imam opciju da je zapamtim ali nikako i da iskoristim zapamceno...
Takodje, mogu li srodni tabovi da se grupisu kao u prethodnoj Operi? Ovo mi je sve mnogo siromasno, a nakon sto sam instalirao ON i regularna oprema je pocela da mi koci i brlja...
Ne mogu da se se grupišu kao pre. A ovo za lozinku, moraš da uneseš prvo slovo usernamea i da klikneš na ceo username kad se pojavi, i unese se i lozinka automatski, kao na Crhome... Ključić je bio daleko elegantniji.
Marti Misterija
11.8.2013, 0:07
Nekako mi je mnogo stvari bilo bolje i elegantnije reseno i iste su cinile Operu Operom tj. brouzerom koji smo koristili jer se razlikuje od drugih a ovo je vec izgubilo dusu (i kvalitet) kroz nedostatak svih tih "sitnica" i iskreno govoreci apsolutno mi je svejedno da li se se sve to novo sr@nje zvati Opera Next, Chrome ili whatever...
Dark Magician
12.8.2013, 10:38
Prestanite da kukate, kao da su odlucili da to bude to, moraju opet da implementirjau sve opcije. Nisu ih izbacili, nego treba da ih ugrade, za sta im treba vremena. Kad budu rekli da su zavrsili sa finkcijama, a i dalje fale. Onda treba da se bunite. Morali su da izbace nedovrseno, jer bi trebalo previse vremena, dok stignu sve, i stojalo bi prazno, a korisnicima bi delovalo kao da je prestao razvoj. A to je lose za svaku kompaniju.
A oni bi trebali da prestanu da smaraju sa abdejton na tu novu ne dovršenu verziju.
Dark Magician
12.8.2013, 11:35
A oni bi trebali da prestanu da smaraju sa abdejton na tu novu ne dovršenu verziju.
Mene uopste ne pita, mada na drugom racunaru se sama instalirala... :eek:
Ja koristim nedovrsenu, volim da testiram, tako da mi je zabavno. :aplauz:
Dark Magician
13.8.2013, 17:27
Novi build za Next:
CHR-1145 Update chromium to 1547.49.
DNA-9469 Geolocation badge indicator is displayed in addressbar after the user dismisses the dialog with the ESC key
DNA-8558 Dot separating badge icons is missing on Windows
DNA-9528 Fix Crash in FillPasswordForm
DNA-9411 After performing Paste and Go, Opera remains focused on address bar
DNA-8085 Make paste and go work even without focus in address bar
DNA-7912 Prevent javascript copy/paste fraud
DNA-8995 Can't search for strings starting with javascript
DNA-9351 Crash occurs when trying to copy more then one line of code with javascript in address bar
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/08/13/16-0-1196-41
Dark Magician
16.8.2013, 17:59
Jos jedan Next 16:
DNA-8270 Fixed problem with loading pages with Off-road mode
DNA-8338 Opera crashes when adding page with unknown protocol warning to Speed Dial
DNA-9259 Baidu speed dial search logo is cut off
DNA-9420 Geolocation badge indicator is displayed in addressbar after the user dismisses the dialog with the ESC key
DNA-9564 javascript:alert("hi") crashes opera.
DNA-9856 Crash when closing private window while downloading
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D35953%26amp;location%3D360&gaprod=operanext
Dark Magician
22.8.2013, 15:22
Next 16 build:
CHR-1183 Update chromium to 1547.57
DNA-10000 Some images does not finish loading with off road mode
DNA-10104 Opera Stable picks up 'Last Install Path' but writes to 'Last Stable Install Path'
DNA-7634 Save scroll offset to stash db instead of saving the whole content state blob
DNA-8512 Page address is not in the quotation marks on the permission dialog
DNA-9134 Translate strings for Opera 16
DNA-9261 Speed dial folder is misplaced on second load in custom builds
DNA-9503 crash on clicking link in page opened from stash
DNA-9894 Search queries with space replaced by about:blank when unfocusing the address field
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D35957%26amp;location%3D360&gaprod=operanext
Primeti sam sa mi se od pre dva-tri dana Opera 15 naprasno ubrzala. Odnosno startovanje browser-a se strahovito ubrzalo, i hladno i toplo. Doskora trebalo 10ak sekundi, a sad jedna ili manje. :eek:
Dark Magician
27.8.2013, 11:19
Opera 16 final:
Top changes (vs Opera 15):
W3C geolocation API,
form auto-filler,
support for jump-lists on Windows,
support for presentation mode on Mac,
better performance,
tons of bug-fixes,
opera:flags,
using Chromium 29 engine.
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D35965%26amp;location%3D360&gaprod=opera
Dark Magician
27.8.2013, 11:20
Nova Developer:
Changelog: https://files.myopera.com/kmielczarczyk/files/changelog.17.0.1240.0.txt
Download:
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D35961%26amp;location%3D360&gaprod=operadeveloper
Koristim operu koliko i internet. Dajem sansu, zasluzila je, ali ako ne budu jos brzi u timu za razvoj odoh na original, sto bi koristio ovu kopiju, ako znate na sta mislim.
Dark Magician
7.9.2013, 8:54
Besides bugfixes, the highlight of things of this Opera 17 Next release:
More settings and preferences, like startup handling options, manage search engines,
Pinned tabs,
DPI aware on Windows,
Enhanced extensions APIs and possibility to hide extensions buttons.
Change log:
http://files.myopera.com/alex-shpak/blog/changelog.17.0.1241.11.txt
Download:
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D36040%26amp;location%3D360&gaprod=operanext
Ne znamo.
To je odgovor u ime zajednice ili sami sebi persirate :ciao:
Salu na stranu, mislio sam da verzija 15 opere neodoljivo podseca na chrome. Kao da su pokusali da prosto prekopiraju.
Sve ono sto sam voleo, od prostog podesavanja pozadine, velicine speed dial kockica, do izvlacenja videa iz history-a, koje sam pregledao a nisu mogli da se download-uju sa sajta, bookmarks-a, baratanja kolacicima i sve one druge stvarcice pomocu kojih sam mogao da pristupam sajtovima na kojima nisam bio premium clan itd. E sad, mozda sve to moze i sada, samo ne znam kako.
Sigurno je bilo, ali ne mogu da nadjem.
Da li nekako mogu da stavim da mi sve slicice prikazuju stranice ili logo-e?
Sve mi je jedno da li su stranice ili logoi, ali mnogo glupo izgleda pola- pola :to_care:
^
Ako misliš na speed-dial, ako hoćeš sve da ti bude prikazano kao sličice aka screenshotovi, stavi osvežavanje na 30min.
Osveži, pa ako nećeš da ti stalno osvežava - stavi 'Reload every > Never'.
A to - da ti sve budu ikonice aka logoi ne znam kako ide...
Tako sam radio na operi 12.16, ali nevidim nigde tu opciju na operi 17?
Dark Magician
9.9.2013, 10:47
Tako sam radio na operi 12.16, ali nevidim nigde tu opciju na operi 17?
Zato sto je nema.
Opera Next nema mnoge opcije koje je imala ver. 12. Polako redom testiraju i ubacuju.
Dark Magician
12.9.2013, 12:07
18 Developer:
The initial new features are:
Moving tabs between windows works on Mac and Windows
Lots of bugs are fixed
Installing themes is stabilized and enabled by default
New engine version
Changelog:
https://files.myopera.com/bkazmierczak/files/Opera_initial_18_dev_changelog.txt
Download:
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D36044%26amp;location%3D360&gaprod=operadeveloper
Jel njima neko plaća za ovo!?
Po ko zna koji put u Operi gledam 'prečicu' za [#fakin'] kurir [namerno malim slovom]...
A nešto bi mi čudno bilo da iko iz uprave te 'novine' i zna šta je to Opera.
"]47251
47252
Opera Developer 18.0
Dark Magician
17.9.2013, 9:18
Jel njima neko plaća za ovo!?
Po ko zna koji put u Operi gledam 'prečicu' za [#fakin'] kurir [namerno malim slovom]...
A nešto bi mi čudno bilo da iko iz uprave te 'novine' i zna šta je to Opera.
Opera Developer 18.0
Verovatno, i pre ce biti da je preko Google reklama, nego da su direktno isli u Operu.
kapetan_Miki
28.9.2013, 14:49
eh ovako, isprobao sam najnoviju operu i sve je divno i krasno osim jedne stvari - ne radi dobro pop up blocker, koji bi valjda trebao da bude "pojačan" adblock plus ekstenzijom.
za test koristim www.pesedit.com (http://www.pesedit.com) sajt, koji ima dva pop up-a, jedan kad se otvori blog, a drugi kad se otvori njihov forum.
opera i maxthon uopšte ne blokiraju ta dva pop up-a, dok chrome i firefox bez problema to odrade.
zna li neko kako to rešiti ili je zaista tako slab taj aspekt kod opere?
eh ovako, isprobao sam najnoviju operu i sve je divno i krasno osim jedne stvari - ne radi dobro pop up blocker, koji bi valjda trebao da bude "pojačan" adblock plus ekstenzijom.
za test koristim www.pesedit.com (http://www.pesedit.com) sajt, koji ima dva pop up-a, jedan kad se otvori blog, a drugi kad se otvori njihov forum.
opera i maxthon uopšte ne blokiraju ta dva pop up-a, dok chrome i firefox bez problema to odrade.
zna li neko kako to rešiti ili je zaista tako slab taj aspekt kod opere?
Ma da i ja to ne mogu da blokiram.Poludecu od silnih otvaranja prozora i spamova.Osecam se po nekada kao tupan koji komp koristi samo za pateticne statuse na FB i samo klikce po svemu.A stvarno ono se nekada samo otvara ili slucajno kliknem jer ne mog da blokiram :boxing::boxing::boxing:
isprobao sam najnoviju operu
Koju najnoviju? Kod mene na 12.16 i na 17.0.1241.28 blokira bez problema.
kapetan_Miki
28.9.2013, 15:51
Koju najnoviju? Kod mene na 12.16 i na 17.0.1241.28 blokira bez problema.
zadnja zvanična verzija koja se može skinuti sa opera sajta:
Opera 16.0.1196.80
i na toj verziji ne blokira pop up-e. jedino chrome i FF to odrade kako treba.
Dark Magician
28.9.2013, 16:18
zadnja zvanična verzija koja se može skinuti sa opera sajta:
Opera 16.0.1196.80
i na toj verziji ne blokira pop up-e. jedino chrome i FF to odrade kako treba.
I ja mogu za 17 da tvrdim da radi na tom sajtu (blokira pop-up).
Evo sad sam instalirao i 16 i na njoj blokira bez problema. Nesto kod tebe nije u redu. U desnom gornjem uglus mozes videti da je blokirano.
http://www.dodaj.rs/?41/aU/bwVmTfL/opera.png
kapetan_Miki
28.9.2013, 18:02
Evo sad sam instalirao i 16 i na njoj blokira bez problema. Nesto kod tebe nije u redu. U desnom gornjem uglus mozes videti da je blokirano.
http://www.dodaj.rs/?41/aU/bwVmTfL/opera.png
pa vidiš da je još neko napisao da mu ne blokira, nisam jedini.
probaj izbrisati sav history i data, zatim ponovo učitaj stranicu i proveri ima li pop up-a.
Dark Magician
28.9.2013, 19:11
pa vidiš da je još neko napisao da mu ne blokira, nisam jedini.
probaj izbrisati sav history i data, zatim ponovo učitaj stranicu i proveri ima li pop up-a.
Nema potrebe, samo otvoris private window.
Erm...
Tek skoro mi pade na pamet da počnem da koristim opciju označavanje dela teksta i 'Search With'.
Opcija je super - samo, jel postoji mogućnost da se rezultati izbacuju u novom tabu, a ne u istom!?
#BTW - Opera 12.16, Build 1860
@PsyDuck
Opcija Reuse Current tab mora biti prazna
kapetan_Miki
29.9.2013, 18:12
ispravka netačnog navoda, blokira pesedit.com u potpunosti dok se koristi "adblock", a ja sam u prvi mah testirao sa "adblock plus".
ali problem je u tome što meni u operi, isto kao u chrome-u, "adblock" ponekad ledi neke sajtove, tako da nema svrhe da ga koristim.
Dark Magician
29.9.2013, 18:18
ispravka netačnog navoda, blokira pesedit.com u potpunosti dok se koristi "adblock", a ja sam u prvi mah testirao sa "adblock plus".
ali problem je u tome što meni u operi, isto kao u chrome-u, "adblock" ponekad ledi neke sajtove, tako da nema svrhe da ga koristim.
Koje sajtove ledi? Ja ga korsitim dosta dugo i nisam primetio, koristim zajedno sa Ghostery, koji stvarno povremeno moram da gasim, jer ****e neke sajtove npr. The Daily Show i Colbert Report.
kapetan_Miki
29.9.2013, 19:02
Koje sajtove ledi? Ja ga korsitim dosta dugo i nisam primetio, koristim zajedno sa Ghostery, koji stvarno povremeno moram da gasim, jer ****e neke sajtove npr. The Daily Show i Colbert Report.
iste sajtove koje ledi i na chrome-u, ne uvek ali dovoljno često da iritira. tipa moddingway, facebook, zatim sajtove i blogove na kojima ima flash sadržaja.
i 100% je do adblock-a.
Dark Magician
29.9.2013, 19:27
iste sajtove koje ledi i na chrome-u, ne uvek ali dovoljno često da iritira. tipa moddingway, facebook, zatim sajtove i blogove na kojima ima flash sadržaja.
i 100% je do adblock-a.
Meni ne.
kapetan_Miki
29.9.2013, 20:20
Meni ne.
znam, na laptopu koji je slabija mašina od mog desktopa isto nema problema.
neko ima, neko nema problema, zavisi od kompa do kompa.
kapetan_Miki
4.10.2013, 12:56
nije ni do adblocka, malopre s kolegom na pauzi i priča mi kod njega u firmi prošle sedmice reinstaacijul sistema radili i svež chrome nabačen i dešava mu se identično kao i kod mene.
izgleda da je ipak do flasha za chrome i ničega drugog. a takav isti koristi sad i opera.
Sladjan85
4.10.2013, 13:12
Instaliraj stariju verziju flash playera, 2-3 verzije stariju.
Dosta Problema sa Flashom i starijim mašinama ovih dana i od poslednjeg update-a Flasha. Marko93 je u jednom postu to detaljno objasnio.
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1795015&postcount=7
kapetan_Miki
4.10.2013, 15:10
kod mene konkretno nije starija mašina, ali taj problem imam već odavno.
na kršu od laptopa nema uopšte tog problema.:paranoia:
Dark Magician
9.10.2013, 9:23
Opera 17 final
Changelog:
https://files.myopera.com/bkazmierczak/files/O17_fianl_changelog.txt'
Download:
http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D36087%26amp;location%3D360&gaprod=opera
Dark Magician
10.10.2013, 23:18
Sinhronizacija ce poceti da se nazire od verzije 19, pravo pitanje je koliko ce trebati za punu implementaciju.
A od verzije 98.15 će imati sve ono što ima u verziji 12.16. http://bachi.users.sbb.rs/kezovi/slap.gif
kapetan_Miki
11.10.2013, 13:40
A od verzije 98.15 će imati sve ono što ima u verziji 12.16. http://bachi.users.sbb.rs/kezovi/slap.gif
baš sam namerno isprobao tu zadnju verziju 12ke (12.16) i primetio sam da je osetno sporija u renderiranju od svih drugih browsera kad se stave adblock i flash player pluggin.
baš sam namerno isprobao tu zadnju verziju 12ke (12.16) i primetio sam da je osetno sporija u renderiranju od svih drugih browsera kad se stave adblock i flash player pluggin.
Istina - Opera je i bez navedenih ekstenzija dosta tromija, od recimo Hroma [koji ne volim, ali ga vidim u novim verzijama Opere]...
Ali - Opera to nadoknađuje onim ostalim stvarima koje nosi pod sobom: sync, notes, etc.
Ja sam i dalje na 12.16 - nove verzije su super brze i kompatibilne sa Gugl servisima [meni bitno], ali ono - počevši od Passwor Managera pa nadalje, to nema veze sa Operom.
mp3lopov
11.10.2013, 16:43
Sto vise "budzim" ovu Operu 17 stable, sve vise i vise usporava. 5 sekundi da se prikaze speed dial. Google mapmaker na pocetku sjajno radio a sada bas i ne, prilicno dugo se ucitava. I dalje mi fali milion stvari. Ima neka ekstenzija da radi ono sto radi Imagus na 12.16? Instalirao sam ImagePreviewer ali on ne radi :/ Opera 12.16 polako otkazuje pa sam prinudjen da predjem na ovaj stabilni krs. :mad:
gorankxx
11.10.2013, 16:48
Pa imas imagus za operu 15+
http://my.opera.com/Deathamns/blog/opera-extension-imagus
mp3lopov
11.10.2013, 17:12
Danas kada sam posetio sajt, nista se nije desavalo, tj. nisam mogao da izaberem Operu. :confused:
mp3lopov
11.10.2013, 17:22
Ne mogu da namestim Imagus da radi sa Operom 17. :nov_mad2:
Obrisao pa ponovo instalirao i sada radi. :D
Moze li se nekako staviti ikonica za home page kao na firefox i chromu???:dedica:
Dark Magician
17.10.2013, 8:49
Moze li se nekako staviti ikonica za home page kao na firefox i chromu???:dedica:
Ne, jer ta opcija jos nije ubacena. Tretiraj 15+ kao gole verzije kojima se polako dodaju stvari.
Dark Magician
17.10.2013, 16:06
Opera Next 18:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/10/17/opera-18-next-has-landed
Pa ne znam o kakvim mi to brzinama govorimo, jer ja kada kliknem na neki link, meni se odmah otvori. E sad, da li se otvara 0,2 sekunde brže ili sporije od n browsera je totalno nebitno.
Ja sam je instalirao opet posle duze vremena i odusevljen sam njenim radom,cak sam instalirao chromove dodatke.
Radi bolje i brzije od Palemoon i SRWare Iron i nadam se da ce raditi jos bolje.
Ja samo ne znam koliko više verzija postoji...?!
Nadam se da će oko nove izaći finalna [nekada davno je u to doba izlazila konačna, stabilna, celovita] verzija.
GC secka kad otvaram neki novi tab :/ pa resih da instaliram operu na novom sistemu, opera u YT nece da pusti novu pesmu kad se klikne na neki... Sta je ovo nijedan browser ne radi kako treba ili je moj komp mator :/
blast beat
5.11.2013, 22:16
Firefox, Qupzilla....
Shift+Ctrl+N Rules :-)
Samo mi nije jasno jel se brise i flash player history, adobe rider i ostatak historiy-a koji se koriste za vreme surfovanja preko ovog ,,sigurnog'' moda?
I jel zna neko, mrze me vise da cackam, kako da sprecim tracking?
Dakle - imam problem koji ne znam jeli vezan samo za Operu [12.16] ili imaju svi korisnici...
Koristim Hotmail.com aka Live.com i Yahoo.com za mejlove [ok, koristim i gMail, ali sa njime nemam probleme] - ostavim Hotmail i Yahoo na tome da sam loginovan do daljneg, ali me večito sign-outuje.
Tj. Yahoo me sign-out-uje, dok mi Hotmail izbacuje nebulozno obaveštenje [dole navedena slika].
Zna li ko o čemu se radi!?
Mislim, nije meni problem da pritisnem Ctrl+Enter - nego to do skora nije radio/smarao.
Dark Magician
29.11.2013, 3:01
Dakle - imam problem koji ne znam jeli vezan samo za Operu [12.16] ili imaju svi korisnici...
Koristim Hotmail.com aka Live.com i Yahoo.com za mejlove [ok, koristim i gMail, ali sa njime nemam probleme] - ostavim Hotmail i Yahoo na tome da sam loginovan do daljneg, ali me večito sign-outuje.
Tj. Yahoo me sign-out-uje, dok mi Hotmail izbacuje nebulozno obaveštenje [dole navedena slika].
Zna li ko o čemu se radi!?
Mislim, nije meni problem da pritisnem Ctrl+Enter - nego to do skora nije radio/smarao.
Ovo obavestenje je prilicno jasno, iz sigurnosnih razloga te gase, pogledaj da li Yahoo ima opciju u podesavanjima da ti ostavi ukljuceno.
A verujem da je za Hotmail slicna prica.
Sladjan85
29.11.2013, 12:12
Opera 19 Developer (http://www.opera.com/computer/thanks?partner=www&par=id%3D36255%26amp;location%3D360&gaprod=operadeveloper)
gorankxx
29.11.2013, 16:04
Daj sto pravis zabunu, to je verzija od prosle nedelje i rekli su da je to zadnja 19-ica.
Sladjan85
29.11.2013, 17:28
To je verzija koja je stara 5 dana. Kakve veze ima sto je to poslednja verzija 19 developer ? Zna se cemu sluzi developer verzija.
Dark Magician
29.11.2013, 19:38
Nema nikakve veze, jer taj Developer stream ce da dobije i novu verziju (20) automatski. Ne pravi nikakvu zabunu. Sledece nedelje ce to biti, a 19 prelazi na Next kanal.
Ja imam 12.16 x64 koju ne koristim mesecima, ali je cuvam. I Next i Developer na racunaru da bih pratio sta se desava.
U ovoj 19 mozes da iskljucis Google banner u Speed Dial, samo su bezveze zakomplikovali da to uradis.
gorankxx
29.11.2013, 20:00
Evo jedan zanimljiv clanak
Chrome, Opera pass Epic Citadel demo's Web graphics test
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57613881-93/chrome-opera-pass-epic-citadel-demos-web-graphics-test/?part=rss&subj=news&tag=title
Dark Magician
29.11.2013, 21:21
A to je just in time pristup, kao sto je na Android-u pristup sa Dalvik.
Sto je gubitak na performansama, s toga je Google u Kit-Kat dodao ART (alpha/beta fazi) koji vrsi ahead of time, da smanji kasnjenje i doprinese performansama.
Verovatno ce i za ovo, jer iz principa nece da usvoje Mozilla resenje.
Mada zanimljivo na Mac-u je brzi Chrome, nesto imam utisak da su to namerno koristili, umesto Win.
Sto se mene tice, radi bolje FF u odnosu na Next 18, probao sam taj demo jos kada su ga predstavili i prvi Nightly koji je to mogao.
Sladjan85
29.11.2013, 21:53
Koristim vec neko vreme Opera Developer 19 i nisam bas zadovoljan performansama. Chromium brze otvara stranice za nijansu i iskreno bolje pusta YT klipove. Kod YT klipova susreo sam se sa 3 problema :
- Opera 19 non stop mi fura HTML5, a ne Flash
- Nisam uspeo rucno da ubacim portable flash 10.3 kao u staroj Operi / Chrome / Chromium / Firefox, gde su lepo bili folderi za plugins. Nisam skontao kako da iskljucim HTML5 takodje i da guram samo Flash, koji je blago receno daleko brzi.
- dok na desktopu se te razlike ne vide drasticno ,dotle se na malom netbook itekako vide. Intel Atom u Operi vuce YT video do 360p bez seckanja, dok Chromium lepo i glatko 720p
Ono sto mi se svidja kod Opere jeste tema i izgleda nekako "luksuznije" od Chromiuma, ali mislim da su (bar u mom slucaju) performanse losije. Isto tako kliktanje na novi tab na slabijim racunarima je sporije nego na Chromiumu. Kao da ona mini animacija napravi lag.
Dark Magician
30.11.2013, 2:20
Evo ti resenje (http://www.chromeactions.com), ima opciju i za forsiranje player-a, automatsku rezoluciju, velicinu prozora, centrira video...
P.S. Developer Stream nije bas ono gde zelis da testiras brzinu i fluidnost, to je alpha verzija.
Probaj Stable kanal ili eventualno Next.
Sladjan85
30.11.2013, 14:57
Sada cu da probam taj dodatak. Iskreno ni Next verzija nije nesto posebno drugacija. Verovatno se ovo ne primeti na Quad Core (i sam imam i redovan racunar), ali eto na netbook, chromium daleko bolje barata sa YT i nekako je brzi i fluidniji.
Na zalost nece na Developer verziji iako je uspesno instaliran i vide se sve opcije :
http://s9.postimg.org/6futug7iz/image.jpg (http://postimg.org/image/6futug7iz/)
This plugin is not supported. Probao bih i na Next verziji, ali tu ne mogu da nadjem portable varijantu.
Dark Magician
30.11.2013, 18:22
Imas li ti flash?
Sladjan85
30.11.2013, 19:03
Da ... Radi svuda osim u Operi Developer. Btw, zasto samo u Operi ne mogu rucno da se ubace flash fajlovi u Plugins folder ? U Chrome, Chromium, staroj Operi i Firefoxu sa tim nema problema.
Mada isti je slucaj i preko installera. Forsira HTML5. Mislim da cu odustati od 19 dev, videcu da li normalna verzija isto tako zeza.
Dark Magician
30.11.2013, 19:31
Ne znam pouzdano, ali mislim da to nema vise.
Instaliraj flash regularno.
Kod mene na developer verziji flash radi.
Dark Magician
30.11.2013, 21:35
Kod mene na developer verziji flash radi.
On hoce da stavi portabilnu verziju, a to nece koliko vidim.
Ja nemam portabilni flesh pa da proveravam.
Zasto je opera pocela da mi izbacuje "click to run Adobe Flash Player" umesto da jednostavno pusti klip? To je malopre pocelo da mi se desava....
Ja sam to primetio na Next ,na Developer samo tuce HTML5 :)
Sredio sam... "Omenu" i samo dečekiraš "off-road mode"... jedva sredih, poludeo bih... :D
Na operi 18 mi ne radi java. Sa tim problemom se nisam ranije susretao.
I da li je moguce na ovoj operi nekako smanjiti ikonice na speed dial-u?
Do skora sam koristio 12.6(cini mi se, vec sam zaboravio pre se apdejtovala sama). I jedinu zamerku koju sam imao na staroj operi je crash-ovanje.
Dok drzis Ctrl zakotrljaj tockic na misu i podesavaj velicinu po zelji :-)
To sam resio, a sta sa javom da radim?:icon_scra
Imam poslednju instaliranu, ali ne prepoznaje da je instalirana.
Ja sam imao slican problem... Ne znam dal je opera bila pokrenuta dok se instalirala java ili sta vec, uglavnom zabagovalo... Instalirao sam javu ali nije bila prikazana u operi. Obrisao sam javu, restartovao komp i ponovo instalirao bez prethodnog pokretanja opere i proradilo je. Probaj. Ne bi trebalo mnogo vremena da ti oduzme...
Dark Magician
3.12.2013, 18:35
Dok drzis Ctrl zakotrljaj tockic na misu i podesavaj velicinu po zelji :-)
To nije bas ono sto je on hteo, vise ja prirucna varijanta.
A stvarno prilagodjavanje Speed Dial je najavljeno nedavno, samo ne znam da li ce da stigne za Developer 20 ili kasnije.
To nije bas ono sto je on hteo, vise ja prirucna varijanta.
A stvarno prilagodjavanje Speed Dial je najavljeno nedavno, samo ne znam da li ce da stigne za Developer 20 ili kasnije.
Pa ako ti znas bolje coveku da pomognes, nemoj da se ustrucavas. A mozes i meni ili bilo ko ko je upucen. Trebaju mi dve stvari za sada.
1.Cekirao sam kvadratic za sprecavanje pracenja fizicke lokacije, ali i dalje mi iskacu prozorcici tipa> Dragana iz Cacka zeli da se upozna sa tobom... Nemam sta da krijem, ali me nervira sto server iz Arizone zna odakle sam konektovan.
2. U ranijim verzijama udjem u history i izaberem filmcic koji sam odgledao preko opere i dowloadujem. Dal je i kako sada to moguce?
Dark Magician
3.12.2013, 20:18
Pa ako ti znas bolje coveku da pomognes, nemoj da se ustrucavas. A mozes i meni ili bilo ko ko je upucen. Trebaju mi dve stvari za sada.
1.Cekirao sam kvadratic za sprecavanje pracenja fizicke lokacije, ali i dalje mi iskacu prozorcici tipa> Dragana iz Cacka zeli da se upozna sa tobom... Nemam sta da krijem, ali me nervira sto server iz Arizone zna odakle sam konektovan.
2. U ranijim verzijama udjem u history i izaberem filmcic koji sam odgledao preko opere i dowloadujem. Dal je i kako sada to moguce?
Nisam ja nista rekao protiv tvoje pomoci. Samo sam naveo da prave opcije za to (kao u 12), jos nisu ni ugradjene. Ima doduse u flags malo da se prcka, ali ne mnogo.
1. To je na sajtu da li ce da postuje, a ne moraju. Ako hoces vise koristi proxy ili Operin Off-road (ako ti je to dovoljno).
2. Ne znam ni da je pre moglo, ja svakako nisam koristio niti imao potrebu za tim. S toga ne mogu ni da pomognem.
Jesu li konačno ubacili ovu mogućnost? Prečice i ključ.
Dark Magician
3.12.2013, 20:24
Jesu li konačno ubacili ovu mogućnost? Prečice i ključ.
Ne. Podatke za login automatski ubaci u polja kada krenes da kucas, ukoliko je sacuvana.
Ostajem i dalje na verziji 12.16.
Dark Magician
3.12.2013, 20:37
Ostajem i dalje na verziji 12.16.
Mozes i dve paralelno. Tako ces najlakse znati kada nova postane dovoljno dobra za tebe.
JA odavno koristim LastPass, tako da m prelazak na novu verziju nije pretstavljao problem.
Bookmark bar ima u developer verziji opera://flags/#quick-access-bar
http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=47776&stc=1&d=1386096867
Dark Magician
3.12.2013, 21:19
Ima i bookmark ektenzija (https://addons.opera.com/en/extensions/details/bookmarks-manager/) od Opere zvanicno.
Iz nekog razloga im je to draze, od integracije...
Ne. Podatke za login automatski ubaci u polja kada krenes da kucas, ukoliko je sacuvana.
A kako da izbacim neki od login podataka koji je sačuvan? Greškom sam jednom unio nešto pogrešno i sad mi stalno nudi i to.
Bookmark bar ima u developer verziji
E to (i razne druge stvari iz stare Opere) ja čekam za neku final verziju.
Dark Magician
4.12.2013, 18:21
Next 19 (http://blogs.opera.com/desktop/2013/12/opera-desktop-browser-initial-19-next-edition-19-0-1326-9/)
Moze da se iskljuci Speed Dial Google search (onaj glupi banner koji samo bode oci). Tako sto se aktivira Power User settings (up, up, down, down, left, right, left, right, B, A, enter) ode se na stranicu od Settings, pa se to unese.
Paladin,
Settings>Privacy & security>Passwords>Manage saved passwords, i onda nadji sta ti ne valja i obrisi, i sledeci put kad uneses ispravno kazi da zapamti.
Takodje ova nova Next ima Bookmark bar, tako da uskoro stize i u stabilnu verziju.
Jako idiotski izveden moment sa bukmarkovima...
A od sinhronizacije istih sa starijih verzija - ništa!? Ili - sinhronizacija šifara? [mislim da sam ih gomilu i pozaboravljao, sve je to OperaLink lepo radila za mene...]
Nisam skapirao ulazak u Power User settings!?
edit:
Nisam se puno banktao sa novim Operama, nego mi sada palo na pamet da je Opera pre bila 'otporna' na razne [užasne] toolbarove koji su se često lepili za FF, IE i Chrom... Kakva je situacija sada kada koristi Guglov motor?
edit no.2:
skapirao Power User... Permutovao A i B.
Po pitanju toolbarova situacija je dobra, nema da neke aplikacije mogu da se instaliraju i uvale svoje search engine i toolbar itd.
Takodje dobra stvar u odnosu na chrome ja da nema raznih update programcica koji cuce u taskmanageru i jedu resurse kao sto je to slucaj s chrome-om.
Dark Magician
4.12.2013, 22:58
Sinhronizacija je u fazi testiranja.
Bice dodato za sifre i bookmark i sve ostalo, kad zavrse.
Isto tako, bice iskljucena kada predje u stabilan kanal 19-ica, jer je bagovit sistem.
Ne smatrajte da je zavrseno.
Ja se redovno bunim na blog-u sta fali.
I dobijam informacije nazad u vezi tih funkcija.
Recimo Open dijalog je tesko napraviti, zbog Chromiuma, to mi je direktno rekao jedan iz Opere. Tako da ce videti da li ce i kako to napraviti.
Mada ni oni sami ne mogu da se dogovore, jer mi je drugi rekao da je to ''dizajnerska odluka''.
Da bi ga ovaj demantovao i rekao da je problem tehnicke prirode.
A meni je to veoma bitno.
Trenutno na spisku je da Speed Dial dobije razlicite mogucnosti za prilagodjavanje.
Recimo Open dijalog je tesko napraviti
Onaj prilikom downloada?
Dark Magician
4.12.2013, 23:08
Onaj prilikom downloada?
Da, taj.
gorankxx
10.12.2013, 17:58
Stigla je 20 - ica, developer verzija naravno
Nikola16789
15.12.2013, 22:18
Jel postoji "recently closed tabs" u Operi 18.0.1284.63?
gorankxx
15.12.2013, 22:21
Ima u svim novijim verzijama, gore na Opera dugme 4 po redu tako je barem na dev. ver.
Nikola16789
15.12.2013, 22:27
Jel moze da se izvuce dugme u tab bar kao sto je bilo u V12?
EDIT: Izgleda da ne moze, ali sam nasao "Reopen last closed tab" na desnom kliku na tab bar.
Jel moze da se izvuce dugme u tab bar kao sto je bilo u V12?
To bih i ja volio. Bilo je puno praktičnije nego ovo sada.
Nikola16789
17.12.2013, 22:56
Jos jedan problem na Operi 18, ne radi html5 player na YT. U podesavanjima je podeseno na flash player, ali neke videoclipove uporno pokusava da otvori u html5 playeru koji ne radi. Jel ima neko resenje?
Dark Magician
18.12.2013, 1:23
Jos jedan problem na Operi 18, ne radi html5 player na YT. U podesavanjima je podeseno na flash player, ali neke videoclipove uporno pokusava da otvori u html5 playeru koji ne radi. Jel ima neko resenje?
Ovo (http://www.chromeactions.com/index.html) i u opcijama namesti force Flash. Nije problem sto otvara u HTML5, nego sto trenutno ne rade rezolucije kako treba u Operi, i dalje nisu popravili...
Nikola16789
18.12.2013, 1:34
Odlicno, ovo radi posao, hvala!
Instalirao sam Operu 18 e sad koji god klip na YT da pustim prvo mi stoji preko snimka sivo sa Play znakom i piše klikni da bi pokrenuo Adobe Flash Player.
Može li ikako ovo da se isključi da bude normalno?
Isto važi i za igre na netu i neke like.
Verovatno ti je ukljuceno Rezim van puta
Idi na opera dugme i iskljuci.
Stabilna 19.0
link (http://blogs.opera.com/desktop/2014/01/opera-19-going-stable)
Имам проблем са приказивањем малих сличица на једном форуму на Опери и Хрому док на Мозили све супер ради до чега може да буде? Имам на компу ону последњу 19 верзију систем Вин7, док на лаптопу имам 12. за Линукс.
Ako je i na Operi i na Chrome isti problem, verovatno je neki bug u endžinu (oba browsera koriste isti). A možeš nam dati i link da pogledamo.
Ево:
http://www.dodaj.rs/t/3V/3O/2KKuTbOT/jovan.jpg (http://www.dodaj.rs/?3V/3O/2KKuTbOT/jovan.png)
Takodje balkan oglasi rade samo u explorer-u.
Може ли тај баг некако да се исправи?
Kako da ubacim bookmarkse iz chroma u operu?
Aleksandar1987
5.3.2014, 23:54
Nova Opera 20 radi perfektno. Ima sve sto treba jedan browser da ima... :) Jos samo da nadjem addon da ide direktno na homepage kad otvaram novi tab.
Dobro napreduju, na svakih godinu dana po jedna značajnija opcija. Ali barem radi ok.
Пријатно сам изненађем Опером! Чак и са Флешом 12, брза је к`о муња!
Koristio sam Operu,dok je Opera bila Opera. Sad kad je postala Google Chrome broj 2,izbrisao sam je.
Ja i dalje koristim 12.16 verziju i nadam se da neće zastareti dok Opera ne izbaci verziju 50 (kako su krenuli ovim tempom, to će biti za još 3 godine) koja će imati mogućnosti kao 12.16 verzija.
A ako se to ne desi, moj prvi izbor je Pale Moon browser.
I ja sam na 12.16 verziji zbog dve opcije kojih na žalost nema na novijim verzijama, a bez kojih ne mogu.
Koja ludost i ironija... Čekaš nešto godinama da bi dobio ono što si već imao. :eek:
Zna li ko kako da bekapujem ovaj bar - kako u slučaju ponovne reinstalacije sistema ne bih morao da ganjam ponovo koje sam sajtove držao...?!
[Opera 12.16]
A i dalje mi nije jasno zašto nisu u pozadini radili novu Operu, pa je u promet izbacili kada koliko-toliko liči na Operu, a ne na našminkani Hrom.
Zadnji put kada sam ušao u zadnju verziju [mislim da je bila 56.3] i dalje joj je falilo jedno 70% stvari koje su na 12.16 podrazumevajuće.
I dalje nedostaje sličan % stvari, eto tek skoro staviše u Opera Next opciju da se prikaže puna adresa u address bar.
Prvo sam mislio da kasniš 20ak dana sa [lošom] prvoaprilskom šalom, a onda sama Opera ponudila da se apdejtuje.
Hm, ni za prošlu - a ni za ovu verziju ne postoji change-log!?
http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/
ni za prošlu - a ni za ovu verziju ne postoji change-log!?
Zato što ništa nije promenjeno? :busted:
Ima na blogu info - u pitanju je čisto sigurnosni apdejt:
http://blogs.opera.com/desktop/2014/04/opera-12-17/
Nikola16789
27.4.2014, 23:03
Imam problem sa Magic Actions for YouTube ekstenzijom, kada prebacim u "nocni mod" desava se ovo:
http://www.dodaj.rs/f/40/KO/2EkEL27l/aaa1.jpg
ne znam kako da popravim. :confused:
Da li je i kod vas Google prebačen na onaj stari izgled, gde nema čak ni opcije za pretragu po unetoj slici? Kao da opet rade browser sniffing i zakidaju korisnike Opere... Ili je to samo kod mene?
Da kod mene je tako vec par dana, prilicno me nervira, zato koristim search bar.
Instalirajte User-Agent Switcher (ima ga u zvanicnoj Opera online ext. ponudi), prebacite na
Opera for Windows, i Google homepage ce se vratiti u normalu.
Super, ovo radi posao. Stara je imala opciju za menjanje user agenta, a u novoj nisam uspeo da je nađem. Glupost. Najgore je što mi nije radila ekstenzija koja kada kliknem desnim na sliku dodaje opciju da traži tu sliku na google image (u stvari shortcut do google search by image). Sad radi super.
Opera 21
>>
With Opera 21 we made the jump to using Aura, a technology that allows us to hardware-accelerate the entire browser, including the user interface.
The team here put a lot of effort into getting Aura to work properly with Opera and the benefits are already paying off. Aura allows for smoother, snappier animations with a more responsive feel. So far, we have only scratched the surface of this technology, and Opera 21’s primary intention was to get Aura working and stable. In the future, you will see further benefits as it allows us to give everything that little extra bit of polish!
>>
link (http://net.geo.opera.com/opera/stable?utm_medium=sm&utm_source=opera_destkop_blog&utm_campaign=desktop_release)
edit:
Zanimljivo - samostalno je povukla podatke sa 12.17; i speed-dial i šifre ka nalozima.
Ale[x]andar
8.5.2014, 3:35
Instalirao sam upravo novu operu (skok sa 12.16 na 21).
Neverovatno koliko je brža od one verzije koju sam koristio.
Ali, koliko vidim, i neverovatno koliko više "jede" memorije. Mislim, nije da mi smeta, ali opet, mnogo je.
Radi baš glatko, nekako leti sve fino, izuzetno sam zadovoljan što se tiče brzine.
Ali, što se tiče podešavanja, kostumizacije i slično, razočaran sam maksimalno.
Pa mnogo korisnih stvari sa ranijih verzija.
Nema home button? :eek: Ili sam ja slep pa ne mogu da nađem. Nema recently closed tabs, nema onog password managera i ključića čuvenog za logovanje, nema auto-update disable/enable opcija i ko zna šta još.
Razmisliću da li ću da je koristim, jako sam navikao na te opcije...
Pre par dana sam pokušao da reinstaliram Operu jer sam dobijao obaveštenja za to. Međutim, pojavljuje mi se nekakvo upozorenje i neda mi da instaliram novu verziju?:eek: Zna li neko šta mi je činiti i koja verzija zauzima najmanje memorije, a ima one fore sa slaganjem omiljenih stranica na početnu stranu,jer koristim stariju mašinu?:nov_explo
andar;1877418']Instalirao sam upravo novu operu (skok sa 12.16 na 21).
Neverovatno koliko je brža od one verzije koju sam koristio.
Ali, koliko vidim, i neverovatno koliko više "jede" memorije. Mislim, nije da mi smeta, ali opet, mnogo je.
Radi baš glatko, nekako leti sve fino, izuzetno sam zadovoljan što se tiče brzine.
Ali, što se tiče podešavanja, kostumizacije i slično, razočaran sam maksimalno.
Pa mnogo korisnih stvari sa ranijih verzija.
Nema home button? :eek: Ili sam ja slep pa ne mogu da nađem. Nema recently closed tabs, nema onog password managera i ključića čuvenog za logovanje, nema auto-update disable/enable opcija i ko zna šta još.
Razmisliću da li ću da je koristim, jako sam navikao na te opcije...
Nedavno zatvori tabovi su sad unutar velikog O skroz levi gornji ugao.
Za lozinke, jak oristim addon Lastpass, ima ga i za staru operu, pa tako mozes prebaci lozinke, kad se u staroj logujes u neki sajt s operinim password manger-om LastPass ce da pita da sacuva lozinku i onda ih sinhronizuje na web. Prednost je sto lastpass imas i za Chrom, ff i IE i ostale...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.