PDA

Prikaži potpunu verziju : Opera - sve verzije

Strane : 1 2 3 [4]

Aleksandar1987
9.5.2014, 10:17
Opera ide uzlaznom putanju...Prakticno su poceli da prave browser od nule tako da ce vremenom dodavati sve opcije. I mene cudi da nisu dodali jedan home button, to bar nije tesko uraditi ali verovatno se fokusiraju na neke druge stvari. Ja je sad koristim i mogu raci da sam zadovoljan. Super funkcionise, i neka samo tako nastave.

blast beat
23.6.2014, 16:24
Verovali ili ne, stigla je i verzija za Linux.
http://www.opera.com/developer

JohnnyNT
26.6.2014, 21:04
Opera Developer 24 (http://blogs.opera.com/desktop/2014/06/opera-developer-24-tab-preview/) - dodali su tab preview opciju, meni deluje bolje (http://prntscr.com/3wrv8g) nego na staroj Operi. Jedna stvar vraćena (i poboljšana). Ostala još gomila :D

gorankxx
27.6.2014, 12:48
A ja bas hteo dsa pitam kad su to dodali, jer meni to jos os utorka funkcionise a nidge se ne pominje, sad vidim da su u cetvrtak izbacili na blogu...

Aleksandar1987
28.6.2014, 12:23
Jel se ova Developer verzija update-uje na finalne verzije ili samo pici update na novije Developer verzije?

JohnnyNT
28.6.2014, 12:57
Samo na developer koliko ja znam.

gorankxx
29.6.2014, 22:01
posle nesto prelazi u Next pa tek onda u Final

JohnnyNT
29.6.2014, 22:06
Mislio je na same verzije programa, Developer verzija npr. 19 će se apdejtovati na Developer 20 a ne na Final 19.

Aleksandar1987
30.6.2014, 8:18
Verujem da ce Opera biti ok kada joj se vrate sve ocpije koje je imala ranije. Istina je da sada mnogo podseca na Chrome, ali moramo da se pomirimo sa tim da svoj browser prave od nule. Sve sto se bude priblizavala staroj operi po opcijama, vise ce se razlikovati od Chrome-a. Svakako idu uzlaznom putanjom, tako da ja ne brinem za njen opstanak. Mislim da su napravili pravi potez. Daleko bolje nego da si isli starom putanjom.

PsyDuck
1.7.2014, 23:48
Idu li uzlaznom putanjom, ili uzaludnom - ostaje da vidimo.
Ubeđen sam da su je napustili hard-kor fanovi, ili ostali na staroj Operi [koja zapravo ima neke opcije].
Verujem da žive od OperaMobile projekta, te im je ovo sporedna stvar.

Realno - ako su planirali da ovako nešto rade, zašto nisu izbacili makar polovičnu Operu nakon godinu dana razvoja [dakle - da su je radili u senci], nego mi danas nude fejsliftovani Hrom kao neku tamo Operu!?

Ale[x]andar
22.7.2014, 14:13
Opera se apdejtovala na verziju 23.

Opera 23 (http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/2300/)
Opera 23

Release notes

Release date: 2014-07-22

New features

Heart menu
Add or remove currently viewed pages to Speed Dial, Stash, or the bookmarks bar from a single place on the combined search and address bar.
Fixes and stability enhancements since Opera 22

General and User Interface
Opera 23 includes updates to the latest Chromium/Blink release, version 36.
Search boxes have been added to all WebUIs.
New user-interface element added for allowing blocked content in a secure session.

Koliko vidim, ništa značajno... :(

JohnnyNT
14.8.2014, 20:06
Opera Developer 25 update (http://blogs.opera.com/desktop/2014/08/opera-developer-25-update-first-glance-bookmarks/)

Bookmark se vraća :D

EDIT: nakon što sam isprobao, vidim da je stash u stvari izbačen i zamenjen bukmarksima.

http://www-static.opera.com/blogs/multi/wp-content/uploads/sites/3/2014/08/bookmark_menu.png

PsyDuck
14.8.2014, 23:13
Stash je zapravo bio idejno dobar... Samo da su ga proširili (na pr. ubacili opciju da se automatski osvežavaju strane nakon nešto vremena).
A izbacivanje bookmarks-a mi nikada nije bilo jasno. Kapiram da dosta korisnika koji bazaju po Netu imaju stotine bukamarkova (nećemo sada o tome da je možda dosta njih out-of-date). Ali dobro - pokušali su, nije da nisu.

JohnnyNT
15.8.2014, 0:05
Ja sam pokušao stash da koristim, ali posle nekog vremena se napuni, nešto stalno odlažem da pročitam i vidim, nešto koristim umesto bookmarksa... Tako da je ovo logičan korak sa njihove strane, što kažeš neuspeli pokušaj.

Ale[x]andar
2.9.2014, 10:33
Novi update.

Opera 24

Release notes

Release date: 2014-09-02

Fixes and stability enhancements since Opera 23

General and User Interface
Opera 24 includes updates to the latest Chromium/Blink release, version 37.
Hover your mouse over a tab to preview its contents.
On Windows, the chrome has been improved to better distinguish private windows.
Improvements since Opera 23

Stability enhancements.
Enhanced support for Chromium extensions.
Fixes and enhancements for how Opera handles HiDPI on Windows.

wladimir98se
7.9.2014, 16:52
Problem sa ucitavanjem speed dial-a. Vrlo cesto se desava da se ne otvori vec samo stoji Loading...

JohnnyNT
16.9.2014, 20:06
Bookmarks na Operi Beta (http://blogs.opera.com/desktop/2014/09/bookmarks-arrive-opera-beta-25/).

Možeš da biraš sličicu (thumb) bukmarka:
http://www-static.opera.com/blogs/multi/wp-content/uploads/sites/3/2014/09/viewing_bookmarks.jpg

Doduše, tek za neke grupe bukmarka ovo će biti korisno (barem kod mene). Na primer, za neke strane gde se ista slika ponavlja ili nije dostupna, svi bukmarci će imati iste sličice. Možda će dodati opciju da se one isključe.

gorankxx
16.9.2014, 20:28
meni je doduse vise zanimljiva nova start strana.

JohnnyNT
16.9.2014, 21:16
Nisam uspeo da pokrenem betu iz nekog razloga (pozabaviću se tim sutra) pa ne mogu da vidim tu promenu (a u članku nema ss). Ali vidim da pominju Coast tj. Operu za jabuka uređaje pa pretpostavljam da je nešto u ovom (http://cdn.macrumors.com/article-new/2013/09/2013-09-09-15.02.07.png) fazonu.

EDIT: uspeo da je pokrenem. Dopada mi se start strana, pogotovo način (http://i.imgur.com/1CVkw8B.jpg) na koji predstavlja sajtove bez ikonice.

JohnnyNT
15.10.2014, 15:46
Stigla i Opera 25 (http://blogs.opera.com/desktop/2014/10/visual-bookmarks-opera-for-computers/), tu je i nova start strana i bookmarks. Changelog (http://blogs.opera.com/desktop/changelog-25/).

icemama
15.10.2014, 17:24
Jel mogu da prebacim sve bookmarkove sa mozile u ovu operu 25 ? :D
Imam ih bas puno, pa me to i sprecavalo da malo vise koristim operu...

JohnnyNT
17.10.2014, 15:42
^ Izgleda da te opcije još uvek nema (ili je ja ne vidim). Vidim da u developer verziji ima to:

http://www-static.opera.com/blogs/multi/wp-content/uploads/sites/3/2014/10/import-userdata-300x274.png

Što znači da će kroz neko vreme biti i u glavnoj.

mp3lopov
19.10.2014, 15:46
Trenutno sam na Opera developer 26.0 i moram reci da sam svakim novim buildom sve razocaraniji. Poluproizvod. Milion nekih stvari koje fale. :(

Ovo Import Bookmarks je nesto najretardiranije sto sam ikada video. Posto bookmarkse imam u folderima, 5 puta mora da kliknem da bih dosao do onoga sto zelim. + nemogucnost uredjivanja bookmarksa. :mad: Zatim ne mogu da otvorim sve bookmarkse u folderu u isto vreme osim ako nisu na Bookmarks bar-u, koji mi opet uzima deo ekrana.

I dalje nisu ubacili keyboard shortcuts.

Pri podizanju sve je jednostavno belo. Opera se ne zamrze nego jednostavno ne moze da ucita Speed Dial. Nekada minut nekada manje. Ne znam mozda je ovo i do mog kompa mada nisam siguran.

Zatim nasumicno neucitavanje stranica, iako stranica nije oborena i otvara se normalno u drugim broswerima.

O mogucnosti dodavanja "dugmica" necu ni da pricam.

Ne znam kako da ugasim da ne pamti History. Ja tu opciju ne vidim.

Retardirani Google search ne mogu da uklonim sa Speed Dial-a.

Dark Magician
19.10.2014, 18:21
Pola stvari koje nabrajaš su bugovi, koji se podrazumevaju na teškoj alfa verziji.

Google search se može ukloniti već duže vreme.

wladimir98se
19.10.2014, 19:44
Kako se uklanja google search iz speed diala?

mp3lopov
19.10.2014, 21:44
5 stvari koje sam naveo definitivno nisu bagovi. A i da jesu, prilicno dugo nisu u stanju da ih ispeglaju. Kako da uglonim Google search?
Ukloni samglupi Google. Smesni su sa ovim naprednim opcijama. :facepalm

@wladimir98se

Da se ukloni Google kada ste u podesavanjima pritisnuti strelice Gore Gore Dole Dole Levo Desno Levo Desno A B i pojavi se opcija da se moze iskljuciti Google.

wladimir98se
19.10.2014, 23:06
vrlo elegantno resenje a uz to i ne radi :)
gore gore dole dole levo desno levo desno A B i ne pojavi se nista

mp3lopov
19.10.2014, 23:54
Kod mene radi.
Evo ti link za resenje. (http://techdows.com/2014/06/use-konami-code-to-enable-power-user-settings-in-opera.html)

Dark Magician
19.10.2014, 23:55
Nije A B, nego B A.

Laskaris
4.11.2014, 21:09
Ima li sanse da se nekako uvezeni bokmarksi odjednom prebace u novi folder (mislim svi odjednom iz starog u novi)? Kada ih sve stikliram tj obelezim mogu ipak samo jedan po jedan link da prebacujem iz foldera u folder :(

Sto se stabilnosti i brzine tice, odlicna je verzija 25. Poslednja koju sam bio probao je verzija 15 i nisam bio bas odusevljen mogucnostima podesavanja. Sada je nesto bolje ali jos jako daleko od optimalnog.

Laskaris
12.11.2014, 23:40
Iako je derivat Chromiuma Opera jos uvek ne prepoznaje (bez trikova) Pepper flash plugin. Nije to bas ni toliko bitno jer NPAPI flash radi odlicno sa njom. Iako trosi vise resursa od Firefoxa (vise RAM-a) i ima objektivno manje mogucnosti podesavanja meni je Opera i ovakva nekako dopadljiviji brauzer. Firefox ima problema na pojedinim web stranama (istina retkim) koje Opera guta bez problema. Ekstenzije, po kojima je Firefox nekada bio poznat i ubedljivi lider, sada su, u odnosu na Operu i Chrome, najslabija karika tog brauzera.

ZoNi
26.11.2014, 9:41
Firefox ima problema na pojedinim web stranama (istina retkim) koje Opera guta bez problema. Ekstenzije, po kojima je Firefox nekada bio poznat i ubedljivi lider, sada su, u odnosu na Operu i Chrome, najslabija karika tog brauzera.
Daj primer za problematične sajtove i razjasni to oko ekstenzija :)

jonathan
1.12.2014, 18:42
Par pitanja:

1. Da li spostoji mogucnost da se zamjeni defaultni speed dial ? Ako ne, da li se defaultni sihronizuje sa akauntom?

2. Gdje je settings za speed dial ? Da podesim kolone i redove. Onaj što je nekada bio u donjem desnom uglu.

3. Kako aktivirati smooth scroll ? Pod "flags" nema vise smooth scroll opcije.

4. Kako promjeniti temu/skin ? Kada biram teme, mijenjaju samo wallpaper speed diala. I to je sve. Interesuje me kako zamjeniti ovaj sivi "okvir".

Opera je 26.0.1 i šta god da guglam sve je out to date. Sve nesto iz prošle godine sto se ne moze aplicirati na ovu verziju.

jonathan
2.12.2014, 1:56
Baš nema alternativa za navedene stvari ? Opcije za speed dial sam nasao ali bih ipak volio koristiti neku ekstenziju kao defaultni.

EDIT: Sihronizacija sluzi da se ništa ne sihronizuje jer sihronizacija ne radi od verzije 14 pa na gore.. a sada je verzija 26.

http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20140814175559/r2d/images/9/92/Facepalm_stick_figure.jpg

gorankxx
2.12.2014, 2:38
radila je sync, jedno vreme sasvim fino i onda su je odjednom ukinuli i uveli neku novu koja neznaju ni oni sta treba da radi.
A ovo za ostale opcije ima samo mrzi da trazim sada.
uglavnom, probaj konami kod.

jonathan
3.12.2014, 19:04
Za smoothscroll sam postavio --enable-smooth-scrolling komandu na shortcut, za backup speed diala sam backupovao favorites.db fajl a našao sam opciju kako tabove razvuci do kraja ekrana.

Ostaje jos custom search engine. Mogu napraviti novi ali kako ga podesiti kao defaultni ? A osim speed dial wallpapera, izgleda da se okvir ne moze promjeniti kroz teme kao sa drugim browserima.

mp3lopov
3.12.2014, 22:40
Okvir se ne moze menjati. Search engine se ne moze menjati. :facepalm

PsyDuck
4.12.2014, 3:22
Ja i dalje žrtvujem performanse radi drugih stvari - starih dobrih Operinih mogućnosti 'kastomizacije'.
Koristim i dalje 12.17 kao primarni brauzer, koji uveliko ne radi dobro na više polja [prevashodno me smara kod Guglovih servisa koji rade polovično], a ovu novu 'Operu' kao sekundarni, verzija je ne znam koja - verovatno su u duhu praćenja Hroma prebacili verziju 50.01.

kapetan_Miki
4.12.2014, 10:51
evo upravo testirao i zadnju verziju opere i isto tako nemam onih kratkotrajnih zamrzavanja pojedinih flash sajtova kao na chrome-u. a istu ekstenziju koristim (ublock).

znači definitivno je nešto do chrome-a, jedino da isprobam ponovo 32bit verziju, jer ovo mi se sve dešava na 64bit verziji chrome-a.

btw, jel opera 32 ili 64bit sada? nema opcije biranja kad se skida, pa pretpostavljam da je po defaultu 32bit?

Morca
4.12.2014, 11:42
Da se nadovežem...trenutno koristim Operu, zadnju verziju. Nervirale su me ograničene mogućnosti, pogotovo sa bookmarkovima, ali je jedna extenzija rešila stvar...uz par tweakova, nova Opera može da bude sasvim dobra. I da5e mi smeta ograničena customizacija (hoću prave teme!)...ali je brza (bar meni) i radi ok, dok sam pre toga na Firefoxu imao problema sa Flashom i videom, a Chrome mi je odbojan (Google, generalno). Za sada sam zadovo5an, videću da li će usprskati nešto u narednim verzijama.

Ale[x]andar
4.12.2014, 16:45
btw, jel opera 32 ili 64bit sada? nema opcije biranja kad se skida, pa pretpostavljam da je po defaultu 32bit?

Da, po defaultu je 32bit.

gorankxx
4.12.2014, 17:39
osima za linux.
Inace ja sam odusta od tih addblock extenzija i presao na adguard windows program, on u svim pretrazivacima blokira, stvarno super stvar.

kapetan_Miki
4.12.2014, 18:09
andar;1950246']Da, po defaultu je 32bit.

ne postoji 64bit za win7?

Dark Magician
4.12.2014, 19:17
ne postoji 64bit za win7?
Trenutno ne.

kapetan_Miki
8.12.2014, 16:19
jel nešto do mene ili uz operu ne dolazi predinstalisan flash kao kod chrome-a (i većine ostalih chromium based browsera)?

Laskaris
9.12.2014, 18:15
jel nešto do mene ili uz operu ne dolazi predinstalisan flash kao kod chrome-a (i većine ostalih chromium based browsera)?
Ne dolazi instaliran. A i sa Operom Pepper flash ne radi bez trikova (verzija flasha za Chrom(ium)). Sa "klasicnim" flashom radi sasvim dobro. To sto Chrome zabode na nekim flash sajtovima je verovatno pre do Pepper flasha nego do browsera.

ZoNi
9.12.2014, 22:04
Zar "interni" Flash ne ide SAMO uz Chrome?

Dark Magician
10.12.2014, 2:42
Ide i uz IE11 za Windows 8.

kapetan_Miki
10.12.2014, 18:42
ide i uz 360 browser (isto baziran na chromiumu).

trebali su i u operi to staviti, ne volim kad je odvojeno.

Dark Magician
10.12.2014, 22:09
Lakše je kad je odvojen.

kapetan_Miki
10.12.2014, 23:39
Lakše je kad je odvojen.

meni nije, jer onda aktivira nepotrebno dva pozadinska procesa.

i desilo mi se jučer da mi nije učitao youtube klip postavljen na forum (cannot load flash pluggin) dok nisam restartovao operu i počistio history i cashe.

to mi se nikad nije desilo na chrome-u.

Dark Magician
10.12.2014, 23:40
Pokreće proces i kad je integrisan. A ovako je lakše ako pravi problem da izbrišeš i ponovo instaliraš.

Dark Magician
11.12.2014, 0:22
Inače koliko čitam Opera 27 treba da ima integrisan.

kapetan_Miki
11.12.2014, 11:02
Pokreće proces i kad je integrisan. A ovako je lakše ako pravi problem da izbrišeš i ponovo instaliraš.

na chrome-u ne pokreće, barem nisam primetio.

ali eto super ako će imati od 27 verzije, jer ću odustati od chrome-a (lede neki sajtovi nakoliko sekundi prilikom prvog učitavanja ako se uključi "direct write" opcija).

Dark Magician
11.12.2014, 11:37
Morao bi, jer je to dizajn Chrome, samo verovatno nije imenovan kao flash, nego se vodi samo kao Chrome proces.

kapetan_Miki
15.12.2014, 10:07
evo i opera počela da ledi na nekoliko sekundi kod pojedinih sajtova kada se uključi "direct write" pod opera://flags opcijama.

niti jedan chromium based browser više ne radi kako treba kad se ta opcija uključi. strašno šta su uradili.

Porsche
15.12.2014, 11:39
Treba ih zapaliti više. :nov_mad2:
Od kako su završili sa 12.xx samo se raspadaju.

Laskaris
15.12.2014, 13:40
PAAPI flash plugin (za Chrome) ne radi trenutno sa Operom bez "tvikovanja", zato ga i ne stavljaju u instalaciju. "Obicni" NPAPI flash radi ali programeri Opere verovatno zele da predju na PAAPI pa zato Opera ne dolazi sa flash plejerom.
Primetio sam da Opera a i Chrome imaju problema na nekim stranama. Ne ucitavaju slike, embedded player se ne pojavljuje itd. Cini mi se da je stara Opera 12.17 imala manje problema sa 10.x flashom na e-bayu npr gde cekam sto godina da nova ucita slike.
Rekao bih da je glavni krivac flash player koji je sa svakom verzijom sve gori. Od verzije 12 flasha je tako.

Morca
15.12.2014, 17:57
Flash je taj koji br5avi...kad li ćemo mu videti leđa više...

kapetan_Miki
16.12.2014, 14:03
Flash je taj koji br5avi...kad li ćemo mu videti leđa više...

i ja se pitam... kad? :)

Ale[x]andar
27.1.2015, 17:34
Apdejtovana Opera na verziju 27. Izgleda da je dole pomenuti problem resen...

Changelog (http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/2700/)

mp3lopov
2.2.2015, 18:25
Desava li se jos nekome sa ovim KRS browser-om da stranice nece da se ucitaju. Nece ni na poslu, ni kod kuce. Opera 27. Po 3-4 minuta vrti i onda samo izbaci ovu poruku. :nov_mad2:

gorankxx
2.2.2015, 19:53
ne, probaj s turbom.

Laskaris
2.2.2015, 20:30
Desava li se jos nekome sa ovim KRS browser-om da stranice nece da se ucitaju. Nece ni na poslu, ni kod kuce. Opera 27. Po 3-4 minuta vrti i onda samo izbaci ovu poruku. :nov_mad2:
Meni se desava sa verzijom 27, nervira me zesce. Jbt, K-Meleon 74 (koji se bazira na staroj verziji FF i starijoj verziji Gecko endzina) otvara sve kao munja dok ovi noviji browseri (ukljucujuci i Operu) zezaju.

JohnnyNT
2.2.2015, 20:50
Кад смо већ код тога, мени пре неких пола сата - сат, Опера неће да отвори странице овог форума, док на ФФ ради ок (прво сам помислио да је до сервера или нешто слично).

mp3lopov
2.2.2015, 21:15
Da, forum zadnja 3-4 sata nesto zeza ali nema to veze. Imam problem sa raznim sajtovima. Sve radi OK i onda odjednom samo zakuca. Da bih ponovo otvorio sajt moram da zatvorim pa ponovo pokrenem Operu. Nema to takodje veze ni sa opcijom Turbo. Jednostavno nesto ne stima. :( Eh kada se sada setim Opere 11 ili 12 kako su lepo radile.

todos
2.2.2015, 21:25
U jednom momentu nove poruke sa foruma nece da prikaze kao neprocitane ali to je trajalo kratko.
Inace nova Opera vizuelno mi se jako dopada. Ko lepa curica sa debelim d#petom.:D

Laskaris
2.2.2015, 21:35
Trosi nenormalno mnogo RAM-a, sa jos nekoliko ekstenzija bas mnogo bre. Nesto se mislim da vratim staru Operu 12.17 i matori flash 11.3. Ovo je bruka koliko je sve lose optimizovano. Hardver nije krs, optimizacija svog ovog sr*nja ukljucujuci i flash je problem.

zagiii
2.2.2015, 23:16
Trosi nenormalno mnogo RAM-a, sa jos nekoliko ekstenzija bas mnogo bre. Nesto se mislim da vratim staru Operu 12.17 i matori flash 11.3. Ovo je bruka koliko je sve lose optimizovano. Hardver nije krs, optimizacija svog ovog sr*nja ukljucujuci i flash je problem.

Da, forum zadnja 3-4 sata nesto zeza ali nema to veze. Imam problem sa raznim sajtovima. Sve radi OK i onda odjednom samo zakuca. Da bih ponovo otvorio sajt moram da zatvorim pa ponovo pokrenem Operu. Nema to takodje veze ni sa opcijom Turbo. Jednostavno nesto ne stima. :( Eh kada se sada setim Opere 11 ili 12 kako su lepo radile.

Jos uvijek koristim Operu 12.17 i veoma sam zadovoljan tako da je ne planiram mijenjati. :)

Laskaris
3.2.2015, 2:07
^
Deinstalrao Operu 27 i vratio se na 12.17. iako je vec vremesna radi mnogo bolje od onog smeca. Firefox radi takodje sasvim korektno mada ni on nije bas lagan.

Roronoa Zoro
3.2.2015, 2:18
12.17 FTW!!

nzm, nekako kada vidim da browser mora da pokrene nekoliko prosesa odjenom bez otvorenog taba ili onog "clean" i pritom uzima preko 300MB smuči mi se istog trena.

Laskaris
7.2.2015, 17:19
Ma..povratak na Operu 12.17 ne moze nikako biti dugotrajno resenje. Korisnici Opere 12.17 neka posete sajt Softpedije (http://www.softpedia.com/) i imace sta da (ne) vide. Tu Opera 12.17 ma problema sa gomilom webkit metoda, ne ucitava dobar broj webfontova. To je prvi sajt koji sam nasao a da se bas ne vidi kako bi trebalo, tj vidi se lose. Lose performanse pokazuje i na vecim sajtovima poput www.welt.de (http://www.welt.de)
www.handelsblatt.de (http://www.handelsblatt.de)
Ima problema i sa dinamickim banerima (kada se skroluje nanize baner se promeni). erformanse bi mogle biti bolje - promena je uz trzaj a ne glatka kao kod ostalih modernijih browsera. Za sada je K-Meleon 74 apsolutni megasampion brzine a kompatibilan je sa svim web staranama na koje sam naisao mada ima problema npr sa detaljnim editorom ovih poruka ovde. Light Firefox takodje nije los, mada nije bas tako lagan. Ponesto osisan Firefox.

Dark Magician
9.2.2015, 13:43
Vivaldi će biti dobar, rade ga bivši Opera zaposleni. Trenutno je samo Tech Preview.

Laskaris
9.2.2015, 13:49
Videcemo kakav ce Vivaldi biti - koriste Chromium (to je u sustini Blink ispod haube) -i to je memorijski poprilicno zahtevan engine. Trenutno mi je Firefox prvi izbor. Daleko razumnija potrosnja RAM-a i bolje performanse.

edit: prepravio u Blink, video sam da sam se zeznuo - u sustini je to slicno sto se RAM-a tice.

Dark Magician
9.2.2015, 13:54
Nije WebKit nego Blink. I jeste memorijski zahtevan, ali šta da se radi. Firefox nema potrebnu brzinu, i kad god ga ubrzaju u Nightly nekako uspeju da ga ****u do stable.

Ale[x]andar
11.3.2015, 13:20
Izasao novi update.

General and user interface changes since Opera 27

Sync bookmarks between your computer and your phone or tablet.

Bookmark suggestions now appear when typing in the combined search and address bar.

The bookmark manager has been improved. It now includes batch operations and a tighter sidebar.

Opera 27 includes updates to the latest Chromium/Blink release, version 41.

Improvements since Opera 27

Stability enhancements.
Enhanced support for Chromium extensions.
Opera now supports H.264 high-quality video on Mac OS X 10.10 (Yosemite).
More menus and drop-downs support vibrancy on Mac.

Ja ne znam da l' tripujem, ali imam utisak da sa ovim apdejtom osetno brze otvara stranice... Nem' pojma, barem ja takav utisak imam.

gorankxx
11.3.2015, 18:31
da konacno su reizmislili sync za speeddial....

marockee
26.3.2015, 17:50
Ljudi, da li je još neko primetio da ova Opera posle nekog vremena krene da skida nešto sa Gugla i to 300injak MB pa kad to završi, posle minut-2 opet i tako u nedogled, pritom ometa surfovanje, pritom se ne radi o updateu, pritom je isključen Predict network actions to improve page load performance, pritom nijedan Gugl tab nije otvoren, ustvari nijedan tab uopšte! Malo je reći da mi se ne sviđa!

Ako hoćete da proverite ostavite je idle i posmatrajte protok sa ovim https://www.softperfect.com/products/networx/

A da skida sa Gugla sam video u Comodu

nighthawk
31.3.2015, 23:00
Gotovo svi moderni browseri koriste neke Google servise. Ovde je verovatno u pitanju skidanje baze sumnjivih sajtova ili nešto slično, mada to ne bi trebalo da stvara toliko protok. Možda si instalirao neki Addon koji pravi ove probleme.

Ako hoćeš detaljnije da istražiš ovaj problem moraćeš da instaliraš neki program za praćenje mrežnog saobraćaja, recimo Wireshark, da bi utvrdio šta se tačno dešava. Problem je što Wireshark nije baš jednostavan za upotrebu ako nisi upućen u TCP/IP.

marockee
1.4.2015, 18:23
nisam gledao sa Wiresharkom, ovo je iz Comoda
http://i.imgur.com/URS3lcg.png

reklo bi se da kešira DNS, ali koliko sam video to bi trebalo da je obuhvaćeno sa Predict network actions... tako da nisam pametan

mp3lopov
12.4.2015, 20:02
Je l' se vama ucitavaju Vine "klipovi"? Opera 28.0.1750.51 Isklucio AB, probao Turbo... Nece pa nece.

Ale[x]andar
12.4.2015, 21:20
Kod mene kako-kad. Nekad hoce, nekad nece. Ne znam u cemu je caka...

Nikola16789
29.4.2015, 16:12
Jesu li to unakazili speed dial straincu u 29.0.1795.47 verziji ili mi se cini?

gorankxx
29.4.2015, 17:04
da izbaziu su mogucnost podesavana velicine kartica a ujedno au ih smanjili i povecxali im broj, haos zivi.

Nikola16789
30.4.2015, 2:42
Koliko nenormalan treba da budes da cackas nesto sto dobro funkcionise? :mad:

JohnnyNT
30.4.2015, 12:46
Operu prave onako kako se njima dopada (i potpuno van neke logike), a ne kako treba korisnicima, zato sam i prešao (tj. vratio se posle dosta godina) na FF, a preporučujem da pratite i Vivaldi, ima potencijala da bude odličan browser u budućnosti.

gorankxx
30.4.2015, 18:34
Od vivaldija ne ocekujem mnogo, nazalost opera nikako da krene pravim putem.

Porsche
2.6.2015, 13:00
Kako da ugasim ova obaveštenja da ne izlaze? Često mi smetaju.

http://www.dodaj.rs/t/3y/vo/118DHvXM/sk.jpg (http://www.dodaj.rs/?3y/vo/118DHvXM/sk.jpg)

mp3lopov
9.6.2015, 14:49
Kako da nateram YT da koristi flash? HTML5 nece da ucita video, samo crn ekran. Opera 30.0.1835.52

Laskaris
9.6.2015, 15:36
Instaliraj NPAPI flash plugin, Opera i PPAPI se nesto ne vole (Opera ga ne prepoznaje) iako bi trebalo s obzirom na njeno poreklo. Opera radi sa NPAPI-jem provereno.

mp3lopov
9.6.2015, 21:40
Ne snalazim se. Ne znam sta da skinem. Vidim da je instalirani flash player PAPPI.

Laskaris
10.6.2015, 8:07
Deinstaliraj ga i skini NPAPI.

https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

Izaberi tvoj operativni sistem i Firefox za browser.

mp3lopov
10.6.2015, 16:13
To sam vec uradio ali dalje nece da pusta flash na YT. Na ostalim sajtovima flash radi i bez ovog NPAPPI. Wordstarhiphop, DailyMotion sve normalno. Izgleda da je neki problem sa YT. Instalirao sam neku ekstenziju koja uvek pusta flash ali mi problem predstavlja kada se video sa YT nalazi na nekom drugom sajtu jer tada ni ona ne pomaze.

Laskaris
10.6.2015, 18:44
Probaj da pobrises sadrzaj Operinog kesha i win temp foldera. Takodje probaj da iskljucis ekstenzije, narocito one koje bloikiraju skripte. Youtube je prepun googleovih skripti i rutina. Ako blokiras neke od njih, ne vidis video..

DArthShone
17.6.2015, 8:55
To sam vec uradio ali dalje nece da pusta flash na YT. Na ostalim sajtovima flash radi i bez ovog NPAPPI. Wordstarhiphop, DailyMotion sve normalno. Izgleda da je neki problem sa YT. Instalirao sam neku ekstenziju koja uvek pusta flash ali mi problem predstavlja kada se video sa YT nalazi na nekom drugom sajtu jer tada ni ona ne pomaze.
Idi na opera:flags, tj to otkucaj u delu gde kucas adresu. Kada ti se otvori skroluj sve dok ne naidjes na npapi, izaberi eneable i restartuj operu, proradice

jonathan
20.6.2015, 17:47
Kako se aktiviraju napredne/developer opcije da se dobije "prošireni" settings ? Konkretno mi treba ona opcija za prepravljanje velicine thumbnaila za speed dial. Ako se ne varam moze se podesiti velicina ikonica za speed dial samo se aktivira neki prosireni develiper menue.

I da li postoji nacin da napravim prečicu za ekstenziju (konkretno FVD speed dial) i da se nakon svakog aktiviranja otvara u novom tabu ? Recimo stavim shortcut za speed dial ekstenziju ali se otvara samo u jednom prozoru i to u onom u kojem se trenutno nalazim. Nece da otvara u novom tabu.

jonathan
21.6.2015, 13:39
Obzirom da ovo gore ne moze, kako importovati speed dial u friško instaliranu operu ? Jedin nacin vidim drag and drop ali se tada pogubi redostljed i stoje pogresne thumbnail slićice. Npr stoji facebook na youtube linku itd.

alexthekid
21.6.2015, 23:54
Nego, zašto se uporno patite sa Operom? Ja sam mnogo srećniji od kad sam, nakon ko zna kol'ko godina, digao ruke od Opere. Tačnije, od onog što danas zovu "Opera".

jonathan
22.6.2015, 0:18
Vec neko vrijeme nemam srece sa kromom. Ruše se random tabovi a opera podrzava u potpunosti HTML5 kao krom. Canari se nesto manje rusi pa sam trenutno na njemu a Opera je zaista u nekoj alfa fazi. Koliko im je samo trebalo da vrate sihronizaciju od koje trenutno ne vidim koristi.

Da, najbolje rjesenje je dici ruke dok ne naprave da na nesto lici.

marockee
23.6.2015, 2:47
ostavim kilo tabova i odem i krene screensaver i vratim se i ono svi tabovi se reloaduju ajaaaaao Hriste spasitelju Očenaš Gospodi pomiluj...

DArthShone
28.6.2015, 17:12
...Hriste spasitelju Očenaš Gospodi pomiluj...
Opera, iako ovo pisem koristeci nju, nije jedina koja se tako ponasa, u poslednje vreme svi browseri su postali tako zahtevni da je za njih recimo i program velicine Photoshopa ili Corela mala maca koja radi. Da nam je za udoban surf internetom potreban ram od 8 giga, grafa kao za igre e to nikako ne mogu da svarim. Pored programera koji rade bez optimizacije, po principu ko ga sisa, lako cemo, krivicu snose i samo sajtovi prevelikim koriscenjem flash sadrzaja, HTML 5 je isti ako ne i gori od flasha. Sta drugo da kazem nego bruka, kada se net od 45 megabita protoka teli jer bwroser uzme rama kolko mu volja... :nov_mad2:

marockee
28.6.2015, 17:36
ma da, to nije sporno, ne surfuje se na dasci nego je potreban ****** Titanik, ali zašto svi tabovi reload odjednom, niko im nije rekao...

MasterChief2
6.9.2015, 11:43
Koristim Operu najnoviju verziju i zanima me da li je ikako moguce da namestim da mi pretrazivac, nakon sto sam ocistio kes i ostalo sa CCleaner-om, otvara google.com, a ne google.rs i engleski YouTube, a ne YouTubeRS.
Iako sam stavio da mi nakon otvaranja browsera otvara specific page(stavio sam www.google.com) on i dalje uporno otvara srpski gugl.

PsyDuck
6.9.2015, 13:11
To ti nije do brauzera već do abc.xyz aka Gugla.
Kucaj - www.google.com/ncr ; a za YT imaš pri dnu stranice mislim da biraš hoćeš da ti otvara 'lokalni' ili 'globalni' YT.

MasterChief2
6.9.2015, 13:27
Hvala, namestio sam :)

Ale[x]andar
25.4.2016, 18:14
Imam Opera 36 verziju. Koliko vidim, to je poslednja verzija.
E sad, pre 2-3 nedelje pocelo je da mi se desava nesto sto mi se ranije nije desavalo.
Naime, kad otvorim nekoliko tabova (inace, retko kad imam otvoreno vise od 6 tabova), stranica se crashuje. Jednostavno pise page crashed. Opera radi, znaci opera se ne crashuje, nego samo radnom rab koji radi u pozadini.
Mislim, nije sad neki ogroman problem jer se desilo za 3 nedelje npr. 4-5 puta.
Al' opet, iritantno je.
Je l' ima neko ovakav problem i ako ima da l' zna u cemu bi bio problem?
Il' da cekam update koji bi koliko vidim trebao biti uskoro. Koliko vidim u changelog na njihovom oficijalnom sajtu, update su izbacivali manje-vise na svakih mesec dana, a ova poslednja verzija je updateova 3. marta. Tako da kontam da bi trebao da bude update za koji dan koji bi mozda ispravio to :kreza:

marockee
25.4.2016, 20:01
koliko imaš RAM?

Ale[x]andar
25.4.2016, 20:35
Kingston HyperX Blu 2x4 GB DDR3 1600 MHz

RAM memorija ne bi trebala da predstavlja problem

marockee
25.4.2016, 20:55
reklo bi se da nije do manjka memorije :D

mp3lopov
25.4.2016, 21:44
Meni se to samo ponekad desi i samo na imgur.com
Nikad na nekom drugom sajtu. Pretpostavljam da je problem velika kolicina slika koju treba da ucita.

Suad Novic
27.4.2016, 17:32
Site mi se ne otvara pravilno u Operi

http://s31.postimg.org/umtyc5uyj/21_4.png

Kao da nije učitano do kraja. Dobih ovo kao pomoć,
https://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=23121585&highlight=
ali ne znam šta bih sa tim.

DanijelGeek
27.4.2016, 20:21
Probaj Vivaldi browser.
Dosta je dobar i brz ;)

s[C]ream Zombi[E]
28.4.2016, 10:50
reklo bi se da nije do manjka memorije :D

haha nije sigurno.

s[C]ream Zombi[E]
28.4.2016, 10:54
https://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=23121585&highlight=[/URL]
ali ne znam šta bih sa tim.

Reinstaliraj pregledac. Prethodne njegove foldere sve obrisi.
Imas Cent pregledac, baziran na Chrome pregledacu. Brz je, odlican, stabilan. Chrome takodje. Mozila zdere memoriju, al ti je imas dovoljno. Moze i ona.
Odmori malo od Opere. ;)

Ale[x]andar
4.5.2016, 15:23
I posle skoro 2 puna meseca, Opera je izbacila update.

Opera 37 changelog (http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/3700/)

Nadajmo se da ce nestati onaj problem sa crash-ovanjem stranica sa ovim apdejtom.

Dark Magician
4.5.2016, 17:59
Nisam video nijedan crash na predhodnoj verziji. Zanimljiv je VPN koji stiže u 38.
Ako nekome nedostaje stara Opera skinite Vivaldi izašao iz bete rade na njemu šef stare Opere i ostali.

Ale[x]andar
4.5.2016, 22:16
Meni se desavalo samo crashovanje stranice, ne same opere. Dakle, crashuje se odredjeni tab u pozadini eto cisto tako, a opera radi i dalje. Drugi tabovi funkcionisu normalno. Videcemo sad da li ce sa ovim update biti opet tako.
I koliko vidim, pise da nema vise update za Vistu i XP. :kreza:

jonathan
6.5.2016, 20:50
Da li je ovo omogucila opera, youtube, eksnezija ili.. ?? Ova funkcija da dobije popup prozor nekog videa:

http://pokit.org/get/img/96989c6912385bf89659a8495224a0d2.jpg

http://pokit.org/get/img/9c676c39642aef57e8cea9a7755be521.jpg

Odnosno, interesuje me da li je ovo moguce na chromeu.

dacajak
6.5.2016, 21:47
Do opere je. Inace postoji extenzija za hrom da gledas yt van browser-a, ali izgleda je to opera implementirala, posto koristi hromov engine.

jonathan
7.5.2016, 11:47
Stvar je sto ovaj prozor ostaje u svim situacijama cak i kada forsirano minimizirma sve prozore na racunaru. Dok ekstenzije koje sam probao na chromeu daju sliku samo u chromeu itd.

http://pokit.org/get/img/d770d6434cfe04b2d451e4802d1295c7.jpg

Ovo mi je stavrno super opcija pri radu i mozda se vise zadrzim na operi zbog ovoga jer sta god radio prozor ne nestaje.

orevicm
25.5.2016, 10:29
Od skora Opera neće da mi otvara snimke sa you tube,i to samo one koje sam ja postavio dok ih mozila otvara bez problema.Zna li neko u čemu je caka.Kaže "došlo je do greške" i daje neki id reprodukcije

Dark Magician
25.5.2016, 14:20
Obriši keš i kolačiće pa proveri. Šta imaš od ekstenzija?

Ale[x]andar
9.6.2016, 0:28
Izasla nova Opera, verzija 38.
Ne znam kako i zasto, ali nema (ili barem ja ne mogu da vidim/nadjem) oficijalnog changeloga.
Al' koliko sam skontao, glavna stvar je ovo:
Opera 38 goes final with new battery saver (http://www.opera.com/blogs/desktop/2016/06/battery-saver-opera-browser-for-windows-mac/)

ZoNi
27.7.2016, 10:33
Hm... Opera je postala "Made in China" :(

https://www.engadget.com/2016/07/18/opera-browser-sold-to-a-chinese-consortium-for-600-million/

A baš sam ovih dana razmišljao da probam da se prešaltujem na Operu (bar privremeno) sa Firefoxa.

bachi
27.7.2016, 11:19
A problem što je u kineskom vlasništvu je? Špijuniraće te Kinezi, šta?

Nije frka da nas špijuniraju ameri, ali ovo jeste?

Cracked But Whole
27.7.2016, 12:29
Ja sam godinama na Operi samo zato što sam stalno exportovao silne bukmarkove (od kojih, da budem iskren, mi i ne treba tolika gomila). No sada sa ovim ugrađenim ad-blockom i sinhronizacijom podataka su me svakako zadržali, otkad sam se prebacio na nov PC, sa svežom instalacijom nemam nikakvih problema. Valjda će Kinezi da je paze kako dolikuje :D

ZoNi
27.7.2016, 12:32
A problem što je u kineskom vlasništvu je?
Nedostatak poverenja u kineski softver, tendencija ka ubacivanju malware-a i slično.

Za špijuniranje me boli uvo.

Naravno, Opera Portable mi ostaje "bekap" brauzer.

bachi
27.7.2016, 12:40
Kakav malware? Daj neke linkove o čemu je reč?

Menja se vlasnik, tim developera ostaje isti.

ZoNi
27.7.2016, 12:49
Ma, ko zna šta će biti - vlasnik može da zameni developere kad god mu se ćefne.

U svakom slučaju, ne sviđa mi se to.

Suad Novic
27.7.2016, 16:14
....
Menja se vlasnik, tim developera ostaje isti.
Kinezi imaju trgovinski suficit od preko 4.000 milijardi $, krenuli su u ekonomsku ofanzivu. Kod nas će graditi luku na Dunavu, ulog valjda oko 5 milijardi, ako to već nije bajata vest. Opera je onako, usput, sitnica.

jonathan
7.8.2016, 4:42
Chromium, canary i opera od v39 takodjer izbaciju opciju za disejblovanje dw-a.

Danas vidim da i Opera nema vise opcije za disejblovanje DirectWrite-a. Odnosno, ovo ce zahvatiti sve chromium bazirane browsere.

ZoNi
23.8.2016, 10:04
Izgleda da će Kinezi izbaciti VPN iz "developer" verzije Opere.

https://www.chinatechnews.com/2016/08/18/23920-chinese-companies-dump-vpn-services-for-opera-acquisition

Laskaris
23.8.2016, 10:54
Opera nema vise ni podrsku za NPAPI a bleklistuje gomilu grafickih kartica tj iskljucuje im hardversku akceleraciju prikaza video sadrzaja (flash) i nema apsolutno nikakve sanse da se taj problem uspesno premosti tj zaobidje u podesavanjima (opera:flags). Postoje podesavanja ali jednostavno ne funkcionisu jer program pri startu bleklistuje graficku kartu.... To isto rade svi Chromium derivati. Jedino resenje u takvom slucaju je Firefox ili neki od njegovih derivata gde hardverska akceleracija radi kako Bog zapoveda... Opera i Chrome su zbog toga "no go" za mene.

Rockstar
23.8.2016, 11:08
Dve i kusur godina sa Firefoxom u mom slucaju. Sa Chromom bio od pocetka. Nije laka tranzicija ali za mene nema povratka. Meni i Edge lepo radi, sav video ide preko GPUa sto meni mnogo znaci zbog slabijeg procesora. 1080p/60 FPS ko od sale.

ZoNi
23.8.2016, 11:39
Rockstar, kakve veze ima tvoj post sa Operom? :)

Rockstar
23.8.2016, 11:52
Pa Chrome ima veze sa Operom sada, eto :)

jonathan
23.8.2016, 13:18
Koriste isti engine ali nemaju veze jedno s drugim. Ili je google upetljao prste u operu.. ?

Ale[x]andar
23.8.2016, 13:55
A mene i dalje zanima zasto ne pise nigde changelog kada izbace novu verziju? :icon_scra
Poslednji put su izbacili za verziju 37.
http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/

ZoNi
23.8.2016, 19:42
andar;2091665']A mene i dalje zanima zasto ne pise nigde changelog kada izbace novu verziju?

http://www.opera.com/blogs/desktop/changelog-39/
http://www.opera.com/blogs/desktop/changelog-40/

Suad Novic
18.9.2016, 9:20
Imam isti problem kao ovaj momak
http://forums.opera.com/discussion/1875188/couldn039t-load-plugins
samo što se meni javlja kad probam da igram šah na Facebook-u. Radilo je do juče, trokiralo često, ali sad nikako. U FF-u mogu da igram.
Ima li neki refreš instalacije za Operu? Samo mi to pada a pamet.

mp3lopov
13.10.2016, 17:00
Desava li vam se da Opera prestane da reaguje? Jednostavno zakuca. Ne mozes nista da uradis. Ni tab ne mozes da zatvoris. Jedino da ubijes proces. Nekada posle 20ak sekundi dodje sebi a nekada ne. Ista situacija na 2 racunara.

Space Beer
15.10.2016, 8:18
Da, češće nego što bi trebalo. Posebno na slabom računaru (tabletu)

Suad Novic
1.12.2016, 8:21
Igram dosta dugo šah na Facebook-u (blizu 28.000 odigranih partija), i to verziju sa ikonom u crvenom pravougaoniku, quick play verziju

http://imgur.com/a/rQ51M

i neke mi stvari nisu jasne, pa bih pitao:

1) Kad koristim Operu, dešava se da server ne učita igru, već reklamu za backgemon, pa moram da ponovo učitam stranicu. Počne, ali se pojavi pulsirajući desni deo sa reklamama za druge igre (zelene strelice) i igra kao da upadne u nekakvu petlju i ne može da se učita. Zatvaranje Opere, pa ponovno otvaranje i pokušaj ponovnog učitavanja dovode do istog pulsiranja. Moram najpre da CCleanerom pročistim da ono prestane, što baš iritira. Zna li neko u čemu je stvar? Možda postavke CCleaner-a šta da radi u Operi kad ga pustim?

2) Kad sam u Firefox-u, imam ono Secure Connection Failed, i nemam pojma šta je to.

3) Ima li na Facebook-u neki forum ili slično gde bih mogao da se raspitam o stvarima u vezi šaha, jer masu stvari ne znam.

mp3lopov
14.2.2017, 20:55
Kako da skinem x64 verziju, nigde ne vidim opciju?

bachi
14.2.2017, 21:19
NEma.

mp3lopov
15.2.2017, 17:08
Odustali ili?

Vidim da su najavljivali x64.

http://www.opera.com/blogs/desktop/2016/09/opera-developer-41-0-2349-0-update/

Suad Novic
20.3.2017, 20:07
Ne mogu da na
https://www.howtopronounce.com/french/jeavons/
čujem ništa u Operi. Zna li neko šta da radim?

mp3lopov
21.3.2017, 17:21
Na 43.0.2442.1144 sve radi. Flash?

VladoBL
23.3.2017, 12:31
Stavio sam Operu umjesto Chrome-a i ugodno sam iznenađen jer radi mnogo brže,Chrome već neko vrijeme jako guši računar,rado užasno tromo i sporo,a tek što guta ram

kapetan_Miki
5.4.2017, 9:06
Stavio sam Operu umjesto Chrome-a i ugodno sam iznenađen jer radi mnogo brže,Chrome već neko vrijeme jako guši računar,rado užasno tromo i sporo,a tek što guta ram

kako ti brže radi kad je opera = chrome, samo u drugom pakovanju.

DArthShone
19.5.2017, 13:00
Izašla je nova verzija Opere, verzija 45.0.2552.812 (PGO)

Izgled prilagođen onom metro stilu:boodala: dodati su desktop klijenti za mesendžer - naravno FB i WhatsAp

Suad Novic
6.6.2017, 9:51
Igram šah na Facebook-u, i malo, malo pa mi pukne konekcija sa serverom za igru. Pretpostavljam da flash zariba. Onda imam poruku da server ponovo pokušava da uspostavi konekciju, što retko uspeva. Ima li načina da se flash ponovo pokrene iz Opere? Na primer, https://www.batmanstream.com/tennis-live-streaming-video-2016-21.html, sa koje pratim tenis ima u sebi ugrađen re-run za flash, jer i tu zna da zariba; e treba mi nešto slično, ali direktno iz Opera-e 36.0, koja je valjda zadnja stabilna verzija za XP.

jonathan
7.6.2017, 12:47
I XP i flesh su mrtvi tako da bi najbolje bilo da se podjes prilagodjavat alternativama.

Da ne kazem da su i jedna i drugi ogroman rizik u 2017-toj. mislim, XP je izasao 2001. Come on.

Suad Novic
30.12.2017, 8:36
Koristim Operu 36, i izluđuje me što malo-malo pa krahira, pogasi sve otvorene tabove i restartuje se sa početnim tabom. Šta je u pitanju? Da nisu možda gesture mišem?

Suad Novic
11.1.2018, 3:04
I nova epizoda sa Operom...
Nemam pojma zašto mi je juče sistemski kalendar pokazivao datum 13.01 umesto 10.01, uglavnom svaki pokušaj otvaranja pošte na Yahoo-u rezultovao je restartom Opere, a FF je uzgred pominjao neke sigurnosne protokole, i ni on nije hteo da otvori. Čim sam podesio datum, otvorio sam. Baš svašta.

JohnnyNT
11.1.2018, 14:19
Da, sertifikati na sajtovima koji koriste iste neće raditi kako treba ako je vreme na lokalnom računaru pogrešno, nije samo do Opere, već do načina rada sertifikata i njihove validacije. Mada većina browsera samo ne prikaže stranu, ili izbaci grešku, malo je neobično što se Opera restartuje, ali eto.

Laskaris
12.1.2018, 11:09
A pitanje je zasto se promenilo sistemsko vreme. Skeniraj za svaki slucaj sistem nekim AV/antimalware programom.

Suad Novic
14.1.2018, 21:29
Nervira me ova stvar u Operi koju ne znam kako da rešim.
Na Speed Dial imam memorisane neke sajtove koje redovno posećujem, i kad ih učitam Opera učita i ono što sam "žvrljao" po boksovima, kao recimo ovo

https://i.imgur.com/lsCXmS7.png

Slično je i kod Pirates Bay, ostao je neki unos. Kako da ispraznim to što je Opera zapamtila?

Laskaris
14.1.2018, 22:18
Pobrisi u history posecivane sajtove.

Suad Novic
14.1.2018, 23:26
Pobrisi u history posecivane sajtove.
Pa valjda to CCleaner uradi, jer se aktivira čim se browser zatvori, ali kad ponovo otvorim, ista priča. Trebalo bi nešto uraditi sa podešavanjima. Ne mogu da nađem gde ja cashe, valjda njega treba zbrisati.

jonathan
15.1.2018, 5:01
Nervira me ova stvar u Operi koju ne znam kako da rešim.
Na Speed Dial imam memorisane neke sajtove koje redovno posećujem, i kad ih učitam Opera učita i ono što sam "žvrljao" po boksovima, kao recimo ovo

https://i.imgur.com/lsCXmS7.png

Slično je i kod Pirates Bay, ostao je neki unos. Kako da ispraznim to što je Opera zapamtila?

Koristi FVD za speed dial: https://addons.opera.com/en/extensions/details/fvd-speed-dial-new-tab-page/?display=en

Ja ga godinama koristim na chromu, operi i FF. Imas i backup.

Laskaris
15.1.2018, 9:46
Pa valjda to CCleaner uradi, jer se aktivira čim se browser zatvori, ali kad ponovo otvorim, ista priča. Trebalo bi nešto uraditi sa podešavanjima. Ne mogu da nađem gde ja cashe, valjda njega treba zbrisati.
Ccleaner izbegavam u sirokom luku. Brisanje cache-a pogledaj ovde (https://www.youtube.com/watch?v=yPTxIFFhb0o).

Suad Novic
15.1.2018, 12:04
Ccleaner izbegavam u sirokom luku. Brisanje cache-a pogledaj ovde (https://www.youtube.com/watch?v=yPTxIFFhb0o).
Nije uspelo ni posle brisanja keša od samog početka.

Nikola16789
19.1.2018, 14:55
Ne znam sta se kod tebe desava. Kod mene default speeddial izgleda ovako i ucitava samo ono sto sam ja zadao:

https://ibb.co/k3LQRw

https://ibb.co/fXyUmw

Suad Novic
19.1.2018, 23:35
Nisam rešio problem
https://forums.opera.com/topic/24554/filed-boxes

Suad Novic
30.1.2018, 15:31
Evo šta mi izbaci pre nego što krašira

https://i.imgur.com/4PTofFW.png

water wizard
30.1.2018, 15:34
pokreni je as admin

Suad Novic
30.1.2018, 18:50
pokreni je as admin
Pokrenuo, ali nemam ništa, Speed Dial mrtav, ništa ne mogu da otvorim.

Suad Novic
23.6.2018, 17:49
Zna li neko kako da skinem ovaj video iz Opere
https://www.dailymotion.com/video/x1yn5p6
Imam integrisan IDM u njoj ali se ne nudi da ga skine.
Instalirah FVD Video Downloader addon za Operu, ni on ne pomaže.
P.S. Snađoh se nekako
http://www.saveitoffline.com
hvala Bogu da postoje ovakvi sajtovi.

kuureee
17.7.2018, 19:50
Imam vec duze vreme problme sa Operom ili mozda i nije do opere.Probao sam sve zivo,a li nisam uspeo nista.
Naime, kada pokusavam da otvorim neku stranicu koja je na bilo koji nacin vezane za google stranice nece da se otvori.Isto vazi i za YT i gmail.
Prikazuje nesto vezano za certifikate i slicno.

Na operi izbacuje sledece https://imgur.com/a/cXJ8Vha.

DArthShone
17.7.2018, 21:08
Imam vec duze vreme problme sa Operom ili mozda i nije do opere.Probao sam sve zivo,a li nisam uspeo nista.
Naime, kada pokusavam da otvorim neku stranicu koja je na bilo koji nacin vezane za google stranice nece da se otvori.Isto vazi i za YT i gmail.

Da li ti je ranije radilo sve kako treba? Koji antivirus imaš instaliran? Redosled poteza je sledeći:
1. Startuj Operu
2. Istovremeno pritisni ctrl+h
3. Izaberi clear browsing data
4. Otvoriće ti se prozor u kome biraš šta će da briše. Štikliraj sve, a iz padajućeg menija biraj THE BEGINNING OF TIME
5. Klikni Clear Browsing data (plavo dugme) sačekaj dok ne završi čišćenje
6. Ugasi Operu
7. Ukoliko imaš pokreni CCleaner ili System Ninja. Očisti sistem sa njima
8. Restartuj računar
9. Probaj ponovo da uđeš na google.

Ukoliko ne pomogne, preko drugog browsera skini sa neta adwcleaner i pokreni ga kao administrator. Skeniraj ceo računar i kada ti zatraži restartuj ga.

Luka Filipovic
18.7.2018, 16:33

Moze biti da ti je datum na kompjuteru pogresan

kuureee
18.7.2018, 16:56
DArthShone

Sve to sam vec pokusao i nista nije uspelo, kao i unistal Opere....

Luka Filipovic

Datum kao i veme su podeseni dobro.

DArthShone
19.7.2018, 10:41
DArthShone

Sve to sam vec pokusao i nista nije uspelo, kao i unistal Opere....

Luka Filipovic

Datum kao i veme su podeseni dobro.

Da li drugi browseri prave probleme?

kuureee
19.7.2018, 17:44
Da li drugi browseri prave probleme?

Pored Opere u trenutku problema sam imao i Chrome koji je isto poceo da ima te probleme.

Potom sam instalirao i sad uglavnom koristim Firefoh i sa njim nema problema.Znaci njega sam instalirao kad je sve pocelo to da se desava i kada nisam imao izlaz na goggle.Sa njim nemam problema.

DArthShone
20.7.2018, 8:45
Pored Opere u trenutku problema sam imao i Chrome koji je isto poceo da ima te probleme.

Potom sam instalirao i sad uglavnom koristim Firefoh i sa njim nema problema.Znaci njega sam instalirao kad je sve pocelo to da se desava i kada nisam imao izlaz na goggle.Sa njim nemam problema.

Koji ti je windows na kompu? 10ka ili win 7? Što se tiče firefoxa, on ima svoj engine koji nije isti kao kod chrome a i Opere, zato i ne pravi probleme.

Za windows sam te pitao jer znam da 10ka ponekada hoće da pravi probleme sa Chrome baziranim browserima. Rešenje je deinstalacija Chrome, dubinska, zato koristim Revo Uninstaller, da pobršie repove.

fisfikus
23.7.2018, 14:41
Koji antivirus koristis? Iskljuci "Encrypted connections scanning" ili tako nesto u (advanced) network settings antivirusa.

kuureee
23.7.2018, 17:58
DArthShone

Imam win 7 x 64. Sve to sto si naveo vec sam bio uradio i nista nije pomoglo.

fisfikus

Anti virus ne posedujem :). Nema potreba za tim.

U svakom slucaju vreme je za reinstal win.Sistem je star 4 godine.Mada sve radi perfektno , samo eto sto taj problem imam.

DArthShone
24.7.2018, 8:08
DArthShone

Imam win 7 x 64. Sve to sto si naveo vec sam bio uradio i nista nije pomoglo.

fisfikus

Anti virus ne posedujem :). Nema potreba za tim.

U svakom slucaju vreme je za reinstal win.Sistem je star 4 godine.Mada sve radi perfektno , samo eto sto taj problem imam.

Nemaš anti virus? E, pa sad imaš virus. Jedan od simptoma zaraze je i to kada browseri tako prijavljuju greške sa sertifikatima. :boodala: Chromium bazirani browseri su poodavno osetljivi po pitanju zaraze. Inače identičan problem se pojavljuje i na Mozili, ali na win XP.

Rešenje ti se neće baš svideti. Babaroga koja ti je ušla u sistem je uporna, pa tako particija C mora da ode, tj da bude formatirana. I da se instaliraju novi Pendžeri. A to koliko vidim već si spreman da uradiš.

kuureee
24.7.2018, 17:12
Koji ti je windows na kompu? 10ka ili win 7? Što se tiče firefoxa, on ima svoj engine koji nije isti kao kod chrome a i Opere, zato i ne pravi probleme.

Za windows sam te pitao jer znam da 10ka ponekada hoće da pravi probleme sa Chrome baziranim browserima. Rešenje je deinstalacija Chrome, dubinska, zato koristim Revo Uninstaller, da pobršie repove.

Ma da, svavko je vreme za reinstal sistema i prelazak na 10tku....
Hvala svima na pomoci....

DArthShone
4.10.2018, 7:12
Opera, nekada (ali i sada) moj omiljeni browser, polako počinje da me nervira. Od verzije: 56.0.3051.36, pa i one Version:56.0.3051.31 sve se češće dešava da mi opera sama od sebe prsne, ili da uzme toliko memorije da je rad kompa skoro pa nemoguć dok je u task menadžeru ne ubijem totalno. :nov_mad2:

"Developeri" su dakle opet napravili s...e.

mp3lopov
11.3.2019, 12:10
Ima li nacina da se blokiraju ove reklame na YouTube? Opera poslednja verzija + AdBlocker. Do pre mesec-dva sve je bilo OK. U poslednje vreme pre skoro svakog videa ide neka reklama, a u zadnja 2 dana i na polovini videa. :nov_mad2:

Rockstar
11.3.2019, 16:56
Ima li nacina da se blokiraju ove reklame na YouTube? Opera poslednja verzija + AdBlocker. Do pre mesec-dva sve je bilo OK. U poslednje vreme pre skoro svakog videa ide neka reklama, a u zadnja 2 dana i na polovini videa. :nov_mad2:Firefox i Ublock, mada moguće da podržava i Operu. AdBlock je odavno "pay to Unblock".

Picard
11.3.2019, 18:23
Ublock origin radi odlično na Operi i blokira YT reklame.

Nikola16789
20.8.2020, 12:39
Na zalost, developeri Opere svojim suludim idejama ubrzano voze u propast.

Ukidanje dugmeta "recently closed tabs" ce me naterati da posle 15 godina koriscenja predjem na nesto drugo.

Picard
20.8.2020, 15:38
Postoji workaround, nisam probao i ne zna se koliko će biti aktuelan, tj. da li i on neće biti onemogućen u nekoj skorijoj novoj verziji:

https://forums.opera.com/topic/39170/where-is-the-recently-closed-tabs-tab-menu-button-on-the-top-right

gorankxx
20.8.2020, 15:48
Ja polako prelazim na vivaldi najviše zbog linux-a jer opera tu nikako da omogući widevine tj drm dok je vivaldi to sredio.

Nikola16789
20.8.2020, 20:53
Postoji workaround, nisam probao i ne zna se koliko će biti aktuelan, tj. da li i on neće biti onemogućen u nekoj skorijoj novoj verziji:

https://forums.opera.com/topic/39170/where-is-the-recently-closed-tabs-tab-menu-button-on-the-top-right

Postojao je, ali je onemogucen nedavno.

Mislim da cu i ja da predjem na Vivaldi.

filpan
10.11.2020, 11:57
Presao sam na Operu posle 15 godina na Vatrenoj lisici. Pre toga sam koristio Netscape navigator i Internet Explorer.

Za sada sam zadovoljan.

Space Beer
11.11.2020, 13:41
Opera je najgori browser po pitanju provatnosti. Probaj i Vivaldi, ako već bežiš od FF-a

bachi
11.11.2020, 16:37
U suštini, kome Firefox ne odgovara, ne vidim da je išta potrebno koristiti više od Edge Chromiuma.

Space Beer
13.11.2020, 7:58
Na osnovu mog iskustva, Vivaldi je najbolji Chromium browser. Isti motor kao i Opera, Chrome, Edge, Brave, Yandex... a opet ima više zanimljivih i korisnih opcija i bolji je po pitanju privatnosti od svih osim ungoogled Chromiuma.

Operu sam koristio od verzije 6 do verzije 12, i posle opet od verzije 17 do pre pre 2-3 godine, malo nakon što su je Kinezi preuzeli. Probao sam i Otter, još dok je bio u alpha fazi, ali ipak je Vivaldi jedini pravi naslednik stare Opere