PDA

Prikaži potpunu verziju : uTorrent

Strane : 1 [2]

Aibo
17.2.2013, 13:28
Nemam pojma, uglavnom ih skidam sa Kickass torrent sajta i nikada nisam obraćao pažnju na tracker-e. Sećam se da je prvi na listi obično onaj DHT...

ilidan
17.2.2013, 14:21
To su javni torenti. Da li ti u donjem desnom uglu stoji zeleni check mark ili narandžasti uzvičnik?
P.S. DHT nije traker već skraćenica od Distributed Hash Table. To je način da se nađu dodatni peer-ovi bez trakera a na osnovu hash vrednosti fajla.

nexexcalibur
17.2.2013, 17:24
Ako nisi, odradi setup guide, on ti obicno pokaze ako ima problema sa konekcijom, kao i namesti optimalna podesavanja za najvecu brzinu

Aibo
17.2.2013, 18:14
Zeleni je znak u donjem desnom uglu i sve je ok kada testiram konekciju. Pustim npr. istovremeno neki drugi torrent i radi sve ok. Zato mi bukvalno deluje kao da peer-ovi već imaju maksimalan download i da im ja nisam potreban, ali mi to nema smisla jer sam ja npr. jedva skinuo torrent sa 5 do 50 Kbps.

dzambo
18.2.2013, 4:13
Probaj da se igras sa ove 2 opcije

Maximum number of connected peers per torrent i Number of upload slots per torrent. I vidi mozda u Advanced da filtriras rec 'peer' pa malo da malo izmenis par tih parametra sto bi logicnije zvucalo.

ilidan
18.2.2013, 14:25
A možeš da probaš da isti torent koji već imaš na HDD uvezeš u drugi tornet klijent i pokušaš sa njim da ga seed-uješ. Ako sa drugim klijentom radi, problem je u µtorrent-u. Ako ne radi, nije problem do tebe.
Imaš portabl verzije za Deluge (http://portableapps.com/node/23566), Tixati (http://www.tixati.com/download/portable.html) i qBittorrent (http://portableapps.com/apps/internet/qbittorrent_portable) pa ne moraš da ih instaliraš.

Aibo
18.2.2013, 19:14
Probao sam i ista stvar. Hvala, bitno mi je samo da znam da je ne kočim, ako nešto brlja sam tracker ili podešavanja peerova, to je njihov problem. :)

batakpudla
20.2.2013, 15:56
У сред скидања једног великог филма Utorrent ми је избацио следећу грешку torrent error cyclic redundancy check. Има ли неко представу шта је по среди? Ја колико сам изгуглао наишао сам на одговоре да је код таквих грешака ХДД при издисају. Међутим ја када сам кликнуо да настави скидање Utorrent je после другог покушаја наставио са скидањем. Уколико је у питању заиста грешка са хардом, постоји ли неки начин да се уради дијагностика?

JohnnyNT
20.2.2013, 16:17
^ Skeniraj HDD sa programima poput HDTune, Hard Disk Sentinel i sl.

Tihi
20.2.2013, 16:25
У сред скидања једног великог филма Utorrent ми је избацио следећу грешку torrent error cyclic redundancy check. Има ли неко представу шта је по среди? Ја колико сам изгуглао наишао сам на одговоре да је код таквих грешака ХДД при издисају. Међутим ја када сам кликнуо да настави скидање Utorrent je после другог покушаја наставио са скидањем. Уколико је у питању заиста грешка са хардом, постоји ли неки начин да се уради дијагностика?

To se desava ako neki program pristupi fajlu tokom skidanja.

batakpudla
20.2.2013, 16:38
Ништа сем Utorrent-a и Хрома није укључено.

Tihi
20.2.2013, 21:59
Mozda defragmentacija koja radi u pozadini?
Meni se par puta desilo i hard jos uvek radi.

kapetan_Miki
4.3.2013, 17:25
šta je ovo s tpb-a zadnja dva dana?

i jučer dugo nije radio, a evo vidim i danas ista priča.

prečesto su down u poslednje vreme.

sasazmaj
31.3.2013, 22:04
cao svima dali moze neko da mi kaze zasto utorent nece da skida fajlove vece od 9 GB naprimer igra i nema sanse krene istane sta da radim? hvala! :confused:

Tihi
1.4.2013, 20:24
Jedino sto mi pada na pamet je slobodan prostor na particiji i fajl sistem iste. Kako ti je formatirana particija?

nexexcalibur
4.4.2013, 17:29
Imam zesci problem sa utorrentom, i to cini mi se od zadnje verzije, 3.3...

Naime, ubacim torent i krene normalno da radi, ali svaki sledeci koji ubacim zabode na chekiranju (stoji checked 0.0%)...

Pokusao sam sve zivo, cak sam i reinstalirao pa mi je trebalo 5 minuta da podesim ceo program kao pre, ali evo vidim opet zeza. Stavio sam 5 epizoda Vikinga na skidanje, pola sata kasnije proverim, samo skinuta prva epizoda, ostale nisu ni krenule...

Jel ima neko slican problem i jel ima resenja?!

edit: Da, bug sa verzijom 3.3, build 29420

https://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=131964&p=1

edit 2: Verzija 3.4 alpha popravlja stvar, tako barem kazu...

http://www.utorrent.com/downloads/

brandzaman
4.4.2013, 18:51
Probaj sa bittorentom isto ti je sve to

Partybreaker
9.4.2013, 14:14
Imam zesci problem sa utorrentom, i to cini mi se od zadnje verzije, 3.3...

Naime, ubacim torent i krene normalno da radi, ali svaki sledeci koji ubacim zabode na chekiranju (stoji checked 0.0%)...

Pokusao sam sve zivo, cak sam i reinstalirao pa mi je trebalo 5 minuta da podesim ceo program kao pre, ali evo vidim opet zeza. Stavio sam 5 epizoda Vikinga na skidanje, pola sata kasnije proverim, samo skinuta prva epizoda, ostale nisu ni krenule...

Jel ima neko slican problem i jel ima resenja?!

edit: Da, bug sa verzijom 3.3, build 29420

https://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=131964&p=1

edit 2: Verzija 3.4 alpha popravlja stvar, tako barem kazu...

http://www.utorrent.com/downloads/

Ja imam identičan problem, definitivno je do builda uTorrenta (29420), vrati se na neki prethodni, ako ti je radio lepo.

Dakle, pravac OldApps: http://www.oldapps.com/utorrent.php pa isprobavanje. :) I javi koji build ti radi, ako ti nije teško, da znam i ja koji je provereno funkcionalan. ;)

EDIT:

Ne moraš OldApps ipak, videh changelog za najnoviji build ovde (http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=130844):
--2013-03-27: Version 3.3 stable (build 29462)
- Fix: Torrent added via magnet link could become stuck at "Checked 0.0%"Check for updates u okviru uTorrenta mi nije prijavio najnoviji build, ali download sa oficijelnog sajta skida upravo taj najnoviji build. Instalirao sam, pa ćemo videti kako će se pokazati.

EDIT2:

Lepo radi za sad, čuvam ovu verziju i ne zalećem se na sledeći update. :D

nexexcalibur
9.4.2013, 14:22
^ Ispravili su odmah, build 29462 koristim i radi sve lepo...

dekilio
31.5.2013, 18:16
Nemam problem sa utorentom, ali ako ima neko da mi razjasni o cemu se ovde radi. Na poznatom trakeru za stare i art fimove, gde su leceri prava retkost. Skidam film brzinom od 40 kb (citav jedan seder sa ovom brzinom uploada, i ja jedini lecer). Traje naravno dugo, dodjem do 60 %, pojavi se drugi lecer koji pocinje da deli njegovu brzinu uploada samnom, a od mene neuzima nista. Evo on je sad ( posle vise desetina sati) skinuo skoro 20%, ja oko 75%. Ja pomislih da nismo “spojivi, vidjivi“ ili sta vec‘ jedan drugom. Ali on meni povremeno daje upload. Njegov klijent je transmission (amer, sigurno velika brzina interneta), moj klijent-utorrent 2.04(sbb 10 mb).

tuborg
13.6.2013, 22:16
Imam problem sa utorentom, kada pokusam da skinem nesto posle klika na download torent i pokretanje programa izbaci mi poruku
" The torrent you are trying to add is already in the list of torrents. do you want to load the trackers from it"

Posle klika na yes nista se ne desava, fajl se ne skida...ako neko zna resenje neka pomaze
Sta god pokusao da skinem izbacuje mi isto...

ColdBoot
13.6.2013, 23:57
^ Briši resume.dat, bug je u pitanju.

xp professor
2.7.2013, 10:54
Sta se desava sa torentima u poslednje vreme, skidaju se uzasno sporo. Mislio sam da je do torenta pojedinacnog, i za proveru stavio neki levi, kad ono isto. inace brzina se mota tu od 0 - 10 Kb/s, a treba da bude preko 500 kb/s.
Ponekad ode i do 100, pa bude minut, dva, i opet se vrati dole.

Marti Misterija
17.10.2013, 13:24
Sta bi moglo da bude problem da utorrent (v 3.3 je u pitanju) kada skida samo jedan fajl to cini otprilike maksimalnom brzinom, kada skida dva fajla istovremeno ukupna brzina padne na oko 100-150 kB/s a kada mu se zada da skida istovremeno 3 ili vise fajlova, bez obzira o koliko velikim fajlovima se radi, brzina DL svakog pojedinacnog fajla padne na ispod 10 kB/s?

nexexcalibur
17.10.2013, 18:19
Sta bi moglo da bude problem da utorrent (v 3.3 je u pitanju) kada skida samo jedan fajl to cini otprilike maksimalnom brzinom, kada skida dva fajla istovremeno ukupna brzina padne na oko 100-150 kB/s a kada mu se zada da skida istovremeno 3 ili vise fajlova, bez obzira o koliko velikim fajlovima se radi, brzina DL svakog pojedinacnog fajla padne na ispod 10 kB/s?

Moguce da je do podesavanja. Od broja konekcija koje si stavio. Mada doduse i ja sam primetio da ne vuce stabilno max brzinom u zadnje vreme (v3.3.1). Desava mi se da iako ne vuce punom brzinom, net mi je totalno zagucen i cesto puca.

Podesavanja su mi sledeca na 10/1 mbita netu:

down 800kbs
up 90kbs
globalno 300 konekcija
max peerova 50
max 6 aktivnih torenta

Marti Misterija
17.10.2013, 18:45
Pa sta znam, radio je kako treba sa istim podesavanjima i odjednom je poceo da radi na nacin kako je gore opisano tj. da sa vise aktivnih torenta ubija brzinu svakog od njih samim tim i zbirnu brzinu.

Danas, nakon sto sam postavio pitanje, sam malo izmenio neka podesavanja ali to nije rezultiralo nikakvom promenom na bolje...

Najcudnije mi je sto on stalno drzi max brzinu (oko 710 kB/s na 6MB/s netu) ali samo sa jednim aktivnim torentom...

Paladin
2.1.2014, 22:16
Izbacuje mi ono "The torrent is already in the list of torrents. Do you want to load the trackers?" ali kada pretražim folder sa torrent fajlovima ne vidim taj torrent fajl a tražio sam ga da ga mogu obrisati i da mi krene download. Sad ne mogu da skinem taj torrent jer mi stalno izbacuje ovu poruku.

Da li je još neko imao ovaj problem i ima li nekog pametnog rješenja?

Ako nešto znači imam verziju 3.3.2

I ima li uTorrent neki pretraživač unutar sebe da pretražim sve što sam do sada skidao i što imam na listi za skidanje? Ima ona "Search Web" pretraga ali ne treba mi to.

Picard
2.1.2014, 22:34
Pokušaj ovako:

Download BEncode Editor https://sites.google.com/site/ultimasites/bencode-editor#download
Open %APPDATA%\uTorrent\resume.dat
Delete the offending torrent entry
Save
When uTorrent starts, it will complain about a failed file integrity check in the logger, ignore it

Paladin
2.1.2014, 22:59
To je to :alealeee:

Sakiboj
15.1.2014, 19:55
Imam problem, port forwadowano mi je sve ali kad uploaduje ikona u deonjem desnom uglu je zute boje i pise no incoming conections, kad skida sve je normalno, stavljen rule u firewallu, jel zna neko mozda do cega je to? hg 520s ruter

Paladin
15.1.2014, 21:43
Meni je ikonica crvena a sve normalno skida.

Sakiboj
15.1.2014, 21:45
Meni je zeleno kad skida i sve je normalno, jedino kad ostavim da uploaduje onda je zuta a sve je podeseno kako treba

sale82ful
28.1.2014, 18:36
Voleo bih kad bi mi neko ovo razjasnio. Meni se vec dugo vremena desava sljedece:
Pocnem nesto da skidam i u samom startu normalno skida max brzinom (oko 360kb/s) i tako dok ne skine TACNO 32MB nakon cega mi DL padne na 9,5kb/s i tako stoji opet TACNO 24 minute??? i brzina se vrati na max. i skida stabilno sve dok ne skine fajl... :confused:
Pitanje glasi,da li zna neko zasto se desava ova "rupa" od 20-tak min? Znaci nije bitno koliki je fajl,svaki put je tako pratim vec mjesec dana. Fakticki ako skidam film za tih 20 minuta vec sam mogao pola da skinem. A on kao da nesto ceka. :mad:
Odnos SE-LE je ogroman u korist seed-era znaci nije to u pitanju. Volio bih ako neko zna sta je u pitanju bio bih mu zahvalan. :n_klanja:

Partybreaker
21.10.2014, 0:49
Imam problem sa uTorrentom. Program mi se diže sa Windowsom i danas sam, pre nego što se sistem skroz podigao, iz nekog razloga probao odmah da isključim uTorrent. I on se očigledno nije skroz učitao i prijavio mi je grešku tipa "uTorrent is still starting", ali sam uspeo da ga isključim nakon par pokušaja.

Da skratim priču - od tad su mi svi torrenti u uTorrentu nestali. Downloadovan materijal se nije obrisao, on je na hardu, u folderima. Prisutni su i .torrent fajlovi kad otkucam %AppData%\uTorrent, ali u samom programu nema ničeg.

Tražio sam nešto po netu, ali nisam uspeo da nađem pametno rešenje. Jel se dešavalo ovo još nekom i znate li kako ovo da rešim? Imam preko 200 torrenata i ne bih voleo da to visi na hardu, a da ne seedujem. I pretraga iz uTorrenta mi je mnogo lakša i brža od Windows pretrage.

Picard
21.10.2014, 9:09
Verovatno ti se koruptovao resume.dat. Možda BEncode editor može da ti pomogne, proguglaj malo. Koristiš 3.4.2?:)

Partybreaker
21.10.2014, 13:18
3.4

Probao sam da updateujem iz samog uTorrenta na 3.4.2, ali nisam uspeo... Skinuću ga manuelno verovatno.

Verovatno je taj resume.dat. Vidim da postoji backup koji se zove resume.dat.old i preko njega sam pokušao da vratim neki stariji backup (išao na desni klik -> Properties -> Previous Versions -> Restore), ali nije urodilo plodom. Ono što mi je čudno jeste da su i resume.dat i resume.dat.old po 1KB veliki, što mi, laički gledano, deluje premalo za skoro 300 torrenata. Tako da mi deluje da bih morao da ih "pišem" iznova, pošto na netu vidim da ljudima zauzimaju i po pola megabajta ovi fajlovi. Koliko tebi zauzimaju?

Skinuo sam BEncode Editor, ubacio resume.dat i dobio ovo:

http://i.imgur.com/5dftMlB.png

Slična priča je i sa resume.dat.old. Probao sam da ovaj resume.dat sačuvam kao novi fajl (save as) iz BE i onda da ga ubacim u AppData... i jel treba da pominjem da je ovaj pokušaj bio uzaludan? :)

Picard
21.10.2014, 16:54
Auu, čim su samo 1KB znači da su šanse za povratak nikakve.:( Kod mene su po 508KB a imam blizu 200 torenata. Sad ti ostaje samo da učitaš svaki torent ponovo i sačekaš da odradi recheck.
Moj ti je savet da ne stavljaš 3.4.2 nikako jer je bagovita i VRLO bloatovana verzija, odlepićeš od reklama. I 3.4 je problematična. Ako ti je bitna pretraga torenata skini 3.3.2:

http://filehippo.com/download_utorrent/download/03d7d2b75adbd5283db6ecf834e91ff8/?direct

Inače, ja sam torente organizovao po trekerima preko labela i mnogo mi je bolje tako.:)

nexexcalibur
21.10.2014, 17:17
Auu, čim su samo 1KB znači da su šanse za povratak nikakve.:( Kod mene su po 508KB a imam blizu 200 torenata. Sad ti ostaje samo da učitaš svaki torent ponovo i sačekaš da odradi recheck.
Moj ti je savet da ne stavljaš 3.4.2 nikako jer je bagovita i VRLO bloatovana verzija, odlepićeš od reklama. I 3.4 je problematična. Ako ti je bitna pretraga torenata skini 3.3.2:

http://filehippo.com/download_utorrent/download/03d7d2b75adbd5283db6ecf834e91ff8/?direct

Inače, ja sam torente organizovao po trekerima preko labela i mnogo mi je bolje tako.:)

Kakve reklame, sve se to jednom iskljuci i vise ne pojavljuje ;)

Morca
21.10.2014, 18:07
Na novije verzije uTorrenta gledaju popreko, otkad se pročulo da su povezani sa MPAA/RIAA...i kažu da im je opao kvalitet.

Zašto ne bi prešao na QBitTorrent ili Deluge?

Partybreaker
21.10.2014, 18:15

Kasno sam video post, do tad sam već prešao na 3.4.2. :) Deluje mi slično, a 3.4 mi je sasvim dobro radio. Ako počne da baguje vratiću se na 3.4 ili taj 3.3.2.

Što se tiče resume.dat, videću da se nakanim da manuelno ponovo sve ispovezujem... Biće tu dosta posla.

Kakve reklame, sve se to jednom iskljuci i vise ne pojavljuje ;)

Upravo. Ispratio sam ovo (http://www.wikihow.com/Remove-Sponsored-Ads-from-uTorrent) uputstvo i sad nema reklama. :)

Na novije verzije uTorrenta gledaju popreko, otkad se pročulo da su povezani sa MPAA/RIAA...i kažu da im je opao kvalitet.

Zašto ne bi prešao na QBitTorrent ili Deluge?

Ne znam, uTorrent me dobro služi, nisam nešto paranoičan. :)

nexexcalibur
21.10.2014, 18:35
@mpaa/riaa
http://s2.quickmeme.com/img/8d/8dcc86b827735c5045090e1891f286d57048734d57b39e238f 900a319c018204.jpg

Razne sam klijente koristio, Tixati mozda najvise posle utorrenta, ali je doticni imo najbolji. Sto se tice bagova, ima jedan koji sam primetio, kad idem na exit treba mu neko vreme da se ugasi, pogotovo ako je dosta torenata ukljuceno.

Picard
27.10.2014, 12:54
Uputstvo za potpuno uklanjanje adware dodataka:

*Updated for 3.4.2*

Turn off ALL Ads/Featured Content/Bundle Crap in Utorrent/Bittorrent:

Options > Preferences > Advanced...
Turn ALL settings to false:
bt.enable_pulse
distributed_share.enable
gui.show_notorrents_node
offers.left_rail_offer_enabled
gui.show_plus_upsell
offers.content_offer_autoexec
offers.sponsored_torrent_offer_enabled
offers.featured_content.badge.enabled
offers.featured_content_notifications_enabled
offers.featured_content_rss_enabled

Hidden menu = Options > Preferences > Hold Shift + F2 while clicking Advanced:
gui.show_gate_notify
gui.show_plus_av_upsell
gui.show_plus_conv_upsell
gui.show_plus_upsell_nodes

*Bonus*
For those using "Alternate upload rate when not Downloading" setting...
ul_rate_download_thres= 20

Neutrino
7.3.2015, 2:45
Bilo je pitanje vremena. http://www.theverge.com/2015/3/6/8161251/utorrents-secret-bitcoin-miner-adware-malware

uros@3D
7.3.2015, 13:58
^Mogu da potvrdim ovo, pre par dana sam azurirao uTorrent (ne znam ni sam zasto ga i dalje koristim) i primetio sam da mi nesto gura procesor na 30% u pozadini. To je bio upravo taj EpicScale.exe. Doduse, uspeo sam da ga nadjem u listi instaliranih programa i odleteo je instant. Nisam imao pojma da je u pitanju alat za rudarenje.

Apsolutni bezobrazluk, uTorrente necemo se vise druziti.

Tihi
7.3.2015, 14:50
Zašto uopšte ažurirate utorrent? Verzija 2.0.4 je najstabilnija, nema reklama, neopterecuje racunar, dozvoljena na svim privatnim trakerima i lepo radi na svim verzijama windowsa.

Paladin
7.3.2015, 15:04
Mogu li negdje da se nađu i skinu te starije verzije?

EDIT: sad sam našao, ima ih ovde (http://www.oldapps.com/utorrent.php)

Da li su sve 2.x verzije (prije 3.0) dobre?

Picard
7.3.2015, 15:49
Ne sve, 2.0.4 i 2.2.1.

Tihi
7.3.2015, 17:10
Mislim da v2.2.1 nije dozvoljena na svim trakerima.

Picard
7.3.2015, 17:32
Ja mislim da jeste, ali ne mogu da tvrdim 100%. Ne znam zašto bi bila zabranjena?

Tihi
7.3.2015, 18:08
Ne znam. Znam da su neke verzije bile zabranjene, a jedino za v2.0.4 sam 100% siguran da je svuda dozvoljena.

gagi011t
7.3.2015, 18:15
Ja isto nisam video da je negde zabranjena 2.2.1... Uglavnom je i preporucena. Ko je navikao na interfejs od 3.x i 3.2.3 je ok.

Bitno je samo iskljuciti auto-update, pa nek ubacuju sta oce.

Neutrino
7.3.2015, 18:29
Stvarno ne razumem šta vas to toliko emotivno vezuje za utorrent kad postoje daleko bolje open source alternative.

http://www.howtogeek.com/197542/the-4-best-alternatives-to-utorrent-on-windows/

Paladin
7.3.2015, 20:34
Sad sam instalirao Deluge i qBittorrent koji sam i ranije malo probao. Oba dosta liče na uTotrrent ali ni jedan nema grafički prikaz brzine, bar ja to ne vidim. I oba su dosta veća od uTotrrenta, po oko 45 MB nakon instalacije a čak i najnoviji uTorrent je 7 MB. Koliko vidim Deluge je na našem jeziku i nema opciju da se prebaci na engleski. Ovo samo navodim onako na prvu, ne sumnjam da su dobri. Odlično je da postoje alternative. A i na tom linku su naveli uTorrent 2.0.4 i 2.2.1 kao alternative novijim verzijama.

Neutrino
7.3.2015, 20:43
Sad sam instalirao Deluge i qBittorrent koji sam i ranije malo probao. Oba dosta liče na uTotrrent ali ni jedan nema grafički prikaz brzine, bar ja to ne vidim. I oba su dosta veća od uTotrrenta, po oko 45 MB nakon instalacije a čak i najnoviji uTorrent je 7 MB. Koliko vidim Deluge je na našem jeziku i nema opciju da se prebaci na engleski. Ovo samo navodim onako na prvu, ne sumnjam da su dobri. Odlično je da postoje alternative. A i na tom linku su naveli uTorrent 2.0.4 i 2.2.1 kao alternative novijim verzijama.qbittorrent i Deluge nemaju grafikone brzine. Ako su ti ti podaci bitni možeš da koristiš recimo Tixati (http://www.tixati.com/). Što se veličine tiče razlika postoji isključivo zbog toga što qbittorent i Deluge recimo koriste Qt biblioteku. Ako ti je tih par desetina MB baš važno probaj pomenuti Tixati.

Ja lično koristim qbittorrent zato što mi grafikoni uopšte nisu bitni ali jeste web interfejs preko kojeg mogu da kontrolišem klijent.

Paladin
7.3.2015, 20:53
Ako ti je tih par desetina MB baš važno probaj pomenuti Tixati.
Nije bitno nego sam primjetio da su dosta veći a svi dosta liče jedan na drugog.

Neutrino
7.3.2015, 20:57
Nije bitno nego sam primjetio da su dosta veći a svi dosta liče jedan na drugog.Pa qbittorrent recimo ne krije svoju nameru. Otvoreno kaže.
The qBittorrent project aims to provide a Free Software alternative to µtorrent. Additionally, qBittorrent runs and provides the same features on all major platforms (Linux, Mac OS X, Windows, OS/2, FreeBSD).Jedini razlog za razliku u veličini su pomenute Qt biblioteke ali zbog toga recimo program postoji na svim bitnijim operativnim sistemima (Windows/Linux/MacOS).

Paladin
7.3.2015, 21:04
Lijepo izgleda qBittorrent, dosta liči na uTorrent, mada takav je i Deluge pa ne znam koji je bolji od njih. Grafikon brzine mi je možda više stvar navike, on mi je uvijek otovren u donjem dijelu u uTorrentu, na njega bacim pogled da vidim kako to ide i da li ide uopšte, preglednije to vidim iz grafikona nego gledajući numerički podatak o brzini. Mada kao što rekoh to je vjerovatno stvar navike. Ne znam da li je grafikon planiran u nekoj narednoj verziji za qBittorrent ili Deluge, mada vjerujem da su dobri i bez njega, ali sigurno su dobre i ove 2.x verzije uTorrenta.

Neutrino
7.3.2015, 22:06
Ne, grafikon nije planiran za qbittorrent i autor otvoreno priznaje da je to "feature" čiju upotrebnu vrednost zaista ne razume.

https://bugs.launchpad.net/qbittorrent/+bug/486427

Ja preferiram qbittorrent zato što mi korinički interfejs najviše odgovara a i podešavanja su više ispeglana. U Deluge recimo kada podešavam proxy moram za svaki tip protokola da podesim iste podatke dok qbittorent nudi jednostavan checkbox. Mala stvar ali meni jako bitna :)

Danijel068
8.3.2015, 3:27
Nemojte se ljutiti, ali ja sam koristio i bas dan danas koristim uTorrent 2.2.1/2.2.2
U prevodu sa standardnom brzinom neta od 1mb/s preuzimam tri filma odjednom od po 2.5gb + neki mmo igra (gta sa multi, cs online,) naravno uz to da podesite preuzimanje na torent 30-30-30 znaci nek bude 50-50% da se mozete lepo igrati i dovoljno da preuzmete tri filma... Iskreno nisam OSETIO NI LAG dok posle uTorrent 3.0 pocelo je velikih s**** usporavanje, zauzece procesora ne bas veliko al se vidi zauzece, cak je nemoguce igrati online igru sa 3.0 dok skidate al da pustite brzinu dole....
Starije verzije uTorrent mozete preuzeti sa www.oldapps.com naci cete 2.2.1/2.2.2 garantovano radi i na Win 10!!!

Neutrino
8.3.2015, 3:41
Meni 2.2.1 sad skinuh tri filma bukvalno zapalio Telekom :D posto mi je u ugovoru 10 Mbps - 850kb/s down, ovaj je razbio do 1120 kb/s ;) i tako drzao dok ne skine 2gb za skoro 20-30 minuta :) :nov_exploPa sad ne znam ko je koga tu zapalio ako si ti uspeo da izvučeš celih 1,12Mbps na 10Mbps liniji :D

Danijel068
8.3.2015, 3:41
Da li su sve 2.x verzije (prije 3.0) dobre?

Skidaj 2.2.1 ja je imam, cak ljudima na Win 8.1 ubacujem, to je tako mala app a ubija net (mozes dok skidas da igras igre ili gledas film online ali uz to da stavis 50-50% brzina down na torent fajlu) dok na novije to nije tako kvalitetno... Meni 2.2.1 sad skinuh tri filma bukvalno zapalio Telekom :D posto mi je u ugovoru 10 Mbps - 850kb/s down, ovaj je razbio do 1120 kb/s ;) i tako drzao dok ne skine 2gb za skoro 20-30 minuta :) :nov_explo

Picard
8.3.2015, 10:02
Ne postoji 2.2.2, čisto radi tačnosti informacija.;)

nexexcalibur
8.3.2015, 12:45
Al meni se k*nja kad vidim da preporucuje neko stare verzije utorenta. Novije jesu ****li, pogotovo zadnju sa epic scaleom, ali ja npr. nemam nikakvih problema sa 8 meseci starom verzijom 3.4.2 (build 32126 cini mi se). Samo sam u opcijama iakljucio 2-3 reklame.

Tixati sam jedno vreme koristio, odustao jer program ima najruzniji moguci interfejs. Ako imate utorrent i radi vam perfektno (minimalno zauzece, max brzine) nema potrebe za alternativama...

Picard
8.3.2015, 12:55
Možda neko neće da se štreca da mu nešto ne uleti preko silent update-a, čak iako mu aktuelna verzija radi sasvim dobro. Zašto bi bilo ko trebalo da se zamara time? Hoće program koji može da apdejtuje bez straha, a uT očigledno ne može.
V3.4.2 su banovali sa više privatnih trekera zbog ovog zadnjeg ispada. Nekome je to bitno, nekome nije.

Sve možemo da opravdamo, nađemo izgovor, upakujemo u šareni papir sa mašnicom ... Ali neko ne želi i to je to.:)

Danijel068
8.3.2015, 12:56
Pa sad ne znam ko je koga tu zapalio ako si ti uspeo da izvučeš celih 1,12Mbps na 10Mbps liniji :D
Ajde cim budem neki film sad uskoro skidao tebi licno saljem slikj evo danas ;) da uigovoru mi pise 10 mbps dok na net imam 880 ako bi gledao sa SpeedTest, dok u realnosti ako podelim sa brojem 8 dobijam = 1250 kb/s :)

nexexcalibur
8.3.2015, 12:58
Možda neko neće da se štreca da mu nešto ne uleti preko silent update-a, čak iako mu aktuelna verzija radi sasvim dobro. Zašto bi bilo ko trebalo da se zamara time? Hoće program koji može da apdejtuje bez straha, a uT očigledno ne može.
V3.4.2 su banovali sa više privatnih trekera zbog ovog zadnjeg ispada. Nekome je to bitno, nekome nije.

Jos jedna prednost micro torenta, kustomizacija. Izmedju ostalog mozes da iskljucis updatee..

Danijel068
8.3.2015, 12:58
Ne postoji 2.2.2, čisto radi tačnosti informacija.;)
Svasta, bila je skoro i na net pa cak i na www.oldapps.com no dobro nek bude priblizno 2.2 :D

Picard
8.3.2015, 13:04
Nije bila nikada jer ne postoji, samo ako je neko prčkao nešto pa izbacio kao unofficial.

@nexexcalibur: da, samo je itekako bilo slučajeva (lično doživeo) da se nasilno apdejtuje i kada je isključena automatika.

Mnogi prosto ne žele program koji se tako ponaša.

EDIT:

http://forum.utorrent.com/topic/95069-epic-scale-offer-on-hold-uninstall-instructions/

player1
8.3.2015, 17:32
http://www.trustedreviews.com/opinions/epic-scale-and-utorrent-bitcoin-mining-riskware-investigated

Neutrino
8.3.2015, 18:00
Ajde cim budem neki film sad uskoro skidao tebi licno saljem slikj evo danas ;) da uigovoru mi pise 10 mbps dok na net imam 880 ako bi gledao sa SpeedTest, dok u realnosti ako podelim sa brojem 8 dobijam = 1250 kb/s :)Nisi skapirao šta sam hteo da kažem. Koristiš potpuno pogrešne oznake za jedinice. Malo slovo b je uvek oznaka za "bit", veliko slovo B za "bajt". Isto tako malo slovo m uvek znači "mili", za "mega" se koristi veliko slovo M.

Dodaj na to da "megabajt" i "kilobajt" ne znače isto što su značili pre par godina i eto ti dodatne konfuzije. Ono što se nekada zvalo "megabajt" (MB) sad se zove "mebibajt" (MiB), "kilobajt" (kB) je sada "kibibajt" (KiB) itd.

Binarni prefiksi (http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix)

Bilo bi dobro da počnete da se navikavate na prave oznake i binarne prefikse. IT industrija ih polako sve više koristi.

player1
8.3.2015, 18:28
Inace, utorrent installer vec odavno koristi OpenCandy, da tokom instalacije skine sa interneta sta ce da ponudi kao "offer" tokom istalacije. Tako da je nekim korisnicima bio ponudjen i taj Epic Scale.

Verovali ili ne, ako instalirate utorrent tok ste totalno offline, nikakav "offer" nece biti instaliran uz utorrent. Jedino sto ce biti ukljuceno su reklame, koji ionako mogu da se isljuce iz advenced opcija.

pejcic
8.3.2015, 18:36
Prešao odavno na qbittorrent nema reklama radi odlično .

Danijel068
8.3.2015, 19:44
Dodaj na to da "megabajt" i "kilobajt" ne znače isto što su značili pre par godina i eto ti dodatne konfuzije. Ono što se nekada zvalo "megabajt" (MB) sad se zove "mebibajt" (MiB), "kilobajt" (kB) je sada "kibibajt" (KiB) itd.

Binarni prefiksi (http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix)

Bilo bi dobro da počnete da se navikavate na prave oznake i binarne prefikse. IT industrija ih polako sve više koristi.

Prvi put citam ovo :eek:, ali hvala u svakom slucaju :) ps. mislim 10 Mbps je Megabita per sek, e sad koliko je onda 1 Mbps u KB ako je 1 MB - 1024 KB :) takodje sam citao po forumu da obicno izracunavaju brzinu neta tako sto podele sa brojem 8...i naravno moja greska sto ne pisem velikim slovom sto mnoge zbunjuje sigurno

Neutrino
8.3.2015, 20:19
Odnos između "bita" i "bajta" je uvek isti bez obzira na prefiks koji se koristi - jedan "bajt" je tačno osam "bitova". Zašto je to tako je već malo duža priča ali sve se svodi na to da je osam bitova bilo dovoljno da se definiše jedan karakter u tzv. proširenom ASCII karakternom setu (http://www.asciitable.com/) (priča je doduše malo komplikovanija ali ovo je dovoljno da se stekne utisak o poreklu "bajta").

Hosting provajderi koriste novi sistem obeležavanja jer im to ide na ruku pošto novi SI standard "megabajt" tretira kao decimalnu jedinicu (10^6 = 1000^2 = 1 000 000 bitova) umesto (2^20 = 1024 ^2 = 1 048 576 bitova). Zato provajderi mogu da "zdipe" 48 576 bitova svake sekunde i da i dalje pred zakonom bude u pravu. To znači da kad tvoj provajder kaže da imaš na raspolaganju 10Mbps verovatno misli na 10 000Kbps ("kilobita u sekundi") iliti 1250KB/s ("kilobajta u sekundi"). Novih 1250KB/s je po starom 1220,7KB/s iliti kako se sada zovu 1220,70KiB/s ("kibibajta po sekundi").

Jesam te zbunio? :D Ne brini. I industrija je još uvek pomalo zbunjena tim prelazom od pre par godina (2008). Razlika često nije toliko bitna za prosečnog korisnika a i većina softvera već jasno naznačuje koji sistem oznaka koristi. Čisto da znaš kad naletiš na oznaku "MiB" ne pomisliš da znači "Men in Black" :)

nexexcalibur
8.3.2015, 20:32
^ Iskreno, prvi put cujem za izraze kibibajt i mebibajt, a smatram sebe informisanim. Moze neki clanak da procitam to? :)

Neutrino
8.3.2015, 20:47
^ Iskreno, prvi put cujem za izraze kibibajt i mebibajt, a smatram sebe informisanim. Moze neki clanak da procitam to? :)
Ceo taj proces standardizacije se vuče već više od 20 i kusur godina a ubrzan je kad su proizvođači računarske opreme počeli da zloupotrebljavaju prefikse i da recimo hard diskove od 1000MB reklamiraju kao "terabajtne". IEEE je morao da reaguje i izvrši usaglašavanje sa SI standardom.

Dobar, kratak i koncizan članak http://members.optus.net/alexey/prefBin.xhtml

Nešto malo detaljnije o binarnim prefiksima http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix

nexexcalibur
8.3.2015, 23:05
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20140510200230/dragonball/images/4/4b/Family-guy-the-more-you-know.jpg

Hmm, ziveo sam u zabludi. Znaci ovih telekomovih 10mbita je ustvari 10.000/8, a ne 10240/8 kao sto sam do sad mislio.

Koliko vidim, ti IEC prefiksi se najvise upotrebljavaju na linuxu, generalno su slabo usvojeni. Sad kad razmislim, secam se da sam bio zbunjen izborom velicina u NetLimiteru, mogli su da se izaberu KiB i MiB...

Inace i dan danas se zloupotrebljavaju binarni prefiksi, tako da nista nisu resili.

player1
8.3.2015, 23:08
Ne znam za Telekom, ali kod SBB-va ovako su racunali.

10Mb/s je:

10*1024*1000= 10240000b/s

nexexcalibur
8.3.2015, 23:12
Pa da, oni su detaljnije stavili, ali ispada da su pogresili u oznaci,

10Mb/s je ustvari 10MiB/s. Na manjim vrednostima ne ućare mnogo, ali zato na većim i imaju koristi od tehnikalije...

Neutrino
8.3.2015, 23:21
Inace i dan danas se zloupotrebljavaju binarni prefiksi, tako da nista nisu resili.O nije isto, dobro su se proizvođači opekli po sudovima ;)

"Flash memory and hard disk manufacturers now have disclaimers on their packaging and web sites clarifying the formatted capacity of the devices or defining MB as 1 million bytes and 1 GB as 1 billion bytes."

Otvori recimo WD sajt za WD Red diskove (http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=810#Tab3). Baci pogled na disclaimer koji stoji na dnu stranice (obavezan je). Proizvođač mora da navede i detljano objasni koji sistem koristi.

"As used for storage capacity, one megabyte (MB) = one million bytes, one gigabyte (GB) = one billion bytes, and one terabyte (TB) = one trillion bytes. Total accessible capacity varies depending on operating environment. As used for buffer or cache, one megabyte (MB) = 1,048,576 bytes. As used for transfer rate or interface, megabyte per second (MB/s) = one million bytes per second, megabit per second (Mb/s) = one million bits per second, and gigabit per second (Gb/s) = one billion bits per second."

Partybreaker
9.3.2015, 1:35
Ja teram baš verziju koju su pominjali na TrustedReviews.com - 3.4.2 build 3891... i nigde ne mogu da nađem da je instaliran Epic Scale. Verovatno sam, znajući kako umeju da budu napadni sa reklamama, kliktao Decline svuda gde je bilo moguće tokom instalacije i time izbegao ovaj cirkus. Svakako ih ne pravdam, baš se vidi da su postali greedy.

Probao sam da pređem na qBittorrent, ali iz nekog razloga nisam izvlačio brzine koje izvlačim sa uTorrentom i nedostajalo je par sitnica vezanih za informacije o DL/UL brzinama i njihovim ograničenjima.

Danijel068
9.3.2015, 3:21
Jesam te zbunio? :D Ne brini. I industrija je još uvek pomalo zbunjena tim prelazom od pre par godina (2008). Razlika često nije toliko bitna za prosečnog korisnika a i većina softvera već jasno naznačuje koji sistem oznaka koristi. Čisto da znaš kad naletiš na oznaku "MiB" ne pomisliš da znači "Men in Black" :)
Ne da sam zbunjen nego sam 100% Error-isan..... :eek:
Ma izucicu ja to malo vise, nego te Kibibajt i mebibajt i gibibajt imam osecaj je IT postao: infolmatione tenologije (informacione tehnologije) :D u prevodu jos malo pa ce Anime vladati tehnologijom.... Ps. Ne znam dal neko omladinu uci o ovome na fakultet :/

Neutrino
9.3.2015, 3:30
Ne znam dal neko omladinu uci o ovome na fakultet :/Na faksu dok sam radio kao saradnik na katedri za računarsku tehniku nisam insistirao na tome da studenti koriste binarne prefikse ali jesam da znaju za njih. Posle je već uveden standard.

Sass Drake
9.3.2015, 21:56
Ja sam se odavno navikao da pišem KiB, MiB, GiB, itd. ali nikako da se natjeram da izgovaram kibibajt, mebibajt, itd.

JAZO
13.3.2015, 18:19
Zna li neko zasto mi torrent stoji zakucam na 9.3 kb/s a ima 200seedera i 20 leechers.Na osx 10.10 sam

nexexcalibur
18.10.2015, 17:56
Imam problem zbog kojeg sam sa 3.4.2 presao na zadnji 3.5.2 build, ali ispostavilo se da i dalje postoji taj bag. Naime u opcijama stoji da mi je maks broj aktivnih torenta (up i down) pet, ali mi on uporno seeduje sve torente. Kako da ogranicim na 5-6 at a time? Inace sidujem 50% velicine fajlova, od 1:10 odnosa dajem 1:2, dosta od mene :D

dzambo
6.11.2015, 14:29
Tebi stoji da se seeduje ali ce seedovati (aktivno) najvise 5 komada ako nemas ni jedan download.
Skini 6,7 popularnih torrenata sa javnih trakera pa ces videti da ce seedovati kasnije maks. 5 fajla.

nexexcalibur
7.11.2015, 19:14
Tebi stoji da se seeduje ali ce seedovati (aktivno) najvise 5 komada ako nemas ni jedan download.
Skini 6,7 popularnih torrenata sa javnih trakera pa ces videti da ce seedovati kasnije maks. 5 fajla.

U pravu si, ali i to je graficki bug onda, treba da srede to...

Koje je optimalno podesavanje broja konekcija za 10/1 protok? Trenutno mi je 450, 100, 6 i nisam nesto zadovoljan, retko preko 900kbs izvlaci.

dzambo
8.11.2015, 1:30
Ja sam mu odradio setup guide i posle samo podesio kolko da ima aktivnih torenata i kolko da skida u isto vreme i to je sve, nista nisam dirao. Sve odlicno radi.

Schnak3
24.2.2016, 11:54
Nakog 6-7 godina koriscenja uTorrent-a presao sam na qBittorrent. Nema reklama i radi stream video sadrzaja veoma dobro :)

bachi
24.2.2016, 21:44
Nakon 6 - 7 godina nisam prešao na novu verziju uTorrenta. :D 2.0.4 i 2.2.1 rulZ.

MARE GSX R
24.2.2016, 22:02
Jbg meni i 3.4.2 zavrsava posao, sta mu zadam skida i nema reklama, sem one jedne u vrhu....

Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока

lynxbird
25.2.2016, 2:11
Nakon 6 - 7 godina nisam prešao na novu verziju uTorrenta. :D 2.0.4 i 2.2.1 rulZ.
Takođe, koristim 2.2.1 bez ikakvih problema. uTorrent je uništen u novijim pačevima od kako su ga kupili, pa vi samo koristite staru verziju i sve je kako treba.

Laskaris
26.2.2016, 17:19
qbittorrent mi je totalno zablokirao net saobracaj - ne voli moj ruter izgleda..Lepo se vratim na utorrent, propratim uputstvo za iskljucivanje reklama (http://www.ubergizmo.com/how-to/disable-utorrent-advertisements/) i vozim dalje bez problema i bogami i bez ijedne reklame ili smaranja tog tipa.

bachi
26.2.2016, 18:23
Oće to kada se ne ograniči upload i download...

Paladin
26.2.2016, 20:57
qbittorrent mi je totalno zablokirao net saobracaj - ne voli moj ruter izgleda.
E i meni se to dešavalo kad sam počeo njega koristiti. Zna li neko u čemu je tačno problem? Kakvo ograničavanje uploada i downloada?

Laskaris
26.2.2016, 21:24
Nema veze sa ogranicavnajem downloada ili uploada. Evo primer: imam 30 mbitnu vezu, qbitorrent skida recimo brzinom 300 KB/s sto je daleko ispod maksimalne brzine ali net je totalno zablokiran, ne moze se najjednostavnija stranica otvoriti. Resenje - utorrent. Qbitorrent mi na drugoj mrezi i npr kod sestre radi odlicno. Problem je kombinacija qbittorrent + ruter sto sam i proverio kada sam nakacio drugi uredjaj na moju mrezu pa je radilo sve super. Desava se - zasto i kako nem pojma a i nisam zeleo vise da se petljam oko toga.

Paladin
26.2.2016, 21:43
Ono što se meni dešavalo je da totalno izgubim konekciju, ne pomaže da ugasim samo qBitorrent, moram resetovati ruter (otkačiti i opet priključiti adapter na njega) da bih imao konekciju ali ako je qBitorrent uključen brzo se desi ista stvar, tako kad sam skidao nešto sa njim morao sam ovo ponavljati više puta da bih skinuo nešto do kraja.

Miki_
26.7.2016, 17:51
Kako da podesim u programu da stoji uvek seed,i pre mi se desavalo ali sam sredio u podesavanju preko tutorijala,sad tog tutorijala vise nema,stoji queued seed.

Picard
26.7.2016, 18:43
Options - Preferences - Queueing - pa u Maximum number of active torrents (upload or download) stavi neki broj koji je dosta veći od broja torenata koje imaš.

Miki_
26.7.2016, 19:04
Uspeo sam,hvala,valjda se racuna i [F] seeding ali da ne rizikujem.

DeCoy
22.4.2017, 20:04
uTorrent will move to the web browser (https://torrentfreak.com/utorrent-will-move-to-the-web-browser-170421/)

kapetan_Miki
21.12.2018, 13:14
kako isključiti automatsku instalaciju lavasoft web companion-a? uopšte nije pitao da li da to instalira, kad na kraju to đubre samo od sebe instalirano.

ima li nešto bolje od utorrenta? većina tech sajtova sada preporučuje qbittorent kao bolju alternativu.

Akumu
21.12.2018, 14:01
Ja koristim qbittorrent već nekoliko godina i nisam imao nikakve probleme, bez greške radi.

Aibo
21.12.2018, 16:23
I meni je dosadilo to što je uTorrent postao pa već par godina koristim Tixati, čist i lagan klijent, malo ružan u startu ali su sve boje izmenjive.

bachi
21.12.2018, 22:15
Samo utorrent 2.x i to je to. :D

Paladin
21.12.2018, 23:54
Ja koristim uTorrent 2.2.1 i qBittorrent, nakon što mi se noviji uTorrent ne sviđaju. Šteta što qBittorrent nema dark pozadinu na Speed tabu kao uTorrent.

doctor
30.12.2018, 2:15
qBittorrent + Search Engine, ne vidim zašto koristiti uTorrent u 2018, evo skoro 2019. godini.

Temu treba zaključati sa oproštajnim postom da je preporuka preći na drugi torrent klijent lol.

Partybreaker
30.12.2018, 21:48
@doctor

Pojma nisam imao za taj Search Engine plugin, hvala ti za to. uTorrent stvarno nema šta više da traži pored qBitorrent-a. Meni je trebalo par dana da se naviknem na drugačiji UI, ali sad je to još lakše jer verzije 4.x izgledaju dosta lepše nego one starije koje sam ja koristio.

Suad Novic
2.11.2020, 20:22
Je li moguće u µTorrent-u izvršiti selekciju fajlova za skidanje iz torenta nekako? Na primer, ako je u pitanju kompletna sezona neke serije, a neke epizode već imam. ZoNi mi je ukazao na
https://whirlpool.net.au/wiki/utorrent_selective_file_downloading#:~:text=Yes%2C %20left%20click%20on%20the,has%20the%20tabs%2C%20s how%20up
no ja u µTorrent portablu koji koristim ne vidim to
1/ Preferences > UI Settings > Show a window that displays the files inside the torrent
2/ Preferences > Directories > Always show dialog on manual add.

https://i.imgur.com/5pbGGRZ.png

https://i.imgur.com/dcLL3HZ.png

water wizard
2.11.2020, 20:28
kad klikneš magnet i kad ti otvori prozor možeš da biraš koje fajlove ćeš da skidaš..
možda trebaš i ovo dont start download auto da čekiraš da ti izađe prozor..

M.C.
2.11.2020, 21:10
Ne znam kako je sad kod uTorrenta, ali kad sam ga koristio pre nekoliko godina ne podešava se nista u opcijama niti ima ikakve veze sa magnet. Pokreneš skidanje i čim krene pokaže ti listu svih fajlova koje sadrži, tu lako čekiraš šta hoćeš da skineš. I pređi na qBittorrent ili nešto slično. ;)

perablenta
2.11.2020, 22:31
Zaista zastarelo parče softvera.

Još jedna preporuka za qBittorrent. Nema reklama i ostalih problema. Tamo imaš content tab u donjem delu, kada prebaciš na njega imaš listu fajlova u torentu. Sa ček boksovoima.

simke85
2.11.2020, 23:44
Danas oni koji koriste i dalje uTorrent pored qBittorrenta su baš neinformisani ili, bez uvrede, mnogo glupi.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

ZoNi
3.11.2020, 0:35
Teško da je to "bez uvrede".

Uz to, Tixati je bolji od qTorrenta (nemam pojma zašto, ali eto tvrdim da je tako :D )

Neutrino
3.11.2020, 0:57
"Bolje" je subjektivno.

Tixati je možda lakši ali je u odnosu na qBittorrent go ko pištolj što se opcija tiče.

wario
3.11.2020, 1:09
Danas oni koji koriste i dalje uTorrent pored qBittorrenta su baš neinformisani ili, bez uvrede, mnogo glupi.

onda sam tu ja :)

ne znam meni uTorrent radi posao.

Ovaj problem sto navodi kolega ja nemam.

a u cemu je prednost tog qBittorrenta?

simke85
3.11.2020, 1:22
Mislim da su većina neinformisani, manjina su glupi. Eto i ja prznajem da nisam informisan što se tiče Tixatia, možda je i stvarno on sada najbolji (mada koliko sada vidim samo je najmanjezahtevniji, ali ni qBittorrent nije zahtevan po današnjim standardima).

Što se tiče uTorrenta vs qBittorrenta, q radi brže, ima pregršt naprednih opcija, nema reklame, nije adware i još je i opensource. qBittorrent je ono i mnogo više od onoga što je uTorrent sada već nekada mnogo davno bio.

wario
3.11.2020, 1:42
Mislim da su većina neinformisani, manjina su glupi. Eto i ja prznajem da nisam informisan što se tiče Tixatia, možda je i stvarno on sada najbolji (mada koliko sada vidim samo je najmanjezahtevniji, ali ni qBittorrent nije zahtevan po današnjim standardima).

Što se tiče uTorrenta vs qBittorrenta, q radi brže, ima pregršt naprednih opcija, nema reklame, nije adware i još je i opensource. qBittorrent je ono i mnogo više od onoga što je uTorrent sada već nekada mnogo davno bio.

radi brze mislis skida brze?

inace ja ni na ovom nemam reklame

adware i opensource ne razumem sta je

simke85
3.11.2020, 1:46
Radi brže - brže se pali, raguje brže na zadate komande.

Adware - pokušava tokom instalacije da instalira druge nepotrebne programe, dešavalo se poslednjih godina povremeno i bez znanja korisnika. Ko zna šta će uraditi i kakav će biti u budućnosti. Više ne bi trebalo imati poverenje u firmu koja ga pravi.

Opensource - mrzi me da ti objašnjavam, dokaz da si u najmanju ruku neinformisan

ZoNi
3.11.2020, 1:54
dokaz da si u najmanju ruku neinformisan

I ti si neinformisan - na ovom forumu su zabranjeni potpisi (https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=92884), uključujući oni koje pravi Tapatalk ;)

@ Neutrino: ma, zezao sam se da je bolji, to sam napisao kao foru, zato onaj smajli i rečenica u zagradi. Ne znam da li je bolji, znam samo da je meni sasvim dobar.

simke85
3.11.2020, 2:04
Kad se informišem ja se promenim u skladu sa tim. A vi? :)

Aibo
3.11.2020, 2:14
I ja volim Tixati, besplatan je, vrlo funkcionalan i lak kao pero. A do njega sam došao slučajno jer mi je neka stara konfa lagovala sa bilo kojim drugim klijentom čim se skida više od dva-tri torenta. Neko je onda pomenuo Tixati i zaista je najmanje resursa koristio. A sviđa mi se i što su bukvalno sve boje i njemu izmenjive, i za fontove i za pozadine.

water wizard
3.11.2020, 2:37
dobro je ja koristim qtorrent, iskreno nisam ni obraćao pažnju kako se zove.. :D

Akumu
3.11.2020, 3:32
Da li Tixati na disku pravi i foldere za koje je obeleženo da se ne skidaju, kao qbit? Na primer, skidam neku diskografiju i obeležim da se skine 5 od 10 albuma razvrstanih u posebne foldere. Qbit napravi folder za svaki album, bilo da sam obeležio da se skida ili ne, ali skine samo fajlove iz pet obeležeženih foldera, dok neobeleženi ostanu prazni. Nije velik problem, ali me iritira, pa me interesuje da li i Tixati radi na isti način.

ZoNi
3.11.2020, 11:00
Da li Tixati na disku pravi i foldere za koje je obeleženo da se ne skidaju, kao qbit?
Izgleda da pravi. Ali, možeš da direktno u Tixatiju izbrišeš odjednom sve prazne foldere. Možda ima neko podešavanje za to, ali ja ga ne vidim.

Pinstripe
3.11.2020, 13:45
Pico torrent takođe nije loš. Lagan kao Tixati . Takođe ima i opciju o kojoj ste pisali da izađe dijalog šta da skine od fajlova sa torenta šta ne.

wario
3.11.2020, 14:33
Opensource - mrzi me da ti objašnjavam, dokaz da si u najmanju ruku neinformisan

Pa zato i pitam:)

Da li Tixati na disku pravi i foldere za koje je obeleženo da se ne skidaju, kao qbit? Na primer, skidam neku diskografiju i obeležim da se skine 5 od 10 albuma razvrstanih u posebne foldere. Qbit napravi folder za svaki album, bilo da sam obeležio da se skida ili ne, ali skine samo fajlove iz pet obeležeženih foldera, dok neobeleženi ostanu prazni. Nije velik problem, ali me iritira, pa me interesuje da li i Tixati radi na isti način.

e vids ja nemam taj problem na utorent a kazete qtorent je pametniji. e bas zbog ovog nije.

DeCoy
3.11.2020, 14:46
Kad hoćeš više poruka istovremeno da citiraš, ispod svake poruke koju hoćeš da citiraš prvo klikni na https://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/multiquote_off.gif, pa tek onda na https://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/reply.gif.

filpan
3.11.2020, 15:26
Ja sam i glup i neinformisan, stoga i dalje koristim utorent.

wario
3.11.2020, 16:07
Kad hoćeš više poruka istovremeno da citiraš, ispod svake poruke koju hoćeš da citiraš prvo klikni na https://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/multiquote_off.gif, pa tek onda na https://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/reply.gif.

problem je sto ja kad procitam prvu poruku odma odgovaram. dobro sledeci put cu koristiti edit (valjda nece niko izmedju pisati)

Picard
4.11.2020, 11:34
Ja sam i glup i neinformisan, stoga i dalje koristim utorent.

I to 2.2.1, ni da štucne tako da nemam razloga za menjanje.:)

Shadowfax
4.11.2020, 12:51
Da se prijavim i ja u sektu glupih :nov_guita

mvasic
4.11.2020, 13:15
I to 2.2.1, ni da štucne tako da nemam razloga za menjanje.:)

Isto :)

Eddie
5.11.2020, 16:00
Jos jedna budala koja koristi uTorrent, i to v1.8.5, sam ja. Instaliram, podesim i iskljucim automatic update. :qliranje:

Laskaris
5.11.2020, 18:12
I to 2.2.1, ni da štucne tako da nemam razloga za menjanje.
Takodje. Koristio godinama i Tixati i Qbittorrent uvek aktuelne verzije ali pre par meseci sam se potpuno vratio na utorrent (bas tu poslednju 2.x verziju) i nisam se ni osvrnuo.

analayzer
7.11.2020, 21:38
Ja sam zadovoljan sa uTorentom najnovija verzija i ne pada mi napamet da ga menjam. Koristim ga već godinama probao sam i ostale taj Tiaksati i qtorent ništa specijalno stvar ukusa.

urke
8.11.2020, 12:12
Kombinacija UX+performanse - uTorrent na žalost neprevaziđen.

qBit mi ždere i do 10x više memorije od uT.
Tixati je mnogo ružan i statistika mu nije baš postojana.
Transmission nekako pati od Linux boljke Work-in-Progress programa.
Vuze je Java i sam po sebi “težak”.

Samo mi uT radi neosetno u pozadini.
Jedino što mi kod njega ide na nerve je što povremeno pogubi podešavanja za sklanjanje banera pa mora ručno da se pogasi opet. Il’ da se plati pet zelembaća godišnje za ads-free verziju, što je realno nikakav izdatak (pakla/dve cigara ko duvani).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Laskaris
8.11.2020, 12:20
Zato koristis gore pomenutu poslednju verziju 2 i nema problema sa banerima. Ne mozes birati sadrzaj koji ces skidati pre skidanja (iskoci prazan prozor, ipak je program prilicno star) ali zato mozes cim download pocne. To mu je i jedini "nedostatak". Taj prozor pre downloada se moze iskljuciti naravno. Program nema ni 400 KB.
Tixati jeste ruznjikav (stvar ukusa doduse) ali veoma upotrebljiv torrent klijent - brzine downloada i uploada konstantne, ne davi procesor niti jede RAM preterano.
Kod qbittorrenta mi se najvise svidja pretrazivac (zahteva python) a za skidanje/deljenje sadrzaja je program prosecan.
Transmission je sasvim dobar na linuxu.
Na windowsu, za mene bar, utorrent je neprevazidjen i to verzija preko devet godina stara (http://www.oldversion.com/windows/utorrent-2-2-1-25302).

Picard
8.11.2020, 14:59
Ako se koristi .torrent fajl onda mogu da se biraju fajlovi odmah, ako se koristi metalink onda ne.

Aibo
8.11.2020, 15:25
Što se Tixatija tiče, jeste ružnjikav po default-u ali sam ga ja namestio da izgleda skoro isto kao uTorrent (koristio sam ga godinama pa ostala navika). Ako neko želi, mogu da podelim color profil, samo da se importuje.

Suad Novic
8.11.2020, 17:03
Što se Tixatija tiče, jeste ružnjikav po default-u ali sam ga ja namestio da izgleda skoro isto kao uTorrent (koristio sam ga godinama pa ostala navika). Ako neko želi, mogu da podelim color profil, samo da se importuje.
Mogao si da ga smestiš u post (ne bi bilo nametljivo), pa ko hoće nek' se osladi.

Luka Filipovic
8.11.2020, 18:04
Bila je neka fama kako utorrent radi mining u pozadini. Meni je pojava reklama bila dovoljni motiv da trazim alternativu. qBit radi posao odlicno za sad.

wario
8.11.2020, 18:59
Bila je neka fama kako utorrent radi mining u pozadini. Meni je pojava reklama bila dovoljni motiv da trazim alternativu. qBit radi posao odlicno za sad.

o kakvim reklamama se ovde prica. ja nemam ni jednu reklamu na utorent. a pre skidanja torenta izadje mi prozor gde odznaznacim ono sto ne zelim skidati. i ne pravi mi te foldere.

DeCoy
8.11.2020, 20:27

Svaki put kad cena bitcoina krene da raste utorrent dobije apdejt sa minerom koji se instalira bez saglasnosti korisnika. Tako je bilo i 2015. i 2018.

Suad Novic
9.11.2020, 6:35
Ja sam imao neke probleme sa uTorrent-om, čačkao nešto u settings, z***** debelo, te morao da ga deinstaliram. Ne lezi vraže, ponovna instalacija mi nikako ne uspeva, pa koristim portabl verziju. Šljaka odlično, otvori prozor kad nešto skidam, prikaže fajlove, ali ne kontam kako da izvršim selekciju. I još mi nešto nije jasno, s vremena na vreme automatski se apdejtuje (trenutno je 3.5.5), pitam se u šta? U standardni uTorrent, ili još uvek portabl verziju.

Laskaris
9.11.2020, 13:29
Pobrises tragove utorrenta u user folderima, program data (ako ga tamo ima, mislim da ne). Iskljucis automatsko apdejtovanje u podesavanjima. Selekciju sadrzaja za download mozes vrsiti i kada download pocne tako sto ispod liste torenata gde ti je zeljeni torrent obelezen nadjes karticu files i tamo stikliras tj odstikliras sta ti treba. Nove verzije utorrenta svakako ne bih preporucio.

Aibo
9.11.2020, 17:08
Evo ko želi za Tixati u svetlim i zelenim tonovima, baš kao na uTorrent.

Tixati settings -> User Interface -> Color Scheme i na dnu prozora ima custom .colors file opcija, klik na Load i učitajte ovaj fajl: https://mega.nz/file/pcNAhJYC#po_CbTf7UKuKc-5VIUoZ8WYdwyj-WRV4DrlNKvcCgzg

wario
12.11.2020, 19:27
Pojavile mi se reklame. Posle ovog windowsovog updatea :)

analayzer
12.11.2020, 23:06
Najnoviji uTorent radi fino i bezbrižno kao i uvek. Nikakvih minera, šranja, reklame su zanemarljive.......Stanje redovno.
https://i.ibb.co/JB39F3J/2020-11-12-22-03-10-Window.png (https://ibb.co/JB39F3J)

bachi
13.11.2020, 8:23
I dalje na 2.0.4 i niš' mi ne fali. :D

Partybreaker
18.12.2020, 17:18
Moram da priznam da sam se (pod uticajem ove teme) posle par godina na qBittorrent-u i ja vratio na uTorrent. I to na čuveni 2.2.1.

qBittorent mi je ubijao ruter potpuno, pri kojoj god brzini da skidam. Delimično sam popravio to tako što sam prebacio na TCP only, ograničio brzinu na 20~30% download kapaciteta i na par desetina konekcija po torrent-u. Ali sam opet osećao da to nije to - ako se bilo šta skida dok se surfuje, osete se problemi pri čitavanju sajtova, slično kao kada te DNS za*ebava.

Iz radoznalosti sam ponovo instalirao 2.2.1 i razlika je neverovatna - mogu da teram download sa 90% DL kapaciteta i neometano da surfujem :aplauz:

Samo da u nekom momentu i iz nekog razloga 2.2.1 ne prestane da šljaka na W10 i što se mene tiče - ja sam prezadovoljan.

toxic
18.12.2020, 18:34
Radi dobro i nova verzija, samo se isključe reklame kroz setovanja.

Ovo:
left_rail_offer
gui.show_plus_upsell
sponsored_torrent_offer_enabled
bt.enable_pulse
gui.show_notorrents_node
offers.content_offer_autoexec

Partybreaker
18.12.2020, 22:29
@toxic

I ta podešavanja se ne izgube magično posle nekog vremena i/ili update-a?

Nešto mi je u glavi ostalo da me je to odbijalo od novih verzija.

toxic
18.12.2020, 23:01
Ne odradim baš svaki update, ali evo već 3-4 godina. Ne sećam se više kad je instaliran sistem. Nikad mi nije resetovao ova setovanja.

urke
19.12.2020, 1:44
@toxic

I ta podešavanja se ne izgube magično posle nekog vremena i/ili update-a?

Nešto mi je u glavi ostalo da me je to odbijalo od novih verzija.

Мени врати банер (додуше празан али се види плејсхолдер изнад листе торената) после неког кратког времена. Рекао бих онако само од себе.

Sent from my iPhone using Tapatalk

toxic
19.12.2020, 10:03
Nije mi se ni to dešavalo. Trenutno mi je ažurna verzija, ali neke update-e odbijem, možda u nekom pokušaju da resetuju setovanja. Neka ažuriranja uTorrent-a mi je i Bitdefender ranije blokirao, ali ništa skoro.

bachi
19.12.2020, 18:11
Taj qbit je problem na Windowsu godinama. Više puta sam mu davao šansu, ali uvek se neslavno završavalo. Ili ima neki memory leak ili zabada ili osakati mrežu.

uTorrent 2.0.4 je ok, ali mi je 2.2.1 za nijansu bolji, jer bolje barata sa magnet linkovima.

Uopšte ne vidim potrebu za novijom verzijom uTorrenta? Koja mu je prednost?

voodoo_
19.12.2020, 19:35
Nemam pojma, ali ovako iz iskustva znam da rad na implementaciji mreznih protokola sto se tice bezbednosti i performansi nikad nije gotov, jer bismo u suprotnom i dalje koristili TCP/IP stack iz Windowsa 95.

uTorrent stvarno subjektivno ostavlja utisak najlakseg programa, ali sam skeptican prema upotrebi 10 godina starog closed-source programa (i to iz vremena kad je vec bio u vlasnistvu BitTorrent Inc.) nasuprot aktivno odrzavanom open-source pandanu koji je pritom baziran na libtorrent biblioteci, koriscenoj u raznim drugim aplikacijama.

Licno nikad nisam imao problema sa QB vezano za curenje memorije, a pritom odmah pri instalaciji namestim memorijski bafer i disk access timeout na maksimum, bas da bih forsirao vecu upotrebu RAM-a a manje drndanje hard diska.

doctor
22.12.2020, 11:40
QBittorrent mi ponekad pravi dve vrste problema:
- nekad crashuje kad ga ostavim da baš dugo skida, samo se isključi
- nekad mi baca IO Error grešku svakih nekoliko minuta i zaustavlja torrente sve dok ne restartujem komp

A nekad se dese obe stvari istovremeno tako da ja lično sumnjam na Windows ili neki od pozadinskih procesa (antivirus nije, gasio sam ga i isti problem).

Generalno u zadnje vreme ga baš baš retko koristim ali da ima problema na Windowsu - ima. Opet, radije bih koristio QBT nego uTorrent baš iz razloga koje je naveo voodoo.

ZoNi
22.12.2020, 12:38
Opet, radije bih koristio QBT nego uTorrent baš iz razloga koje je naveo voodoo.
Si probao Tixati?

water wizard
22.12.2020, 13:41
meni bacao IO Error zbog lošeg hdd, evo sad već 2 dana skida bez problema čim sam zamenio hard disk gde skida

planetm
22.12.2020, 18:58
I meni spominje disk odkad je drasticno povecana brzina neta,probane razne verzije sto starije sto novije,greska koju izbacuje je disk overloaded 100,probao sve moguce da sredim i neide,cak probao i drugi disk.Resenje je bilo qbittorrent,jednostavno kod njega se to ne desava a i najzgodnije je sto je slican ako ne i isti interfejs kao kod utorrenta

Paladin
22.12.2020, 21:34
meni bacao IO Error zbog lošeg hdd
Meni kada u toku skidanja ostanem bez prostora na particiji, nakon što oslobodim prostor moram ići na "Force recheck" da bi nastavio, a i tada trebam nekad malo sačekati da bi krenuo.