Prikaži potpunu verziju : uTorrent
Od toliko mnogo postova o uTorrentima,ovaj problem nisam mogao pronaci.
Evo o cemu se radi-kada skinem verziju uTorrenta 1.7.7 pojavi mi se poruka:
uTorrent is not compatible with NVIDIA Firewall(nvappfilter.dll)that appears to be installed on your computer.That program contains severe bugs,and might cause uTorrent to crash or behave strangely,including but not limited to using up all your RAM and freezing.Please unistall that program if you experience any problems.
E sada mene interesuje dali to tako treba da bude a ako ne u cemu je problem i kako resiti:)
shut_down
11.5.2008, 19:49
uTorrent is not compatible with NVIDIA Firewall(nvappfilter.dll)that appears to be installed on your computer.That program contains severe bugs,and might cause uTorrent to crash or behave strangely,including but not limited to using up all your RAM and freezing.Please unistall that program if you experience any problems.
E sada mene interesuje dali to tako treba da bude a ako ne u cemu je problem i kako resiti:)
Mislim da sam na nekom forumu citao da u biosu ploce imas da iskljucis NVIDIA firewall... Nisam siguran googlaj malo...
To upozorenje i kod mene izbacuje jos od kada sam instalirao uTorrent.
Kliknes OK i nastavis sa normalnim koriscenjem programa.:)
Meni za sada sve normalno radi (vec duze vreme koristim uTorrent), nije dolazilo do restarta, zamrzavanja ili gasenja racunara, hvala bogu.
Ako slucajno primecujes da ti komp brlja (mada neverujem da ce zbog tog upozorenja) jednostavno obrisi uTorrent.
To upozorenje ne bi izbacivao program kada bi disable-ovao NVIDIA Firewall.
Ove dve stvari su medjusobno nekompatibilne.
Mislim da nemas nekog razloga za brigu, ali nikad se nezna gde djavo spava.
Ovo je moje vidjenje stvari, ako neko ima drugacija iskustva sa ovim problemom neka pomogne coveku.
Ne znam da li si video, ali na zvaničnom sajtu uTorrenta lepo piše u FAQ-u:
Help! My µTorrent process is using a ton of memory! (NVIDIA Firewall )
If you find your µTorrent process uses a huge amount of memory abnormally, or steadily increasing for no reason (especially with DHT on), and you use the NVIDIA integrated firewall, you MUST UNINSTALL THE FIREWALL. Disabling it will not work! The firewall has a serious bug (which has NOT been fixed to this date) that causes many programs to leak large amounts of memory. It is NOT a µTorrent bug. There is no fix for this, you MUST uninstall the NVIDIA Firewall. However, the latest version of the NVIDIA Firewall (bundled with the newest nForce drivers) appears to fix this problem. µTorrent still presents the warning dialog, but this will be rectified in the next version.
Sources for this info: http://forum.emule-project.net/lofiversion/index.php/t86089.html
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t2682.html
Izvor (http://www.utorrent.com/faq.php#Help.21_My.C2.B5Torrent_process_is_using_a _ton_of_memory.21)
Znači, jedino rešenje je da izbrišeš firewall.
Aleksandar1987
29.5.2008, 20:07
Ljudi kako da ubacim srpski jezik u uTorrent?
Basa Mrkalj
29.5.2008, 20:23
Pa imas u Preferences\General opciju za Srpski
Aleksandar1987
30.5.2008, 9:31
Pa nemam tu opciju za srpski jezik! Ne znam kako da ga ubacim!
Basa Mrkalj
30.5.2008, 10:34
Aleksandre odi na uTorrent.com i skini Language pac pa ubaci imas opciju More. ili skini najnoviju verziju 1.7.7 pa instaliraj ponovo.
Aleksandar1987
30.5.2008, 13:22
A u novoj verziji ima srpskog jezika?
Basa Mrkalj
30.5.2008, 13:51
Ima i cirilica i latinica.
Aleksandar1987
30.5.2008, 18:03
Kod mene nema! Kod mene ima samo engleski! A kad idem na more onda mi otvori preko internet explorera sajt da skinem pack! Kad skinem pack ne znam da ga ubacim! Kako ubacujem taj fajl?
Basa Mrkalj
30.5.2008, 18:19
Pa bre nisam o tome nikad razmisljao, kod mene je na engleskom, probaj da ga stavis u Program files\uTorrent pa zatvori program skroz pa ga ponovo pokreni. Trebalo bi da se pojavi u opcijama.
Aleksandar1987
1.6.2008, 10:03
probao nece!
Evo i ja imam jedan problem koji se ne tiche gore pomenutog, ali reko' da ne pokrecem novu temu (inache o ovome je vec bilo rechi, ali mislim da niko nije postavio konkretno reshenje): kada skidam neki torent, bilo preko utorrent-a ili limewire-a, komp mi se restartuje na svakih 5-20 min. Pokushavao sam sa iskljuchivanjem firewall-a, stopiranjem antivirusa (Avast). Da li je neko imao slichan problem i kako ga je reshio?
Mislim da treba da podesiš maksimalne brzine za UL i DL.
vasiljevic
2.6.2008, 17:21
Sto se tice lang packa evo copy i paste sa strane na kojoj se skida language pack:
To install the langpack, simply copy the file (utorrent.lng) into directory with the µTorrent executable, then restart the client. It will install the langpack automatically.
Dakle, samo pomalo citati i to je to. Trebalo bi da radi na svim verzijama, mada ne garantujem ako je u pitanju beta verzija.
Mislim da treba da podesiš maksimalne brzine za UL i DL.
probao - samo mu je trebalo mozhda malo vishe vremena da se restartuje, tipa pola sata
Partybreaker
4.6.2008, 20:13
Posto su sve teme vezane za Utorrent zakljucane, nemam gde drugde da pitam. Dakle, imam zelju da seedujem torrente, ali mi se desilo da mi ugusi download jer mi uzme sve "konekcije" (od 130) te mi ostane 20-30 za download. To mi se nije ranije desavalo jer nisam nakupio toliko download-ovanih torrenata kao sad (imam ih 50-ak). Moje pitanje je da li je moguce da ovim torrentima koje seedujem dodelim nekih recimo 30 konekcija i kako? Mislim glupo mi je da ne seedujem, a opet kada to cinim maximum download brzina ume da bude i ispod 15kBps, a imam 256/128 paket sto znaci da bi trebalo da postizem brzinu od ~30kBps...
Isti problem druze, ja odlucio da seedujem samo jedan od mnogobrojnih i tera tako, nego imam istu brzinu kao ti ali DL nikad ne predje 25Kb/s (to traje samo sekundu najcesce je oko 10Kb/s) makar nakacio 2-3 Forced DL (od njih radi samo 1-2, nema nikakvih restrikcija i ogranicenja mreze ni torrenta) jer obicno drzi samo 1 radni torrent (DL ili seed).
Basa Mrkalj
4.6.2008, 21:20
Isti problem druze, ja odlucio da seedujem samo jedan od mnogobrojnih i tera tako, nego imam istu brzinu kao ti ali DL nikad ne predje 25Kb/s (to traje samo sekundu najcesce je oko 10Kb/s) makar nakacio 2-3 Forced DL (od njih radi samo 1-2, nema nikakvih restrikcija i ogranicenja mreze ni torrenta) jer obicno drzi samo 1 radni torrent (DL ili seed).
Sa tom brzinom download se krece najvise do 25Kb/s bez da ista seedujete, jos ako raspodelis to na 2 torenta eto. Isto je i sa upload-om, kod nas je smesno mali i ako ga ostavis na 0 gusi download. Jedino da kad se zavrsi Dwl. pustis da seeduje.
Mali Mrav
25.6.2008, 23:37
Zanima me kako da namestim u programu da skida fajl po fajl a ne fajlove odjednom? Ne mislim da vise aktivnih torrent fajlova nego na fajlove koji se nalaze u jednom torrentu!! Preciznije- hteo bih da skidam futuramu i sve epizode u torrentu su posebno arhivirane, da li moram da skidam jednu po jednu ili mogu nekako da namestim da skida redom epizode?
Zanima me kako da namestim u programu da skida fajl po fajl a ne fajlove odjednom? Ne mislim da vise aktivnih torrent fajlova nego na fajlove koji se nalaze u jednom torrentu!! Preciznije- hteo bih da skidam futuramu i sve epizode u torrentu su posebno arhivirane, da li moram da skidam jednu po jednu ili mogu nekako da namestim da skida redom epizode?
Možeš. Ali pre toga, moraš da podesiš utorrent da ti prilikom učitavanja novog torrenta izbaci novi prozor preko kog možeš da podesiš koje fajlove treba da skida, a koje ne. Podešavanja vršiš ovako: Options - Preferences - Downloads - čekirati opcije Show a window that displays the files inside the torrent, nemoj da čekiraš Don't start the download automatically. Sledeći put, kada dodaješ neki torrent sam program će izbaciti novi program gde možeš da obeležiš koje ćeš fajlove skinuti, a koje ne. Pored toga, postoji i druga varijanta. Ukoliko si počeo da downloaduješ, a želiš da utorrent ne skida određene fajlove, selektuj taj torent i prebaci na Files tab. Desnim klikom obeleži ime fajla koji ne želiš da skineš i klikni na Don't Download. Tu možeš da podešavaš i priority, tj "prednost" nekim fajlovima - ukoliko jedan fajl staviš na High priority, taj fajl dobija veću prednost u odnosu na ostale i download tog fajla će biti prvi završen.
Ok hvala znam za ta resenja ali sad me nervira sto ima 50tak epizoda a mrzi me da stavljam jednu po jednu epizodu non stop... problem je sto nemam na hardu 13 gb slobodnog prostora pa moram da skidam malo po malo pa da rezem...e ne znam da li stvarno radi ono priority ili ce biti fora: high priority skinut 80% a normal 75%:boodala: ma skidacu redom polako...
Ok hvala znam za ta resenja ali sad me nervira sto ima 50tak epizoda a mrzi me da stavljam jednu po jednu epizodu non stop... problem je sto nemam na hardu 13 gb slobodnog prostora pa moram da skidam malo po malo pa da rezem...e ne znam da li stvarno radi ono priority ili ce biti fora: high priority skinut 80% a normal 75%:boodala: ma skidacu redom polako...
Skini jednu, a ostale stavi na Skip. Posle, jednu po jednu redom vraćaj na Priority Normal.
WARNING TO ALL BITTORRENT USERS:
Do not download torrents containing DAA or UIF. These file(s) contains
viruses that will be activated when opened with PowerISO or MagicISO.
These torrents are duplicates of existing torrents, re-packaged to contain
a virus. If you want the clean torrent version, do another search for the
title of the torrent. An existing clean one will ALWAYS be found.
Torrent sites are being SPAMMED continously with torrents using these formats to spread their shit.LET'S STOP THIS NONSENSE.
** Do not use POWERISO or MAGICISO. SPREAD THE WORD. BEWARE. **
Ljudi shvatite ovo ozbiljno da ne prodjete kao ja!Dva od tri posledja torenta koje sam skinuo bila su nacickana virusima,trojancima i rootkit-ima i cime sve ne.OPREZ!:dedica:
Video sam i ja ovo skoro... ali ako skidas sa proverenih trackera nema problema...
Na stranici za skidanje language pack-a na spisku podrzanih jezika lepo stoji srpski latinica,ali kad se skine i instalira nema ga wtf:confused:,a u prethodnoj verziji je postojao.Jel ovo kod mene neka "buba" ili o cemu se radi?:icon_scra
Basa Mrkalj
24.7.2008, 8:44
Na stranici za skidanje language pack-a na spisku podrzanih jezika lepo stoji srpski latinica,ali kad se skine i instalira nema ga wtf:confused:,a u prethodnoj verziji je postojao.Jel ovo kod mene neka "buba" ili o cemu se radi?:icon_scra
Je si ga ubacio u program files, kod mene radi bez problema.
Kada preuzmeš language pack za odgovarajuću verziju µTorrenta (izabereš opciju "Save file") .lng file će ti se pojaviti on Desktopu.Otvoriš Program files\uTorrent i samo prevučeš mišem .lng file u prozor.Zatvori µTorrent (program) i kada ga opet otvoriš .lng file će nestati iz prozora Program Files\uTorrent.U µTorrentu idi na Options → Preferences → General i tamo ćeš naći drop menu za sa svim jezicima.
Ne bih ništa napamet da predpostavljam, ali meni izgleda kao da ne preuzimaš language pack za odgovarajuću verziju µTorrenta.
Ne bih ništa napamet da predpostavljam, ali meni izgleda kao da ne preuzimaš language pack za odgovarajuću verziju µTorrenta.
Tako je!Pogresno sam kliknuo na language pack za u torrent 1.8 release candidate,evo sada su tu i cirilica latinica.:ciao:
Rekose mi da ne otvaram novu temu o ovome ali sve teme vezane za ovo gde bih mogao nesto da pitam su zakljucane a u onome sto je vec postovano ne vidim resenje.Dakle kako da otvorim port?
Rečeno ti je da ne otvaraš novu temu jer postoji nekoliko tema u kojima je objašnjen port forvarding! Rešenje postoji, samo moraš malo da se potrudiš, i iščitaš sve relevantne teme u kojima se pominju torenti, uTorrent, Huawei itd... Ako ti to ne bude dovoljno, proširi spisak literature na rezultate pretraživanja na Internetu.
Rešenje postoji, samo moraš malo da se potrudiš, i iščitaš sve relevantne teme u kojima se pominju torenti, uTorrent, Huawei itd... Ako ti to ne bude dovoljno, proširi spisak literature na rezultate pretraživanja na Internetu.
Jeste,pronasao sam!Jedino sto je to moras "malo" da se potrudis trajalo skoro 4 sata,tj jos uvek traje,a ideja je bila da mi neko ko je mozda vec upoznat sa ovim pomogne ili ostavi link,cisto da ne bauljam po netu 4 sata,a za to da uz pomoc gugla nadjem ono sto me zanima mi ni ne treba forum sk.
Dakle kao sto rekoh ideja je bila da me neko uputi cisto da brze resim problem:icon_stud
Modem je HUAWEI Echolife hg 510 i nije preko usb-a nego lana,i bio je zakljucan za podesavanja ali nasao sam na netu kako da ga otkljucam i sad je sve u redu,ali da ne sirimo pricu...
Slutim neko brisanje!:ciao:
Jeste,pronasao sam!Jedino sto je to moras "malo" da se potrudis trajalo skoro 4 sata... a za to da uz pomoc gugla nadjem ono sto me zanima mi ni ne treba forum sk.
ali nasao sam na netu kako da ga otkljucam i sad je sve u redu
Ovaj forum, kao i bilo koji drugi ne služi (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=6803) kao biro za informisanje, niti poligon za učenje ili rešavanje problema sa torentima - forumi služe onima "koji bi da se povežu sa ostalim čitaocima srodnih interesovanja, kao i da čitaju o opštim IT temama..."
Ako si na forumu SK-a samo radi toga da ti neko nešto na brzaka odradi, potpuno si promašio njegov smisao! Činjenica da si našao rešenje na Internetu dokazuje moju poentu - konsultujte ga uvek, ili bar što češće, jer se na njemu nalazi sva mudrost ovoga sveta! I nemoj da te mrzi da istražuješ, pošto se niko naučen nije rodio :ciao:
- Pitajte za neki konkretan problem, detalj koji vas zanima u ovom trenutku!U cemu je problem?
Preskočio si "Molim da ne provlačite" (jedna te ista) "pitanja o torentima i u svakoj temi u ovom podforumu", kao i "razvoj Interneta u ovoj zemlji i vaše lično angažovanje i e-obrazovanje po pitanju P2P protokola ne treba da se vrti oko toga gde ćete i kako 'skinuti' neki novi film ili igru" :)
Pošto apsolutno istovetno pitanje kao tvoje postoji i postavljeno je više puta u više različitih tema tokom ove dve godine, nema poente da se stalno vraćamo na istu stvar! Odgovori postoje, a ako te mrzi da ih tražiš - oh well...
Trazio sam svuda po forumu odgovor na ovo pitanje i nigde ga nisam nasao, a za mene bi bio od ogromne pomoci. Zanima me kako da podesim u uTorrent-u pr.: Ubacim u uTorrent download listu npr. 4 torrent file-a i upalim prvi file da se downloaduje i onda odem na posao nekih 8 sati i dok sam ja na poslu prvi file se skine i za njim automatski bez icije pomoci pocne da se skida drugi, pa treci itd. I kad dodjem kuci imam 4 file skinuta.
Znaci zanima me kako da podesim da se file-ovi automatski skidaju jedan za drugim, tako da ja nisam obavezan da budem u prisustvu kompjutera?
Nadam se da sam dovoljno jasno objasnio.
Hvala
Moj uTorrent je uvek skidao samo jedan fajl u odredjenom trenutku, iako je vise njih bilo startovano (queued) - oni bi se startovali nakon kraja skidanja ovog prvog. Verovatno postoji podesavanja kojim se odredjuje koliko fajlova moze da se skida istovremeno, pa potrazi tako nesto.
Options > Preferences > Queueing
Maximum number of active torrents: 1
Maximum number of active downloads: 4
Na ovaj nacin ce ti skidati jedan po jedan torent od maksimalno 4.
Ako imas 10 komada, stavi umesto 4 da bude 10 ali ne diraj prvu opciju jer onda skida istovremeno...
pharaon.92.bc
15.8.2008, 18:43
Imam jedan problem sa utorrentom 1.7.7. koji pre nisam imao.Naime juce sam presao na ADSL 512Kb i odlucio sam da kinem neki patch(916Mb),ali kada skinem torent i otvorim ga download nece da krene dok upolad ide.U cemu je problem?
Imam jedan problem sa utorrentom 1.7.7. koji pre nisam imao.Naime juce sam presao na ADSL 512Kb i odlucio sam da kinem neki patch(916Mb),ali kada skinem torent i otvorim ga download nece da krene dok upolad ide.U cemu je problem?
Pročitaj celu temu a pre toga proveri da li taj torrent ima seedera, tj. onih koji "daju" taj fajl tebi da skidaš.
Stavi u podesavaljima utorrent-a download i upload na unlimited (ili ti 0), a onda za svaki pojedinacni torrent fajl stavi upload na 1kb/s i ima da ti skida brze ;) Jer kada ti je upload preopterecen onda se gusi i download, bar je to moje iskustvo.
Stavi u podesavaljima utorrent-a download i upload na unlimited (ili ti 0), a onda za svaki pojedinacni torrent fajl stavi upload na 1kb/s i ima da ti skida brze ;) Jer kada ti je upload preopterecen onda se gusi i download, bar je to moje iskustvo.
Mudro zbori Aleksa. :)
Father Jape
16.8.2008, 9:03
Meni nece tako. Kad stavim upload na 1kb/s download nece da predje 25 kb/s. Tek kad povecam upload na nekih 4-6 kb/s download postane norlmalan.
Meni nece tako. Kad stavim upload na 1kb/s download nece da predje 25 kb/s. Tek kad povecam upload na nekih 4-6 kb/s download postane norlmalan.
Pa da, zato što pojedini torrent trackeri umeju da "prepoznaju" korisnike koje ograničavaju upload i zbog toga limituju download na, u tvom slučaju 25kb/s.
'Oces da primas a neces da dajes :rofl: . Ne moze to tako...
Moras i jedno i drugo.
goodlikesweeper
16.8.2008, 16:13
Dakle, µtorrent uzvraca udarac!:D
µtorrent koristim vec pola godine bez problema,i odkad sam ga instalirao nisam imao update poruku sve do pre neki dan.Dakle,sve je radilo kako treba pre nego sto sam instalirao 1.8 verziju.A sad,nat problem se javlja!
Probao sam ponesto,ali nisam uspeo resiti problem.Pa,da li ima jos nekog ovde sa istom mukom?Na sta bih mogao obratiti paznju?Neka vrsta podesavanja u preference meniju?drugacije forvardovanje porta?STA????:confused:
Ne bih voleo da se vracam na stariju verziju ako vec postoji nova brza i bolja!
Trazio sam po internetu,nisam nasao nista,na forumu izgleda jos nema price o ovome,odgovora ni od korova!:D
I da,u jednom momentu mi se pojavila ona zelena ikonica ali je kratko tu bila,mozda 5 minuta.
Imam sagem-om ruter,µtorrent je na listi izuzetaka firewall-a,problema sa virusima nemam,relativno sveza instalacija windowsa...
p.s.nadam se da ova tema nece biti tretirana kao "jos jedna tema o torentima",posto je ipak moje pitanje drugacije prirode od "kako da forvardujem port",ali ako gresim,ispravite me...:)
mislim da nema neki poseban port forwarding za 1.8 verziju, jednostavno ima nesto sto je i meni napravilo problem u samom utorrentu. Meni je ikonica bila zelena ali brzina nije htela da ide vise od 12kb/s ovo sam negde vec napisao. Na predlog jednog clana vratio sam se na verziju 1.7.7 i ostacu na njoj sve dok se ne pojavi sledeca verzija ;)
Stvar je u tome da su stavili download cap ne samo na celom nivou uTorrenta vec i na nivou pojedinacnog torenta
Ranije je moglo: stavis max upload na 3 kb/s i po 1 kb/s na svaki torent i vozi...
E sad ne moze tako... sad je 1/12 download cap
znaci:
1 kb/s up = 12 kb/s down
2 kb/s = 24 kb/s down
3 kb/s = 36 kb/s down
4 kb/s = 48 kb/s down
5 kb/s = 60 kb/s down
Sto znaci da morate staviti min 5kb/s upload za svaki torent, i onda download biva zagusen...
Resenje? uTorrent 1.7.7 ili 3rd party aplikacije tipa NetLimiter (http://www.netlimiter.com/)
goodlikesweeper
17.8.2008, 16:45
Sa 1.7.7 verzijom je sledec situacija:
I dalje mi govori kako port nije forwardovan,i download je ogranicen na 30 kb/s.Upload sam naravno ogranicio na 1,posto ako stavim bilo sta vece od jedinice download brzina retko kad predje 20.A iako kaze da port nije forwardovan do 30 dodje za nekoliko sekundi i u opste ne silazi ispod.....:confused:....mislim stvarno se ne zna ko pije a ko placa....a tako je sve lepo radilo dok nisam uradio update...:aplauz:...sad ne znam ni koja je to verzija bila programa sto je dobro radila...jedino sto znam je da je barem negde oko pola godine stara.Nemam pojma sta da radim...
Ako imas sagemov router, probaj preko DMZ da otvoris portove, ja sam tako uradio i ikonica mi je uvek zelena...
Imam problem sa utorrentom. Kada ga ukljucim on mi restartuje racunar. Nekada se to desi posle par minuta, nekada posle sat vremena. Inace dok ne ukljucim utorrent sve funkcionise idealno. Stvarno me izludjuje.
metallica2
21.8.2008, 15:32
Izvinjavam se ako moderatori procjene da ovo pitanje ne pripada ovoj temi,smatrao sam da je bolje da ga postavim ovde nego da otvaram po 1001 put temu o torrent-ima.
pitanje je sledece: Koristim kablovski internet(kds-ns flat 512/256),Jel u redu da je brzina downloada u utorrentu oko 50-60 kB\s???Ako jeste zasto je ondaa ona ikonica ili zuta ili crvena a nikada zelena?
Nisi morao ni da ga postavljaš, samo si trebao da pretražiš forum! :icon_stud
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=17345
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=14899
Sa 1.7.7 verzijom je sledec situacija:
I dalje mi govori kako port nije forwardovan,i download je ogranicen na 30 kb/s.Upload sam naravno ogranicio na 1,posto ako stavim bilo sta vece od jedinice download brzina retko kad predje 20.A iako kaze da port nije forwardovan do 30 dodje za nekoliko sekundi i u opste ne silazi ispod.....:confused:....mislim stvarno se ne zna ko pije a ko placa....
isti goddamn problem...:mad:
goodlikesweeper
21.8.2008, 18:57
Pa,udji u connection opcije i stavi upload sped 6,download speed 50,zatim dvoklik na torrent i ogranicis upload na 1.Sto se tice port forward problema,tu se neki gadni trip desio,ali to je sad ne bitno,ono sto je bitno to je da sam pogresio IP adresu prilikom forwardovanja.Dakle,uspeo sam da namestim da radi kao pre,sto nije bas sjajno,ali nemam sad vremena da se sa time bahcem.Nasao sam neke ljude ovde sto znaju svasta plus spremni su da pomognu,tako se ne bojim!:D
Dakle,ono sto je bitno je taj upload speed.Ako stavis 5 ogranici ti na 30,ako stavis 6 ogranici ti na 50,sto je i maximum barem za mene,tako da,to je resilo problem.Mada,cini mi se da to zavisi i od torenta.Mada,ko ce ga znati.Probaj da uradis ovo sto sam ti rekao pa vidi....
PS:IP adresu gledas na:
kod sata desno imas local area connection, dupli klik na to, pa na karticu "support". Tamo ti pise IP adress, najcesce 192.168.1.2 ili vec sta, zavisi ti od racunara
Imam problem od pre neki dan, mozda je neko iskusio nesto slicno... Naime, desi se da pustim da skida nekoliko torrenta i posle nekog vremena jedan po jedan (ili svi odjednom) prijave za tracker working offline. Ne pomaze update tracker niti da sacekam da ga automatski updatuje... Ali, ako restartujem µTorrent odmah prorade trackeri. I onda opet posle nekog vremena offline. Takodje, na torrentima koji podrzavaju DHT i Peer Exchange download mozda i radi... Napominjem da mi se to desava od skoro, imam µTorrent 1.8 (probao da se vratim na stariju verziju bez pomoci)...
Ako je neko iskusio nesto slicno molim za pomoc :D
wladimir98se
13.9.2008, 16:55
iskusio sam potpuno isti problem. izgleda bi resenje bilo da se nekako namesti automatsko restartovanje utorrenta :)
Sto se mene tice instaliracu Azureus (Vuze), pa cu videti da li je do programa ili do mene... Ne nameravam da restartujem program na svakih 5 minuta, ma koliko on dobar bio...
Posle probanja nekoliko programa, reinstaliranja utorrenta i isprobavanja raznih verzija istog i raznih zezanja za podesavanjima, sve opet radi. Ne znam zbog cega, verovatno se nesto bilo zabagovalo.
I sad kad sam video ostale programe vidim koliko je utorrent u prednosti... Jednostavna aplikacija koja radi ono za sta je napravljena, bez nekih dodatnih gluposti. :D
e ljudi hitno, da ne otvaram novu temu, trazio sam ali ne mogu da nadjem resenje na forumima.. ne znam koji je ovom novom u torentu.. znaci ogranici mi brzinu dl na 11kb u sekundi.. i ni makac vise... probao sam sa razlicitim fajlovima sa vise seed-era ali opet isto .. 11 kb .. i ni makac... sad sam nesto cackao pa sam pobrljao jos vise sad je 5 kb u sekundi... port je fovardovan... imam ADSL telekom 512kb
@ fonet: a da prelistas ti malo ovu temu?:) ja sam imao isti problem ;)
Resio sam problem!!!
(iz ove teme: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=34269)
Izgleda da su dosta asimetricni paketi (za razliku od 2:1), dosta osetljivi na velik upload, dok je download aktivan.
U mom slucaju (SBB paket 1024/128), uz 10KB/s upload cim mi download predje preko 40Kb/s dolazilo je da primetnog laga (do 500ms ako je malo iznad, a ako fura 70-80KB/s i do 1000-2000ms)
Kada sam upload smanjio na 6KB/s (5 i nize daje downloaded limited anti-leech zastitu), cak i kada prelazim 80KB/s ping je bio uglavnom ispod 100ms.
Sve u svemu SUCCESS!!!
P.S.
Hvala Iris, sto me je ipak nateriala da procitam ovu temu od A do Z:
Iako se u toj temu uglavnom raspravlja o ADSLu, i nije bio direktnog odgovora, neciji komentar da ADSL (iako ja nemam ADSL) download zna da bude ubogaljen ako upload prelazi preko 50% kapaciteta je bio interesantan.
Onda se ja zapita, da mozda to ne moze da pomogne za ping i stvar je resena.
Mada, download i sa vecim upload sljaka fino na kablovskoj kod mene. Samo je ping veoma los.
P.P.S.
Uz ovakav setup zgodno je ukljuciti opciju za alternativni upload limit kada se nista de skida sa nekom vecom granicom (npr. 13KB/s za moju konekciju). Tako da posle moze da se seeduje normalno (i vraca ratio u slucaju privatnog trakera). A zbog manjka downloada ping ce biti normalan.
Partybreaker
14.9.2008, 21:35
Ne znam sta je tu tolika filozofija... Ako u/l stavis na 10KB\s normalno je da ce ping biti visok jer ti je max upload 16KB/s (128Kbit/8=16KB/s) sto ce reci da ti ostaje jos 6KB/s za taj MMO. A posto i sam znas da nikad ni upload ni download ne mogu da budu maximalni, realno ti ostaje jos 4KB/sto apsolutno nije dovoljno... Meni ovaj drugi deo bas nije jasan. Da li je moguce da ce da ti download fura 80KB/s i da neometano igras na netu? Jel' si taj download ogranicavao postepeno dok nisi video koliko je dovoljno ili si stavio na unlimited pa koliko god da ide nek' ide? I jos nesto. Jel' si dirao "number of connections"?
Stvar je tome sto na starom 256/128 paketu ping mi je bio pristojan i sa 10-12KB/s UL. Dok tek sam kad sam presao na "asimetricniji" 8:1 paket pocinje da ludi i na tim vrednostima.
Sto mi je bilo cudno, i na sta sam protosio 5-6 sati mog zivota. :D
Uz usporenje u najobicnijem surfovanju, sporo otvaranje stranica, veliki lag u Travianu i slicno. Ko da sam na dial-upu.
.
Mada... kad malo bolje razmislim kada sam imao stari paket, zbog primicno male brzine downloada, tada sam koristio 10-15KB/s DL limit kada surfujem, da bi imao protok za internet. Mozda je i to razlog zasto je bilo neprimetno, i sa velikim UL limitom, jer onda nisam rabio DL preko 30-50%.
P.S.
Sto se tice tvog pitanja, danas nisam isprobavao MMOove, mada mi buraz igra travian (web online strategija) i njemu je itekako smetalo sve dok nismo smalji upload na 6KB/s.
Ipak je logicno staviti neki download limit, i ne bi me cudilo da vrednost na nivou 80-90 bude sasvim zadoboljavajuca, sve dok upload ne prelazi 6KB/s.
P.P.S.
Da, dirao sam numer of connections pre nego sto sam nasao resenje i na kraju ga vratio na vrednosti iz speed guidea (u mom slucaju 55/80).
P.S.
Hvala Iris, sto me je ipak nateriala da procitam ovu temu od A do Z:
Zato i napominjem svima da češće koriste pretragu foruma ili da jednostavno pročešljaju starije teme - na većinu svojih pitanja će zaista naći odgovore, a uz to se dosta toga i nauči... :)
Uz postovanje prema dragoj Iris:
Procesljao sam sve teme ali nisam nikako uspeo naci idealnu soluciju za moj problem. Pa zato moram izloziti svoj problem ovde.
Imam utorrent v1.8, Windows Vistu Bussines (32bit), AVG na ovom racunaru na kojem radim i kada pokusam da skinem nesto sa utorrenta radi uzasno sporo za moju konekciju. Konekcija je cable SBB up-2mbit/s down 1mbit/s. Do pre neki dan sve je radilo odlicno dok nisam instalirao Vistu. Na Visti mi je download radio i do 590Kb/sec (posto smo nekoliko dana imali 5Mbit/s down) ali upload nije radio uopste. I tu sam ja krenuo da ceprkam po temema o utorrentu na nasem forumu i sve sam zivo probao ali sam ga samo pogorsao. Trenutna brzina down nam je 2Mbit/s up 1Mbit/s. U utorrentu mi skida torrente jadnom brzinom od 10kb/s ili jadnije (pre je islo oko 240kb/s pa sve do 590kb/s).
Ovo su postavke koje su mi trenutno aktivne na utorrentu:
- Connection type sam stavio xx/2Mbit
- Upload limit 186Kbit
- Upload slots 8
- Connections per torrent 100
- Connections global 750
- Max active torrents 9
- Max active downloads 8
- Enable uPnP port mapping omoguceno
- Enable NAT-PMP port mapping omoguceno
- DHT network disabled
- DHT for new torrents enabled
- Local peer discovery enabled
- Protocol encryption enabled
Koja je najbolja postavka za ovu moju konekciju? Sve sam zivo bio promenio i nista mi nije radilo bolje nego samo gore. Napominjem da mi je pre dok je odlicno skidalo port uopste nije bio propusten kroz firewall tako da mislim da sam samo ja nesto tu iscacko pa da ovako jadno radi. :(
Probaj ovo:
- Connections per torrent 20
- Connections global 100
- DHT for new torrents disabled
Upravo sam to probao ali nista se nije promenilo.
Trenutno mi skida jedan torent koji ima 1743seeds i 1050peers. Ja sam povezan na 13seeds i 3 peer i skida mi brzinom od celih 8kb/s. :(
Poludecu. Sve je lepo radilo i ja budala cackam. :(
Konekcija je cable SBB up-2mbit/s down 1mbit/s.
...
Ovo su postavke koje su mi trenutno aktivne na utorrentu:
- Connection type sam stavio xx/2Mbit
E vidis ovo je prvi problem.
xx/2MB su podesavanja za upstream od 2Mbit, a u tvom slucaju to bi trebalo da bude xx/1Mbit. Uz takva podesavanja mozes lako da budes zagusen konekcijama.
Sto direktno dovodi do loseg upload limit koji je sa tim presetom stavljen na 186KB/s (veliko B, th byte = 8bitova). Znaci upload limit ti je 186*8=1488Kb/s, tj. veci od teoritskog maksimuma, pa ti to gusi konekciju.
P.S.
Inace, prvi put cujem za SBBov paket od 2048/1024.
- DHT for new torrents disabled
DHT je zgono imati ukljucen za javne torrente, tako da mozes da nadjes jos peerova.
A za privatne, traker ih sam iskljuci bez problema.
E vidis ovo je prvi problem.
xx/2MB su podesavanja za upstream od 2Mbit, a u tvom slucaju to bi trebalo da bude xx/1Mbit. Uz takva podesavanja mozes lako da budes zagusen konekcijama.
Sto direktno dovodi do loseg upload limit koji je sa tim presetom stavljen na 186KB/s (veliko B, th byte = 8bitova). Znaci upload limit ti je 186*8=1488Kb/s, tj. veci od teoritskog maksimuma, pa ti to gusi konekciju.
Mada licno nisam cuo sa SBBov paket od 2048/1024.
Jel si siguran da su ti podaci tacni?
Ovo je uradjeno na Speed Testu pre neki dan kad je sve bilo u redu:
http://img517.imageshack.us/img517/9843/brzina5mbitww6.th.jpg (http://img517.imageshack.us/my.php?image=brzina5mbitww6.jpg)
Malopre sam se cuo sa SBB-om i kazu da njihovi admini nesto podesavaju linkove. Sad da li mi je samo radi toga los upload i down na utorrentu ne znam. :(
Sve u svemu, koristi xx/1Mbit preset i sve bi trebalo da bude u redu.
Resio sam svoj problem. Ipak je bilo do provajdera.
Za sve one koji ne znaju kako da podese utorrent najbolje za svoj tip konekcije
na utorrent forumu imate uputstvo kako da to uradite...
Valjda ce nekom pomoci... :)
pozz ljudi,koristim ADSL 512kbps i za skidanje koristim utorrent 1.8 veziju,problem je sledeci:sta god da skidam sa torrenta ma koliko seed-ova imalo brzina mi ne prelazi 35kbps jednostavno dodje dotle i zakuca i nece preko,nisam mogao da nadjem tacna podesavanja za verziju 1.8 a sve sto sam podesavao je upload na 3 maxdownload 60 i number of slots 3, pa ako neko zna da mi kaze sta bi trebalo jos da podesim na ovoj verziji da bi isao download preko 35kbps(siguran sam da nije isto podesavanje za verziju 1.7.7 i 1.8 ima neke fore citao sam ali nisam nasao sta taacno treba da se podesi). Hvala unapred
Greko Darstiva
19.9.2008, 23:31
pozz ljudi,koristim ADSL 512kbps i za skidanje koristim utorrent 1.8 veziju,problem je sledeci:sta god da skidam sa torrenta ma koliko seed-ova imalo brzina mi ne prelazi 35kbps jednostavno dodje dotle i zakuca i nece preko,nisam mogao da nadjem tacna podesavanja za verziju 1.8 a sve sto sam podesavao je upload na 3 maxdownload 60 i number of slots 3, pa ako neko zna da mi kaze sta bi trebalo jos da podesim na ovoj verziji da bi isao download preko 35kbps(siguran sam da nije isto podesavanje za verziju 1.7.7 i 1.8 ima neke fore citao sam ali nisam nasao sta taacno treba da se podesi). Hvala unapred
Vidis i ja sam imao isti problem sa verzijom 1.7. Imam isti Adsl paket kao i ti i takodje nikako nisam mogao da izvucem maksimalnu brzinu. Citao sam mnoga uputstva ali nije vredelo tako da sam na kraju batalio to skidanje torrenta.
Postoje i drugi nacini da skines sa neta ono sto ti treba.
Ima li neko iskustva, ako se preko Torrenta prekine download nasilnim putem, restartovanjem racunara? Ovo pitam jer sam u toku downloada (skoro 40%) i to veceg fajla (6 Gb), morao da restartujem racunar na dugme zbog blokiranja. Na sledecem konektovanju sam dobio poruku da je moguce da su neki fajlovi osteceni i sl, ali je i dalje nastavljen download. Bojim se samo da cu izgubiti veliko vreme, a da posle skidanja ne dobijem nista?:(Inace imam adsl 512/64 i koristim Vuze (Azureus torrent).
Uradi Forced Recheck u samom klijentu, i ako je sve u redu ne moras da brines.
Zaustavio sam download preko Azureusa i kliknuo desnim klikom na torrent, odabrao sam opciju Forced Recheck i izvrsena je provera u trajanju oko 30 sekundi. Nikakav ispis, ni upozorenje nije dato, da li je to dovoljno da se dalje nastavi download?
da. u principu i da je doslo do ostecenja fajlova torrent program bi odbacio te pakete i ponovo ih skinuo.
Имам већ дуже време један веома иритирајућ проблем. Када скидам нешто преко торента компјутер периодично запуца и немогу ништа да радим док се не "одблокира" и онда после неког времена поново запуца и тако све док не скинем фајл или док не скине пола фајла или не догура до одређене величине. Немогу уопште да нађем шта је проблем (да будем искрен незнам ни где да тражим, да ли је то самог програма, оперативног или нечег трећег).
Компјутер је нов и немам никаквих проблема осим овога, ако скидам нешто "класичним" путем, eMule-ом, шаљем преко chat програма фајл или сурфујем нетом, све ради без проблема, само када скидам торент онда имам то периодично запуцавање.
Оперативни ми је Windows Vista.
pozdrav svima i molim za jednu informaciju . . . . imam 2Speed tarifni paket 4096/256-512/128 kod euneta modem sagem f@st 800
kao torrent klijent koristim bittorrent 6. 1. 2 koji mi je maksimalno podesen zajedno sa onim patch-om za povecanje broja konekcija --- pre novogodisnjeg povecanja brzina ova nazovi "veca" mi je bila 2048/192 - download direktno sa servera(valjda se to tako kaze)mi je bio maksimalno 210kb/s a isto tako i kada skidam sa bittorrentom sto je potpuno i ok - medjutim nakon povecanja brzine download sa servera ide do 415kb/s(normalno) ali preko torrenta maksimalno 250kb/s --- ja sam opet siguran kao sto sam vec rekao da su mi i dalje sva podesavanja u bittorrentu u redu i pitam da li je to mozda do provajdera tj. da su oni limitirali p2p vezu . . . . . . . nikada nisam pisao po forumima pa se izvinjavam ako nesto i negde gresim . . . . . . hvala
Pregledaj starije teme, u njima ćeš naći kako da prilagodiš podešavanja brzini (max upload, broj konekcija, slotova itd.):
Marti Misterija
22.1.2009, 22:18
Da ne bih otvarao novu temu postavio bih ovde jedno pitanje u vezi slucaja koji ne predstavlja problem ali me interesuje zasto je to tako.
Ja koristim ruter D-Link wireless G ADSL 2+ modem router 2640B i na istom sam za potrebe utorrent-a forwardovao jedan port, kako u podesavanjima za router (inace i uz pomoc www.portforward. com) tako i u utorrentu (options/preferences/connections).
U sustini sve radi kako treba, odnosno brzina downloada je sasvim OK (oko 215 kb/s za paket 2048/192), ali me cudi zasto je ikonica u dnu citav dan crvena umesto zelena (i pise not connectable) kada je port lepo forwardovan.
Da napomenem da se to ranije nije desavalo, odnosno desavalo se - ali samo na kratko, da ikonica postane zuta, ali bi vrlo brzo pozelenela. Danas je citav dan crvena iako nista nisam dirao, niti menjao u bilo kakvim postavkama.
Freeloader
23.1.2009, 3:41
Ako ti sve radi,onda nista ne diraj :) meni se to desavalo, ali torrenti su isli full brzinom oko 390 na 3Mbit
http://i259.photobucket.com/albums/hh304/VaxRex/utorr.jpg
Imam zakupljenu brzinu 1024/128 a brzina DL mi varira i nemam stalno maksimalan tj. retko kad imam maksimalnal DL uglavnom je brzina upola od zkupljene i taj problem mi je od pre neki dan a to se desava i kad skidam torente i kad skidam sa sajtova (Klasican DL).Pa vas molim da mi kazete sta je u pitanju.Posedujem Kablovski Internet.
Sta znaci: Error:The request could not be performed because of an I/O device error. i Error: Data error (cyclic redundancy error)???
To mi se pise za torent fajlove koje skidam preko uTorrenta 1.8.1 koji su sinoc radili odlicno a kad sam se probudio ima sta da vidim!:mad: Ne mogu da pokrenem download za njih a i za jos neke koji nisu ni poceli da se skidaju do sada. Cak nece ni da zavrsi Re-Check, pocne i stane. Skidam sa dva torent sajta, isti problem pokazuje za oba mada kaze da je tracker status u redu. Sada skida samo jedan fajl koji je skidao i sinoc, ostale nece! Ne znam sta da radim jer su fajlovi veliki...
Pomoc!
kako da postavim da mogu da skidam vise od jednog fajla istovremeno?
npr ja stavim da se skidaju tri fajla, a on nece da odobri skidanje 2 i 3 dok se ne zavrsi 1. Isto vazi i za sidovanje, samo jedan mogu da sidujem i tek kad on prestane onda krene neki drugi.
hvala
Pa valjda u Queueing>Maximum number of active downloads.
LoshMeeBre
21.2.2009, 17:34
Hmmmm, ne znam da li je oke da ovde postavim pitanje, malo je konfuzno, ima previse tema o ovome XD
ELEM..
Imam ruter klasicni preko koga se povezujem na modem/ruter.. Da li treba forwardovati port na obe sprave?? I da li na modemu forvardujem za moj IP ili mozda za IP rutera?? :O :O
Port Forward se ne moze uraditi na Modemu (bilo koji da je) jer je to "Point to Point" konekcija. Drugim recima - nije potrebno.
Samo trebas forward-ovati port(ove) na router-u. Idi na ovaj (http://portforward.com/) sajt i nadji svoj ruter, tu imas objasnjenje kako da uradis port forwarding.
LoshMeeBre
21.2.2009, 17:52
Port Forward se ne moze uraditi na Modemu (bilo koji da je) jer je to "Point to Point" konekcija. Drugim recima - nije potrebno.
Samo trebas forward-ovati port(ove) na router-u. Idi na ovaj (http://portforward.com/) sajt i nadji svoj ruter, tu imas objasnjenje kako da uradis port forwarding.
Ne, ne, ne.. To je sve oke.. Razumem ja to XD Forwardovao sam ja vec portove ranije i sve je to lepo radilo, al sad smo promenili strukturu mreze..
RUTER obican je nakacen na telekomov MODEM/RUTER.. Svakako treba da forwardujem na ruteru, al da li treba da forwardujem port I na modem/ruteru???
I ako da, vezan za koju IP adresu?? Moju napravljenu staticku ili IP rutera koji komunicira sa modem/ruterom..
Nadam se da si me razumeo XD XD
Pa valjda u Queueing>Maximum number of active downloads.
i dalje nece da mi da u isto vreme dva downloada
Ne, ne, ne.. To je sve oke.. Razumem ja to XD Forwardovao sam ja vec portove ranije i sve je to lepo radilo, al sad smo promenili strukturu mreze..
RUTER obican je nakacen na telekomov MODEM/RUTER.. Svakako treba da forwardujem na ruteru, al da li treba da forwardujem port I na modem/ruteru???
I ako da, vezan za koju IP adresu?? Moju napravljenu staticku ili IP rutera koji komunicira sa modem/ruterom..
Nadam se da si me razumeo XD XD
Mislim da treba, sto se tice ip adrese trebalo bi valjda na IP rutera koji komunicira sa modem/ruterom...
Partybreaker
21.2.2009, 18:14
i dalje nece da mi da u isto vreme dva downloada
Probaj preko Force Start-a.
Queueing>Maximum number of active downloads stavis 3,pa u Maximum number of active torrents isto 3
stavio sam 4 /4 i sad radi
Nego imam drugi problem, za jedan fajl mi je krenuo dl stigao na 25% i sad izbacuje neku poruku tipa "error naziv fajla je predugacak". Onda se zabode i da bi povo krenuo ja moram da kliknem start
Sorry , mozda nisam tacno napisao poruku ali ne secam se sta je tacno bilo u njoj.
evo je sad poruka " error the filename or extension is too long
Mala pretraga Interneta, možda?
Ono, http://www.google.com/search?hl=en&q=utorrent+the+filename+or+extension+is+too+long&btnG=Search?
Pogledaj odgovore sa AnandTech foruma (http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?FTVAR_FORUMVIEWTMP=Branch&catid=33&threadid=2150924), možda ti nešto pomogne...
Ja nemam neki problem ali imam pitanje.Dali je normalno da Brzinu Preuzimanja pretekne Brzina slanja u Torrentu jer kad se to desi opadne mi brzina skidanja za 50% i sta za ime boga moj kompljuter toliko salje:confused:.Skinem do 500mb a moj kompluter poslao 300-400mb????Jeli to normalna pojava
http://www.astahost.info/images/368_saddffsf_tn.jpg (http://www.astahost.info/view-368_saddffsf.jpg)
http://www.astahost.info/images/528_lose2_tn.jpg (http://www.astahost.info/view-528_lose2.jpg)
http://www.astahost.info/images/124_1_tn.jpg (http://www.astahost.info/view-124_1.jpg)
Marti Misterija
19.3.2009, 13:51
@ munited
Ti si u options/preference/bandwidth najverovatnije i za download i upload rate (speeds) ostavio da budu na 0, tj. unlimited, tako da iste u zavisnosti od fajla koji skidas trenutne brzine mogu da budu maksimalne.
Takodje u zavisnosti od fajla, od tog koliko si vec uspeo da skines i od toga koliko ima seedera sa jedne, odnosno leechera sa druge strane, a imajuci u vidu navedeno u prvom pasusu, potpuno je moguce da ti brzina uploada u pojedinim slucajevima bude veca od brzine downloada.
Takodje trebalo bi i kod nas u Srbiji da bude normalno da kolicina poslatog materijala bude veca od kolicine preuzetog materijala, ali sa odnosom brzina DL i UL u paketima koje mi placamo (govorim o ADSL), to jos dugo nece biti tako lako, da ne kazem bice nemoguce.
Btw odnos poslatog materijala i primljenog (skinutog) materijala ti je ratio i odredjuje ti rating na nekim torrent sajtovima, i naravno pozeljno (a negde je i potrebno) da ti isti bude sto veci.
Zato, ukoliko ti ta brzina uploada ne smeta prilikom surfovanja, gledanja youtube fajlova i slicno dok ti je utorrent ukljucen, slobodno je drzi tako.
Не знам да ли је ово место за питање, али може ли ми неко рећи где uTorrent чува своја подешавања, нешто сам чачкао по опцијама, па би сад да вратим на default подешавања.
Mislim da ne postoji overall default reset za ovaj program, ako za to pitaš. Verovatno ćeš morati ručno da vratiš većinu opcija, ili da ga reinstaliraš pa ponovo pratiš Setup Guide.
imam jedan interesantan problem,naime kad hocu da ubacim da mi se skida torrent i pojavi mi se prozor koji prikazuje sta hocu da odaberam da skidam,ja izaber fajlove za skidanje i kada kliknem OK program jednostavno ukoci i nece da reaguje upste,cak ne mogu ni da ga ugasim preko task menagera,vece moram da restarujem komp.Do dans je lepo radio ne mogu nikako da provalim koj mu djavo.
jednostavno reinstalliraj utorrent pa kasnije instaliraj bittorrent ili mozes ostati i na utorrentu:D
Predrag Stankovic
5.7.2009, 20:53
imam jedan interesantan problem,naime kad hocu da ubacim da mi se skida torrent i pojavi mi se prozor koji prikazuje sta hocu da odaberam da skidam,ja izaber fajlove za skidanje i kada kliknem OK program jednostavno ukoci i nece da reaguje upste,cak ne mogu ni da ga ugasim preko task menagera,vece moram da restarujem komp.Do dans je lepo radio ne mogu nikako da provalim koj mu djavo.
Mozda ima problema program sa tvojim modemom ili mreznom kartom (koji Net koristis?) , probaj nekoliko verzija programa koje mozes da skines odavde (http://www.filehippo.com/download_utorrent/) pa vidi hoce li da radi neka, i vodi racuna koje opcije biras pri instalaciji programa
Aleksandar1987
4.8.2009, 22:12
Ne znam dal je pisano vec o ovom problemu ako jeste ja se izvinjavam ali nemam vremena da procesljavam temu...Dakle problem je sledeci ==> Kad upalim utorrent ne mogu normalno da surfam internetom tj nece nista da ucita, tek posle nekog vremena hoce normalno da ucitava stranice...Zasto je to tako?? Da li moze nekako da se resi taj problem??
Hvala Unapred!!!
Mozda je u pitanju preveliki broj konekcija ili preveliki upload.
Idi u options>preferences>bandwidth, podesi maximum upload rate na 80% od tvog uploada (npr ako imas up od 128kb/s, tj 16kB/s, stavi neka maximum bude 12 ili 13kB/s).
Zatim podesi global maximum number of connections na recimo 120, a maximum number of connected peers per torrent na 50, pa vidi da li se nesto menja.
I sledeći put "pročešljaj" ne samo temu, već i forum, jer zato i postoji!
Aleksandar1987
5.8.2009, 17:28
I sledeći put "pročešljaj" ne samo temu, već i forum, jer zato i postoji!
Ako mi ti nadjes ovaj problem da je negde resen ja skidam kapu... :ciao:
Ti treba da nađeš rešenje, na meni je samo da te uputim na činjenicu da imaš nekoliko otvorenih tema na forumu koje mogu da ti pomognu :)
Aleksandar1987
5.8.2009, 19:02
Znam, znam, al 99% sam siguran da nema ovako cudnog problema :)
Ispravi me ako sam pogresio u proceni :p
A problem jos nisam resio :n-cc2:
Marti Misterija
5.8.2009, 19:42
Problem ne bi trebalo da je cudan vec je posledica jako malih brzina uploada u odnosu na download - barem meni je slican problem resen nakon smanjenja uploada i sada mi ucitava sasvim OK. Probaj da stavis upload na neki manji recimo samo 1-2 Kb/s i vidi kako ti ucitava i ako ucitava OK povecava po malo upload sve dok ne pocne ponovo da ti koci i usporava ucitavanje.
Aleksandar1987
5.8.2009, 20:02
Problem je sto meni uopste nece da ucita stranicu neko vreme...A smanjio sam i opet nista..
Marti Misterija
5.8.2009, 20:15
Mozda je problem do utorrenta - jesi li probao da ga reinstaliras?
Aleksandar1987
5.8.2009, 20:22
Jesam, desavalo mi se ovo i ranije al odgovora nigde...
Aleksandar1987
6.8.2009, 11:53
Xp Sp3
Pazi definitivno je problem u konekcijama,tj u broju peerova. Ne znam da li xp sa sp3 ogranicava konekcije ali vrlo mi lici na to. Znam jer sam i ja isto imao problem sa time. Ako imas upload brzinu od 128k onda ogranici upload na 9 ili 10KB, nadji tcpip patcher za xpsp3 (pitaj gugl i nacices iz prve :) ) i patchuj sistem i ja se nadam da ce sve biti ok.
Aleksandar1987
8.8.2009, 13:45
Sad radi :D Hvala!
Wastelander
2.11.2009, 18:57
Imam pitanje u vezi brzine torent downloada, imam Eunet 1024/128 flat i koristim Utorrent. Trenutno Skidam torent sa modifikacijoom za ut2004 koja je velika oko 1 gigabajt, sa 13 sidova i 15 pearov-a. I brzina mi se stalno menja izmedju 25- i 80kbps, ne znam da li je ovo ok.
Takodje, podesavanja su sledeca:
maximum upload rate:6
maximum download rate: 0
global maximum number of connections:72
maximum number of connected peers per download 50
number of upload slots per torrent: 1
Gde, i da li greshim?
Ja sam imao problem sa uTorrentom 2, stalno su varilale brzine, krene lepo pa naglo padne i tako iznova, vratio sam se na 1.8.5 i radi ko sat.
Wastelander
3.11.2009, 0:26
Ja sam imao problem sa uTorrentom 2, stalno su varilale brzine, krene lepo pa naglo padne i tako iznova, vratio sam se na 1.8.5 i radi ko sat.
Evo ja koristim 1.84 i bash me zeza sa brzinom. Probacu taj 1.85 pa da vidimo...
Imam veliki problem: ne mogu da se konektujem ni na jednog seedera ili leechera na bilo kom torrentu.
Port je forvardovan,probao sam razne verzije utorrenta,menjao podesavanja i nista nije pomoglo.
Windows je xp sp3,ima tcp patch.
Pre neki dan sam instalirao win 7 na drugu particiju,cini mi se da su onda poceli problemi...Sad sam ga skinuo,ali ne pomaze...Ne znam vise sta da radim?
Imaš li neki firewall? Ako imaš, možda ti on blokira konekciju
Evo sad je proradio, sto implicira da nije do firewall-a, sto dalje implicira da je do %^$|*& Beotela i sto dalje implicira da cim istekne ovaj mesec menjam provajdera :mad:
Marko069
13.11.2009, 20:29
Imam jedan problem vezan za jedan torrent.Fajl je tezak oko 11GB,juce sam poceo da ga skidam.Bilo je 1900 seeds-a i vise od 45000 peers-a,skinuo sam 82% juce,danas probam da skinem ostatak kad ono nigdje ni seeds ni peers,ona strelica ka dolje (downloading) mi je crvena umjesto plava!?
Sta li se moglo desiti sa tim torrentom???
P.S Jel moguce da je postao privatni torrent u medjuvremenu?
Marti Misterija
13.11.2009, 22:55
To sto ti je strelica crvena a ne plava ne treba da bude nikakav problem jer sam ja i takve torente skidao maksimalnom brzinom, a to sto nema ni seedera niti leachera moze da znaci da su taj torrent iz nekog razloga sklonili i da ga vise nema na sajtu pa zato ne mozes da nastavis sa skidanjem. Meni se to par puta desilo nakon skinutih 70-95%.
uTorrent mi pali plavi ekran. Reinstalirao sam ga, opet isto. Imam sedmicu. Sta da radim?
Marti Misterija
14.6.2010, 22:56
Probaj neku od ranijih verzija utorrenta, recimo 1.8.5 - nista bitno neces da izgubis u odnosu na ove novije.
Aleksandar1987
7.7.2010, 22:28
Ljudi poceo sam da skidam neki film i izbacuje mi sledecu gresku ==>>
http://i32.tinypic.com/kb7ubo.png
Ne razumem u cemu je problem?? :confused:
Predrag Stankovic
21.7.2010, 22:33
Čudan error, nisam se susretao ranije sa takvim, možda je izmenjen sadržaj torrenta
Imam jedan problem vezan za jedan torrent.Fajl je tezak oko 11GB,juce sam poceo da ga skidam.Bilo je 1900 seeds-a i vise od 45000 peers-a,skinuo sam 82% juce,danas probam da skinem ostatak kad ono nigdje ni seeds ni peers,ona strelica ka dolje (downloading) mi je crvena umjesto plava!?
Sta li se moglo desiti sa tim torrentom???
P.S Jel moguce da je postao privatni torrent u medjuvremenu?
Mislim da ja sad imam ovakav problem. Razradiću ga.
Imam skinuto 50ak torrent fajlova i svi su ubačeni u uTorrent i čekaju red za skidanje. Ne skidam u istom trenutku više od 3 torenta. Tako kad stoje i čekaju izgledaju ovako kad je sve normalno.
http://www.dodaj.rs/f/2W/N1/2ej1lJRJ/new-1.jpg
Međutim kod mene situacija sad baš i nije tako normalna :)
Neki od torenata u uTorrentu počeli su da izgledaju ovako i to od jednom i ne znam zašto jer ništa nije menjano.
http://www.dodaj.rs/f/2t/K4/4jtQgvb5/new-3.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3Q/98/aE61iH/new-5.jpg
Pokazuje da nema seedera i leechera iako to nije tačno:
http://www.dodaj.rs/f/M/PS/kysGDAO/new-6.jpg
Guglao sam satima i nisam našao rešenje problema, a realno i na takav problem sem naišao na malo mesta. Ključno je to što piše inactive za Peer exchange i Local peer discovery. Pitanje je zašto?
A torent stvarno postoji i radi jer sam skinuo Vuze (totalno se pogubio i jedva se snašao :D ) i pokrenuo taj torent u njemu i bez problema ga je skindao.
Ponavljam, problem se pojavio od jednom, ne na svim torentima u listi, samo na nekolicini, i nisu svi sa pb-a ima nekih i sa privatnih trackera.
Ima li neko ideju zašto se ovo dešava i kako rešiti problem?
(Ne bih da pređem na Vuze) ;)
thebluephoenix
26.7.2010, 6:02
Nadji opciju "enable DHT", i u tabu "Trackers" desni klik na bilo koju liniju i klikni "Use DHT"
DHT je uključen u opcijama bio, a problem jeste rešio desni klik use DHT u tabu Trackers. Hvala!:aplauz:
E sad me živo zanima ako mi neko može reći zašto je pisalo da je DHT disabled u tabu Trackers kad je u opcijama bio uključen i zašto mi se odjednom pojavio ovakav prablem a na ostalim torentima koji su ok DHT disabled i normalno rade? :confused:
Imam pitanje ako ko moze da pomogne...
Naime pre nedelju dana crko mi je adsl hawey mt882 i kada su dosli iz telekoma dali su mi na koriscenje novi adsl model hg 520c za koga su opcije modema dosta promenjene u odnosu na stari model.
Kod prethodnog za podesavanja sam isao u
-BASIC podesavanja, pa NAT, pa REDIRECT, pa NEW.
-U local address kucao sam IP adresu konekcije, koju mozes videti desnim klikom na konekciju, pa status, pa support.
4."Global IP to" i "Global IP from" ostavim kako jeste, a za "Destination port to", "destination port from" i "local port" ukucam jedan isti petocifreni broj.
kada odradim save i reboot sve radi kako treba koristim Utorrent 2.0 ikonica konekcije je konstantno zelena a brzine su isle do 2 mb (sto je inace moja max brizna konekcije).
Probao sam da odem na sajt za port fowarding medjutim nema podrske za moj model adsl-a, tako da ste mi vi jedina nada, a realno i pre su za ovaj prethodni model govorili otvaranju portova al je gore navedeno zavrsilo posao.
Nije moglo biti jednostavnije i lakse od toga, pa ako moze neko resenje u tom duhu...jer koristim pc ja i umrezen sam preko eterneth swicha sa jos 2 pc + u njega je uboden i adsl zbog toga trebam nesto sto "bezbolnije" da ne bih za`ebao nesto za ostala dva pc-a.
E jesam se raspisao (al reko da sto bolje opisem problematiku ;) )
Pozz i hvala u napred.
http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=72
Ljudi pomagajte! :( Aktivirao sam u stan adsl, brzina od 5Mbps/512kbps. I evo poceo sam da downolodujem neke stvarcice. Ali nazalost nece vise da skida od 150kb, ponekad malo vise. Sta da radim? Jel treba neka podesavanja? Jel trebam jos nesto skinuti, neku dodatnu aplikaciju ili mozda promjeniti torrent clienta?
p.s. kuci imam adlsl od 2Mbps/256kbps, i uvjek mi je torrent skidao maximum 250kb u sekundi. Zar nebi trebao ovaj da skida 600kb u sekundi?:(
Unapred hvala svima.
miša topola
28.2.2011, 19:44
Što više Seeds i Peers to će biti veća brzina downloada. Koliko imaš Seeds i Peers?
Što više Seeds i Peers to će biti veća brzina downloada. Koliko imaš Seeds i Peers?
Ma imam ih mnogo, vjeruj mi :(, pa na staroj konekciji mi je skidao vise.
Podesi bandwith allocation na high,i stavi da u options>preferences>global number of connections bude 300,a maximalno konektovanih peerova 800.Trebalo bi da radi.
U principu bi utorrent trebao da radi i sa default podesavanjima dobro i bez ikakvog forvardovanja porta sa iole modernijom opremom (citaj modemom i/ili ruterom) i sl.
E sad, problem je oceniti koliko je sam saobracaj pod uticajem programa a koliko zbog same prirode torrenta (broj seedova i peerova). Tu pomaze uporedno testiranje razlicitih verzija na vecem "zdravom" torrentu.
Cinjenica je da neki ruteri i modemi jednostavno imaju problema sa novijim verzijama ovog programa (ili program sa njima, zavisi sa cije se strane gleda) ;). Moje iskustvo je da je verzija 1.8.5 (poslednja pre 2.x verzija) i najstabilnija i najbolja u smislu kompatibilnosti. Ima apsolutno sve sto i najnovije verzije imaju a radi i na x64 sistemima odlicno.
I ja mislim da je v1.8.5 najbolja verzija ovog programa, sve posle nje daju manji protok ili brzina non-stop varira.
Hvala. Evo probao sam 1.8 utorrent, al opet isto. Nadam se da je to samo do ovih par njih sto skidam, al sada cu probati neke druge.
p.s. Nadam se da nije problem ako postavim pitanje koji je najbolji po vama torrent sajt?
Ja u 99% slucaja koristim ArenuBG i Zamundu jer skidam uglavnom nove stvari, brzina je full, pregledni su..jedino ArenaBG radi u zadnje vreme radi samo preko proxy servera.
braniša75
11.3.2011, 19:20
Iz čista mira u-torent(2.2.1) pre par dana počeo je da zafrkava,niti skida niti siduje sa svih javnih torent sajtova,jedino IP radi normalno.Preko rutera sam povezan na net,ništa nisam prčkao u torent programu,Isto se dešava i sa netbukom,Da se nije ruter nešto raštimovao ili je drugi problem.U syslogu rutera ima crvenim slovima WAN IP adress (adresa rutera) conflict with outside host(mac adresa rutera).Ima li ovo veze sa torentom?Inače ruter je tp-link wr340gd,hvala unapred:nov_guita
Dve korisne stvarčice:
PFPortCheck za testitanje porta za utorrent: http://portforward.com/help/portcheck.htm
PF Setup Static IP Address za lako i brzo pravljenje statičke ip adrese: http://portforward.com/help/setup_static_ip_address.htm
braniša75
12.3.2011, 23:25
port cheker kaže da port nije otvoren ili nedostupan:mad:
U tom slučaju uputi se na ovu stranicu: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TL-WR340GD/Utorrent.htm
Nadam se da je od pomoći.:ciao:
braniša75
13.3.2011, 19:07
uspeo sam da preusmerim port,testirao u-torent,radi ok ALi i dalje ne mogu da skidam sa javnih torent sajtova:(Opret samo IP torent radi normalno dok svi drugi neće,šta bi sad moglo da bude probljem?Primera sa Btjunkia skinem seriju sa mnogo sidera u torentu pokazuje 0 sidera i posle par trenutka pocrveni treker a sa IP torenta radi normalno(skida i siduje)
Poceo sam da skidam jedan file sa torrenta i status na stranici mu je bio 1000/1200, znaci vise lichera. Kada sam pokrenuo 3-4 trakera su radili al 1 na 800/1000, ostali oko 170/230, onaj od 1000 seeda je bio offline, probacu danas kad ustanem da ga pokrenem ako bude bilo potrebe. Posle par minuta aktivnih seedova je bilo 67 a lichera 20 (tako je pisalo pored torrenta u progresu, a trackeri su i dalje stajali kako sam naveo na pocetku), sto mnogi ce reci nije lose, trebalo bi da radi solidnom brzinom. Al meni se vuklo od 60-110, nekad i na 30 i tako nekih pola sata.
Odlucih da malo experimentisem i otisao sam na ovaj tut http://bootstrike.com/Articles/BitTorrentGuide/?cPage=9#cPageA .
Vecinu stvari sam sam znao o cemu se radi ,pa sam pazljivo birao sta cu da aktivirim i twikujem. I posto sam do sada uvek bio zadovoljan download-ima, nisam morao da diram puno toga, pa sam resio da podelim iskustvo sa vama, sta mi je pomoglo da iskoristim maximum iz svoje konekcije...
Kljucne stvari koje sam podesio da mi radi punom brzinom torrent je:
"bt.transp_disposition" vrednost na 255 (ovo je odigralo vaznu ulogu)
- procitajte ovo kad promenite ovu vrednost: "Click OK. Stop all torrents (red stop button on toolbar on top(ja sam pritisnuo zeleno dugme, pauzu)), wait 10 seconds, and Start the torrent (green play button on toolbar). Now let's watch the speeds. "
Zatim: Options > Preferences > Bittorrent > Protocol Encryption na Forced
I ovo je vazno:
uTorrent > Options > Preferences > Bandwidth i uncheck-iraj 'Apply rate limit to uTP connections'
i
uTorrent > Options > Preferences > BitTorrent uncheck-iraj 'Enable bandwidth management [uTP]' .
Suska se po netu da uTP usporava download
uTorrent > Options > Preferences > Bandwidth, postavi
'Global maximum number of connections' and 'Maximum number of connected peers per torrent' to 375.
Kada sam sve to odradio i pauzirao torrent i zatim ga opet pokrenuo, posle par sekundi broj aktivnih Seed-ova sa 60 je skocilo na 250 i brzina na pun potencijal moje konekcije.
Ne znam hoce li neko sumnjati u ovo, al ja sam uocio maximalno ubrzanje i skratio sam vreme skidanja sa 1d 7h na 17h (mnogo velik torrent skidam).
I like games
28.8.2011, 13:54
Da ne otvaram novu temu napisacu problem ovde.
Imam Ikom kablovski internet sa brzinom 3mbs,uTorrent je 3.0 i brzina downloada je 10kbs i manje :( .
Prvo sam imao 2.0 verziju pa sam je promenio na ovu ali je ista stvar download je bas mali.
Racunar sam skenirao nema virusa.Takodje sam probao i sa drugim torrentima ali je ista stvar.
Podesavanja nisu pomerena a proverio sam da li port radi i radi.
Sta predlazete da ucinim?
Ljudi, molim vas, pomozite.
Vec mi se vise puta desilo da skidam neki torrent i da dodje na 99,9%, pa ne moze da se dovrsi. Kada stavim komp na sleep, taj torrent se vrati na 0%, i sve tako u krug. Kada mu kazem "open file location", on mi otvori defoltnu lokaciju za download, ali nema nikakvog fajla, koji je u vezi sa konkretnim torrentom.
Rekli su mi da probam "Force DL", ali ne uspeva . . .
uTorrent je 3.0, a sistem je w7 x64.
Fibonacci
14.9.2011, 11:57
Evo kako to izgleda. Dole mi pise "disk overloded 100%", ne znam da li to mozda ima veze . . .
http://img4.imagetitan.com/img4/small/1/1_capture3.png (http://img4.imagetitan.com/img.php?image=1_capture3.png)
Aleksandar 91
14.9.2011, 13:34
Pa gde si odredio da ti smesta to sto skidas?Proveri da li na toj particiji ima dovoljno prostora...
Fibonacci
14.9.2011, 13:39
Ma, ima jos 20GB, nije to problem. Ranije, kada mi se desavalo da nema mesta, on kaze "not enough disk space" . . .
Security Incident - hakovan uT server, ubačen lažni uT!
http://blog.bittorrent.com/2011/09/13/security-incident/
Belphegor
6.10.2011, 16:18
Mozda je bilo na predhodnim stranama ali ko ce traziti :o Ako moze neko da objasni sta je bitno od ovih brojki za optimalan download, odnosno kakav odnos treba da bude? Hvala unapred.
http://www.dodaj.rs/f/3l/K3/1cIx5aI4/torrent-18.jpg
thebluephoenix
6.10.2011, 19:02
Što veći procenat seedera (u odnosu na leechere, odnosno peerove) to bolje. I naravno što manje hashfailova, u odnosu na veličinu ''parčeta'' (piece).
Hashfailovi će ti se najčešće dešavati kad downloaduješ MP3 fajlove.
Moj metod: Na sumnjivom švedskom sajtu postavim da torrente prikazuje Sort by ''Seeders - Descending'' i obavezno pre downloada proverim da nema previše leechera. Ili koristim Hamster powered site, gde isto obratim pažnju na odnos seeds/leechs (green/blue).
Torenti od nekoliko GB i više obično imaju najmanji ratio seedera zato što nije jednostavno seedovati veliki torent.
Taj torent na slici bi trebalo da se sporo downloaduje zbog malog ratia 384/6509
Poslednja 3 dana nemogu da preuzmen ni jedan torrent, neće da se makne sa 0%. Internet pretraživanje radi normalno, kao i običan download. Podesio sam portove na ruteru, probao sam da promjenim client al ne pomaže. Na laptopu koji je prikačen na wireless od mog rutera radi sve ok. U čemu je problem?
Ne znam da li je ovo prava sekcija za pitanje, ali problem je u vezi u torrenta. Jedno vreme je radio kako treba, sve dok ga nisam juce ukljucio i ponasao se kao da je tek instaliran (izbacio poruke tipa getting started, da li zelite ovo ono...) i nije htelo nista od toorenta da krene. Nasao sam na netu podesavanja (best torrent settings) i podesio sve i tek kad sam vratio bt.transp_disposition na default 31 krenuli su torrenti u fulu po 1MB u sekundi. Problem nastaje po skidanju tih fajlova, jer sledeci nisu hteli da krenu. Uzeo sam da probam nesto aktuelno (NFS Run) i ubacio i ucitalo je 3500 seedova i isto toliko peerova, ali samo po jedan ili dva su aktivni. Dakle prikazuje recimo 2(3520) i 1 (3219) i skida po 0.1Kb po sekundi. Prakticno, ne skida. Da li neko zna u cemu je problem? Seedin goal minimum ratio je 150 %, ne znam da li je to problem... Inace, na akdemskoj sam mrezi (studentski dom).
Иди бегај
31.1.2012, 23:46
И мене зеза. Од када сам (данас) ажурирао "uTorrent" на верзију 3.1.2, више не могу ништа са њим да скидам, неће чак ни да почне са скидањем...
Što skidate beta verzije?
Маму им ... Стално ми нудио нову верзију за коју је писало да је бета и нисам хтео да ажурирам, а јуче ми понуди нову верзију за коју не пише да је бета и ја помислим стабилна верзија и ажурирао...
Вратио сам на верзију 3.1 али и даље неће да скида ништа.
Ma batalite to da radite, v1.8.5 i mirni ste.
Али мени је 3.1 радила без проблема а сада када сам је поново инсталирао неће ништа да скида.
Пробао сам и 3.0 и ту 1.8.5 и ниједна ми не ради, ништа неће да скида. Шта да радим?
Али хоћу овај, навикао сам на њега. Није ми јасно зашто ми ни једна верзија не ради, а до јуче је све било у реду, док нисам ажурирао.
BitTorrent izgleda isto kao uTorrent i ima iste opcije na istim mestima.
Ево, пробао сам и њега и ни он неће да скида, иако има 272 "Seeder"-а.
mozda treba da podesis firewall. obicno kad uradis update nekog internet programa, firewall se pobuni jer se promeni .exe
Није "firewall", проверио сам.
П.С. Можда је ово проблем: http://img38.imageshack.us/img38/5006/46491381.png
Треба нешто у опцијама да се подеси?
Probaj desni klik na torrent - advanced - clear peer list, ako to ne uspe idi u preferences - bittorrent - pa enable/disable DHT network, pokušaj takođe sa gašenjem modema i rutera na minut-dva, a i ovo:
Shut down uTorrent, remove the dht.dat and dht.dat.old files from %appdata%\utorrent and restart uT, then retry.
Пробао сам све то и није успело.
Ako ti je uključen System Restore vrati na neki dan pre apdejtovanja uTorrenta.
Баш сам пре неку недељу направио "restore point", да ми се нађе, али ми је сада "System Restore" не нуди, већ ми нуди само "restore point" од данас (који је направио, вероватно, "CCleaner" или тако нешто).
Probaj ovo... U utorrent-u preferences>advanced settings, nađi net.bind_ip i klikni na reset.
Пробао сам, џаба. Ни "BitTorrent" ми не ради, а и постајем досадан...
Probaj neki odavde:
http://www.techsupportalert.com/best-free-bittorrent-client.htm#
Неће ни један да скида:
http://img208.imageshack.us/img208/3640/001flk.png
http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=003rr.png&res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg140/scaled.php?server=140&filename=002hj.png&res=medium
...
Није проблем до тих програма, већ до нечега другог, изгледа.
Ko ti je provajder?
Jel delis sa kim net, moguce da je administrator mreze sasekao torente, kao na primer sto u dogovoru sa mojim drugarima secemo (tacnije ogranicavamo) torente u periodu od 21h-00h zbog online igranja, sa mikrotikom...
Телеком. Не делим интернет. А и сад сам пробао на другом рачунару и на њему ради.
A jel ti je otvoren port? I ako jeste i ako nije, promeni port u utorrent i onda ga forward-uj u podešavanjima rutera.
Не знам, не разумем се у то (и у све везано за софтвер), не знам ни где да проверим.
У сваком случају, ја нисам ништа мењао, само је после ажурирања престао да ради, а пробао сам и са угашеним "фајеволом" и антивирусом и опет не ради.
Ovako... U utorrent-u Options>Preferences>Connection sa desne strane piše Port used for incoming connections:, i tu unesi recimo 50005. Ako ti je ispod štiklirano Randomize port each start odštikliraj, pa OK. Potom Start>Control Panel>Network Connections>desni klik na Local Area Connection>nađeš Internet Protocol (TCP/IP) pa klik na Properties. U tom prozorčetu odabereš Use following IP address:, i u polja ispod upišeš:
IP address: 192.168.1.50 (recimo)
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
Ispod odabereš Use the following DNS server addresses:
Preferred DNS server: 192.168.1.1
OK, pa OK još jednom.
Potom otvoriš Firefox/Chrome ili šta već koristiš i za adresu ukucaš 192.168.1.1 i enter.
Username: admin
Password: ztonpk
i uloguješ se. Sa leve strane klik na Basic>NAT>i odabereš Port Forwarding opciju sa desne strane. Podesiš ovako:
http://img80.imageshack.us/img80/5041/portth.png
I dole klik na Submit.
Zatim za svaki slučaj levo odaberi Tools>Reboot>odabereš Current Settings i klik na Restart. Sačekaj malo da se ruter restartuje, potom restartuj utorrent i vidi da li će proraditi.
Ако би могао још само и ово: http://img802.imageshack.us/img802/681/004x.png
A da, prevideo sam to, unesi isti port u oba polja - 50005, odnosno 50000 pošto vidim da si taj port odabrao.
Ako ti ovo reši problem a sa dva računara si povezan preko rutera i koristiš utorrent objasniću ti onda samo još kako da podesiš za oba (mala izmena samo u odnosu na ovo). Al za početak da probamo da sredimo ovo...
Не ради. Ништа, вратићу све на фабричка подешавања, да не за.ебем нешто.
Хвала на труду.
Nevezano za ovo probajte Tixati, danas sam ga malo testirao i postiže malo veće brzine od uTorrenta.
Пробао сам и 3.0 и ту 1.8.5 и ниједна ми не ради, ништа неће да скида. Шта да радим?
Uninstall i obriši folder programa sa sistemske particije i osiguraj da imaš ispravnu verziju.
Evo probao Tixati i sasvim lepo radi programče, možda su još mogli vizuelno da ulepšaju, ali nije strašno.
LoshMeeBre
14.2.2012, 10:42
Jedno pitanje vezano za Magnet linkove i uTorrent.
Da li postoji neki torrent klijent (uTorrent to ne radi) koji nakon sto skonta sta tu ima od fajlova nudi dijalog gde mozes standradno da biras sta hoces a sta neces od fajlova. Kao kod koriscenja .torrent fajlova? Mrzi me da cekam da se nakaci magnet pa da skipujem sta necu (sto jeste validna alternativa, ali me mrzi :D)
Nazalost, tako radi magnet. Za razliku od torrenta, magnet nema informaciju o sadrzaju share-a.
LoshMeeBre
14.2.2012, 11:15
Znam, znam, ali moguce je implementirati indekser "vestacki", sada sam probao Tixati i kod njega ovo radi. Sad ga testiram da vidim da li pride i radi dobro :D
Tixati je klasa za uTorrent.;)
Иди бегај
14.2.2012, 11:39
uninstall i obriši folder programa sa sistemske particije i osiguraj da imaš ispravnu verziju.
Сад сам тек видео поруку. Хвала, али мислим да сом то већ пробао, а ионако сада користим Линукс за торенте...
Možeš uvek da otkažeš skidanje nekog fajla u listi fajlova :)
LoshMeeBre
14.2.2012, 16:53
Možeš uvek da otkažeš skidanje nekog fajla u listi fajlova :)
Naravno, kao sto rekoh mozes da skipujes, ali je ovako udobnije. :D Fin je Tixati skroz, nemam zamerki :)
Skinuo sam ovaj Tixati, i meni se cini da je bolji, nego kazite mi, jel treba nesto da podesavam oko njega? Nesto mi je napisao da podesim, ja sam slucajno kliknuo ok, a bilo stiklirano "do not show this again" tako da sad ne znam sta mi je reko da podesim... :-/
Cini mi se da je nesto pisalo za "Bandwidth"... ? Jel zna mozda neko? Znam da je malo off, ali da ne otvaram novu temu, za bzv...
Pojedini pogotovo privatni torent sajtovi ne podrzavaju sve klijente tako da ako imas klijent za koji oni nemaju podrsku ne mozes da skidas kod njih.Dugo vremena koristim Bittorrent ali kada sam dobio pozivnicu za TvTorrents morao sam da predjem na Mikrotorrent jer Bittorrent nije u spisku podrzanih.Mozda to nije problem ali nekome ce svakako pomoci.
Da, to može biti problem, a u principu najbolje je za te sajtove koristiti uTorrent u verzijama od 1.6.1 do 1.8.5.
LoshMeeBre
20.2.2012, 13:23
Skinuo sam ovaj Tixati, i meni se cini da je bolji, nego kazite mi, jel treba nesto da podesavam oko njega? Nesto mi je napisao da podesim, ja sam slucajno kliknuo ok, a bilo stiklirano "do not show this again" tako da sad ne znam sta mi je reko da podesim... :-/
Cini mi se da je nesto pisalo za "Bandwidth"... ? Jel zna mozda neko? Znam da je malo off, ali da ne otvaram novu temu, za bzv...
Od bitnih stvari:
- treba da namestis da saobracaj ide preko porta koji si forwardovao na tvom ruteru, ili ne moras to da radis u zavisnosti od toga koji ruter imas. Na mom ne radi UPnP. Da li ti to dobro radi mozes da proveris tako sto pokrenes neki torrent i nakon par minuta proveris u HOME odeljku TIXATI-ja u donjem desnom uglu da li pise Listening / OK. Ako to pise, onda nista ne treba da diras sto se toga tice.
Ako ti ne pise to, onda Settings/Network/Incoming ports i Outcoming ports i tamo namesti da Tixati slusa forwardovani port.
Kako se forwarduju portovi procitaj na ovom sajtu (http://portforward.com/)
- Mislim da bi valjalo povecati malo stavku maximum peer connection per transfer. Ja je drzim na 150. Nalazi se u Settings/Connection
- Transfer/Local Files, ovde podesi default download location
- Transfer/General - broj download slotova
- u Bandwidth tabu limitiraj incoming i outgoing KB/s u zavisnosti od tvoje konekcije.
To je sve sto sam ja menjao, ako se dobro secam
Da li jos neko ima problem zadnjih dana da mu torrenti vuku ko mrtav konj? Prosecna brzina je uporno oko 50Kb/s a evo sad ovog momenta dok pisem 20.....
milosprestigio
20.2.2012, 18:02
Nesto nije u redu kod tebe. Sinoc sam imao SpeedUp i na najvecem javnom tracker-u brzina je isla do 650kB, za privatne i da ne pricam.
Ovo definitivno nesto nije u redu,2gb ne mogu da skinem celo popodne.... Neka ideja koji mu je? -_-
edit:ovo je lol,istalirao sam bittorrent da proverim da nije problem do uTorrenta i on mi unakazio podesavanja u chromu.... Morao sam da deinstaliram crap pa da pustim chrome da se sam opravi...... Sinhronizuje....
da li jos neko ima problem zadnjih dana da mu torrenti vuku ko mrtav konj? Prosecna brzina je uporno oko 50kb/s a evo sad ovog momenta dok pisem 20.....
Мени исто, не знам који му је ђаво. Имо не имо делилаца спор је. Раније је пичио ко луд. Сад не гасим комп данима, све се надам скинуће. Филм од 1,37 гб је скидао 12 сати, ееееееееееј. Кризу је скидао 4 дана. Да је нормалан као раније требао је скидати 10-12 сати.
Počinjem da sumnjam da je tu Telekom umešao svoje legalističke prstiće...
Ne verujem da je do Telekoma. Imam paket Klik 4, i zadnjih dana skidanje ide brzinom 400-410 kb/s, i to sa javnih trakera.
Ne verujem da je do Telekoma. Imam paket Klik 4, i zadnjih dana skidanje ide brzinom 400-410 kb/s, i to sa javnih trakera.
I ja isto,nazalost meni ide 30-40 kb/s.... Nista nisam dirao ni na kompu ni u programu tako da mi nije jasno sta se desava. Probao sa restartom PC-ja,rutera ista stvar...
EDIT: Ovako,deinstalirao sa kompa sve sto ima veze s torrentima,ocistio,skinuo najnoviji uTorrent.exe,instalirao ali sam prihvatio i njihov dosadni toolbar u browseru jer sam predpostavio da ce opet ici sporo ako ne prihvatim i evo ga samo cepa na 400+ kb/s konstantno.... -_- Ne znam i necu ni da mislim nista ali eto,mozda pomogne nekome....
Ја сам урадио као и ти. Скида пуном паром, иако има мало делилаца.
Ја сам урадио као и ти. Скида пуном паром, иако има мало делилаца.
Eto,cuti dobro je da smo nasli resenje :) Iskreno,bas sam poludeo,posle ubistva svih share sajtova da ni torrenti ne rade kako treba...
EDIT na post ispod:lol,iskreno da ti kazem i ja sam ga skinuo posle 15ak minuta i nastavio je da radi kako treba,moguce da je verzija bila losa jer je pre neki dan bio neki auto update al se izgleda nije primio kako treba :)
Мислим да тулбар нема везе. Обрисао сам га, јер је јако ружан, и опет скида у фулу. Испробао сам више торената са пуно и мало делилаца. Можда је био проблем у самој верзији торента. Ко ће га знати.
PEDJA CZBG
22.3.2012, 14:38
Zbog cega mi varira brzina skidanja preko torenta? Imam SBB 10Mb/s, aktuelna su sva default podesavanja i na windowsu i na uTorrentu 3.1.3. Varira od 50kb/s do 1.1MB/s... Koji mu je djavo?
neko_drugi
22.3.2012, 22:43
Zavisi šta skidaš, sa koliko seedera... Dosta toga utiče
Dejan Simic
16.5.2012, 17:21
Pozdrav svima.Iimam jedno pitanje,bas me zanima,odakle meni ova brzina uploada,kad znam da mi je isti 60 kBs?Jel to neki bug ili se odvrnula neka slavina :confused::D.Mada ne mislim da je bug,jer bas sam pratio i ocas posla je upload-ovao ovu datoteku u koloni.Jel zna neko sta se tu desilo?
43212
Jesi merio na speed testu apload?
Dejan Simic
16.5.2012, 20:11
Jesi merio na speed testu apload?
U trenutku kada je µTorrent radio,jedva da je prelazilo 20 Kbs,i to se test mucio da izmeri.Izgleda da je samo na ovom fajlu imao toliki upolad.Ne bunim se :),nego me bas zanima kako je doslo do toga
the_punicher
5.7.2012, 17:40
Pozz ljudi.Imam problem kod utorrenta da kad stavim da ne mogu da skidam vece fajlove npr od 4 gb.Cim stavim neki fajl od 4 gb i vise izbaci mi ovu poruku http://imageshack.us/f/502/55597558.jpg/ i kada idem na yes prekine da skida i kaze torrent error
Je l zna neko zbog cega,je l postoji neko ogranicenje sto se tice velicine fajlova na utorrentu koja moze da se skida?
Problem je u fajl sistemu a ne u uTorrentu. Za fajlove preko 4Gb moraš koristiti NTFS sistem.
U prevodu, hard disk ili particiju na koju pokušavaš to da staviš moraš da formatiraš u NTSF. Samo što će sve da se izbriše pri formatiranju, tako da bekapuj.
Ne mora se reformatirati particija da bi se kovertovao FAT32 u NTFS koristeći Convert.exe koji je već ubačen u Windows.
Potrebno je otići u command prompt i otkucati convert x: /fs:ntfs
gde je x slovo particije koja se konvertuje. Ceo fajl sistem će biti prebačen u ntfs i podaci sačuvani.
the_punicher
6.7.2012, 1:40
Ne mora se reformatirati particija da bi se kovertovao FAT32 u NTFS koristeći Convert.exe koji je već ubačen u Windows.
Potrebno je otići u command prompt i otkucati convert x: /fs:ntfs
gde je x slovo particije koja se konvertuje. Ceo fajl sistem će biti prebačen u ntfs i podaci sačuvani.ne moze tako kako si napisao probao sam i nije uspelo
Koji je Windows u pitanju, i šta prijavljuje kao geršku? Pitam jer sa ono što sam napisao radio puno puta i nikad nisam imao problema, ni na XP-u ni na sedmici. Radio sam to i sa klasičnim particijama na hard disku i sa fleš drajvovima.
the_punicher
6.7.2012, 17:08
Koji je Windows u pitanju, i šta prijavljuje kao geršku? Pitam jer sa ono što sam napisao radio puno puta i nikad nisam imao problema, ni na XP-u ni na sedmici. Radio sam to i sa klasičnim particijama na hard disku i sa fleš drajvovima.
Win 7 pise da ne moze da se promeni iz fat u ntfs
Pokreni command prompt (cmd.exe) kao administrator.
the_punicher
6.7.2012, 20:27
Pokreni command prompt (cmd.exe) kao administrator.nece izbaci ovo The type of the file system is fat32 enter current volume label for drive
Ovo ti je direktno sa Microsoftovog sajta
To convert an existing FAT or FAT32 volume to NTFS, follow these steps:
Click Start, point to All Programs, point to Accessories, and then click Command Prompt.
At the command prompt, type the following, where drive letter is the drive that you want to convert:convert drive letter: /fs:ntfs
For example, type the following command to convert drive E to NTFS: convert e: /fs:ntfs
Note If the operating system is on the drive that you are converting, you will be prompted to schedule the task when you restart the computer because the conversion cannot be completed while the operating system is running. When you are prompted, click YES.
When you receive the following message at the command prompt, type the volume label of the drive that you are converting, and then press ENTER:The type of the file system is FAT.
Enter the current volume label for drive drive letter
When the conversion to NTFS is complete, you receive the following message at the command prompt:Conversion complete
Quit the command prompt.
imam jedno pitanje posto imam 2 sistema na kompu xp i vin7, xp me je poceo zezati nesto a na njemu sam poceo skidati par filmova preko u torenta dali postoji mogucnost da to sve sad prebacim na vin7 i pocnem skidati tamo gde je stalo na xp ili moram krenuti ispocetka sve i na vin7
Sladjan85
24.7.2012, 11:11
Postoji... Samo nadji opet .torrent fajlove tih filmova ,kreni da skidas na istu lokaciju gde si i prosli put ,on ce ti odraditi checked i nastavice da ti downloaduje gde si stao.
Sladjan85
24.7.2012, 12:07
nema na cemu :)
Meni se desava da od jedno prijavi not responding i nemogu ni da ga ugasim niti sta drugo, onda mi se ukoci i mis i moram da restartujem komp. Sta mi je za ciniti, mislim da ne koristim najnoviji update pa da nije to u pitanju?
nexexcalibur
27.10.2012, 17:11
Jel imao jos neko generalni problem sa torentima i wifi ruterom?
U sustini kad mi radi torent, na random intervalima mi komp ukoci, zabode, zamrzne se i to na odredjen interval...
100% sam siguran da je do wifi rutera, sve ostalo sam eliminisao, probao sam i druge klijente, tixati je lepo radio iz prve, ali je i on poceo iste simptome da ispoljava...
Jel imao jos neko generalni problem sa torentima i wifi ruterom?
U sustini kad mi radi torent, na random intervalima mi komp ukoci, zabode, zamrzne se i to na odredjen interval...
100% sam siguran da je do wifi rutera, sve ostalo sam eliminisao, probao sam i druge klijente, tixati je lepo radio iz prve, ali je i on poceo iste simptome da ispoljava...
Pa nisam imao problema sa wifi ruterom, makar ja misim da nisam.
Assassinator
13.11.2012, 14:51
Da li neko zna kako da sklonim u ovoj novoj verziji utorrenta 3.2.2 onaj reklamni baner iznad torenata koji se skidaju gde pise Featured Torrent? Trazio sam na internetu i nema, a u UI Settings nema nigde ta opcija.
Treba da ima nesto u advanced settings. Znam sigurno jer sam iskljucio.
Assassinator
13.11.2012, 17:08
A jel mozes molim te da pogledas sta tacno? Ubih se klikcuci i trazeci i ne vidim nigde.
Idi u Advanced, filtriraj sve što u sebi ima "offer" i sve stavi na "false". Nakon toga restartuj uT.
JohnnyNT
13.11.2012, 19:23
Evo tačno (restart posle ovoga):
http://img594.imageshack.us/img594/8110/dce1170eaace44a8924890c.png
Isključivanje bloata u v3:
To turn of all ad related and featured content:
Options>preferences>Advanced...
Turn all these settings to false:
left_rail_offer
gui.show_plus_upsell
sponsored_torrent_offer_enabled
bt.enable_pulse
gui.show_notorrents_node
offers.content_offer_autoexec
Mene ova najnovija verzija tako malteretira,vecina linkova stoji na downloading metadata plus nemaju torrent file download vec samo magnet :boodala:
Sladjan85
21.12.2012, 12:09
Ima li ova Trica prednosti u odnosu na 2.2 ? Ja i dalje koristim 2.2, savrsenstvo koliko dobro radi.
da li moze neko da mi pojasni kako se koristi pomenuti torent? nikad pre ovoga nisam koristio torente, nisam imao potrebu. hteo sam sinoc da download nesto i nisam uspeo da pokrenem download a pre toga mi je download nekakav torent ili sta vec... pojma nemam u cemu je "fora"?? dali moze neko da mi pomogne.
da li moze neko da mi pojasni kako se koristi pomenuti torent? nikad pre ovoga nisam koristio torente, nisam imao potrebu. hteo sam sinoc da download nesto i nisam uspeo da pokrenem download a pre toga mi je download nekakav torent ili sta vec... pojma nemam u cemu je "fora"?? dali moze neko da mi pomogne.
Imas na njihovom sajtu "Get strated" link, tamo ti pise sve detaljno kako da ga koristis. Tamo imas i "Videos & Guide" ,"Beginner's Guide" itd.
da li moze neko da mi pojasni kako se koristi pomenuti torent?
Imaš puno tema namenjenih torentima na forumu, npr. ovu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=65707&highlight=utorrent), pretraži malo i naći ćeš dosta informacija...
Isključivanje bloata u v3:
To turn of all ad related and featured content:
Options>preferences>Advanced...
Turn all these settings to false:
left_rail_offer
gui.show_plus_upsell
sponsored_torrent_offer_enabled
bt.enable_pulse
gui.show_notorrents_node
offers.content_offer_autoexec
Hvala puno za ovo! Najnovija verzija uTorrenta sada leti kao nekada na mojoj masini iz praistorije! :tapsh:
Imaš puno tema namenjenih torentima na forumu, npr. ovu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=65707&highlight=utorrent), pretraži malo i naći ćeš dosta informacija...
zahvaljujem.
Zašto često, kada jedva skinem neki mrljavi torrent i nastavim da seed-ujem, nijedan peer se ne konektuje iako torrentu generalno fali seed-ova? Na verziji sam uTorrent 3.2.3, nije do toga a ni do mog neta jer sve radi dobro tamo gde relno moje seed-ovanje i nije neki doprinos. Samo tako neki mrljavi i retki torrenti, kojima baš želim da pomognem, često ignorišu moje seed-ovanje.
Možda nije mesto ovde ali mi ne pada na pamet bolja tema. Malo sam surfovao po netu ali nailazim samo na dumy objašnjenja tipa "nemaš internet konekciju" i sl.
Sass Drake
17.2.2013, 12:43
Zašto često, kada jedva skinem neki mrljavi torrent i nastavim da seed-ujem, nijedan peer se ne konektuje iako torrentu generalno fali seed-ova? Na verziji sam uTorrent 3.2.3, nije do toga a ni do mog neta jer sve radi dobro tamo gde relno moje seed-ovanje i nije neki doprinos. Samo tako neki mrljavi i retki torrenti, kojima baš želim da pomognem, često ignorišu moje seed-ovanje.
Možda nije mesto ovde ali mi ne pada na pamet bolja tema. Malo sam surfovao po netu ali nailazim samo na dumy objašnjenja tipa "nemaš internet konekciju" i sl.
Privatni ili javni trekeri?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.