Prikaži potpunu verziju : Football Manager 2008
Check this!
.................................................. ....................
FM2008 announced with a host of new features
Added on 27/07/2007 @ 13:00:59 in Press Release
LONDON (July 27th, 2007) – SEGA Europe Ltd. today announced that Football Manager™ 2008 for PC and Apple Macintosh will be in stores before Christmas 2007. Football Manager™ 2008 is the next iteration of the prize-winning Football Manager™ series developed by world respected studio Sports Interactive. The latest version of Football Manager will be fully updated for the new season and will allow players to select their favourite club or international team and guide them to glorious success by putting them through Cup matches, Leagues, European Championships and even major international tournaments, with over 5,000 playable teams from over 50 countries.
Fan feedback on the previous version of Football Manager™ was, as always, taken very seriously by the Sports Interactive team, resulting in over a hundred new features, including a brand new advisory system to help new players through the different aspects of the game. This makes Football Manager™ 2008 the most accessible Football Manager™ yet, without losing any depth for the more experienced player.
“With Football Manager™ 2008 we’re once again raising the bar in the sports management genre.” commented Miles Jacobson, Studio Director of Sports Interactive. “With dozens of new small features and larger things like a complete revamp of international management and the new match flow system, we’re really looking forward to seeing the reaction from people when they get to play it on release.”
With all-new features, improved gameplay and a depth only seen from Sports Interactive, Football Managerä 2008 offers a management simulation that is second to none. To whet the appetite of every Football fan, SEGA and Sports Interactive have unveiled the key new features available in Football Manager™ 2008.
New features for Football Managerä 2008 PC/Apple Macintosh
Match Flow – The largest change to match-day in a Sports Interactive game since the introduction of the second match engine. Match flow brings more atmosphere to match-days with match previews, team talks, opposition player instructions, the match itself, half time and post match. These now seamlessly follow on from one another, with no more pausing to make tactical changes, and a mini-radar pitch whilst making those tactical changes to keep you in touch with what’s going on in the match
International Management – The international management gameplay has been completely revamped for Football Manager™ 2008, including, but not limited to, media improvements, international retirements, player interaction, international scouting, improved pool selection, captain selection and a separation of international and club morale for players.
Easier to Use – A much cleaner skin, a brand new advisor system to help players through various areas of the game. A new notes and notebook system, better button positioning for simpler navigation and an updated tutorial and manual. Also, coach reports make taking over a new team easier, and the new calendar system lists all important dates throughout the season. These all help to make Football Manager™ 2008 the easiest Sports Interactive game to use yet.
Confidence – Players can now easily tell what the board and supporters think about their performance in the game through the new confidence section. This gives players feedback not just on their current progress in competitions, but also their financial management and signings.
Transfer Centre – A new way of managing all current transfer and loan bids for a players club, both incoming and outgoing, making it easier to compare bids and reject or accept them.
Match Engine Improvements – A greatly improved match engine, once again utilising the footballing brain of former Republic of Ireland international player Ray Houghton as well as other tools used by real-life managers to make the most accurate simulation of football in a computer game. The ability to change the pitch dimensions at the start of the season to suit players styles of play better has also been added.
Awards re-write – An overhaul of the awards system inside the game which is not only more accurate now, but also includes new awards such as the European golden boot, and a “best eleven”, which shows the all-time (in game) best eleven for all teams and nations.
Finances revamp – To reflect the changes in modern day football, Sports Interactive have updated the finance area of Football Manager™ 2008 to better reflect the ever changing football world, with more information available to the manager too, including, but not limited to, corporate match day income, season ticket news, investment funds, improved sponsorships, collective win bonuses, and the ability to move around funds from the wage budget and transfer budget (and vice versa) at any point to help you in your quest for the ideal squad.
Fan days – The board can now arrange fan days to boost ailing attendances, or for matches that are likely to attract a low crowd, with a long term affect to attendances if all goes well.
Expanded media,/A> – More media and feedback than ever before, plus more detail in existing media, and a new competition news section to find out what major things are going on in all league competitions
Regenerated player photo’s – All in game generated players now have pictures using FaceGen technology to give each player more personality, and the ability for the players to be seen to grow up in front of your eyes as the game is going on.
Faster – Saving and loading is now significantly faster, with network gaming faster and smoother to play, as well as tactical changes and match reports being quicker than ever before.
Football Manager 2008 for PC (XP & Vista) and Apple Macintosh (OS10.3.9 and above) is set for release before Christmas 2007.
http://img505.imageshack.us/img505/7662/1695nz6.th.jpg (http://img505.imageshack.us/my.php?image=1695nz6.jpg)
http://img505.imageshack.us/img505/2285/1683dq2.th.jpg (http://img505.imageshack.us/my.php?image=1683dq2.jpg)
http://img111.imageshack.us/img111/1761/1675ts7.th.jpg (http://img111.imageshack.us/my.php?image=1675ts7.jpg)
Jamiroquai
1.9.2007, 22:14
I nisam nešto očaran novim FM-om, zapostavljen je dosta zbog FM Live-a...
Ali ću ga ipak igrati :D
Ako simulacija utakmica bude ''realna'' kao u 2007-ici ja se ovom sr_nju necu priblizavati .
Evo situacije od pre 5 minuta kad zamalo nisam polomio disk.Zadnje kolo partizan ima isti broj bodova kao ja ali za protivnika ima luzera Smederevo pa sam ocekivao da ce ih dobiti.Ja za protivnika imam Zemun ,kojem pola igraca mrtvo , svima moral na wery lov ...E sad tokom utakmice ja povedem 2 - 0 (Djokic , Purovic ) oni dobiju iskljucenje + 1im se povredio a nisu ga mogli zameniti (3izmene) i u 90 i 91 minutu mi zabiju 2 gola!?Znaci ZEMUN sa 8 IGRACA , lov morale fizicki iscrpljen mi da 2 gola...
Jamiroquai
2.9.2007, 12:16
Pretpostavljam da imaš peč 7.0.2 ?
Da.I sigurno nije do taktike!!Napadao il se branio , cak i nizerazredne ekipe sa 8 igraca mi daju golove
Jamiroquai
2.9.2007, 12:40
Mora biti do taktike. Imao sam sličan problem sa Spartom. Npr, napadam celu utakmicu, brdo prilika i onda primim gol sa 30 metara...Menjaje ličnih instrukcija je to kasnije sprečilo.
Ne znam za vas,ali jedva cekam ovaj novi menadzer!:D
Jamiroquai
3.9.2007, 20:53
Ja jedino zbog transfera....
Ja jedino zbog transfera....
Takođe...jedino uzimam nove FM-ove zbog ažuriranja baze igrača...
Nadam se da u ovom novom FM08 neće biti ove CG slike igrača...već da će biti onakve kao i do sada...ovako mi baš glupo izgleda...
A u novom FM-u hoću veću interaktivnost između mene i igrača, mene i uprave kluba. kao i mene i medija...jer su sada pitanja medija glupa i ograničena...pred svaku tekmu u prvenstvu me isto pitaju i ja im uvek isto odgovaram...moglo bi da se uvede i više opcija za prepucavanje sa drugim menadžerima...
I da...da se spreče neki exploiti u vezi sa kupovinom igrača...kupiš igrača na dođem ti(klauzula 50 games) i onda ga prodaš kad odigra 49 utakmica:rolleyes:...a samim tim hoću i bolji uvid u poslovanje kluba i realnije budžete...a ne ovako...posle 2-3 uspešne sezone u prosečnom klubu budžet je ohoho veliki
Koliko sam shvatio sve sto si naveo ce biti popravljeno u novom menadzeru. Ove CG slike ce verovatno biti, ali za mlade, nove i manje poznate igrace. Meni se ta opcija svidja...
nikola_pop
7.9.2007, 16:03
kazu da je ostvarena bolja interakcija izmedju onoga ko igra i igraca kao i uprave,poboljsanje ce biti i sa financijama(profit,balans...)onda je i poboljsanje izvedeno takodje izmedju navijaca i onoga ko igra ihrpa drugih stvari.ali sam cou da u Engleskoj izlazi tek oko Bozica(neznam jeli to tacno)
Jamiroquai
7.9.2007, 18:35
Očekuje se krajem oktobra.
Sudeci po najavama, opet nece biti ispravljeni sustinski problemi vec ce samo dodavati sminku. Lepo je to sto cemo moci da imamo vise interakcije sa medijims, ali ako opet vidim da mi najbolji igrac u Zenitu iz Petersburga nece da potpise novi ugovor (stari 3000 evra nedeljno) za 25000 evra, i igra kod mene jos dve godine kao slobodan igrac za 3000 a pritom odbija bar 10 puta ponude Barse, Milana, Bajerna, Celzija... onda je ovaj serijal zaista propao.
Ovo sam naravno naveo samo kao primer, takvih nelogicnosti ima milion. To je nesto sto ti upropasti igru, i ne moze je izvaditi ni povecanje i smanjenje terena i variranje izmedju transfer i wage budzeta (dobro su setili). Kada vidim da je sasvim moguce odigrati All out Attack taktiku celo poluvreme protiv jake ekipe (Juventus) i dati im 5 komada a da ne primis ni jedan, nema tog 2d prikaza utakmice koji to moze da nadomesti...
Igram ovaj menadzer od prvog dela kada je bilo 8 atributa igraca i samo jedna liga, i od drugog dela (koji je zaista doneo neke novine) vidim samo sminku koja se ubacuje a stvarni problemi ostaju. Posle nekoliko sezona, kada prodje sadasnja generacija igraca, kvalitet velikih klubova opada, pa mi se desava da se Vojvodinom uzmem ligu sampiona `ladno. Iz nastavka u nastavak, sve to ostaje isto...
Sto je najgore, vidim da vecina ljudi koji igra ovu igru, uopste ne registruje problem u ovim stvarima. Naprotiv, vecina zaista trazi samo sminku. Da me neko ne shvati pogresno, nemam ja nista protiv dodatnih opcija, ali odbijam da mi neko prodaje maglu, samo lepo zapakovanu. Zasto Milan u 7-oj sezoni kupuje od mene nekog klinca za 50 miliona evra koji nema kvalitet za Milan i zavrsava na 12-om mestu u ligi? Nema veze, moci cemo da prosirujemo stadion...
Bojim se da ce FM 2008 samo nastaviti tradiciju dodavanja novih problema umesto resavanja starih...
Jbg... Boljeg menadzera nemas. Mozda FM ima neke gluposti, ali je jos uvek jako dobra igra.
Aleksandar1987
18.9.2007, 20:29
:alealeee:Svejedno ispravili neke greske ili ne FM je svake godine sve bolji i bolji!
I ove ce biti extra i svi cemo ga igrati zato sto je najbolji manager koji je ikada napravljen! Jedva cekam!!!!;)
Jamiroquai
25.9.2007, 10:59
30. septembra izlazi DEMO FM 2008!
Igranje će biti ograničeno na pola sezone, a DEMO će izaći u dve verzije.
Na DEMO verziji neće biti srpskog quickstart-a, ali ćete njega moći ekskluzivno da preuzmete sa ovog sajta! Takođe su objavljene potrebne karakteristike računara da bi igrali ovu igru:
Minimum – Windows XP/Vista. 1.2Ghz Processor. 256MB Ram. DirectX8.1 compatible sound card. 4xCD Rom drive, 1024x768 32Bit display. 750mb hd space. MS compatible mouse & keyboard.
Recommended – Windows XP/Vista. Amd or Intel Dual Core 2.2Ghz processor. 1GB Ram. DirectX8.1 compatible sound card. 4xCD Rom drive, 1024x768 32Bit display. 750mb hd space. MS compatible mouse & keyboard.
P.S
Da ne ispadne da spamujem, ali ovde sam postovao infotmacije o izlasku demoa. Pa ako neko od Moderatora vidi, neka obrise moj post u temi :
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=4230&page=49
Preko kog sajta mogu da pre-ordujem football manager 2008 ? Probao sam nekoliko medjutim nigde nema opcija za srbiju?
Izasao je demo football manager-a 2008 i moze se skinuti preko njegovog oficijalnog sajta.Postoje dve verzije , vanila tj. samo 2 lige bez facegen tehnologije , i strawbery sa oko desetak liga i svim dodacima .Demo se moze igrati do januara (znaci sest meseci ) a full verzija izlazi za oko 15 dana
Jamiroquai
30.9.2007, 11:16
Skinuo sam jos nocas, i nisam odusevljen...Malo toga je promenjeno.
Meni licno je mnogo bolji . Realniji , nove opcije , dosta bolji skin (i lakse za snalazenje) , utakmice su dosta zabavnije , processing je dosta brzi , transferi i jos mnogo toga . . . sve je stvar ukusa , ali po meni ovaj je najbolji od svih menedzera :n_klanja: :tapsh: :tapsh: :n_klanja:
jeste malo toga je promenjeno, ali opet ima novih stvari. Sta ste ocekivali, da ce da napave skroz novi koncept igre?
Dosta je brza igra, ubaceno je taman dovoljno novih sitnica...
Ima ona stara izreka:
Ne popravljaj ono sto nije pokvareno :dedica:
Molim slike od ljudi koji su odigrali demo
Aleksandar1987
1.10.2007, 18:13
Evo i ja da kazem nesto o novom FM-u!
Svi znamo da je FM najbolji menadzer koji je ikad postojao i da iz godine u godinu on postaje sve bolji i bolji, ali u novom FM-u postoji nesto sto kvari utisak u igri a to je onaj ruzan skin (ali to se da promeniti)!Barem se meni ne svidja taj skin a nadam se da nisam jedini! A sa druge strane nije mnogo toga promenjeno u novom menadzeru! Ubaceno je par novih opcija i malo ispremestan meni i to je to!
Kada se sve sabere novi FM i nije nesto napredovao ali opet cu ga igrati jer boljeg nema!
Ovde cu izneti neke novine u FM 2008, ko ne zeli da sazna, nek preskoci moj post;)
Naravno, skin je najmanji problem, jeste malo neobican onako sav beo, ali dobro, u konacnoj verziji ce biti nekoliko skinova, a i ljudi ce praviti svoje skinove, kao za svaki FM, tako da je taj problem resen;)
Svidja mi se kako su izrezali samo face igraca, i dobro umesto necih stoji 3d model, ali ok je i tako. Svidja mi se onaj meni za taktike, squad,(to je mozda bilo i u starom, ali ovde je nekako primetnije, i stalno ga sad koristim) sto ima posebno news, i inbox, u toku utakmice taktiku mozes da menjas dok traje napad, sudije su malo naglasene, veoma bitna stavka je da sad mozes da trazis od trenera da ti da informacije o tvojim igracima(kao sto se dobijalo kad skautiras nekog igraca koji nije tvoj), kaze ti ko je zvezda tima, podesavas budzet, tj mozes da trazis od board-a, da ti doda tacan broj evrica koliko ti treba za kupovinu igraca(ako ti npr fali, ili sl.). E da na pocetku sezone te pitaju koje su ti ambicije, i u zavisnosti od toga, ti daju pocetni kes, ali su ostriji prema tebi ako ne ispunis obecanje. Za SVAKOG igraca kojeg kupis imas misljenje navijaca, koje se menja u zavisnosti od njegove igre, i jos ponesto ...
Ako nekog interesuje neka odredjena pojedinost, neka pita...
Pozz
[B]...u toku utakmice taktiku mozes da menjas dok traje napad...veoma bitna stavka je da sad mozes da trazis od trenera da ti da informacije o tvojim igracima(kao sto se dobijalo kad skautiras nekog igraca koji nije tvoj)...
Ovo si mogao i pre...doduše za tvoje igrače u kratkim crtama, možda je sad prošireno...ne znam, nisam video...
Nego kakva je komunikacija sa medijima...da li još uvek pred svaku utakmicu imaš jedna te ista pitanja, mogli bi bar malo da stave neka nova i raznovrsnija...ili one gluposti...šta mislite o igraču utakmice:mad:
Aleksandar1987
1.10.2007, 23:21
Ovo si mogao i pre...doduše za tvoje igrače u kratkim crtama, možda je sad prošireno...ne znam, nisam video...
Nego kakva je komunikacija sa medijima...da li još uvek pred svaku utakmicu imaš jedna te ista pitanja, mogli bi bar malo da stave neka nova i raznovrsnija...ili one gluposti...šta mislite o igraču utakmice:mad:
E da, u starom menadzeru si mogao zmureci da klikas i da odgovaras na pitanja medija jer su pitanja uvek ista! Demo sam igrao malo jer nisam mogao vise zbog skina ( uzasan je ), i do tada sam dobio samo jedno pitanje! Cuo sam da su pitanja raznovrsnija tako da tu nece biti problema! Ma bice super konacna verzija i svi cemo igrati novi FM!:D Da li ce i ovaj izaci na CD-u ili na DVD-u?
Jamiroquai
2.10.2007, 8:48
Kupi original i bice na dvd-u :P
Da samo sto sada vidis umanjeno pitch, dok kod proslog ovu opciju nisam ni koristio, sada deluje nekako prirodnije.
Da ona pitanja i dalje smaraju, posle utakmice,pa ih uglavnom izbegavam... a ne znam da li sam napomenuo da u team talk-u imas na utakmici opciju ask asistent, pa on preporuci sta da im pricas...
Izgleda zanimljiv ovaj novi Manager proacu ga/
Jedna lepa vest za ljubitelje! FM 2008 izlazi 19. oktobra u Evropi. Potvrdjeno!
:alealeee: :tapsh:
Jamiroquai
5.10.2007, 12:24
Ocekivao sam ga i ranije, negde oko 14-og...Al dobro :)
Jerry McLafllin
6.10.2007, 12:59
Sudeci po najavama, opet nece biti ispravljeni sustinski problemi vec ce samo dodavati sminku. Lepo je to sto cemo moci da imamo vise interakcije sa medijims, ali ako opet vidim da mi najbolji igrac u Zenitu iz Petersburga nece da potpise novi ugovor (stari 3000 evra nedeljno) za 25000 evra, i igra kod mene jos dve godine kao slobodan igrac za 3000 a pritom odbija bar 10 puta ponude Barse, Milana, Bajerna, Celzija... onda je ovaj serijal zaista propao.
Ovo sam naravno naveo samo kao primer, takvih nelogicnosti ima milion. To je nesto sto ti upropasti igru, i ne moze je izvaditi ni povecanje i smanjenje terena i variranje izmedju transfer i wage budzeta (dobro su setili). Kada vidim da je sasvim moguce odigrati All out Attack taktiku celo poluvreme protiv jake ekipe (Juventus) i dati im 5 komada a da ne primis ni jedan, nema tog 2d prikaza utakmice koji to moze da nadomesti...
Igram ovaj menadzer od prvog dela kada je bilo 8 atributa igraca i samo jedna liga, i od drugog dela (koji je zaista doneo neke novine) vidim samo sminku koja se ubacuje a stvarni problemi ostaju. Posle nekoliko sezona, kada prodje sadasnja generacija igraca, kvalitet velikih klubova opada, pa mi se desava da se Vojvodinom uzmem ligu sampiona `ladno. Iz nastavka u nastavak, sve to ostaje isto...
Sto je najgore, vidim da vecina ljudi koji igra ovu igru, uopste ne registruje problem u ovim stvarima. Naprotiv, vecina zaista trazi samo sminku. Da me neko ne shvati pogresno, nemam ja nista protiv dodatnih opcija, ali odbijam da mi neko prodaje maglu, samo lepo zapakovanu. Zasto Milan u 7-oj sezoni kupuje od mene nekog klinca za 50 miliona evra koji nema kvalitet za Milan i zavrsava na 12-om mestu u ligi? Nema veze, moci cemo da prosirujemo stadion...
Bojim se da ce FM 2008 samo nastaviti tradiciju dodavanja novih problema umesto resavanja starih...
Izvanredna zapažanja ! :tapsh:
Mi koji od FM-a očekujemo da povećava stepen realnosti igre a ne bezvezna kozmetička unapredjenja ne možemo biti zadovoljni takvim "novim verzijama".
Zato više ne ne igram FM. Jednostavno nema smisla.
Npr.Ni za nedeljnu platu od 100000 Eura (a verovatno ni za 10000000000000 Eura) neće u Partizan da vam dođe neki klinac iz Švedske,Danske,Portugalije... Igrače možete da dovodite iz Afrike i delimično Južne Amerike (i odande većina neće da dođe). Nema veze ni ako osvojite 10 Liga Šampiona uzastopno ni ako imate budžet od 10000000000000000000 Eura. Ne vredi. Taj igrač onda pređe u drugi klub gde igra za platu od 200 Eura. I hajde vi sada igrajte tako nešto besmisleno.
Uzred, budžet kluba je toliko lako napuniti da ni u tome više nema nikakvog izazova.
Aleksandar1987
7.10.2007, 10:19
Izvanredna zapažanja ! :tapsh:
Mi koji od FM-a očekujemo da povećava stepen realnosti igre a ne bezvezna kozmetička unapredjenja ne možemo biti zadovoljni takvim "novim verzijama".
Zato više ne ne igram FM. Jednostavno nema smisla.
Npr.Ni za nedeljnu platu od 100000 Eura (a verovatno ni za 10000000000000 Eura) neće u Partizan da vam dođe neki klinac iz Švedske,Danske,Portugalije... Igrače možete da dovodite iz Afrike i delimično Južne Amerike (i odande većina neće da dođe). Nema veze ni ako osvojite 10 Liga Šampiona uzastopno ni ako imate budžet od 10000000000000000000 Eura. Ne vredi. Taj igrač onda pređe u drugi klub gde igra za platu od 200 Eura. I hajde vi sada igrajte tako nešto besmisleno.
Uzred, budžet kluba je toliko lako napuniti da ni u tome više nema nikakvog izazova.
Pa mozda nisu ispravljene te greske! Ali opet boljeg menadzera nemas tako da ti jedino preostaje da cepas ovaj do sledece god. dok ne izadje novi!
Jamiroquai
7.10.2007, 13:00
To uopste nije besmisleno. Da se sve tako vrti oko novca, uveli bi i namestanje tekmi O_o
Zasto bi on dosao u totalno nerazvijenu zemlju, koja ne pripada EU, gde je standard zivota nizak itd... ?
Da, ali kad ti sa Zvezdom ili Partizanom uzmeš LŠ 3-4 puta zaredom onda postaješ maltene najjači klub u Evropi sa veeelikim budžetom i logično je da će i najbolji igrači hteti da potpišu za tvoj klub. Jeste da su oni iz Italije, Španije, Engleske i sličnih zemalja gde se lepo živi, ali niko nije toliko gadljiv na pare...pa i Lucarelli je otišao u Shakhtar u Ukrajinu, zar ne;)
Zato ja u FM-u sa jednim klubom igram maksimalno 3-4 sezone, posle kreću da se pojavljuje neki nabudženi regeni i sve postaje bzvz:(
Jamiroquai
7.10.2007, 23:30
Pa to sto neko npr uzme LS za Zvezdom/Partizanom ne poboljsava standard zivota, niti nas uvodi u EU...i slicno...
Pa to sto neko npr uzme LS za Zvezdom/Partizanom ne poboljsava standard zivota, niti nas uvodi u EU...i slicno...
Realno,bez varanja sa Partizanom ili Zvezdom moze se uzeti LS za nekih 7-8 sezona
Jamiroquai
8.10.2007, 0:55
Tesko da i tad moze. Treba odrzati ekipu na okupu sto je veoma tesko...:( Kada kazem ekipa, pretezno mislim na klince koje dovodimo u prvoj/drugoj sezoni i koji ce tek kasnije igrati vazniju rolu u timu...
Tesko da i tad moze. Treba odrzati ekipu na okupu sto je veoma tesko...:( Kada kazem ekipa, pretezno mislim na klince koje dovodimo u prvoj/drugoj sezoni i koji ce tek kasnije igrati vazniju rolu u timu...
Nije da je baš toliki problem...ja sam u FM06 uzeo kup UEFA sa Zvezdom u trećoj sezoni i tu sam prestao da igram...iskreno ne mislim da bih uspeo da osvojim i LŠ, ali kažem da je moguće za tih 5-6 sezona popeti se na tron, možda čak i ranije
Ne poboljšava standard života, ali itekako povećava ugled tima u Evropi i bar fudbalski te uvodi u istu;)
Ortak je uzeo sa Zvezdom LS 2011. na sedmici!
Evo link za trejler - http://www.youtube.com/watch?v=iOwybu4IhR0&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eneoseeker%2Ecom%2Fforums%2 F36740%2Ft1016861%2Dfootball%2Dmanager%2D2008%2Dtr ailer%2F
:n_klanja::n_klanja::n_klanja:Super trejler!:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
I huliganu,igrica tako ne funkcionise.Ti sa Zvezdom makar 15 sezona BEZ VARANJA (sejv-load posle poraza)i uz OGROMNU kolicinu srece neces uspeti da osvojis LS.
Realno,sve se moze kad se hoce.Igra se razlicito ponasa i kod mene i kod tebe.Sve zavisi da li imas srece ili ne :dzavo:
I huliganu,igrica tako ne funkcionise.Ti sa Zvezdom makar 15 sezona BEZ VARANJA (sejv-load posle poraza)i uz OGROMNU kolicinu srece neces uspeti da osvojis LS.
Pa i nije bas tako...evo...http://img310.imageshack.us/img310/1940/finalerez0sy.jpg
Jos konkretnije http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=192
I zaista nisam koristio load/save varijante i inace ih ne koristim...mozda se jedino nekad iznerviram kada dosta slabija ekipa vrlo brzo(jos u toku prvog poluvremena) onda restartujem komp:o ali posto ne snimam posle svake tekme onda se desi da mi propadne i par dobrih rezultata:mad:
Konkretno u Zvezdinom slucaju nisam restartovao u UEFA Kupu...
Naravno ovo sam sve uspeo u FM06 koji mi je bio ekstremno lagan, ni CM4, FM05 niti sad u FM07 nisam uspeo da ponovim uspehe koje sam nanizao na sestici:(
Meni je sedmica bila laksa od sestice :D
ja sa zvezdom nisam uspeo da budem ni prvi ni drugi u ligi, a kamoli nesto vise u fm2007, tako da je uradjen dosta realno, tj da bi osvojio ligu sa ovakvim krsevima od igraca, moras dobro da se potrudis...
Ligu uopste nije tesko osvojiti.Jedini konkurent ti je Partizan.Probaj sa formacijom 4-5-1 ,slov tempo,kratki pasevi .Sa ovom postavom sam ja uspeo osvojiti ligu pre koji dan:
Randjelovic
Basta Guy Tutoric Andjelkovic(zlatkovic)
Castilio
Koroman Milovanovic Milijas Molina
Kamburov
Igrao sam i u ligi sampiona u koju sam se kvalifikovao posle pobede nad Romom od 1-1 (HOME) - : 2 - 3 (Avay)
Skrinove nemam jer mi je druga sezona pocela katostrafalno , a i onako sad ce fm 2008
@bruno
Probaj i sa ovim taktikama...doduse ja sam ih malo modifikovao za Zvezdu, ali bi trebalo i ovako da odradjuju posao...
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=247112&postcount=834
Ja sam igrao 4-4-2 sa Zvezdom i uvek je palilo :alealeee:
Izasao je DEMO:aplauz::aplauz::aplauz:
Link za Download (Legalan link:to_care:)
http://www.sigames.com/news.php?type=view&article_id=1284
Demo je izasao pre 2 nedelje...
Uvece mi stize football manager 2008 pa cu postovati screenshotove ako neke zanima.Usput hteo bi samo da napomenem da se mogu dovoditi igraci iz EU zemalja u Srbiju!(Francuska,Italija,Nemacka):n_klanja::n_kla nja::n_klanja:
Moj komsija je npr. doveo nekog franzuca u Bezaniju(nije nista narocit al ipak).Aahh vec vidim moj tim Zvezde kako hara Evropom.:n_klanja:
Jamiroquai
17.10.2007, 20:19
Igrao sam ga od 2 sata, pa sve do sada :D
Odlican je :)
Jamiroquai
18.10.2007, 0:43
LM, odigrah sa Realom dva meseca...Igra je zrela za patch. Dosta ponistenih golova, bez penala na 10 tekmi, closing down ne sljaka, stoperi su malo retardirani i slicno. Patch je vec dat na testiranje, ali se ocekuje tek posle zvanicnog izlaska igre...
Btw, sitnice su ono sto su ucinili da se ovaj FM razlikuje od prethodnika. Skin je krs :D
To se dalo videti iz screenshot-ova :D
Jamiroquai
18.10.2007, 10:20
Nisam spavao nocas uopste...:D
Ovoj igri hitno treba patch.Closing down uopste neradi(npr:tvoji stoperi beze od napadaca?!).U prvoj utakmici sa Zvezdom protiv sindjelica imao sam 21 sut u okvir gola(!?)a samo je jedan usao!!Sindjelic iz jednog jedinog napada sa skoro pola terena mi dao gol.Imao sam 5 ponistenih golova iz navodno ofsajda...Pomislih da je sve to slucajnost odigram prijateljsku protiv Olimpica i tamo jos gore.Oni 4 suta na gol ,sve uslo ,a ja 15 i nijedan nije usao!!SI games dajte patch!!!
Jamiroquai
18.10.2007, 10:50
Patch je vec u fazi testiranja, ali ga sigurno nece biti josh 10-ak dana...
Ovoj igri hitno treba patch.Closing down uopste neradi(npr:tvoji stoperi beze od napadaca?!).U prvoj utakmici sa Zvezdom protiv sindjelica imao sam 21 sut u okvir gola(!?)a samo je jedan usao!!Sindjelic iz jednog jedinog napada sa skoro pola terena mi dao gol.Imao sam 5 ponistenih golova iz navodno ofsajda...Pomislih da je sve to slucajnost odigram prijateljsku protiv Olimpica i tamo jos gore.Oni 4 suta na gol ,sve uslo ,a ja 15 i nijedan nije usao!!SI games dajte patch!!!
Jel uopste vredi instalirati igru bez patcha?:confused:
Jamiroquai
18.10.2007, 13:47
Samo je instalirati, i nista vise :D
Pa dobro, ako sam mogao ovoliko da cekam, sacekacu jos koji dan da izadje patch(a sto je jos vaznije da prodje ispitni rok:D inace, padam sve redom:))
Stavljam vec nocas da se skida, ali cu probati da se iskuliram i da ne instaliram, demo sam inace odigrao, i svidja mi se, iako treba malo vremena da se naviknes na onu belu pozadinu. Leonida, i ja prizeljkujem da sada haram evropom sa zvezdom;)
Inace, izvalio sam super foru za prosli fm 2007, pri startovanju igre ukljucis 10-tak liga iz afrike(add dettails ili tako nesto ima da se odabere), i tamo iz orlando pirates, i ostalih klubova, dovedes extra brze i dobre crnje za smesan kesh. Probacu i u ovom da primenim slicnu taktiku, pa da napravim vrhunsku Zvezdu!!!
Pozdrav
Ovde mozes dovesti i igrace iz evropske unije sto je veliki plus.Juce sam ispao iz drugog kola lige sampione od Tempere Utd?!Rezultati 1-1h 2-1a
Sva 3 gola na isti nacin...Krece njihov napadac sa sredine,moji stoperi beze od njega,i on se samo lepo useta u gol!:eek:Nikad jos nisam ispao u drugom kolu:(
Ovde mozes dovesti i igrace iz evropske unije sto je veliki plus.Juce sam ispao iz drugog kola lige sampione od Tempere Utd?!Rezultati 1-1h 2-1a
Sva 3 gola na isti nacin...Krece njihov napadac sa sredine,moji stoperi beze od njega,i on se samo lepo useta u gol!:eek:Nikad jos nisam ispao u drugom kolu:(
Ovo je vec zesce nerelano.
Zvezda Tampere moze da oduva sa rezervnim timom!
Jamiroquai
19.10.2007, 11:25
Zar nije mogla i Levadiu ? To je vec totalno druga stvar sto ti pricas...
Konacno slavlje!Burzanovic:n_klanja:Milovanovic:n_klanja:
http://img148.imageshack.us/img148/9250/40600078nh0.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=40600078nh0.jpg)
Ja cu ovde ''izvestavati'' kako tece moja sezona sa Zvezdom uz screenshotove.Trenutno igram protiv Tempere Utd (opet :D).Pobedio sam ih u gostima 1:6.Screenshotove cu postaviti posle skole.Evo jos nekoliko screenshotova za Zvezdu:
http://img509.imageshack.us/img509/7380/barcosoc8.th.jpg (http://img509.imageshack.us/my.php?image=barcosoc8.jpg) http://img509.imageshack.us/img509/4564/ogidq7.th.jpg (http://img509.imageshack.us/my.php?image=ogidq7.jpg)
Pogledajte sad ovu kondiciju:
http://img509.imageshack.us/img509/1221/conditionlu2.th.jpg (http://img509.imageshack.us/my.php?image=conditionlu2.jpg)
Neverovatno!Non stop igrace rotiram ,trening na medium i dalje ne mogu da izdrze jednu utakmicu.Probao sam sa mancesterom junajtedom i tamo nemam bas ovakve probleme.Necu igrati sa Zvezdom dok ne izadje pec jer sam vec sve zivce pokidao.
Svaka cast.Konacno neko da objavi screenove sa novog fm-a.:alealeee:
Geronimo
19.10.2007, 13:25
Tampere uopste nema los tim, ne treba ga potceniti.
Nabavio sam i ja menadzer, i zapoceo partiju sa zvezdom. Sinoc sam samo imao vremena da pogledam kakvi su igraci, ali sad krecem sezonu, pa cu napisati kako ide.
Jamiroquai
19.10.2007, 19:05
Shaktar ima 60 miliona za transfere i fenomenalan tim ! :D Mada, mora se voditi racuna posto ima ogranicen broj stranaca...ali kad vidis da Vaart hoce kod tebe...sve ti je jasno.
Aleksandar1987
19.10.2007, 20:04
@Leonida
Kako si ubacio grbove?
Ja gledao gde da ih ubacim medjutim oni folderi nisu vise onakvi kao u starom manageru!
Jamiroquai
19.10.2007, 20:49
My Docs/SI/FM 08/Graphics...
Ako nemas podfolder, napravi ga.
Kao sto ti je Jamiroquai rekao.Napravis folder graphics u My Docs/SI/FM 08/Graphics.
Evo ti nekoliko linkova za download i forume:
1)http://www.fm-serbia.net/forum/index.php
2)http://www.neoseeker.com/forums/36740/
3)http://www.sortitoutsi.net/fm2007/index.php?page=downloads&area=listfiles&catid=78&game=fm2007
ps :Jamiroquai, dal ti imas problem sa fitnessom igraca u igri?
Jamiroquai
19.10.2007, 22:19
Hm, koliko sam zapazio...Iako sam napravio trening, da bude dosta laksi za vreme pripremnog perioda, kondicija stvarno opada kriminalno. Mada, kako je sada pocela sezona, tako se poboljsalo, ali opet mi tu nije sve cisto :) Videcemo u stvari sta sve ispravlja patch...:P
http://rapidshare.com/files/63702426/graphics.rar
Mega Garphics Pack(skinovi, kitovi, grbovi) za FM 2008...tako kažu...nisam probao, tako da skidate na sopstvenu odgovornost:a_whistli
Jamiroquai
19.10.2007, 22:29
Skinova jos nema koliko znam. Na FMS se moze naci MSL Superpack i jos dosta stvari...
Mozda je ovo samo ono iz FM 2007, ali mislim da to ne sljaka na novom...
extra, sad cu da ubacim sve grbove i slike igraca, pa vam javljam, sta se desilo sa formom igraca u zvezdi. Inace, mozda je potrebno unajmiti jos kog fitnes trenera, ili su mozda jednostavno zvezdu napravili realno:rofl:
Jamiroquai
20.10.2007, 15:37
Patch je vec u fazi testiranja, kondicija je kriminalna :D
Sad sam ispao iz kvalifikacija za euro 2008 sa Srbijom...Sledeci rezultati:
Belgija - Srbija 2 - 2 Strelci:2 Jovanovic
Srbija-Finska 1 - 1 Strelci:1 Ivanovic
Portugal - Srbija 1 - 1 Strelci:Zigic
Armenija - Srbija 1 - 2 Strelci:Bosko J. , Koroman
Azerbejdzan - Srbija 1-1 Strelci:autgogol :):tapsh:
Srbija - Poljska 1 - 1 Strelci:Milan Jovanovic:n_klanja: :n_klanja:
Znaci skoro sve nereseni...:boodala::odoK: A za fitness znam da sam vec kukao , ali i dalje ne mogu da verujem da u roku 2 meseca ni sa jednim klubom ne mogu igraci da imaju fitness preko 85...
A beta testere treba ubiti,kako im je prosto moglo promaci da ne radi closing down?:icon_evil
Igrica bi otkidala cak i sa svim bugovima samo da radi closing down...
A beta testere treba ubiti,kako im je prosto moglo promaci da ne radi closing down?:icon_evil
Znaš kako...rokovi su u pitanju...a publisheri će pre da izdaju igru koja je maltene neigriva i nešto kasnije izbace patch, nego da pomere izlazak iste:mad:
Jamiroquai
20.10.2007, 21:57
Sad sam ispao iz kvalifikacija za euro 2008 sa Srbijom...Sledeci rezultati:
Belgija - Srbija 2 - 2 Strelci:2 Jovanovic
Srbija-Finska 1 - 1 Strelci:1 Ivanovic
Portugal - Srbija 1 - 1 Strelci:Zigic
Armenija - Srbija 1 - 2 Strelci:Bosko J. , Koroman
Azerbejdzan - Srbija 1-1 Strelci:autgogol :):tapsh:
Srbija - Poljska 1 - 1 Strelci:Milan Jovanovic:n_klanja: :n_klanja:
Znaci skoro sve nereseni...:boodala::odoK: A za fitness znam da sam vec kukao , ali i dalje ne mogu da verujem da u roku 2 meseca ni sa jednim klubom ne mogu igraci da imaju fitness preko 85...
Igrica bi otkidala cak i sa svim bugovima samo da radi closing down...
Closing down nije toliko s*eban koliko je odlucnost igraca, koncentracija i slicno...:Freddy:
Evo, ja sam isprobao, i igram sa zvezdom, ali uopste nemam problem sa kondicijom. Doduse otpustio sam par trenera, jer kaze da ne treba imati preko 8, a zvezda ima mnogo vise. Koristim za pojedine igrace rest a day ili dva, ali to jer ne udju brzo u formu posle povrede...
Inace, sada koristim set to all defenders, wing, i te forice, da ne bi rucno podesavao za svakog igraca, i za sada sam ispao iz lige sampiona, ali igram uefa kup, i trenutno mi deluje, kao da su zvezdu realno napravili.
Odbrambenim smanjim closing down, a markiranje na koristim.
Ja nisam primetio sta nije u redu sa closing-down-om?
Meni to obavljaju napadaci i attacking midfieldersi:) da ne bi odbrambeni ispadali, i uspeva ovakva taktika:aplauz:
Znaš kako...rokovi su u pitanju...a publisheri će pre da izdaju igru koja je maltene neigriva i nešto kasnije izbace patch, nego da pomere izlazak iste:mad:
To stoji,bitno je da oni pokupe pare,a sto smo mi besni,boli njih uvo...:mad:
Jamiroquai
21.10.2007, 12:31
Postavio sam dosta ofanzivniju taktiku, stoperi su veoma ofanzivni, istureni, i tackling sam stavio na hard tako da sam donekle resio problem sa losim closing downom...
Aleksandar1987
21.10.2007, 17:35
Nikad tezi manager nije bio! Ili je Zvezda mozda lose uradjena! :icon_scra
Nikad supljija odbrana nije bila!
Krenuo sa zvezdom i u trecem kolu kvalifikacija za LS igram 2:2 sa benficom na strani i kod mene 2:2! Na penale prodju oni! Ja dobio tri crvena!:eek: U prvenstvu me kidaju svi!
http://img515.imageshack.us/img515/3074/85278965rq0.th.jpg (http://img515.imageshack.us/my.php?image=85278965rq0.jpg)
Jamiroquai
21.10.2007, 17:45
Nije toliko tezak koliko je izbagovan :(
Nije toliko tezak koliko je izbagovan :(
Sto se svodi na isto :mad:
Cudno, ja nisam naisao ni na jedan bag, dok ortaku svakih minut izlazi iz igre...
Inace sa Zvezdom sa stigao do cetvrtfinala UEFA kupa, u ligi sam treci, ali imam utakmicu manje, koju ako bi dobio, delio bi prvo mesto...
Odbrana jeste malo suplja, ali zato ponekad igram sa 3 dc-a:)
Mislim da su vezdu napravili poprilicno realno ovaj put. Nema ni prejak ni preslab tim....
Patch 99% izlazi sutra...:alealeee:Procitao sam na nekoliko foruma...:n_klanja::tapsh::n_klanja:
ajd ako neko sazna kad tacno izadje patch, neka javi, trebalo bi drugaru da nabavim...:)
Jel na dvd ili cd-u ovaj FM08?
Na dvd-u.
Evo i link za mega graphics pack za fm 2008 - http://rapidshare.com/files/63731011/graphics.rar
Ne za tebe ali ja sam ga dobio na CD-u... :)
Evo i link za mega graphics pack za fm 2008 - http://rapidshare.com/files/63731011/graphics.rar
He, he...ponavljaš se...
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=366181&postcount=75
...ali bitno je da smo saznali da to jeste za 2008...jesi li skinuo ovo i probao:confused:
Juce sam nabavio novi menadzer i meni je ok,sve sem skina mi se svidja.Nemam nikakvih problema sa fitness-om niti bilo kojim drugim bugovima.Takodje sam zapazio da mogu da nam dodju igraci iz EU,a tamo ima brdo kvalitetnih koji bi dosli u CZ ili Partizan.Eto toliko od mene:to_care:
Radi,medjutim nekoliko dresova su vrlo lose odradjeni.Nije nesto narocito,zavrsio je kod mene u kanti.
E,dal neko ima link gde mogu skidati faded facepacks za cele lige,a ne pojedinacne timove.:n_klanja:
Jamiroquai
23.10.2007, 20:43
To su stari dresovi :S
tiberije
23.10.2007, 23:37
Moze li neko da mi kaze kako da ukljucim da mi atributi igraca budu numericki jer, sada mi prikazuje samo graficki prikaz sa onim pravougaonikom koji je popunjen do izvesne mere. Nikako ne mogu da nadjem kako da ukljuceim i borjeve pored toga (znate on heading 18, finsihing 16...). Ebi ga navikao sam da uporedjuem karakteristike igraca po brojevima a ne sa ovim glupim pravougaonicima.
Jamiroquai
23.10.2007, 23:46
Imas sa strane kada udjes u profil igraca...ako mislimo na to.
Ako ne, onda imas u opcijama...Preferences pa display cini mi se...
Moze li mi neko reci kako mogu da obrisem one bele dresove?Na primer skinuo sam meridijan super liga kits i iza svih dresova videm one stara bele...
http://img148.imageshack.us/my.php?image=40600078nh0.jpg
Pogledajte pazljivo zvezdin dres i videcete na sta mislim...
Aleksandar1987
24.10.2007, 10:52
Moze li neko da mi kaze kako da ukljucim da mi atributi igraca budu numericki jer, sada mi prikazuje samo graficki prikaz sa onim pravougaonikom koji je popunjen do izvesne mere. Nikako ne mogu da nadjem kako da ukljuceim i borjeve pored toga (znate on heading 18, finsihing 16...). Ebi ga navikao sam da uporedjuem karakteristike igraca po brojevima a ne sa ovim glupim pravougaonicima.
Evo ovako:
Udjes u preferences pa u Display & Sound i onda iskljucis ovo!
http://img139.imageshack.us/img139/9780/15306183ax9.th.jpg (http://img139.imageshack.us/my.php?image=15306183ax9.jpg)
Following on from Neil's post yesterday about how we're planning to release the patch in the next couple of weeks, and because lots of people are having problems with the workaround for the closing down bug, and a couple of other long term bugs coming to our attention which we deem serious, we have decided to release a beta version of the patch in the next couple of days, which should solve these problems (and others).
This will also give people the chance to give feedback on said patch before we release it "officially" in a couple of weeks time.
As soon as this beta version of the patch is ready, we will unleash it.
For those who don't know what a "beta" is, it's basically a test version, and the same test version that we would be testing here before releasing.
We hope this appeases some of you who are unhappy, in particular with the closing down bug, and appreciate your patience.
Izasao je beta patch!!Popravlja puno bugova,closing down,ponistene golove , ogroman broj golova iz ofsajda i mnog toga!Mozete ga skinuti sa fm srbija!
PS.Konacno mogu sa mojom Zvezdom krenuti!Juce kad sam bio na stadionu osecao sam se kao da igram menadzer...
Skinuo sam igru preko neta (532MB), i mogu reci da mi se na prvi pogled svidela, ali opet ima nekih nedostataka i propusta, kao sto su povrede igraca prosecno po kolu se povredi 10 igraca, sto je stvarno preterano.
Nisu licencirali Englesku premier league, sto je isto jedan velik propust.
Ali u sustini igra nije losa, i svakim danom mi se sve vise igra, jer je to ipak Football Manager na koji smo navikli.
E, ovako, meni se licno igra svidja i nemam neke vece zamerke (doduse nastavio sam ono sto sam igrao u Demou sa Manchesterom, tako da ne znam za ostale, ali nemam nesto mnogo ponistenih golova, penala, ofsajda i sl gluposti). Mali Silva iz valencie je u igri najbolje levo krilo na svetu, jes da je decko odlican, ali bas ovoliko. Ima jos mnogo precenjenih igraca, a koliko sam do sada odigrao rezulteti se slazu u stvarnosti....
Nego, jedan moj drugar ima problema sa igrom, naime kada god ide na quit game restartuje mu se komp, ne pojavljuje mu se nikakva greska niti plavi ekran, ima 512 rama, fx 5200 i AMD K7 XP2500+BOX / 333MHZ FSB 512kb cache Barton. Probao je sa 3 instalacije i raznim ostalim pomagalima i nije mu nista uspelo, jedino sto mi je palo na pamet jeste da je greska u napajanju, ali druge novije igre, mnogo zahtevnije od Managera mu rade dobro, tako da mi nije jasno u cemu je problem. Da li se nekom ovo desavalo ili zna u cemu je problem bio bih mu veoma zahvalan...
Neka instalira ovaj beta patch.Mislim da on to ispravlja...
Sarmatian
31.10.2007, 1:02
U celom serijalu su engleski klubovi i igraci precenjeni. I klubovi sa ostrva. Kada vidim da svaku drugu godinu Rangers i Celtic igraju polufinalu lige sampiona sa neka dva engleska kluba, kosa mi se digne na glavi
Pa znaš kako...ko će koga ako neće svoj svoga:D
Iskreno, nisam primetio za škotske klubove da stižu tako daleko, ali za Engleze si 100% upravu...Svake godine Chelsea ili Manchester uzmu ili LŠ ili Kup UEFA, a tu su i Liverpool i Tottenham...a što je čudno skoro nikad nema Arsenala:confused:
Pa znaš kako...ko će koga ako neće svoj svoga:D
Iskreno, nisam primetio za škotske klubove da stižu tako daleko, ali za Engleze si 100% upravu...Svake godine Chelsea ili Manchester uzmu ili LŠ ili Kup UEFA, a tu su i Liverpool i Tottenham...a što je čudno skoro nikad nema Arsenala:confused:
Sad sam zavrsio sezonu sa Zvezdom,kod mene je upravo Arsenal :dzavo: uzeo LS,u finalu su otkinuli Lyon sa 3:0 :to_care:
Kod mene Arsenal dao 46 miliona evra za Behramija :icon_scra
I opet budale izostavljaju huge database na početku :n-cc2:
Ista priča kao i za prošli FM...http://www.fm-serbia.net/forum/index.php?topic=41131.0
Večeras i sutra ću malo da testiram novi FM, pa očekujte i neke utsike sutra uveče:o
Za početak jedan mali crnjak:rolleyes:
OK...odigrao sam par pripremnih utakmica sa Zvezdom i ne primetih neke probleme u odbrani:confused:(naravno nemam patch)
Moram da priznam da mi se sviđa novi FM...ima dosta sitnih novih detalja koji mi se za sada dosta sviđaju(pregledni Transfer Center, sada vidiš na semaforu za koliko je produžena utakmica i još neke sitnice)...Moram malo SI-ovce i da grdim, tj. i dalje ništa nisu uradili povodom glupih team talkova i razgovora sa medijima...
Super je što vas zapadnjaci više ne odbijaju iz mesta...eto ja sam u Zvezdu doveo Franciska Molinu bivšeg golmana Atletika i Deportiva i Brazilca Amorosa, igrao u Dortmundu i Parmi čini mi se...jeste da su matori, ali vrede više od ovih "naših" bednika od stranaca:kreza:(već su leteli Lucas i Molina, a najverovatnije će istim putem da završi i Barcos)
I opet budale izostavljaju huge database na početku
Ima patch, mislim da nije preko 1Mb koji to ispravlja.
Nema potrebe za patch-om, samo treba prekopirati panels fajl sa linka koji sam dao, preko originalnog...veličina ~150kB i čekirati opciju Always Reload Skin ili tako nešto...
Definitvno čekam da izađe full verzija patch-a pa tek onda krećem ozbiljnije da igram:mad:
Ima malih problema u odbrani...koristim sličnu taktiku kao u FM07 i ovde odbrambeni igrači nisu tako efikasni u duelima sa protivničkim napadačima...jbt Drogheda Utd. mi je u prijateljskoj uvalila 5 komada(doduše ja sam dao 6, ali opet:a_whistli). U 2. kolu predkvalifikacija za LŠ sam jedva prošao Beitar Jerusalim:boodala:...na jednoj utakmici bude kiša golova(kao ono sa Droghedom 6:5), pa onda na sledećoj jedva uvaljam jedan i tako...
Ko je rekao za umaranje igrača 100% je upravu...Nisam probao druge veće evropske klubove, ali ovi u Zvezdi se umaraju nenormalno...
Sviđa mi se što postoji veća potražnja za igračima koje ponudim na prodaju...pre je bilo možda 2-3 interesenta i to samo ako ponudim igrača za neku bagatelu, a sad uspem da prodam igrača i iznad njegove tržišne vrednosti(Salas otišao u FC Moskvu za 3.8M)...
Definitvno čekam da izađe full verzija patch-a pa tek onda krećem ozbiljnije da igram:mad:
Ima malih problema u odbrani...koristim sličnu taktiku kao u FM07 i ovde odbrambeni igrači nisu tako efikasni u duelima sa protivničkim napadačima...jbt Drogheda Utd. mi je u prijateljskoj uvalila 5 komada(doduše ja sam dao 6, ali opet:a_whistli). U 2. kolu predkvalifikacija za LŠ sam jedva prošao Beitar Jerusalim:boodala:...na jednoj utakmici bude kiša golova(kao ono sa Droghedom 6:5), pa onda na sledećoj jedva uvaljam jedan i tako...
Ko je rekao za umaranje igrača 100% je upravu...Nisam probao druge veće evropske klubove, ali ovi u Zvezdi se umaraju nenormalno...
Sviđa mi se što postoji veća potražnja za igračima koje ponudim na prodaju...pre je bilo možda 2-3 interesenta i to samo ako ponudim igrača za neku bagatelu, a sad uspem da prodam igrača i iznad njegove tržišne vrednosti(Salas otišao u FC Moskvu za 3.8M)...
Taj sam:ciao:...Umaranje igraca stvarno je smesno...Ti do drugog kola kvalifikacija za LS ne mozes im dovesti fitness na oko 80-90%,dok tvoj protivnik uvek ima 100%spremne igrace...
Srlandand
3.11.2007, 21:40
Meni se 2008 vise svidja od 2007 (iako nisam neki ljubitelj menadzera, vise volim da kontrolisem igrace sam(citaj: PES)). Krenuo sam sa Zvezdom (s kim bih drugim) i nervira me to sto su mi svi igraci nekako jednaki, pa mi zao da ih izbacujem. Takodje me nerviraju lake povrede igraca, kao i neka nepreglednost u svim onim opcijama, ali jako malo sam ga igrao pa cu tako konacan utisak imati tek posle par nedelja.
Ja prodao Bastu Kopenhagenu za 5 milketa :a_bleh:
Mada sledeca stvar je po meni malo glupo odradjena:D.Recimo Gorana Adamovica,koji mi je cele prve sezone igrao u nekoj filijali i to dost budjavo sam za njegovu otrlike trzisnu vrednost uvaljao Radipu :dzavo:
Što se tiče umora, to je vaša greška! Kad počinjete igru, odaberite da krene u zemlji u kojoj igra počinje u junu mjesecu, mislim da je to Španija. Onda otkažite svaku drugu prijateljsku da razmak ne bude samo tri dana između mečeva. Ostavite 3-4 meča, sa većim razmakom, da igrači stignu doći do daha. Kad krenete u junu, imate mjesec dana više za fizičke pripreme. U tom periodu do dan-dva pred prvi meč u treningu podesite da vježbaju samo strenght i aerobic, ali intenzivno, a ostalo skroz malo ili da uopšte ne vježbaju. Kasnije im rasporedite normalne treninge, odaberu se slabiji protivnici za pripreme i sezona se dočeka sa spremnim igračima!!!
To sve odavno primenjujem...osim da prvu sezonu počinjem u junu...obavezno stavim lakše treninge sa naglaskom na fitness u pripremnom periodu i otkažem dosta prijateljskih utakmica, tako da igram po jednu na svakih 6-7 dana...
...možda ovo jeste realnije nego ranije(u sedmici se igrači maltene nisu ni zamarali:confused:), ali je i drugačije nego ranije, pa se ljudi još nisu privikli...
To sve odavno primenjujem...osim da prvu sezonu počinjem u junu...obavezno stavim lakše treninge sa naglaskom na fitness u pripremnom periodu i otkažem dosta prijateljskih utakmica, tako da igram po jednu na svakih 6-7 dana...
...možda ovo jeste realnije nego ranije(u sedmici se igrači maltene nisu ni zamarali:confused:), ali je i drugačije nego ranije, pa se ljudi još nisu privikli...
I treneri su jako bitni.U Zvezdi sam ih dosta promenio i sada je to sve ok :alealeee:
Milijaš je odličan. Kupio sam ga u PSG za 2.5mil evra i nakon 2-3 mjeseca vrijednost mu je dostigla 4.7mil i postao je standardan član reprezentacije Srbije. Jedini je problem što nema teorije da dobije radnu dozvolu za Englesku, ali u ostalim zemljama je odlično riješenje na sredini terena za "prosječne" klubove.
Meni je Fm 2008 najbolji od svih menadzera. Prvi Fm koji sam igrao je bio 2005 i po meni svaki sledeci je sve bolji i bolji. Svidjaju mi se noviteti koje donosi Fm samo su po meni transferi malo nerealni npr. Fiorentina mi trazi 14,75 milki za Kuzmanovica,Dinamo Kijev mi trazi oko 15 milki za Gavrancica,a Inter je kupio Quaresmu za 35 milki + clauses. Pa mislim stvarno...:dedica::dedica::dedica:
Još jedna stvar je ispravljena u 2008-ici...
Naime pre nikako, ni u velikim klubovima nisam mogao da dovedem skauta sa poznavanjem Južne Amerike tj. nekog Brazilca, Argentinca...svi su odbijali ugovore pod izgovorom da nemam ja te pare koji oni hoće:confused:
Sada sa tim više nema problema, u iole većem klubu možete bez problema potpisati ugovor sa južnoameričkim skautom :aplauz:
Još jedna stvar je ispravljena u 2008-ici...
Naime pre nikako, ni u velikim klubovima nisam mogao da dovedem skauta sa poznavanjem Južne Amerike tj. nekog Brazilca, Argentinca...svi su odbijali ugovore pod izgovorom da nemam ja te pare koji oni hoće:confused:
Sada sa tim više nema problema, u iole većem klubu možete bez problema potpisati ugovor sa južnoameričkim skautom :aplauz:
A to znaci gomila dobrih igraca za male pare.
Kakav je Kacar u 08? I Vojvodina uopste.? U 2006 i 2007 su redovno zavrsavali na sredini tabele i nize. Retko kad u gornjem delu...
Jamiroquai
8.11.2007, 14:35
Kacar - dobar i skup :D
Milijaš je odličan. Kupio sam ga u PSG za 2.5mil evra i nakon 2-3 mjeseca vrijednost mu je dostigla 4.7mil i postao je standardan član reprezentacije Srbije. Jedini je problem što nema teorije da dobije radnu dozvolu za Englesku, ali u ostalim zemljama je odlično riješenje na sredini terena za "prosječne" klubove.
Meni u Zvezdi nije imao gde da igra.Po meni ima mnogo boljih od njega,pa sam ga prodao Spartaku iz Moskve za 2,5 milketa,a tamo ne igra nista bolje nego u CZ-i.:)
Meni u Zvezdi nije imao gde da igra.Po meni ima mnogo boljih od njega,pa sam ga prodao Spartaku iz Moskve za 2,5 milketa,a tamo ne igra nista bolje nego u CZ-i.:)
Ja sam tek pocheo,ali sam brzo shvatio da treba da prdam Milijasha i Milovanovica,jer uprkos ocenama mnooooogo slabo igraju...Moj ubedljivo najbolji vezista je verovali ili ne Trajkovic...
Ja sam tek pocheo,ali sam brzo shvatio da treba da prdam Milijasha i Milovanovica,jer uprkos ocenama mnooooogo slabo igraju...Moj ubedljivo najbolji vezista je verovali ili ne Trajkovic...
Milijas je potpuno nepotreban,Trajkovica sam takodje brzo prodao.Milovanovic mi je kidao,mnogo dobro igra covek,u prvoj sezoni je za neka 2 meseca dao 6 golova i to sve iz prekida!Trisovic je fenomenalno odradjen
Ja sam odigrao polusezonu i malo sam pogubio konce...Promenio sam vishe od pola ekipe,u prvenstvu sam chetvrti,u kval. za LS sam mispao od Rendzersa,zatim u prvom kolu vrlo srecno proshao P.Fereiru(u BG-u 0:0,tamo 1:1-gol trajkovica iz slobodnjaka u 95'),a zatim,opet vrlo srecno i preziveo ligu uefa,proshao sam dalje sa 4 poena,i to u poslednjem kolu Sampdoria izgubila od Nirberga kuci,a ja dobio Raptd B. golom Burzanovica u 89'...Medjutim onda me je sreca izdala,protiv Boltona u prvoj nokaut fazi-0:1;1:3...
Uskoro kachim slike....
Mislim da su za moje posrtanje u velikoj meri krivci neostvareni transferi Mitreala Radoi-a i Dica-e iz Steaue,jer jednostavno nisam imao pravog shtopera ni pravog napadacha,mada mi je shtoper mnogo vishe falio...
Ja sam izgubio zivce na save-u sa Zvezdom pocetkom druge sezone.U Evropi sma postao niko i nista sto me tako nervira da sam eto izbrisao save.:mad:
Počeli su se opet dešavati debilni rezultati, tako sam sa Manchesterom izgubio od Reala na Santiagu sa 6:3!!!
Počeli su se opet dešavati debilni rezultati, tako sam sa Manchesterom izgubio od Reala na Santiagu sa 6:3!!!
Ja sa Partizanom standardno 4-4 :D
Evo i finale Lige šampiona Chelsea dobio Arsnal na penale, ali u regularnom toku 4:4!!!
Igrao sam FM08 i sve je islo lepo(osim vec poznatih bug-ova) dok nisam stigao do kobnog 5.decembra 2009 posle koga me jednostavno izbaci iz igre i prijavi SERIOUS PROBLEM ili tako nekako !!! Posto me prethodno nesto zezao komp mislio sam da je problem do njega, dok mi ortak od koga sam narezao igru nije rekao da i njega izbacuje isto kao i jos neke ljude iz kraja na taj datum. Igru sam samo instalirao i igrao bez problema do kobnog datuma. Posto mi se cini da se ovde jos niko nije zalio na slican problem, voleo bih da mi ako neko zna u cemu je stvar sto pre kaze ! Pozdrav
Jel igra neko Francusku ligu??
Sto se tice problema sa odbranom, ja ih nemam, naime u Francuskoj je ranije prstalo na sve strane, svako svakog sece, to je i sad tako ALI ja vec tri sezone imam naaaaaajbolju odbranu, mozda Breno ima veze sa tim?? :)
Primecujem da je lakse nositi se sa velikim timovima ja sam sa Marsejom dogurao u trecoj sezoni do polufinala LS-a...
Kad je fitnes u pitanju primecujem pad istog u odnosu na prethodni FM no rotacija sve resava.
Ko igra sa velikim timom i koristi AMC-a toplo mu preporucujem Samira Nasrija, neko je gore spomenuo kako Fiorentina trazi 15 mil za Kuzmanovica, i ne cudi, mali je pakao, cist pakao...
Primecujem daleko veci broj wonderkid-ova i to mi se bas dopada (za neupucene svaki wonderkid ima potencijal ima da preraste u world class igraca).
Kad provedes neko vreme u klubu i trazis filijalu moguce je izabrati tip linka sto je odlicna stvar...
Mogao bih do sutra ali sustina je da sam zadovoljan novim menadzerom, malo da se dotegne i da skinem drugi skin i mogu da se pozdravim sa januarskim rokom, drugarima, devojcicom itd.
Igrao sam FM08 i sve je islo lepo(osim vec poznatih bug-ova) dok nisam stigao do kobnog 5.decembra 2009 posle koga me jednostavno izbaci iz igre i prijavi SERIOUS PROBLEM ili tako nekako !!! Posto me prethodno nesto zezao komp mislio sam da je problem do njega, dok mi ortak od koga sam narezao igru nije rekao da i njega izbacuje isto kao i jos neke ljude iz kraja na taj datum. Igru sam samo instalirao i igrao bez problema do kobnog datuma. Posto mi se cini da se ovde jos niko nije zalio na slican problem, voleo bih da mi ako neko zna u cemu je stvar sto pre kaze ! Pozdrav
Nije problem sa lošom verzijom igre to je najobičniji BUG (http://community.sigames.com/eve/forums/a/tpc/f/9482076743/m/8852087953)
Mislim da je danas izašao 8.0.1 patch i da je njime ovo ispravljeno...
My Docs/SI/FM 08/Graphics...
Ako nemas podfolder, napravi ga.
I pored toga on ne registruje nista, koliko sam primetio imam samo slike igraca Reala i Barse...
zidan grobar
23.11.2007, 9:51
Ja igram sa Partizanom.Ide mi dobro,ali me nervira sto stalno primam golove iz kornera ili slobodnjaka.Inace novi menadzer nije los.
Jamiroquai
23.11.2007, 19:21
I pored toga on ne registruje nista, koliko sam primetio imam samo slike igraca Reala i Barse...
U preferencama igre :
Check - Reload skin on confirm
Uncheck - Skin cache
:Freddy:
Moze li mi neko reci dali je ova igrica zahtevna?
SIGames kaže da je minimum za igranje procesor na 1.2 GHz i 256 MB RAM-a, ali apsolutno nikome ne preporučujem da igra na ovakvoj mašini, pre ćete se oteliti nego odigrati jednu sezonu do kraja:a_whistli
Na mom Athlonu na 1.7GHz i 768MB RAM-a igra je dosta sporija od svog prethodnika, a čak mi se desi da tokom utakmice animacija malo više "zaštuca". U suštini igra radi OK na svim današnjim konfiguracijama, ali što brži procesor i što više RAM-a je uvek poželjno da bi ti se sezona odigravala brže...
na koliko cd-ova ide fm 2008??
Jedan CD...sve u svemu ~550MB
beky_boy
24.11.2007, 15:48
Zasto nece Aguero nece da dodje u Juventus,mislim da je zbog toga sto je Argentinac ili se varam?
14800
Jamiroquai
24.11.2007, 16:13
Zato sto smes da dovedes samo jednog stranca po sezoni kada igras Italiju. A Aguero nema drzavljanstvo neke zemlje koja je clanica EU.
Samo jednog stranca koji ne igra već u Italiji...Non-EU igrače koji već igraju u nekom italijanskom klubu možeš da dovodiš bez ograničenja...
d_drazic
12.12.2007, 17:09
Da li neko zna u chemu je problem sa ovom igrom? Chini mi se da je nemoguce pobediti. Ja vodim Partizan, imam bas solidan tim i opet, bez obzira na taktiku ponekad pobedim. Znam ja da sam los ali ne bas toliko.
Primetio sam da svi prichaju o nekom patchu. Da li neko zna kolika je velichina tog fajla? I gde dase nabavi?
Jamiroquai
12.12.2007, 18:32
Oko 100 mb-a je veličina fajla, a ima ga na zvaničnom sajtu (sigames).
Red Dragon
13.12.2007, 21:15
Ovaj... ja ovde inace retko zalazim:D, ali kako su uspeli tako da smanje igru u odnosu na prethodnu verziju, pa je samo na 1cd?:confused:
Pa i prethodna verzija(i sve pre nje) je dolazila na jednom CD-u, ali naši alavi pirati prodaju igru na DVD-u iako zauzima manje od jednog CD-a:mad:
Čak sam naleteo na slučaj sa FM06 kada je na DVD-u bio rarovan fajl veličine ~900MB, a kada ga otpakuješ unutra je iso imidž cirka 650MB:boodala:
Pa i prethodna verzija(i sve pre nje) je dolazila na jednom CD-u, ali naši alavi pirati prodaju igru na DVD-u iako zauzima manje od jednog CD-a:mad:
Čak sam naleteo na slučaj sa FM06 kada je na DVD-u bio rarovan fajl veličine ~900MB, a kada ga otpakuješ unutra je iso imidž cirka 650MB:boodala:
Ja sam imao fm06 na 1 DVD,a velicina fajla je bila 750 mb :boodala:
Skinuo sam ovaj 8.0.1 patch, ali nisam ga još instalirao...nego me brine da li on ispravlja ono zakucavanje u 2009. godini, pošto u spisku ispravki to nigde ne piše:confused: Nisam hteo da počnem da igram, ako će da mi se zakuca posle 2 sezone:mad:
Jamiroquai
23.12.2007, 19:43
Skinuo sam ovaj 8.0.1 patch, ali nisam ga još instalirao...nego me brine da li on ispravlja ono zakucavanje u 2009. godini, pošto u spisku ispravki to nigde ne piše:confused: Nisam hteo da počnem da igram, ako će da mi se zakuca posle 2 sezone:mad:
Ispravlja :)
A kao planiras da igras 20 sezona?:to_care:
Jamiroquai
24.12.2007, 16:19
Ja bez patcha nisam ni igrao mnogo pa nisam ni stigao da vidim to zakucavanje u igri. Sada, u ovom save-u sa Realom, prošlo je 6 sezona i sve fino radi :)
Ja sam i bez patcha dogurao do 2013. sa Arsenalom, moj brat je sigurno presao 2009., a imam i druga koji je stigao do 2022. (bio je bez kluba 6-7 sezona :)). To zakucavanje je samo losa aura, koju ste nabacili zbog razbojnistva u proslom zivotu. Jedino sto me zesce nervira je to kada hocu da dovedem mladog igraca (16-17 godina), uvek, ali uvek potpise ugovor sa svojim klubom, ma koliko mu para u ugovoru dao. Taj bug se vuce ko zna otkad, ali je bitno da su oni stavili fancy lica koja stare i koja imaju retardinho(tm) frizure
To zakucavanje je samo losa aura, koju ste nabacili zbog razbojnistva u proslom zivotu.
A oni kojima igra uopste ne radi mora da su bili Hitler u proslom zivotu :D
A oni kojima igra uopste ne radi mora da su bili Hitler u proslom zivotu :D
Ili ispastaju zbog Staljinovih cistki...:D
BTW,moj najveci problem u novom FM je nemogucnost da recimo tokom ucitavanja tekmi(kad igraju repke ili drugi timovi iz lige) prekinem to ucitavanje,koje bi teklo u pozadini,dok se bavim necim drugim na save-u(to je moglo u 07).:confused:
trebaju mi sifre
ako uopste postoje
poz
Geronimo
25.12.2007, 16:03
Ili ispastaju zbog Staljinovih cistki...:D
BTW,moj najveci problem u novom FM je nemogucnost da recimo tokom ucitavanja tekmi(kad igraju repke ili drugi timovi iz lige) prekinem to ucitavanje,koje bi teklo u pozadini,dok se bavim necim drugim na save-u(to je moglo u 07).:confused:
Pih, ti si bio neki dzeparos :D
To je problem svih nas, i veliki korak nazad u serijalu. Ja sam sve igrace trazio i namestao stvari dok su tekle tekme, sad moras da blejis i smaras se dok ucitava to.
Jamiroquai
25.12.2007, 16:16
trebaju mi sifre
ako uopste postoje
poz
Ne postoje.
Ne postoje.
Koji car?Odakle mu ideja da postoje sifre?:rofl:
Doduse postoji izvesan vid varanja,ako se koristi FM Scout...
Jamiroquai
26.12.2007, 15:54
FM Scout, ili neki real-time editor.
Trebao da je da pita, možda postoje lozinke :P
fio.JPG (http://www.sk.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16742&stc=1&d=1199794553)fio1.JPG (http://www.sk.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16743&stc=1&d=1199794586)
Tek sam poceo sa fiorentinom i imam samo 1 poraz od 17 utakmica u ligi a ni jedan u kupu UEFA i kupu Italije:to_care:
Mutu i Pazzini nisu normalni koliko daju golova.
BTW kupio sam Barzaglia i Van Der Vaarta
Viola 1.JPG (http://www.sk.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16778&stc=1&d=1199882614)Viola 2.JPG (http://www.sk.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16779&stc=1&d=1199882649)
U ligi nisam ni jednom restartovao,a u kupu UEFA i kupu Italije po dva,tri puta.
Hteo bi nesto da pitam iskusnije fm igrace : posto krenem sa Zvezdom,i ako budem pravio sve bolje rezultate u Evropi,dal ce veci broj igraca iz inostranstva zeleti da dodje kod mene?I dal ce igraci hteti da duze ostanu u klubu ako redovno igram LS i evropska takmicenja?
Za Evropljane u ranijim verzijama to nije imalo nikakve veze, nisu hteli da dođu Zvezdu pa to ti je...u FM08 već na početku možeš dovesti igrače iz zapadnih zemalja tako da verujem da će uspesi u Evropi imati pozitivan uticaj na kvalitet tih igrača koji će hteti da potpišu ugovore...Ja se sećam da kada sam igrao na FM06 sa Zvezdom, Žigić nikako nije hteo da potpiše produžetak ugovora, da bi ga posle osvajanja kupa UEFA u sezoni 2007/08 produžio na još 4 godine i to za manju platu nego što je zahtevao...
Naravno da ces moci, ali to nije ni malo lak zadatak, potrebno je da reputaciju kluba dignes na 'Continental' nivo i tada bi trebalo da sve tece ok.
Inace u ovom FM-u je puno lakse ostvariti neke bombasticne trensfere, naime moj drugar je u Getefe ili Levante u trecoj sezoni doveo Dzo Kola i Hleba...
A tebi savetujem Matijas Fernandeza, Best Buy.
Jamiroquai
17.1.2008, 16:36
Hteo bi nesto da pitam iskusnije fm igrace : posto krenem sa Zvezdom,i ako budem pravio sve bolje rezultate u Evropi,dal ce veci broj igraca iz inostranstva zeleti da dodje kod mene?I dal ce igraci hteti da duze ostanu u klubu ako redovno igram LS i evropska takmicenja?
Kao što reče Decoy, to je tek od ove verzije moguće. Meni se iskreno ne dopada što npr. Mendieta hoće da dođe i slično. Na prošlim menadžerima, nisu hteli igrači iz Evrope da dođu ni posle 5-6 sezona...
Ja tek pre neki dan provalio tj. rekao mi drug kako se traži dodatni budžet od uprave... Nisam ni znao da ta opcija postoji... :)
E ljudi jel zna neko kako da u igri ucitas database koji si u editoru napravio (ortak oce da cituje)?
Jamiroquai
19.1.2008, 18:34
Ako je editovao staru bazu, onda ucitava sve normalno.
Jel zna neko sta treba da radim kad mi je iza dresa BELA POZADINA,skinuo sam ono default i ubacio ali opet isti!!!!!!!!!!!!!!!! MOlim vas pomozite mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
A šta ti znači to beso:confused:
I ne moraš na dva mesta da postavljaš istu poruku :dedica:
A šta ti znači to beso:confused:
I ne moraš na dva mesta da postavljaš istu poruku :dedica:
Znam da netrebam,ali ovaj problem me bas izludjuje! I bio bih jako zahvalan kad bi mi neko rekao sta treba da radim.
Ljudi,koristim ovaj beta patch 8.01 i imam ogroman problem sa povredama.Konkretno,poceo sam sa zvezdom pre nekoliko dana i u roku mesec dana ingame nisam imao ceo prvi tim(jer su svi pandrknuli).Moje pitanje glasi:dal ovaj full 8.01 patch ispravlja(smanjuje broj povreda) problem sa povredama ili je kao u beta patchu?Ne igra mi se sad cela sezone ponovo samo da bi saznao odgovor...Hvala unapred
Iko moze odgovoriti...?
Ljudi,koristim ovaj beta patch 8.01 i imam ogroman problem sa povredama.Konkretno,poceo sam sa zvezdom pre nekoliko dana i u roku mesec dana ingame nisam imao ceo prvi tim(jer su svi pandrknuli).Moje pitanje glasi:dal ovaj full 8.01 patch ispravlja(smanjuje broj povreda) problem sa povredama ili je kao u beta patchu?Ne igra mi se sad cela sezone ponovo samo da bi saznao odgovor...Hvala unapred
Iko moze odgovoriti...?
Naravno da mogu da ti odgovorim. Kao prvo, zašto koristiš beta patch kada je izašao stable 8.01 patch, a uskoro očekujemo i 8.02? Preporučio bih ti da odmah skineš 8.01 patch i da to lepo instaliraš i počneš ponovo. Što se tiče povreda, ne verujem da je do patcha već do intenziteta treninga. Naravno, nisi nam rekao kako su se te povrede desile (na treningu ili na utakmici). Ne verujem da su sve povrede igrači dobili na treningu, no dobro. Ja na ovom FM-u nisam imao većih problema sa povredama, ali moram da napomenem da su prilikom igranja sa Juventusom moji igrači na jednoj utakmici zaradilo čak 5 (pet) povreda! Neverovatno, ali eto, i to se dešava.
Desilo se, ne ponovilo se.
Viola 1.JPG (http://www.sk.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16778&stc=1&d=1199882614)Viola 2.JPG (http://www.sk.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16779&stc=1&d=1199882649)
U ligi nisam ni jednom restartovao,a u kupu UEFA i kupu Italije po dva,tri puta.
To restartovanje save-ova gubi draž igre koju daje - isto kao kad skidaš tuđu taktiku, no dobro, ako je tebi zanimljivo, keep it that way.
To restartovanje save-ova gubi draž igre koju daje - isto kao kad skidaš tuđu taktiku, no dobro, ako je tebi zanimljivo, keep it that way.
Po cemu je koriscenje tudje taktike varanje?To je svakako veoma korisno manje iskusnim igracima kada se uhodavaju u igru...
Aleksandar1987
30.1.2008, 17:47
Po cemu je koriscenje tudje taktike varanje?To je svakako veoma korisno manje iskusnim igracima kada se uhodavaju u igru...
Pa lakse ce sami nauciti da igraju nego da skidaju neciju taktiku! Ovako skinu taktiku i pocnu malo da dobijaju utakmice i misle da su naucili da igraju! To nije to! Nece dobro savladati menadzer ako prvi put igra i skine tudju taktiku!:ciao:
Ja igram sad sa Lyonom. Nisam baš neki u francuskoj ligi al zato u ligi šampiona sam prvi, u grupi sam sa Chelsea-om, Olympiakosom i Leverkusenom.
Pa lakse ce sami nauciti da igraju nego da skidaju neciju taktiku! Ovako skinu taktiku i pocnu malo da dobijaju utakmice i misle da su naucili da igraju! To nije to! Nece dobro savladati menadzer ako prvi put igra i skine tudju taktiku!:ciao:
Nije taktika sustina igre,ima tu mnogo vaznijih elemenata igre ;)
Ne razumijem zašto bi bilo varanje igranje sa "nečijom" taktikom. Ja isto mislim da to nije važno toliko, evo ja npr. igram često sa nekom self modifikovanom 4-4-2 taktikom:to_care:
Aleksandar1987
1.2.2008, 20:31
Nije taktika sustina igre,ima tu mnogo vaznijih elemenata igre ;)
Slazem se! Nije samo taktika bitna! Ima tu jos dosta dodatnih stvari koje treba znati!:D:ciao:
Ma ja i nemam taktiku,samo podesim ko sutira penale,izvodi slobodnjake,kornere :)
Znam da netrebam,ali ovaj problem me bas izludjuje! I bio bih jako zahvalan kad bi mi neko rekao sta treba da radim.
Samo da kazem da sam resio problem sa dresovima,iako mi niko nije pomogo,sam sam se snasao. ;)
Samo da kazem da sam resio problem sa dresovima,iako mi niko nije pomogo,sam sam se snasao. ;)
E sad, ne bi bilo loše da rešenje podeliš sa nama jer možda će još neko naleteti na sličan problem;)
Neko je ranije pitao da li će biti update za FM08 nakon isteka zimskog transfer roka...
...E pa, evo ga:D
http://files.filefront.com/FMUpdates+FMsweden+010208+V2/;9554075;/fileinfo.html/1/1
Veličina: ~ 68MB
Ovo je neoficijelni update i da bi radio morate imati instaliran 8.0.1 patch
Samo raspakujte arhivu u db folder u okviru FM instalacije...
Uostalom posetite www.fmupdates.co.uk
Hvala za update, ali ću ipak sačekati patch koji bi uskoro trebao da izađe? Čuo sam da će izaći februara, mada nisam siguran..
Slazem se! Nije samo taktika bitna! Ima tu jos dosta dodatnih stvari koje treba znati!:D:ciao:
Trening je po meni najvazniji!
Trening je po meni najvazniji!
Uh, treninge nikada svoje nisam pravio, uvek sam uzimao tuđe sa neta:o
Aleksandar1987
5.2.2008, 21:24
Uh, treninge nikada svoje nisam pravio, uvek sam uzimao tuđe sa neta:o
Meni najvaznije kada krenem novu partiju da napravim trening svoj za seniore i juniore! I taku napucavam skill igracima!:D
Pored taktike i treninga, važna je i komunikacija sa medijima i igračima, a posebnu pažnju morate da obratite na "match prediction" tj. na novinarsko pitanje za predstojeću utakmicu.
Ili komentar pre utakmice...
Izluđuje me kada igračima kažem da od njih očekujem pobedu a oni izgube...
Jamiroquai
5.2.2008, 23:01
To zavisi od više faktora. Reputacije kluba, tj koliko oni mogu da napreduju, od kluba protiv koga igraš, pa preko morala igrača i do njihovih pojedinačnih ocena.
Retko kada svima kažem istu stvar...
Dobri treneri dosta uticu na trening i razvoj mladjanih igraca
Kako da dobijem radnu dozvolu za Branislava Ivanovica Francisco Ochoa,kupim ih ali nemogu nikako da dobiju radnu dozvolu.Ja se zalim alo opet nista (APEAL).Sta da radim?Inace vodim Celzi.
Ili komentar pre utakmice...
Izluđuje me kada igračima kažem da od njih očekujem pobedu a oni izgube...
Pa da, zato uvek praktikuj suprotno ili ne pravi komentar (decline) kada misliš da ne bi trebalo da ga daješ. Veruj mi, pomaže i ekipi a sam odraz toga možeš i da vidiš kako je neki igrač reagovao na komentar!
Kako da dobijem radnu dozvolu za Branislava Ivanovica Francisco Ochoa,kupim ih ali nemogu nikako da dobiju radnu dozvolu.Ja se zalim alo opet nista (APEAL).Sta da radim?Inace vodim Celzi.
Nikako! Na to ti ne možeš da utičeš osim da budeš jako, jako uporan i nadaš se da će dotični igrač u međuvremenu odigrati više reprezentativnih mečeva...u svakom slučaju budi jako, jako uporan i nadaj se najboljem...
To je jedan od razloga zašto ne igram lige na ostrvu:(
Hvala vam na pomoci.Jel ima neki pec sa transferima,koji su sad bili u januaru?I jel postoji nekako ili neki fajl da "varas " sa tim dozvolama da mozes da dovodis koga hoces?
To je jedan od razloga zašto ne igram lige na ostrvu:(
Tu si i u pravu ali sa kim cu da igram ako ne sa Celzijem,pokusao sam da igram Zvezdom ali su me izbacili(2 puta:mad:),i zato samo cu da igram sa celzijem,a npr ako igram sa Milanom jel i za njih treba neka dozvola?
Tu si i u pravu ali sa kim cu da igram ako ne sa Celzijem,pokusao sam da igram Zvezdom ali su me izbacili(2 puta:mad:),i zato samo cu da igram sa celzijem,a npr ako igram sa Milanom jel i za njih treba neka dozvola?
Radne dozvole postoje samo na ostrvu...znači britanske lige...engleska, škotska...za velšku i sev. irsku nisam probao:kreza:
Što se peča tiče, na prethodnoj strani sam dao link (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=459428&postcount=189) za taj, doduše neoficijelni peč...
ako igram sa Milanom jel i za njih treba neka dozvola?
Ne treba ti dozvola,ali imas fore 1 igraca van EU po sezoni :(
Biće patcha krajem februara.
Brate to je stvarno glupo,kad bi neko mogao da nadje neki fajl ili sifru ili tako nesto da mogu da dovodim bracu Ruse,nase da ih malo proguram u Celziju,kao Ivanovica:)
Biće patcha krajem februara.
Ko ce to cekati:o
to se ne odnosi na igrace van eu koji vec igraju u italiji
Mogli smo jedan dan, kad se pojavi ovaj novi patch da se dogovorimo i da nas par krenemo da igramo malo... :) Odigramo jednu sezonu... :)
Mogli smo jedan dan, kad se pojavi ovaj novi patch da se dogovorimo i da nas par krenemo da igramo malo... :) Odigramo jednu sezonu... :)
Ja sam za, možemo i ovih dana da počnemo, ali ja bih sačekao da izađe 8.02 patch pa da isprobamo naše taktike :)
To je ovaj što izlazi krajem februara?
Jel zna neko kako da i gde da ubacim lopte i skinuo sam sa nekog Engleskog sajta da igraci budu 3d ali i to ne znam kako da namestim????????????:confused:
Aleksandar1987
9.2.2008, 22:25
I ja sam za!:D Mogli bi da cepamo malo!:D
To je ovaj što izlazi krajem februara?
Da, 8.02 :)
Jamiroquai
10.2.2008, 15:32
Patch je najavljen za 15. februar ;)
Sve je to lepo ali da li neko kako da i gde da ubacim lopte i skinuo sam sa nekog Engleskog sajta da igraci budu 3d ali i to ne znam kako da namestim????????????:confused:
Jamiroquai
10.2.2008, 22:04
Igrači ne mogu da budu 3D nikako, možeš samo da promeniš ikonice igrača dok se igra tekma. Verovatno imaš uputstvo tamo odakle si skinuo...
Aleksandar1987
10.2.2008, 22:25
Sve je to lepo ali da li neko kako da i gde da ubacim lopte i skinuo sam sa nekog Engleskog sajta da igraci budu 3d ali i to ne znam kako da namestim????????????:confused:
Igraci nisu 3D nego 2D! Nikako ne mogu da budu 3D! Verovatno imas igrace koji nisu kruzici nego imas igrace sa ramenima!:D
Igraci nisu 3D nego 2D! Nikako ne mogu da budu 3D! Verovatno imas igrace koji nisu kruzici nego imas igrace sa ramenima!:D
Jeste sa ramenima su ali ne znam kako da ih namestim,skinuo sam to sa ovog sajta
http://www.fmglive.com/index.php?option=com_remository&Itemid=39&func=startdown&id=93
ali nema nikakvog uputstva gde da stavim i lopte sam takodje skino alin ni to ne znam gde da stavim:mad:
Maksim Gorki
13.2.2008, 23:23
Pozdrav menadzeri...
Da li se nekome desavalo da mu menadzer izbacuje negde u sezoni 2009???
Ja igram sa Zvezdom i samo se izbaguje, izbaci me na desktop, i ona fora da je program zabagovao, i hocu li da saljem report. Masina mi je iz konfigracije samo je dodato jos 512 ram-a. Nije nista do nekompatabilnosti jer mi sve ostale igre rade (Lost Planet, Medival, WC)???
Jel zna neko resenje?
P.S. Isto tako i drugaru izbacuje sa Realom u istoj sezoni...
P.S.2. Database mi je najveca moguca..
Hvala svima
Instaliraj patch 8.0.1 koji ispravlja problem sa zakucavanjem u 2009 godini;)
Aleksandar1987
14.2.2008, 0:00
Jeste sa ramenima su ali ne znam kako da ih namestim,skinuo sam to sa ovog sajta
http://www.fmglive.com/index.php?option=com_remository&Itemid=39&func=startdown&id=93
ali nema nikakvog uputstva gde da stavim i lopte sam takodje skino alin ni to ne znam gde da stavim:mad:
Aj pokusaj ovako:
Udji u folder Sports Interactive! To ti je u My Documents! Kada udjes tu, udji u folder Football Manager 2008 pa u folder matches! E u taj folder otpakuj to sto si skinuo! Javi sta si uradio!:ciao:
Aj pokusaj ovako:
Udji u folder Sports Interactive! To ti je u My Documents! Kada udjes tu, udji u folder Football Manager 2008 pa u folder matches! E u taj folder otpakuj to sto si skinuo! Javi sta si uradio!:ciao:
NECE :mad::mad::mad::mad:
Jamiroquai
14.2.2008, 18:47
Ujutru stiže patch ;)
@Pax90
Za lopte...
My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2008/Graphics/Pitch/Balls
Znači u folderu Graphics treba da napraviš folder Pitch, a zatim u tom folderu, folder Balls u kome ćeš otpakovati lopte koje si skinuo
I ne zaboravio da štikliraš opciju Always reload skin cache ili tako nešto u FM-u...
Izašao 8.02 patch :)
Download: Rapidshare (http://rs326.rapidshare.com/files/91809066/fm2008_802_boxed-pc.rar), torrent (http://torrents.sigames.com:7000/torrents/fm2008_802_boxed-pc.exe.torrent?EC2C5BBC1F32B7830EEA2FFAD4BEAFCA7F0 367EE)
Ovde (http://fm08.footballmanager.net/en/article/101/1820.html) možete pročitati šta ovaj patch ispravlja.
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:
Maksim Gorki
15.2.2008, 0:10
Hvala puno..
Posto sam na dial up-u, znas li mozda velicinu tog fajla?
Hvala jos 1
Pa veličinu fajla možeš da vidiš iako si na dial-upu;)
~91MB
Izdvojio sam nekoliko poruka koje sam pročitao u feedback-u:
Here is my short impressions
2d match improved alot.
Many goals (good or bad?)
My first impressions are that the match engine certainly looks a lot smoother, not played long enough to see how much better it is.
The general match engine seems a bit better in terms of how the game plays out. It does look a lot more like a real football match thats for sure.
Played it for a bit and it seems pretty much the same though. I hammer them into the ground then watch them score with their only shot on goal. Either that or there is about 8 goals a game. I'm still getting constant media garbage after every single game about controversial incidents too. My assistant doesn't seem to do team talks anymore and I can't see any mention of youth development being fixed so I think i'm going to leave FM for a couple of years now.
Link :) (http://community.sigames.com/eve/forums/a/tpc/f/521102691/m/4982039083)
Maksim Gorki
15.2.2008, 18:17
Ok, skinuo kod drugara.
Nego interesuje me jos kakvi sve tipovi postoje kod parent - feeder klubova. Konkretno, igram sa zvezdom i trazim feedera, on me pita kakve hocu:
internacionalni, nacionalni ili komercijalni link. Sada za prva dva znam ali sta je ovaj komercijalni?
Pozdrav
Ok, skinuo kod drugara.
Nego interesuje me jos kakvi sve tipovi postoje kod parent - feeder klubova. Konkretno, igram sa zvezdom i trazim feedera, on me pita kakve hocu:
internacionalni, nacionalni ili komercijalni link. Sada za prva dva znam ali sta je ovaj komercijalni?
Pozdrav
Ne znam, izgleda da se to pojavljuje u 8.02 patch-u, možda klub od kojih ćeš da imaš neke koristi, ali ne verujem..
Jel` može FM da se igra u widescreen rezolucijama ili je zakucan u 1024x768?
Mislim da može, samo deaktiviraj opciju "Full Screen" i maksimizuj prozor.
Odzvonilo pirateriji je naslov koji sam video na FMSerbia, a evo i teksta:
Vec sa ovom verzijom menadzera tj njegovih patchova SI je poceo da primenjuje svoju strategiju borbe protiv piraterije. Na zalost zbog nase kupovne (ne)moci mi smo jedna od zajednica koja ce najvise biti pogodjena ovime. Necu ulaziti u tehnicke detalje kako i sta SI radi jer je to naravno poslovna tajna SI games-a, ali ono sto nas potrosace zanima je sledece...
Mnogi bagovi na koje se zali vecina igraca su upravo namerno ostavljeni i toga ce biti sve vise, ti bagovi su sastavni deo ME, taj deo igre ne mozemo editovati, a oni su se pobrinuli da se pach ne inplementira isto na legalnu verziju i onu krekovanu. To ce tek biti izrazeno na FM09, onaj ko bude zeleo realnu igru bice primoran da kupi originalnu, daleko od toga da krekovane verzije nece raditi, ali igra svakako nece biti ista.
Nama ostaje da smislimo neki nacin da se prilagodimo ovome, vremena imamo do izlaska nove verzije FM-a.
Diskusija (http://www.fm-serbia.net/forum/showthread.php?p=537806#post537806)
Moje mišljenje o ovome: Mislim da samo žele da nas uplaše, i da će se uvek naći neki način za razbijanje zaštite. Da, ja koristim piratsku verziju FM-a, kao i svi ostali.
Jamiroquai
20.2.2008, 21:06
Ne znam koliko je tu do zaštite...Izgleda da se radi o nečemu drugom o čemu se neće govoriti u skorije vreme...
Mislim da može, samo deaktiviraj opciju "Full Screen" i maksimizuj prozor.
Neće ovako :( Prebaci na kratko u prozor i odmah se vrati u full screen.
Neće ovako :( Prebaci na kratko u prozor i odmah se vrati u full screen.
A jel si editovao Target u Properties-u shortcut-a Football Managera 2008? Desni klik na shortcut pa properties i u Target dodaj -small_screen -windowed, na primer:
"C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2008\fm.exe" -small_screen -windowed
Znaci ovaj FM08 je toliko tezak da je to strasno:mad:
Vec sam igrao 3 puta sa Chelsea i 4 puta sa Zvezdom,i kad mi istekne rok odma me izbace!A sad zadnji put sam sa Chelsea(u toku od 2 sezone)osvojio 1 premijer ligu,comuniti shild(tako se nekako pise:confused:),FA kup!Stvarno nije to normalno.FM07 je bio bas lak i sto se tice toga uopste nisu bili zahtevni za tolkim osvajanjem!
Jamiroquai
21.2.2008, 14:35
Po meni sve zavisi od pristupa igri. Tj odabiru ekipe, pripremnom roku, pre season tekmama, podešavanju treninga, isprobavanje taktike u više varijacija i slično...
Oduzima dosta vremena, ali to najviše volim :)
Ljudi ,sad ne bi da ispadnem lencuga,i znam ''Google is your friend'' al dal bi mi neko mogao dati link kvalitetnog mega-packa za football manager 2008 ( znaci da ima puno dresova,facepackova itd...).Trazio sam dosta medjutim nista....(makar nista kvalitetno) . Velicina do 1.5 gb max ...Hvala unapred i sorry :(
Znaci ovaj FM08 je toliko tezak da je to strasno:mad:
Vec sam igrao 3 puta sa Chelsea i 4 puta sa Zvezdom,i kad mi istekne rok odma me izbace!A sad zadnji put sam sa Chelsea(u toku od 2 sezone)osvojio 1 premijer ligu,comuniti shild(tako se nekako pise:confused:),FA kup!Stvarno nije to normalno.FM07 je bio bas lak i sto se tice toga uopste nisu bili zahtevni za tolkim osvajanjem!
Nije težak, čini ti se. Potrebno je samo mnogo truda, a i trebaš da koristiš malo mozak i da "studiraš" protivničku taktiku, tj. sam AI. Evo, trenutno pikam sa Crvenom Zvezdom i čitao sam da treba prodati one igrače zato što ne daju golove - nije tačno, evo ja nisam nikog prodao i ušao sam u LŠ (prošao sam Pobedu i Benfiku tokom kvalifikacija) sa trenutnim igračima. Kao što i sam Jamiroquai kaže, oduzima mnogo vremena, ali isprobavanjem, menjanjem i testiranjem dobićeš rešenje i shvatićeš kako funkcioniše FM: D
BTW, upravo sam video da je izašao drugi build za 8.02 patch (Build 118048, m.e.665) i možete ga skinuti ovde. (http://rapidshare.com/files/93562173/fm2008_802_boxed-pc.rar)
Ljudi ,sad ne bi da ispadnem lencuga,i znam ''Google is your friend'' al dal bi mi neko mogao dati link kvalitetnog mega-packa za football manager 2008 ( znaci da ima puno dresova,facepackova itd...).Trazio sam dosta medjutim nista....(makar nista kvalitetno) . Velicina do 1.5 gb max ...Hvala unapred i sorry :(
To i ja tražim jer znam da je takav file postojao za FM 2007. Imaš ovde (http://www.fm-serbia.net/) nekoliko facepakova, ne znam da li će ti pomoći.
Kod ortaka sam video da je igra na wide-u ali nemam pojma sta i kako (a on jos manje). :( Moze sigurno, to da znas.
Kod ortaka sam video da je igra na wide-u ali nemam pojma sta i kako (a on jos manje). :( Moze sigurno, to da znas.
Već sam mu dao odgovor, pogledaj i ti ako ti treba :)
Već sam mu dao odgovor, pogledaj i ti ako ti treba :)
Ne videh, bice prosledjeno. ;)
Znam da OFK - Beograd i nije neki tim ali ipak treba uspeti ovo!!Pogledajte preokret!Prvo poluvreme sam izbacio ceo drugi tim ( prvi tim se odmara za 3 kolo kvalifikacija za LS) i paf.Drugo poluvreme potpuno promenio taktiku i 3 igraca i gledajte rezultat!!!!Hehe ne mogu da verujem!!
http://img86.imageshack.us/img86/1072/96632508la1.th.jpg (http://img86.imageshack.us/my.php?image=96632508la1.jpg)
Znam da OFK - Beograd i nije neki tim ali ipak treba uspeti ovo!!Pogledajte preokret!Prvo poluvreme sam izbacio ceo drugi tim ( prvi tim se odmara za 3 kolo kvalifikacija za LS) i paf.Drugo poluvreme potpuno promenio taktiku i 3 igraca i gledajte rezultat!!!!Hehe ne mogu da verujem!!
http://img86.imageshack.us/img86/1072/96632508la1.th.jpg (http://img86.imageshack.us/my.php?image=96632508la1.jpg)
U takvim slučajevima moraš da gledaš protivnički AI; verovatno je igrao sa 4 napadača. Tada, i ti moraš da promeniš taktiku, povlačiš jednog FC-a, dva DMC-a, stavljaš jednog AMC-a, kod svih igrača isključiš forward runs a team instructions bi trebao ovako da bude:
Mentality: Ultra Defensive; Time Wasting: Often; Tempo: Slow; Width: Narrow sa Hard Tacklingom i Counter Attacking.
oba poluvremena je igrao klasicno 4-4-2 formacijom.10 minuta pre kraja je krenuo 4-2-4 (ocito je zeleo pobedu...hehe) pa sam to iskoristio.
Maksim Gorki
7.3.2008, 2:58
Imam jos par pitanja:
Kako da povecam reputaciju kluba. Znaci, igram sa Zvezdom, i kada odem na informations, pise mi da je reputacija nacionalna. A sada interesuje me kako to je r je sezona 2013-2014 a ja sam konstantno u ligi sampiona? Na listi sam oko 40-tog mesta (lista svih klubova sa koeficijentima. Takodje, Zvezda je procenjena na oko 90 miliona evra.
I jos jedna stvar: Na pocetku kada sam dodavao u database listu svih igraca 1 zemlje dodao sam kamerun (greskom). Interesuje me mogu li sada naknadno da to dodam???
Hvala
Na pocetku kada sam dodavao u database listu svih igraca 1 zemlje dodao sam kamerun (greskom). Interesuje me mogu li sada naknadno da to dodam???
Mislim da ne možeš! Sa databaseom je moguće zezati se samo dok kreiraš igru. Zato se noviji patchevi ne odnose na igre započete pre njihove instalacije.
Jamiroquai
7.3.2008, 13:36
U pravu je Decoy, ne možeš.
cao ljudi.....imam par pitanja za vas...jel neko od vas uspeo da napuca budzet nenormalno,jer sam ja sa partizanom skroz poludeo,u prvoj sezoni sam zaradio 20-ak miliona,u drugo 86, a na polovini 3ce 37,a na skoro svakom igracu nemam ispod 30% od sledece prodaje ???onda,jeste li izvalili uopste koliko partizan ima dobar podmladak i koliko slovenci imaju perverznih igraca(pogotovo mladih)??i da koji su vam najveci uspesi sa nasim klubovima i u kojim sezonama ???
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.