Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Football Manager 2008

Strane : 1 [2]

vladale
8.3.2008, 17:38
cao ljudi.....imam par pitanja za vas...jel neko od vas uspeo da napuca budzet nenormalno,jer sam ja sa partizanom skroz poludeo,u prvoj sezoni sam zaradio 20-ak miliona,u drugo 86, a na polovini 3ce 37,a na skoro svakom igracu nemam ispod 30% od sledece prodaje ???onda,jeste li izvalili uopste koliko partizan ima dobar podmladak i koliko slovenci imaju perverznih igraca(pogotovo mladih)??i da koji su vam najveci uspesi sa nasim klubovima i u kojim sezonama ???

Znam. Problem sa finansijama ni u ovoj verziji nije rešen, a katastrofalno je urađen u 8.02 patchu. Primer, kupim nekog igrača za 35k a prodam ga za 2-3 miliona. Što se tiče klubova u našoj ligi igram sa Zvezdom, u prvoj sezoni sam ispao odmah iz LŠ-a od Liverpula (2:1 tamo, 1:2 u Beogradu) a i u Kupu Uefa od AZ-a (ne sećam se rezultata). Osvojio sam ligu, a u kupu sam ispao od Partizana. U drugoj sezoni, koju trenutno igram, ušao sam u LŠ, prvi sam na tabeli zajedno sa Javorom (Partizan je 7 :S). U LŠ nisamzadovoljan jer sam sve tri utakmice koje sam do sada odigrao sa Sportingom, Juventusom i Valensijom izgubio 1:3 iako sam do prvih 60-70 minuta vodio i pravio šanse. Naravno, imam i dalje šanse za prolaz, ali pokušaću da obezbedim treće mesto i da uđem u Kup Uefa. Najveći problem imam sa DC-ovima i taj problem planiram da rešim u letnjem prelaznom roku kada ću ih kupiti i poboljšati odbranu. Cilj u trećoj sezoni mi je da prezimim u Evropskim takmičenjima i da odbranim duplu krunu - koju planiram da osvojim u drugoj sezoni. Videćemo, obaveštavaću Vas ukoliko ima interesovanja.

DeCoy
8.3.2008, 19:03
@vladale

Jel` možeš svoj tim da ispišeš, živo me interesuje :n_klanja:

vladale
8.3.2008, 21:24
Naravno da mogu.

GK - Ivan Randjelović/Mustafa Amerzine
DC - Milan Kopić/Bojan Miladinović
DC - Gueye/Đorđe Tutorić
DR - Dušan Basta
DL - Dušan Anđelković/Grzegorz Bronowicki
DMC - Đorđe Ivelja/Segundo Castillo
MC - Dejan Milovanović/Wellington
ML - Milijaš
MR - Koroman
FC - Ranko Despotović
FC - Hernan Barcos/Đorđe Ivelja

Jamiroquai
8.3.2008, 21:31
Ja nikako da se nakanim da krenem da igram sa Zvezdom, uvek neki LLM pikam :(

zevs8686
9.3.2008, 12:45
@vladale
ako ti treba dc,imas argentinca bianchi arce se zove u 3coj sezoni ima 21 godinu i kida,cena mu je oko 2-3 miliona....

nego jel vam se desava da preterate sa dovodjenjem igraca???meni svaki put jednostavno ne mogu da odolim a da ne dovedem igraca koji mi se svidja:):)
tako ispada da u svakoj sezoni dovedem barem 15-20 igraca:boodala:a prodam duplo vise:Di to za bruka kintu+% od sledeceg transfera.....sto puta sam rekao da necu,i nema da fali svaki put se zeznem...inace politika mi je da vracam proverene partizanove igrace gde ne pitam za kintu:)duljaja sam platio 12miliona evra,vukica 5,ilieva sam vratio na free,babovica sam platio 5,ivica sam vratio kao coucha posto se penzionisao u 3coj sezoni.....jedino me sasa ilic zeza,kad sam mogao da ga dovedem na free,trazio mi 35000 platu,naravno nisam hteo da mu dam i on potpisao novi ugovor sa salzburgo i sada traze 5 miliona:boodala:smor.....jos kad bi vrati i simona bilo bi extra:)

Leonida
12.3.2008, 19:24
Jel igrao neko sa patchom 8.02?Jel makar smanjuje broj povreda?

Antony Kidis
12.3.2008, 20:01

Ja instalirao taj patch kad ono trazi CD a ja ga izgubio. I sad ne umem da obrisem patch i ne mogu da igram igru. Jel se jos kod koga to desavalo? :mad:

Jamiroquai
14.3.2008, 16:53
Izgubio si originalni cd FM-a ?

Ja u poslednje vreme pikam neki FM, pa očekujte slike ;)

Jamiroquai
14.3.2008, 20:10
Pošto sam i prošli FM igrao sa Ketteringom, krenuo sam i ovaj :) Mada, bili su daleko jači na prošlom...Dobio sam kao neki bezveze budžet i veoma loš igrački kadar. A još žele da budem prvi u ligi :D

Odmah sam našao parent klub, Lester. Posle dva dana dobio dva odlična pojačanja (Joe Magunda i Billy McKay), pozajmio sam još Hellingsa na 3 meseca pa sam već zakrpio tri rupe. Kupio desnog beka, za nekih 10k (najskuplje pojačanje), dok sam levog našao u slobodnim igračima. Potpisao sam još par igrača, čisto da mogu da ih rotiram u kup utakmicama kako bih izbegao umaranje prvotimaca. Još tražim golmana :)

Evo tabele na polusezoni :

http://img2.imagetitan.com/img2/small/10/10_tabela234.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=10_tabela234.jpg)

Iskreno, nisam zadovoljan...jer znam da sam mogao dosta bolje, tj mogao sam da se odlepim na 10 bodova, ali sam primao neke nebulozne golove u poslednjim minutima :a_whistli
Uglavnom, nadam se da ću uspeti da zadržim prvo mesto do kraja sezone :)

Edit :

Završio sam sezonu. Veeeeoma napeto je bilo :)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/10/10_tabela2.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=10_tabela2.jpg)

Southport je vezao više od 10 pobeda, dok sam ja primao golove iz slobodnjaka u poslednjim trenucima. Zamalo sam odlepio...

Sreća pa mi je žreb za Promociju bio povoljan. Očekivao sam da ću lako protiv Nuneatona, a fino sam se ispresecao kod penala :)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/10/10_prvatekma.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=10_prvatekma.jpg)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/10/10_drugatekma.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=10_drugatekma.jpg)

I onda u Finalu, veoma lako protiv Hinckleya, iako sam očekivao težak posao pošto sam igrao u gostima...

http://img2.imagetitan.com/img2/small/10/10_finale.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=10_finale.jpg)

Očekivana promocija u viši rang, a navijači sve duguju McKey-u :) Lester mi je ostao Parent klub, nekako ne mogu da se odvojim od ovih pozajmljenih igrača. Za samo jednu sezonu, postali su srce ekipe, i zato će i ove sezone igrati kod mene :aplauz:

Nadam se sigurnom mestu u sredini tabele. Očekujte nastavak za par sati :D

vladale
15.3.2008, 1:35

Smanjuje.

Jamiroquai
17.3.2008, 3:35
Evo mene opet :)

Odigrao sam i drugu sezonu, završio na 7. mestu čini mi se. Iako sam mislio da ću biti negde od 10. do 15. mesta...Tri boda mi je falilo da uđem u baraž...Ovako, nadam se da ću u novoj sezoni uspeti :)

Vade me pozajmljeni igrači dosta, budžet nemam jer dugujem nekih 100k. Ray Parlour i Mustapha Hadji su igrali dosta u drugoj sezoni. Parlouru sam i produžio ugovor dok Hadji nije zadovoljio partijama...

Ako treba neka slika, vi tražite. :)

zevs8686
20.3.2008, 14:01
ljudi jel neko od vas igrao sa bilo kojom reprezentacijom??? posto sam ja uzeo da vodim srbiju(da izlecim komplekse stvarnosti :D)kad gle cuda,naime uspeo sam da se plasiram sa repkom na euro,ali tamo su reprezentacije tipa:montenegro,san marino,malta,faroe islands i sve ostale boranije koje se nisu plasirale!!!cak nema ni domacina(u ovom slucaju 2 austria i swica),a ispod lepo pise u qualifiers-ima da su sve repke koje su se normalno plasirale+2 domacina!!!znaci kakva glupost...sad nemam pojma sta ce se desiti,ako izguram do datuma kada pocinje euro...totalno konfuzno,help me plz???

MilosTintor
20.3.2008, 14:51
ljudi jel neko od vas igrao sa bilo kojom reprezentacijom??? posto sam ja uzeo da vodim srbiju(da izlecim komplekse stvarnosti :D)kad gle cuda,naime uspeo sam da se plasiram sa repkom na euro,ali tamo su reprezentacije tipa:montenegro,san marino,malta,faroe islands i sve ostale boranije koje se nisu plasirale!!!cak nema ni domacina(u ovom slucaju 2 austria i swica),a ispod lepo pise u qualifiers-ima da su sve repke koje su se normalno plasirale+2 domacina!!!znaci kakva glupost...sad nemam pojma sta ce se desiti,ako izguram do datuma kada pocinje euro...totalno konfuzno,help me plz???

ja sam dobio posao ali nisam krenuo sa njom nego sa zvezdom pa kad su odpustili ovog spanca ja sam uskocio i morao sam da obedim sve do kraja kvalifikacija posto je zasro posao skroz i plasirao sam se :D evo sad sam hteo da okacim neke slike ali mi uvek ispadnu vece za jedno 35 kb (KAKO TO DA IKAKO SMANJIM) da se vidi kako se vodi i klub i reprezentacija!!! A to inace verovatno nisu utakmice koje ces da igras na Euro-u nego prijateljske!? Neznam kako ti se taj problem pojavio ali meni radi sve lepo!Nijedan problem sa menadzerom nisam dosada imao:rolleyes:!

DeCoy
20.3.2008, 15:53
Slike nemoj da kačiš direktno na forum, nego idi na imageshack.us i tamo uploaduj slike sa tvog kompa, a onda u svojoj poruci ovde iskopiraj ceo link tamo gde ti piše Thumbnail for forums (1)!

Ja igram paralelno sa Olympiakosom i sa reprezentacijom Obale Slonovače gde sam ubedljivo prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi za SP 2010 u J. Africi...

vladale
20.3.2008, 16:11

Hehe, imaš piratsku verziju FM-a i nisi jedini koji je imao te bugove. To su programeri iz SIGames-a namerno ubacili da bi sprečili dalju pirateriju. Biće takvih "bagova" i u narednim verzijama, ali kod pirata. :ciao:

Renche
20.3.2008, 21:39
Ja imam verziju 8.0.2, ali problem sa povredama jos uvek nije resen. Svaku prokletu utakmicu neko dobije laksu odnosno tezu povredu. Muka mi je vise od povreda. Osim toga, jel mi neko moze reci sta je ispravljeno tim patchevima (8.0.1 i 8.0.2)?
Unapred hvala

Leonida
20.3.2008, 22:24

Instaliraj patch 8.02 i to se nece pojaviti,makar kod mene nije :)

E da,i ja imam pitanje u vezi povreda...Kako mogu da ih smanjim :) . Trening intenzitet na lov,svi uvek odmorni i raspolozeni (moral) doveo najbolje trenere koje mogu u Zvezdu ali i dalje redovno 1-2 povrede na SVAKOJ UTAKMICI...

zevs8686
21.3.2008, 18:26
hvala svima za help,nego ja skinuh patch i sta sada?:Dvi verovatno znate,da ne bih zeznuo slucajno instalaciju i da moram ponovo da instaliram:mad:sto se tice povreda ja ih nemam bas svaku tekmu,ali ona mi se desi u najgorem mogucem trenutku i primetio sam da se uvek desavaju grupi igraca
primer:najbolji dc i jedna zamena za njega,ili amc i zamena i tako...retko kad mi se desi da da to bude npr:2 nebitna igraca bez kojih mogu lako i tako dalje...i obavezno mi se desava da ako imam recimo 30 igraca koje rotiram da imam bar 4-7 povredjenih igraca i tako se to vrti u krug,iako mi je trening na medium za sve grupe(posto pravim za svaku grupu igraca odvojen trening tipa DM AMC bekovi golmani spicevi i DC) i jel zna neko koja je razlika izmedju fizia koji ima ocenu za fizioterapeuta 1 i 20???posto mi ti sa 20 ne pomazu da se smanji duzina povrede...i koja je svrha da ih imas vise od 1-og:D

DeCoy
21.3.2008, 20:50
Kako šta sad?

Pa pokreni ga, on će sam sve da uradi, da nađe gde je instaliran FM08 i automatski da apdejtuje sve potrebna fajlove...

Ali pazi, patch se ne odnosi na igre koje si započeo pre njegove instalacije. Imaće efekta samo na one koje kreiraš posle, tj. gde na početku izabereš 8.0.2 database...

Ne znam stvarno zašto se žalite na povrede, ja ni sa vanillom nisam imao problema:confused: Jedino što me nervira je nespremnost pojedinih igrača. Kad startujem sa Zvezdom svi se bre vuku, čak i igrači koje dovedem...isto tako kad sam započeo sa Minhenom 1860 u 2. Bundesligi... Međutim, u Zenitu i Olympiakosu uopšte nisam imao takvih problema...igrači vrlo brzo steknu potreban fitness, a uvek za sve igre koristim iste treninge...

Jamiroquai
21.3.2008, 21:30
Ja igram paralelno sa Olympiakosom i sa reprezentacijom Obale Slonovače gde sam ubedljivo prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi za SP 2010 u J. Africi...

Jel možeš da ispišeš postavu u Oly-u ? :kreza:

DeCoy
21.3.2008, 22:20
Jel možeš da ispišeš postavu u Oly-u ? :kreza:

Imaš ovde (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=482303&postcount=1098) sumarum prve sezone...

Započeo drugu, pa malo batalio i pokušao da istu taktiku primenim u Zvezdi, ali bez mnogo uspeha:o

Jamiroquai
21.3.2008, 22:23
Stancu - Mazilu

Fino :)

Jamiroquai
21.3.2008, 22:37
Evo jednog mog pulena :) Najvredniji igrač u ekipi (ako zanemarimo pozajmljene igrače) :

http://img2.imagetitan.com/img2/small/11/11_hanson.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=11_hanson.jpg)

Nadam se da ću ga fino prodati, čim potpiše pro ugovor.

Spojite mi ovo sa prethodnim postom :to_care:

zevs8686
23.3.2008, 12:28
Evo jednog mog pulena :) Najvredniji igrač u ekipi (ako zanemarimo pozajmljene igrače) :

http://img2.imagetitan.com/img2/small/11/11_hanson.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=11_hanson.jpg)

Nadam se da ću ga fino prodati, čim potpiše pro ugovor.

Spojite mi ovo sa prethodnim postom :to_care:

koji si ti car:D a sto igras sa keteringom,mislim odakle ti volje i snage?ja pokusao u proslom menadzeru sa akringtonom...i odustao,jednostavno nisam imao volje vise da igram,plasirao se u visi rang i ostao 2 sezone u istom i batalio...sad sam krenuo sa QPR,tek poceo...imaju veoma jadnu ekipu,ali veoma dobar budzet 6.8 miliona eura:Dtako da sam doveo 21 igraca:Di prodao 6 bespotrebnih i sad imam sanse da se plasiram u premier...iako mi je predvidjanje da cu biti 18...

Jamiroquai
23.3.2008, 13:20
Ma ćuti, pogubih živce...al' se borim i dalje :)

Nekako mi je ovo mnogo veći izazov nego da igram npr. drugu ligu sa nekim prosečnim klubom :D

zevs8686
25.3.2008, 12:37
evo moje ekipe:
kada igram kuci
GK Jose Francisco Molina
RB Zesh Rehman(Sorin Radoi) CB Marko Kriznik CB Michael Manciene LB Matej Mlakar
DM Benson Mhlongo(Seyfo Soley)
MC Nejs Pecnik MC Rok Kronaveter
AMC Krizstian Lizstes(Nikolay Dimitrov)
ST Dimitar Makriev ST Damir Pekic(Nardielo)
kratki pasevi,spor tempo, duboka odbrana i na kontre...time wasting rarely...closing down often...
gde mi je Makriev Target man,lopte na glavu Pekic striker...AMC mi je uvek playmaker...inace RB mi uvek igra kao CB po podesavanju...
inace svi napadacki vezni imaju i cros ball na mixed...

a kada igram u gostima:
GK Jose Francisco Molina
RB Zesh Rehman CB Marko Kriznik CB Michael Manciene LB Matej Mlakar
DM Benson Mhlongo
MC Nejs Pecnik MC Rok Kronaveter
AML Nikolay Dimitrov AMR Gabriel Torje(Lizstes)
i target man Dimitar Makriev
za sad mi ide odlicno, prvi sam u championshipu a predvidjanja su bila da cu biti 18-ti...

lokio
6.4.2008, 12:32
pozzzz.svima:alealeee:.šta da uradim kad skinem s interneta patch8.0.2?da li kad se patch instalira može igrati i nakon 2009 godine. i koje su još prednosti patcha. unaprjed hvala:

Željko
6.4.2008, 12:35
Pa ubaci CD... :) Disk koji ubaciš ne mora biti original...

DeCoy
6.4.2008, 12:38
...i koje su još prednosti patcha...

Za to pogledaj ovde (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=466311&postcount=224)

lokio
6.4.2008, 17:11
ako igrate s manjim klubom možete dovest nicollasa millana koji kad kreneš igrat ima samo 15 godina a bude zbilja fenomenalan. ja sam ga doveo u juve, al hoće doć i u manje klubove. s 17 godina zabio mi je u sezoni 18 golova u svim takmićenjima. od još nekih mlađih igraća dobar je billy sharp iz shefielda kojeg sam doveo u manchester i pokazo se kao fenomenalno rješenje za uvijek ozljeđenog sahu. naravno ulazio je s klupe.

lokio
6.4.2008, 21:09
Ja instalirao taj patch kad ono trazi CD a ja ga izgubio. I sad ne umem da obrisem patch i ne mogu da igram igru. Jel se jos kod koga to desavalo? :mad:
kod mene je isto. i ja sam dao nekom cd i sad ne znam šta ću,nigdje nemogu da nađam manager

lokio
8.4.2008, 23:07
da li se na ovom menađeru mogu kupovat dionice kluba????

MilosTintor
8.4.2008, 23:09
da li se na ovom menađeru mogu kupovat dionice kluba????

Ne, ne mogu!

GagiPappa
9.4.2008, 13:03
Koliko je postavka igraca i sama taktika bitna u ovom menadzeru? Pored ovoga imam jos nekoliko nedoumica sto se igre tice. Nime, vodim Newcastle, prvu sezonu sam zavrsio na 9. mestu, drugu na 6., trecu na 5. i to jedva. Imam maniju dovodjenja igraca pa ih dovedem po desetak i vise po sezoni.
Ovako mi izgleda ekipa odprilike:
GK Given, DR Faye DC Breno DC Andreassen DL T.Vermaleanen (nesto tako se pise, iz Ajaksa), ML N'Zogbia MC Diego MC Joao Moutinho MR Smith (Torje) AMC L.Jimenez FC Martins. Tu su jos Pedretti, Banega, Taarabt (koji vremenom postaje wonderkid ukoliko mu dajete sansu i slobodu igre), Jovetic, Gabriel (Brazilac, lud igrac), Jeremy Menez...
Po meni skroz OK ekipa. E sad, u drugoj sezoni mi se desi da od 21 utakmice u svim takmicenjima moja ekipa odigra 19 neresenih?!? Menjao sam sastav, igrao ofanzivno, defanzivno, ne vredi. Dodavanja malo na short, pa na long (ne valja bas cesto menjati). Gledajuci statistiku meca uvek sam nadjacao protivnika, posed lopte UVEK oko 60% i suteva u okvir gola koliko oces, a protivnicki golmani nikada nemaju ocenu ispod 8. :mad: Najvise problema mi zadaju ekipe koje igraju sa jednim spicem (sto mi je nelogicno) iako stavim flastera na njega a ovom drugom stavim zonal marking da nedodje do konfuzije pri preuzimanju.
U vezi onog pitanja sa pocetka. Trenutno sam 12., igram kuci sa Totenhemom koji je 5. a deli nas 3 boda (da, 3 boda). Namerno sam sacuvo pre tekme sto stvarno nikada ne radim reko bas da vidim kako ce se odvijati situacija. Verujte mi na rec, ucitavao sam iznova 15 puta i UVEK ista prica, oni postizu gol do 10. minuta i ili ostane tako ili daju jos jedan na kraju. Ali UVEK!!! Menjao sam formaciju, igrace, sa jednim spicem, pa dva, pa sa krilima, pa bez
ali ne vredi. Onda sam se zapitao da li igra obradi utakmicu i pre nego je pocnem? Jer da nije tako, barem NESTO bi bilo drugacije.
Inace, igram sa verzijom 8.0.2., pre ovoga menadzera igrao sam Championship manager 01/02 sa update-ovanim podacima vec nekih 6 godina tako da nisam bez iskustva. Da li se i vama nesto slicno desavalo, jel ovo neki bag ili sta?

DeCoy
9.4.2008, 13:19
Definitivno ne sračunava rezultat pre početka utakmice!

Mislim da sam u 2006-ici baš vršio eksperimente pa sam 10 puta ponavljao istu utakmicu sa istim timom i istom taktikom. Pošto sam ja bio favorit u meču bilo je 7 mojih pobeda i 3 nerešena rezultata. Tad sam primetio da kad kompjuter igra bunker (što je u tom slučaju radio) i kada mu daš gol u prvom poluvremenu, on se otvori, njegovi igrači postaju nervozni i često se tada utakmica završi sa još 2-3 gola u njegovoj mreži. U slučaju da gol padne u drugom poluvremenu rezultat obično ostane 1:0. Tako da konačni rezultat itekako zavisi razvoja situacije na terenu u toku utakmice...

Nisam igrao na 8.0.2 ali do sada nikada ni u jednom izdanju FM-a nisam naišao na to što ti pričaš:confused:

GagiPappa
9.4.2008, 14:11
Definitivno ne sračunava rezultat pre početka utakmice!

Mislim da sam u 2006-ici baš vršio eksperimente pa sam 10 puta ponavljao istu utakmicu sa istim timom i istom taktikom. Pošto sam ja bio favorit u meču bilo je 7 mojih pobeda i 3 nerešena rezultata. Tad sam primetio da kad kompjuter igra bunker (što je u tom slučaju radio) i kada mu daš gol u prvom poluvremenu, on se otvori, njegovi igrači postaju nervozni i često se tada utakmica završi sa još 2-3 gola u njegovoj mreži. U slučaju da gol padne u drugom poluvremenu rezultat obično ostane 1:0. Tako da konačni rezultat itekako zavisi razvoja situacije na terenu u toku utakmice...

Nisam igrao na 8.0.2 ali do sada nikada ni u jednom izdanju FM-a nisam naišao na to što ti pričaš:confused:
nisam igrao predhodna izdanja tako da ne mogu da pricam o tome, mislio sam konkretno na 08. Po postovima sam i ja zakljucio da niko od tu prisutnih nije imao ovakav porblem ili bar nisu pricali o tome smatrajuci da je po nekoj cudnoj logici to normalno. Razmisljao sam da odustanem od Newcastla al mi iskreno zao pa reko da vidim da nema neka "zackoljica". Jednostavno nekako mi je najlogicnije da mi je igra obradila tekmu i pre pocetka, kao da ima neku vec spremnu "semu". Neznam sto mi nisu zabili 5,6 golova kada sam u jednom od tih ponavljanja stavio dva DC, dva wingera, dva MC i cetiri FW nego mi i u tom slucaju daju 1-2 gola kao i kada igram najstrasniju bunkericu. I to obavezno prvi gol u razmaku od 1.-10. minuta?

MilosTintor
10.4.2008, 19:55
ljudi pokusavam da stavim logoe iz srbije ali imam problemcic nemogu da nadjem folder gde da ih stavim ako neko moze da mi posalje (ono C:\Program Files \ Sports Interactive\Football Menager 2008 i i sta dalje ??? Koji folder? Nemogu da ga nadjem a znam da ima posto sam jednom kopirao zastavice odatle :()!??Please prekopirajte pa mi posaljite !:paranoia:

Antony Kidis
10.4.2008, 19:58
C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008

MilosTintor
10.4.2008, 20:02
C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008
hvala! ali nije tu:(! U svakom slucaju hvala na pomoci!

DeCoy
10.4.2008, 20:16
@MilosTintor

Evo objašnjenja kako se postavljaju grafički dodaci (kits, logos i slično) u FM2008...

Installing Graphics, everything except Skins
Got to My DocumentsSports InteractiveFootball Manager 2008 and create the following folders:

1) Create a folder and call it "graphics"
2) Inside the folder called graphics, create four folders entitled "logos", "kits", "facepacks" and "backgrounds".
3) After you've downloaded a graphic pack it will generally be either a ".rar" or a ".zip" you will need to extract this file into the relevant folder (e.g: if its facepacks you've downloaded extract it to the facepacks folder)
4) Go into FM, load up your save game, go to preferences and click the "display and sound" tab.
5) First off, the box "use skin cache" should be ticked, untick it now.
6) Secondly, the box "always reload skin on confirm" should be unticked, tick it.
7) Confirm your changes to the settings and wait for it to load, this could take a few minutes if you're adding a lot of graphics.
8) Your new graphics should now be appearing, go back into the preferences screen and the display and sound tab, and undo what you just did, by ticking the "use skin cache" box and unticking the "always reload skin on confirm" box.

Installing FM2008 Skins
Installing FM2008 Skins is even easier than other graphics, Sports Interactive have very kindly created a 'skins' folder in "My DocumentsSports InteractiveFootball Manager 2008" ready for you, so just extract a skin you've downloaded into that folder and then go to the 'display and sound' tab in preferences and use the drop down box to select which skin you wish to use.

MilosTintor
10.4.2008, 21:03
To je! hvala Majstore DeCoy! :tapsh::tapsh::tapsh: Nema ovde ako ne saznas neces nigde!:kreza:

lokio
10.4.2008, 22:55
instaliro sam onaj patch 8.0.2 i nemogu ući u igricu. piše mi UNABLE TO FIND THE FOOTBALL MANAGER CD PLEASE MAKE SURE IT IS IN THE DRIVE. ubacim cd opet neće. da li tebam izbrisat patch ili potpuno deinstalirat manager pa ga ponovno instalirat. što treba da uradim

MilosTintor
10.4.2008, 23:32
instaliro sam onaj patch 8.0.2 i nemogu ući u igricu. piše mi UNABLE TO FIND THE FOOTBALL MANAGER CD PLEASE MAKE SURE IT IS IN THE DRIVE. ubacim cd opet neće. da li tebam izbrisat patch ili potpuno deinstalirat manager pa ga ponovno instalirat. što treba da uradim
igrica je Pirat to je problem! Nisi smeo instalirati Patch ! Izbrisi pa ponovo ali bez 8.0.2!Nove prenvetivne mere od Sports Interactive-a Sta ces!

Renche
11.4.2008, 12:55
Pazite ovako:
Igram drugu sezonu sa Atletico Madrid-om i veoma sam nezadovoljan
igram sa taktikom 4-4-2. A igraju mi sledeci igraci:

GK - Leo Franco
DL - Antonio Lopez
DR - Sergey Ignashevich
DC - Pablo Ibanez
DC - Ze Castro
DMC - Ever Banega
ML - Antonio Reyes
MR - Maxi Rodriguez
AMC - Juan Roman Riquelme
FC - Javier Saviola
FC - Sergio Aguero

U prvoj sezoni sam bio na 7. mestu i veoma sam nezadovoljan plasmanom iako je ekipa na vrhunskom nivou, ne znam sta vise da uradim.
Sada sam poceo drugu sezonu i imam 2 pobede, 5 remija, i 6 poraza.
Skroz sam poludeo i ne znam kako da pocnem da pobedjujem.
Jel ima neko pametan savet sta da uradim sa ekipom i sta da podesim da igraju bolje?!

DeCoy
11.4.2008, 13:27
Pa menjaj taktiku. Ako vidiš da sa jednom ne ide, eksperimentiši malo...Zar misliš da su Venger i Ferguson uspeli zato što su kroz celu karijeru furali jednu te istu taktiku...

Rotiraj malo igrače, ubaci i one slabije u igru, ako vidiš da zvezdama i zvezdicama ne ide najbolje...

DeCoy
13.4.2008, 1:52
Evo završih sezonu sa Zenitom, bio sam treći u Rusiji iza Spartaka i CSKA. I u Kupu UEFA se nisam proslavio završio sam takmičenje kao 4. u grupi:(
Zenit - Everton 1:1
Bayern M. - Zenit 4:3
Zenit - Heerenveen 0:0
OFI - Zenit 0:0

http://img148.imageshack.us/img148/4086/ligakf1.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=ligakf1.jpg)

Ali mi je zato ovo bilo jako važno:to_care:
http://img86.imageshack.us/img86/2928/playeroftheyearzu9.th.jpg (http://img86.imageshack.us/my.php?image=playeroftheyearzu9.jpg)

Igrao sam u sastavu...
GK Malafeev
DC Lombaerts
DC Skrtel (na polovini sezone tražio da ide u veći klub i otišao u West Brom:boodala:, pa ga je zamenio Matoukou)
WBL Sepsi
WBR Anyukov
MC Tymoschuk
AMC Denisov
AMR Arshavin
AML Sirl
FC Stancu
FC Pogrebnyak

lokio
13.4.2008, 23:57
Pazite ovako:

GK - Leo Franco
DL - Antonio Lopez
DR - Sergey Ignashevich
DC - Pablo Ibanez
DC - Ze Castro
DMC - Ever Banega
ML - Antonio Reyes
MR - Maxi Rodriguez
FC - Javier Saviola
FC - Sergio Aguero

U prvoj sezoni sam bio na 7. mestu i veoma sam nezadovoljan plasmanom iako je ekipa na vrhunskom nivou, ne znam sta vise da uradim.
Jel ima neko pametan savet sta da uradim sa ekipom i sta da podesim da igraju bolje?!
probaj malo zvjezde odmarat ili kritizuj igraća s kojim si nezadovoljan,mjenjaj formaciju, ja sam igro s atleticom na 2006 manageru sastavio sam ekipu koju kad sad pogledam nemogu da vjerujem kakve sam igraće pokupovo.odigro sam 5 sezona, dvaput sam osvojio prvenstvo, jednom kup i jednom bio u finalu lige prvaka a jednom u polufinalu.
ima li na 2008 manageru kakvih wunderkidova,

Renche
14.4.2008, 16:52
Kome treba neka se posluži:
GRAPHIC PACK (http://files.filefront.com/FMG+Live+Graphic+Pack/;8877227;/fileinfo.html),
LOGOS (http://community.sortitoutsi.net/index.php?showtopic=7575&st=0),
FACEPACK (http://files.filefront.com/Premiershiprar/;8860803;/fileinfo.html)

LICH F@N
15.4.2008, 8:45
Pazite ovako:

GK - Leo Franco
DL - Antonio Lopez
DR - Sergey Ignashevich
DC - Pablo Ibanez
DC - Ze Castro
DMC - Ever Banega
ML - Antonio Reyes
MR - Maxi Rodriguez
FC - Javier Saviola
FC - Sergio Aguero

Ja neznam koji je vaš problem ja sa sam sa atletikom igrao 5 sezona svih 5 i liga i kup i liga šampiona mogao bi malo neke nove igrače npr. Carlos Vela,Arouca,Iago,Nicolas Milan,Toto Tamuz (obavezno Vela i Tamuz) itd. ima ih još dosta.....Ako se onda ne popraviš onda je problem u tebi.Mogao bi da probaš sa Španijom da kreneš imaju ubedljivo najbolji tim na svetu....:ciao:

DeCoy
16.4.2008, 0:31
Ne znam da je wunderkid ali ima super ocene a dolazi za Dž (4000E:boodala:)

Luis Escalada

http://img253.imageshack.us/img253/7321/luisescaladavl6.th.jpg (http://img253.imageshack.us/my.php?image=luisescaladavl6.jpg)

Renche
17.4.2008, 21:36
Dojadio mi je Atletico Madrid, i krenuo sam da vodim neki drugi tim. Dvoumio sam se izmedju Barcelona-e i Manchester United-a.
Odlucio sam se za Barcelonu pre svega zbog ''mladih nada'' (Bojan, Dos Santos).
Posle prve sezonu imam impresivan ucinak.
Izgubio sam samo 4 puta.
U ligi sam dao 98 golova u 38 utakmica, od cega su 30 pobede.
Osvojio sam ligu sampiona pobedivsi Milan 3-1 (posle preokreta).
U prvoj sezoni nikog posebno nisam dovodio.
Ali u drugoj sezoni jesam i dao ukupno 250 miliona na 4 igraca :eek:.
Igram sa taktikom 4-3-2-1, i prosto ne znam vise koga da stavim od toliko dobrih igraca.
Pogledajte i sami na slikama.
Prodao sam samo Iniestu, Edmilsona, Abidala, Silvinha, Eto'oa.
Ovakvu partiju posle prve sezone nikad nisam imao.
Pogledajte finansije :)

Jel imate neki predlog koga da prodam ili kupim?

http://img178.imageshack.us/img178/5383/teamiq0.th.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=teamiq0.jpg)

http://img178.imageshack.us/img178/9515/financemb8.th.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=financemb8.jpg)

http://img178.imageshack.us/img178/7328/transfersux3.th.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=transfersux3.jpg)

lokio
17.4.2008, 23:41
@Renche

neznam koga možeš kupit, ja npr. nebi mogao igrat s tako jakim klubom i kupovat igraće od 100 milijona. meni je to dosadno, jednostano ne znam kako imaš motiva igrat. radje uzmi nekog iz druge njemačke ili engleske probaj ga uvest u 1. ligu. vjeruj mi kad nekog dovedeš bude ti drago, a ne pokupuješ pola europe i još ti ostane 130 milijona.

GagiPappa
20.4.2008, 18:10
Da li jos neko ima problema sa odbrambenim igracima, konkretno na poziciji DC? Igram sa Njukastlom, igram sa dve, tri varijante taktike ( nekad sa 4 odbrambena u liniji, nekad dva DC i dva wingera gde obavezno imam DM ). Svakom igracu dajem individualna uputstva, uvek gledam da nadjem markera slicnog spicu kojeg cuva ( ako je protivnicki spic visok stavim visokog DC, ako je brz-brzog, itd... ). U ligi zavrsavam uvek u gornjem delu tabele, do 8., 7. mesta ali jedva. To jedva kazem zbog toga sto sa kim god da igram moraju da mi daju barem gol. Kada igram sa autsajderima to budu rezultati tipa 5:4, 4:3, 4:2... A o timovima iz vrha da nepricam, nikako ne mogu da ih dobijem, uvek daju gol vise ( a o onom slucaju sa Totenhemom o kome sam vec pisao da ne pricam, pojede zivce :boodala: ) Igraci na DC poziciji, ma ko to bio, imaju ocajne ocene. Jednom u 15 utakmica sevne neka 8, ako i toliko... Prosek uklizavanja ne prelazi 1.5., prosecna ocena 6.4, itd... Igrali su mi i Taylor, i Cacapa, Faye, Breno, Van Der Borre, Andreasen ( koji je u Werderu za dve sezone kao stoper imao prosecnu ocenu preko 7.5, uklizavanja oko 6, stigao mi za 16 milioncica ), koji nisu losi igraci, jos se godinama i razviju (Taylor, Breno...) i nista. Na DM mi igrju Yaya Toure, Banega, Motta, M. Diarra al ne vredi. Andreasena sam skoro prodao Rendzersu za 7 miliona, u prvih 5 tekmi shou, pr.ocena 7.8, uklizavanja preko 7, strasno.:n-cc2:

DeCoy
20.4.2008, 18:27
Ne znam, ja nemam problema sa odbrambenim igračima. Igram sa dva DC-a i po jednim DR i DL i ocene su im prosečne na dobre. Inače ne dajem im nikakve posebne instrukcije pre početka tekme. Ali mi je za DC-ove bitno da imaju visok Heading, Jumping i Positioning, a u timu mora obavezno da bude i igrač koji ima 19 ili 20 na Corners tako da je to prilikom izvođenja kornera ubitačna kombinacija. Petinu ili čak četvrtinu postignutih golova mi upravu daju DC-ovi posle kornera.

Evo ocene iz trenutne partije koju igram sa Salzburgom

http://img440.imageshack.us/img440/3079/dcmr4.jpg

Renche
20.4.2008, 18:52
@Renche

neznam koga možeš kupit, ja npr. nebi mogao igrat s tako jakim klubom i kupovat igraće od 100 milijona. meni je to dosadno, jednostano ne znam kako imaš motiva igrat. radje uzmi nekog iz druge njemačke ili engleske probaj ga uvest u 1. ligu. vjeruj mi kad nekog dovedeš bude ti drago, a ne pokupuješ pola europe i još ti ostane 130 milijona.
Igrao sam ja i sa slabijim klubovima iz druge, trece lige, ali nemam uspeha.
Hteo sam ovako da probam i uspelo mi je :)

lokio
26.4.2008, 16:42
igram sa man utd, prva sezona izvrsna, a u drugoj nakon 8 kola sam 17, ne mogu nikog pobjedit, jedva tu i tamo zabjem koji gol a u ekipa mi izgleda ovako:
ochoa,van der saar
rafinha,vidic,ferdinand,pique,evra,
veloso,hargeavs,ronaldo,nani,modric(u prvoj sezoni najbolji igrac lige u newcatelu sa 17 golova i 18 asistencija),rakitic,anderson,park
tevez,rooney,huntelaar

da li to ima veze sa onim patchom ili sa necim drugim jer je nemoguce da nemogu pobjedit npr stoke kod kuce, wigan,reading.

GagiPappa
26.4.2008, 18:48
igram sa man utd, prva sezona izvrsna, a u drugoj nakon 8 kola sam 17, ne mogu nikog pobjedit, jedva tu i tamo zabjem koji gol a u ekipa mi izgleda ovako:
ochoa,van der saar
rafinha,vidic,ferdinand,pique,evra,
veloso,hargeavs,ronaldo,nani,modric(u prvoj sezoni najbolji igrac lige u newcatelu sa 17 golova i 18 asistencija),rakitic,anderson,park
tevez,rooney,huntelaar

da li to ima veze sa onim patchom ili sa necim drugim jer je nemoguce da nemogu pobjedit npr stoke kod kuce, wigan,reading.
Mozda imas puno igraca u prvoj postavi kojima je to prva sezona u tvojoj ekipi pa im treba vremena da se adaprtiraju. Probaj postepeno da im dajes sansu. Ili u krajnjem slucaju probaj da eksperimentises sa taktikom malo vise.

lokio
27.4.2008, 10:29
Mozda imas puno igraca u prvoj postavi kojima je to prva sezona u tvojoj ekipi pa im treba vremena da se adaprtiraju. Probaj postepeno da im dajes sansu. Ili u krajnjem slucaju probaj da eksperimentises sa taktikom malo vise.
imam dvojcu novih igraca, koji ne igraju prvu postavu, igram isto kao i u prvoj sezoni, samo što nemam više giggsa, ali mislim da to nije neki veliki hendikep, nakon 14 utamica sam 18.
da li je se još kome dešavalo da igra sa dobrim klubom a ima 2,3 pobjede u 12 utakmica u ligi.
dok nisam instalirao ovaj patch to mi se nije dešavalo, isto tako chelsea koji je prvi izgubi od stoke kod kuce što se u prvoj sezoni nije moglo dogodit.

GagiPappa
27.4.2008, 10:59
imam dvojcu novih igraca, koji ne igraju prvu postavu, igram isto kao i u prvoj sezoni, samo što nemam više giggsa, ali mislim da to nije neki veliki hendikep, nakon 14 utamica sam 18.
da li je se još kome dešavalo da igra sa dobrim klubom a ima 2,3 pobjede u 12 utakmica u ligi.
dok nisam instalirao ovaj patch to mi se nije dešavalo, isto tako chelsea koji je prvi izgubi od stoke kod kuce što se u prvoj sezoni nije moglo dogodit.
Liverpool je ispao od Brnslija kod kuce u FA kupu a u isto vreme je stigao do polufinala u Ligi Sampiona tako da je sve moguce. Mozda nisi pratio, u ovom forumu sam ja pitao slicne stvari, vodio sam Totenhem i sada Njukastl sa kojima muku mucim a imam dobru ekipu. Sada se ne nerviram toliko, pogledam sta se u stvarnosti dogadja (VALENCIA, ESPANJOL...!?!) pa me to utesi:ciao:

Feanor
27.4.2008, 18:27
E pa kad smo vec kod problema sa menadzerom 2008...Stvarno ne znam u cemu je fazon,ali redovno me izbaci iz igrice u trecoj ili cetvrtoj sezoni (bilo koji tim da izaberem) i to uvek 5 decembra.Ako iko zna o cemu se radi....pomagajte

Željko
27.4.2008, 18:30
Kupi originalnu igru.. ;) Ili nabavi patch v8.2...

Feanor
27.4.2008, 18:32
Mislim da cu ipak da probam ovo drugo:) Hvala u svakom slucaju

lokio
28.4.2008, 20:40
E pa kad smo vec kod problema sa menadzerom 2008...Stvarno ne znam u cemu je fazon,ali redovno me izbaci iz igrice u trecoj ili cetvrtoj sezoni (bilo koji tim da izaberem) i to uvek 5 decembra.Ako iko zna o cemu se radi....pomagajte

možeš da proćitaš u starijim postovima da je se to svima dešavalo dok nisu nabavili patch 8.0.1. i ja sam poludio kad bi me izbacivalo kobnog 5.decembra 2009. pronađi i skini na internetu patch 8.0.1 i to ti se veše neće dešavat.
vjerovatno ćeš morat ponovno instalirat manager ali sve tvoje stavke će ostati zapamćene.
patch ima i negativne strane, vidjećeš kad kreneš igrat. pozzz

Alex91
4.5.2008, 10:45
Moj stariji nerodjeni brat dok je bio kod mene za uskrs sad stalno je igrao managera, jbt koliko se lik navuko da vidite :boodala:

I eto sad, kako sam gledao njega kako igra nešto i mene vuče da počnem, mislio sam početi s werderom ili porstmouth-om, šta vi mislite? A inače, igrao sam prije managera al opet sam totalni početnik :D

mrki023
4.5.2008, 12:42
E i ja sam pocetnik i imam isto jedno pitanje...Da li od statusa kluba(national,regional,local) zavisi kakva ce tezina biti??? jer kao menadzer na pocetku reputacija ti je local a koji god tim da uzmem ne mogu nikog pobediti...il mi se desava da vodim 2:0 i u 90min oni meni zabiju 3 komada jos slabiji tim od mene ili me odma na pocetku razbiju...ne volim da uzimam Barsu,Celsi sa budzetom od nekoliko stotina mil...vise volim da igram sa nekim manjim klubom...jel moze neko da mi preporuci neki dobar manji klub????

flamingos
4.5.2008, 13:22
najbolji izazov ce ti biti da tim iz druge,trece lige uvedes u premier ligu,bundesligu il sta vec krenes da igras..

ja igram sa zvcezdom i sastavio sam prilicno dobar tim,pobedio sam i barselon sa 1:0

DeCoy
4.5.2008, 13:57
I meni je smor da igram sa velikim timom u kome mogu svakog kupiti...Igrao sam sa Zenitom jednu sezonu (ništa značajno), Salzburgom (austrijsko prvenstvo osvojeno, 1/4 finale UEFA kupa), sad počinjem sa Hamburgom.

Inače sa Zvezdom sam pokušavao da igram bar 5 puta i neverovatno su spori...jbt pa neki klub iz treće nemačke lige ih nadtrčava i u odbrani i u napadu:boodala: Jednostavno tako ne mogu da igram, a to mi se sad prvi put dešava u FM08, u ranijim menadžerima sve je bilo normalno:confused:

Alex91
4.5.2008, 14:27
Ja sam prije igrao s partizanom, to je bio manager 2004 :). Tad sam dosta dogurao, osvoji sam UEFA kup, al jbg malo sam varao, ono prije utakmice snimim pa ponavljam dok ne pobijedim i tako :D.
Sad oću pravo da počnem, a de mi recite koji bi mi vi slabiji, tj. mali klub preporučili iz engleske lige? Ja bih sa portsmouthom, oni mi nisu loši, al razmišljao sam i o reading-u ili birminghemu.

mrki023
4.5.2008, 21:21
@flamingos
To najvise i cenim..pogotovo engleske klubove jer im je jaka svaka liga...uzeo sam Yeowil(3.engleska):to_care:...krenuo ali me svi pobedjuju...ne verujem da je do taktike..igram 4-4-2 sa ofanzivnim krilnim centrima...igraci su solidni ali mene bede skoro svi...nemam nijednu pobedu...nekad izvucem nereseno....imam onaj novi patch 8.02 il tako nesto...i ne znam sto me svi urnisu???krenem mozda nekad dobro sa 1,2 pobede par neresenih a posle me ubijaju... zasto:n-cc2:? Kad stavljam na pocetku kad pravim usera stavim ono prethodno iskustvo na automatic!!!

lokio
4.5.2008, 22:56
ja sam igrao sa salzburgom na manageru 2006. došao sam dp 2022 godine, ne znam više ni jednog igraća, zbilja je bilo fenomenalno. to mi je bilo najbolje iskustvo na manageru. glavni konkurent austria wien je sve poosvajala, kupili huntelara, majku **** svoju zabijo po sezoni 30-35 golova.

igrao sam još sa rayo vallecanom iz treće španjolske, tamam ih uveo u primeru, odigrao 15 kola i otpustili me, bio 17, a ekipa mi ni za ***** nije bila.

Alex91
4.5.2008, 23:08
@flamingos
To najvise i cenim..pogotovo engleske klubove jer im je jaka svaka liga...uzeo sam Yeowil(3.engleska):to_care:...krenuo ali me svi pobedjuju...ne verujem da je do taktike..igram 4-4-2 sa ofanzivnim krilnim centrima...igraci su solidni ali mene bede skoro svi...nemam nijednu pobedu...nekad izvucem nereseno....imam onaj novi patch 8.02 il tako nesto...i ne znam sto me svi urnisu???krenem mozda nekad dobro sa 1,2 pobede par neresenih a posle me ubijaju... zasto:n-cc2:? Kad stavljam na pocetku kad pravim usera stavim ono prethodno iskustvo na automatic!!!

To je zato što si loš :D
Zezam se, nemam pojma do čega bi moglo biti, možda jednostavno loša sreća :dedica:
I da, evo počeo sam sad igrati s portsmouthom kao što sam rekao :D.

Jamiroquai
5.5.2008, 0:14
Evo jedne mini priče od mene :) Dokon sam...

Ja evo igram sa Njukastlom, već 7. sezona...Onaj koji igra Premier ligu, zna koliko je velika konkurencija...Pored Čelsija, Mančestera, Arsenala, Liverpula, uvek je teško pobediti i Siti, Portsmut, Totenhem, Aston Vilu...

Sve u svemu, za 6 sezona sam zadovoljan učinkom...Polako sam se oslobađao pritiska jačih ekipa i čekao svoju priliku.

Prve sezone sam završio na solidnom 6. mestu, i to je neki maximum koji je ova ekipa mogla da izvuče...Farfan, Vaart, Makoun i Arshavin su dosta pomogli da ekipa stigne do tog 6. mesta, dok je Canizares jedno vreme menjao Givena koji je bio povređen 2 meseca :(

http://img220.imageshack.us/img220/8086/prvasezkc4.th.jpg (http://img220.imageshack.us/my.php?image=prvasezkc4.jpg)

http://img530.imageshack.us/img530/807/transferiyo3.th.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=transferiyo3.jpg)

Svima sam dozvolio da odu, za razumnu cenu. Niko nije imao obavezu da igra protiv svoje volje.

Već sledeće sezone, kada sam očekivao bar 4. mesto, bio sam razočaran...Iako je tim imao dovoljno novca, debilni Chairman je za shodno našao da proda dva najbolja igrača od prošle sezone. Otišli su Nzogbia i Vaart, ukupno 90 miliona...Umesto njih došlo je dosta novih lica (Riquelme, Vidal, Borre, Kuzmanović, Kolarov, Collocini, Belluschi...)...Ali to nije bilo dovoljno...Na kraju 7. mesto, i polufinale kupa Uefa.

http://img210.imageshack.us/img210/3446/drugasezwt2.th.jpg (http://img210.imageshack.us/my.php?image=drugasezwt2.jpg)

http://img214.imageshack.us/img214/6072/trnsfzy1.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=trnsfzy1.jpg)

Naredne sezone, sve kockice su se sklopile. Najzad neki uspeh..Titula vicešampiona !

http://img216.imageshack.us/img216/2869/trecasezoz2.th.jpg (http://img216.imageshack.us/my.php?image=trecasezoz2.jpg)

http://img205.imageshack.us/img205/6571/tr3fz0.th.jpg (http://img205.imageshack.us/my.php?image=tr3fz0.jpg)

Sjajna sezona Riquelmea i ekipe, donele su radost na St. James Park...Čak sam stigao i do finala kupa Uefa, gde sam poražen od Saragose posle jedanaesteraca...Nažalost, Riquelme lomi nogu, i dovodim Jimeneza. Pristigli su i Sahin, Thiago, Adriano...Dok je Martins izrazio želju da napreduje...Pustio sam ga u Inter za 30 miliona, kao i Belluschia u Juve. Farfana sam prebacio desno, a doveo Downinga da igra levo krilo...

Prvo pojačanje za narednu sezonu je bio Sobis. Jedino sam Smitha prodao, dok sam nepotrebne klince otpustio...
Na kraju, opet isto. Arsenal ubedljivo prvi, ja opet vicešampion. Iako sam mislio da će me Čelsi oduvati ove sezone...

http://img214.imageshack.us/img214/2466/4sezzc2.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=4sezzc2.jpg)

http://img219.imageshack.us/img219/3064/trr4qb5.th.jpg (http://img219.imageshack.us/my.php?image=trr4qb5.jpg)

Stižem sve do polufinala LŠ gde me izbacuje Arsenal...O radosti :kreza:

I onda ! Fantastična sezona. Titula kod mene ! Nezadovoljan igrom Makouna, dovodim Velosa za 25 miliona. Sobisa prodajem Barsi (45) i kao zamenu dovodim zlatnu kopačku Evrope - Defoa (30 mil). Takođe su pristigli Rafinha i Matias Fernandez. Thiago je trenirao dve sezone sa drugim timom i prodao sam ga za solidnih 11 miliona Viljarealu...
Arshavina, Givena i Owena sam se otarasio, isticao im je ugovor. Riquelme je takođe dosta oslabio pošto je 2x lomio nogu za 12 meseci :(
Marko Marin i Rakitić su poslati na pozajmicu kako bi jednog dana zaigrali u prvom timu...

http://img228.imageshack.us/img228/6444/titulavh9.th.jpg (http://img228.imageshack.us/my.php?image=titulavh9.jpg)

http://img211.imageshack.us/img211/2491/5trqa8.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=5trqa8.jpg)

U LŠ nisam imao uspeha, izbacila me je Aston Vila u 1/4 finalu...:(

Sada, još samouvereniji počinjem 6. sezonu. Pato je stigao za džabe, Kardec (14 mil) i Millan (9). Ovo je bilo dovoljno da odbranim titulu. Pored toga, uspeo sam da osvojim LŠ, neko bi rekao ubedljivo, mada je bilo veoma teško. Valensija je pala u finalu...

http://img214.imageshack.us/img214/4360/6sezvm5.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=6sezvm5.jpg)

http://img214.imageshack.us/img214/3416/transferifinalvn6.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=transferifinalvn6.jpg)

http://img257.imageshack.us/img257/1647/lsfinalemz1.th.jpg (http://img257.imageshack.us/my.php?image=lsfinalemz1.jpg)

To bi bilo to, za sada...

Evo još par sličica :)

http://img212.imageshack.us/img212/2230/infoxd3.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=infoxd3.jpg)

http://img136.imageshack.us/img136/3613/richtk3.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=richtk3.jpg)

http://img354.imageshack.us/img354/5265/profilbn2.th.jpg (http://img354.imageshack.us/my.php?image=profilbn2.jpg)

http://img136.imageshack.us/img136/3285/maninfoli0.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=maninfoli0.jpg)

Zaboravih da napomenem da sam vodio Irsku 3 sezone, i mogu da se pohvalim da sam ih doveo do 10. mesta na svetu :)

Ako vam treba slika nekog igrača, tražite...:Freddy:

lokio
5.5.2008, 9:24
@jamiroquai
e ovako, ja bih imao par pitanja. i ja sam krenuo sa newcastelom, tek sam odradio ljetnu kupovinu.
da li ti je se isplatiop kuzmanovic kojeg si platio 35 miliona, i koje su ti najbolje kupovine koje si odradio?
ja sam kupio nekog thiaga nevesa iz palmeirasa, ima sjajne ocjene za 20 godina, pa ćemo vidjet.
ps.možeš li mi stavit sliku od kuzmanovica, nevesa, millana nicolasa, matias fernandez te sobisa:alealeee:.

Jamiroquai
5.5.2008, 10:28
Prilično sam zadovoljan Kuzminim igrama, tako da mi nije žao tih 35 miliona :) Jedino što je polomio nogu skorije pa su mu ocene spale malo...

Kuzma :

http://img59.imageshack.us/img59/9417/kuzmahh2.th.jpg (http://img59.imageshack.us/my.php?image=kuzmahh2.jpg)

Thiago Neves :

http://img228.imageshack.us/img228/5333/neveseg7.th.jpg (http://img228.imageshack.us/my.php?image=neveseg7.jpg)

Millan :

http://img211.imageshack.us/img211/8475/millancr7.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=millancr7.jpg)

Matias Fernandez :

http://img228.imageshack.us/img228/6421/matiasaf4.th.jpg (http://img228.imageshack.us/my.php?image=matiasaf4.jpg)

Sobis :

http://img228.imageshack.us/img228/8917/sobisxa8.th.jpg (http://img228.imageshack.us/my.php?image=sobisxa8.jpg)

Nevesa sam par puta dovodio sa drugim ekipama i nešto nisam zadovoljan, iako ima dobre ocene. Meni je pružao sasvim prosečne partije...

lokio
5.5.2008, 12:14
@jamiroquai
je li ti igraš sega football manager 2008 il možda neki drugi? vidim da pozadina nije ista, pojedini igraći imaju slike...

DeCoy
5.5.2008, 12:18
Pa skinovi i facepackovi čuda čine:D

btw...koji ti je to skin?

MilosTintor
5.5.2008, 12:18
jbt kako dobar skin!!! Koji je ??? Moze link da ga skinem!?

Jamiroquai
5.5.2008, 12:25
Evo uploadujem ga, pošto sam menjao neke stvari u njemu.

Izvolite :

http://www.sendspace.com/file/a3hkja

@jamiroquai
je li ti igraš sega football manager 2008 il možda neki drugi? vidim da pozadina nije ista, pojedini igraći imaju slike...

Ubacio sam facepackove, steklo skin, dresove, grbove, novi background...

Pa skinovi i facepackovi čuda čine:D

btw...koji ti je to skin?

Steklo skin :) Imaš link iznad.

lokio
5.5.2008, 12:37
Evo uploadujem ga, pošto sam menjao neke stvari u njemu.

Ubacio sam facepackove, steklo skin, dresove, grbove, novi background...
možeš li mi molim te reći gdje to mogu da skinem i kako jer izgleda fenomenalno, a ako možeš da staviš facepackove ovdje na forum da skinem.

Jamiroquai
5.5.2008, 12:40
Ne znam da li spada u reklamiranje, pogledaj u mom profilu web stranu :)

Veliki izbor facepackova, grbova, dresova. Izaberi koji ti se najviše dopadaju pa skidaj redom...

Alex91
5.5.2008, 19:17
jbt već sam izgubio :boodala: od man. city-a i to kod kuće, al nije baš strašno, samo 0-1 :kreza:

Kupio sam Ryan Taylora, za 8 mil evra, sad baš nešto ne znam da li se isplatio ali u ovoj prvoj utakmici se dobro iskazao, a inače ocjene su mu dobre a sad ja mislim da ima oko 22 godine.
Htio sam Kuzmanovica da kupim al ne daju ga jbg :kreza:

lokio
6.5.2008, 20:48
eh ovako; imam puno pitanja, neznam odakle da krenem.
nikad nisma koristio druge skinove, ubacivao slike igraća i ostalo. molio bih da mi netko detaljno objasni što da uradim nakon što download skin.
@jamiroquai; išao sam na www.fm-serbia.net, gledao razne skinove al najviše mi se sviđa ovaj tvoj koji si pokazao u prijašnjim postovima, a tamo nemogu da ga nađem.
ako možeš molim te da ga staviš ovdje na forum da ga download? :):):alealeee:

Alex91
6.5.2008, 21:17
Sa kojom taktikom igrate? :)

Ja igram ovako: 5 igrača u odbrani, 3 u centru i 2 napadača.

Dosad mi ide super u engleskoj ligi, nakon 10 odigranih utakmica sam 8. na tabeli i napredujem u kupu :D
Namjeravam da sad kad bude prelazni rok kupim Rukavinu. Jel mi možete preporučiti nekog dobrog napadača, al za malo para?:)

DeCoy
6.5.2008, 21:30
@lokio

Imaš ovde (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=507219&postcount=290) sve objašnjeno...

Ja igram 4-4-2, i to 2 centralna odbrambena, dva beka, na sredini dvojica, jedan MC->AMC drugi MC->DM, dva krila (AMR i AML) i dva napadača. Sad krenuo sa Tottenhamom, OK je, 5 pobeda, 1 nerešeno i 1 poraz:)

Alex91
6.5.2008, 21:59
Ja u stvari ovako, 3 DC, 1 WBR i 1 WBL, onda tri MC i dva napadača (FC) :)

next
6.5.2008, 22:39
Ja u stvari ovako, 3 DC, 1 WBR i 1 WBL, onda tri MC i dva napadača (FC) :)

Hehe, nepobediva taktika sa CM 01/02 ...:D
Ne znam,ali meni na novijim menadzerima nije uspevala bash mnogo, ili jednostavno nisam imao toliko dobre te spoljne igrache...

Inache,ja volim da igram sa klasichna 4 odbrambena , zadnjim veznim, brzim krilima i jednim ubitachnim napadachem....Znachi brza igra po bokovima,kontre i centarshutevi....

Dodushe nisam igrao menadzer odavno....Jbt. ovo mi je najduzi period bez menadzera- mislim vishe od 4 meseca...NE znam, izgleda me smorilo ono shto ne moze da se chachka nishta dok se igraju utakmice, ai nemam bash neshto vremena sad,maturant sam.......:kreza:

Alex91
6.5.2008, 23:23
kod mene dobro pali ta taktika, bar zasad :D

MilosTintor
6.5.2008, 23:35
e mozda mi necete verovati ali.... Ja sam u CM 2004-2005 (inace prvi put da igram menager) uspeo sam da sa nekom glupavom taktikom koju sam ja izmislio pobedim druga koji je tad bio iskusan igrac! Inace on je vodio Juve a ja Zvezdu !!!! Rezultat bese 4:2 KAD SUDIJA ODSVIRA KRAJ! eee tu sam shvatio da je taktika sve! Kasnije su ga zezali u skoli dve tri nedelje zbog toga :alealeee:!

Ko nije shvatio igrali smo prijateljsku!

lokio
7.5.2008, 0:00
@lokio

Imaš ovde (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=507219&postcount=290) sve objašnjeno...

Ja igram 4-4-2, i to 2 centralna odbrambena, dva beka, na sredini dvojica, jedan MC->AMC drugi MC->DM, dva krila (AMR i AML) i dva napadača. Sad krenuo sa Tottenhamom, OK je, 5 pobeda, 1 nerešeno i 1 poraz:)

sve to uradim, download sam pet, šest skinova, uđem u my documents-sport interactiv-football manager-skin, zatim pomoću copy-paste zaljepim skin u folder(skins), odem na manageru na preferences, zatim na dysplay and sounds, iskljućim use skin catche, ukljućim always reload skin on confirm, prisnem confirm i piše mi loading image data for new skin i opet mi bude onaj stari skin. šta nisam dobro uradio????gdje sam pogrješio????šta treba da još uradim???? please help!!!!!

DeCoy
7.5.2008, 0:10
A jesi li u padajućem meniju u gornjem levom uglu kad uđeš u Display & Sound odabrao koji skin hoćeš da koristiš?

lokio
7.5.2008, 0:14
A jesi li u padajućem meniju u gornjem levom uglu kad uđeš u Display & Sound odabrao koji skin hoćeš da koristiš?
tu mogu da biram izmđu FM 2008 i FM 2008(right)

vladale
7.5.2008, 20:31
tu mogu da biram izmđu FM 2008 i FM 2008(right)

E pa onda nisi lepo iskopirao ove skinove. Svaki folder za jedan skin. Kako kopiraš uopšte?

lokio
7.5.2008, 21:52
E pa onda nisi lepo iskopirao ove skinove. Svaki folder za jedan skin. Kako kopiraš uopšte?
kopiram copy/paste.
ps.da li slike igraća treba naknadno ubacivat il slike dođu kad download skin?

DeCoy
7.5.2008, 22:06
A jesi li ti uopšte raspakovao arhive sa skinovima koje si skinuo? Facepackove, kitove, logoe i ostale grafičke zezancije moraš posebno da skineš i dodaš...piše sve u onom postu koji sam ti ranije linkovao...

lokio
7.5.2008, 22:38
A jesi li ti uopšte raspakovao arhive sa skinovima koje si skinuo? Facepackove, kitove, logoe i ostale grafičke zezancije moraš posebno da skineš i dodaš...piše sve u onom postu koji sam ti ranije linkovao...
kakve arhive, nisam ništa raspakirao, samo kad sam download skin išao sam copy i zaljepio u football manager skins, jedan mi je i uspio, al je bezveze, nijedan igrać nema sliku, presvjetal je.
ps: da li slike igraća dođu zajedno s skinom il ih treba posebno download????

MilosTintor
7.5.2008, 22:53
Evo ti: ovako to je meni Decoy jos ranije stavio... A za ostalo idi na FM Serbia

Citat:
Installing Graphics, everything except Skins
Got to My DocumentsSports InteractiveFootball Manager 2008 and create the following folders:

1) Create a folder and call it "graphics"
2) Inside the folder called graphics, create four folders entitled "logos", "kits", "facepacks" and "backgrounds".
3) After you've downloaded a graphic pack it will generally be either a ".rar" or a ".zip" you will need to extract this file into the relevant folder (e.g: if its facepacks you've downloaded extract it to the facepacks folder)
4) Go into FM, load up your save game, go to preferences and click the "display and sound" tab.
5) First off, the box "use skin cache" should be ticked, untick it now.
6) Secondly, the box "always reload skin on confirm" should be unticked, tick it.
7) Confirm your changes to the settings and wait for it to load, this could take a few minutes if you're adding a lot of graphics.
8) Your new graphics should now be appearing, go back into the preferences screen and the display and sound tab, and undo what you just did, by ticking the "use skin cache" box and unticking the "always reload skin on confirm" box.

Installing FM2008 Skins
Installing FM2008 Skins is even easier than other graphics, Sports Interactive have very kindly created a 'skins' folder in "My DocumentsSports InteractiveFootball Manager 2008" ready for you, so just extract a skin you've downloaded into that folder and then go to the 'display and sound' tab in preferences and use the drop down box to select which skin you wish to use.

DeCoy
7.5.2008, 23:14
kakve arhive, nisam ništa raspakirao, samo kad sam download skin išao sam copy i zaljepio u football manager skins, jedan mi je i uspio, al je bezveze, nijedan igrać nema sliku, presvjetal je.
ps: da li slike igraća dođu zajedno s skinom il ih treba posebno download????

Pa uglavnom kad skineš skinovi dođu kao .zip ili .rar spakovani fajlovi. Znači prvo raspakuješ, pa onda to što si raspakovao pasteuješ u onaj skins folder. I ne, dodatne slike igrača ne dolaze sa skinovima, to moraš posebno skinuti....

lokio
9.5.2008, 19:28
moželi mi netko tko je odigrao više sezona stavit sliku od henri saivet,mauro zarate, quercia julien i cristian zapata.

acaf
9.5.2008, 23:19
Pa ako pitas da li moras da igras iz pocetka da bi imao njihove slike, ne moras. Samo ubacis slike i ocitas sacuvanu igru

lokio
9.5.2008, 23:33
Pa ako pitas da li moras da igras iz pocetka da bi imao njihove slike, ne moras. Samo ubacis slike i ocitas sacuvanu igru
ne mislim na to, hoću da vidim ocjene, da li ih se isplati kupovat.

acaf
10.5.2008, 0:00
http://img230.imageshack.us/img230/7665/55204035qe4.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/1258/16153883lu6.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/4971/61568045lx6.jpg

A ovog Quarcie nema nigde

lokio
10.5.2008, 1:40
možeš li još molim te stavit profile od matias fernandez, giuseppe rossi i milan purovic.:alealeee:

acaf
10.5.2008, 9:42
http://img106.imageshack.us/img106/7505/29444200wq7.jpg

http://img106.imageshack.us/img106/5215/12293787hn3.jpg

http://img238.imageshack.us/img238/3208/67562307mo1.jpg

Alex91
10.5.2008, 12:15
Saivet-a kupi. To ti sigurno garantujem. Ja kad sam igrao s Lyonom sam ga kupio i mogu ti reći da se nisam pokajao :)

lokio
10.5.2008, 17:26
Saivet-a kupi. To ti sigurno garantujem. Ja kad sam igrao s Lyonom sam ga kupio i mogu ti reći da se nisam pokajao :)
koliko ga treba ćekat da počne zabijat.

DeCoy
11.5.2008, 22:54
Završio sam prvu sezonu sa Tottenhamom. Nije loše, bio sam na kraju treći u Premier ligi, u kupovima se nisam proslavio...poraz od Lensa u Kupu UEFA u prvom prolećnom kolu, u Carling kupu ispao od Aston Ville u prvom kolu u kom sa učestvovao, a u FA kupu ispao od Liverpool u četvrtfinalu...Mislim da mi je najveći uspeh sve 4 pobede kod kuće protiv najljućih rivala, Manchestera, Chelsea, Arsenala i Liverpoola...

http://img383.imageshack.us/img383/1657/premierxr2.th.jpg (http://img383.imageshack.us/my.php?image=premierxr2.jpg) http://img526.imageshack.us/img526/663/transferi2008ri0.th.jpg (http://img526.imageshack.us/my.php?image=transferi2008ri0.jpg)

lokio
12.5.2008, 12:26
Završio sam prvu sezonu sa Tottenhamom. Nije loše, bio sam na kraju treći u Premier ligi, u kupovima se nisam proslavio...poraz od Lensa u Kupu UEFA u prvom prolećnom kolu, u Carling kupu ispao od Aston Ville u prvom kolu u kom sa učestvovao, a u FA kupu ispao od Liverpool u četvrtfinalu...Mislim da mi je najveći uspeh sve 4 pobede kod kuće protiv najljućih rivala, Manchestera, Chelsea, Arsenala i Liverpoola...

http://img383.imageshack.us/img383/1657/premierxr2.th.jpg (http://img383.imageshack.us/my.php?image=premierxr2.jpg) http://img526.imageshack.us/img526/663/transferi2008ri0.th.jpg (http://img526.imageshack.us/my.php?image=transferi2008ri0.jpg)
mislim da si previše platio luku modrica i arshavina. ja sam arshavina kupio u hertu za 5,5 miliona funti i nije mi se isplatio. dugo je bio izvan stroja, a i kad bi igrao nije bio ništa posebno, kad sam igro s man utd modric je igro u newcastelu i bio najbolji igrać lige s 18 golova i 17 asistencija, ali mislim da se on može dobit za puno manje para.

DeCoy
12.5.2008, 16:40
Ma šta me briga kad ovi iz uprave imaju para k`o pleve;);) Za Modrića su se otimali Man Utd i Aston Villa, ali sam Dinamu dao ponudu koja se ne odbija:D

Sad sad dobio transfer budžet za sledeću sezonu 48M a trenutno me više niko ne interesuje za kupovinu...

Jamiroquai
12.5.2008, 23:21
Pustio si Lennona...To ne mogu da ti oprostim :)

DeCoy
13.5.2008, 0:24
Pustio si Lennona...To ne mogu da ti oprostim :)

Znaš kako, Arsenal je prvo ponudio 16M za njega, a ja sam im rekao ispod 26 ne dam. Iskreno mislio sam da neće pristati, ali 26 miliona je 26 miliona:) A i trebalo mi je "malo" keša za zimski prelazni rok.

Lennon je posle proglašen za drugog igrača Premiershipa, prvi je bio neko iz Chelsea...

Došli su mi sad još i Coloccini za 12M, Contofalsky kao rezervni golman za 7M i Mascherano iz Liverpoola na free...

Jamiroquai
14.5.2008, 20:06
Coloccini je fantastičan :) Posle njega, Vidal...Fazio...:)

lokio
17.5.2008, 10:47
može li im netko stavit profile od j.brianda i ballotelia iz intera;tko je odigro malo više sezona

Alex91
17.5.2008, 13:22
Evo završio sam prvu sezonu sa portsmouthom, bio sam u premier ligi 13. :boodala:, al zato sam osvojio FA kup :).
Ova sezona mi je bila više ko za*****cija, al sad ću sljedeću malo ozbiljnije igrati.:D

lokio
20.5.2008, 21:00
može li mi netko stavit profile od ballotelia iz intera, brianda i cazar arzo

DeCoy
21.5.2008, 1:03
I am the King of England:to_care:

Završena druga sezona i to na način koji se samo poželeti može!
Osvojena Premier liga i to u poslednjem kolu kada mi je trebala isključivo pobeda protiv West Hama u gostima. Izjednačena tekma, a presudio je pogodak Darrena Benta u 60. minutu. 1:0 i titula je moja!!!:n_klanja:

http://img291.imageshack.us/img291/6995/premiercg5.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=premiercg5.jpg)

A onda dva kasnije me je u finalu Kupa UEFA čekao duel sa Hamburgom. U LŠ sam bio treći u grupi gde su još bili Milan, Valencia i CFR Cluj. Nastavio takmičenje u kupu UEFA, gde su redom padali Spartak iz Moskve, Lazio, PSG i u polufinalu Liverpool. U finalu je poklekao i Hamburg, bilo je 2:1 za mene u Istanbulu!!!:D

http://img363.imageshack.us/img363/2217/uefakupeb2.th.jpg (http://img363.imageshack.us/my.php?image=uefakupeb2.jpg)

Što se tranfera tiče, nisam kupovao zvučnija imena, više je bila opuštena kupovina i popunjavanje rezervnog tima, koji uskaču u slučaju eventualnih povreda prvotimaca. Takođe niko značajan nije ni napustio White Hart Lane.

http://img501.imageshack.us/img501/1550/transfercw2.th.jpg (http://img501.imageshack.us/my.php?image=transfercw2.jpg)

U Carling kupu sam stigao do polufinala gde sam ispao od Burnleya:boodala:, a do polufinala sam dogurao i u FA kupu gde me je zaustavio Chelsea pobedom od čak 4:1:o

Pobedinički tim izgleda ovako:
GK Paul Robinson
DR Mauricio Coloccini
DL Gareth Bale
DC Breno
DC Younes Kaboul
MC Jermaine Jenas
MR Andrey Arshavin
ML Jefferson Farfan
ST Darren Bent
ST Jermaine Defoe
ST Dimitar Berbatov

Rezerve
DC Michael Dawson
MC Luka Modrić
ML Sylvain Marveaux
MR Steed Malbranque
ST Rafael Sobis

http://img294.imageshack.us/img294/9180/banner1cz7.jpg

http://img238.imageshack.us/img238/5287/banner2pd1.jpg

Alex91
21.5.2008, 11:11
Deofea sam i ja kupio, al propadam totalno sad u drugoj sezoni nakon 8 odigranih utakmica nemam ni jedne pobjede, klub mi je u rasulu, igrači hoće da napuštaju...:boodala:

Mislim da ću početi ponovo :D

Jamiroquai
25.5.2008, 19:57
Decoy, puštaj Sobisa u prvi tim :)

DeCoy
25.5.2008, 20:17
A ne, Sobis mi je džoker. Uvek ga ubacim tamo nekih 20-ak minuta pred kraj i skoro uvek se upiše u strelce. Kad igra celu, nije tako efikasan:)

lokio
30.5.2008, 23:18
počela mi treća sezona s villarealom. prve dvije sad zauzeo 6 i 7 mjesto a ove jurišam na ligu prvaka. gradio sam momčad tako da ovu sezonu očekujem LP i osvojen kup uefa. prva 11-orica su:
viera
van der borre collocini squilaci capdevilla
mavuba diego
ribery matias fernandez(C)
j.briand vagner love(saivet)

nemacx
31.5.2008, 13:25
počela mi treća sezona s villarealom. prve dvije sad zauzeo 6 i 7 mjesto a ove jurišam na ligu prvaka. gradio sam momčad tako da ovu sezonu očekujem LP i osvojen kup uefa.

Svaka ti cast.Ja ne mogu sa Chelsea-em da osvojim Community Shield iako mi prva postava glasi ovako:

Oscar Ustari

Vanden Borre J.Terry R.Carvalho Marcelo

J.de Guzman Lampard J.R.Riquelme S.W.Philips

D.Villa D.Drogba

Ne znam u cemu je kvaka:icon_scra.Mozda u tome sto screen za taktiku ne pipam...:rofl:

DeCoy
31.5.2008, 13:52
Ne znam u cemu je kvaka:icon_scra.Mozda u tome sto screen za taktiku ne pipam...:rofl:

Nakon višeminutnog kontempliranja nad tvojim pitanjem, došao sam do istog zaključka kao i ti:kreza:

Ako te toliko smara taktika, probaj FIFA Manager, mada ni tamo se ne nadaj Bog zna kakvim uspesima, ako ne posećuješ tactics ekran:rolleyes:

nemacx
31.5.2008, 15:05
Pa znas kako,ponekad koristim tactics screen pri kraju utakmice i stavim Time Wasting na maksimalu.Inace svaki put kada sam na FM 2008 podesavao taktiku,gubio bih po 6:0 od nekih žnj timova.Na FM 07 sam Derby County doveo na vrh Premier Lige,osvojio ligu Šampiona i Community Shield.Da li to znači da ću morati podešavati taktiku na 2008?

Shark
1.6.2008, 15:13
Imam najacu ekipu u Celziju pocetak druge sezone-Cech,Heitinga,Terry,Jansen(A.Cole),Zaccardo,Ribery ,Lampard,Van der Vaart,Makoun(Essien),Drogba,Aguero(Gomis).I plus imam jos 35 miliona budzet...

lokio
1.6.2008, 22:56
što to podešavanje taktike??????
ja stavim taktiku 4-4-2, malo mijenjam srelice i to je to.ponekad promjenim taktiku al za to time wasting i tactic screen nikad ćuo.možda bi bilo bolje da se posvetite normalnom treniranju i stavljanju taktike.
igram manager od 2005 i nikad nisam ništa koristio osim svoje taktike.
sad s villarrealom igram,prve dvije sezone sastavljo ekipu, a evo treću sezonu nakon 15 kola sam drugi.

acaf
2.6.2008, 0:01
Erm.... imas onaj deo u taktici gde podesavas mentalitet tima, markiranje, zadrzavanje vremena itd... Nemoguce da to ne pipas

DeCoy
2.6.2008, 0:08
što to podešavanje taktike??????

Pa tamo gde odabereš formaciju 4-2-2, klikneš na padajući meni Instructions, imaš podešavanja za tim i za svakog od igrača ponaosob...

http://img212.imageshack.us/img212/3752/instructionsnz0.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=instructionsnz0.jpg)

nemacx
2.6.2008, 7:59
Da li to znaci da cu ako budem morao podesavati taktiku (posto ja uvek pocnem sa slabijim timom iz slabije lige) da menjam svakom igracu posebno taktiku ili bih jednostavno mogao da namestim celom timu istu taktiku pa nek igraju?

lokio
2.6.2008, 19:30
ja jedino stavljam na najbolje napadaće di ih markiram i to je to, a ovo ostalo nikad ne diram

nemacx
2.6.2008, 19:32
Pa koju ligu igras pa ti tako uspeva?

Jamiroquai
3.6.2008, 13:23
počela mi treća sezona s villarealom. prve dvije sad zauzeo 6 i 7 mjesto a ove jurišam na ligu prvaka. gradio sam momčad tako da ovu sezonu očekujem LP i osvojen kup uefa. prva 11-orica su:
viera
van der borre collocini squilaci capdevilla
mavuba diego
ribery matias fernandez(C)
j.briand vagner love(saivet)

Svaka ti cast.Ja ne mogu sa Chelsea-em da osvojim Community Shield iako mi prva postava glasi ovako:

Oscar Ustari

Vanden Borre J.Terry R.Carvalho Marcelo

J.de Guzman Lampard J.R.Riquelme S.W.Philips

D.Villa D.Drogba

Borre vam igra beka ? Sprdnja.
Rafinha, Alveš, Ramos...Čak je i Koloćini bolji na mestu beka od njega...

Otarasi se Philipsa, dovedi Downinga npr...

MilosTintor
3.6.2008, 13:58
Do koje ste godine najdalje igrali??? Ja sam dobro u CM 2004/2005 sa jednim isim timom igrao do 2023 onda me je smorilo....

DeCoy
3.6.2008, 15:19
4-5 sezona max. Posle protivnički klubovi mnogo oslabe suludim kupovinama/prodajama ključnih igrača tako da igranje gubi draž. A i obično za tih 4-5 sezona uzmem sve trofeje:kreza:

nemacx
3.6.2008, 17:23
Svaka cast DeCoy!:tapsh:Elem,sta sam hteo reci da sad kad sam podesavao taktiku svome mocnom klubu CSKA Moscow izgubio sam od Anderlechta 4:2 u nadoknadnom vremenu:(.Utakmicu sam ponovio (odes load pa ponovo:D) ali ovaj put nisam podesavao taktiku i dobio sam ih i to 3:0:confused:.Ima li neko objasnjenje za ovo:confused::confused::confused:? ? ?

lokio
3.6.2008, 18:18
Pa koju ligu igras pa ti tako uspeva?
igram španjolsku s villarrealom
van der borre je u mene izvrstan na beku, a tek ima 21 godinu
najviše sam igrao s salzburgom na 2006 manageru do 2022. i samo sam dvaput bio prvak austrije, uvjek je bila austria, kupili huntelaara, zabio im svaku sezonu najmanje 35 golova, čak je i sa 34 godine bio najbolji strelac austriske lige

shimec
3.6.2008, 20:44
Sta mislite o ovim kupovinama?
http://img27.picoodle.com/img/img27/4/6/3/t_Zasadam_f9dfcfc.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/6/3/f_Zasadam_f9dfcfc.jpg&srv=img27)

http://img32.picoodle.com/img/img32/4/6/3/t_Zasledecusem_bb91ec0.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/6/3/f_Zasledecusem_bb91ec0.jpg&srv=img32)

Da li bi mi jos nekoga preporucili?

maaarkooo
5.6.2008, 16:24
Da li bi mi jos nekoga preporucili?
JA VAM SVIMA PREPORUCUJEM BOGDANA STANCUA,dajte mu fore polu sezonu na kraju ce ga traziti barsa,inter....a sto se tice taktike,strasno,nemam komentara,pa treninge verovatno niste pipnuli nikad....:alealeee:

Jel zna neko sta treba da radim kad mi je iza dresa BELA POZADINA,skinuo sam ono default i ubacio ali opet isti!!!!!!!!!!!!!!!! MOlim vas pomozite mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
pa to default treba da stavis,jel si ulogovao opet podatke kad si usao posle ubacivanja defoulta,a i sta fali tom belom,bas izgleda gotivno,malo duzi rukav:a_bleh:

nemacx
5.6.2008, 21:54
JA VAM SVIMA PREPORUCUJEM BOGDANA STANCUA,dajte mu fore polu sezonu na kraju ce ga traziti barsa,inter....a sto se tice taktike,strasno,nemam komentara,pa treninge verovatno niste pipnuli nikad....:alealeee:

pa to default treba da stavis,jel si ulogovao opet podatke kad si usao posle ubacivanja defoulta,a i sta fali tom belom,bas izgleda gotivno,malo duzi rukav:a_bleh:
Evo par mojih preporuka:
Jochen Busse (mladi defanzivac,ima ogromnog potencijala)
Lubos Kamenar (golman,takodje sa puno potencijala)
Kerlon (napadac,opasan dribler,sjajna zavrsnica)
Jonathan de Guzman (tip ne da izvodi slobodne udarce,razbija)

Jamiroquai
9.6.2008, 12:02
Stancu je već odavno provaljen...Mada sada sa patchom mora dosta da se trenira da bi ispalo nešto.

http://img91.imageshack.us/img91/3469/stancudg1.th.jpg (http://img91.imageshack.us/my.php?image=stancudg1.jpg)

DeCoy
9.6.2008, 13:02
Vidim da za rezoluciju veću od 1024x768 igraš FM kao windowed(ako je uopšte shot sa tvog kompa:)). I ja sam tako morao na widescreenu, ali mi se onda previše "rastegnu" polja gde pišu karakteristike igrača i sve izgleda ružno...

Ali taj problem sam rešio jednostavnim dodavanjem u Target polje FM08 ikonice:

"E:\Igre\Football Manager 2008\fm.exe" --fullscreen_height=800 --fullscreen_width=1280

Jamiroquai
9.6.2008, 23:10
Ma meni lakše da igram windowed, jer mogu da pratim MSN i sve to :)

Yzerman
12.6.2008, 15:58
Kako igrati na netu fm?

acaf
12.6.2008, 19:53
Ti i drug skinete Hamachi, chekiras opciju "Run as server" i posle valjda samo krenes New game, ne secam se tacno davno bese :)

Jamiroquai
12.6.2008, 20:31
Nije neophodan Hamachi. Štikliraj u opcijama, run as a server, kreiraj igru. Izaberi ekipu, uđi u game status, daj IP tvom drugaru i to je to.

shimec
13.6.2008, 20:08
Ajoj, ovaj je lud, majke mi :)

http://img27.picoodle.com/img/img27/4/6/13/t_Ajojm_2eaf1bb.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/6/13/f_Ajojm_2eaf1bb.jpg&srv=img27)

Leonida
14.6.2008, 12:21
Hoce neko da odigramo uvece jednu partiju FM 2008 , patch 8.02? Ja cu uzeti Zvezdu.

Nisam igrao dosta dugo fm 2008 pa sam odlucio da opet krenem,normalno,sa Zvezdom.Kao i u stvarnosti , i ja cu imati pune ruke posla u prelaznom roku na pocetku.

Planiram da prodam Raskovica,Panitca,Andjelkovica,Banovica,Randjelovi ca,Tutorica,Jestrovica,Bastu,Bogdanovica , znaci sav otpad.

Dovescu jednog centralnog veznog,zatim jednog ekstra klase stopera,2 golmana,levog beka i 2 napadaca (1 ekstra klase i jedan mlad,perspektivan)

Ajde ako neko hoce uvece da odigramo koju partiju posaljite mi poruku na MSN:
lordadamovic@hotmail.com

lokio
15.6.2008, 2:19
Ajoj, ovaj je lud, majke mi :)

http://img27.picoodle.com/img/img27/4/6/13/t_Ajojm_2eaf1bb.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/6/13/f_Ajojm_2eaf1bb.jpg&srv=img27)
kad si već rekao da je lud da kažem samo da sam završio treću sezonu s villarrealom u kojoj je sjajni saivet zabio 31 gol u svim takmićenjima a tek ima 19 godina.cijena 11 miljona funti.
napokon sam uspio ući u ligu prvaka,završio sam 4, a ja, i atletic bilbao imali smo isto bodova. bio sam uspješan i u kupu u kojem me u polufinalu izbacio atl.madrid, a osvojio sam kup uefa pobjedivši man utd u finalu 2:1. saivet strelac.
najbolji strelac je bio briand sa 41 golom u svim takmićenjima, zatim saivet sa 31,vagner love s 18, diego s 17, matias fernandez s 14...
sve u svemu sjajna sezona, u kojoj je moj diego izabran za igraća godine.
evo još jedan podatak za koji još ne mogu vjerovat, henry je zabio 63 gola u ligi, a ukupno 73. stvarno nevjerovatno......:aplauz::aplauz::aplauz:
a da se pohvalim da sam ga uspio zaustavit jer u 4 utakmice koliko sam odigrao s barcom zabio mi je samo 1 gol, te sam samo jednu utakmicu izgubio od barce.

Hypnotized
27.6.2008, 17:35
Pozz svima!!:alealeee: Jel mozete da me uputite na neki sajt gde mogu BESPLATNO da skidam skinove,slike i tako te "stvari"?? Bio bih vam veoma zahvalan.. Uostalom,ja igram sa Arsenalom i ovaj RObin Van Persi rastura svaku sezonu... A za Saiveta samo reci hvale! DEcko je exstra!! Ako neko igra sa Arsenalom neka posle 1 sezone proda Adebajora jer prvu sezonu odlicno odigra a drugu prosecno do veoma lose... Vise puta sam igrao sa Arsenalom ispocetka tako da iza tih reci stojim.. Sad sam poceo da igram sa Bajernom pa ima li neko "tips&trick" za njih??

next
27.6.2008, 17:38
Pozz svima!!:alealeee: Jel mozete da me uputite na neki sajt gde mogu BESPLATNO da skidam skinove,slike i tako te "stvari"?? Bio bih vam veoma zahvalan.. Uostalom,ja igram sa Arsenalom i ovaj RObin Van Persi rastura svaku sezonu... A za Saiveta samo reci hvale! DEcko je exstra!! Ako neko igra sa Arsenalom neka posle 1 sezone proda Adebajora jer prvu sezonu odlicno odigra a drugu prosecno do veoma lose... Vise puta sam igrao sa Arsenalom ispocetka tako da iza tih reci stojim.. Sad sam poceo da igram sa Bajernom pa ima li neko "tips&trick" za njih??

Za pochetak....

FM-Serbia (http://www.fm-serbia.net/forum/portal.php)

Tu cesh naci sve shto ti je potrebno...

Hypnotized
27.6.2008, 17:50
Za pochetak....

FM-Serbia (http://www.fm-serbia.net/forum/portal.php)

Tu cesh naci sve shto ti je potrebno...

A za kasnije,odn.kraj:)?? Kad se setis jos necega javi... U svakom slucaju hvala..:ciao:

Aleksandar
27.6.2008, 19:32
http://footballmanagerportal.co.uk/

vladale
28.6.2008, 12:44
A za kasnije,odn.kraj:)?? Kad se setis jos necega javi... U svakom slucaju hvala..:ciao:

http://www.sortitoutsi.net
http://www.fm-britain.co.uk

Uostalom, na svakom sajtu imaš i forum gde postoji posebna soba za FM grafiku.

Renche
30.6.2008, 14:46
Jel vam se ovo nekad desilo???
9 minuta nadoknade vremena :eek::eek:
Inače, imam patch 8.0.2

bogdan92
30.6.2008, 21:34
ZNA LI ko dobrog napadaca do 5 miliona zvezda nema nikog ko moze dati go samo sredinan daje:icon_scra

DeCoy
30.6.2008, 21:49
Bogdan Stancu ~ 400k
Ionut Mazilu do 2M
Martin Kamburov ~500k (hoće da dođe tek u zimskom prelaznom roku)
Ivan Andrejev dolazi na free (17 godina)

i pun krš Južnoamerikanaca...

bogdan92
1.7.2008, 0:22
Meni je bilo 7 min finale kupa uefa sa arsenalom gdje se vodio sam 4/0 u 7 min 4 gola primio:n-hang: gdje se mogu skinit facepackovi i ostalo :aplauz::)

Renche
1.7.2008, 0:24
Ali ovde uopšte nije bilo razloga za 9 minuta.
Dve izmene, dva gola, 1 igrač povređen i ništa drugo :confused:

bogdan92
1.7.2008, 0:26
Jos me zanima kad igram s nekim igram nekoliko sezona pise greska :confused:

Na utkmici kup uefa nije bilo prekida 7 min nadoknade a u premier ligi bilo je 4 crvena i 5 zuti nadoknada 3min:confused:

Igra li ko sa crvenom zvezdom i moze prvi tim ako igra da se pogled@

DeCoy
1.7.2008, 0:58
Jos me zanima kad igram s nekim igram nekoliko sezona pise greska :confused:

Skini patch 8.0.2 i patchuj igru...rešiće i taj problem...

I nemoj da postuješ 5 poruka za redom...ako hoćeš još nešto da dodaš koristi edit opciju...

lokio
3.7.2008, 13:05
e ovako, poćeo sam igrati s dinamom iz zagreba, prije svega što imaju 15 000 000 za transfere. sad me zanima da li mogu nekog dovesti a da nije iz hrvatske,bosanske ili srpske lige. jer koga sam god htio, npr. wanchope iz chicaga, ponudio sam milijon,chicago je pristao, wanchopu sam ponudio plaću tri puta veću no on me glatko odbio. u ćemu je fazon????? ili ipak u hrvatske i srpske klubove ne možeš dovesti igraća iz lige petice?

Renche
4.7.2008, 1:26
Potrudi se malo... Ponudi im veću platu, bonuse im daj bilo šta... Ali nemoj neke bolje igrače da pokušavaš da dovedeš u naše retardirane lige :kreza:

DeCoy
4.7.2008, 2:22
Ameri će teže doći...ne znam zašto...ali recimo mladi Španci, Francuzi kao i stariji igrači(30+) iz tih zemalja mislim da dolaze u Zvezdu i Partizan bez nekih nerealnih prohteva. Za Dinamo ne znam, nikada nisam probao sa HNL-om...

_AiMaR_
4.7.2008, 17:16
e ovako, poćeo sam igrati s dinamom iz zagreba, prije svega što imaju 15 000 000 za transfere. sad me zanima da li mogu nekog dovesti a da nije iz hrvatske,bosanske ili srpske lige. jer koga sam god htio, npr. wanchope iz chicaga, ponudio sam milijon,chicago je pristao, wanchopu sam ponudio plaću tri puta veću no on me glatko odbio. u ćemu je fazon????? ili ipak u hrvatske i srpske klubove ne možeš dovesti igraća iz lige petice?

Pokushaj da hvalish igracha koga hotjesh da dovedesh , ako prihvati hvalu, najverovatnije tje pretji u klub . Dodushe moratjesh da mu ponudish malo vetju platu i bonuse ...

DeCoy
4.7.2008, 18:47
:) Mountuj image FM08 preko Daemon Tools-a i startuj igru. Kada ti opet iskoči ta poruka samo klikni na continue;)

bogdan92
4.7.2008, 20:37
:kreza:Ali nemam deamon tolls moze kako drugcije

DeCoy
4.7.2008, 21:13
Pa skini daemon tools (http://www.daemon-tools.cc/dtcc/download.php?catid=5&mode=ViewCategory)...

Jel` imaš instaliran Alcohol, može i preko njegovog virtualnog drajva

bogdan92
4.7.2008, 21:18
Instaliro sam deamon tools otvorim nadjem football manager patch 8.0.2 stavim na deamon i idem na open al kad udjem pise isto please instert ...
i sad pise entry point not found ne znam zasto :icon_scra

DeCoy
4.7.2008, 22:00
Jel` ti uopšte znaš šta je image fajl? Treba ti .iso imidž od FM2008 i njega mountuješ sa Daemonom, a ne patch! Skini ImgBurn (http://www.imgburn.com/) i od svog FM2008 diska napravi preko njega .iso image...

bogdan92
5.7.2008, 1:14
Skino sam image i disk sam ubaci imaju dvije ikonice pise fm 2008 8.0.2 boxed pc i pokrenem i nece sta trba izvinite:n-hang: al ovo je prvi manager koji igram o patch koji ...

DeCoy
5.7.2008, 1:24
Jesi li ti pečovao igru? Raspakuješ arhivu sa patchom koju si skinuo i pokreneš fm2008_802_boxed-pc i označiš putanju gde ti instalirao FM2008 i klikneš na update

http://img76.imageshack.us/img76/4187/slika1aw1.th.jpg (http://img76.imageshack.us/my.php?image=slika1aw1.jpg)

Onda mountuješ imidž od FM2008 diska u DT-u i pokreneš igru preko iste ikonice koju si koristio i pre pečovanja...Ako ti izađe da ubaciš disk, samo idi na continue...

bogdan92
5.7.2008, 1:36
Kod mene imaju tri ikonice football manger 2008 jesam raspakovo pokrenem manager isto izvini kakav imidz i pojavi mi se retury quit pomozte

DeCoy
5.7.2008, 9:29
OK...uzmeš DVD na kome ti se nalazi instalacija FM2008 i ubaciš ga u čitač/rezač, šta već imaš. Onda startuješ ImgBurn(onaj program što sam ti rekao da skineš) i odabereš opciju Create Image File From Disc...

http://img503.imageshack.us/img503/2736/11wq9.th.jpg (http://img503.imageshack.us/my.php?image=11wq9.jpg)

Onda iz padajućeg menija gore odabereš tvoj čitač/rezač, na Destination odabereš na kojoj particiji i gde će da ti kreira image fajl i klikneš na ovu veliku ikonu dole levo...

http://img380.imageshack.us/img380/8358/12jr3.th.jpg (http://img380.imageshack.us/my.php?image=12jr3.jpg)

Sačekaš minut-dva dok napravi .iso image fajl. Onda klikneš desnim dugmetom na ikonicu DT-a u trayu i mountuješ .iso image koji su upravo napravio...

http://img55.imageshack.us/img55/3610/13lo8.th.jpg (http://img55.imageshack.us/my.php?image=13lo8.jpg)

Kada to uradiš prosto i jednostavno klikneš na ikonicu FM2008 kojom si i ranije pokretao menadžer i to je to...

http://img393.imageshack.us/img393/79/14mq6.th.jpg (http://img393.imageshack.us/my.php?image=14mq6.jpg)

Renche
5.7.2008, 12:20
Svaka čast DeCoy na trudu da objasniš sve detalje oko instalacije :tapsh:

bogdan92
5.7.2008, 16:23
Radilo a sad cd not found nije normalno a uradio sam sve ono

vaskotv
6.7.2008, 13:50
Radilo a sad cd not found nije normalno a uradio sam sve ono

Pa sad opet mantuj taj image na neki kreirani drajv.

Vaske91
12.7.2008, 8:25
E ovako momci,hteo bih da vas pitam da mi kazete kako da igram sa drugarom Menagera 2008u mrezi??znaci igram ga od malena znaci igrao sam i na sony i sada sam krenuo na kompu....Znaci extra je igrica i mnogo mi se svidja...Samo mi treba to kako da igramo ja i drugar na netu menagera i dali bi neko od vas mogao da mi kaze,jel mi se igra u pm...
vasilije91@hotmail.com
Ako moze sve da mi objasni,shta treba pa posle ce da igramo svi ako treba...Evo nekih talenata cu vam dati:Mario Balotelli-Inter,Toto Tamuz,Mika Airitalo i ima josh puno..

lokio
17.7.2008, 15:25
igram sa manchester unitedom, prve dvije sezone nisam ništa osvojio, al zasto ovu treću idem na sve trofeje. u prve dvije sezone sam gradio ekipu, s puno mladih igraća i napakon sam sastavio vrlo dobru ekipu. otkad igram manager nisam imao bolje ofanzivne igraće.

akinfeev

marvin angulo-ferdinand-evans -lahm

hargeaves(pirlo)

c.ronaldo giovani dos santos

silva(anderson)

rooney-ibrahimovic(balotelli)

Ilija-sax
17.7.2008, 16:53
Da li neko ima informacije o tome kakav ce biti FM09 kao i da li ce biti resene bedne finansije i nerealni transferi?

GagiPappa
23.7.2008, 16:48
Jel uspete da dovedete igrace koji su bas zvezde u svojim klubovima? Vodim Juve, godina je 2014., imam dve osvojene titule, jedna liga sampiona, dva kupa, itd... Imam dobar budzet ( oko 120 mil.e ), jos uspem da uvaljam nekog igraca po dobroj ceni pa bude nekih 170, 180 milki. Od zvezda ( C.Ronaldo, Rooney, Tevez, Messi, Bojan, S.Ramos, Zlatan, Kaka, Robinho, Ronaldinho, Torres, itd. ) uspeo sam za sve ove godine da dovedem samo Fabregasa i Riberija a imao sam milion pokusaja. Jednostavno, koliko god da ponudim-klub odbije! Npr. hteo sam da dovedem Torresa, ponudim 170 milki, oni odbiju. Traze AMR-a. Onda im ponudim 175 milki, Riberija i 30% od sledeceg transfera i opet nista. Na kraju su mi ga ponudili za 217 miliona !?! Onda pokusavam da nadjem neke dobre igrace koji igrom slucaja ne igraju standardno u svojim klubovim. Naletim na Silvu iz Valensije koji je u proteklih 4 sezone odigrao ukupmo 20 utakmica za njih. I pored toga on sa njima produzuje ugovor. Tu se ja zainatim i pocinjem sa ponudama. 40-nista, 50-nista, ... na kraju pristanu... za 142 MILIONA?!? Mnogo je... da ne kazem nerealno s'obzirom koliko malo utakmica igra za njih. Jednostavno kao da smo Milan, Inter, Barca, Real i ja pokupovali one igrace koje smo mogli da kupimo u prve dve sezone ( Van der Vart, Diego, J.Moutinho, Montolovio< itd..) napravili tim i posle toga niko nije napravio neki "bum" u transferu. Sve zvezde su i dalje tamo gde su bile, neki igraju neki ne, oni i dalje produzuju ugovore i to je to. Daje se lova samo za neke "novo-afirmisane " igrace. Vidim da u stvarnosti je sada tesko kupiti takve igrace (odbijaju se ponude od 150 miliona) ali setite se prelaska Figa iz Barce u Real, pa Zidan, Ronaldo, itd. I jos jedna stvar koja mi se nesvidja - pare koje su ti ostale za transfer od prosle sezone se ne prebacuje u novu i sabira sa novim budzetom ( tako je bilo u CM 01\02, za druge ne znam ). Ja sam npr. u zimskom prelaznom roku prodao par jakih igraca i zaradio nekih 170 miliona ukupno. Dosao kraj sezone, te pare nestale a uprava mi dala novi budzet od 105 miliona. Ovako bi imao nekih 280 miliona i to bi bila sasvim druga prica:D Meni je inace jako dosadno ovde na poslu pa sam se zato "raspisao" sto mi nije obicaj:paranoia:

Jamiroquai
1.8.2008, 2:09
Hm, koliko liga si učitao ?
Ja sam primetio da kada loadujem 20ak jačih liga, ima mnogooo više transfera, pogodbi, dogovora i slično..

GagiPappa
1.8.2008, 15:49
Hm, koliko liga si učitao ?
Ja sam primetio da kada loadujem 20ak jačih liga, ima mnogooo više transfera, pogodbi, dogovora i slično..
Ja samo jednu:rolleyes: Evo pre neki dan pocinjala nova sezona. Doveo sam Javi Martineza i Raul Garciu za ukupno 110 miliona e. Obojica nisu imali neku narocitu sezonu a ni minutazu u svojim klubovima ali opet nisu dali ispod te cifre.:boodala:
Kada vec spominjes ucitavanje liga i tu imam jedno pitanje. Koliko bih mogao da ucitam liga a da mi se ne uspori ucitavanje? Jel ovaj menadzer koristi samo jedan procesor od moja dva? Kada sam pre Juvea vodio Newcastle ucitao sam Englesku ( normalno ), Italiju i Spaniju. Sve to na huge database i bas mi se vuklo, ucitavanja su bila znatno duza. Koliko tebi treba odprilike za jednu sezonu sa svim tim ucitanim ligama i koliki database koristis?:eek:

_AiMaR_
7.8.2008, 0:27
Ja samo jednu:rolleyes: Evo pre neki dan pocinjala nova sezona. Doveo sam Javi Martineza i Raul Garciu za ukupno 110 miliona e. Obojica nisu imali neku narocitu sezonu a ni minutazu u svojim klubovima ali opet nisu dali ispod te cifre.:boodala:
Kada vec spominjes ucitavanje liga i tu imam jedno pitanje. Koliko bih mogao da ucitam liga a da mi se ne uspori ucitavanje? Jel ovaj menadzer koristi samo jedan procesor od moja dva? Kada sam pre Juvea vodio Newcastle ucitao sam Englesku ( normalno ), Italiju i Spaniju. Sve to na huge database i bas mi se vuklo, ucitavanja su bila znatno duza. Koliko tebi treba odprilike za jednu sezonu sa svim tim ucitanim ligama i koliki database koristis?:eek:

Možeš da namestiš da ne pratiš rezultate ostalih liga koje si učitao . Mislim pratiš rezultate , ali ne možeš da gledaš full mečeve. Tako ide znatno brže ...

GagiPappa
9.8.2008, 10:54
Možeš da namestiš da ne pratiš rezultate ostalih liga koje si učitao . Mislim pratiš rezultate , ali ne možeš da gledaš full mečeve. Tako ide znatno brže ...
Jel se to bira tako sto izaberem te lige koje cu da pratim ali ih stavim da nebudu " playable " ili nekako drugacije? Hocu da probam to sto si mi rekao samo me zanima kako da namestim tu opciju da negledam full meceve? :paranoia:

vladale
9.8.2008, 11:02
Jel se to bira tako sto izaberem te lige koje cu da pratim ali ih stavim da nebudu " playable " ili nekako drugacije? Hocu da probam to sto si mi rekao samo me zanima kako da namestim tu opciju da negledam full meceve? :paranoia:

Pa da, ubaciš sve lige koje želiš i to je to. Možeš da staviš da budu playable što znači da ako recimo učitaš Italijansku i Špansku ligu, a ti si trener u Juventusu i dobiješ otkaz a dobiješ ponudu od Reala, da možeš da prihvatiš tu ponudu, tj da budeš menadžer u španskoj ligi :) Ja sam probao da ubacim oko 5 liga ali ide previše sporo tako da ti predlažem da prvo pogledaš koji procesor i koliko memorije imaš (koliko ti je "jak" komp).

GagiPappa
11.8.2008, 18:37
Pa da, ubaciš sve lige koje želiš i to je to. Možeš da staviš da budu playable što znači da ako recimo učitaš Italijansku i Špansku ligu, a ti si trener u Juventusu i dobiješ otkaz a dobiješ ponudu od Reala, da možeš da prihvatiš tu ponudu, tj da budeš menadžer u španskoj ligi :) Ja sam probao da ubacim oko 5 liga ali ide previše sporo tako da ti predlažem da prvo pogledaš koji procesor i koliko memorije imaš (koliko ti je "jak" komp).
Komp mi mozes videti iz profila.;) Ne dobijam otkaze, samo ih dajem:Freddy: Salim se. Znam ja to sto si ti napisao, nego decko kaze da mozes da ucitas dosta liga, da namestis da ne gledas full meceve i komp ti nece ( puno ) usporavati. Mene je zanimalo da li kada izaberem recimo 7 liga, ne stavim ni jednu da bude " playable " ( sem one koju igram, naravno ) da li je to ono na sta on misli ili ima negde drugde u opcijama? :paranoia: Inace, u medjuvremenu sam probao to sa 5 liga i cini mi se da ne usporava.

Jamiroquai
11.8.2008, 22:53
Ako ti je samo 1 liga playable, ne verujem da će ti puno usporiti.

LaZZZar
19.8.2008, 15:42
rigione.JPG Kupljen za 120.000 (http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=23568&stc=1&d=1219152996)
thicot.JPG Kupljen za 650.000 (http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=23569&stc=1&d=1219153033)

Jamiroquai
20.8.2008, 4:56
Prva sezona

Ja se evo u poslednjih par dana malo okušao sa Turcima, tačnije Fenerbahčeom. Skroz solidna ekipica na početku, već prejaka za domaću Ligu. Na žalost, postoji ograničenje za broj stranaca, u stvari broj igrača koji nisu turske nacionalnosti, tako da je teško ostvariti neki uspeh u Evropi. Još ako na ovo dodate da sam veliki maler što se tiče žreba :)

Kežmana sam uzaludno pokušavao da prodam cele sezone, ali niko nije hteo da izdvoji dovoljno novca kako bi uslišio uslove našeg internacionalca, pa je naš golgeter uporno tražio da mu klub plaća dodatnih 90k evra mesečno do isteka ugovora. Iako bi on igrao za Hertu ili Udineze...Ovo naravno nisam dopustio, pa je Kežman uglavnom bio pozajmljivan :) Srećom sam se odlučio za 4-5-1 formaciju, pa sam već imao u planu koga da dovedem i kako da se organizujem. Prvo, a i jedino pojačanje, bio je sjajni Farfan iz PSV-a, plaćen 12,25m evra i koji je trebao da zauzme mesto levog krilnog igrača. Klub su napustili samo neki nebitni klinci, koje sam prodavao da bih koliko toliko poboljšao finansijsko stanje kluba.

Da ne dužim previše, sezona je bila uspešna. Iako je osvojen samo jedan trofej, bio sam zadovoljan igrom cele ekipe. U LŠ sam ispao veoma rano, odmah posle grupa, od meni dragog Real Madrida :) Dozvolio sam da na domaćem terenu primim 3 gola, dok sam postigao samo 2. Na gostovanju sam uspeo da odigram nerešeno, iako sam imao prilika da pobedim...Iz domaćeg Kupa sam takođe ispao veoma brzo, jer sam odmarao igrače za LŠ...Maler :)
I zaboravio sam da napomenem Superkup gde me je nadigrao Bešiktaš...

http://img179.imageshack.us/img179/1553/tabelaprvasezjs5.th.jpg (http://img179.imageshack.us/my.php?image=tabelaprvasezjs5.jpg)

Cele sezone sam se dvoumio ko će igrati najisturenijeg igrača...Često sam rotirao Deivida i Semiha, koji su pružali prilično dobre partije...Evo i statistike ispod. Prvi je Semih, drugi Deivid.

http://img364.imageshack.us/img364/9828/semihideividgb9.th.jpg (http://img364.imageshack.us/my.php?image=semihideividgb9.jpg)

Uskoro je trebalo da počne i spremanje za novu sezonu, gde sam već hteo da se pojačam. Alex je već počeo da zabušava pa sam pazario Jimeneza iz Intera, za 4 miliona evra. Takođe su pristigli mladi Marko Marin, Arturo Vidal i Havard Nordvelt - koji su trebali da idu na kaljenje prve sezone. Ipak, stižu dve ponude na moju adresu :) Oba štopera su napustila Fenerbahče...Edu Dracena i Diego Lugano. To je značilo da će Vidal biti starter ove sezone...Kao drugog štopera, doveo sam Andreasena iz Werdera, za nekih 11 miliona :) Maldonado je već pakovao kofere za Palmeiras, pa sam obnovio ugovor Aureliu, i dao 10 miliona za Simaa Sabrosu...Iako sam znao da je stranac, uporno sam nudio dok Atletiko nije popustio i na kraju pustio iskusnog Portugalca. Biće interesantno uporediti ga sa Kazimom koji je bio sjajan prošle sezone na poziciji desnog krila...Videćemo.
Klub su takođe napustili Roberto Carlos, Mateus i Arat Can, koji su proglašeni kao višak.

Druga sezona

Odigrao sam samo dve utakmice u pripremnom periodu, valjda sam se bio zaludeo sa ovim transferima pa nisam ni obraćao pažnju. Sve u svemu, jednu pobedio, dok mi je Inter očitao lekciju sa solidnih 4-2 u Istanbulu. Ovoga puta sam imao više sreće u Superkupu, gde sam savladao nezgodni Galatasaray sa 3-2, i sada sam mogao da krenem u pohod na novu titulu. Nadao sam se lakom osvajanju titule i to se na kraju i ispostavilo tako. Galata i Bešiktaš su jaki, ali ne mogu da izdrže da istim tempom igraju celu sezonu, i obično se kod 20og kola odlepim 10ak bodova, ako ne i više :kreza:

U LŠ je bila skroz druga priča...U grupi sjajno, relativno lako prolazim pored Sevilje, Olimpijakosa i Sportinga, i u prvoj nokaut fazi mi pada Az Alkmar. Pored sjajnih 0-1 kod njih, na domaćem terenu gubim 1-2. Krah svega i nada da ću makar stići do 1/2 ode u vodu...Šta da se radi, biće valjda sledeće sezone :tapsh:
Opet sam ispao iz Kupa, od dosta slabije ekipe...I to je dovelo do nezadovoljstva Board Room-a, mada za to i nisam mario nešto preterano. Na svu sreću sam dobio dve filijale (USA i Japan) pa sam se unapred radovao parama koje ću dobiti sledeće sezone :to_care:

Te sezone sam opet forsirao istu taktiku, samo sam Deivida pustio da igra češće. To mi je i vratio sjajnim partijama.

http://img516.imageshack.us/img516/3882/deividab5.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=deividab5.jpg)

Tabela na kraju sezone :

http://img244.imageshack.us/img244/3889/tabelasezdvaxv7.th.jpg (http://img244.imageshack.us/my.php?image=tabelasezdvaxv7.jpg)

Jamiroquai
20.8.2008, 4:57
Ajmo na treću sezonu...

Predsednik kluba mi je na raspolaganje stavio 19 miliona. Prodajom Apie i Ondera, povećao sam budžet na 28 miliona, a to mi je bilo dovoljno za usluge fantastičnog Tuncaya i Matiasa Fernandeza. Samo što sam počeo da polako menjam formaciju...Iako sam konstantno igrao 4-5-1, ovoga puta sam se odlučio za napadačku 4-4-2. Računao sam da će pripremni period i par kola u Ligi biti dovoljni da se ekipa bar malo uigra za LŠ. Grupa mi je bila relativno laka, s' tim što sam imao Inter...Rangers i Aab su bili za klasu slabiji. Ovako je izgledao tim pred početak sezone...

http://img392.imageshack.us/img392/8932/ekipahh0.th.jpg (http://img392.imageshack.us/my.php?image=ekipahh0.jpg)

Ovoga puta me je sreća poslužila, bar što se tiče LŠ-a. Dosta sam kuburio sa povredama ali je sve došlo na svoje pred meč sa Bayernom, u osmini finala...

http://img223.imageshack.us/img223/4260/prvatekmabg0.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=prvatekmabg0.jpg)

http://img517.imageshack.us/img517/9314/drugatekmact1.th.jpg (http://img517.imageshack.us/my.php?image=drugatekmact1.jpg)

Posle toga sam naišao na prejak Atletiko...I bejah ponižen na gostovanju sa 4-1. U Istanbulu sam pobedio, ali samo 1-0, iako sam imao milion prilika :icon_scra

U ligi opet ista stvar, i opet ogromna razlika...

http://img230.imageshack.us/img230/6513/trecasezsj8.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=trecasezsj8.jpg)

Zaboravih da napomenem da sam izgubio u Superkupu od Bešiktaša, mada sam to nadoknadio trijumfom u domaćem kupu :qliranje:

Evo par igrača...Ako vam zatreba još neki, slobodno recite. Inače, ovo sam igrao poslednjih par dana, pa su prve dve sezone malo tanke sa skrinovima, ali ću 4u sezonu fino ispratiti :)

http://img84.imageshack.us/img84/9772/tuncaynz8.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=tuncaynz8.jpg)

http://img80.imageshack.us/img80/1790/matiasfernnm2.th.jpg (http://img80.imageshack.us/my.php?image=matiasfernnm2.jpg)

http://img112.imageshack.us/img112/5453/andreasenxh9.th.jpg (http://img112.imageshack.us/my.php?image=andreasenxh9.jpg)

http://img84.imageshack.us/img84/4290/vidalhk9.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=vidalhk9.jpg)

Pozdrav do ujutru :to_care:

P.S. Decoy, izvinjavam se za dupli post, nije moglo sve u jedan :kreza:

dzonihsv
20.8.2008, 5:02
Kada se setim koliko sam ja vremena gubio na ovo ;). Ne kazem da je glupa igra ali je mnoooogo zarazna :).

Leonida
20.8.2008, 9:42
Super prica , samo nastavi ( ako nije problem) . Ja planiram kad izadje summer transfer update da krenem sve iz pocetka Zvezdom , ali ne kao pre da igram bunker formacijom vec 4 - 3 - 3 ... Pisacu i ja kad pocnem!

DeCoy
20.8.2008, 9:52
A zar ima apdejt za letnji prelazni rok??? Mislim da to SI-ovci čuvaju za devetku. Jedino neki fan-made...Kad izađe to, obavezno ovde postuj link:n_klanja:

BTW Počeo sam da igram sa PSG-om :opanachke

Leonida
20.8.2008, 9:58
Ima ovaj za sada - http://www.fmbosnia.com/forum/index.php?topic=7469

Odradjene su sve velike lige (Francuska,Spanija,Nemacka,Engleska,Italija zatim sve lige iz naseg regiona) i transferi , ispadanja , promocije , evrokupovi...igrao sam sa njim i dosta je dobar update.

Jamiroquai
20.8.2008, 12:44
BTW Počeo sam da igram sa PSG-om :opanachke

Uf, oni su baš zaglibili. U novom FM-u će biti bolji, tj probaj sa ovim update-om koji je Leonida postavio...Trebalo bi da imaju solidnu ekipicu :kreza: Makelele, Kežman, Sesenjo, Žili, Oro...

DeCoy
20.8.2008, 13:33
Uf, oni su baš zaglibili.

Tell me about it:rolleyes:

Još sad prvi put počinjem igru sa 8.0.2 i svi moji favoriti iz 8.0.1 su prešli u neke veće klubove i naravno nabili cenu samo tako:mad: Na samom početku sam i maltene sam morao da popunjavam tim sa free transfer igračima. ~4M evra za transfere i 450k za plate, a od toga Pauleta "jede" 100k, ne mogu da ga prodam jer je odlučio da se penzioniše u sledećoj sezoni, a za raskid ugovora treba da mu platim 4.5M:eek: Jedino sam Stancua od moje stare ekipe uspeo da dovedem. A još postoji i ograničenje od 4 igrača van EU, pa ne mogu ni da dovedem gomilu Južnoamerikanaca. Na startu je loše, jako loše:( Dve pobede kod kuće + jedna nerešena i tri poraza na strani...

bogdan92
20.8.2008, 13:39
patch 8.0.2 patch imaju transferi zimskog prelaznog roka a nemaju slike igraca i timova a za izbacivanje me interesuje

Jamiroquai
20.8.2008, 13:43
Preformuliši tu rečenicu ? Ako imaš 8.0.2 fixed, ne bi trebalo da imaš problema, ako sam te uopšte lepo razumeo :)

Tell me about it:rolleyes:

Još sad prvi put počinjem igru sa 8.0.2 i svi moji favoriti iz 8.0.1 su prešli u neke veće klubove i naravno nabili cenu samo tako:mad: Na samom početku sam i maltene sam morao da popunjavam tim sa free transfer igračima. ~4M evra za transfere i 450k za plate, a od toga Pauleta "jede" 100k, ne mogu da ga prodam jer je odlučio da se penzioniše u sledećoj sezoni, a za raskid ugovora treba da mu platim 4.5M:eek: Jedino sam Stancua od moje stare ekipe uspeo da dovedem. A još postoji i ograničenje od 4 igrača van EU, pa ne mogu ni da dovedem gomilu Južnoamerikanaca. Na startu je loše, jako loše:( Dve pobede kod kuće + jedna nerešena i tri poraza na strani...

Ja sam odigrao 3-4 sezone sa njima, doduše ništa bitnije nisam uradio sem osvajanja Kupa. U Ligi sam tek u trećoj sezoni ostvario neki rezultat, i to sam jedva izborio 4. mesto :(

vladale
20.8.2008, 13:50
Ja sam igrao sa PSG-om, tj. imam save. Odigrao sam tri sezone, u trećoj sam osvojio titulu, u drugoj sam bio 3, dok sam u prvoj sezoni imao odlične rezultate ali je onda usledio veliki pad (10 utakmica bez pobeda pred kraj sezone) i završio sam na 5 mestu. Doveo sam Jimeneza, Arshavina, Matteo Rubina, Mirandu i još neke.. PSG ima kvalitetnu ekipu i sa njom možeš da osvojiš titulu, ali tek za nekoliko sezona :) Budi strpljiv i kupuj jeftinije igrače (mlade) koji će za nekoliko sezona da eksplodiraju. Ako ti treba neka pomoć, samo pitaj :)

Ja ne igram više FM, niti želim da skidam ove fan made updateove, već ću sačekati da izađe novi FM (31/10/2008)

Jamiroquai
20.8.2008, 13:52
Sa kojim pečom si igrao imenjače ? :)

vladale
20.8.2008, 13:54
Sa kojim pečom si igrao imenjače ? :)

8.02 :) U trećoj sezoni, to nisam napomenuo, sam jedva uspeo da osvojim titulu, znam da smo ja i Lion imali isti broj bodova ali da je gol razlika odlučila, a i u međusobnim susretima sam bio bolji od njih (pobedio ih kući, tamo igrao nerešeno).

Jamiroquai
20.8.2008, 23:06
2011 - Finiš 4. sezone :)

Odmah na početku sezone su mi obezbedili 20 miliona za transfere, ali nisam imao nameru da kupujem nikoga ove sezone, osim par klinaca koji će trenirati sa drugim timom i biti na kaljenju. Tako da je tim pred početak sezone ostao nepromenjen :

http://img48.imageshack.us/img48/6307/ekipaea2.th.jpg (http://img48.imageshack.us/my.php?image=ekipaea2.jpg)

Iako sam odigrao prilično slabo, obezbedio sam prvi trofej :

http://img169.imageshack.us/img169/2664/superkuplp7.th.jpg (http://img169.imageshack.us/my.php?image=superkuplp7.jpg)

U Ligi sam opet uspeo da se odlepim, ali sam vremenom izgubio tu prednost pa mi je ostalo samo 5 poena više od Kayseria. Dok se u LŠ opet ponovila ista priča...Ispadam odmah posle grupa :( Ovoga puta od Arsenala, iako sam promašio brdo zicera u revanšu :boodala:

http://img398.imageshack.us/img398/3852/arsprvatekmamm9.th.jpg (http://img398.imageshack.us/my.php?image=arsprvatekmamm9.jpg)

http://img383.imageshack.us/img383/2695/arsdrugatekmatv8.th.jpg (http://img383.imageshack.us/my.php?image=arsdrugatekmatv8.jpg)

Nedelju dana pre prve utakmice sa Arsenalom, povredio mi se Farfan (prelom noge - 6 meseci), a 3 dana kasnije stradao je i Vidal (opet neki prelom - 4 meseca)...Posle ovoga sam znao da je gotovo sa Ligom Šampiona, mada mi je opet bilo krivo :)

Ostali su mi još domaći Kup i Liga. Ovo je bila dobra prilika da Nordveit debituje u dresu Fenera, umesto Vidala koji će biti odsutan do kraja sezone...

http://img120.imageshack.us/img120/2695/nordqg9.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=nordqg9.jpg)

Do trofeja u Kupu sam stigao teže nego što sam očekivao...U 1/4 finala sam naleteo na Bešiktaš a kasnije i na Fener. Na svu sreću, tim se koliko toliko konsolidovao pa sam prošao u finale.

vs Bešiktaš

http://img149.imageshack.us/img149/5913/besitas1lp0.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=besitas1lp0.jpg)

http://img141.imageshack.us/img141/4544/besiiktas2tg9.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=besiiktas2tg9.jpg)

vs Galata

http://img376.imageshack.us/img376/5025/galata1ja4.th.jpg (http://img376.imageshack.us/my.php?image=galata1ja4.jpg)

http://img187.imageshack.us/img187/7895/galata2yy8.th.jpg (http://img187.imageshack.us/my.php?image=galata2yy8.jpg)

i finale :

http://img153.imageshack.us/img153/3848/finale1fj2.th.jpg (http://img153.imageshack.us/my.php?image=finale1fj2.jpg)

Tabela na kraju sezone :

http://img146.imageshack.us/img146/7637/4sezonaeq0.th.jpg (http://img146.imageshack.us/my.php?image=4sezonaeq0.jpg)

Najboljih 11 lige :

http://img182.imageshack.us/img182/3397/timsezonere3.th.jpg (http://img182.imageshack.us/my.php?image=timsezonere3.jpg)

Matias Fernandez i Sanli Tuncay :

http://img386.imageshack.us/img386/4518/matiaspc0.th.jpg (http://img386.imageshack.us/my.php?image=matiaspc0.jpg)

http://img147.imageshack.us/img147/2425/tuncay2ak7.th.jpg (http://img147.imageshack.us/my.php?image=tuncay2ak7.jpg)

Zlatna kopačka :

http://img111.imageshack.us/img111/4930/topscorerrz2.th.jpg (http://img111.imageshack.us/my.php?image=topscorerrz2.jpg)

Idemo dalje...:kreza:

Maksim Gorki
21.8.2008, 2:10
Interesuje me samo jedna stvar... Da li je neko uspeo sa timom koji na pcetku ima National popularnosta da predje na kontinental ili world wide? Igrao sam sa zvezdom sa 01 i 02 patch-om, i konstantno par sezona ulazim u zavrsnicu lige sampiona, ili do finala uefa kupa i nista, ne pomera se... Takodje, o koeficijentima udjem medju top npr. 20-30 klubova, i ponovo nista..Finansije isto, usao sam nedju najbogatije klubove. Na kraju sam se iznervirao, uzeo onog scout-a, i krenuo sam sejvovima... Sta god radio reputacija zvezde pada. U sezoni kada sam igrao finale kupa uefa, reputacija zvezde je pala za oko 200. Uopste mi nije jasno... Zar nije logicno da ako neki tim par godina za redom igra u ligi sampiona da se sazna za njega...
Samo da napomenem da se ovo bold-ovano desilo sa najnovijim patchem...
Hvala puno, i bilio kakva povratna informacija bi bila pozeljna...

pozzz

NjegovaWisost
21.8.2008, 4:19
Igrao sam sa zvezdom sa 01 i 02 patch-om, i konstantno par sezona ulazim u zavrsnicu lige sampiona, ili do finala uefa kupa i nista, ne pomera se... Takodje, o koeficijentima udjem medju top npr. 20-30 klubova, i ponovo nista..Finansije isto, usao sam nedju najbogatije klubove. Na kraju sam se iznervirao, uzeo onog scout-a, i krenuo sam sejvovima... [B]Sta god radio reputacija zvezde pada. U sezoni kada sam igrao finale kupa uefa, reputacija zvezde je pala za oko 200...
pozzz

Ma gdje zvezda nešta da napravi :kreza:
Jbt, moj drug je baš haos sezona odigrao, i počeli da nestaju igrači i sve se pojavljuju neki sa debelim facama, vjerovatno programeri :)
BTW krenuo sam sa Partizanom, savjet koji? :)

Leonida
21.8.2008, 7:34
Promeni odmah tim :) , uzmi Zvezdu.

DeCoy
21.8.2008, 10:26
Jbt, moj drug je baš haos sezona odigrao, i počeli da nestaju igrači i sve se pojavljuju neki sa debelim facama, vjerovatno programeri :)

To je neka starija verzija. U 08 su CGI regeni, ranije su bile bezveze slike nekih klinaca koje su navatali po ulici ili gde već.

Maksim Gorki
21.8.2008, 21:34
Ako igars sa partizanom, osim saveta da krenes sa zvezdom, mogu samo da ti kazem:
pordaj sve indijance koje mozes(a neki od njih su skupi). Kupi obavezno Dalibora Veselinovica ja mislim da je iz cukarickog, mali kida... U prvoj sezoni, iako je bio povredjen dao je samo u superligi 30+ golova.... U Evropi liverpulu je dao 2 komada na enfildu.... Igrac slicnog tipa ti je i Lazar Popovic (samo je stariji--- Darko ima 19 godina, Lazar oko 24-25). Finansije su u zzvezdi barem na pocetku enorman problem, tako da prodaj, stabilizuj se i onda probaj da napadnes ligu sampiona. I svakako cim budes imao pare od borda trazi da ti unaprede youth i trening centar. Skaute kada budes mogao juzna amerika. E jedan hint, u ajaxu ct (tim iz juznoafricke republike),imas nekoga Denija Klansona ili tako nest (pogledacu lepo) kupi ga, ja mislim da dolazi na free, ili za nesto mnogo malo para, kida... Ja sam ga posle prodao za mnogooo para. Ako nesto treba javi.

P.S. Jel igars sa najnovijim patchom?

Željko
21.8.2008, 21:50
Za kad su najavili FM2009 ?

Jamiroquai
22.8.2008, 3:27
Za novembar, valjda.

dzonihsv
22.8.2008, 3:31
Za kad su najavili FM2009 ?

SI Games jos nije potvrdio/izbacio datum izlaska. Tako da samo mozemo da nagadjamo. Ali kao sto kaze Jamiroquai moze biti novembar a i ranije...

DeCoy
22.8.2008, 10:12
SI Games jos nije potvrdio/izbacio datum izlaska.

http://footballmanager.wikia.com/wiki/Football_Manager_2009

Kao što je vladale rekao prvi vrhu strane...31.10.2008

Jamiroquai
22.8.2008, 10:21
Očekujte update sa Fenerom, malo kasnije :) Ako neko uopšte čita :)

DeCoy
22.8.2008, 13:42
Očekujte update sa Fenerom, malo kasnije :) Ako neko uopšte čita :)

Kako uspeš da odigraš celu sezonu za samo jedan dan? Meni u proseku treba sigurno nedelju dana za sezonu, nekad i duže, a igram 2-3 sata dnevno:confused:

Jamiroquai
22.8.2008, 14:09
Road to glory - 2011/2012

I ova sezona je gotova, pa evo malo infoa :) Ni sam ne mogu da verujem koliko sam imao sreće, generalno gledano. Posle brojnih povreda i gluposti, napokon ostvaren cilj, iako bih se zadovoljio dosta manjim stvarima :)

Nikog nisam doveo, dok je ekipu napustio samo rezervni golman Serdar (2 miliona). Imao sam na raspolaganju 32 miliona, ali nisam hteo da trošim sve do sledeće sezone kada sam planirao da podmladim ekipicu...

U Superkupu mi je pao relativno lak protivnik, pa sam bez problema obezbedio novi trofej :alealeee:

http://img118.imageshack.us/img118/9874/superkupyg5.th.jpg (http://img118.imageshack.us/my.php?image=superkupyg5.jpg)

U Ligi sam počeo munjevito, 10 utakmica - 10 pobeda, uz gol razliku 42-6...Kasnije pad forme ali sam opet obezbedio titulu par kola pre kraja...Bešiktaš je postao smejurija od tima...Najblaže rečeno :kreza:

http://img165.imageshack.us/img165/9873/ligazh2.th.jpg (http://img165.imageshack.us/my.php?image=ligazh2.jpg)

U Kupu sam ispao rano, jer sam ipak hteo da prođem u 1/4 finale LŠ, pošto mi je Liverpul pao u osmini finala.

http://img165.imageshack.us/img165/5020/galata1gb0.th.jpg (http://img165.imageshack.us/my.php?image=galata1gb0.jpg)

http://img245.imageshack.us/img245/1535/galata2ae3.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=galata2ae3.jpg)

Posle dobre igre u grupnoj fazi LŠ, gostovao sam Toresu i ekipi...

http://img119.imageshack.us/img119/5263/grupadz8.th.jpg (http://img119.imageshack.us/my.php?image=grupadz8.jpg)

Prva tekma i očekivan poraz :

http://img391.imageshack.us/img391/5003/pool2pp1.th.jpg (http://img391.imageshack.us/my.php?image=pool2pp1.jpg)

A onda fantastično izdanje, iako sam se dvoumio da li opet da odigram 4-4-2...

http://img134.imageshack.us/img134/4801/pool1sh6.th.jpg (http://img134.imageshack.us/my.php?image=pool1sh6.jpg)

U nastavku takmičenja susreo sam se opet sa Valensijom. Već sam igrao protiv njih i grupi i manje više sam se nadao laganom prolazu...Valensija je poklekla na Mestalji, a u Istanbulu je ispraćena sa 4 gola u mreži :alealeee:

http://img237.imageshack.us/img237/5387/valen1ea3.th.jpg (http://img237.imageshack.us/my.php?image=valen1ea3.jpg)

http://img247.imageshack.us/img247/7102/valen2we0.th.jpg (http://img247.imageshack.us/my.php?image=valen2we0.jpg)

I onda, kada sam video da mi je sledeći protivnik Mančester...samo sam zamislio Ronalda kako prolazi kao kroz sir i postiže evrogolove :S Da napomenem da sam posle utakmice sa Liverpulom koristio drugu taktiku, malo neobičniju, jer sam hteo da iskoristim vezni red maksimalno. Uz konsultacije sa Gagijem, koji igra sa Kristal Palasom, malo smo editovali i pročačkali i dobili Total Football za Fener :)

To inače izgleda ovako nekako :

http://img371.imageshack.us/img371/1434/taktikaty4.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=taktikaty4.jpg)

Tu taktiku sam forsirao protiv Valensije pa sam odlučio da je oprobam i protiv Mančestera. Na žalost, poraz na Old Trafordu nikako nisam mogao da izbegnem, jednostavno me nije htelo :(

http://img379.imageshack.us/img379/4580/man1ty3.th.jpg (http://img379.imageshack.us/my.php?image=man1ty3.jpg)

Dobra strana svega je ipak 3 pogotka u gostima, i to sam želeo da iskoristim. Mada, znam koliko je teško igrati protiv ekipa kao što su Mančester (Inter, Real), koje bukvalno mogu da daju gol iz svakog napada...Opet se ja malo poigram sa timskim instrukcijama i izborim plasman u finale :aplauz:

http://img291.imageshack.us/img291/963/man2vi4.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=man2vi4.jpg)

I onda, veliko finale na Vicente Calderonu : ) Na svu sreću, nisam imao problema sa povredama tako da je na terenu bila moja najjača postava.
Volkan - Gokhan, Wederson, Vidal, Nordveit - Andreasen, Farfan, Kazim, Matias Fernandez - Tuncay, Semih...

Sa druge strane, plavci iz Londona. Čelsi.
Cech - Ivanović, Cole, Terry, Richards - Boulahruz, Sidwell, Mikel, Cole - Pazzini, Edison Cavani...

Pozadi sigurno, koliko je to bilo moguće ako uzmemo u obzir koga su čuvali Vidal i Nordveit...Jedan sjajan kontranapad preko Matiasa koji postiže gol sa nekih 20-25 metara za 1-0 :kreza: Par puta me je Volkan prepadao izletanjima i glupostima, ali posle penala koji je iskoristio Matias, znao sam da je gotovo :) 105 godina od osnivanja kluba i evo ga trofej. Krov Evrope je tu...:alealeee: :to_care:

http://img353.imageshack.us/img353/3295/chelseatx0.th.jpg (http://img353.imageshack.us/my.php?image=chelseatx0.jpg)

Sada, kad sam ostvario neki uspeh, pozabavio sam se finansijama i budžetom. U Istanbul stiže Nuri Sahin (22 miliona) i Henri Saivet (18 mil)...U planu je i Damir Kahriman koji bi trebao da dobije državljanstvo u Kayseri-u pa se ne bi vodio kao stranac :icon_stud

Očekujte update, ako neko čita ovo :D :icon_scra

Jamiroquai
22.8.2008, 14:11
Kako uspeš da odigraš celu sezonu za samo jedan dan? Meni u proseku treba sigurno nedelju dana za sezonu, nekad i duže, a igram 2-3 sata dnevno:confused:

Veruj mi da ni sam ne znam...Ovo mi se toliko igra da je to strašno. Obično pikam noću, a najviše vremena mi ode u međusezoni jer se tad kao bakćem pojačanjima i to... :P

P.S. Spoj post :)

bogdan92
23.8.2008, 11:18
e kad igram izbaci i pise da je error u crash dumps jel u tom foderu treba bit nestooo il prazan mora bit:ciao: molim vas ako znate da odg

vladale
24.8.2008, 0:43
e kad igram izbaci i pise da je error u crash dumps jel u tom foderu treba bit nestooo il prazan mora bit:ciao: molim vas ako znate da odg

Hm, nemam pojma. Da li koristiš 8.02 patch?

vladale
24.8.2008, 14:49
Očekujte update, ako neko čita ovo :D :icon_scra

Čitamo, ali nije mi jasno zašto to ne postavljaš na FM-Serbia, tamo ima više spamera nego ovde? :)

bogdan92
24.8.2008, 23:49
Čitamo, ali nije mi jasno zašto to ne postavljaš na FM-Serbia, tamo ima više spamera nego ovde? :)

Hm, nemam pojma. Da li koristiš 8.02 patch?

da ali imaju samo transferi nemaju znakovi i slike

Shommy MC
27.8.2008, 5:02
el zna neko kad ce da izadje fm 2009???
ne igra mi se ovaj vise...

Leonida
27.8.2008, 7:07
Nikonezna kad ce izaci , ali se ocekuje negde oko novembra...ljudi,koristite malo google...:icon_stud

Shommy MC
27.8.2008, 19:13
nasao sam kad izlazi fm 2009, a to je 30 oktobra...
leeeeeeeee smor do tad...:boodala:

bogdan92
1.9.2008, 20:18
znali ko gdje se mogu skinit skinovi facepackovi backgrounds team kitsss team logos na fm srbija nece gdje ima da se skine i kako se to postaviii ak zanate molim m vas recite:)

Leonida
1.9.2008, 20:59
znali ko gdje se mogu skinit skinovi (,) facepackovi(,) backgrounds(,) team kitsss team logos na fm srbija nece gdje ima da se skine i kako se to postaviii ak zanate molim m vas recite:)(?)

Znaci , trebalo mi je pola dana da desifrujem ovu recenicu :) ...

Imas google...Korisna je to stvar...

http://www.fm-serbia.net/forum/portal.php
http://www.sortitoutsi.net/
http://footballmanagerportal.co.uk/

To sam nasao za 30 sekundi :)

Crni021
2.9.2008, 0:38
Neverovatno koliko kvalitetnih Italijana ima u FM 08 i to po veoma povoljoj ceni.Igram sa Valensijom (european superleague database) i postao sam sampion u 4. sezoni tek posto sam se oslobodio boranije Visente,Joaqima,Sunny-a koji mogu da igraju samo na jednoj pozicji i doveo sve same Italijane i to ne najvece zvezde nego izuzetno kvalitete igrace od kojih za vecinu nikad nisam ni cuo osim u manageru.I to uopste nije bilo planski polako sam renovirao ekipu i tek onda shvatio da su mi osim napadaca i golmana u ekipi sve sami Zabari e onda sam hteo da kompletiram tim sa azurima prodao Zigica,Vilju,Hidelbranta i na njihovo mesto doveo Pazzinia,Bianchia i odlican golmanski par Ustari - Curci sveukupno za 50 miliona ( a toliko sam dobio samo za Vilju)
Ekipa izgleda ovako
GK Ustari
DR Zaccardo DRC
DL Chiellini DLC
DC Barzgali DC
DC Criscito DLC
MR (AMR)Migliaccio AMRLC,DM
ML (AML) Quagriallea AMRLC FC
MC (AMC) Rossina AMRLC FC
MC (DMC) Vailatti MRLC
SC Pazzini
SC Bianchi

i na klupi naravno sve Italijani Curci,Potenza,Nocerino,Gasbaroni,Givinco,Moretti Baloteli a uskoro nameravam da dovedem i Rossi-a.

Ekipa je odlicna,poseban kvalitet sto skoro svi mogu da odigraju kvalitetno na vise pozicija (mada ja preferiram klasicnu 4-4-2) pa postoji ogromna mogunost kombinatorike sto taktike (mada ja preferiram klasicnu 4-4-2) sto igrackog kadra.Svi su dosta mladi evo ovo je tim iz sezone 11/12 a jedino Barzgali ima 30 godina svi ostali su mladji i sto je najvaznije uopste nisu skupi najvise sam dao za Quagrialleu Portu 28 milki( mada sam ga mogao dovesti i za mnogo manje iz Udina)ali s obzirom da kao i Barzgali i Migliaccio ima World class reputaciju to uopste nije puno.
Jedina mana je mogucnost da repka Italije bude igrala neke vanredne utakmice van termina pa bi mi onda uzeli ceo tim :paranoia: :D

NjegovaWisost
14.9.2008, 19:40
Igram sa partizanom :D Uspio da uđem u ligu šampiona, grupa sa Juventusom, Barsom i Rosenburgom! Dobio Barsu u BG 3:1 !!! Nažalost, izgubio jednu tamo, juve me nabio, a u bgd igrao 0:0 . . .
I ispadoh sa 10 bodova... A tim skoro da nisam mijenjao - doveo golmana Asprogenisa sa Kipra gotovo za Dž, otičao mi rukavina za 8 milinona i obradović za 6...

DeCoy
14.9.2008, 20:39
Ja sam završio jednu sezonu sa Marsejom (batalio sam onaj PSŽ, mnogo su jadni, ali sam hteo da ostanem u Francuskoj). Uzeo sam prvenstvo (bod više od Liona:alealeee:), a u LŠ sam ispao u polufinalu od Mančestera...

DeCoy
22.9.2008, 1:16
Završih maločas sezonu sa Bragom. Zauzeo sam 4. mesto u portugalskoj ligi, falilo mi je 2 boda za mesto u LŠ:( Ali sam zadovoljan sezonom, kao i gazde kluba koje su odrešile kesu i dale mi transfer budžet od 10M i povećale budžet za plate sa 100k na 250k. Sad ću da se bacim u šoping :alealeee:

Elem, u kupovima sam loše igrao. U Liga kupu stigao do polufinala gde se igra neka mini liga svako sa svakim gde sam glatko pukao od velikog trojca: Porto, Sporting, Benfica. U Kupu sam ispao u 1/4 finala od Maritima. U UEFA kupu sam bio prvi u svojoj grupi (Salzburg, Hamburg, Tottenham, Ajax), ali sam na proleće ispao od Partizana (izgubio u gostima 1:0, dobio kući 2:1, Partizan prošao na golove u gostima, oba dao Jovetić).

Osnovica tima je kao što možete videti na slikama, sa tim što je prazno mesto MC/AMC popunjavao Vukić koji je bio na pozajmici. Inače, najbolji strelac ekipe je bio Lamine Diatta (DC), dao je 17 golova posle kornera:D Ispraksao sam se za to!

http://img511.imageshack.us/img511/581/ligawp7.th.jpg (http://img511.imageshack.us/my.php?image=ligawp7.jpg)http://img511.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php) http://img221.imageshack.us/img221/3684/timiv7.th.jpg (http://img221.imageshack.us/my.php?image=timiv7.jpg)http://img221.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php) http://img519.imageshack.us/img519/1515/transferks1.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=transferks1.jpg)http://img519.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

BTW...obratite pažnju na ime "srpskog" regena koji se pojavio u Bragi:rolleyes:
http://img221.imageshack.us/img221/899/roflgj3.th.jpg (http://img221.imageshack.us/my.php?image=roflgj3.jpg)http://img221.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

mrki023
24.9.2008, 22:47
E ljudi ja krecem sezonu sa Yeovilom...Obavestavacu vas povremeno o napredovanju...pisite i vi nesto...nije moguce da niko ne igra...pisite!!!

dzonihsv
24.9.2008, 23:04
Ja krecem cim izadje ovaj novi. Ima onda da pisem ki lood :D.

Shark
10.10.2008, 18:24
Imam save sa Chelsea-jem u sezoni 2011/2012 pa kome trebaju in formacije kako se razvijaju igraci do tada recite stavicu screenshotove. Inace imam mnogo jaku ekipu-golman Cech, odbrana Taiwo, Dani Alves, Terry, Barzagli sredina Van der Vaart, Ribery, Miguel Veloso, Mikel i napad Aguero i Rossi.
P.S. Aguero definitivno najbolji igrac u celoj igrici!!!

Jamiroquai
11.10.2008, 18:27
Taiwo i Mikel se nikako ne uklapaju tu...

Shark
26.10.2008, 18:20
Ma mikela cu sad da menjam, a ne znam ko da mi igra levo posto je cole vec star.

gillonio
19.11.2008, 13:13
ima li patch koji u fm 2008 ubacuje nove transfere, tacnije transfere iz prelaznog roka 2008/2009

sstefan
27.2.2009, 2:04
Igrao sam FM08 sa 8.02 patchom i lepo se zabavljao sve do 23.maja 2019 kada sam probao da snimim igru i doziveo neprijatno iznenadjenje. Od tada ona linija sto se puni kada se snima igra lepo dodje do kraja ali mi onda izbaci poruku: SAVE GAME FAILED - The game could not be saved ! ! ! U save folderu stoji snimljena igra ali u zagradi se pojavilo (backup) npr. ARSENAL(backup) koji ima 15mb a do tada je imao 22mb i kada ucitam tu igru nema utakmica u rasporedu( samim tim ne mogu da igram sezonu) izgubi se statistika igraca, dostignuca i jos neke stvari a ostalo kao radi. Probao sam save u kome sam stigao do 2015 da li je ok i sve radi bez problema. Jel ima neko resenje za moj problem i jel moze da radi save sa FM08 na FM09 ?
P.S. FM09 mi se nije svideo i po meni je FM08 sa 8.02 patchom najbolji manager do sada . . . Pozdrav

ZARKO94
23.3.2009, 0:51
Jel zna neko mozda neku taktiku za Romu ili kog igraca da dovedem?
Unapred hvala

federer
14.6.2009, 16:06
ljudi treba mi pomoc nabavio sam FM 2008 ,ide lepo samo sto NEMA SKINA...znaci sve bjelo...sta da radim?koje da napravim foldere i sta da u njima stavim da bi mi se ista vidilo?

Ale[x]andar
14.6.2009, 16:17
Mozda pricas o default skinu? Nisam dugo igrao FM '08, ali mislim da je taj default skin beo... Daj neki screen shoot, pa da vidimo kako izgleda.

wolfmanport
26.5.2011, 5:35
ljudi treba mi pomoc nabavio sam FM 2008 ,ide lepo samo sto NEMA SKINA...znaci sve bjelo...sta da radim?koje da napravim foldere i sta da u njima stavim da bi mi se ista vidilo?

U pogresnom folderu ti je grafika.

stevinho
27.2.2013, 22:37
Da li prati neko još uvek ovu temu? Ako ima, neka da se javi pa da okačim ovde problem koji imam... Hvala unapred. :)

stevinho
27.2.2013, 22:48
Ovako glasi problem:
Igrao sam normalo 2 sezone i u trećoj sezoni (3.12.2009.) kada pokušam da igram dalje samo mi izbacuje ovo...

http://img69.imageshack.us/img69/6131/33732990.png

.. i ne mogu da igram dalje! :confused:

Sheldon
25.4.2013, 21:48
Ovako glasi problem:
Igrao sam normalo 2 sezone i u trećoj sezoni (3.12.2009.) kada pokušam da igram dalje samo mi izbacuje ovo...

http://img69.imageshack.us/img69/6131/33732990.png

.. i ne mogu da igram dalje! :confused:

Stevinjo isti slucaj i kod mene ni ja ne mogu dalje,ja igram sa Partizanom dosao sam do 5 decembra 2009 godine,na programu mi utakmica protiv Mladosti,kada zavrsim utakmicu ocita mi do pola i izbaci me iz igrice i to isto mi ispise na ekranu.
Ljudi pomagajte.

zidan grobar
20.5.2013, 12:32
Opet poceo da igram FM 08 :D
Jel ima negde da se skinu grbovi, dresovi i facepack-ovi ???

Shades
24.5.2013, 10:56
Kucaj u Google Football Manager 2008 facepack i dobićeš gomilu rezultata...

Sheldon
3.6.2013, 0:00
Zidane grobare pomagaj ili ti ili bilo ko ko jos uvek prati ovu temu ili zna u cemu je problem.
Ukratko,izbaci mi neki prozor: XML parsing error!

not well-formed (invalid token) at line 1 of
Profile0.xml
A onda kad hocu da igram saved game,sacuvanu igru poredmi pise da nema sacuvane igre kao da sam tek install igru i izbaci jos 1 poruku na desktop koja glasi: XML parsing error!

not well-formed (invalid token) at line 1 of last_saved_game.xml
Ljudi pomagajte mooolim vaas.

Shades
3.6.2013, 23:23
Probaj ovo, c:\users\xxx\appdata\local i roaming, obrisi dva sports interactive foldera... Mislim da je ovo problem sa skinom. Isto ako nisi, instaliraj patch 8.02...