Prikaži potpunu verziju : Nintendo Switch
Ali da odrasli ljudi sami igraju Nintendo igre, to je već zabrinjavajuće.
Ne slažem se sa ovim. Nemam Nintendovu konzolu ali sam igrao par N64 igara preko emulatora i bile su odlične. Npr. igrao sam Super Mario 64 pre godinu dana i bio veoma zadovoljan, mogu tek da pretpostavljam koliko je bila revolucionarna pre 20 godina. Kamera jeste bila problem ponekad, ali opet uzevši u obzir starost igre mogao sam da zažmurim na te propuste.
Sa druge strane ne znam stvarno ko će kupiti novi DOOM (ili Wolfenstein) da bi je igrao na Switchu. Za igranje u pokretu nije, cena će uvek biti veća nego za PC, grafički će biti inferiornija. Ovo verujem da važi i za ostale AAA igre. Sviđa mi se što dosta odličnih indie igara dolazi na konzolu, ali ne vidim neki hype koji se diže oko AAA naslova. Dobro je za marketing, konzola ima odličnu podršku, bla bla, ali ne vidim ko će to kupovati. Oni koji je već imaju na drugoj platformi da bi igrali prenosnu verziju - ne, oni koji imaju druge platforme i još nemaju igru da bi igrali prenosnu grafički inferiorniju verziju po većoj ceni - ne. Lepo na papiru, ali u praksi ne znači puno. Nintendove ekskluzive i gomila indie igara bi trebalo da budu dovoljne za uspeh, ostalo je samo da se kaže da postoji.
Da, ali pod uslovom da su ti odrasli roditelji te dece, pa se igranje pretvori u porodično druženje. Ali da odrasli ljudi sami igraju Nintendo igre, to je već zabrinjavajuće. Npr, ja Blejza ili Patrolne šape mogu da gledam samo u društvu dvogodišnjeg bratanca :D
Da, sasvim je zabrinjavajuće kad neka odrasla osoba igra novu 3D Zeldu koja je po kritikama jedna od najboljih igara ikada, novog 3D Maria koji deluje kao da će biti jedan od najbojih 3D Maria ikada, Xenoblade Chronicles 2 koji je nastavak odlične RPG igre, MK8D koji je jedan od najboljih karting igara, Splaton fenomenalan online TPS, Pikmin koji je vrsta strategija...itd, poenta je očigledna, to kako nega igra izgleda nema veze puno sa godinama, to što igram Maria ili Zeldu ili neku drugu Nintendo igru me naravno ne čini klincem ili je to nešto čudno kad je većina Nintendo igara i pravljena sa ciljem da ih može igrati svako, isto kao što klinca koji igra GTA5 i CoD ne čini igranje tih igara "odraslom osobom". Zabrinjavajuće je to kada neko od "odraslih" izbegava fenomenalne Nintendo igre zbog šarene grafike u odnosu na realistične grafike ostalih konzola na tržištu, i na osnovu toga zaključuju da su to igre za decu i da je zabrinjavajuće da odrasli igraju te igre, iako su te šarene igre bolje od većine ostalih igara na tržištu.
To je dosta sličan zaključak nekih starijih ljudi koji misle da su sve "igrice" za decu i da je zabrinjavajuće kad ih odrasli igraju, jednostavno ne znaju o čemu pričaju.
Sa druge strane ne znam stvarno ko će kupiti novi DOOM (ili Wolfenstein) da bi je igrao na Switchu. Za igranje u pokretu nije, cena će uvek biti veća nego za PC, grafički će biti inferiornija. Ovo verujem da važi i za ostale AAA igre. Sviđa mi se što dosta odličnih indie igara dolazi na konzolu, ali ne vidim neki hype koji se diže oko AAA naslova. Dobro je za marketing, konzola ima odličnu podršku, bla bla, ali ne vidim ko će to kupovati. Oni koji je već imaju na drugoj platformi da bi igrali prenosnu verziju - ne, oni koji imaju druge platforme i još nemaju igru da bi igrali prenosnu grafički inferiorniju verziju po većoj ceni - ne. Lepo na papiru, ali u praksi ne znači puno. Nintendove ekskluzive i gomila indie igara bi trebalo da budu dovoljne za uspeh, ostalo je samo da se kaže da postoji.
Jednostavno, ljudi koji žele da igraju te igre u full handheld modu (to je game changer za neke ljude) ili koji neće imati drugu platformu za igranje osim Switcha, će kupovati te 3rd party AAA igre.
Kako konzola nastavlja dobro da se prodaje i instal base raste, biće sve više i više 3rd party najava.
Mulitplatform igre nisu ključne za uspeh Nintendove konzole pošto su Nintendo igre ono što prodaje Nintendo konzole, ali svakako platforma sa što više igara i što raznovrsnijim igrama je privlačnija u svakom slučaju,
recimo Switch će na kraju ove godine imati:
Zeldu BotW, Mario Kart 8 DX, ARMS, Fast RMX, Minecraft, Splatoon2, Mario+Rabbids Kingdom Battle, Pokken Tournament DX, Resident Evil Revelations 1/2, NBA 2K, Lego igre, Fifu, Rocket League, Skyrim, Doom, La Noire, WWE 2K18, Sonic Mania/Forces, Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2...gomilu dobrih Indie igara...i naravno da je ovakva linija igara svakako privlačnija nego da ima samo Nintendo igre.
Sa druge strane ne znam stvarno ko će kupiti novi DOOM (ili Wolfenstein) da bi je igrao na Switchu. Za igranje u pokretu nije...
Sto ne igranje u pokretu?
Imas ekran, imas kontroler, imas sluske. Nista ne fali.
Jednostavno ne vidim igranje takve igre na malom ekranu. Nije ni za konzumiranje u kraćim intervalima, a ako nameravam da je igram 2h i više onda će to biti kući u udobnosti fotelje/kreveta.
Jednostavno, ljudi koji žele da igraju te igre u full handheld modu (to je game changer za neke ljude) ili koji neće imati drugu platformu za igranje osim Switcha, će kupovati te 3rd party AAA igre.
Mislim da je broj ljudi koji poseduju Switch, a nemaju PS4, X1 ili PC statistička greška, ako isključimo Japan naravno. Kao što sam već rekao ne vidim ciljnu grupu za DOOM niti za bilo koju drugu stariju AAA igru. Ko je hteo već je uzeo ili čeka još veći popust na drugoj platformi. Hmmm... dati 60$ za DOOM na Switchu ili je uzeti za 30 na Steamu (10 sa popustom). Ako je ta cena opravdana za igranje u busu/parku/gdegod onda super. Za nove naslove koji će izlaziti uporedo je već druga priča, biraš platformu od početka i imaš iste uslove kao i ostali.
recimo Switch će na kraju ove godine imati:
[bla bla bla]...gomilu dobrih Indie igara...
Ponavljaš već po x-ti put šta će sve biti na konzoli, ja sam se isključivo fokusirao na AAA igre, ne znam što opet nabrajaš sve eksluzive kad one nisu bile tema. Za indie igre se slažem i to sam i naglasio, one su odlične za platformu i vidim na redditu da je oko njih dosta veliki hype, da ljudi nameravaju da uzimaju zbog portabilnosti iako ih već imaju na drugim platformama. Meni je npr. daleko bolja vest da za konzolu stiže Lovers in a Dangerous Spacetime nego Skyrim ili LA Noire. Ko će pri zdravoj pameti uzeti Skyrim za Switch...
nameless1
25.9.2017, 13:16
Da, sasvim je zabrinjavajuće kad neka odrasla osoba igra novu 3D Zeldu koja je po kritikama jedna od najboljih igara ikada
Problem je što Nintendo igre uvek ocenjuju fanboy-hipster 'kritičari', tipa Grega Milera i ostalih retarda. U njihovim malim mozgovima kad god se pojavi nova Nintendo igra, to je kod njih automatski "OMG, 10/10, Goty, Goty!!" Ostali novinari, kojima zapadne da recenziraju Zeldu ili Marija, su isuviše uplašeni da bilo šta tu kritikuju, jer znaju da će ih i za najmanju sitnicu razapeti fanatični fanboy-evi i hipster retardi; takođe, dobiće etiketu da su graphic whorz i da samo znaju za krv, GTA i COD.
Ali, ajde.. da se ja pitam, na svim goty dodelama Nintendo igre bi uvek pobeđivale u Best Children's Game kategoriji.:D
Jednostavno ne vidim igranje takve igre na malom ekranu. Nije ni za konzumiranje u kraćim intervalima, a ako nameravam da je igram 2h i više onda će to biti kući u udobnosti fotelje/kreveta.
Krevet varijatna nije losa ni sa malim ekranom.
Kad se setim sta se sve igralo na gejmboju, stvarno ne vidim problem...
Već sam pisao o tome, šarena grafika koja nije realistična i manjak nasilja i krvi ih ne čini igrama samo za decu,
većina Nintendo igara su pravljene tako da u njima može podjednako da uživaju i deca i odrasli bez obzira na te stvari...
Ja bi rekao i deca, njihovi roditelji i nostalgicari.
Bar ja nisam video nekog ko je od nule poceo da igra "nintendolike" igre u starioj dobi, a da nije Nindento nostalgicar ili ima decu.
Mislim da je broj ljudi koji poseduju Switch, a nemaju PS4, X1 ili PC statistička greška, ako isključimo Japan naravno. Kao što sam već rekao ne vidim ciljnu grupu za DOOM niti za bilo koju drugu stariju AAA igru. Ko je hteo već je uzeo ili čeka još veći popust na drugoj platformi. Hmmm... dati 60$ za DOOM na Switchu ili je uzeti za 30 na Steamu (10 sa popustom). Ako je ta cena opravdana za igranje u busu/parku/gdegod onda super. Za nove naslove koji će izlaziti uporedo je već druga priča, biraš platformu od početka i imaš iste uslove kao i ostali.
Ponavljaš već po x-ti put šta će sve biti na konzoli, ja sam se isključivo fokusirao na AAA igre, ne znam što opet nabrajaš sve eksluzive kad one nisu bile tema. Za indie igre se slažem i to sam i naglasio, one su odlične za platformu i vidim na redditu da je oko njih dosta veliki hype, da ljudi nameravaju da uzimaju zbog portabilnosti iako ih već imaju na drugim platformama. Meni je npr. daleko bolja vest da za konzolu stiže Lovers in a Dangerous Spacetime nego Skyrim ili LA Noire. Ko će pri zdravoj pameti uzeti Skyrim za Switch...
To zavisi od osobe do osobe, a u modernom dobu sve je manji broj ljudi koji imaju 2-3 sata da sednu da igraju ispred TV-a, već igraju u kraćim intervalima i kad imaju vremena, a Swtich je idealan za igranje u kraćim intervalima, možeš da prekineš kad god želiš i nastaviš kad god ili gde god želiš.
Opet, da li je stvarno tako teško shvatiti da neki ljudi vole više da igraju u handheld modu i da bi igrali Doom u handheld modu čak iako su ga ranije igrali.
Poenta je jednostavna, Switch linuep igara je u svakom slučaju privlačniji sa navedenim igrama nego bez njih, svaka platforma je jača sa većim brojem igara.
Čudo da nisi video da ljudi isto govore da će uzeti Skyrim ili Doom isto zbog portabilnosti iako imaju te igre na drugim platformama.
Problem je što Nintendo igre uvek ocenjuju fanboy-hipster 'kritičari', tipa Grega Milera i ostalih retarda. U njihovim malim mozgovima kad god se pojavi nova Nintendo igra, to je kod njih automatski "OMG, 10/10, Goty, Goty!!" Ostali novinari, kojima zapadne da recenziraju Zeldu ili Marija, su isuviše uplašeni da bilo šta tu kritikuju, jer znaju da će ih i za najmanju sitnicu razapeti fanatični fanboy-evi i hipster retardi; takođe, dobiće etiketu da su graphic whorz i da samo znaju za krv, GTA i COD.
Ali, ajde.. da se ja pitam, na svim goty dodelama Nintendo igre bi uvek pobeđivale u Best Children's Game kategoriji.:D
Recimo Zelda BotW ima prosečnu ocenu 97 na osnovu 108 kritika, ima preko 50 maksimalnih ocena, većina tih gaming media nije ni postojalo kad je recimo izašla Zelda Ocarina of Time 98", tako da o kakvoj to notalgiji mi pričamo.
Da li je za neke ljude stvarno lakše da poveruju da neke Nintendo igre dobijaju jake ocene samo zbog nostalgije ili samo zato što su to "Nintendo" igre, i da nema nikakve veze što skoro uvek govorimo od jednim od najkvalitetnijih igara na tržištu.
Naprotiv, sada je u stvari popularno dati nisku ocenu dobroj igri i privući pažnju interneta (veća pažnja, više klikova, više novca) nego reći/napisati ono što stvarno misliš, zato i kod svake recenzije imaš bar 1-2 dati neku nisku ocenu iako je odlična igra u pitanju.
I naravno da ne dobijaju sve Nintendo igre dobre ocene, ali 3D Mario i 3D Zelde su uvek najveće Nintendo igre i uvek su pravljene sa mnogo pažnje, i zato svaka 3D Zelda ili 3D Mario igra imaju prosečne ocene iznad 90. Nema Nintendo bez razloga epitet da čak i danas prave veoma kvalitetne igre.
To je ono što sam spomenuo, njihove igre mogu igrati i deca i odrasli, tako da naravno da će recimo Mario Kart osvojiti neku takvu nagradu umesto GTA5,
ali MK8 može bez ikakvih problema u isto vreme osvojiti i nagradu za najbolju multiplayer igru.
Videćemo ko će pokupiti najviše nagrada ove godine, Zelda BotW već ima gomilu nagrada a deluje i da će Mario Odyssey isto da pokida.
Ja bi rekao i deca, njihovi roditelji i nostalgicari.
Bar ja nisam video nekog ko je od nule poceo da igra "nintendolike" igre u starioj dobi, a da nije Nindento nostalgicar ili ima decu.
Pa Nintendo fanovi uglavnom i jesu ljudi koji su igrali Nintendo igre kao klinci i sada i dalje igraju kao odrasli, ali to realno možeš da kažeš i za Capcom igre (Resident Evil i Tomb Raider igre), Square Enix (Final Fantasy igre), EA (Fifa, NFS, NBA...)...a naravno imaš ti i nove ljude koji ranije nisu igrali Nintendo igre ili čak imali Nintendo konzole, pa im se sviđaju Zelda BotW, 3D Mario ili Splatoon2.
Dovoljno je pogledati po netu i druge zemlje, naša zemlja i Balkan uopšte nismo dobar primer za to pošto smo mi uvek bili Sega land (čak i kad je Nintendo dominirao svetom), a posle kad je izašao PS1 smo postali Sony land, kod nas je retko ko imao Nintendo a samim tim i igrao te igre.
Ono što izdvaja Nintendo igre od ostalih igara na tržištu što je uvek akcenat na gameplay-u i mehanici igre, dok je kod većine ostalih igara na tržištu akcenat na priči i realističnoj grafici igre.
Opet, šarena grafika ne znači da su Nintendo igre samo za decu, a još manje "da je zabrinjavajuće kad ih odrasli igraju".
nameless1
25.9.2017, 14:33
Ne da se vetar.:kreza: Zezam se malo.. Zelda BOTW izgleda sjajno, već duže vreme planiram da je pokrenem preko Cemu-a (ovo je za tebe verovatno svetogrđe :D), a novi Mario izgleda strašno simpatično, igrao bih ga. Ima to šarma i verujem da je kvalitetno, ali lično nikada ne bih kupio Nintendo konzolu, jer taj stil nije ono što me primarno interesuje kada su igre u pitanju.:dedica:
Opet, da li je stvarno tako teško shvatiti da neki ljudi vole više da igraju u handheld modu i da bi igrali Doom u handheld modu čak iako su ga ranije igrali.
Jeste, iz više razloga koje sam već naveo, da se ne ponavljam.
Čudo da nisi video da ljudi isto govore da će uzeti Skyrim ili Doom isto zbog portabilnosti iako imaju te igre na drugim platformama.
Nisam video zato što niko ne govori. Razlozi protiv daleko nadmašuju portabilnost.
Ne da se vetar.:kreza: Zezam se malo.. Zelda BOTW izgleda sjajno, već duže vreme planiram da je pokrenem preko Cemu-a (ovo je za tebe verovatno svetogrđe :D), a novi Mario izgleda strašno simpatično, igrao bih ga. Ima to šarma i verujem da je kvalitetno, ali lično nikada ne bih kupio Nintendo konzolu, jer taj stil nije ono što me primarno interesuje kada su igre u pitanju.:dedica:
Opušteno :), najbolje iskustvo možeš imati ako ga igraš na hardveru na kom je i zamišljen da radi bez cimanja sa emulatorom i kontrolama,
pošto je naravno ovo Srbija, dosta ljudi se igre preko emulatora, što je OK ako naravno nemaš drugu opciju.
To je sasvim normalno, da neko ne voli Nintendo igre ili ga jednostavno ne zanimaju i ne želi da daje novac za to,
ali je svakako pogrešno kada neko kaže "da su to igre za decu i "da je zabrinjavajuće kad ih odrasli igraju", meni je lično takav stav zabrinjavajuć.
Jeste, iz više razloga koje sam već naveo, da se ne ponavljam.
Nisam video zato što niko ne govori. Razlozi protiv daleko nadmašuju portabilnost.
Ali to jednostavno nije istina, činjenica je da neki ljudi vole i više im odgovara da igraju više u handheld modu igre nego da sede ispred TV-a i tu nema nikakve rasprave.
Onda idi recimo na Neogaf i videćeš.
Da li na PS4/PC-u mogu da igram Skyrim ili Doom u WC-u, kuhinji, krevetu, podrumu, tavanu, u prevozu, na putu, na odmoru, na poslu...gde god hoćeš i kada god ti odgovara?
Naravno da ne, Switch i Doom na Switchu to nude, a nekome to pravi ogromnu razliku umesto da može sao da sedi ispred TV-a ili monitora i igra.
Ti naravno kapiraš da igranje na telefonima/tabletima i igranje na konzolama/handheld konzolama nemaju mnogo veze jedno sa drugim!?
Najveća razlika su naravno fizičke kontrole koje ne uključuju touch screen, plus što su igre naravno totalno drugačije.
Ljudi nisu isti, neko voli da igra na TV-u, neko u krevetu, neko na poslu, u prevozu, na WC šolji...ne kapiram šta je tu toliko teško shvatiti.
Ti znas da postoje kontroleri i za telefone\tablete i to brdo njih tako da te niko ne tera da igras na touchscreen_u takodje postoji i Chromecast koji ti omogucava da iste te igre igrash na TV_u :)
Takodje svestan si da svaki high end telefon ima i jaci procesor i vise ram_a i naravno vishe interne memorije od nintendo switch_a?
Nsta nije tesko skapirati u nacinu igranja vec mi je moronski toliko forsirati HEY MOGU SWITCH DA IGRAM NAPOLJU I NA WC SOLJI to svi radimo na telefonima godinama msm otkrili ste toplu vodu lol
Nema to puno veze sa kontrolama već prevashodno sa kvalitetom igara. Android po tome ne može da se meri sa pravim konzolama.
Android igre moraju da budu igrive na native kontrolama, tj. touch ekranu. Tako da je ceo dizajn igara oko toga, pa pravih "gejmerskih" igara ni nema na toj platformi (ili veoma malo).
Dok klasicne konzole, Switch i deo PC igara (koji ne zavisi od misa), de fakto deli isti ekosistem igara.
Ti znas da postoje kontroleri i za telefone\tablete i to brdo njih tako da te niko ne tera da igras na touchscreen_u takodje postoji i Chromecast koji ti omogucava da iste te igre igrash na TV_u :)
Takodje svestan si da svaki high end telefon ima i jaci procesor i vise ram_a i naravno vishe interne memorije od nintendo switch_a?
Nsta nije tesko skapirati u nacinu igranja vec mi je moronski toliko forsirati HEY MOGU SWITCH DA IGRAM NAPOLJU I NA WC SOLJI to svi radimo na telefonima godinama msm otkrili ste toplu vodu lol
Ljudi iznad su već odgovorili, igre za tablete/telefone su prvenstveno pravljene za touch screen, mogućnost korišćenja fizičkih kontrola ne menja tu činjenicu.
Jačina hardver nema nikakve veze pošto je razlika u samoj platformi, cela Switch platforma je pravljena prvenstveno za igre naravno (kao i svaka druga konzola),
igranje igara na telefonima je samo jedna od opcija i nije im naravno primarna opcija.
Da li možeš da igraš novu 3D Zeldu na telefonu, Skyrim, Doom, novog 3D Maria, Wolfenstein2...to je naravno najveća razlika, Switch nudi igranje full AAA konzolnih igara, telefon nudi igranje mobilnih igara,
a nadam se da i sam kapiraš koja je i kolika razlika između mobilnih i konzolnih igara (nije bez razloga to što retko koji PC ili konzolni igrač voli da igra mobilne igre).
Dabome razlika izmedju smarthphone i PS4,shitbox i PC igara je velika u korist konzola i PC_a naravno ali ovde pricamo i swithc_u :)
Ma jok necu da igram Doom na switch_u presao sam ga na PC_u pre skoro 2 godine a necu ni Skyrim jer sam ga presao na takodje na PC_u pre 6 godina :kreza: Al cu zato da igram Dungeon Hunter 5,Mobile Legends,Modern Combat Versus,Arena of Valor,Dead Effect 2 i Oceanhorn 2 na telefonu\tabletu
Ti ocigledno nisi igrao ni jednu od pomenutih igara cim i dalje u 2017 godini pricas kako smartphone platforma nema AAA igre lol
Dabome razlika izmedju smarthphone i PS4,shitbox i PC igara je velika u korist konzola i PC_a naravno ali ovde pricamo i swithc_u :)
Ma jok necu da igram Doom na switch_u presao sam ga na PC_u pre skoro 2 godine a necu ni Skyrim jer sam ga presao na takodje na PC_u pre 6 godina :kreza: Al cu zato da igram Dungeon Hunter 5,Mobile Legends,Modern Combat Versus,Arena of Valor,Dead Effect 2 i Oceanhorn 2 na telefonu\tabletu
Ti ocigledno nisi igrao ni jednu od pomenutih igara cim i dalje u 2017 godini pricas kako smartphone platforma nema AAA igre lol
Velika je razlika između konzolnih igara i igara za telefone i to je činjenica, naravno da pričamo o Switchu, a Switch je gaming konzola naravno a ne telefon. ;)
To su igre za telefone/tablete a mene te igre uopšte ne interesuju (kao i retko koga na ovom delu foruma pošto je ovo deo foruma za konzole :)) tako da ni ne idem na Igre za mobilne telefone (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=36) temu već postujem u temi za konzole,
tako da nije čudo što sam čuo samo za Oceanhorn (pošto je jelte klon Zelde WW i izašao je i za konzole) od igara koje si naveo.
Mene lično interesuju 3D Zelda, 3D Mario, Mario Kart, 3D Metroid, Splatoon, Pikmin, Uncharted, Last Of Us, Bloodborne, Dark Souls, God Of War, Wolfenstein, Resident Evil, Evil Within, The Last Guardian, Witcher 3...a ni jedna od tih igara nema nikakve veze sa ni jednom mobilnom igrom.
Telefoni/tableti nemaju konzolne AAA igre, to je činjenica, imaju mobilne igre, a mobilne igre nemaju veze sa AAA konzolnim igrama.
Inače ovo je deo forum za konzole, konkretno ovo tema za Nintendo Switch konzolu, tako da ako te interesuju igre za telefone promašio si odeljak i temu, da ti olakšam Phone Zone (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=24)/Igre za mobilne telefone. :D
(http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=36)
http://nintendoeverything.com/physical-software-sales-for-switch-in-the-us-on-track-to-be-biggest-ever-for-nintendo-platform-launch-year-since-1995/
Baš im ide loše. Izgleda da je malo dece na ovome svetu pa nema ko da kupuje igre za switch :rofl:
Nintendo's half-arsed online cripples FIFA 18 on Switch (http://www.eurogamer.net/articles/2017-09-29-its-impossible-to-play-with-friends-online-on-fifa-18-on-switch-and-its-nintendos-fault)
How Nintendo took the Switch from unproven underdog to king of the Christmas line-up, in under a year
http://www.gamesradar.com/how-nintendo-took-the-switch-from-unproven-underdog-to-king-of-the-christmas-line-up-in-under-a-year/#comment-jump
Nintendo Creators Program Will No Longer Let YouTubers Live-Stream (https://kotaku.com/nintendo-creators-program-will-no-longer-let-youtubers-1819000987)
Haha, j*be Nintendo ne vadi. Kad ljudi sami poture zadnjicu, što da ne. :D
The Nintendo Switch indie gold rush
http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-10-04-the-nintendo-switch-indie-gold-rush
Nintendo Creators Program Will No Longer Let YouTubers Live-Stream (https://kotaku.com/nintendo-creators-program-will-no-longer-let-youtubers-1819000987)
Haha, j*be Nintendo ne vadi. Kad ljudi sami poture zadnjicu, što da ne. :D
Nintendo i YT nikad i nisu imali neki normalan odnos...mada i nije neki gubitak a sa druge strane koliko vidim Nintendo nema problem sa Twitch-em tako da mogu tamo da strimuju, sem ako Nintendo ne promeni politiku.
Na Twitchu ne mogu da kradu od kreatora i stave pare u njihov džep. Zamisli da 50% svog prihoda od subscribera i donacija ide njima dok strimer igra njihove igre. :D
Drago mi je što ne mogu ništa da urade povodom CEMU emulatora, a to ih svrbi sigurno.
CEMU emulator (čisto info, CEMU je WiiU emulator ne Switch emulator) ih svrbi isto koliko su ih boleli emulatori za bilo koju prethodnu konzolu.
Ovo za Youtube je stvarno bez veze, ali realno to nije toliko bitno za konzolu..
Pa ništa legalno ne mogu ni da urade povodom emulatora, da mogu druga bi pesma bila. Da je samo do njih onemogućili bi svaki drugi vid igranja Marija, Zelde i ostale bratije osim na njihovom hardveru. Atlus je poslao DMCA Patreonu zato što RPCS3 pokreće Personu 5, šta misliš šta bi radio Nintendo za emulatore koji pokreću sve njihove igre. :)
Naravno, Nintendo je veoma agresivan što se tiče zaštite i upotrebe tiče njihovog IP-a, ali njima ide odlično uprkos emulatorima, a realno veoma mali broj ljudi uopšte koristi emulatore.
Izašao je Nintendo finansijski izveštaj za poslednji kvarter i Nintendo i Switch su pokidali.
-Net Sales: ¥374,041 million (~$3.29 billion), 173.4% increase YoY
-Operating Income: ¥39,961 million (~$351 million)
-Profit: ¥51,503 million (~$453 million)
Nintendo Switch
-Hardware: 2.93 million for the quarter/ 4.89 million FYTD /7.63 million LTD
-Software: 13.98 million for the quarter/ 22.02 FYTD/27.58 million LTD (Only counts Digital software that has a retail version)
Best Seling Switch games:
-Zelda BotW (Switch version only) - 4.7m
-Mario Kart 8D - 4.42m
-Splatoon 2 - 3.61m
-1,2 Switch - 1.37m
-Arms - 1.35m
Nintendo hardware quarterly shipments / LTD sales comparison:
3DS Q4 2010: 3.61 million / 3.61 million (Feb/Mar launch)
3DS Q1 2011: 0.71 million / 4.32 million
3DS Q2 2011: 2.36 million / 6.68 million (price cut in August)
Wii U Q4 2012: 3.06 million / 3.06 million (Nov.Dec launch)
Wii U Q1 2013: 0.39 million / 3.45 million
Wii U Q2 2013: 0.16 million / 3.61 million
Switch Q4 2016: 2.74 million / 2.74 million (March launch)
Switch Q1 2017: 1.96 million / 4.70 million
Switch Q2 2017: 2.93 million / 7.63 million
Nintendo je promenio plan tako da sada umesto 10m Switch konzola i 35m Switch igara do kraja FY 2017. godine (April 2017. - Mart 2018.), planira da proda 14m Switch konzola i 50m Switch igara (te brojke ne uključuju 2.7m Switch konzola i 5.76m igara iz marta ove godine).
Izgleda da će Switch u prvoj godini da se proda bolje nego Wii U tokom celog životnog veka. :)
Strong Switch Console Sales Drive Nintendo Profit Outlook Higher
https://www.wsj.com/articles/nintendo-raises-expectation-for-switch-console-sales-1509349227
Jel ti imas akcije Nintenda, pa postavljas njhov finansijski izvestaj? :D
Koga briga za izvestaj, konzola je skroz dobra, pa da je prodata i jedna jedina. :)
Jel ti imas akcije Nintenda, pa postavljas njhov finansijski izvestaj? :D
Koga briga za izvestaj, konzola je skroz dobra, pa da je prodata i jedna jedina. :)
Ne (mada sam trebao da ih kupim dok su bile niske), postavljao sam brojke za konzolu pa ajde usput i finansije koje su navedene samo u tri kratka reda.
Inače idi malo nazad po temi da vidiš kakvih bisera od predviđanja je bilo za Switch prodaju i popularnost. :D
Recimo poenta da će Switch verovatno u prvoj godini prodati više konzola nego Wii U tokom celog životnog veka je vrlo zabavna. :)
Nije isto ako se konzola prodaje dobro i loše, dobra prodaja automski znači bolji i jaču podršku, mnogo veći i raznovrsniji izbor igara, u poređenju sa konzolom koja se loše prodaje.
Videćeš kako će Switch imati sve više 3rd party najava. Nije bez razloga Wii U počeo da ostaje bez 3rd party podrške samo par meseci nakon prodaje kada je počeo katastrofalno da se prodaje.
Kao što sam i pisao u prethodnom postu, sledeće godine će Switch defintivno imati mnogo više najava 3rd party igara, naravno za to su zaslužni odlična Switch prodaja i popularnost.
http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2017/10/30/report-japanese-third-parties-unconvinced-of-the-switch-are-now-scrambling.aspx
http://nintendoeverything.com/bandai-namco-surprised-at-the-success-of-the-switch-three-big-titles-will-be-announced-next-year/
http://nintendoeverything.com/square-enix-talks-switch-support-and-more/
Nintendo je potvrdio da je prodato 10m Switch konzola za prvih 9 meseci na tržištu,
to je na nivou PS4 prodaje za prvih 9 meseci na tržištu.
Nema niko da se oglasi od onih koji su predvidjali propast... :D
Odlican rezultat! Wii U je na ~14M prodatih kopija od izlazka, dakle 5 godina! Nakon Wii U ovo je odlican uspeh za Nintendo.
Verovatno sam nikada neću biti kupac, ali da živim negde gde je plata 10x veća od cene Switch-a verovatno bih ga uzeo za te zabavne nintendove igre... i ono kada sam toliko lenj da hoću da igram ležeći. :kreza:
Meni je Switch od samog starta delovao interesantno i od samog starta mi nije jasno što ga uporno porede sa PS4/XBO kada to nije isti tip proizvoda.
The Nintendo Switch Is Selling Exactly As Fast As Sony's PS4
https://www.forbes.com/sites/insertcoin/2017/12/12/the-nintendo-switch-is-selling-exactly-as-fast-as-sonys-ps4/#13f795ff7b59
Oblakoder
13.12.2017, 19:00
Nema niko da se oglasi od onih koji su predvidjali propast... :D
Odlican rezultat! Wii U je na ~14M prodatih kopija od izlazka, dakle 5 godina! Nakon Wii U ovo je odlican uspeh za Nintendo.
Kako da se oglase posle prorocanstva da ce Switch proci gore od Wii U, a on ce ga zaobici vec u prvoj godini. Cenim da ih je sramota da bilo sta kazu na ovu temu :)
Čekaju i nadaju se da će ipak na neki način da pukne.
Oblakoder
14.12.2017, 18:58
Čekaju i nadaju se da će ipak na neki način da pukne.
Ja to pucanje vise ne mogu ni da zamislim, jer najave poput Metroida, Bayonette 3 i Pokemona su vise nego dovoljan vetar u ledja u narednom periodu. Ocekujem jos Wii U portova, a ako uskoro najave i 2D Super Mario Switch se istog momenta pretvara u malu atomsku bombu koja ce rasturiti kompletno gaming trziste :)
Naredni Nintendo Direct bi trebao da bude sledećeg meseca, biće sigurno dobrih najava, kako 1st party tako i 3rd party.
C64freak
26.12.2017, 22:02
Ma toliko se dobro prodaje da nisam video ni jednu osobu koja ga ima,a eto igrom slucaja znam brdo sa PS4 i shitboxom :kreza:
Manje listajte tabele i forume a vise gledajte oko sebe
svarog84
27.12.2017, 12:26
Srbija nikako nije reprezentativan primer, kod nas Nintendo nikad nije ni bio nesto previse popularan.
Ma toliko se dobro prodaje da nisam video ni jednu osobu koja ga ima,a eto igrom slucaja znam brdo sa PS4 i shitboxom :kreza:
Manje listajte tabele i forume a vise gledajte oko sebe
Naravno da je bitnije koliko je neko lično video osoba sa konzolom od zvaničnih podataka prodaje. :D
A zvančni podaci govore da je prodato 10m Switch konzola za prvih 9 meseci na tržištu, znači to su činjenice.
Da ne spominjem da govorimo o Srbiji gde su Sony konzole uvek neiporedivo popularnije nego bilo koja drugo konzola (ako izuzmemo Sega Mega Drive 2), plus što je PS4 već preko 4 godine na tržištu dok Switch još nije ni godinu dana, tako da će u svakom sluačaju biti više PS4 konzola na tržištu.
4 Switch ekskluzive su u top 10 na Eurogamer GOTY 2017 listi:
http://www.eurogamer.net/articles/2017-12-30-eurogamers-top-50-games-of-2017-10-1
Oblakoder
30.12.2017, 18:27
4 Switch ekskluzive su u top 10 na Eurogamer GOTY 2017 listi:
http://www.eurogamer.net/articles/2017-12-30-eurogamers-top-50-games-of-2017-10-1
Preciznije receno 4 Switch eksluzive su u top 6 na Eurogameru 😁
Nintendo Switch Is The Fastest-Selling Home Video Game System In U.S. History (https://www.forbes.com/sites/davidewalt/2018/01/04/nintendo-switch-is-the-fastest-selling-home-video-game-system-in-u-s-history/#54dce2ca70ca)
The Nintendo Switch has become the fastest-selling home video game system in U.S. history, moving nearly five million units in ten months, the company announced on Thursday.
"We believe that this is because the core proposition of Nintendo Switch, a home console that you can play anytime, anywhere, with anyone, is resonating with consumers," said Reggie Fils-Aimé, president and chief operating officer of Nintendo of America. "It's a whole new way to play video games, and a whole new way to think about what 'home console' means."
Nintendo released the $299 Switch --a hybrid home/portable console that users can play on the go or plug into a dock to play on a TV-- on March 3rd 2017, and it rapidly became the fastest-selling system in the company's history. Sales continued to be strong over the course of the year, even through significant hardware shortages that left many consumers struggling to get their hands on the product. And demand continued into the holiday season, helping drive total sales to date of more than 4.8 million units in the United States, according to Nintendo’s internal sales figures.
That’s the highest total for the first 10 months of any home video game system in U.S. history, according to the company, surpassing previous record holder the Nintendo Wii, which was released in 2006 and sold more than 4 million units during the same time frame.
Mrzi me ali bi trebao da pokupim sve one komentare iz teme kako će Switch da se proda malo bolje nego Wii U koji se prodao 13.5m tokom svog celog životnog veka i postujem ih ovde. :D
Inače u narednoj FY 2018. godini Nintendo planira da proda 20m Switch konzola.
Mrzi me ali bi trebao da pokupim sve one komentare iz teme kako će Switch da se proda malo bolje nego Wii U koji se prodao 13.5m tokom svog celog životnog veka i postujem ih ovde. :D
Inače u narednoj FY 2018. godini Nintendo planira da proda 20m Switch konzola.
A bilo je i onih koji su tvrdili da ce malo gore da se proda nego Wii U. Salu na stranu za 20 miliona u 2018 trebace im opasno dobre igre. Ok i dalje su tu giganti Zelda, Odyssey, MK8 Delux, Splatoon 2 ali bojim se da Kirby i Yoshi nisu taj kalibar da odrze tako visok nivo prodaje.
Poenta za Kirby i Yoshi i nije da budu system seller igre,
Switch 2018. lineup tek treba da bude predstavljen, sledeće nedelje ćemo najverovatnije imati Nintendo Direct gde bi trebalo da imamo dosta zanimljivih najava. :)
Jedva cekam taj Nintendo Direct. U svakom slucaju nije nemoguce, tu je i Bayonetta 3 koju sam zaboravio, a ne treba zaboraviti Metroid i Pokemone koji nemaju datum izlaska ali sama njihova najava utice na rezultate prodaje. Kakve su sanse da sledeci PES stigne na Switch? Vidim da baratas podacima pa me zanima sta konkretno ocekujes od ovog directa?
Nintendo sa Switchom ne otkriva planove igara previše u napred, fokusiraju se na bliži period (recimo igre poput, Mario Rabids, Doom, La Noire, Rocket League Pokken Tournament, Bayonetta 1/2...su najavljene samo 2-3 meseca pre njihovog izlaska), a i Reggie je skoro rekao da će pričati o 2018. planovima nakon sezone praznika.
Tako da većina Switch igara za 2018. godinu tek treba da bude najavljeno, a naredni Direct će biti odličan početak (opet neće prikazati sve 2018. igre), pogotovo što Nintendo ima mnogo više igara koje još nije spomenuo.
Od narednog Nintendo Directa očekujem dosta zanimljivh najava, kako 1st party tako i 3rd party, recimo oko 2 nove jače Nintendo igre, par srednjih-slabijih, neki Wii U port, i dosta 3rd party najava (veće-srednje 3rd party igre i Indie igre).
Ne bi konrketno sad navodio šta bi tačno moglo da bude prikazano (možda novi/reamster Smash Bros, možda Animal Crossing, možda nova Retro igra, možda Pikmin 4...), ali ono što je meni trenutno najzanimljivije a što se spominjalo da postoje dobre šanse je da GTAV i Dark Souls 1 Reamaster izađu za Switch, tako da se ja lično nadam da će oni biti prikazani. :)
Ali u svakom slučaju trebao bi da bude prično jak i zanimljiv Nintendo Direct.
Recimo ovaj Tweet je dosta zanimljiv što se tiče 3rd party igara ;)
https://s18.postimg.org/3sq4a4j7t/twitter.png
https://twitter.com/DWBakes/status/949021027564109824
Jos samo da spremim novce i to je to :)
GraveDigger
5.1.2018, 15:27
Ja sam pazario svoj Nintendo krajem Decembra. Mogu vam reci da sam bio srecan kao klinac, iako mi je 3 banke. Uzeo sam Splatoon2, fizicko izdanje (ako ima zainteresovanih za neku igrariju, neka mi posalje pm da ga dodam u listu prijatelja :) ).
Imam trenutno Wii, Wii U, PS4 i sada Switch (tim redosledom sam kupovao), moj drugar ima Xbox 360 i Xbox One S. Mogu vam reci da mi je Switch najbolja konzola novije generacije (2005. pa na dalje) na kojoj sam imao prilike da se igram. PS4 nisam palio danima, nedeljama... ne znam vise ni sam, iako imam odlican izbor igara (FFXV, Skyrim, Rocket League, Batman Arkham Knight, Battlefield One, UFC2...) nemam zelju jednostavno. Osecam da mi je PS4 najgora investicija ikada. Vise igram Wii sa devojkom nego PS4 solo ili sa prijateljima. I dalje mislim da je Wii U savrsena konzola koja nije imala srece da ostvari pun potencijal, a Switch je po meni ono sto je Wii U trebalo da bude.
Ne smatram sebe fanom Nintenda, ali to sto pokusavaju da budu originalni cenim do beskonacnosti.
P.S. Ja cekam novi direct i/ili 11.01. pa da vidim sta ce sledece biti na popustu, ovaj izbor sada mi se nesto i ne svidja. Pored Splatoon2, uzeo sam Golf Story (preporuka) i Enter the gungeon, pa mogu da pricekam malo.
nexexcalibur
5.1.2018, 15:57
Prica se da gtav i rdr remaster stize na switch.
Nadam se da ce izbaciti taj rdr i za pc konacno.
Nigde nisam video da se spominje RDR Remaster za Switch, dok sam više puta do sada video da je spomenut GTA5 kao potencijalna Switch igra.
nexexcalibur
5.1.2018, 21:48
Nigde nisam video da se spominje RDR Remaster za Switch, dok sam više puta do sada video da je spomenut GTA5 kao potencijalna Switch igra.
Iskocilo mi danas na androidu vest, brzo guglanje mi ovo izbacuje
https://gamerant.com/red-dead-redemption-2-switch-330/
U sustini velika glasina, ali meni se to cini kao dobra odluka, da se izbaci remaster tik pre dvojke ili uporedno...
Pred svaki Nintendo Direct počinje da iskače gomila glasina (samo sa tog Reddita mislim da ih je bilo oko 5 za poslednju nedelju), i u 90% slučajeva su glasine lažne, tako ne treba obraćati na glasine pogotovo ako su oko Nintendo Directa.
Dok se recimo GTA5 prvi put spomenuo još pre par meseci od nekih pouzdanijih izvora.
GraveDigger
6.1.2018, 20:42
https://www.youtube.com/watch?v=CL1r81DTVlo
(https://www.youtube.com/watch?v=CL1r81DTVlo)
Ne znam da li ste imali prilike da vidite ovo.
Ta glasina isto izgleda da je lažna.
Zasto svi misle da je lazna? Nije da su mi ovakve stvari neophodne na Switchu ali nije ovo sveto pismo, cak sta vise deluje mi sasvim izvesno i nesto sto ce 100% doci.
Realno je očekivati sve te stvari samo ovaj video je najverovatnije lažan, ima nekih nelogičnosti u videu, i nekih izvori su sugerisali da je lažan video.
MitraljezaC
7.1.2018, 13:33
Imate i clanak o ovome. Ovo je tim koji je poznati po ovima stvarima jos od PS One-a. Zasluzni su za Kodi kao i XBMC koji se koristio na Xbox360 za te neke stvari.
gzngEqL6vnI
GraveDigger
9.1.2018, 16:36
Iscekujem da zvanicno najave novi Direct, pa da znam da li da stekam novac ili da kupim jos nesto za mili moj Switch. :D
Inace, osecam da ce Arena of Valor biti jedan od highlightova. Nesto nisam cuo ovih dana da ovu igru iko spominje.
Iscekujem da zvanicno najave novi Direct, pa da znam da li da stekam novac ili da kupim jos nesto za mili moj Switch. :D
Inace, osecam da ce Arena of Valor biti jedan od highlightova. Nesto nisam cuo ovih dana da ovu igru iko spominje.
Meni je ostalo od proslogodisnjeg fonda za igre 100 eura. Planiran budzet za sledecu godinu je 300 eura pa cemo videti sta i kako :D. Do sad sam kupio Arms, Zeldu, Odysseya, Splatoon 2, MK8 Delux, Rocket League i sve igre su do jaja. Voleo bih da vidim jednu multiplayer fps Nintendo igru jer su sa Splatoonom odradili strasan posao, ko je tu igru izmislio svaka mu dala. Ono sto bi mene najvise obradovali je Metroid koji ide prema Halo serijalu, sa vrhunskim single i multiplayerom. Za ove 3rd party igre bas i nisam nesto zainteresovan :)
The Switch 5.0 Leak is OFFICIALLY fake
https://twitter.com/NintenFanart/status/951247240831684608
Što se tiče novosti u vezi Directa, očekuje se da narednih dana bude nekih vesti, možda već danas-sutra.
Oblakoder
11.1.2018, 11:43
Jedno pitanje ako neko zna da mi odgovori. Imam neku 16gb micro sd pa sam mislio da je privremeno koristim u Switchu dok ne kupim vecu. Zanima me kako se prebacuju podaci sa jedne micro sd na drugu i da li je moguce pomocu citaca micro sd kartica prebaciti sve na pc pa posle na novu karticu?
GraveDigger
11.1.2018, 12:28
Ne znam koliko pratite Nintendo na twitteru... poznato vam je sigurno da vec par dana gori od fanova, ali da li ste videli ovo (https://twitter.com/assassinscreed/status/951166083096088578/photo/1)?
Universal Studio, i oficijalne Twitter stranice za Mega Man, DOOM, Sonic takodje... Btw, Universal, moguca najava Mario the movie naslova? :o
EDIT: @Oblakoder - mislim da trazis ovo (http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/27595/~/how-to-transfer-data-between-microsd-cards-for-use-on-nintendo-switch)
https://www.youtube.com/watch?v=a_u7g5BlfiY
https://i.imgur.com/8owD3EA.jpg
GraveDigger
11.1.2018, 17:18
Pomalo sam razocaran sto je bio samo mini direct. Nadam se da ce uskoro najvatiti i onaj "pravi". Nista od ovih igara me nije zaintrigiralo.
Problem je bio što su svi očekivali standardni Direct, a ovo je bio prilično dobar Mini Direct.
Sledeći normalan Direct se može očekivati Mart-April tek, ali ćemo sigurno imati neke najave u međuvremenu od 3rd party-ja.
Oblakoder
11.1.2018, 19:06
Mario Tennis i Donkey ja sam zadovoljan :)
@GraveDigger Hvala na odgovoru. Dobro je da nije neka komplikovanija procedura
GraveDigger
12.1.2018, 12:27
Zbog ovog mini directa, zaboravio sam potpuno da vec ima najavljenih igara koje treba uskoro da dodju. Sto kaze vetar, prevelika ocekivanja...
Morphies law, ChromaGun, Darkest Dungeon, Arena of Valor... Morphies law i Payday 2 ce biti verovatno day-one za mene.
Sta vi imate od igara na switchu?
Zbog ovog mini directa, zaboravio sam potpuno da vec ima najavljenih igara koje treba uskoro da dodju. Sto kaze vetar, prevelika ocekivanja...
Morphies law, ChromaGun, Darkest Dungeon, Arena of Valor... Morphies law i Payday 2 ce biti verovatno day-one za mene.
Sta vi imate od igara na switchu?
Splatoon 2, Odyssey, Zelda BotW, MK8 Delux, Arms, Rocket League, Super Mario Bros. i pre par dana sam uzeo NBA Playgrounds. Ovaj Mario tennis, M+R, Donkeya i Bayonette uzimam 100%, a ostalo cu videti sta i kako. Ima tu dosta interesantnih igara i sad smo dosli u fazu kad na Switchu vise nije problem manjak igara nego kako skupiti novce za toliko dobrih igara :). Sta ti imas od igara?
Jedno pitanje ako neko zna da mi odgovori. Imam neku 16gb micro sd pa sam mislio da je privremeno koristim u Switchu dok ne kupim vecu. Zanima me kako se prebacuju podaci sa jedne micro sd na drugu i da li je moguce pomocu citaca micro sd kartica prebaciti sve na pc pa posle na novu karticu?
Malo sam zakasnio sa odgovorom ali ipak evo. Otrprilike bas tako kako si reko se to radi. Ja nisam to radio ali sam gledao po netu kako se to izvodi jer nema trenutno nikakvu Sd karticu, pa me interesovalo.
Uglavno evo ti Link (http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/27595/~/how-to-transfer-data-between-microsd-cards-for-use-on-nintendo-switch) sa njihovog sajta kao to da uradis.
Vetre, kako ni reči o Octopath Traveler, po meni najboljoj nadolazećoj eksluzivi na Switch?
Nisu prikazali sve Switch igre koje treba da izađu ove godine, dosta njih će nešto kasnije prikazati.
Switch emulator announced, made by team behind Citra 3DS emulator (http://www.pcgamer.com/switch-emulator-announced-made-by-team-behind-citra-3ds-emulator/)
GraveDigger
15.1.2018, 13:01
Ponovo glasine da se 18.01. ili 22.01. planira jos jedan Nintendo Direct u kojem ce novi Fire Emblem zauzimati glavno mesto. Koliko sam shvatio, moguce je da ce celokupan direct biti rezervisan samo za FE.
Inace, ja trenutno samo Splatoon 2, Golf Story i Enter the gungeon. Planiram PayDay 2 da uzmem cim izadje. Za januar mislim da cu sansu dati Inner space i Chroma gun ili Darkest dungeon. (Prvo cu sacekati review za svaku od njih)
Fe, Celeste i Monster Boy and the Cursed Kingdom mi izgledaju fino, ali nece one bas toliko skoro. :)
Edit: Ispravka, mislim da se autor posta na forumu ispravio (ili sam ja tu nesto lose skontao) i da ce direct planiran za 18.01. biti isto mini i NECE biti reci o novoj FE igrici.
Da, navodno ove nedelje bi trebali da imamo još jedan Mini Direct, dok bi veći-normalan Direct bio u februaru.
GraveDigger
15.1.2018, 15:39
Emily said: ↑
I just want to offer some food for thought. What I'm about to say might not make much sense today. But hopefully this post will make more sense as the year progresses. I apologize for sounding cryptic or vague. I'm trying to point everyone's hopes and expectations for 2018 in the right direction without spoiling announcements.
First, I think we've been a bit spoiled by Nintendo Directs. Because the truth is, not every Nintendo game announcement requires a big general Direct or even a Mini-sized Direct. Sometimes uploading and dumping a short video or trailer on YouTube is more than enough to create a ton of buzz for a product. (Example: See the short Switch reveal video)
Attracting New Players
1.Kimishima has stated that he wants to attract "new players". This includes small children and consumers who have barely touched game consoles.
2. In October 2016, Kimishima told Bloomberg that Nintendo was planning for new accessories and add-on hardware. It's very likely that these new accessories will include new software.
3. Last month, Kimishima said Nintendo hopes to increase momentum by releasing games that offer "new ways to play". That's part of their plan to sell 20 million units in fiscal year 2018.
4. Nintendo is not abandoning core gamers in an attempt to attract new players. They believe they can attract "new players" while still keeping "core gamers" interested and happy.
Third Party Support
4. Nintendo is under no pressure to reveal all of their third party titles in January. Keep in mind that Doom, Wolfenstein II, LA Noire, and WWE 2K18 weren't revealed for Switch until the very last 3 months of 2017. And Mario + Rabbids (Ubisoft) and Rocket League were not revealed until E3.
5. As I said before, this is a good year for third party stuff. This is a year that already has Wolfenstein II, Dark Souls, Ys VIII, Valkyria Chronicles 4, The World Ends With You, Payday 2, Dragon Quest Builders, SNK Heroines, Octopath Traveler, Mega Man 11 and Travis Strikes Back.
6. But there are still more third party titles that will be announced later this year from Square Enix, Ubisoft, and Bandai Namco. Some of these unannounced titles may have been rumored on the internet before -- and some unannounced titles have never been rumored at all. Trust me, there's some good stuff coming from third parties. You will be pleasantly surprised in the third party department.
7. Lastly, Kimishima himself said "different sorts of genres will be covered by third-parties, which will help expand the system’s user base." So if you don't want to take my word for it, then take Kimishima's.
Final Thoughts
If there is any announcement this week, don't automatically assume that it's a Direct or a Mini-Direct. There is such a thing as a short trailer uploaded on YouTube, ya know.
If there is any announcement this week, don't automatically assume that it will appeal to core Nintendo fans and older gamers.
Post preuzet odavde (https://www.resetera.com/threads/nintendo-direct-mini-january-11th-early-2018-games.15661/page-70#post-3309470). Znaci, necega ce biti sigurno, samo da vidimo u kakvom formatu.
Takodje prema NintendoLife-u.
South Park: Fractured But Whole Coming to Switch on 13th March, says Aussie retail listing
Šta god može biti ove ili sledeće nedelje, ne treba imati velika očekivanja.
Kakve su sanse da Mario Strikers nastavak izadje za Switch. Fifu ne igram, od pes-a za sada nista pa bi mi ovako nesto dobrodoslo :)
GraveDigger
17.1.2018, 12:30
http://images.nintendolife.com/news/2018/01/nintendo_is_announcing_a_new_way_to_play_later_tod ay/attachment/1/original.jpg
Definitivno su glasine bile u pravu. Nije direct, ali nesto novo jeste. :)
P3Bd3HUMkyU
Karton od 80+ dolara, lol :D
Uz te kartone idu i igre a ima i karton od $70. ;)
GraveDigger
18.1.2018, 10:29
Koliko sam ja procitao negde, scheme ce biti dostupne besplatno. Niko nije primoran da kupi "karton on 80+ dolara", a igra kontam da moze i digital release. :)
Nije bas najava koja mene nesto mnogo interesuje, ali da sam klinac, odlepio bih sigurno.
P.S. Ovo sasvim sigurno znaci da ce biti u izradi i naka vrsta sport-party naslova ili novi Nintendo Land, kako bi, nonsalantno, zakacili i stariju populaciju. Tu vec ne bih imao nista protiv. :)
P.P.S. Jeste gimmick, ali i Wii Sports je bio, pa ga i dan danas igram sa prijateljima. :)
Da ovo je nešto slično kao Wii Sports i u suštini namenjeno je klincima i roditeljima i proširiće Switch popularnost prema tom segmentu na tržištu.
code master
18.1.2018, 15:34
:rofl:
http://www.gamesradar.com/best-nintendo-labo-reactions/
Moje mišljenje ja ne znam šta da kažem, zbunjen sam? čak i uz objašnjenje da je za decu al opet:D.
Ko zna zna. :D Nije Nintendo bez razloga kompanija koja tvrdi da je u biznisu igračaka a ne tehnologije. A i mogućnosti za "DLC-eve" su neograničene.
Izgleda jako zanimljivo i inovativno e sad postavlja se pitanje kvaliteta ovih kartona i koliko ce isti moci da izdrze.
Kakav kvalitet kartona? Na snimku je prikazan standardni obicni karton (slican kao kod kutija za prehrambene proizvode).
Kakav god da je, klincurija ce u svakom slucaju morati biti pazljivija u odnosu na vratolomije sa plasticnim igrackama. :D
Plastični setovi bi stvarno imali više smisla jer bi mogli da se rastavljaju i lakše čuvaju (mislim da nema roditelja sa malom decom koji nemaju muku sa prostorom), a ponovo sastavljane bi taman bio deo zabave. Ovako kada se jednom izgužva, pocepa, pojede... to je kraj. Mada sam siguran da će Nintendo rado prodati nov set ako zatreba. :D
Mada realno, attention span dece za bilo koju novu igračku je taman toliki da mogu slobodno sve da ih prave od kartona. Baš sam u tim godinama da mi većina prijatelja ima malu decu. Toliko su zatrpani svim mogućim igračkama da im svaka nova drži pažnju par dana u proseku. A nije ni čudo jer su često samo varijacije na istu temu.
Uz ovakav koncept karton ima više smisla pošto je bolji za ovakve vrste sklapanja, plus što bi plastični delovi bili sigurno mnogo skuplji a uticalo bi na mnogo na veličinu celog paketa, što bi naravno na mnogo višu krajnju celu celog paketa.
Mislim da bez obzira što je u pitanju karton da je u pitanju dobra izrada i kvalitet koliko god je moguće obzirom da je u pitanju karton.
Naravno biće i rezervnih delova, a i kapiram da će ljudi moći i sami da naprave neke rezervne delove.
US: Switch has sold more consoles than any other platform in history on a time-aligned basis
http://nintendoeverything.com/us-switch-has-sold-more-consoles-than-any-other-platform-in-history-on-a-time-aligned-basis/
GraveDigger
19.1.2018, 15:51
Drzi se Switch bolje nego sto su skeptici predvidjali. :)
Ja mozda danas-sutra kupim SM Odyssey. Iako se jos ni Splatoona nisam izigrao posteno...
GraveDigger
22.1.2018, 9:31
Kupio sam SMO odmah nakon postovanja komentara i igrao ga, skoro pa bez prekida. Mogu vam reci da je ovo mozda i najbolji Mario koji sam ikada imao prilike da igram. Preporuka svima, uzmite ga ukoliko ste u mogucnosti.
Kad stigneš daj neki detaljnije utiske o igr u zvaničnoj Mario Odyssey temi. :)
Ja ne znam gdje prodaše tolike Switch konzole. Lično ne poznajem nikoga ko posjeduje sistem. Svi konzolaši koje znam imaju PlayStation. Ne kažem da sam srećan zbog toga ali takva je realnost.
Pa PS4 je na tržištu ipak daleko duže i ima ukupno prodato daleko više konzola, plus je Srbija tradicionalno Playstation orjentisano tržište pa nije lako uočiti svetske trendove na uzorku naših igrača.
Slično je npr. bilo i 90ih, kod nas je dominirala Sega Mega Drive 2, svaka igraonica ih je imala... a SNES si jedva mogao da vidiš tu i tamo. A prodaja oba sistema u svetu je bila gotovo ista, oko 50 miliona.
@Aibo (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=15308), tačnije Sega Mega Drive 2 je po wiki-ju prodata u oko 30m konzola dok je SNES u oko 50m.
Ali tvoja poenta stoji u svakom slučaju.
Devs increasingly supporting Switch - Survey
http://www.gamesindustry.biz/articles/2018-01-24-devs-increasingly-supporting-switch-survey
Last year around this time (a couple months before the system's retail debut), only 3% of polled developers were working on Switch, with just 5% planning to make their next game for the system. This year, 12% are currently creating games for Switch, while 15% expect their next game to appear on the Switch.
36% of developers listed it as among the platforms they're most interested in, making it the third most popular platform behind the PC (59%) and PS4 (39%).
On top of that, a significant number of multiplatform developers (28%) said their games were selling better on the Switch. Another 23% said sales on the system were average, while 16% reported their Switch sales lagging behind those of other consoles.
https://abload.de/img/sales5nk7c.png
-Super Mario Odyssey - 9.07 million units (9m za manje od 2 meseca)
-Mario Kart 8 Deluxe - 7.33 million units (Up 2.91M units)
-The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 6.7 million units (Up 2M units)
-Splatoon 2 - 4.91 million units (Up 1.3M units)
-1-2-Switch - 1.88 million units (Up 0.51M units)
-ARMS - 1.61 million units (Up 0.26M units)
-Xenoblade Chronicles 2 - 1.06 million units
Nintendo je napravio $1.25 milijardi profita za 9 meseci.
Dolar i 25 centi za 9 meseca? Jaka godina. :D
Auuu bolja prodaja od Wii U za manje od godinu dana. Razbili su.
Oblakoder
31.1.2018, 21:34
Malo sam razocaran rezultatima za Splatoon 2 od samo 4,91 miliona. Mislio sam da ce biti barem duplo vise :)
GraveDigger
1.2.2018, 10:31
Ja sam doprineo toj statistici. Ocekujem orden.
Originalni splatoon se prodao (ako je informacija tacna) u 4.69M primeraka za skoro 3 godine. Tako da ova brojka i nije toliko losa. Zar ne? A i mislim da je realno da se ne prodaje kao MK ili SM.
Inace, zna li iko zasto Evropa ne dobija Disk Jam? Ameri dobijaju 08.02. :'(
Brojka od 5m je odlična bez obzira što su se Zelda, Mario i Mario Kart prodali bolje, bukvalno svaki treći Switch vlasnik je kupio igru. :)
Attach-ratio:
-Odyssey 57.6%
-MK8D 50%
-BotW 46.1%
-Splatoon 2 34.6%
Naravno 5 miliona nije malo, pogotovo ako se uporedi sa ekskluzivnim igrama sa bilo koje platforme, recimo jedan Horizon se prodao u 4 miliona, a vazi za jednu od najacih PS4 ekskluziva. To sam rekao u smislu da je igra toliko dobra, zabavna i jedinstvena a moze se lagano igrati 1000+ sati, prakticno tokom celog zivota Switcha, dok Zeldu, Odyssey-a i druge singlplayer igre ne mozes igrati ni priblizan broj sati.
Meni su dve najomiljenije igre za Switch Splatoon 2 i Mario Kart 8 Delux zato sto sam vise online orijentisan ali izgleda da su singl igre i dalje popularne, a ne kako neki tvrde pred izumiranjem :)
Za to se slažem, meni je na Wii U-u Splatoon igra na koju sam potrošio najviše sati.
GraveDigger
1.2.2018, 15:31
Vetre, uze li Switch? Mozda sam omasio najnoviji update, pa cisto da pitam. :)
NINTENDO LOOKING TO SUPPORT THE SWITCH FOR MORE THAN THE TRADITIONAL 5-6 YEAR PERIOD (https://gonintendo.com/stories/301108-nintendo-looking-to-support-the-switch-for-more-than-the-traditio)
Ima li kakvih vesti o onom velikom Nintendo Directu? Da li ce ga uopste biti u februaru?
One procurele informacije što su bile prethodnog puta su u suštini retkost, u većini slučajeva za Direct saznamo onda kad ga Nintendo najavi.
Trebao bi da bude Direct u februaru ili martu, a obzirom da je februar tek počeo..
Ok. Hocu neke igre da kupim, a sve kontam da ce najaviti nesto veliko pa reko da se ne zeznem. Uzicu ovih dana M+R i Bayonette, ne da mi se da cekam mart kako bih saznao plan za 2018 godinu.
Lakse mi je da se planiram kad znam sta sve dolazi i kojim redom :)
GraveDigger
5.2.2018, 10:34
Ok. Hocu neke igre da kupim, a sve kontam da ce najaviti nesto veliko pa reko da se ne zeznem.
Identicna situacija, uzeo bih sada Rocket League , ali ga vec imam na Steamu i za PS4 (koji, btw, ne palim). Uzeo bih Stardrew Valley (ali sam ga vec igrao na PCu)... Sve u svemu, podvucem crtu i skontam da ostale igre mogu jeftinije da nabavim za drugu platformu, uzeo bih nesto dobro, a da je ekskluzivno za Switch...
Gledao sam XC2, ali mi se nesto mnogo vise svidja spin-off XCX koji sam igrao na WiiU... Cini mi se kao da je bilo vise slobode za istrazivanje. Zeldu i MK8 imam za WiiU. M+R mi se ne uzima, nisam nikada bio fan x-com/syndicate tipa igara. Mozda ipak sacekam samo Payday 2 za Februar... Morpies Law kada dodje, dodje...
Direct ocekujem 15.02. - Mark my words
Ima jeftinije ali mi je najbitnija stvar sto kad kupim igru za Switch mogu igrati bilo gde, a meni je to najvaznije jer imam takav posao da na njemu mogu svaki dan da se igram oko 2 sata. Kupio sam Rocket League za 15 eura, a sad vidim da se pojavila fizicko izdanje pa mi je malo krivo, ipak tako dobro igre je bolje imati u kolekciji, lepo ih videti na polici :). Od indie igara imam NBA Playgrounds i skoro sam kupio Guns, Gore & Cannoli koji sam presao na normal i hard, a imposimble mi je za sad nemoguca misija, inace preporuka za igru :). Te indie hitove kupujem na svaka dva, tri meseca, a Stardrew Valley je svakako u planu. Sto se tice M+R pravo da ti kazem nikad nisam igrao taj zanr ali kad vidim sve te pozitivne kritike zasto da ne, cini mi se da je vredi kupiti. Nisam ljubitelj ni hack and slash igara ali kako propustiti remek dela kao sto su Bayonette. Kod Nintenda mi se najvise svidja ta raznovrsnost ekskluziva sto nije bas slucaj na drugim konzolama. Ovaj direct mi je bitan najvise zbog toga sto sam ogranicen na 6-7 AAA igara godisnje pa moram dobro da procenim sta kupiti, jbg nema se para za sve :)
Ok. Hocu neke igre da kupim, a sve kontam da ce najaviti nesto veliko pa reko da se ne zeznem. Uzicu ovih dana M+R i Bayonette, ne da mi se da cekam mart kako bih saznao plan za 2018 godinu.
Lakse mi je da se planiram kad znam sta sve dolazi i kojim redom :)
Čak i da je u martu naredni Direct neće prikazati ceo 2018. plan, Nintendo sa Switchom prikazuje neke igre po prvi put koje su samo oko 3 meseca daleko od izlaska,
imamo gomilu takvih slučajeva, skoro sve igre iz Mini Directa izlaze u narednih par meseci.
Identicna situacija, uzeo bih sada Rocket League , ali ga vec imam na Steamu i za PS4 (koji, btw, ne palim). Uzeo bih Stardrew Valley (ali sam ga vec igrao na PCu)... Sve u svemu, podvucem crtu i skontam da ostale igre mogu jeftinije da nabavim za drugu platformu, uzeo bih nesto dobro, a da je ekskluzivno za Switch...
Gledao sam XC2, ali mi se nesto mnogo vise svidja spin-off XCX koji sam igrao na WiiU... Cini mi se kao da je bilo vise slobode za istrazivanje. Zeldu i MK8 imam za WiiU. M+R mi se ne uzima, nisam nikada bio fan x-com/syndicate tipa igara. Mozda ipak sacekam samo Payday 2 za Februar... Morpies Law kada dodje, dodje...
Direct ocekujem 15.02. - Mark my words
M+R ima stvarno veoma jake kritike bez obzira na tip igre, i impresije igrača su odlične.
Da XC2 nije spinoff ali je opet veoma kvalitetna igra, koncept igre je mnogo sličniji prvoj XC igri sa Wii-a za koju svi kažu da je mnogo bolja igra nego XCX.
Cuvajte pare za DarkSouls :)
Slažem se, ako već ne znate za šta da štekujete pare, onda Dark Souls. ;)
Cuvajte pare za DarkSouls :)
Prvo Skyrim pa onda Dark Souls :)
Totalno različite igre, a imaš vremena za Skyrim do kraja maja i izlaska DS-a.
GraveDigger
8.2.2018, 11:11
Pazarih Rocket League juce. Odlican port igre i mogu vam reci da, iako je vec imam verzije za PC i PS4, smatram da mi je ovo jedna od boljih kupovina.
Ako Disc Jam dobije dobru ocenu, mozda i njega pazarim, ali ocekujem 7, max 8 na NintendoLife-u.
Pazarih Rocket League juce. Odlican port igre i mogu vam reci da, iako je vec imam verzije za PC i PS4, smatram da mi je ovo jedna od boljih kupovina.
Ako Disc Jam dobije dobru ocenu, mozda i njega pazarim, ali ocekujem 7, max 8 na NintendoLife-u.
Kupio si digitalnu ili fizicku verziju igre? Ja nikako da se posvetim toj igri, Splatoon 2 me totalno upropastio :)
GraveDigger
9.2.2018, 11:09
Digitalnu verziju, a dan kasnije (juce) vidim igra na popustu. To se zove sreca. :-/
Veliki broj multiplayer igara je na snizenju, pa ko je zainteresovan, neka baci pogled.
Ma ja bih igrao samo splatoon i nista vise, ali mi se jednom desilo da sam imao oko 15 uzastopnih poraza. Zahvatio me je PUBG sindrom posto ih uporedo igram, pa sam poceo previse da se stekam i taktiziram. Srecom, skontao sam sta radim, pa sam uspeo da se povratim u zivot. A, iskreno, nesto mi je bilo lakse da ciljam u prvom delu igre, ovde nikako da pronadjem pravi sensitivity.
Edit: Zaboravih da pomenem... Da li ste culi da od marta krece reward program za my.nintendo.com?
Digitalnu verziju, a dan kasnije (juce) vidim igra na popustu. To se zove sreca. :-/
Veliki broj multiplayer igara je na snizenju, pa ko je zainteresovan, neka baci pogled.
Ma ja bih igrao samo splatoon i nista vise, ali mi se jednom desilo da sam imao oko 15 uzastopnih poraza. Zahvatio me je PUBG sindrom posto ih uporedo igram, pa sam poceo previse da se stekam i taktiziram. Srecom, skontao sam sta radim, pa sam uspeo da se povratim u zivot. A, iskreno, nesto mi je bilo lakse da ciljam u prvom delu igre, ovde nikako da pronadjem pravi sensitivity.
Edit: Zaboravih da pomenem... Da li ste culi da od marta krece reward program za my.nintendo.com?
Iskren da budem nikad nisam imao toliko poraza za redom, mislim da mi je 7-8 najvise i to iskljucivo u s+ ranku. Imam utisak da igri treba jos jedan rank jer je izmedju s i s+ drasticna razlika, pod hitno treba izdvojiti tih par procenata nenormalno jakih igraca :)
Ja sam imao srece sa Rocket League kupio je na popustu :)
GraveDigger
10.2.2018, 16:52
E, ma ja bas slabo igram ranked, samo turf war. Sinoc sam nastavio da igram ranked i imao 10 uzastopnih pobeda i 1 poraz (Splat zones) pa skocio od B- do B+. Tower control sam igrao kad sam tek kupio igru, a rainmaker i onaj novi mod nisam ni igrao do sada. Cim prodje splatfest, krecem ranked malo aktivnije.
Turf war kad me krene maler, ne prekida... jednom sam imao 15 uzastopnih pobeda, pa me je uhvatio pubg sindrom, pa 5 uzastopnih poraza, jedna pobeda pa opet 10 poraza... Mislim da mi je od poslednjih 50, najbolji skor do sada bio 34-16 (opet, samo turf war). Ne mogu da skontam sta je problem, isprobavao sam sva ziva oruzija, taktike i slicno... i bas mi je kocka ceo turf war.
P.S. Koristis online app, naravno?
Edit: Jesi li probao League Battle?
Oblakoder
10.2.2018, 23:52
E, ma ja bas slabo igram ranked, samo turf war. Sinoc sam nastavio da igram ranked i imao 10 uzastopnih pobeda i 1 poraz (Splat zones) pa skocio od B- do B+. Tower control sam igrao kad sam tek kupio igru, a rainmaker i onaj novi mod nisam ni igrao do sada. Cim prodje splatfest, krecem ranked malo aktivnije.
Turf war kad me krene maler, ne prekida... jednom sam imao 15 uzastopnih pobeda, pa me je uhvatio pubg sindrom, pa 5 uzastopnih poraza, jedna pobeda pa opet 10 poraza... Mislim da mi je od poslednjih 50, najbolji skor do sada bio 34-16 (opet, samo turf war). Ne mogu da skontam sta je problem, isprobavao sam sva ziva oruzija, taktike i slicno... i bas mi je kocka ceo turf war.
P.S. Koristis online app, naravno?
Edit: Jesi li probao League Battle?
Joj pa tako sam ja prvih 200 sati samo turf igrao sve iz razloga sto mi je taj Splatoon gameplay bio potpuno nesto novo i nekako sam se plasio da se upustim u ranked borbe, e kad sam krenuo da igram ranked onda sam skapirao da je tu glavna akcija. Sad Turf igram iskljucivo kad budzim ability jer kad odes u s+ onda moras da vodis racina o stilu oblacenja, da se lepo skockas, poslazes po 3 ista abilitija i tako te fore :)
Online aps sam jedva instalirao i sad ga naravno koristim najvise zbog promene glavnog abilitija i zbog pracenja rasporeda modova.
League Batltle sam samo jednom igrao, pobedio 4 od 7 meceva i ako mi verujes u jednom smo igrali protiv najbolje evropske ekipe, a cini mi se da su top 10 u svetu. Ljudi nas odvalili da nismo mogli iz sigurne zone da izadjemo i ja kazem tom liku burazeru pa sta je ovo sunce ti j..., ovi su sigurno u top 100 igraca Splatoona 2. On posto vise igra Ligu kaze ma jok imas takvih koliko hoces, a kasnije mi salje sliku sa te aplikacije da smo igrali protiv clanovi Team Olive, a jedan je OSorin koji vazi za jednog od najboljih igraca :)
Kako ti ide friend code da te dodam u prijatelje pa cemo da odigramo koju partiju zajedno
GraveDigger
11.2.2018, 17:45
Summary: Rezultat splatfesta 28-22, uspeo da predjem u pozitivan skor. Pocetni splatfest power mi je bio oko 1875, pa sam skocio do 1934, pa pao do 1833, da bih na kraju zavrsio sa nesto iznad 1900 (poslednja bitka je bila 1894 protiv likova 1920 i pobedili smo, tako da je preko 1900 sigurno). Ciljao sam na 2000, ali ne vredi. Prosli put sam bio oko 2150 ili nesto vise... terao me maler sad tokom plasmana.
Nakon splatfesta, igrao ranked tower control 6-0 i presao iz B+ u A (preskocio A-)
P.S. Procitao sam na internetu da se dosta ljudi zali na matchmaking i losing streak u Turf War-u. Kazu, ako si konstantno na vrhu u svom timu, daje ti slabije igrace. Ne znam koliko je to tacno, ali moram priznati da se sve to i meni desava.
Friend code: SW-0156-3680-8910
Svi su dobrodosli da adduju. :)
Aj ako ima neko zainteresovan za igranje Splatoon 2 neka se javi u posebnoj temi o ovoj igri da vidimo kako da se povezemo. Mozda je najbolje preko Discorda ili preko neke druge mreze gde bi mogli da dogovaramo termine igranja.
Ja neman splatoon niti neku online igru za sada , ali sam se te dodao za prijatelja. U svakom slucaju evo i mog koda pa ko hoce nek me doda.
Sw-5034-8446-1813
Steta sto ta internet umetnicka imena ne koristite u igrama, lakse bi se prepoznavali. Ovako jedno ime ovde drugo u igrama ne mogu da vas pohvatam ko je ko :)
U svakom slucaju ima nas sve vise i vise :)
Ja uvek koristim kojot ili coyote, dal u igrama ili za nesto drugo online. Ajd pitam jos nesto vezano za temu. Kako kupujete preko e shopa? Ja koristim od banke inteze internet karticu, koje jos opcije postoje ili bolje receno koja je preferirana opcija kupovine.
GraveDigger
12.2.2018, 13:15
Visa internet kartica banke Inteze i nista drugo nisam ni pokusavao da probam... Radi svuda samo za PSN ne. Preko eShopa sam do sada kupio 5 naslova i samo sam kod jedne transakcije imao problema, ali su je stornirali u roku od sat vremena.
E, sad, druga stvar je to sto rade dvojnu konverziju, kada prebacujes iz dinara u Evre i onda kupujes u UK Funtama. Inace, igre za americko trziste ispadnu daleko jeftinije, ali nisam siguran kako bi se to odrazilo na multiplayer i servere, pa nisam hteo da rizikujem.
P.S. Hehe, moje ime datira iz doba IRC-a i Prvih verzija Countera, pa sam se tako registrovao ovde 2007. i ubrzo nakon toga uozbiljio i poceo potpisivati imenom... osim u slucajevima kada se predstavljam kao Elvis ili Captain Caveman.
Ok znaci nisam nista omanuo. Inac ja sam do sada kupovo samo na swedskom e sopu, jer sam za njega mogao da nabavim one kartice za dopunu ( neznam kao se zovu) pa nisam ni probao drugi e shop. Americki e shop nisam probao jer sam na par mesta procito da nemozes da izadjes is e shopa (odes na drugi )ako ne potrosis sve pare. Dok na drugim e shopovima ako imas neku sicu mozes da se odreknes iste i da predjes na drugi e shop.kolko je ovo tacno neznam jer nisam licno probao.
Ja kojot koristim jos od need for speeda 3 gde si mogo na tablici da napises svoje ime, i tako mi to ostalo.
Oblakoder
12.2.2018, 15:19
Ja takodje preko Intesa kartice i za sad nema problema, 5 digitalnih igara kupljeno :)
Okacio sam Discord na Splatoon 2 temi ali evo i ovde pa ko hoce neka me doda da se organizujemo Oblakoder#9222. Mogli bi neku domacu ekupu da organizujemo.
Juče je bio Nintendo Direct
https://nintendoeverything.com/march-2018-nintendo-direct-recap-announcement/
Neke od najava uključuju Crash Bandicoot Trilogy, Okami HD, South Park, Smash Bros, Captain Toad, Splatoon DLC, Little Nightmares, Undertale..
Da li mogu vlasnici Switch-a da daju par utisaka o konzoli? Kakvo je stanje sto se tice dostupnih igara? Jel ima zanimljivih online multiplayer naslova? Da li kod nas moze da se koristi njihov online service? Gde je kod nas najpovoljnije da se kupi Switch?
GraveDigger
19.3.2018, 10:42
Pozdrav Marezz,
Bez da konzolu previse izdizem u nebesa, mogu ti reci da mi je ovo najomiljenija konzola svih vremena (posedujem PS4, Wii, Wii U, a Xbox 360 sam izigrao do besvesti).
Biblioteka sadrzi pregrst odlicnih igara razlicitih zanrovskih tipova, a predvodjena je ekskluzivama poput The Legend Of Zelda: Breath Of the Wild i Super Mario Odyssey. Pored toga, tu je gomila drugih kvalitetnih naslova poput Mario and Rabbids kingdom, Xenoblade Chronicles 2, gomila indie naslova tipa stardew valley, Golf Story (ekskluziva), Enter the gungeon...
Sto se tice multipayer naslova, biblioteka je poprilicno dobra i na vrhu ti se trenutno nalaze igre poput: mog favorita, Splatoon 2 (inovativna timska pucacina sa gomilom modova), Mario Kart 8 Deluxe, Rocket League, ARMS, a prate ih nesto malo manje kvalitetne Brawlout, FIFA18, NBA2k18, Disc Jam (razocaravajuca), Portal Knights, Fast Rmx, Payday 2, itd. Najbolje bi bilo da pogledas sam celu listu. Ono sto je najbitnije, jesu igre koje tek dolaze i koje ce obezbediti poprilicno dugacak zivotni vek konzole: (zvanicno najavljeni multiplayer naslovi) Super Smash Bros., Morphies Law, Arena of Valor, Mario Tennis Aces i (ostali zvanicno najavljeni naslovi) Crash N'sane trillogy, South Park FBW, Donkey Kong Tropical Freeze Delux verzija...
Konzola je nenormalno dobrog dizajna i lepo lezi u ruci. Ono sto je meni najvaznije jeste da je prenosiva, a kvalitet slike u handheld modu je neverovatno dobar. Ja sam prezadovoljan, pa ne znam sta bih ti vise tu dodao.
Online servis dolazi u septembru ove godine i jos uvek malo znamo o njemu osim da ce mu cena na godisnjem nivou biti oko 20$(e), ali ce moci da se koristi. :)
Sto se kupovine tice, imas dosta ljudi kod kojih putem oglasa mozes kupiti konzolu. Ono sto ti moram preporuciti jeste da uz konzolu OBAVEZNO kupis i zastitno staklo za njega (oznaka 9H tempered glass). Opciono bih ti preporucio i neku torbicu, ukoliko bi putovao, pa nosio konzolu sa sobom.
Oblakoder
21.3.2018, 18:49
Potvrdjujem sve od reci do reci, Switch je konzola do jaja :)
nameless1
22.3.2018, 16:05
Da li mogu vlasnici Switch-a da daju par utisaka o konzoli? Kakvo je stanje sto se tice dostupnih igara? Jel ima zanimljivih online multiplayer naslova? Da li kod nas moze da se koristi njihov online service? Gde je kod nas najpovoljnije da se kupi Switch?
Ja bih ti savetovao da ignorišeš utiske oblakodera, gravediggera i vetra, jer ti ne trebaju mišljenja smehotresnih kidtendo zombi fanbojeva. Za njih je switch drugi Hristov dolazak.:D
Logičnije je da će poslušati savet ljudi koji imaju kontakt sa Nintendo igrama i konzolom i upućeni su u materiju,
u poređenju sa komentarom nekog random hejtera koji misli da je zabrnijavajuće ako odrasli ljudi sami igraju Nintendo igre. :D
Oblakoder
22.3.2018, 22:23
Ja bih ti savetovao da ignorišeš utiske oblakodera, gravediggera i vetra, jer ti ne trebaju mišljenja smehotresnih kidtendo zombi fanbojeva. Za njih je switch drugi Hristov dolazak.:D
A ako smem da pogadjam, ti mu savetujes plejstejsna? :)
GraveDigger
23.3.2018, 11:34
Grujice, ti li si? :)
Bem mu sunce, meni se nesto podrndalo na tapatalku, vidim mesecima niko ne pise u topicu..mislio sam teme zamrle..kad ono, do mene je. De ste ljudi...sad i ja da se ukljucim. Switch najbolje parce hardvera koje sam ikad imao. PS4 mi skuplja prasinu.
Vetar, nisam ispratio, jesi uzeo switch?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Još jedno mišljenje "smehotresnog kidtendo zombi fanboja za kojeg je switch drugi Hristov dolazak". :D
Maki, nisam još, ali trebao trebao bi ove godine. :)
Oblakoder
26.3.2018, 19:24
Bem mu sunce, meni se nesto podrndalo na tapatalku, vidim mesecima niko ne pise u topicu..mislio sam teme zamrle..kad ono, do mene je. De ste ljudi...sad i ja da se ukljucim. Switch najbolje parce hardvera koje sam ikad imao. PS4 mi skuplja prasinu.
Vetar, nisam ispratio, jesi uzeo switch?
Kako stojis sa igranjem Splatoona 2, Arms-a ili Mario Kart 8 Deluxa? Ako igras i ako si raspolozen da te prikljucim u jednu domacu Discord grupu, pa da igramo zajedno kad se nadje vremena?
Uglavnom smo svi u grupi smehotresni kidtendo zombi fanboji pa ako ti to ne smeta javi se :ciao:
Inace slazem se sa kolegom, za mene je Switch drugi Hristov dolazak :rofl:
Oblakoder, vrlo sam raspolozen..pokusavali smo da se skupimo na wii u, ali nije bilo srece. Problem mi je jedino sto mi je kart trenutno kod drugara (propao u zemlju od kad uzeo switch:D) , a splatoon jos nisam uzeo jer imam neke ludacke obaveze jos dve nedelje..pa posle toga uzimam. A i taj moj drugar ce uskoro da se prikljuci. Ubacuj u grupu :)
Oblakoder
26.3.2018, 21:41
Posalji mi Discord code pa cu te dodati u grupu. Steta sto nisi kupio ranije Splatoon 2, mi smo ti svi 500+ sati pa ce malo da ti bude muka na pocetku :)
Treba min stotinak sati da postanes pristojan online igrac ali nista ne brini tu smo mi da ti sve objasnimo u detalje :)
Posalji mi Discord code pa cu te dodati u grupu. Steta sto nisi kupio ranije Splatoon 2, mi smo ti svi 500+ sati pa ce malo da ti bude muka na pocetku :)
Treba min stotinak sati da postanes pristojan online igrac ali nista ne brini tu smo mi da ti sve objasnimo u detalje :)Imam ja pristojan staz na originalnom wii u splatoon-u. Ali ce mi svakako trebati da se usemim. Moram da iskopam negde diskord nalog pa ti saljem..
Procureo je Switch exploit zbog Tegra exploita i Switch bi uskoro trebao da bude hakovan.
Ali izgleda da će Nintendo izbaciti (ako već nije), reviziju konzole gde je taj exploit zakrpljen.
Tako da preporuka da se ne radi update ako mislite da hakujete.
zdravkelja
25.4.2018, 17:54
I da kupite konzolu sto pre :D
Nintendo je javio da je prodato 17.8m konzola do sada (za 13 meseci koliko je na tržištu), u trenutnoj finansijskoj godini koja se završava 31. Marta 2018. Nintendo planira da isporuči dodatnih20m Switch konzola i 100m igara.
Jel vam radi online service/online multiplayer? Znam da sam procitao na Nintendo sajtu da nema nase zemlje na listi podrzanih..
Sve radi normalno (online igranje, internet, kupovina digitalnih igara...) bez obzira što ne možeš da izabereš Srbiju.
Pojavio se hardverski hack za Switch.
https://arstechnica.com/gaming/2018/04/the-unpatchable-exploit-that-makes-every-current-nintendo-switch-hackable/
Ono sto mene zanima je Switch kao platforma za retro igranje. Retroarch + Switch :)
https://gbatemp.net/threads/retroarch-switch.492920/
zdravkelja
12.5.2018, 15:04
Yup, pominjalo se. Ali ko hoce to da odradi, bolje mu je da kupi konzolu sto pre, Nvidia je vec resila taj exploit sa hardverskom revizijom koja moze svakog casa da se pojavi u prodavnicama.
Nintendo E3 2018
https://www.youtube.com/watch?v=DWLaA5yI2pA
Nema mnogo novih stvari, najveća je to da je Fortnite izbačen za Switch.
Oblakoder
16.6.2018, 20:05
Nintendo E3 2018
https://www.youtube.com/watch?v=DWLaA5yI2pA
Nema mnogo novih stvari, najveća je to da je Fortnite izbačen za Switch.
Ne bih se bas slozio, za mene je svakako mnogo veca stvar demonstracija igre Super Smash Bros. Ultimate, a videli smo gameplay trailer Fire Emblem: Three Houses i najavu Super Mario Party-a. Malo sam razocaran konferencijom jer nista veliko nije najavljeno, a nije bilo ni reci o Metroid Prime 4, jbg izgleda da se mora cekati Nintendo Direct. Sto se tice Switch verzije Fortnitea odlican je to port ali odlican samo za obrisati :)
Smash Bros je bio već najavljen i očekivan, isto važi za Fire Emblem, Mario Party jeste nova najavljen kao i oni roboti, na žalost za Fortnite se već znalo pre nego što je najavljen,
kao što napisah ima nekih novih stvari ali ne mnogo. Direct bi bio mnogo bolji da nije bio toliko dug Smash Bros segment.
Na žalost fokusirali su se samo na igre koje izlaze ove godine, skoro sve prikazane igre izlaze ove godine,
mada očekujem još neke najave ove godine preko Directa (uglavnom 3rd party) mislim da Metroid Prime 4 neće ove godine prikazivati pošto ne izlazi ove godine.
Fortnite definitivno nije najbolji Switch port ali je opet solidan port, utisci igrača su dosta pozitivni, a kapiram da će nastaviti da ga unapređuju kao i ostale verzije nakon izlaska.
zdravkelja
21.6.2018, 19:40
Uzeh i ja ovo djubrence:
https://c2.staticflickr.com/2/1763/42038711265_35c0044e96_c.jpg
Izrada je kvalitetnija nego sto sam ocekivao, ali secite me ako ovo vredi vise od 200-220 evra. Sad je vraceno sve u kutiju, cekaju se one igracke za homebrew :D
Po meni ne vredi jer ne nudi nista novo ,to sa cime se nintendo hvali telefoni mogu godinama plus grafika na swith_u je ispod sonija,shitbox i telefona plus manjak igara
Sent from my Samsung Galaxy J7 2017 using Tapatalk
Po meni ne vredi jer ne nudi nista novo ,to sa cime se nintendo hvali telefoni mogu godinama plus grafika na swith_u je ispod sonija,shitbox i telefona plus manjak igara
Nudi sasvim dovoljno. Meni je odlicna platforma za Nintendo igre. Mario Kart, Zelda, Smash Bros... Darkest Dungeon uzet na snizenju. NBA Playgrounds izgleda taman kako treba. Ima Switch svoje mesto.
zdravkelja
21.6.2018, 21:22
Ma sto se inovacije, ne sporim, kul je sto mozes da menjas izmedju portable i kucne konzole. Ali mislim na sam hardver, nema sanse da ovo vredi 300 i kusur evra. Ali dobro Nintendove igre, portable emulator kad ga hakujem, nije grafika za to toliko bitna, kidace konzola kad krene homebrew punom parom.
@zdravkelja o kakvoj inovaciji pricas??? To Android telefoni i tableti mogu godinama covece
Ok, ne moraš na svaki post da trčiš i da pokazuješ koliko su pogrešili. Svako kupuje ono što mu se sviđa.
Uzeh i ja ovo djubrence:
Izrada je kvalitetnija nego sto sam ocekivao, ali secite me ako ovo vredi vise od 200-220 evra.
Lako je tebi kad imaš 320e da daš za djubrence. :D
To koliko vredi je subjektivno, prodajne brojke nam govore da Switch vredi tih novca.
Nudi ako pričamo o konzolama, telefoni naravno nisu konzole, pričamo o totalno različitim platformama (konzole i tableti/telefoni).
To koliko vredi je subjektivno, prodajne brojke nam govore da Switch vredi tih novca.
Nudi ako pričamo o konzolama, telefoni naravno nisu konzole, pričamo o totalno različitim platformama (konzole i tableti/telefoni).To dal se zove konzola il telefon,tablet,PC je apsolutno nebitno ,ono sto jeste bitno je cena ,udobnost koriscenja,mogucnosti i u ovom slucaju igre :)
@Ocelot ne trcim vec iznosim cinjenice posto zivimo u 2018 godini ,nismo se okupili na pijaci u Svrljigu vec na SK forumu
Sa druge strane ne vidim nista lose u tome reci "nisi u pravu to postoji odavno" buduci da godinama koristim Chromecast znam sta pricam i nije mi problem da posavetujem nekog ko nije cuo za isti a mozda bi ga zanimalo :)
To dal se zove konzola il telefon,tablet,PC je apsolutno nebitno ,ono sto jeste bitno je cena ,udobnost koriscenja,mogucnosti i u ovom slucaju igre :)
@Ocelot ne trcim vec iznosim cinjenice posto zivimo u 2018 godini ,nismo se okupili na pijaci u Svrljigu vec na SK forumu
Sa druge strane ne vidim nista lose u tome reci "nisi u pravu to postoji odavno" buduci da godinama koristim Chromecast znam sta pricam i nije mi problem da posavetujem nekog ko nije cuo za isti a mozda bi ga zanimalo :)
Vrlo je bitno zato što je konzolno igranje i igranje na telefonima/tabletima vrlo različito i skoro neuporedivo.
Sve što si naveo, cena, udobnost, korišćenje, kontrole, mogućnosti i pogotovo igre, sve je to veoma drugačije kada porediš konzole i telefone/tablete.
Postoji razlog zašto je ovde na forumu, podforum Konzole pod temom o igrama, dok su mobilne igre u podforumu dela za mobilne telefone.
Vrlo je bitno zato što je konzolno igranje i igranje na telefonima/tabletima vrlo različito i skoro neuporedivo.
Sve što si naveo, cena, udobnost, korišćenje, kontrole, mogućnosti i pogotovo igre, sve je to veoma drugačije kada porediš konzole i telefone/tablete.
Postoji razlog zašto je ovde na forumu, podforum Konzole pod temom o igrama, dok su mobilne igre u podforumu dela za mobilne telefone.Sta je neuporedivo? Gamepad imaju sve platforme takodje sve platforme imaju mogucnost povezivanja na TV/Monitor,sve platforme imaju mogucnost online igranja itd
Razlog zbog kojeg postoje pomenuti podforumi je zbog toga sto su nekada racunari bili preskupi i malo ko je mogao da ih priusti dok su konzole davale tu i tamo ok dozivljaj po dosta povoljnijoj ceni stoga i razlog njihove popularnosti i sa druge strane telefoni koji su u vreme nastanka podforuma bili krajnje prosti uredjaji koji su pored poziva i poruka eventualno imali kameru jako niskog kvaliteta sto se pojavom smartphone_a totalno promenilo i sada su all in one uredjaji sposobni za sve a staju u dzep :)
Sta je neuporedivo? Gamepad imaju sve platforme takodje sve platforme imaju mogucnost povezivanja na TV/Monitor,sve platforme imaju mogucnost online igranja itd
Konzole su pravljene tako da im glavna namena bude igranje igara, hardver je prilagođen igrama kako bi izvukao maks iz njih, operativni sistem je pravljen da izvuče maksimum iz igara, isto važi za razne alate, IP/Engine podrške...kontroleri su pravljeni tako da se igraju samo igre.
Sa druge strane kod tableta/telefona igranje igara je samo jedna od mogućnosti, većina mobilnih igara su touch screen bazirane igre, a kontrolere moraš kupiti posebno u većini slučajeva.
Zato nude totalno drugačija iskustva i zato su igre veoma drugačije, zato i niko ni ne poredi console i mobile gaming, ti si prvi koga sam video na forumima koji pokušava da progura da je to isto. :D
Ne :) Pojma nemas koliko igara sa Play store podrzava gamepad vise nego cela switch biblioteka to sam siguran , da budem iskren sve koje igram podrzavaju a to sto ljudi ne znaju za to se samo mozete zahvaliti redakciji sveta kompjutera koja umesto da opisije kvalitetne igre ona opisuje smece tipa angry birds i dok vecina igra to smece ja igram Mobile Legends,Dead Effect 2,Modern Combat Versus,N.O.V.A,PUBG itd
Kad si vec pomenuo api....samo cu reci pogledaj PUBG na Xbox dakle konzola mnogo jaca od switch_a i pogledaj taj isti PUBG na bilo kojem mid range telefonu i sve ce ti biti jasno.
Ne :) Pojma nemas koliko igara sa Play store podrzava gamepad vise nego cela switch biblioteka to sam siguran , da budem iskren sve koje igram podrzavaju a to sto ljudi ne znaju za to se samo mozete zahvaliti redakciji sveta kompjutera koja umesto da opisije kvalitetne igre ona opisuje smece tipa angry birds i dok vecina igra to smece ja igram Mobile Legends,Dead Effect 2,Modern Combat Versus,N.O.V.A,PUBG itd
Kad si vec pomenuo api....samo cu reci pogledaj PUBG na Xbox dakle konzola mnogo jaca od switch_a i pogledaj taj isti PUBG na bilo kojem mid range telefonu i sve ce ti biti jasno.
Ja nisam rekao da ne podržavaju, već da su sve mobilne igre touch screen bazirane a da je kontroler ubačen kao mogućnost, a to nikako ne daje isti rezultat kao kad je igra od starta pravljena da se samo igra preko kontrolera.
Ima par mobilnih igara koje su popularne i na konzolama, ali 90% konzolne biblioteke nemaš na telefonima iz razloga koje sam naveo.
To što ti voliš i preferiraš mobilne igre a ne konzolne, ti govori da si u pogrešnoj sekciji foruma. ;)
Opet greska :) Pogledaj sve ozbiljnije igre koje su izasle za smartphone u zadnjih dve godine i videces da su od starta imale i touch i gamepad opciju :)
Zapravo ovo sto si naveo u vezi igara postaje obratno npr Arena of Valor (inace naj popularnija MOBA na svetu) postoji godinu i vise na telefonima i tek se radi polako na switch verziji takodje Modern Combar Versus prvo je izasao na smartphone i tek onda na steam_u,Dead effect 2 isto tako smartphone\pc i tek poneka glasina da ce izaci za konzole,PUBG smarphone odavno itd.
Ne radi se ovde o tome sta se meni il tebi svidja u to ne ulazim posto se ukusi razlikuju sto si mogao i da primetis jer sam batalio ovu temu od momenta kad sam odlucio da switch necu kupovati iz pomenutih razloga, vec se radi o tome da ljudi prosto ne znaju i ne vidim nista lose u tome da ih ispravim i ukazem da to vec postoji da je lakse ,jeftinije itd:)
Slicne situacije sam imao i u PC vs Konzole temi sa ljudima koji uporno kao mufloni guraju to da je PC losiji jer npr konzolu mogu da igraju iz kauca sa gamepad_om a PC ne sto je glupost i neistina a kao neko ko je igrao i na konzolama i na PC_u i sad na smartphone\tablet_u verujem da nisam na pogresnom forumu :)
Nista ja nemam protiv switch_a ako ti se svidja kupi ga i nek te lepo sluzi ali nemoj mi prosipati revoluciju jer to prosto nije istina, sad ko koje igre vise voli u to necu ulaziti i nek igre prevagnu koji sistem ce ko kupiti :)
Ne kapiraš, nisam rekao da nemaju od starta podršku za kontrolere već da su touch screen bazirane igre koje imaju podršku za kontrolere, naravno da ogromna većina igrača na telfonima/tabletima igra preko touch screen-a a ne preko kontrolera.
Opet ne kapiraš da preko 90% mobilnih igara nije dosupno da konzolama i preko 90% konzolnih igara nije dostupno na telefonima, jednostavno su previše različiti i nude veoma drugačija iskustva.
Ljude koje interesuje Switch ne interesuju igranje na telefonima i tabletima, Switch je hibridnda konzola i nudi konzolne igre, to nije slučaj sa telefonima i tabletima.
Igranje na PC-a i na konzolama su danas daleko sličniji nego ikada, 90% igara su iste za obe platforme, skoro sve multplatform igre izlaze i za konzole i za PC, jedino nema strategija, i naravno konzolnih ekskluziva.
Opet, postoji razlog zašto PC igre i konzole u istom podforumu dok mobilne igre u zasebnom podforumu, ali to ne želiš da vidiš.
Switch nudi nešto drugačije i novo na tržištu konzola, to je jedan od razloga zašto je popularan, ti ovde pokušavaš da uguraš priču o telefonima/tabletima ali ne želiš da skapiraš da nikoga to u podforumu konzola ne interesuje, ljubitelje konzola boli uvo za igranje na tabletima/telefonima.
Koga zanima igranje video igara u pokretu uzece Switch.
Koga zanima igranje mobilnih igara u pokretu uzece jaci mobilni telefron.
Totalno dva razlicita trzista...
zdravkelja
22.6.2018, 16:36
Silom prilika, inace bih cekao da dodje do 200e.
Iskren da budem, ja i dalje ne mogu da verujem da se tako dobro prodaje po toj ceni, kakve god igre da su izasle. I nema sta subjektivno ili objektivno, vidim konzolu, vidim za sta je sposobna, dovoljno da znam da Nintendo zaradjuje ozbiljne pare samo na prodaji hardvera.
Sto se tice ove druge rasprave, dovoljno mi je da vidim C64 u nick-u da znam da u to nema svrhe ulaziti :D
Silom prilika, inace bih cekao da dodje do 200e.
Iskren da budem, ja i dalje ne mogu da verujem da se tako dobro prodaje po toj ceni, kakve god igre da su izasle. I nema sta subjektivno ili objektivno, vidim konzolu, vidim za sta je sposobna, dovoljno da znam da Nintendo zaradjuje ozbiljne pare samo na prodaji hardvera.
Odlično se prodaje zbog odličnog koncepta, odličnih must have Nintendo igara i odličnog marketinga.
Inače ti si jedan od onih koji je ovde bio besan zašto je Nintendo napravio Switch i tvrdio si da se neće prodati više od 10-20m zato što će ga kupiti samo Nintendo hard core fanovi i nas par sa foruma. :D
Nintendo sa Switch-om ne prodaje samo jačinu hardvera, prodaje hibrid koji napravljen tako da se može koristiti kao pravi handheld i kao prava kućna konzola, takođe je napravljen tako da se može igrali local multi out of box bez dodatne kupovine kontrolera, plus što je dosta kvalitetno izrađena.
Kad tvrdiš da ne vredi tih novca to je naravno subjektino, da stvarno ne vredi tih novaca ne bi se ni tako dobro prodavala.
Kapiram da je Nintendo na launchu zarađivao oko $50 po konzoli što znači da ih je koštala oko $250.
Oblakoder
22.6.2018, 21:23
Sam Switch ne vredi vise od 200 eura ali ipak treba uzeti u obzir da u paketu dolazi dock, joy-con grip, 2 joy-con strapa i punjac, a sve to ima svoju cenu. Sto se tice mobilnih igara svaka cast onome ko se drzne da uporedjuje Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, Zeldu BotW, Bayonettu 2, XC2, Odyssey...sa telefonskih igrama. Ne bih nikoga da uvredim ali bas treba biti gaming strucnjak da tako nesto uporedjujes :)
Ne treba Switch posmatrati kroz snagu hardwera jer valjda i ptice na grani znaju da je Nintendova najveca snaga u igrama, igrama koje neretko zauzimaju mesto medju najboljim igrama svih vremena. Kad se spoje sjajne igre i jos sjajniji hibridni koncep, igraj gde god pozelis, onda nikog ne treba da cudi brutalna prodaja Switch konzole :dedica:
Priča stara koliko i konzolna industrija - prava vrednost konzole je u njenim igrama i zabavi koju pruža. Činjenica da se Switch prodaje ovako dobro po ovoj ceni znači da je koncept zapravo kliknuo kako treba sa jako velikim brojem ljudi, tj. vrlo je uspešan.
Ne bi Nintendo bio Nintendo da nije napravio neke propuste ili u najmanju ruku čudne odluke, ali ipak se kritika Switch-a najčešće svede na - JA ovo ne želim i MENI ovo ne treba, a postojanje želja i potreba dugačijih od mojih mi je nejasan koncept.
nameless1
23.6.2018, 12:35
To je Kidtendo. Podrazumeva se da je precenjen..
da je Nintendova najveca snaga u igrama, igrama koje neretko zauzimaju mesto medju najboljim igrama svih vremena
Za dečicu..
Btw, instalirao sam Zeldu BOTW preko CEMU-a: full hd, 60fps-a, konfigurisan Xbox kontroler. Izgleda fino i radi odlično. Javiću iskrene utiske kada pošteno zasednem da igram- očekujem NAJPRECENJENIJU igru svih vremena. Nadam se da će me pozitivno iznenaditi.. ako ne, onda će se barem trogodišnji bratanac zabavljati. Njemu je sve to saleno, svatko..:aplauz:
To je Kidtendo. Podrazumeva se da je precenjen..
Za dečicu..
Btw, instalirao sam Zeldu BOTW preko CEMU-a: full hd, 60fps-a, konfigurisan Xbox kontroler. Izgleda fino i radi odlično. Javiću iskrene utiske kada pošteno zasednem da igram- očekujem NAJPRECENJENIJU igru svih vremena. Nadam se da će me pozitivno iznenaditi.. ako ne, onda će se barem trogodišnji bratanac zabavljati. Njemu je sve to saleno, svatko..:aplauz:
Ne kapiram potrebu za trolovanjem. Imam dva gaming PCja (desktop: i5 3750k, gtx 970, 8GB, laptop: i7 6820hq, 16GB, gtx 1070), PS4, Xbox One, Xbox 360, Amigu 500 i 1200, C64 i, na sve to, Nintendo Switch. Svi uredjaji su aktivni, i koriste se redovno (zena, cerka i ja). Switch ima svoje mesto u celoj toj gomili. Nintendo ima neke igre koje su meni sasvim zabavne, a Switch mi je savrsena platforma za iste.
Prihvatam da tebi ne odgovara, ali zasto imas potrebu da dolazis u temu i da provociras?
Predstavljas se kao tzv. "ozbiljan" igrac. Ne verujem da si ikad bio u situaciji da na PC ju moras da juris drajvere za jeftine, tajvanske, zvucne kartice, a internet jos uvek nije bio dostupan kod nas. Podesavao IRQ i DMA za, opet, jeftine kartice, koje je bog te pita ko pravio? (I, opet, interneta nigde).
Ne verujem da si ikad bio u situaciji da imas samo jedan zeton za Operation Wolf automat (kad se tek pojavio u Rupi), i pokusavas da igras sto duze mozes, a iza tebe gomila ljudi (red za OW je bio suludo dug), jedva ceka da zagines? Izgubis sve zivote, pa moras nazad na kraj reda.
Kad vidim tako klince da glume tzv. "hardcore" :rofl: igrace, uneredim se od smejanja.
Idi troluj negde drugde.
nameless1
23.6.2018, 14:52
Mene bi bilo sramota da sam u petoj deceniji života i igram Kidtendo. Još da se ljutim kada mi neko kaže istinu da je sve to namenjeno uzrastu od 5-14 godina. :)
Oblakoder
23.6.2018, 15:26
Mene bi bilo sramota da sam u petoj deceniji života i igram Kidtendo. Još da se ljutim kada mi neko kaže istinu da je sve to namenjeno uzrastu od 5-14 godina. :)
Iskreno mene bi bilo sramota da se ponasam kao ti, jer najblaze receno ponasas se kao razmazeni kidonja.
Sto se tice igara verovao ili ne imam hakovan PS4 ali nikako da se nakanem da odigram par singleplayer igara jer Sony godinama forsira raznorazne akcione avanture, bukvalno sve na istu foru sa slicnim gameplayom, i sve me je to pomalo smorilo ali eto par ekskluziva cu svakako odigrati :)
Naravno nije me sramota da igram Nintendo igre, a zasto bi me i bilo kad su to uglavnom najbolje igre svih vremena. Recimo zasto bih igrao teniske igre tipa Tennis World Tour i AO Tennis najobicnija nedovrsena smeca kad mogu da igram odlicni, zarazni i zabavni Mario Tennis Aces?
Das 300 evrica za nesto sto se krivi i lomi lol...
unZElI_0wYg
Oblakoder
10.7.2018, 23:15
Jaka stvar pukla jedna od milion, pa neka je nosi na reklamaciju umesto sto kmeci :)
Vec sad u Srbiji ima mnogo vlasnika Switcha, to ne pricam napamet jer pratim par domacih foruma, i valjda bi se barem jedan ponosan vlasnik javio da mu je pukla konzola, a verujem da bi pojedinci jedva docekali. Moj je posle 1000+ sati i dalje prav i jos nije napukao :)
Ne mora da pukne, dovoljno je da počne da se krivi. Nintendo je barem poznat po kvalitetu svog hardvera, ovde su malo zakazali.
Za bilo koji proizvod je moguće naći neki defekt. Nema potrebe da se diže panika.
Kazu da je procenat blizu onog sa shitbox_a (bese 360?) ,ovo za pucanje ako je istina je katastrofa mada meni deluje kao bahatost korisnika ,blago krivljenje mi je donekle normalno posto je u pitanju plastika a ameri i nisu poznati po normalnom rukovanju :D
Problem defintivno postoji, ali ne deluje da je baš toliko rasprostranjen, recimo kod nas na forumima još niko nije prijavio da mu je negde pukla plastika na konzoli.
Isto poređenje sa Xbox 360 nije na mestu, Xbox 360 konzole (prve revizije) su se masovno kvarile par godina nakon izlaska, ovde je više estetski problem.
Al zanimljiva star, uvek ove halabuke i ludila pustaju takozvani americki gejmeri lol :kreza: nikad da cujem od nekog Rusa, evropljana,azijata...uvek ovi mongoli ameri :facepalm
Koliko ruskih i tajlandskih sajtova posećuješ?
Ruskih par , sve jedno verujem da je problem realan svi bi pricali o tome a ne iskljucivo amerikanci
To i kažem, nije rasprostranjen. Dodaj na to činjenicu da je Switch najprodavaniji tamo, da većinu gejming vesti dobijamo od njih i eto ti odgovora zašto se to uvek "dešava" u SAD.
Malo priče o igrama, :)
izašla je nova Switch eskluziva koja ima prilično dobre recenzije, igra deluje kao love letter starim RPG fanovima.
http://www.metacritic.com/game/switch/octopath-traveler
2D eskluziva u godini 2018..sjajno :kreza:
Ja bih za pixel graphic, u 2018. godini, streljao bez pardona.
Ja bih za pixel graphic, u 2018. godini, streljao bez pardona.
Ja bih streljao vecinu AAA high budget devolpera jer sem 4k vizuelnog dozivljaja, ne nude previse u ostalim faktorima.
Moderna, napredna grafika ne znači da je neka igra dobra, kao što ni 2D ili pixel art grafika ne znači da je neka igra loša.
Ja bih streljao vecinu AAA high budget devolpera jer sem 4k vizuelnog dozivljaja, ne nude previse u ostalim faktorima.
Potpis.
Moderna, napredna grafika ne znači da je neka igra dobra, kao što ni 2D ili pixel art grafika ne znači da je neka igra loša.
Stoji.
Ostaje problem da je pixel grafika ruzna, plus ima taj hipsterski osecaj. Apsolutno nepotrebno. Ne doprinosi nicemu, a odvratno izgleda.
Vetre, tebi se gorenavedena igra svidja, zar ne bi bolje izlgedala sa normalnom (visom) rezolucijom?
nameless1
13.7.2018, 20:08
pupdeq1MoVw
Ostaje problem da je pixel grafika ruzna, plus ima taj hipsterski osecaj. Apsolutno nepotrebno. Ne doprinosi nicemu, a odvratno izgleda.
Vetre, tebi se gorenavedena igra svidja, zar ne bi bolje izlgedala sa normalnom (visom) rezolucijom?
To je vrlo subjektivno, nekome se baš sviđa pixel art grafika za promenu, pogotovo što podseća na 16-BIT RPG igre.
Igra radi u 1080p, u pitanju je drugačiji art style igre a ne rezolucija.
To je vrlo subjektivno, nekome se baš sviđa pixel art grafika za promenu, pogotovo što podseća na 16-BIT RPG igre.
Igra radi u 1080p, u pitanju je drugačiji art style igre a ne rezolucija.
Upravo. Taj art style i treba da ostane u 16bit eri. S uzivanjem ukljucujem Amigu i pikam igre u 16bit grafici. Milina.
Korisititi taj art style u modernim igrama je zlocin
To je totalno pogrešno, opet je to vrlo subjektivno, neko nema problem da igra igre sa tim art stylom i danas čak i im je i drago što imaju novu igru sa 16-BIT artom uz koji su odrasli.
Raznovrsnost art styla i grafika na tržištu igara može samo da bude dobra a ne loša.
Pogledaj recimo ovu kratku IGN video recenziju
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=dkKmKy0YIJ0
Piksel grafika je jeftina, i to ne mislim u pogrdnom smislu.
Jakse moze da se nesto lepo napravi za istu kolicinu para sa piksel grafikom nego sa 3D grafikom.
Nije problem pixel grafika niti indie developeri npr meni je Slain jedna od boljih igara koju sam igrao zadnjih par godina vec je problem sto neko pljuje drugu platformu zvog istog a onda to isto predstavlja kao nesto cool na svojoj platformi :kreza:
Drugi problem to je sto swtich kosta skuplje od PS4\Xbox a nudi indie pixel dok ovi imaju AAA plus tonu 2d
Ja piksel grafiku pljujem na svim masinama koje su jace od 16bit. :)
Pa zaobiđi i gotov posao, nije da možeš da odigraš više hiljada igara koje izađu za svaku platformu. Valjda i treba da bude za svakog ponešto.
Recimo ja ne volim kelj pa ga samo zaobiđem na pijaci i kupim kupus. It's that easy.
Oblakoder
14.7.2018, 15:35
Nije problem pixel grafika niti indie developeri npr meni je Slain jedna od boljih igara koju sam igrao zadnjih par godina vec je problem sto neko pljuje drugu platformu zvog istog a onda to isto predstavlja kao nesto cool na svojoj platformi :kreza:
Drugi problem to je sto swtich kosta skuplje od PS4\Xbox a nudi indie pixel dok ovi imaju AAA plus tonu 2d
Znaci tebi je ustvari problem sto je Octopath Traveler Nintendo Switch ekskluziva, a ne pixel grafika? :)
Ne mogu da verujem da ti je Slain jedna od najboljih igara, a ovo pljujes samo zato sto je Switch ekskluziva :facepalm
Problem je što je pixel grafika iz vremena kada se igralo na mnogo manjim ekranima (televizorima dijagonale do pedesetak cm koji su zbog svoje prirode prilično zamućivali sliku, ili monitorima do max 13-14 inča).
Kad naprave modernu pixel art igru koja se razvuče na ultra-oštar ekran od 24+ inča, to veze nema s originalnom pixel grafikom niti je to tako ikada izgledalo.
Istina, mada ima dosta lepih igara koje su pikselastog tipa ali ipak došminkane i uglađene pa spajaju i osećaj nostalgije i lep izgled na novim ekranima.
Pljujem ja i na kelj :D
Doslednost je ipak bitna. :)
Znaci tebi je ustvari problem sto je Octopath Traveler Nintendo Switch ekskluziva, a ne pixel grafika? :)
Ne mogu da verujem da ti je Slain jedna od najboljih igara, a ovo pljujes samo zato sto je Switch ekskluziva :facepalmPogresno ,nisam ja sektas ko neki pa da sad po tome delim stvari :)
Procitaj par stranica unazad kad smo diskutovali o igrama/konzolama ja i Vetar :D
Inace nigde nisam rekao da je ovo losa igra odakle ti to? Zapravo bedno je pominjati ovakvo nesto kao ekskluzivu za koznolu koja kosta vise od PS4/Xbox i nema 5 AAA igara
Sent from my Samsung Galaxy J7 (2017) using Tapatalk
Oblakoder
14.7.2018, 16:05
Cekaj da zakljucimo, da li ti je problem pixel grafika, to sto je igra Switch ekskluziva ili cena Nintendo Switch konzole? Nista mi sad nije jasno :opanachke
Metacritic ocena je sjajna pa predpostavljam da kvalitet nije upitan?
Ne sećam se da je iko pljuvao bilo koju platformu zbog pixel grafike, bez obzira na pixel grafiku ovo je konzolna igra, takođe ovo nije indie igra nego Square Enix igra.
To nije nikakav problem, svako kupuje ono što ga interesuje, to važi i za platforme i igre.
Cekaj da zakljucimo, da li ti je problem pixel grafika, to sto je igra Switch ekskluziva ili cena Nintendo Switch konzole? Nista mi sad nije jasno :opanachke
Metacritic ocena je sjajna pa predpostavljam da kvalitet nije upitan?Auuu druze ako ne mozes da zakljucis sta je problem sa switchom do sad onda imas zesci fan boj problem, al ajd da ti pomognem :) switch je skuplji od PS4/Xbox i nema AAA igre vec se radujete jednoj random 2d igri kao da ste dobili BFV i dok ps4/xbox i ostali imaju brdo kvalitetnih fransiza plus sve tona novih :)
@vetar seti se malo nase diskusije i svojih argumenata kad si napadao smartphone platformu i btw nista lose u vezi pixel grafike opusti se :)
P.S. koliko vas zapravo ima switch?
Auuu druze ako ne mozes da zakljucis sta je problem sa switchom do sad onda imas zesci fan boj problem, al ajd da ti pomognem :) switch je skuplji od PS4/Xbox i nema AAA igre vec se radujete jednoj random 2d igri kao da ste dobili BFV i dok ps4/xbox i ostali imaju brdo kvalitetnih fransiza plus sve tona novih :)
@vetar seti se malo nase diskusije i svojih argumenata kad si napadao smartphone platformu i btw nista lose u vezi pixel grafike opusti se :)
Ni jedna platforma/konzola nije idealna, recimo Switch nema mnogo AAA igara, kažeš da je skuplji nego Xbox i ima brdo igra, pa se Switch opet prodaje duplo bolje nego Xbox u istom vremenskom periodu.
Nema potrebe da diskusiju o igri pretvaraš u rat konzola, svako kupuje ono što ga više interesuje, recimo ti si kupio tablet za igranje igara pa nastavljaš da visiš ovde. :D
To nije tačno, ja nikad nisam napadao smarpthone/tablet platformu, samo sam pokušaovao da ti objasnim razlike između platformi i da su smartphone/tablet platforme i konzolne platforme veoma različite i da nude drugačija iskustva (izgleda bezspešno).
Kakve veze ima koliko nas ima Switch!?
Ima nas bar 3-4 i aktivni smo na ovoj temi, sa druge strane ti si smartphone/tablet igrač i veoma si aktivan na ovoj temi. :D
Ni jedna platforma/konzola nije idealna, recimo Switch nema mnogo AAA igara, kažeš da je skuplji nego Xbox i ima brdo igra, pa se Switch opet prodaje duplo bolje nego Xbox u istom vremenskom periodu.
Nema potrebe da diskusiju o igri pretvaraš u rat konzola, svako kupuje ono što ga više interesuje, recimo ti si kupio tablet za igranje igara pa nastavljaš da visiš ovde. :D
To nije tačno, ja nikad nisam napadao smarpthone/tablet platformu, samo sam pokušaovao da ti objasnim razlike između platformi i da su smartphone/tablet platforme i konzolne platforme veoma različite i da nude drugačija iskustva (izgleda bezspešno).
Kakve veze ima koliko nas ima Switch!?
Ima nas bar 3-4 i aktivni smo na ovoj temi, sa druge strane ti si smartphone/tablet igrač i veoma si aktivan na ovoj temi. :DOpet netacno :) ja za razliku od vecine vas igram sta mi se prohte i nisam rob brenda a imao sam vise od vecine i u ovom trenutku tj vec dosta vremena da smartphone platforma je moj izbor :)
Druga stvar ,ja ne napadam platformu ves se podsmevam pojedincima koji pate od kompleksa zvanog fan boj kada nesto sto postoji godinama predstavljaju kao da je to izmishljeno na platformi njihovog izbora. Slicno kao apple bolidi lol
Igrate na emulatorima a pricate mi bajke ,dakle kad budes kupio nesto onda mozes da mi pricas ovo se isplati ovo ne ovo je dobro ovo je lose. Tebi se itekako isplati kad si ukrao igru,ajde kupi je :)
Oblakoder
14.7.2018, 20:00
Valjda si ti prvi lik koji kvalitet igre odredjuje kroz cenu konzole :tapsh:
Ja bih samo podsetio da nije objektivno uporedjivati cenu 5 godina starog PS4 sa godinu dana starim Switchom, jednostavno nema smisla, a podsetio bih da je launch cena PS4 bila 400 eura dok je launch cena Switcha 300 eura, plus sto su to totalno dve razliciti vrste hardvera pa ni sa te strane nisu uporedive :)
Neverovatno je da se po svim domacim i stranim forumima opet aktivirala armija fanboja koja neverovatno hejtuje Switch, a taman sam mislio da su se pomirili sa brutalnim uspehom Nintendove konzole :)
Naravno da i mi igramo sta nam se prohte i apsolutno sam siguran da niko na ovim forumima nema samo jednu konzolu, pc je valjda nesto sto u 2018 godini svi imamo...
Opet netacno :) ja za razliku od vecine vas igram sta mi se prohte i nisam rob brenda a imao sam vise od vecine i u ovom trenutku tj vec dosta vremena da smartphone platforma je moj izbor :)
Druga stvar ,ja ne napadam platformu ves se podsmevam pojedincima koji pate od kompleksa zvanog fan boj kada nesto sto postoji godinama predstavljaju kao da je to izmishljeno na platformi njihovog izbora. Slicno kao apple bolidi lol
Igrate na emulatorima a pricate mi bajke ,dakle kad budes kupio nesto onda mozes da mi pricas ovo se isplati ovo ne ovo je dobro ovo je lose. Tebi se itekako isplati kad si ukrao igru,ajde kupi je :)
Ako cemo ko sta ima, i na cemu se igra, evo moje liste (sve aktivno):
Commodore 64
Commodore Amiga 500
Commodore Amiga 1200
Xbox 360
PC (desktop) i5-3570k, 970, 8GB ram
PS4
PC (laptop) i7-6720, 1070, 16GB ram
Xbox One
Nintendo Switch
C64 ima uIEC, obe Amige imaju Gotek drive. 1200 ima i wifi karticu. A500 ima 1MB, A1200 8MB ram. Xbox 360 flesovan na poslednji LT.
Vrlo dobro znam o cemu govorim. Apsolutno je nebitno da li je Switch doneo nesto novo, ili nije. Switch je najbolja moguca platforma za Nintendo igre. Ja sam ga zato i nabavio. Mario Kart i Smash Bros su mi najvise interesantni.
Inace, ja sam pokrenuo pricu o pixel grafici. Smeti mi na savremenim platformama. Ne vidim tu nista simpaticno. Nebitno da li je na PC, Switch, telefonu ili bilo cemu.
Oblakoder
14.7.2018, 21:44
Pa dobro, razumem da ti smeta pixel grafika ali razumi i ti da postoji veliki broj ljudi koji vole igre sa takvom grafikom. Sve dok ima interesa za takvim igrama bice pravljene, u suprotnom nece, ali ih svakako nece prestati praviti zato sto se tebi ili nekom drugom pojedincu ne svidjaju. Ja je licno necu kupiti ali znam dosta njih koji se raduju upravo ovoj igri, 100% sam siguran da ce se prodati u par miliona kopija :)
Opet netacno :) ja za razliku od vecine vas igram sta mi se prohte i nisam rob brenda a imao sam vise od vecine i u ovom trenutku tj vec dosta vremena da smartphone platforma je moj izbor :)
Otkud to tebi da sam recimo ja rob brenda i da ne igram šta mi se prohte!? :D
Igram igre od C64, preko SegaMastera, SMD2, SNES, PS1, N64, GB, GBA, PS2, PC, Wii, DS, PSP, X360, Wii U, PS4, Switch...jedino što trenutno nemam od svega nabrojanog u ličnoj kolekciji su C64 i X360.
Drugo, ti ne kapiraš da si ti ovde za podsmeh i ponašaš se kao da imaš kompleks, igraš se na tabletu i dolaziš ovde u podforumu konzola kako bi reklamirao smartphone/tablet platformu i istovremeno pljuvao Switch. :facepalm
Kakvi emulatori, kakve bajke, o čemu pričaš!?
Svako kupuje ono što mu se dopada i za šta je spreman da daje novac, vrlo jednostavno.
How Octopath Traveler Became Such A Big Hit
http://www.ign.com/articles/2018/07/17/octopath-traveler-director-speaks-out-about-what-makes-their-game-so-appealing
Japanski pederi, *****, milijarderi, jajare, licimuri...
http://is2.4chan.org/v/1532209983765.png
^Lepo receno :)
Jedna od najpohlepnijih kompanija na svetu. Volim njihove igre. Igram njihove igre. Ali ovo je odvratno.
Odmah danas ide SX OS na Switch
Ovo je Nintendo kojeg svi znamo : Odlicne igre, zastarele konzole, odnos prema fanovima i uopste javnosti lihvarsko/hladan/ignorantski !
Ako vec toliko brinu o starim romovima (koje uzgredbudireceno preprodaju po ne znam kol'ko puta svakom novom BigN kozolom u vidu VC/Eshop...) bolje nek se pobrinu oko zastite svojih konzola i bar malo unaprede hardver, a ne ovako hakeri se sprdaju s'njima i prave emulatore i dumpuju aktuelne konzole !
Samo što Switch nije zastarela konzola, u pitanju je prilično moderan hardver.
Više me boli što je Loveroms imao odličan izbor Redump-verifikovanih imidža za PSX, a GoodNES/GoodSNES kompleti ionako mogu da se nađu na svakom koraku...
Oblakoder
25.7.2018, 23:05
A sta ste drugo ocekivali od Nintenda kad su ovakve krimi radnje u pitanju? PIRATERIJA=EMULACIJA i tu se sva prica zavrsava, tj tek kad plate Nintendu silne milione bice kraj price :)
Tek kad se ovo desi pravda ce biti zadovoljena: Nintendo trazi da se dve stranice ugase te da njihov vlasnik plati 150 hiljada dolara za svaku neovlasceno deljenu igru kao i do dva miliona dolara za povredu prava vlasnistva za svaku igru. U prevodu, vlasnik doticnih portala Nintendu mozda bude morao isplatiti oko stotinu miliona americkih dolara. U tom slucaju nadamo se da mu se posao distribuiranja ROM-ova isplatio.
Piraterija je neovlašćeno kopiranje aktuelnih igara (za žive sisteme), a tretiranje emulacije 25+ godina starih igara za odavno mrtve sisteme kao piraterije ima smisla samo bolesnim umovima podivljalog turbo kapitalizma.
Ne, piraterija je neovlašćeno korišćenje bilo kakvog sadržaja koji pripada nekome (nema veze da li je nov ili star za žive ili mrtve sisteme).
Jbg. Nintendo je prodavao gomilu NES, SNES, N64, GB, GBA...naslova na Wii, DS, Wii U i 3DS konzolama i skoro sigurno će to raditi na Switchu, čak su izbacili NES Mini i SNES Mini konzole,
te igre su njihovo vlasništvo naravno i oni žive od gaminga (nisu kao MS i Sony gde im je gaming samo jedna grana biznisa),
iz njihovog ugla svako emulacija njihovog vlasništva koja nije na njihovom hardveru i njima plaćena je protivzakonita.
Objektivno gledano su u pravu, subjektivno mi možemo da pričamo kako su zli, recimo ja prvi igram na hakovanim Nintendo konzolama piratizovane Nintendo igre. :D
@vetar i Oblakoder
Znamo svi sta je piraterija. Jeste emulacija = piraterija, medjutim, ovde se radi o software-u koji je svoj ekonomski ciklus zavrsio odavno. Tacno, Nintendo ima sva prava da tuzi koga hoce, medjutim, isto tako Nintedno je mogao da te sajtove ostavi da funcikonisu i dele taj software (pada mi na pamet Bethesda koja deli Arenu i Daggerfall besplatno). Zahvaljujuci emulicaiji i deljenju romova, te Nintendo igre su ostale popularne sve ove godine. Takodje, Nintendo sigurno nece pustiti sve stare igre u prodaju, nego samo najprodavanije. A ako se nekome svidja neki manje poznat naslov, moze da se cese.
Nintendo je uvek bio jedna od najgramzivijih korporacija, i treba ih nazvati pravim imenom. Djubrad.
nameless1
26.7.2018, 12:29
Jeste emulacija = piraterija
Zašto je onda ljudima iza CEMU-a dozvoljeno da skupljaju novac preko patreon-a, da postavljaju klipove na yt i da se slobodno promišu bez ikakvih problema? Nisam stručnjak, ali mislim da regulativa ne tretira "emulaciju" kao nešto nelegalno, a piraterija to sigurno jeste. Kidtendo u ovom slučaju može samo da peni, a za sada ništa ne mogu da urade..
a tretiranje emulacije 25+ godina starih igara za odavno mrtve sisteme kao piraterije ima smisla samo bolesnim umovima podivljalog turbo kapitalizma.
I Kidtendo fankiddies-ima.
Zašto je onda ljudima iza CEMU-a dozvoljeno da skupljaju novac preko patreon-a, da postavljaju klipove na yt i da se slobodno promišu bez ikakvih problema? Nisam stručnjak, ali mislim da regulativa ne tretira "emulaciju" kao nešto nelegalno, a piraterija to sigurno jeste. Kidtendo u ovom slučaju može samo da peni, a za sada ništa ne mogu da urade..
CEMU ne pripada Nintendu, pa nemaju nikakav osnov da ga zabrane. Mogu samo da zabrane postavljanje svog software-a, sto su i ucinili. Neovlastena emulacija jeste piraterija. Koristi se software bez pristanka. Ali, kao sto rekoh, postoje mnogo vise "user firendly" nacini da se izadje na kraj s emulacijom. Cak je i Blizzard jedno vreme dozvoljavao privatne servere koji nisu na aktuelnoj verziji WoW.
I Kidtendo fankiddies-ima.
Cemu provokacije? Svaki put kad udjes na ovu temu, krenes da provociras, bez potrebe. Niti te je iko napao, niti pomenuo.
nameless1
26.7.2018, 12:57
Nema iritantnijih derišta od Kidtendo fankiddies-a.:) Što ne znači da ti tu trebaš da se pronalaziš.
Nema iritantnijih derišta od Kidtendo fankiddies-a.:) Što ne znači da ti tu trebaš da se pronalaziš.
Nisam se pronasao.
I mene smori za medalju kad ljudi krenu da postavljaju podatke o prodaji konzola (vazi i za PS4 i XB1), pa da hvale svaku ...enu igru koja je izasla za odredjeni sistem. Pa cak i ovaj razgovor. Branjenje prilicno dzukackog poteza jedne korporacije. Medjutim, kad krenes da ih provociras, ceo razgovor gubi smisao, i pocinje bespredmetna rasprava.
On topic:
Ne kapriam potrebu odbrane Nintenda po svaku cenu? Pogotovo ovakvog poteza.
Alo botovi, džabe se trudite, nećete dobiti sendvič i sok od Nintenda.
@vetar i Oblakoder
Znamo svi sta je piraterija. Jeste emulacija = piraterija, medjutim, ovde se radi o software-u koji je svoj ekonomski ciklus zavrsio odavno. Tacno, Nintendo ima sva prava da tuzi koga hoce, medjutim, isto tako Nintedno je mogao da te sajtove ostavi da funcikonisu i dele taj software (pada mi na pamet Bethesda koja deli Arenu i Daggerfall besplatno). Zahvaljujuci emulicaiji i deljenju romova, te Nintendo igre su ostale popularne sve ove godine. Takodje, Nintendo sigurno nece pustiti sve stare igre u prodaju, nego samo najprodavanije. A ako se nekome svidja neki manje poznat naslov, moze da se cese.
Nintendo je uvek bio jedna od najgramzivijih korporacija, i treba ih nazvati pravim imenom. Djubrad.
Ali poenta je da Nintendo i dalje prodaje te igre, NES, SNES, N64, GB, GBA...igre su bile zvanično dostupne na Wii, Wii U, 3DS konzolama a sada je Nintendo počeo da ih izbacuje i za Switch samo u drugačijem formatu, plus što je počeo da izbacuje Mini NES i Mini SNES konzole koje sadrže samo te igre.
Pogledaj samo šta je sve Nintendo izbacivao od starih igara na prethodnih par svojih konzola
https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_Virtual_Console_games
Sve te igre daju Nintendo konzolama dodatnu vrednost plus naravno zaradu, recimo dosta ljudi je bez problema pomislilo što bi davao pare za NES Mini ili SNES Mini kad mogu skinu NES/SNES igre bilo gde i igraju skoro na svakom uređaju.
Kao što napisah, oni žive od gaminga, od svog svojih konzola i svojih igara, objektivno gledano su u pravu, subjektivno mi možemo da pričamo kako su zli, gramzivi...ali u suštini jesu jedni od najagresivnijih kompanija u gamingu što se tiče zaštite njihovog IP-a/vlasništva.
On topic:
Ne kapriam potrebu odbrane Nintenda po svaku cenu? Pogotovo ovakvog poteza.
Nije uopšte poenta se neko stalno brani ili napada, već treba sagledati svaku situaciju iz svakog ugla,
ako se ne slažeš sa nečijim mišljenjem argumentovano/razumno napišeš zašto se konkretno ne slažeš sa nekim i vodi se normalna diskusija.
Na žalost ovde se odmah vređa po kratkom postupku bez ikakve diskusije, argumenata i to se toleriše.
Alo botovi, džabe se trudite, nećete dobiti sendvič i sok od Nintenda.
Vrlo razuman komentar od strane "Svet Kompjuter Saradnik-a".
Izgleda da iskazivanje drugačijeg mišljenja sa arguementama, poentama na normalan način nije prihvatljivo, ali su jeftine prozivke i vređanja dozvoljene!?
Ako imaš nešto da kažeš konkretno sa logičnim poentama, arguemntama ili činjenicama zašto se ne slažeš sa nečijim mišljenjem na normalan način, uradi tako, ovako samo ispadaš glup.
Ajde bre vetre ne spamuj mi inbox sa prijavama, da vam Nintendov CEO pobije familiju rekli biste da su zaslužili jer su bili grešni. Nije vam ovo Kotaku...
Posebno je žalosno što ih brani neko, ko po sopstvenom priznanju koristi hakovanu verziju konzole.
Hoće li i SK da tuže? Eno ja u svakom opisu igre za SNES ostavim link za download u časopisu, tragedija :rolleyes:
Nije ni čudo što niko ne reaguje na prijave i što se ovakvo ponašanje toleriše ne jednom našem poznatime forumu kada i sam admin to radi. :D
Ne slažeš se sa mnom!? Napiši arugmentovano za šta konkrentno, jeftine prozivke i vređanja čak i od strane admina koje se toerišu su stvar koja je ovde žalosna.
Ja nikog ne branim, izsnosim svoje mišljenje, a baš zato što koristim hakovane konzolu i pirateruzujem Nintendo igre kao Nintendo fan sam svakko objektivniji nego ti koji si admin.
Opet, ukratko subjektivno ja sam za pirateriju, romove, hakovanje, emulatore...objektivno to nije u redu i kompanije imaju svako pravo da tuže.
Ne brini se, neće tebe Nintendo da tuži, ti si objektivno nebitna buranija. :D
Nije uopšte poenta se neko stalno brani ili napada, već treba sagledati svaku situaciju iz svakog ugla,
ako se ne slažeš sa nečijim mišljenjem argumentovano/razumno napišeš zašto se konkretno ne slažeš sa nekim i vodi se normalna diskusija.
Na žalost ovde se odmah vređa po kratkom postupku bez ikakve diskusije, argumenata i to se toleriše.
Ja nikog nisam vredjao. Dao sam ti i primere kako moze drugacije (Bethesda i Blizzard). Tebi smeta svaki kriticki pogled na Nintendo. Cim neko kaze nesto lose, pocinjes raspravu. I u ovoj, i u Wii U temi. Apsolutno ne dozvoljavas kritiku Nintenda.
Ali poenta je da Nintendo i dalje prodaje te igre, NES, SNES, N64, GB, GBA...igre su bile zvanično dostupne na Wii, Wii U, 3DS konzolama a sada je Nintendo počeo da ih izbacuje i za Switch samo u drugačijem formatu, plus što je počeo da izbacuje Mini NES i Mini SNES konzole koje sadrže samo te igre.
Pogledaj samo šta je sve Nintendo izbacivao od starih igara na prethodnih par svojih konzola
https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_Virtual_Console_games
Sve te igre daju Nintendo konzolama dodatnu vrednost plus naravno zaradu, recimo dosta ljudi je bez problema pomislilo što bi davao pare za NES Mini ili SNES Mini kad mogu skinu NES/SNES igre bilo gde i igraju skoro na svakom uređaju.
Kao što napisah, oni žive od gaminga, od svog svojih konzola i svojih igara, objektivno gledano su u pravu, subjektivno mi možemo da pričamo kako su zli, gramzivi...ali u suštini jesu jedni od najagresivnijih kompanija u gamingu što se tiče zaštite njihovog IP-a/vlasništva.
Imaju pravo, tacno, Poenta je sto to moze da se resi i drugacije, a ne na ovako bezobrazan nacin.
Niko nije rekao da de jure nisu u pravu, ali je potez krajnje pokvaren i ljigav i niko normalan to ne radi. I svuda pljuvani EA i dalje izdaje FIFA serijal, a DOS verziju FIFA International Soccera možeš da skineš gde hoćeš.
@vetar
Evo ti lista igara koje su izdavaci postavili kao free:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_commercial_video_games_released_as_freewar e
Vidis kako moze? (Dobar broj ovih igara su bile AAA kad su izasle)
Ja nikog nisam vredjao. Dao sam ti i primere kako moze drugacije (Bethesda i Blizzard). Tebi smeta svaki kriticki pogled na Nintendo. Cim neko kaze nesto lose, pocinjes raspravu. I u ovoj, i u Wii U temi. Apsolutno ne dozvoljavas kritiku Nintenda.
Imaju pravo, tacno, Poenta je sto to moze da se resi i drugacije, a ne na ovako bezobrazan nacin.
Ja nisam ni napisao da ti vređaš, već sam komentarisao tvoje pisanje odbranu Nintenda po svaku cenu.
Ja sam ti dao primer kako Nintendo i dalje nastavlja da prodaje te igre na svojim novim konzolama i danas, što si ignorisao. Ne znam tačno kako to ima veze sa Bethesda-om i Blizzard-om kada Nintendo nastavlja da prodaje te iste stare igre i na novim svojim hardverima i danas, Nintendo igre su na prvom mestu ono što prodaje Nintendo hardver i Nintendo se trudi da tako i ostane (to važi kako za nove tako i za stare igre).
Ne započinjem raspravu, ako se sa nekim ne slažem i interesuje me sttvar, argumentovano i normalno napišem zašto se ne slažem sa nekim, nikog niti provociram niti vređam prvi.
Možda su i mogli drugačije a možda su pokušavali drugačije da reše to pre nego što su ih tužili, mi to ne znamo...
@vetar
Evo ti lista igara koje su izdavaci postavili kao free:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_commercial_video_games_released_as_freewar e
Vidis kako moze? (Dobar broj ovih igara su bile AAA kad su izasle)
Prvo ni jedna od tih kompanija nema svoj hardver, da li je Bethesda ili neka od tih kompanija izbacila svoju konzolu na kojima izbacuje te igre i dalje?
Drugo u pitanju smešan broj igara ako u vidu imamo celo gaming tržište, koliko sam video samo u poslednjih 5 godina je samo su 4 igre postale besplatne.
Treće, 99% tih igara su za PC/DOS platforme, zašto ima samo par igara za konzole?
Pokušavaš to da porediš sa Nintendom koji u 2018. godini prodaje NES Mini i SNES Mini koji imaju stare igre, 3DS i Switch na kome isto polako izbacuje i prodaje stare igre!?
Očigledno je da su u pitanju veoma različite stvari.
Niko nije rekao da de jure nisu u pravu, ali je potez krajnje pokvaren i ljigav i niko normalan to ne radi. I svuda pljuvani EA i dalje izdaje FIFA serijal, a DOS verziju FIFA International Soccera možeš da skineš gde hoćeš.
E pa niko nije ni rekao da su de jure jesu u pravu, već smo odmah počelo sa pljuvanjem zanemarivše se činjenica da Nintendo i danas prodaje te igre i na novim hardverima.
Ako ćemo realno niko ni nema backkatalog i broj igara kao Nintendo (platform holder i izdavač su od 80"), i većina ne prodaje stare igre kao što oni to rade.
EA nema svoj hardver na kome prodaju igre, nije kao da će im to uticati na nešto, dok recimo takve stvari direktno utiču na NES Mini i SNES Mini prodaju.
Ali kao što napisah, Nintendo u suštini jeste verovatano i najagresivnijia kompanija u gamingu što se tiče zaštite njihovog IP-a/vlasništva.
Inače vidiš kako može normalno da se vodi diskusija bez vređanja i prozivanja.
Glupo je što se ovakve akcije slome preko jednih ili dvoje leđa a Nintendo i njima slični ama baš ništa pametno od toga nemaju.
To da li imaju pravo je jedno a da li treba fanatično da ga upotrebljavaju je drugo. Ono kad ležiš na brdu novca a grizeš na deljenje retro romova i YT-ere koji igraju tvoje igre (o tome tek nemam reči koliko je retardirano).... Imali ili nemali prava, to ih prosto čini skotovima i kraj.
@vetar
Ovi romovi stoje na netu dugi niz godina. Uprkos tome, NES Mini i SNES Mini su se prodali fantasticno.
Nintendo zeli da prodaje staro kao da je novo. Njihovo pravo. Ja kao konzument tog sadrzaja imam pravo da ih nazovem dzukelama. Najgore od svega je to sto upravo korisnici tih romova i kupuju NES i SNES mini. I imaju kompletne kolekcije Nintendo kertridza.
Ceo Nintendo backlog je odavno isplatio sam sebe, i zaradio projektovane zarade. Nintendo je mirno mogao da ignorise emu scenu, i da nastavi da koristi svoje IP. Kupio sam Switch tri dana po izlasku istog. Mario Kart 8 sam preorderovao. Komotno su mogli da daju neke od starijih igara uz Switch. Nisu hteli.
Ne kapiram zasto imas potrebu da ih branis, ovde? Najobicnija korporacija, kojoj je cilj da pravi pare i nista drugo.
@vetar
Ovi romovi stoje na netu dugi niz godina. Uprkos tome, NES Mini i SNES Mini su se prodali fantasticno.
Nintendo zeli da prodaje staro kao da je novo. Njihovo pravo. Ja kao konzument tog sadrzaja imam pravo da ih nazovem dzukelama. Najgore od svega je to sto upravo korisnici tih romova i kupuju NES i SNES mini. I imaju kompletne kolekcije Nintendo kertridza.
Ceo Nintendo backlog je odavno isplatio sam sebe, i zaradio projektovane zarade. Nintendo je mirno mogao da ignorise emu scenu, i da nastavi da koristi svoje IP. Kupio sam Switch tri dana po izlasku istog. Mario Kart 8 sam preorderovao. Komotno su mogli da daju neke od starijih igara uz Switch. Nisu hteli.
Ne kapiram zasto imas potrebu da ih branis, ovde? Najobicnija korporacija, kojoj je cilj da pravi pare i nista drugo.
NES Mini se prodaje od kraja 2016. a SNES Mini se prodaju od prošle godine, prodaju se fantastično ali dostupni romovi na svakom koraku i mogućnost emulacije na svakom hardveru sigurno imaju nekog negativnog efekta na prodaju, bez njih bi bili još popularniji.
Svako ima pravo da ih nazove kako hoće, to nije poenta, poenta je da Nintendo ima svako pravo da radi to što radi i da je donekle razumljivo ako oni i dalje prodaju te iste igre i danas na novom hardveru,
da li je to moglo da se reši drugačije to je već totalno druga stvar.
Biznis tako ne funkcioniše, cilj svake kompanije je da zaradi što više novca, ako Nintendo može i dalje da prodaje stare igre nema razloga da to neradi, pogotovo što im i stare igre čini hardver još poželjnijim.
Mogli su, mogli su i dve igre da ti daju po ceni jedne, ali zašto bi ti dali besplatnu staru igru uz kupovinu nove igre kad znaju da će MK8D da se proda odlično u svakom slučaju i ako mogu kasnije da prodaju tu staru igru posebno? To retko ko kad radi.
Opet ja ih ne branim, samo dajem moje mišljenje i drugu perspektivu i pogled iz drugog ugla (najlakše je reći ološ, đubrad...a ne uzeti sve u obzir, za sve postoji konrketan razlog, uzrok i posledice),
ja generalno sve gledam iz neke pozitivnije perspektive i trudim se da sagledam stvari iz svakog ugla.
Ne kažem da je ovo dobar potez ili da nije moglo drugačije, samo kažem da je bar meni donekle razumljivo imajuću sve u vidu, recimo činjenica da i dalje prodaju NES i SNES igre na Switch i na NESMini i SNESMini,
da su generalno vrlo agresivni što se tiče zaštite njihovog IP-a/vlasništva, i da recimo oni žive samo od gaminga za razliku od Sony-ja i MS-a.
Upravo to, Nintendo je korporacija kao i svaka druga čiji je cilj da pravi novac i tu nema previše mesta za osećanja pirata i piratskih sajtova (pogotovo za nas u Srbiji i zemljama trećeg sveta :D),
misle samo o sebi i o tome kako da imaju bolju prodaju i zarade više novca, ovde se raguje kao da nas je najbolji ortak ispalio. :D
EDIT
Mene recimo zanima zašto baš na ovaj način, zašto baš konkretno sad, zašto baš konkretno taj jedan sajt...to su zanimljiva pitanja koja sigurno imaju svoje konkretne razloge,
"zato što su đubrad" i nije baš konkretan razlog. :)
Ako stvarno nisu probali da reše problem na drugi način, recimo pretnjom da uklone Nintendo romove ili će ih u suprotnom tužiti (na žalost Nintendo mi ne deluje kao neko ko preti već odmah dela),
već iz vedra neba odmah tužili nekog za ogromne pare kao primer iako ima na desetine sličnih sajtova, onda je to totalno loše pošto se to dešava na štetu jednog sajta koji nije imao sreće.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.