Prikaži potpunu verziju : Nintendo Switch
Budimir_Trajkovic
20.1.2017, 14:25
rekao sam da sam razočaran plaćenim online-om, da je cena viša nego što je trebala ili što sam se nadao, da je Nintendo trebao da prikaže više igara i da je malo launch igara.
Druga stvar je što mene Nintendo, Nintendo igre, Switch stvarno interesuju i nameravam da kupim Switch, pa zato ovde i često postujem,
Ali zašto pored svega što si naveo i dalje imaš želju da kupiš konzolu? I zašto misliš da ovde sme da se piše samo ako imaš nameru da kupiš konzolu i da igraš njihove igre?
Ali zašto pored svega što si naveo i dalje imaš želju da kupiš konzolu?
I zašto misliš da ovde sme da se piše samo ako imaš nameru da kupiš konzolu i da igraš njihove igre?
Stvarno tvoji postovi nemaju smisla...zato što konzolu uvek kupujem zbog igara (kao i svi ljudi), ne zbog online-a ili samo launch igara, i zato što naravno nije Nintendo prikazao sve igre koje sprema za Switcn,
ali viša cena je recimo uticala na to da ne kupim Switch na launchu već da sačekam nižu cenu.
To niko nije rekao, ali koja je poenta ako nemaš nameru da kupiš konzolu i realno ne voliš kompaniju koja pravi tu konzolu da budeš najaktivniji u temi te konzole i konstantno pljuješ po njoj i iznosiš samo negativne stvari,
i čak spinuješ stvari da bi izgledale gore nego što jesu!?
GraveDigger
20.1.2017, 14:42
Ja takodje nameravam da kupim konzolu, cim mi se ukaze prva prilika za to. Jos od prvog dana bilo je veoma jasno da postoje 2 podeljene frakcije na forumu. :)
Cinjenice su takve kakve su, sve sto je dex rekao, vetar je rekao i ranije, samo na malo lepsi nacin. (ref. EA) Ako bude isplativo svi ce juriti da portuju igre na Switch, ako ne bude isplativo, bice situacija kao i za WiiU. Do tada ce svi uci u saradnju sa rezervom.
A za pocetak imamo ovako (https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=CRi5iq5fZK0) nesto. Oko 20$, izuzetno fino upakovana igrica. Nista posebno, ali ima sarma.
Uglavnom... Zelda, Splatton2, Xenoblade Chronicles 2 (iako bih ja vise voleo da je u pitanju nastavak X serijala) i Mario su izuzetno jaki naslovi dovoljni da obezbede prodaju od dana plasiranja konzole do kraja godine u svakom mesecu. Ne mogu da zamislim da se Splatoon 2 proda u manjem broju primeraka neko kec. Mada, mislim da je i sama Zelda dovoljna... Za FE i slicne naslove ne znam, jer nikada nisam bio fan istih...
Nintendo Switch - games list confirmed so far, launch titles and everything we know about the hardware
http://www.eurogamer.net/articles/2017-01-16-nintendo-switch-games-confirmed-games-list-launch-titles?utm_source=eurogamer&utm_medium=header-promo&utm_campaign=Every+confirmed+game+for+Nintendo+Swi tch
GraveDigger
20.1.2017, 14:49
ARMS sam zaboravio... :boodala:
Budimir_Trajkovic
20.1.2017, 14:56
Nintendo fanboy kaže:
kelovxygcis
Ja se apsolutno slazem sa Vetrom i GraveDiggerom...i meni smetaju mnoge stvari, u neke sam bas razocaran..ali to su sve sporedne stvari. Ono sto nintendo cini fenomenalnom koznolom, su njihove igre...i zbog toga uzimam. Nista lepse kad opicim sa zenom neki mario i mario kart. Jos sad dolaze dva dzojstika i konzola je portabilna. Oboje smo u glas povikali kako cemo da picimo marija na nekim duzim putovanjima busom.
Diggeru hvala ti za ovu informaciju oko ove Snippet igre..mene odusevila kad su je pokazali prvi put..fenomenalno originalno. A kao neko ko razvija igre, apsolutno znam koliko je zeznuto smisliti nesto originalno danas. Jos 20$, uzimam odmah!
Tačno, znam da će igre biti fenomenalne i konzola će imati mnogo više i raznovrsnije Nintendo igre obzirom da će biti jedina njihova platforma a istovremeno kućna konzola i handheld (nema više potrebe za dva Mario Karta, dva 2D Maria, dva Mario Party...već mogu da prave druge igre umesto njih), sam koncept je odličan, a dolazi i dva kontrolera u pakovanju.
Krivo mi je što će i oni naplaćivati online i šteta što cena nije niža, ali sve ostale stvari su mi mnogo manje bitne.
Sta ste se uvatili tih peripetija kako su bog zna koliko skupe dodatne stvari kad iovako ionako vecina ljudi ce uglavnom samo uzeti konzolu i pro controller.
Sa druge strane sta xbox I PS4 periferije su jeftinije? Vidim shitbox controller preko 100€,vidim PS4 VR dzabalesku?,cak vidim i onaj odvratni portable monitor za PS4 isto dele dzabalesku...
Ajd sad da pljujemo PC jer Titan kosta koliko kosta ,to sto niko od nas nema tu grafiku vec neke druge skojima smo relativno zadovoljni nema veze?
Bitniji su vam teraflopsi od samih igara iako ste svi videli da igre izgledaju prelepo i rade fluidno...
Logika vam je vrh xD
Ima jedna nasa dobra izreka ,kaze ovako Kilavom qurcu i dlake smetaju D;
Sent from my Acer Iconia One 7 B1-780 using Tapatalk
Slažem samo bi dodao za kontroler,
uz dva Joy Cona koja dolaze uz konzolu nema potrebe kupovati dodatni kontroler odnosno davati dodatnih 60-70e za Pro kontroler.
Što se tiče cene, Pro Controler jeste skuplji ali ako realno pogledamo skuplji je $10 nego XB1/PS4 kontroler koji su $60, ali zato Pro Controler ima ugrađen motion control mogućnost (znači kao Yoy Con), HD Rumble i NFC čitač.
Mislim dodatna oprema jeste malo skuplja, ali mi to realno nije nikakav problem zato što out of box dobijam sve što mi treba.
Nintendo Switch to sell 40m units by 2020 - DFC (http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-01-20-nintendo-switch-to-sell-40m-units-by-2020-dfc)
While some have been skeptical of Nintendo's chances with the Switch console, DFC Intelligence is a believer. Today, the research firm issued its forecast for the Switch through 2020, which predicts that Nintendo will manage to shift 40 million units, which would represent almost three times as many units as the Wii U sold in its first four years.
Budimir_Trajkovic
20.1.2017, 22:20
Ista firma je 2013 prognozirala da će wii U prodati preko 21M konzola tako da njihove brojke treba uzeti sa velikom rezervom :kreza:
http://www.gamesindustry.biz/articles/2013-11-21-wii-u-to-see-lifetime-sales-of-25m-or-less-dfc
A evo šta kažu developeri o Switchu:
http://adria.ign.com/titanfall-2/12427/news/titanfall-na-switchu-respawnu-je-ta-ideja-smijesna
https://twitter.com/NintendoAmerica/status/822506131893256193
GraveDigger
20.1.2017, 22:56
Znaci i Syberia 3 je zvanicno na tapetu. Cuo sam da su pricali da ce izaci, ali nisam nigde video da je zvanicno najavljeno... sve do sada. :D
Cekajte...citam danima ovde i nista ne pratim sa strane jer se dosta ovde pise, pa rekoh nema potrebe. Sad neko da mi objasni, kako je 80+ malo igara za switch? Kakva kuknjava sto ima malo igara najavljenih, a ono 80+, istina u razvoju..ali opet! Ja i na soniju za godinu dana ne odigram 10 igara, jer me toliko zanima..za nintendo mi dovoljan splatoon, neki mario + mario kart, pikmin 4 i bombermen, ja sam namiren godinu dana. Siberiju tek da ne pominjem, da osvezim memoriju na studentske dane:)
P.S. ****h se sto Titanfall nece da dodje na switch, bas ima zelju da igram pucacinu iz prvog lica kad krenem negde. Sve sto vise pljuju, sve vise mislim da ce biti bolja konzola.
Updejtovaće oni ovi listu stalno kako budu bile nove najave, recimo još nije ubačena Fire Emblem Warriors igra.
GraveDigger
20.1.2017, 23:11
E sad... pitanje je da li u tih 80+ ulaze i eShop naslovi? Mada, ne bi oni pustili da bilo ko razvija igre za novu platformu i tek tako da nude dev kit svima. Na primer, eShop za WiiU je prepun skarta u poslednje vreme.
Mislim da ulaze i Indie igre, ali je u svakom slučaju 80+ igara priličan broj.
Sto se mene tice, vise kreativnih igara kao onaj Snippet i ja zadovoljan...:) Obzirom da su najavili da ce podrzati unreal i unity, ocekujem gomilu indie igara
Evo decko je lepo objasnio :)
deRFwymmSlo#t=1.610753
Sve isto kao kad je Wii U izlazio, samo sto ovaj put ja nisam na strani Nintenda, nekako se osecam kao EA, dajem sansu Switch-u, ali aj da vidimo sta ce biti u prvoj godini.
Mislim da konstruktivna kritika nikako nije losa kritika i iskreno nisam stekao utisak da dex preteruje i da ima neke nerazumne kritike na racun konzole. Jeste kacio sve negativno, ali trenutno oko Switch-a je vise negativnog nego pozitivnog i to jeste realnost.
Pozitivno je eto sto je Switch mozda najace parce hardvera u tom cenovnom rangu koji je napravljen prvenstveno za igre. Kad kazes da je konzola eto mogla da bude jeftinija, nema bas igara i online nije morao bas da se placa i nije ni blizu vrednosti koje daje konkurencija, onda su najvaznije stvari u vezi konzole pogresene.
80+ igara od kojih je pokazano 12 ne znaci nista. Gde je tih 80+ igara? Nintendo sutra moze da izbaci 80+ igara, sve virtual konzolni naslovi! Mogu da budu modifikovane mobilne igre. Moze da bude svasta. Nemojte da se lozite na to, nintendo je bas zasrao motku po pitanju igara i nema druge... A kao sto sam uvek pricao, konzola bez igara ne znaci NISTA. Dzaba hardver do sutra!
Mislim da konstruktivna kritika nikako nije losa kritika i iskreno nisam stekao utisak da dex preteruje i da ima neke nerazumne kritike na racun konzole. Jeste kacio sve negativno, ali trenutno oko Switch-a je vise negativnog nego pozitivnog i to jeste realnost.
Kad kazes da je konzola eto mogla da bude jeftinija, nema bas igara i online nije morao bas da se placa i nije ni blizu vrednosti koje daje konkurencija, onda su najvaznije stvari u vezi konzole pogresene.
80+ igara od kojih je pokazano 12 ne znaci nista. Gde je tih 80+ igara? Nintendo sutra moze da izbaci 80+ igara, sve virtual konzolni naslovi! Mogu da budu modifikovane mobilne igre. Moze da bude svasta. Nemojte da se lozite na to, nintendo je bas zasrao motku po pitanju igara i nema druge... A kao sto sam uvek pricao, konzola bez igara ne znaci NISTA. Dzaba hardver do sutra!
Kritika će uvek postajati i kritika je neophodna, ali kao što sam naveo, koja je poenta ako nemaš nameru da kupiš konzolu i realno ne voliš kompaniju koja pravi tu konzolu da budeš najaktivniji u temi te konzole i konstantno pljuješ po njoj i iznosiš samo negativne stvari, i čak spinuješ stvari da bi izgledale gore nego što jesu!?
Online nikako ne spada u najbitnije stvari, za Nintendo konzolu su najbitniji koncept i igre, pa cena, a naravno ogromnu ulogu igra i marketing.
Koncept je odličan, igara ima malo za sada ali zato ima veoma jaku system seller igru na launchu, cena jeste viša ali nemojmo reagovati kao da je cena $500 kad je cena $299, za Amere to definitivno nije mnogo a Switch kao hibrid defintivno ima vrednost, slična čak i niža cena je u Japanu, jedino Evropa ima malo jaču cenu i uglavnom se i Evropa žali na cenu. Brending za Switch je veoma dobar i trebao bi da bude i marketing dobar.
Igara je za sada malo, ali to ne znači da ih kasnije neće biti više, Nintendo definitivno nije pokazao sve što ima za Switch, čuvaju neke stvari za kasnije i E3 recimo (Pokemon, Metroid, Pikmin 4, Retro igra, Next Level igra, Monster Hunter, Smash Bros 4 port...sve je to manje više realno).
I ako ništa sa Switchom bar sada gledaju da rasporede jače naslove, koliko smo videli za sada na oko svakih mesec dana će izaći po jedan jači naslov, a ti najbolje znaš da to nikako nije bio slučaj sa Wii U-em,
Wii U jeste imao više igara na launchu ali zato je prvoj godini prolazilo i po nekoliko meseci bez i jedne nove igre, od launcha do naredne igre (Lego City) je prošlo 4 meseca što je bilo katastrofa,
i nije naravno Wii U nije imao system seller igru a ni jačih igara u prvoj godini, dok Switch ima fenomenalnu novu 3D Zeldu koja će definitivno biti system seller i defintivno mnogo jačih igara u prvoj godini.
Kritika je dobro dosla ako je realna a ne budalastina, ako je iko kritikovao stvari to sam ja prvi , kritikovao sam sve zivo od telefona\konzola do ostalih stvari.
Džabe i da izdaju i 100 igara mesečno ako su igre trulex (što većina u poslednje vreme jeste) i nemaju dušu. Ko se još raduje Call of Duty, Battlefield, Assassin Creed i ostalim naslovima? Napaljeni klinci. Oni koji su odrastali uz Nintendo će kupiti Nintendo. I znaju zašto ga kupuju. Pa makar taj Nintendo imao samo novi Mario, Mario Kart i Zeldu. To su tri naslovna dovoljna da se kupi nova konzola, za onog ko zna šta ove igre mogu da pruže. A ako bude još neka usput, super.
Oni koji su odrastali uz Nintendo će kupiti Nintendo. I znaju zašto ga kupuju. Pa makar taj Nintendo imao samo novi Mario, Mario Kart i Zeldu.
Nemojte ovo da mi uzmete za zlo, ali sa sam uvek dozivljavao Nintendo fanbojizam kao "sektu". 30+ kusur godina vernost istim likovima u igrama, bez ikakve naznake smorenosti posle toliko vremena.
Skidam kapu, ali ja ovo nikad necu moci da razumem. :opanachke
Džabe i da izdaju i 100 igara mesečno ako su igre trulex (što većina u poslednje vreme jeste) i nemaju dušu. Ko se još raduje Call of Duty, Battlefield, Assassin Creed i ostalim naslovima? Napaljeni klinci. Oni koji su odrastali uz Nintendo će kupiti Nintendo. I znaju zašto ga kupuju. Pa makar taj Nintendo imao samo novi Mario, Mario Kart i Zeldu. To su tri naslovna dovoljna da se kupi nova konzola, za onog ko zna šta ove igre mogu da pruže. A ako bude još neka usput, super.
E tu je sav problem Nintenda. Mi zivimo u Minecraft generaciji gdje su prioriteti mladjih igraca potpuno drugaciji. Nintendo ne moze da zivi i opstane prodajuci konzole jednoj te istoj publici iz generacije u generaciju.
Nemojte ovo da mi uzmete za zlo, ali sa sam uvek dozivljavao Nintendo fanbojizam kao "sektu". 30+ kusur godina vernost istim likovima u igrama, bez ikakve naznake smorenosti posle toliko vremena.
Evo ja cu probati da objasnim. Kako da se smoris na super marija kad svaki put kad izbace igru oni izbace nesto novo? Ili mario kart..ili pikmin. Koliko vidim i novi mario je sasvim nesto novo.
Odigrao sam sve assassins creed-ove...posle Ezia je sve reciklirana glupost, o COD da ne pricamo, to je tek umetnost ko to kupuje i dalje:) Battlefield-u trebalo jedno 7 godina da osvezi fransizu a to su sve ogromni studiji. Neko pomenuo EA, najgori studio ikad...nisu izbacili dobru igru 10 godina, ali i dalje fanovi balave na fifu, smejurija....
Sa druge strane su tu indie naslovi gde se dešavaju inovacije i čiji bum traje već više od 5 godina na PC platformi, koji nude istu zabavu kao i Nintendo naslovi za 3-4 puta manje para.
Naravno da neki ljudi ne vole Nintendo igre, ali stvarno nije teško razumeti zašto ih drugi ljudi vole i zašto se i dalje Nintendo igre smatraju jednim od najboljih na tržištu.
Nintendo igre retko kad imaju jaku ili ozbiljnu priču, Nintendo uvek stavlja fokus da im igre budu zabavne, konstantno ubacuju nove stvari i inovacije u svoje igre što čini ne samo da igra bude zabavna već i veoma sveža bez obzira što je u pitanu 10. Mario po redu. Nintendo za igru uvek prvo smišlja novu ideju, koncept ili inovaciju, i tek onda kreće da gradi ostatak igre oko nje uključujući i priču,
dok ogromna većina na tržištu prvo rade na priči pa grade ostatak igre oko priče, i to pravi ogromnu razliku.
Naravno tu je i maksimalna ispoliranost igara i odlične performanse (većina Wii U Nintendo igara radi na zaključanih 60-FPS-a) koje retko koja igra ima na tržištu,
a same igre izgledaju mnogo lepo uprkos što nisu tehnički napredne ili rade na snažnom hardveru.
Sve to utiče da su njihove igre vrlo kvalitetne i zabavne, unikatne, i zato ih i neki ljudi i toliko vole i zato zbog njih i kupuju hardver.
Sa druge strane su tu indie naslovi gde se dešavaju inovacije i čiji bum traje već više od 5 godina na PC platformi, koji nude istu zabavu kao i Nintendo naslovi za 3-4 puta manje para.
Ovo možeš da tvrdiš jedino ako nisu igrao Nintendo igre u skorije vreme, koja to Indie igra može da ponudi istu zabavu kao NSMBU, Super Mario 3D World, 3D Zelda, Mario Kart, Smash Bros, Splatoon, Pikmin...ni jedna Indie igra ne može ni da priđe blizu čak je malo i igara koje nisu Indie igre a koje mogu da priđu navedenim igrama što se tiče zabave (pogotovo ako se igraju u lokalnom multiplayeru).
Takođe nije u pitanju samo inovacija i zabava, svaka Nintendo igra je maksimalno ispolirana u svakom pogledu, i igre izgledaju mnogo lepo uprkos što nisu tehnički napredne ili rade na snažnom hardveru.
Tako da Indie igre nikako ne mogu da nude istu zabavu kao Nintendo igre, jedino što Indie igre nude su inovacije, ali ništa drugo se ne može porediti sa Nintendo igrama.
zdravkelja
21.1.2017, 14:00
Pa to je super, oslanjaj se na te fransize i na stare fanove, ignorisi razvoj tehnologije i to sta radi konkurencija, ali svakako udari premium cenu, sa takvim pristupom ni Gamecube brojke nisu daleko :D
Pa to je super, oslanjaj se na te fransize i na stare fanove, ignorisi razvoj tehnologije i to sta radi konkurencija, ali svakako udari premium cenu, sa takvim pristupom ni Gamecube brojke nisu daleko :D
Prvo, Nintendo ima i nove franšize, Splatoon je definitivno fenomenalna i veoma uspešna nova franžiza, ARMS je isto novi IP i on može biti prilično uspešan, par ovih casual i party igara tipa 1.2 Switch bez obzira što su u pitanju smešne i male igre su ipak novi IP, sigurno Nintendo sprema još neki novi IP, ali naravno da je se ništa ne može uporediti sa jačinom IP-a kao što su Pokemon, Mario, Zelda.
Drugo, Switch je nova tehnologija, vrlo moderan tech/arhitektura, ceo concept je produkt razvoja tehnologije (ranije tako nešto nije bilo moguće), Yoy Con ima isto par novih tehnologija ugrađenih.
Treće, cena nije premium (ne košta Switch $500-600 pa da kažeš premum cena), košta $299 to je malo viša cena ali samo $50 od IMO perfektne cene za Switch.
Četvrto, oni gledaju šta radi konkurencija i pokušavaju da ponude neki novi i drugačiji proizvod na tržištu koji bi mogao da se prodaje uz konkurenciju umesto da ponude istu stvar.
Takav pristup im je inače doneo i Wii i DS brojke koje su njihove najprodavanije konzole ikada, nema nikakvog razloga to ignorisati,
a sa GameCube-om su upravo imali drugačiji pristup u odnosu na Wii i do Wii U-a im je to bila najlošija prodavana konzola.
Nintendo Switch Has Incredible Demand In Japan; Online & In-Store Pre-Orders Sold Out In Minutes
http://thisgengaming.com/2017/01/21/nintendo-switch-has-incredible-demand-in-japan-online-in-store-pre-orders-sold-out-in-minutes/
...ni jedna Indie igra ne može ni da priđe blizu...
...Indie igre nikako ne mogu da nude istu zabavu kao Nintendo igre...
...ništa drugo se ne može porediti sa Nintendo igrama.
Mislim da je nakon ovih izjava svima sve jasno. ;)
Nije problem sto nintendo zeli da bude drugaciji, ali se zna gde treba da budes drugaciji a gde treba da budes sto slicniji. Odbacivanje dobrih strana i nepokusavanje da se priblizis konkurenciji u onome sto konkurencija radi najbolje u svakom poslu znaci propast, a kamoli u igrackoj industriji gde se sve menja na cikluse od nekoliko godina i sve krece od nule.
Nintendo da je hteo istinski da bude drugaciji ne bi naplacivao online ili bi za placenje online-a pruzili znatno vise nego konkurencija kao sto je to recimo uradio Sony kad je poceo da naplacuje online i izasao sa PS+ igrama. Oni su umesto toga drugaciji tako sto imaju pustanje u prodaju konzole sa ubedljivo najmanje igara u istoriji igracke industrije (Virtual Boy je imao vise...)...
Nintendo je trebao da gleda kako da bude isti po pitanju 3rd party podrske i da ponudi sve sto ima konkurencija ili barem najznacajniji deo, kako da svojim korisnicima ponudi uslugu koja je sto slicnija zlatnim standardima industrije po pitanju online mogucnosti, da Switch ne bude samo konzola za igranje jer je to prevazidjen koncept, da sve resurse posveti konzoli i omoguci da najaci moguci lineup izadje na trziste u prvih 6 meseci zivotnog veka i sve to da ponudi po najmanjoj mogucoj ceni. Sta je Nintendo umesto toga uradio, pogledao Wii, razmiljale cicice zasto je Wii bio uspesan i zakljucili da je to zato sto je imao motion kontrole i Zeldu i Marija u prvoj godini potpuno promasivsi najbitniji razlog zasto je Wii osvojio svet, a to je da je izasao u pravo vreme i da ta blue ocean strategija nece dati rezultate ako pokusavas da plovis u isusenom okeanu!
I za neverovati je da 3DS dobija vise igara u 2017 nego Switch! To je takav clusterfuck da je to neverovatno...
Mislim da je nakon ovih izjava svima sve jasno. ;)
vetar. kaže: http://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/viewpost.gif (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=2119145#post2119145)
...ni jedna Indie igra ne može ni da priđe blizu...
...Indie igre nikako ne mogu da nude istu zabavu kao Nintendo igre...
...ništa drugo se ne može porediti sa Nintendo igrama.
Kako stvari izgledaju drugačije kad ih izvučeš iz konteksta. :D
-Naravno da nijedna Indie igra ne može da priđe Nintendo igrama koje sam naveo.
-Indie igre nikako ne mogu ponuditi istu zabavu kao Nintendo igre iz razloga koje sam naveo.
-Ništa drugo od stvari koje sam naveo osim inovacija kod Indie igara se ne može porediti sa Nintendo igrama.
Sve je ovo naravno istina. Realno, Indie igre imaju inovacije ali su suštini realno neprimetne na tržištu i teško dolaze do izražaja, ogromna većina ljudi na tržištu nikada nije ni čula za većinu Indie igara.
Kakvo izvlačenje iz konteksta, samo sam malo skratio, a ti si u suštini sve to isto ponovio i u postu iznad. "Naravno da nijedna igra ne može da priđe Nintendo igrama"
Sve je ovo naravno istina.
Ne, sve to je samo tvoje mišljenje.
Nije problem sto nintendo zeli da bude drugaciji, ali se zna gde treba da budes drugaciji a gde treba da budes sto slicniji. Odbacivanje dobrih strana i nepokusavanje da se priblizis konkurenciji u onome sto konkurencija radi najbolje u svakom poslu znaci propast, a kamoli u igrackoj industriji gde se sve menja na cikluse od nekoliko godina i sve krece od nule.
Nintendo da je hteo istinski da bude drugaciji ne bi naplacivao online ili bi za placenje online-a pruzili znatno vise nego konkurencija kao sto je to recimo uradio Sony kad je poceo da naplacuje online i izasao sa PS+ igrama. Oni su umesto toga drugaciji tako sto imaju pustanje u prodaju konzole sa ubedljivo najmanje igara u istoriji igracke industrije (Virtual Boy je imao vise...)...
Nintendo je trebao da gleda kako da bude isti po pitanju 3rd party podrske i da ponudi sve sto ima konkurencija ili barem najznacajniji deo, kako da svojim korisnicima ponudi uslugu koja je sto slicnija zlatnim standardima industrije po pitanju online mogucnosti, da Switch ne bude samo konzola za igranje jer je to prevazidjen koncept, da sve resurse posveti konzoli i omoguci da najaci moguci lineup izadje na trziste u prvih 6 meseci zivotnog veka i sve to da ponudi po najmanjoj mogucoj ceni. Sta je Nintendo umesto toga uradio, pogledao Wii, razmiljale cicice zasto je Wii bio uspesan i zakljucili da je to zato sto je imao motion kontrole i Zeldu i Marija u prvoj godini potpuno promasivsi najbitniji razlog zasto je Wii osvojio svet, a to je da je izasao u pravo vreme i da ta blue ocean strategija nece dati rezultate ako pokusavas da plovis u isusenom okeanu!
I za neverovati je da 3DS dobija vise igara u 2017 nego Switch! To je takav clusterfuck da je to neverovatno...
Slažem se da Nintendo treba neke konkurencije stvari koje su dobre da iskopira a da pri tom i dalje fura svoj fazon.
Narvno da trentuni pristup ne znači propast, opet Wii i DS su im najprodavanije konzole ikada a nikakve baš veze nisu imali sa konkurencijom.
Poenta sa Switchom, jednom platformom, spojenim Nintendo timovima, je da više neće kretati od nule, već biti samo upgrade postojeću platformu.
Plaćanje za online je u stvari dokaz da Nintendo gleda šta radi i konkurencija, samo što će naravno biti nešto drugačije.
Nintendo DS je isto imao malo igara na lunchu.
Nintendo čak i da ponudi bukvalno istu PS4 konzolu opet bi imao manje 3rd party podršku nego PS4, zato što se 3rd party igre prodaju najlošije na Nintendu hardveru zato što svi kupuju Nintenod konzole prvenstveno zbog Nintendo igara.
Wii je upravo bio uspešan baš zbog tih motion kontrola, jakih launch igara i cene.
Kao prvo ne znamo šta će sve Switch imati od igara u celoj 2017, drugo 3DS je još ovu godinu na tržištu i dalje se dobro prodaje i ima instal base od preko 60m, tako da će 3DS dobijati igre i ove godine, ali sve slabije Nintendo igre.
Kakvo izvlačenje iz konteksta, samo sam malo skratio, a ti si u suštini sve to isto ponovio i u postu iznad. "Naravno da nijedna igra ne može da priđe Nintendo igrama"
Ne, sve to je samo tvoje mišljenje.
Lol, ne da si sve izvukao iz konteksta, već si sad opet to uradio ovo je originalna rečenica:
"koja to Indie igra može da ponudi istu zabavu kao NSMBU, Super Mario 3D World, 3D Zelda, Mario Kart, Smash Bros, Splatoon, Pikmin...ni jedna Indie igra ne može ni da priđe blizu čak je malo i igara koje nisu Indie igre a koje mogu da priđu navedenim igrama što se tiče zabave (pogotovo ako se igraju u lokalnom multiplayeru)."
Znači govorio sam o zabavi, Indie igrama i konkretnim Nintendo igrama koje sam naveo za poređenje.
A ovo što si ti izvukao iz konteksta: "Naravno da nijedna igra ne može da priđe Nintendo igrama",
deluje kao da sam rekao da nijedna igra (ne samo Indie), po bilo kom osnovu, ne može da priđe nijednoj Nintendo igri, što naravno nema veze sa onim što sam ja napisao.
Slobodno napiši konkretan primer ako se ne slažeš umesto što izvlačiš stvari iz konteksta i spinuješ ono šta sam napisao.
Znaci kad soni uzme da pravi novu konzolu i kaze "hej ajde da napravimo isto sto i PS3, samo da ubacimo jaci hardver, ali da napravimo losiji dzjostik"..to je tako inovativno i napredno..a kad nintendo kaze "hej ajd da napravimo konzolu koju mozes i da nosis"..mnogo glupi sto ne rade kao Soni?
To je poenta, većina ljudi koji ne vole Nintendo i njihove igre zameraju Nintendu što nije isti kao Sony ili MS, a ne kapiraju da je svaka PS konzola (PS1, PS2, PS3, PS4) u suštini isto samo jači hardver, izgledaju slično i imaju iste kontrolere, dok je Nintendo taj koji pokušava da nešto promeni i donese nešto novo i drugačije na tržište.
http://www.geeksundergrace.com/wp-content/uploads/2014/12/playstation-consoles-header.jpg
Sad pokušajte to da uporedite sa Nintendo konzolama (NES, SNES, N64, GC, Wii, WiiU i Switch), svaka konzola i kontroleri su drugačiji.
http://theologygaming.com/wp-content/uploads/2015/07/Nintendo-Home-Console-Timeline.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/24/8f/c1/248fc1a694814f58ecb74fbd2dfe1d45.jpg
Ja stvarno ne vidim poentu 3 identične kompanije na tržištu koje će isto razmišljati i izbacivati identične proizvode koje imaju identične mogućnosti,
već mi je drago što imamo Nintendo koji razmišlja drugačije i nudi drugačije prozvode sa drugačijm mogučnostima u odnosu na konkurenciju.
NjegovaWisost
21.1.2017, 16:23
E tu je sav problem Nintenda. Mi zivimo u Minecraft generaciji gdje su prioriteti mladjih igraca potpuno drugaciji. Nintendo ne moze da zivi i opstane prodajuci konzole jednoj te istoj publici iz generacije u generaciju.
Jok i ne moze. Pojavi se s nebuloznom i priprostom iigrom zvanom Pokemon GO, oduva planetu...
Po meni je PC trziste u vecem problemu, recikliraju jedno te isto non stop. Ne secam se kad sam probao neku novu originalnu igru... Sve sam fore i fazone igrao po sto puta. Ajde ova poslednja 2016. godina i nekako, prije toga katastrofa.
zdravkelja
21.1.2017, 16:36
Znaci kad soni uzme da pravi novu konzolu i kaze "hej ajde da napravimo isto sto i PS3, samo da ubacimo jaci hardver, ali da napravimo losiji dzjostik"..to je tako inovativno i napredno..a kad nintendo kaze "hej ajd da napravimo konzolu koju mozes i da nosis"..mnogo glupi sto ne rade kao Soni?
Ti ocigledno i dalje ne kapiras sta je problem. Sony je uradio ono sto vecina gaming populacije zeli, bez gimmicka. A gamepad je objektivno bolji u svakom pogledu sem po trajanju baterije, ne znam odakle takve nebuloze dolaze.
Onako kako stvari stoje je:
- da Sony i MS imaju jeftinije konzole sa jacim hardverom
- da imaju masu dobrih igara i veliku 3rd party podrsku, pogotovo Sony kada dodas i Japan
- da imaju neuporedivo bolje razvijen online sistem koji ima bolji value i sto se tice broja igara koje ces igrati online i sto se tice igara koje dobijas mesecno
Nintendo u 2017. pokusava da progura online pretplatu gde ti mesecno pozajme jednu igru, gde je party chat resen na nacin koji prkosi zdravom razumu. I pitanje je uopste sta ce se igrati online sem tih nekoliko 1st party igara. Samo jos cenu cekam da cujem, ali kako je krenulo, ni to nece biti manje od 50$ godisnje. Jos su i Miiverse izbacili koji je meni delovao skroz ok.
Nintendo konstantno pokusava na silu da progura neku inovaciju, a sad, koliko to ima smisla, nema veze. Sa WiiU-om su napravili glupost. Sa Switchom opet nesto pokusavaju da proguraju. U 2017. ponovo na prezentaciji pokazuju motion kontrole i neki HD rumble koji ce da koristi 10 igara.
Ok, ova ideja sa hibridnom konzolom i nije losa i svakako im znaci ako hoce da ujedine sve dev timove da rade na istoj konzoli (btw, gde su onda igre, sta su dve godine radili ako nisu pravili igre za WiiU, zasto ih nisu pokazali na prezentaciji), ali garantujem da 90% ljudi samo zeli konzolu koju ce da prikace na TV, da uzmu normalan gamepad sa d-padom, analognim stickovima i ostalim standardnim dugmicima i da igraju Zeldu, Maria, whatever. Ne mora da ni da parira ostalim konzolama po snazi, cak i ovo je dovoljno, ali da ima konkurentnu cenu. I prodavalo bi se super i bilo bi mesta za njih.
edit: I da su pametni, za godinu dana bi trebalo da izbace verziju konzole koja ce raditi samo na TV-u i ici za 200 evra sa normalnim pro gamepadom, kao i verziju konzole bez tostera da bude samo portable. Ali to ima previse smisla :rolleyes:
Super je sto Nintendo ima Zeldu i Marija, ali neka su i najbolje igre na svetu (a nisu), vecina nece preci preko mase ostalih negativnih stvari u vezi ove konzole. Vec sam ranije pisao sta je Nintendo napravio sebi kada je izbacio Wii i sta moraju da rade da bi bili konkurentni, necu da ponavljam kao papagaj. Ponasaju se kao Apple, samo sto Apple bar ima desetine miliona zealota koji ce sve progutati, dok ih Nintendo ima nekoliko miliona, ne mogu sebi takav luksuz da dozvole.
Recimo te "nebuloze" (nema potrebe za takvim obracanjem) znam iz prve ruke jer sam imao i PS3, a sad imam i PS4..dzojstik na trojci je bio neunistiv i mnogo kvalitetniji od ovog na cetvorci. Jedino "unapredjenje" je touchpad na cetvorci koji zapravo ne sluzi nicemu.
Druga "nebuloza" da je soni jeftinija konzola, da sad, posle 3 god, kad se pojavila kostala 400 evra klot, bez dodatnog dzojstika..znaci 460 zs ono sto nintendo nudi u startu za 270...duplo skuplje. I koliko puta treba da pomenem PRO *****e za 100 evra skuplje.
Na kraju ispade cena najveci problem, dok je soni za 460 evra bio..."wauuu, ludilooo, pa sta hocete...trojka kostala 660"....
I da..nintendo wii u je bila fenomenalna konzola. Sto su se japanci za*****i sa marketingom to je druga stvar, nisu racunali da ljudima treba da se crta
P.S. 3rd party pa 3rt party...prosto kiptim od zelje da igram COD ili Farcry na switchu!
Ja nisam nikakav fanboy, do pre pola godine sam mislio da je WiiU samo Wii sa povecanom rezolucijom i tabletom. Isto tako mislim da je Zelda + Nintendo = Sony Playstation + Final Fantasy. Da FF franšizu posle desetog dela na PS2 nisu načisto upropastili, sigurno bih kupovao sve verzije Playstation-a koje su izlazile. Ali su ****li motku, od kompleksne igre napravili igru koja se igra sa strelicama i jednim tasterom. Franšiza je toliko prsla, da su počeli čak da je portuju i za PC. Isto tako mislim da je Zelda nešto nesvakidašnje kao serijal, sa par ispada, što je za i očekivati, ali da vredi da se zbog nje uzme Nintendo. Zašto Playstation radi remake Final Fantasy 7? Upravo zbog onih ljudi koji od 1997 godine čekaju da im se san obistini, istih onih koji sa nestrpljenjem čekaju novu Zeldu. Ali kako stvari stoje, mislim da će FF7 Remake izaći za PC pre nove Zelde...
Matches Malone
21.1.2017, 18:19
^Ti znaš da Square Enix izdaje FF?
^Ti znaš da Square Enix izdaje FF?
Normalno da znam. Jel je to bilo retoričko pitanje?
Nintendo konstantno pokusava na silu da progura neku inovaciju, a sad, koliko to ima smisla, nema veze. Sa WiiU-om su napravili glupost. Sa Switchom opet nesto pokusavaju da proguraju. U 2017. ponovo na prezentaciji pokazuju motion kontrole i neki HD rumble koji ce da koristi 10 igara.
Ok, ova ideja sa hibridnom konzolom i nije losa i svakako im znaci ako hoce da ujedine sve dev timove da rade na istoj konzoli (btw, gde su onda igre, sta su dve godine radili ako nisu pravili igre za WiiU, zasto ih nisu pokazali na prezentaciji), ali garantujem da 90% ljudi samo zeli konzolu koju ce da prikace na TV, da uzmu normalan gamepad sa d-padom, analognim stickovima i ostalim standardnim dugmicima i da igraju Zeldu, Maria, whatever. Ne mora da ni da parira ostalim konzolama po snazi, cak i ovo je dovoljno, ali da ima konkurentnu cenu. I prodavalo bi se super i bilo bi mesta za njih.
edit: I da su pametni, za godinu dana bi trebalo da izbace verziju konzole koja ce raditi samo na TV-u i ici za 200 evra sa normalnim pro gamepadom, kao i verziju konzole bez tostera da bude samo portable. Ali to ima previse smisla :rolleyes:
Super je sto Nintendo ima Zeldu i Marija, ali neka su i najbolje igre na svetu (a nisu), vecina nece preci preko mase ostalih negativnih stvari u vezi ove konzole. Vec sam ranije pisao sta je Nintendo napravio sebi kada je izbacio Wii i sta moraju da rade da bi bili konkurentni, necu da ponavljam kao papagaj. Ponasaju se kao Apple, samo sto Apple bar ima desetine miliona zealota koji ce sve progutati, dok ih Nintendo ima nekoliko miliona, ne mogu sebi takav luksuz da dozvole.
Nintendo ne pokušava konstantno na "silu" da ubaci neku inovaciju već samo od GC-a koja u stvari bila tradicinalna konzola (jača nego PS2, lakša za rad nego PS2 i jeftinija nego PS2) ali uprkos tome postala najlošija prodavana Nintendo konzola, naravno posle GC-a su imali Wii koji im je naprodavanije konzola ikada pa opet onda Wii U koja im je postala nova najlošije podavana konzola ikada.
Ideja sa hibridnom konzolom je odlična i takva konzola olakšava mnoge stvari Nintendu, a i korisnici će imati više i različitije igre na takvoj konzoli nego da su samo izbacili kućnu konzolu i posebno handheld.
Kao što sam već pisao, Nintendo naravno nije prikazao sve što ima za Switch, ostavile su neke najave za kasnije i za E3 (Pokemon, Metroid, Pikmin 4, Retro igra, Next Level igra, Monster Hunter, Smash Bros 4 port...sve je to manje više realno).
Defintivno ne želi 90% ljudi da uzme Switch i da ga prikači samo na TV, mnogo ljudi će ga prvenstveno koristiti i kao handheld, recimo dosta 3DS vlasnika ima da odradi upgrade na Switch (pogotovo u Japanu).
Pre mislim da će samo izbaciti za 2-3 godine jefitiniju verziju koja ne može da se kači na TV, nego jeftiniju kućnu verziju.
Nemaju samo Maria i Zeldu, imaju recimo i Pokemon koje je inače kao franšiza sada jača nego ikada. ;)
Opet priča kao da Switch ima cenu od oko $500-600, realnost je da Switch ima cenu od $299, to defintivno nije baš najbolja cena ali nije baš ni visoka za Switch koji je hibrid i koji dolazi sa dva kontrolera u pakovanju,
svakako bi bilo bolje da je niža cena, recimo $249 uz $60 za Zeldu već ulazi u teritoriju impulsivne kupovine, ali opet $299 nije visoka cena za ono što Switch jeste.
Ali zato cena u Evropi svakako jeste visoka, $299 i 330e nikako nije isto, to je razlika tačno $50 (naravno u Evropi ne bi bila 280e ali je očekivano bilo da bude isto 299e),
ali (na našu žalost) takva situacija je samo u Evropi, u Americi je $299 a u Japanu je čak i nešto niža od $299. Inače za Nintendo US im je ubedljivo najače tržište, Evropa je mnogo slabija, a Japan je prično jak obzirom da je samo jedna zemlja.
Bice 300$ kad pocne prodaja, cekace taj prvi talas da se razgrabi u USA i Japanu, pa kad to malo stane za par meseci, pocece da izbacuju bundlove sa igrom za 300$.
Nintendo ne pokušava konstantno na "silu" da ubaci neku inovaciju već samo od GC-a koja u stvari bila tradicinalna konzola (jača nego PS2, lakša za rad nego PS2 i jeftinija nego PS2) ali uprkos tome postala najlošija prodavana Nintendo konzola, naravno posle GC-a su imali Wii koji im je naprodavanije konzola ikada pa opet onda Wii U koja im je postala nova najlošije podavana konzola ikada.
Uporno spominjes GC a nikako da spomenes zasto se GC nije prodavao? Imao je tupve mini diskove zbog kojeg mnoge igre nisu dosle na GC. Istli slucaj kao i N64 i kertridzi...
Nije problem u konceptu Switch-a, problem je sto nema igara. Niko ne trazi jos jednu konzolu kao PS4 i Xbone, ja recimo hocu Switch samo sa svim igrama koje mogu da igram na tim konzolama on the go + Nintendove igre? Jel to tesko ostvariti? Malo das kintu i malo portujes par najpopularnijih igara? Recimo GTA? RDR? Witcher serijal? Mass Effect trilogiju? Nema veze sto su starije igre, ovog puta mozes da ih poneses sa sobom i igras gde hoces. I sta Nintendo uradi po tom pitanju? NISTA?
Samo nek pogledaju neke od igara koje je nVidia donela na Shield konzolu!
zdravkelja
21.1.2017, 19:59
Recimo te "nebuloze" (nema potrebe za takvim obracanjem) znam iz prve ruke jer sam imao i PS3, a sad imam i PS4..dzojstik na trojci je bio neunistiv i mnogo kvalitetniji od ovog na cetvorci. Jedino "unapredjenje" je touchpad na cetvorci koji zapravo ne sluzi nicemu.
Druga "nebuloza" da je soni jeftinija konzola, da sad, posle 3 god, kad se pojavila kostala 400 evra klot, bez dodatnog dzojstika..znaci 460 zs ono sto nintendo nudi u startu za 270...duplo skuplje. I koliko puta treba da pomenem PRO *****e za 100 evra skuplje.
Na kraju ispade cena najveci problem, dok je soni za 460 evra bio..."wauuu, ludilooo, pa sta hocete...trojka kostala 660"....
I da..nintendo wii u je bila fenomenalna konzola. Sto su se japanci za*****i sa marketingom to je druga stvar, nisu racunali da ljudima treba da se crta
Ocigledno si u manjini jer koliko vidim vecina voli novi Duallshock, sto znaci da objektivno verovatno nisi u pravu. E sad, i ja vise volim DS3 zbog nekih stvari, ali to je vec subjektivno, kao sto je i subjektivno to sto mislim da je DS3 bolji od X360 gamepada pa opet to ne navodim kao cinjenicu.
To ne menja cinjenicu da Nintendo ocigledno ne obraca paznju sta radi konkurencija i koji value nudi za odredjenu cenu.
Ponovo, PS4 je kostao 400e na launchu...
Niko nije primoran da kupi Pro.
P.S. 3rd party pa 3rt party...prosto kiptim od zelje da igram COD ili Farcry na switchu!
Kao zidu da pricam :rolleyes:
Uporno spominjes GC a nikako da spomenes zasto se GC nije prodavao? Imao je tupve mini diskove zbog kojeg mnoge igre nisu dosle na GC. Istli slucaj kao i N64 i kertridzi...
Nije problem u konceptu Switch-a, problem je sto nema igara. Niko ne trazi jos jednu konzolu kao PS4 i Xbone, ja recimo hocu Switch samo sa svim igrama koje mogu da igram na tim konzolama on the go + Nintendove igre? Jel to tesko ostvariti? Malo das kintu i malo portujes par najpopularnijih igara? Recimo GTA? RDR? Witcher serijal? Mass Effect trilogiju? Nema veze sto su starije igre, ovog puta mozes da ih poneses sa sobom i igras gde hoces. I sta Nintendo uradi po tom pitanju? NISTA?
Samo nek pogledaju neke od igara koje je nVidia donela na Shield konzolu!
Većina PS2 igara su manje od 4.6GB koliko ima DVD i mogle su bez problema da stanu na dva GC Mini diska pogotovo ako malo bolje spakuju,
tako da to nije bio realno veliki problem, pogotovo ne kao na N64 konzoli, u prilog tome ide da je GC u stvari imao prilično solidnu 3rd party podršku za Nintendo konzolu.
Jeste to je teško ostvariti, kao što sam već napisao, Nintendo čak i da ponudi bukvalno istu PS4 konzolu opet bi imao manje 3rd party podršku nego PS4, zato što se 3rd party igre prodaju najlošije na Nintendu hardveru zato što svi kupuju Nintendo konzole prvenstveno zbog Nintendo igara, i toga je 3rd party vrlo svestan.
A to da Nintendo daje pare da bi dobili 3rd party portove koji su inače besplatni na ostalim platformama je najbesmislenija stvar koju sam čuo, jednom ako Nintendo plati za neku multiplatform igru koja postoji na drugim konzolama da dođe na Nintendo konzolu, teško da bi nakon toga i jedna multiplatform igra došla na Nintendo platformu dok im Nintendo ne plati.
Nintendo može da plati za neku ekskluzivnu 3rd party igru (kao što su recimo Bayonetta, Fatal Frame V...očekujem slične stvari i na Switchu) ili da bude ekskluzivno na Nintendo konzoli recimo godinu dana, ali da plati za standardnu igru koja postoji na drugim platformamam besplatno nema nikakvog smisla.
Što se tiče 3rd party-a i Swticha, ono što je Nintendo uradio sa Switchom je da napravio je moderan hardver i alate (tačnije Nvidia je to napravila) sa kojim je lako i jednostavno raditi i portovati.
Nvidia sigurno nije plaćala za te igre, to su PC portovi. Inače moguće je da će i Switch imati neke Shield portove, pošto je u pitanju identičan hardver.
Većina PS2 igara su manje od 4.6GB koliko ima DVD i mogle su bez problema da stanu na dva GC Mini diska pogotovo ako malo bolje spakuju,
tako da to nije bio realno veliki problem, pogotovo ne kao na N64 konzoli, u prilog tome ide da je GC u stvari imao prilično solidnu 3rd party podršku za Nintendo konzolu.
Prosto nije istina ma kako spinovao.
Jeste to je teško ostvariti, kao što sam već napisao, Nintendo čak i da ponudi bukvalno istu PS4 konzolu opet bi imao manje 3rd party podršku nego PS4, zato što se 3rd party igre prodaju najlošije na Nintendu hardveru zato što svi kupuju Nintendo konzole prvenstveno zbog Nintendo igara, i toga je 3rd party vrlo svestan.
A to da Nintendo daje pare da bi dobili 3rd party portove koji su inače besplatni na ostalim platformama je najbesmislenija stvar koju sam čuo, jednom ako Nintendo plati za neku multiplatform igru koja postoji na drugim konzolama da dođe na Nintendo konzolu, teško da bi nakon toga i jedna multiplatform igra došla na Nintendo platformu dok im Nintendo ne plati.
Nintendo može da plati za neku ekskluzivnu 3rd party igru (kao što su recimo Bayonetta, Fatal Frame V...očekujem slične stvari i na Switchu) ili da bude ekskluzivno na Nintendo konzoli recimo godinu dana, ali da plati za standardnu igru koja postoji na drugim platformamam besplatno nema nikakvog smisla.
Što se tiče 3rd party-a i Swticha, ono što je Nintendo uradio sa Switchom je da napravio je moderan hardver i alate (tačnije Nvidia je to napravila) sa kojim je lako i jednostavno raditi i portovati.
Sony kad je izdavao PS1, naplacivao se te 3rd party podrske, kao i u vreme PS3. Zasto? Da bi skinuli rizik sa izdavaca, sto se njih tice ti ne mozes bez njih, oni mogu bez tebe i tacka. Isto je MS radio kad je izlazio Xbox classic. Nije to nista necuveno u igrackoj industriji. Hoces igre? Plati brate portovanje pa ces ih dobiti.
Inace, jos jedan video koji gadja pravo u centar:
9bV8bZ053Aw
Prosto nije istina ma kako spinovao.
Sony kad je izdavao PS1, naplacivao se te 3rd party podrske, kao i u vreme PS3. Zasto? Da bi skinuli rizik sa izdavaca, sto se njih tice ti ne mozes bez njih, oni mogu bez tebe i tacka. Isto je MS radio kad je izlazio Xbox classic. Nije to nista necuveno u igrackoj industriji. Hoces igre? Plati brate portovanje pa ces ih dobiti.
Inace, jos jedan video koji gadja pravo u centar:
9bV8bZ053Aw
Šta konkretno nije istina i šta konkretno spinujem!?
Pogledaj veličinu PS2 igara i pogledaj GC 3rd party podršku.
Nikad nisam čuo da je neko platio za muliplatform igru koja je inače besplatno, pogotovo bi to danas bilo nečuveno pošto je danas većina igara multiplatform.
Nintendo samo ako bi platio port jedne multiplatform igre posle bi svi to očekivali.
Slažem se za video, definitivno je Nintendo trebao da prikaže više igara.
Budimir_Trajkovic
21.1.2017, 20:38
Moderan hardver koji tera igre u neverovatnoj 720p rezoluciji i ima neverovatnih 32GB skladišnog prostora! Moderan hardver ako je izašao u 2006. a ne deceniju kasnije. Kako oni misle da podnesu digitalnu distribuciju i patcheve i dlc na tako maloj memoriji? I nisu rekli da će biti 32GB free nego 32 ukupno.
Ne smeju da objave koliko ram-a ima konzola da im se ljudi ne bi smejali još više
Moderan hardver koji tera igre u neverovatnoj 720p rezoluciji i ima neverovatnih 32GB skladišnog prostora! Moderan hardver ako je izašao u 2006. a ne deceniju kasnije.
Kako oni misle da podnesu digitalnu distribuciju i patcheve i dlc na tako maloj memoriji? I nisu rekli da će biti 32GB free nego 32 ukupno.
Ne smeju da objave koliko ram-a ima konzola da im se ljudi ne bi smejali još više
Još jedan besmislen post, moderan hardver nema veze sa tim koliko je taj hardver jak ili ima skladišnog prostora.
Memorija se može povećati MicroSD karticom.
Skoro sigurno je da ima 4GB Rama.
Vidim PS4 i Xbox koji imaju toliko tersflopsa igre im lete u 1080p ma sve 60fsp? Bolje da mi konzola pusta igre u 720p al da nekoci nego u 1080p da mi secka ko Witcher kod konkurenciji :) Pritom trebalo bi da znash da u dock_u switch pusta igre u 1080p a u handheld modu je 720p
No kad se uvati performansi ko pijan plota reci mi zasto konkirencija koja je kostala 400€ na launch_u sa toliko tersflopsa i dalje nemoze da pegla usrsni Crisis igru iz 2007 godine nego imaju onu ojadjenu verziju? D;
Po toj logici trebao bi da budes debil pa da kupis PS4/Xbox ,al nesto nevidim da je ljudima smetalo
Budimir_Trajkovic
21.1.2017, 21:00
Još jedan besmislen post, moderan hardver nema veze sa tim koliko je taj hardver jak ili ima skladišnog prostora.
Memorija se može povećati MicroSD karticom.
Skoro sigurno je da ima 4GB Rama.
Tebi je sve što se napiše protiv velikog N besmisleno.
Aj molim te, objasni mi šta je onda moderan hardver?
Gde ćeš skladištiti igre koje budeš kupio digitalno? Praktično te uslovljavaju da dodatno brkaš pare u džep i kupuješ još dodatnih stvari jer su nesposobni da stave skladišni prostor dostojan vremena u kojem živimo.
Ako je skoro pa sigurno zašto niko nije to objavio? I ko je preneo da je to skoro a sigurno ili je ovo još jedan od tvojih vlažnih N snova?
Pa ako je cartridge u pitanju a jeste,verovatno nece biti potrebno instalirati same igre na konzolu vec samo dlc
Tebi je sve što se napiše protiv velikog N besmisleno.
Aj molim te, objasni mi šta je onda moderan hardver?
Gde ćeš skladištiti igre koje budeš kupio digitalno? Praktično te uslovljavaju da dodatno brkaš pare u džep i kupuješ još dodatnih stvari jer su nesposobni da stave skladišni prostor dostojan vremena u kojem živimo.
Ako je skoro pa sigurno zašto niko nije to objavio? I ko je preneo da je to skoro a sigurno ili je ovo još jedan od tvojih vlažnih N snova?
Ne, ali uglavnom sve što ti napišeš je besmisleno, reći da hardver nije moderan zato što nema više skladišne memorije je veoma besmisleno.
Moderan hardver se gleda na osnovu toga koliko su stari arhitektura/tech hardvera a ne koliko ima skladišne memorije ili koliko je jak.
Ako ideš digitalno i 32GB ti bude malo onda kupiš još memorije prosto, to je isto i kod PS4/XB1, samo što je razlika na Switchu se ne istaliraju fizičke igre kao na PS4/XB1 tako da nema potrebe za tolikim HDD-om.
Eurogamer je imao članak o Switch hardveru pre par meseci, ali kao i dosta stvari nisi ni o tome informisan.
Još jedan od mojih N vlažnih snova!? :D
A koji su to tačno ostali moj N vlažni snovi!? :)
"koja to Indie igra može da ponudi istu zabavu kao NSMBU, Super Mario 3D World, 3D Zelda, Mario Kart, Smash Bros, Splatoon, Pikmin...ni jedna Indie igra ne može ni da priđe blizu čak je malo i igara koje nisu Indie igre a koje mogu da priđu navedenim igrama što se tiče zabave (pogotovo ako se igraju u lokalnom multiplayeru)."
Znači govorio sam o zabavi, Indie igrama i konkretnim Nintendo igrama koje sam naveo za poređenje.
Ma daj bre. Evo na keca: Super Meat Boy, Mark of the Ninja, Door Kickers, Insurgency, Frozen Synapse, Faster Than Light. Naravno, ne poredim direktno žanrove nego količinu zabave koju sam ja izvukao iz tih igara. I ima ih još milion kvalitetnih u sto različitih žanrova.
Uz to, te igre su neretko prepune sadržaja, 4x jeftinije od Nintendo igara (kao i ostalih AAA igara) i nisu ograničene Nintendovim retardiranim family only cartoon bullshit 1st party comes first pristupom razvoju igra.
Budi malo objektivan ili barem pazi šta pišeš, čoveče Božiji.
Kako uđem u temu tako vidim tebe kako komentarišeš svačiji post, negiraš negativne komentare i pišeš totalno fanboy postove.
Mislio sam da Apple ima najgore fanove ali Nintendovi su jedno 2x uporniji i verniji. Da, Nintendo naslovi i hardver su inovativni i kvalitetni ali džaba kad je sve ostalo vezano za ovu kompaniju užas.
Ma daj bre. Evo na keca: Super Meat Boy, Mark of the Ninja, Door Kickers, Insurgency, Frozen Synapse, Faster Than Light. Naravno, ne poredim direktno žanrove nego količinu zabave koju sam ja izvukao iz tih igara. I ima ih još milion kvalitetnih u sto različitih žanrova.
Uz to, te igre su neretko prepune sadržaja, 4x jeftinije od Nintendo igara (kao i ostalih AAA igara) i nisu ograničene Nintendovim retardiranim family only cartoon bullshit 1st party comes first pristupom razvoju igra.
Budi malo objektivan ili barem pazi šta pišeš, čoveče Božiji.
Kako uđem u temu tako vidim tebe kako komentarišeš svačiji post, negiraš negativne komentare i pišeš totalno fanboy postove.
Mislio sam da Apple ima najgore fanove ali Nintendovi su jedno 2x uporniji i verniji. Da, Nintendo naslovi i hardver su inovativni i kvalitetni ali džaba kad je sve ostalo vezano za ovu kompaniju užas.
Da li si možda igrao neke od igara koje sam naveo (pogotovo u lokalnom multiplayeru) pa tvrdiš da su igre koje si ti naveo zabavnije nego one koje sam ja naveo!?
Shvataš da veći deo tržišta nije čuo za većinu tih igara koje si naveo!?
Ovo "Nintendovim retardiranim family only cartoon bullshit 1st party comes first pristupom razvoju igra", neću ni da komentarišem.
Ti si taj koji bi trebao da pazi šta pišeš, lol.
Komentarišem postove sa kojima se ne slažem, kao i ti.
Mene otpužuješ da pišem totalno fan boy postove dok su tvoji totalno hejterski postovi.
Inače još mi nisi odgovorio na poslednji post, evo da ponovim:
Citat:
doctor kaže: http://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/viewpost.gif (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=2118951#post2118951)
Tvoji postovi su bukvalno suprotni od ovog što pišeš o dexu. Vidiš kako je iritantno kad se čini da je čovek nerealan i nije u stanju da se ponaša neutralno.
vetar kaže:
To uopšte nije istina i već sam ti bio odgovorio na tu opužbu ali ti nisi imao nikakvog arugmenta,
ponovo ponavljam @Dex ništa pozitivno nije napisao o Switchu, igrama ili NIntendu u temi,
ja sam naveo više negativnih stvari pored pozitivnih, rekao sam da sam razočaran plaćenim online-om, da je cena viša nego što je trebala ili što sam se nadao, da je Nintendo trebao da prikaže više igara i da je malo launch igara.
Druga stvar je što mene Nintendo, Nintendo igre, Switch stvarno interesuju i nameravam da kupim Switch, pa zato ovde i često postujem,
a Dex nema nikakve namere da kupi Switch (znači uopšte ga neinteresuje) ali je zato uz mene najaktivniji u ovoj temi i konstatno je bombarduje isključivo negativnim postovima i vestima.
I kao to što sam ti već napisao sve to ti je nekako promaklo i zasmetali su ti moji postovi ali nisu @Dex-ovi, a spominješ neutralnost i realnost, veoma zanimljivo.
http://www.sk.rs/forum/images/statusicon/user_online.gif http://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/report.gif (http://www.sk.rs/forum/report.php?p=2118952) http://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/edit.gif (http://www.sk.rs/forum/editpost.php?do=editpost&p=2118952)
Fora kod Nintenda je sto uvek dobijas kalitetan I inovativan hardware (setimo se crkavanja,pregrejavanja konkurencije il smo i to zaboravili?) I naravno igre koje unapred ocekujemo (1st party) koje dosad nikad nisu izneverile ,znaci u startu znash da te ocekuje par super igara, Nintendo se kupuje zbog toga i dokle god moze to da ispostuje cena nije problem.
Burazer mi ima PS4 i eto koliko ga ima i nijedanput ga nisam ni upalio bez da me on cima da igramo nesto,toliko koliko su im igre must play,sve sto me je iole zanimalo maltene imam na PC_u a ono sto nemam who care lol
Sa druge strane indie igre nikad nisam gotivio tj jedina koja mi se svidela je Slain sa Steam_a
Licni ukus naravno :)
Super Meat Boy, Mark of the Ninja, Door Kickers, Insurgency, Frozen Synapse, Faster Than Light
Evo da dodam i ja malu listu igara za koje niko nije čuo i nisu zabavne kao 15a iteracija Marija: Shovel Knight, Stardew Valley, Ori and the Blind Forest, Duck Game, Nuclear Throne, Broforce, Undertale, Battleblock Theater, Darkest Dungeon, Overcooked.
zdravkelja
21.1.2017, 22:45
Fora kod Nintenda je sto uvek dobijas kalitetan I inovativan hardware (setimo se crkavanja,pregrejavanja konkurencije il smo i to zaboravili?) I naravno igre koje unapred ocekujemo (1st party) koje dosad nikad nisu izneverile ,znaci u startu znash da te ocekuje par super igara, Nintendo se kupuje zbog toga i dokle god moze to da ispostuje cena nije problem.
Nije ni cudo da Nintendo uvek moze da racuna na bar 10-ak miliona korisnika kada ljudi ovako razmisljaju. Da Nintendo sad uzme kantu za smece i stavi ekran sa unutrasnje strane poklopca, verovatno bi se i tad nasli ljudi koji bi hvalili takvu inovaciju :) Uz tako verne fanove, nema ni potrebe napredovati :)
Zdravkelja, ajd i treci put da te pitam, posto ti stalno potenciras naoredak. Kako to da je PS4 napredan, a Switch nije? Nemoj molim te kao prosli put "nintendo ne prati sta ljudi zele", jer to nije napredak. Meni je napredak kad neko napravi ovo sto su uradili sa switchom.
Budimir_Trajkovic
21.1.2017, 23:39
Meni je napredak kad neko napravi ovo sto su uradili sa switchom.
Šta, nova Zelda u 720p @30FPS? Svakako pomeraju granice sa novom tehnologijom. Možda 2050. god izbace konzolu koja će raditi u 4K i ima 500GB storage? :D
Mislim, opet se ide iz krajnosti u krajnost kad je Nintendo u pitanju, niko da sagleda cinjenice i da malo objektivnosti svemu. Sa jedne strane imamo ljude koji, moram priznati, sa pravom kritikuju neke elemente vezane za Switch, ali zato preteruju sa tim kako je slab hardver ne uzimajuci u obzir da se radi o ubedljivo najacem parcetu hardvera koji je mogao da stane u tablet i da taj tablet pusta igre kvaliteta reprodukcije slike veceg od PS360, sto je impresivno. Nema nikakve veze direktno sa Nintendom, ali neverovatno koliko je sve napredovalo za 10 godina. Dakle hardver je jako moderan i jak za prenosivu konzolu.
Sa druge strane vetar preteruje sa pokusavanjem da spinuje stvari i non stop se brani od necega sto niko nije ni napao. Da, Nintendo je uvek imao svoj smek po pitanju hardvera i kvalitetan softver. Switch opet ima svoj smek po pitanju hardvera (i dobar i los), ali zato od tog softvera ni S. Prosto covek da se zapita sta je Nintendo radio dve godine i gde je bio? Ovo vetre sa indi naslovima si takodje onako bas bezveze napisao jer ima ne kvalitetnih, nego igara koje gaze po 99% AAA naslova svih izdavaca pa i Nintenda koje su dosle od truda i rada jednog coveka. Undertale mi pada na pamet kao neverovatna igra nastala pod uticajem jedne fransize, i to ni manje ni vise Nintendove, koju doticni izdavac zanemaruje vec 20 godina. Ja recimo jedva cekam yooka laylee koji izgleda fantasticno i koji su pravili ljudi koji su imali iskustva sa Nintendo 3D platformerima. Mozda ti ne volis indi igre, ali ima dosta kvalitetnih naslova koje ti preporucujem ako nista drugo da probas, ako vec nisi.
Tako da rasprava koja ne vodi nikuda i prepucavanje bez cilja...
Sa druge strane vetar preteruje sa pokusavanjem da spinuje stvari i non stop se brani od necega sto niko nije ni napao.
Ovo vetre sa indi naslovima si takodje onako bas bezveze napisao jer ima ne kvalitetnih, nego igara koje gaze po 99% AAA naslova svih izdavaca pa i Nintenda koje su dosle od truda i rada jednog coveka.
Kao prvo ako već optužuješ mogao bi da navedeš dokaz ili konkrentan primer "koje konkretno ja to stvari spinujem i od čega se konkrento branim što niko nije napao"!?
Opet, šta sam to konkretno bezveze napisao za Indie naslove!?
Da li misliš da su Indie igre kvalitetnije ili zabavnije od igara poput Super Mario 3D World ili Mario Kart 8 recimo!?
Evo da dodam i ja malu listu igara za koje niko nije čuo i nisu zabavne kao 15a iteracija Marija: Shovel Knight, Stardew Valley, Ori and the Blind Forest, Duck Game, Nuclear Throne, Broforce, Undertale, Battleblock Theater, Darkest Dungeon, Overcooked.
Kako tek tako napises 15 iteracija Marija....sta cemo sa Tomb Rider,Assassins Greed,Battlefield, Call of Duty to je OK i to nespada u milkovanje ,samo kad Nintendo uradi nastavak svojih igara onda je to lose jel da?
A inace vidim lose se prodaju sve navedene igre :)
Nije ni cudo da Nintendo uvek moze da racuna na bar 10-ak miliona korisnika kada ljudi ovako razmisljaju. Da Nintendo sad uzme kantu za smece i stavi ekran sa unutrasnje strane poklopca, verovatno bi se i tad nasli ljudi koji bi hvalili takvu inovaciju :) Uz tako verne fanove, nema ni potrebe napredovati :)
Pa dobro ti nezelis kvalitetne igre/hardware ako mislis da je to glupost onda brate sto lepo neodes kod kineza I fino kupis njihove clone konzole za male pare i mirna backa D;
Msm za nekoga kome je skart ok ,cemu onda i Switch i PS?
Sent from my Lenovo Vibe P1m using Tapatalk
zdravkelja
22.1.2017, 1:10
Zdravkelja, ajd i treci put da te pitam, posto ti stalno potenciras naoredak. Kako to da je PS4 napredan, a Switch nije? Nemoj molim te kao prosli put "nintendo ne prati sta ljudi zele", jer to nije napredak. Meni je napredak kad neko napravi ovo sto su uradili sa switchom.
1. Napredak u pogledu tehnickih mogucnosti
2. Napredak u online servisima
3. Napredak napredak u pogledu saradnje sa 3rd party izdavacima
1. Izvini, ali ne mogu da ne pomenem ono sto ljudi zele. Fino je sto su oni opet hteli da promene nacin na koji igramo igre, hibridna konzola je ok koncept, ali ne zeli svako to. Pucaju na dva trzista, ali mi se cini da ne pogadjaju ni jedno ni drugo bas kako treba.
Odmah da se ogradim, ne mislim da hardver u konzoli nije moderan i mozda sve to i vredi toliko, ali gledaj ovako:
Moj primer - Imam Vitu mesecima i do sada sam je jednom izneo iz kuce.
Kad budem kupio Switch, jedan od glavnih razloga ce biti Zelda i ionako cu zeleti da takvu igru igram u punom svetlu, a ne na malom ekranu. Znaci meni taj portable mod ne znaci apsolutno nista. A svakako bih voleo da ta Zelda izgleda bolje nego sto sad izgleda, sa pop-inom trave na 10 metara od Linka i gradjevina u daljini i sve to u 30fps. Cena od 300+ evra za takvo iskustvo nije prihvatljiva.
Drugi primer - Neko zeli samo portable konzolu. Nema sta mnogo da pricam, cena od 300 evra je poprilicna za tako nesto, cak i uz tako veliki skok u performansama u odnosu na prethodnika. 3DS se nije dobro prodavao ni za 250 evra. Oni onaj toster dock cene 90 evra. Ili ga zestoko precenjuju ili sama konzola moze lagano da ide za 250 evra i da i dalje zaradjuju novac.
Jos jedna stvar o kojoj do ovog momenta nisam ni razmisljao su kontrole. Da bi omogucili dva kontrolera out of the box, zrtvovali su d-pad koji je meni i dalje vazan. Prva stvar koja pati zbog toga su sve NES i SNES Virtual Console igre koje planiraju da izdaju za konzolu, jer analogne palice nisu idealno resenje za takve igre. Druga stvar su arkadne igre i fighteri. Najavili su Ultra SF 2 i kako sad to igrati sa onim dugmicima? Naravno, oni to mogu da rese vrlo lako, izdaju poseban levi Joy-Con koji ima d-pad, ali to je dodatni trosak od 40 evra. Pro kontroler - 70 evra, sjajno.
Sad ja tu mozda i previse komplikujem, mislim da su mozda trebali 2-3 razlicita SKU-a da izbace, ali poenta je da mozda nisu tako dobro sve promislili.
2. Mislim da o ovome nema potrebe razglabati puno, ali ajde. Voice chat preko mobilne aplikacije, really? Xbox je imao resen voice chat pre 15 godina. Cak je i PS2 imao resen voice chat tada.
Druga stvar je sam value. Sony uz PS+ mesecno daje 5-6 igara za PS3, PS4 i Vitu (cesto i crossplatform) mesecno koje imas dokle god placas servis. RDR koji sam dobio pre 5 godina? I dalje ga imam. Microsoft uz Live daje 4 igre (ako sam dobro informisan) i takodje ih imas dokle god placas servis. Nintendo mesecno daje jednu igru koja je izasla pre najmanje 20 godina i koju mozes da igras samo u toku tog jednog meseca. Ja prosto ne mogu da se nacudim scenariju u kojem ljudi u Nintendu odlucuju u tome i govore kako je to sjajna ideja.
Btw, mala anegdota sa Eurogamer-a (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-secret-developers-wii-u-the-inside-story): "At some point in this conversation we were informed that it was no good referencing Live and PSN as nobody in [Nintendo's] development teams used those systems (!) so could we provide more detailed explanations for them?". To nije ni mehur, nego mehurcina u kojoj Nintendo zivi.
3. Ni o ovome ne treba razglabati. Vise igara za sistem moze da bude samo dobra stvar. Vise igara -> vise potencijalnih korisnika -> veca inicijativa izdavaca da prave igre za Switch. Kad vec nisu napravili hardver na koji nije tako lako ili unosno portovati igre, onda su trebali da pljunu pare i da pomognu njihov razvoj. Nintendo od SNES dana ne gaji dobar odnos sa izdavacima. Ne trebaju oni izdavacima, ali Nintendu izdavaci trebaju, ne smeju biti arogantni. I Sony i MS su morali da pljunu pare kada su usli u konzolni gaming, nije Nintendo zlatan. Jer je za Nintendo, posle Wii-ja i WiiU-a ovo i dalje pocetak na neki nacin, imaju drugaciji hardver od konkurencije, moraju se boriti za igre.
A cak i kada urade to, opet vuku cudne poteze. Sem Bayonette 2 (totalno neisplativo, ali ipak potez kojim su ispostovali hardcore) i Lego City, nisu se proslavili. Ko zeli milionitu verziju Street Fightera 2? Ko zeli Skyrim posle 6 godina i da ga ponovo plati 50 evra? Ko zeli last gen verziju Fife? Ponovo stara Rayman igra... Jedino mi je Bomberman smislen potez za sad (mada je i to skupo) i Beyond Good and Evil 2 (ako se ispostavi da je istina). Minecraft isto, naravno.
E sad, meni, sem cene, sve ovo i nije toliko bitno, kupicu Switch kad mu malo padne cena, igracu Zeldu i Marija na TV-u, itd... Kupices ga ti, kupice ga Vetar, kupice ga Nintendo fanovi. Kupice nas 10-20 miliona koji smo core. Ostali ce da vide sve ove mane koje sam nabrojao, videce sta konkurencija pruza i koliko para traze za to, sabrace sve i... Verovatno ce izabrati konkurenciju. Konzola se nece dovoljno prodati, sto nas ponovo dovodi u glupu situaciju u kojoj Nintendo podrzava konzolu sa igrama u prve 2-3 godine i onda ostavlja konzolu i pokusava da smisli neki gimmick za sledecu generaciju. GameCube je doziveo takvu sudbinu, WiiU je doziveo takvu sudbinu. Sa Wii-jem im se posrecilo da su uhvatili ljude koji uopste i nisu gameri (sto je na neki nacin bila i Pirova pobeda). Ali je bar dobio po 2 full Mario i Zelda igre.
A primer sa druge strane, PS3 je trajao vise od 7 godina, dobijao je 1st party ekskluzive tokom celog svog zivotnog veka i ispracen je sa igrama poput God of War: Ascension, The Last of Us, Gran Turismo 6, Beyond i 3rd party ekskluzivom kao sto je Ni No Kuni.. I jos su bili spremni za PS4 launch.
I sad sam ja hejter zato sto hocu da Nintendo napravi konzolu koja nece trajati nepunih 5 godina, gde necemo imati samo jednu Zelda ili 3D Mario igru po generaciji i koja ce dobijati kvalitetne igre tokom celog zivotnog veka. Hocu da dobijem ono sto se generalno ocekuje kada dajes tolike pare. Hocu da i Nintendo ima svoj TLOU ili GoW 2 momenat. Nije problem ni sto kupujete Nintendo i dajete im pare (dacu im i ja), ali da opravdavate takav odnos Nintenda (koji se nekad granici sa anti-konzumerizmom) prema svojim fanovima i generalno gaming publici u celini, to jeste problem.
zdravkelja
22.1.2017, 1:18
Jbg, ne moze vise teksta da stane.
Samo mali primer 3rd party igre: Mogli su Psyonixu da daju pare da naprave Rocket League verziju za Switch. Ultra zabavna igra, relativno jeftina, igra je preko 15 miliona igraca, jos imas i mogucnos portable igranja - instant hit.
Zdravkelja, igre koje dobijes sa GWG kod MS ti ostaju i ako ne nastavis da placas servis, tvoje su zauvek. Znaci ne moras da placas gold da bi igrao te igre... ;)
Ostalo se uglavnom slazem sa tobom i mislim da si lepo objasnio u cemu je problem i sta je Nintendo pogresno uradio. Mislim da niko iole normalan ne zeli da Switch propadne a sa njim i Nintendo, samo izgleda dok im se zesce ne obije nesto o glavu nece da ukapiraju da grese.
vetre: Da, postoje indi igre koje su bolje od Mario Kart-a i SM3DW-a, vec ti napisah za Undartale koji je napravio jedan covek a koji je pravo malo remek delo, a takvih igara je sve vise svakim danom. Neverovatna iskustva koja su nam uskracena od AAA izdavaca (u koje spada i Nintendo). Opet tu ima dosta i subjektivnog, sta se kome svidja, ali indi igre su daleko od onoga sto si ti napisao.
Sto se tice spinovanja, non stop branis hardver koji niko osim 2-3 lika ovde nije napao, svi znamo da je hardver uredu, a nemas odgovore na recimo ovo sto je zdravkelja napisao po pitanju online-a i igara i opravdavas Nintendo sto su to uradili. Koncept sa kojim je Nintendo izasao je odlican i ima puno potencijala, zato smo svi bili i zainteresovani posle prvog prikazivanja konzole, da bi na kraju Nintendo sve upropastio sa onom konferencijom i mislim da je to Bosman odlicno izlozio u videu koji sam okacio. Da su samo pokazali trailer za Metroid, novi Donkey Kong, neki novi IP ili neku 3rd party igru stvar bi bila znacajno drugacija.
vetre: Da, postoje indi igre koje su bolje od Mario Kart-a i SM3DW-a, vec ti napisah za Undartale koji je napravio jedan covek a koji je pravo malo remek delo, a takvih igara je sve vise svakim danom. Neverovatna iskustva koja su nam uskracena od AAA izdavaca (u koje spada i Nintendo). Opet tu ima dosta i subjektivnog, sta se kome svidja, ali indi igre su daleko od onoga sto si ti napisao.
Sto se tice spinovanja, non stop branis hardver koji niko osim 2-3 lika ovde nije napao, svi znamo da je hardver uredu, a nemas odgovore na recimo ovo sto je zdravkelja napisao po pitanju online-a i igara i opravdavas Nintendo sto su to uradili.
Koncept sa kojim je Nintendo izasao je odlican i ima puno potencijala, zato smo svi bili i zainteresovani posle prvog prikazivanja konzole, da bi na kraju Nintendo sve upropastio sa onom konferencijom i mislim da je to Bosman odlicno izlozio u videu koji sam okacio. Da su samo pokazali trailer za Metroid, novi Donkey Kong, neki novi IP ili neku 3rd party igru stvar bi bila znacajno drugacija.
Da to je subjektivno, ne mislim da je Undertale bolji ili zabavniji od MK8 ili SM3D.
Opet što sam ja to napisao, "da su Indie daleko od onoga što sam ja napisao"!?
Spinovanje nema nikakve veze sa "branjenjem hardvera".
Ja ne branim hardver već odgovaram čoveku koji inače uopšte nema ideju kakav je Switch hardver, i to nakon što me je napao zato što sam napisao da je Switch hardver veoma moderan, a da pri tom ni ne zna šta znači moderan hardver.
Sada ti spinuješ stvari, nikada nisam opravdavao Nintendo za online, više puta sam napomenuo da mi je plaćeni online najveće razočaranje što se tiče Switcha,
ali sam napisao da online nikako nije ključni problem kao što ti pokušavaš da ga predstaviš.
Isto sam rekao da je bolje da je Nintendo prikazao više igara pošto jesu prikazali malo igara.
Šta, nova Zelda u 720p @30FPS? Svakako pomeraju granice sa novom tehnologijom. Možda 2050. god izbace konzolu koja će raditi u 4K i ima 500GB storage? :D
Da se razumemo, 720p/30fps za mobilni uredjaj je sasvim pristojno. To je negde nivo na kome laptop od oko 900 evra igra najnovije PC igre (koje jesu zahtevnije u Switch igara, ali ipak).
Zdravkelja, igre koje dobijes sa GWG kod MS ti ostaju i ako ne nastavis da placas servis, tvoje su zauvek. Znaci ne moras da placas gold da bi igrao te igre... ;)
Ovo važi samo za Xbox 360. Kod XB1 je isti princip kao kod PS4, dakle igre su dostupne kada imaš pretplatu.
Vidim Gameboy je imao jaci hardware od Gamegear_a i Lynx_a? Pa ih je doveo do bankrota lol
Zdravkelja odlican post i analiza, hvala ma odgovoru, u principu se slazem sa tobom.
Budimire ovo za 4k necu ni da komentarisem, to mi je kao kad se neko pali sto kamera na jednom telefonu ima 24 px, a na drugom "samo" 16px. Ko razume shvatice
Ono što je @Zdravkelja napisao, sa nekim stvarima se slažem a sa nekima ne,
ali se definitivno ne slažem sa predviđanjem da će se Switch prodati samo 10-20m, da se neće prodati dovoljno i da će ga Nintendo napustiti posle 2-3 godine (inače samo su Wii U napustili posle 3 godine, GC su podržavali 4 godine).
Neki ljudi ovde nisu izgleda svesni zašto je Wii U najlošija prodavana Nintendo konzola ikada sa oko 14m, ne kapiraju koliko broj ogromnih problema koje je Wii U imao (pratkično je failovao na u svakom pogledu)
i šta je sve uticalo da se Wii U tako loše proda.
Ne kapiraju koliko je Switch u stvari grešaka ispravio, i koliko će stvari u stvari biti drugačije na Switchu u odnosu na Wii U.
Naravno da (na žalost) Nintendo nije ispravio sve Wii U greške, opet je 3rd party podrška slaba za sada, nema baš konkurentnu cenu, i sve oko online-a je negativno, ali skoro svi ostali Wii U problemi su ispravljeni.
Kako tek tako napises 15 iteracija Marija....sta cemo sa Tomb Rider,Assassins Greed,Battlefield, Call of Duty to je OK i to nespada u milkovanje ,samo kad Nintendo uradi nastavak svojih igara onda je to lose jel da?
Ja nigde nisam ni spomenuo te igre jer ih ne igram. TR sam odigrao par naslova na PS1, nove delove nisam probao ali mi deluju sasvim ok. Assassin's Creed - igrao dvojku i odmah nakon njega Brotherhood. Vidim da nisam propustio ništa što nisam odigrao nijedan deo nakon. Battlefield nisam igrao nijedan, mada planiram da probam Bad Company 2 ako još uvek ima igrača. Poslednji CoD koji sam igrao je prvi Modern Warfare i to samo singleplayer.
Naravno i dalje ima AAA naslova koji su fenomenalni - novi Doom i Wolfenstein, Dark Souls, GTA V, Metal Gear Solid V, Alien Isolation, Metro, ali ih je realno mnogo manje nego ranije. Zbog toga sam i naveo kao primere indie igre gde se redovno dešavaju kakve-takve inovacije i koje (meni) pružaju mnogo veću zabavu.
Nova generacija konzola je po mom mišljenju mnogo slabija nego prethodna. Wii U ima ubedljivo najviše naslova koje bih odigrao. Ostale konzole su ponudile mali broj kvalitetnih ekskluziva, sve ostalo mogu da igram i na PC uz veći komfor. Nažalost igre nisu sve kad je kompanija bandoglava sa biznis strane.
Nintendo Fans Around the World React to Switch
https://www.youtube.com/watch?v=T0O9DP7e520
Naravno i dalje ima AAA naslova koji su fenomenalni - novi Doom i Wolfenstein, Dark Souls, GTA V, Metal Gear Solid V, Alien Isolation, Metro, ali ih je realno mnogo manje nego ranije.
Portabilni DOOM? Jedna od najboljih ideja ikada, a mislim da bi ID to bio u stanju da izvede na Switch-u u 60fps-ova. Ne znam sta se dogodilo sa Dark Souls naslovima, isto odlican fit za ono sto konzola nudi, a Form Software je rekao da Dark Souls 3 radi dobro na Switch-u. GTA V ne treba ni pominjati, opet odlican fit...
Da je Nintendo pametan platio bi portovanje svih ovih naslova i zagarantovao buducnost 3rd party podrske i pokazao da Switch nije mrtva konzola cim izadje.
GraveDigger
23.1.2017, 15:18
Treba njima neki MOBA naslov... a kad smo vec kod zelja, ako moze Rocket League, nisam ga jos isprobao, cini mi se poput splatoona a lepo bi legao na Switchu. :)
Pošto se Nintendo drži neke svoje priče nezavisno od tržišta i trenutno aktuelnih stvari, po meni bi možda jedan od najboljih poteza koji Nintendo može da izvede bio izdavanje neke JRPG potezne igre kojih danas uopšte više nema, jer bi se to savršeno uklopilo u njihov koncept. Proveo sam dane i dane igrajući na primer Breath of Fire (I i II) na SNES-u, i mislim da puno ljudi moje generacije priželjkuje ovako nešto. Nadali smo se da će nešto takvo biti FF7 Remake, ali on više liči na Kingdom Hearts.
Kada se samo setim kakva je ovo ekipa bila, ej mladosti...
Portabilni DOOM? Jedna od najboljih ideja ikada, a mislim da bi ID to bio u stanju da izvede na Switch-u u 60fps-ova. Ne znam sta se dogodilo sa Dark Souls naslovima, isto odlican fit za ono sto konzola nudi, a Form Software je rekao da Dark Souls 3 radi dobro na Switch-u. GTA V ne treba ni pominjati, opet odlican fit...
Da je Nintendo pametan platio bi portovanje svih ovih naslova i zagarantovao buducnost 3rd party podrske i pokazao da Switch nije mrtva konzola cim izadje.
Ne znamo ni šta se desilo ni sa Pikmin 4 igrom, Smash Bros 4 portom, Retro igrom, Next Level igrom, Pokemon igrom....da li je stvarno toliko teško shvatiti da Nintendo nije prikazao sve što ima za Switch!? :)
Inače nije From Software rekao da DS igre rade na Switchu već je Laura Kate Dale dobila tu informaciju, ali From Software jeste naveden kao Switch partner, kao i još par 3rd party-a koji još uvek nemaju ništa prikazano za Switch.
Switch ni u jednom slučaju nije mrtva konzola čim izađe, imaće malo naslova na launchu ali to ne znači da je mrtva, Wii U je imao mnogo više naslova na launchu pa je bio mrtav odmah nakon launcha i nije imao igre po nekoliko meseci.
Ja se slažem da bi najbolje bilo da Nintendo plati portovanje par ključnih naslova (to je ionako samo par miliona po naslovu), ali problem sa tim je što je to mač sa dve oštrice,
posle bi manje više svi očekivali da Nintendo plaća za portove i retko bi ko sam izbavicao neku muliplatform igru za Switch, pa bi čak i Indie studiji očekivali da im Nintendo plaća za portovanje. :)
Zato i mislim da nema šanse da Nintendo uradi tako nešto, ali kao što sam već pisao vrlo je moguće da će finansirati neke 3rd party ekskluzive kao što su to uradili i sa Wii U konzolom.
Ono što izgleda da jeste Nintendo uradio jeste da je napravio dobru platformu i alate za developing, sa kojima je mnogo lakše raditi i lakše portovati.
Inače evo šta EA kaže
EA exec talks more about Switch, says Nintendo has been listening to third-parties
When asked about future titles on Switch, Soderlund said:“I only spoke about FIFA today, but our company’s structure lets us release all sorts of games for every platform, so we’ll go wherever the gamers go. I think Nintendo Switch will put Nintendo at the forefront of the game industry once again. Their approach is quite different from anything they’ve done in the past – they’ve listened to EA, Activision, and other companies since the beginning of the Switch’s development, so we’ve been involved throughout the whole process. They teamed up with us because they wanted to guarantee the console would be successful. Doing business with Nintendo is very important for us… We’d like to bring more and more games over for everyone.”
http://nintendoeverything.com/ea-exec-talks-more-about-switch-says-nintendo-has-been-listening-to-third-parties/
zdravkelja
23.1.2017, 16:29
Trebali su onda da ih pokazu...
Pošto se Nintendo drži neke svoje priče nezavisno od tržišta i trenutno aktuelnih stvari, po meni bi možda jedan od najboljih poteza koji Nintendo može da izvede bio izdavanje neke JRPG potezne igre kojih danas uopšte više nema, jer bi se to savršeno uklopilo u njihov koncept. Proveo sam dane i dane igrajući na primer Breath of Fire (I i II) na SNES-u, i mislim da puno ljudi moje generacije priželjkuje ovako nešto. Nadali smo se da će nešto takvo biti FF7 Remake, ali on više liči na Kingdom Hearts.
Kada se samo setim kakva je ovo ekipa bila, ej mladosti...
I Am Setsuna je turn based, mislim da stize i na Switch. A i ona weird (i sa wierd nazivom) 3d igra sa 2d sprajtovima od Square-a deluje da je turn based.
I Am Setsuna je turn based, mislim da stize i na Switch. A i ona weird (i sa wierd nazivom) 3d igra sa 2d sprajtovima od Square-a deluje da je turn based.
Setsuna jeste turn based, nju sam preleteo na PC-ju, odlična igra ali baš kratka. Jel mislis na Octopath Traveler?
zdravkelja
23.1.2017, 18:08
Da. Ne bi me cudilo da isti tim radi igru.
Da. Ne bi me cudilo da isti tim radi igru.
Meni se Octopath Traveler čini kao zanimljiva igra. Ne znam da li če ovi Dragon Quest-ovi koji su najavljeni ličiti na nešto...
Muki, a neki tower defence? :D :P
Kad se već spominje I Am Setsuna..
I Am Setsuna Confirmed as Launch Day Release on Nintendo Switch
http://www.nintendolife.com/news/2017/01/i_am_setsuna_confirmed_as_launch_day_release_on_ni ntendo_switch
Takođe, pored Lego City i Lego Worlds stiže na Switch
https://twitter.com/arthur_parsons/status/823557664949075968
Muki, a neki tower defence? :D :P
Ma ta me manija prošla :D
:D
http://i.imgur.com/yFAGqin.gif
https://www.youtube.com/watch?v=GBIjJmXESQQ (https://www.youtube.com/watch?v=u-vFhTdTbsg&feature=youtu.be)
GraveDigger
26.1.2017, 23:33
Ahaha, prva scena je pobedila. :D
Nintendo je izbacio specifikacije (za CPU/GPU piše samo "NVIDIA customised Tegra processor") i detalje o konzoli
https://www.nintendo.co.uk/Nintendo-Switch/Specifications/Specifications-1176277.html#1
Tons of Japanese devs share thoughts about this month’s Switch presentation, system itself
http://nintendoeverything.com/tons-...his-months-switch-presentation-system-itself/ (http://nintendoeverything.com/tons-of-japanese-devs-share-thoughts-about-this-months-switch-presentation-system-itself/)
Kimishima says Switch pre-orders are good so far, will increase production
http://nintendoeverything.com/kimishima-says-switch-pre-orders-are-good-so-far-will-increase-production/
Inače ranije su izjavili da mogu povećati proizvodnju ako potražnja bude veća od njihovih očekivanja.
Edit
"We are continuously producing in earnest, and there are no changes to our plans to ship two million hardware units worldwide by the end of March 2017. "
Nintendo Switch - Play anytime, anywhere, with anyone
https://www.youtube.com/watch?v=S1r369yv2Uk
"At the presentation, we announced that there were over 80 titles in development from more than 50 software publishers,
but that number has now climbed to over 100 titles from more than 70 publishers. Please look forward to more announcements about the software lineup in the future."
https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2017/170201_2e.pdf
Po prvi put ikada Nintendo ima Super Bowl reklamu
https://www.youtube.com/watch?v=ZUDkrkykvZs
https://www.youtube.com/watch?v=CdWd8fUC71g
Watch Nintendo's First-Ever Super Bowl Commercial
http://time.com/4653672/nintendo-switch-super-bowl-commercial/
Nintendo Switch - Play anytime, anywhere, with anyone
https://www.youtube.com/watch?v=S1r369yv2Uk
http://i.imgur.com/yvooXpk.png
Vrlo fer cena za online..dobar potez nintenda
$20-30 godišnje uopšte nije loša cena, to je samo oko pola cene jedne igre,
ja sam iskreno očekivao da Nintendo lupi cenu od oko $10 mesečno kao što je i za PS i Xbox.
Upravo odgledah ovu Super Bowl reklamu od 1:30.
Za Nintendo, ovo je odlicno. Svaka cast! :tapsh:
Dr. Serkan Toto Verified account @serkantoto (https://twitter.com/serkantoto)
3) Kimishima says Nintendo currently "studies" VR + will add VR to Switch once they figure out how users can play for hours without problems. /end
Dr. Serkan Toto Verified account @serkantoto (https://twitter.com/serkantoto)
3) Kimishima says Nintendo currently "studies" VR + will add VR to Switch once they figure out how users can play for hours without problems. /end
Odgovor je jednostavan, VR na Switch-u nije moguc.
Odgovor je jednostavan, VR na Switch-u nije moguc.
VR je moguć i na mobilnim telefonima a ne na Switchu.
Izjava koju je Kimishima praktično znači da ćemo imati VR na Switchu u jednom trenutku, čim reše problem koji su naveli.
VR je moguć i na mobilnim telefonima a ne na Switchu.
VR kakav on trazi nije moguc ni na PC-ju jos uvijek. Prvo displeji na HMD-u trebaju da dostignu mnogo vece rezolucije a onda hardware treba da isprati sve to.
VR kakav on trazi nije moguc ni na PC-ju jos uvijek. Prvo displeji na HMD-u trebaju da dostignu mnogo vece rezolucije a onda hardware treba da isprati sve to.
VR kao trenutni koncept stvara mučninu prilikom dužeg igranja (nije ljudima muka zbog rezolucije već samog VR koncepta), to nema mnogo veze sa jačinom hardvera pošto je tako čak i na PCu, Nintendo pokušava da reši taj problem sa svojim VR-om.
Sama činjenica da su spomenuli VR za Switch konkretno znači da već nešto imaju i već na nečemu uveliko rade,
inače do sada su uglavnom govorili da VR još nije spreman za masovno tržište ali da kad VR bude bio spreman i Nintendo će biti tamo.
Shinen on the Switch and Fast RMX: Interesting power tidbits
You were able to squeeze quite a lot out of the Wii U with Fast Racing Neo. How would you say Switch compares to that?
On Wii U it was tough to get to the visuals we wanted at 60fps. We had to use a lot of tricks to make it happen at all. For instance, on Wii U we were able to pull off two player split-screen racing at 720p and 60fps. Not bad at all, but with three or four players we had to scale down 30fps. Well, most racing games today don't even feature split-screen at all, so we didn't felt too bad about it.
However, on the Switch we didn't had that limit. On Nintendo Switch in TV mode we now have four player split-screen, at 1080p and 60fps with much more details enabled. For worst case scenarios we enable dynamic resolution scaling to make sure the game keeps 60fps in unforeseen situations, tho that's usually not something you can spot.
http://www.gamereactor.eu/articles/502073/Shinen+opens+up+on+Fast+RMX+and+Nintendo+Switch/
Znači Wii U: 4 players - 720p/30fps
Switch: 4 players - 1080p/60fps, with better graphics
U pitanju je ogroman boost u odnosu na Wii U, što ukazuje da je Switch mnogo više sposobniji nego Wii U.
GraveDigger
2.2.2017, 11:13
Svima je u jednom trenutku proslo kroz glavu da bi VR lako mogao postati sastavni deo Switcha. Ja kada sam video HD rumble i joycon-e, odmah sam skontao koliko je takva tehnologija mnogo ispred konkurencijske sto se tice kontrolera za VR.
Svima je u jednom trenutku proslo kroz glavu da bi VR lako mogao postati sastavni deo Switcha. Ja kada sam video HD rumble i joycon-e, odmah sam skontao koliko je takva tehnologija mnogo ispred konkurencijske sto se tice kontrolera za VR.
Vive kontroleri su trenutno najnapredniji kontroleri za VR a uskoro stize i umanjena verzija. Ali dobro Switch ziroskopski bez mogucnosti prostornog pozicioniranja su mnogo bolji ako vi kazete.
Vive kontroleri su trenutno najnapredniji kontroleri za VR a uskoro stize i umanjena verzija. Ali dobro Switch ziroskopski bez mogucnosti prostornog pozicioniranja su mnogo bolji ako vi kazete.
Mislim da je više mislio na PS VR kad je rekao konkurencijske, dva Vive kontrolera koštaju $250 dok ceo VR sistem košta $800, plus naravno što se mora imati jak PC.
Sa druge strane dva Joy Cona dolazi uz svaki Switch.
Mislim da je više mislio na PS VR kad je rekao konkurencijske, dva Vive kontrolera koštaju $250 dok ceo VR sistem košta $800, plus naravno što se mora imati jak PC.
Sa druge strane dva Joy Cona dolazi uz svaki Switch.
Moze da dodje i 10 kada ih nije moguce pratiti u prostoru. I Move je napredniji VR kontroler. Rekao bih i da je Wii kontroler sa Motion Plus adapterom bolji za VR.
Moze da dodje i 10 kada ih nije moguce pratiti u prostoru. I Move je napredniji VR kontroler. Rekao bih i da je Wii kontroler sa Motion Plus adapterom bolji za VR.
Ne znam da li kapiraš da Joy Con ima iste mogućnosti kao i Wii Remote samo još naprednije, modernije i naravno nove mogućnosti,
Joy Con ima accelerometers, gyro sensors, motion-IR camera i plus neke totalno nove i vrlo moderne mogućnosti kao što je recimo HD Rumble.
Tako da je @GraveDigger u pravu, Joy Con kontroleri će biti odlični za VR.
Ne znam da li kapiraš da Joy Con ima iste mogućnosti kao i Wii Remote samo još naprednije i modernije,
ima accelerometers, gyro sensors, motion-IR camera i plus neke totalno nove i vrlo moderne mogućnosti kao što je recimo HD Rumble.
Nema mogucnosti pozicioniranja u prostoru I kao takav odmah otpada kao VR kontroler. Wii ima sensor bar I ima neke primitivne mogucnosti lociranja Wii Remote-a u prostoru putem infracrvenih zraka. Tako da Joycon moze da ima sta god hoces bez pozicioniranja u prostoru ne moze da bude konkurent za VR kontroler.
Nema mogucnosti pozicioniranja u prostoru I kao takav odmah otpada kao VR kontroler. Wii ima sensor bar I ima neke primitivne mogucnosti lociranja Wii Remote-a u prostoru putem infracrvenih zraka. Tako da Joycon moze da ima sta god hoces bez pozicioniranja u prostoru ne moze da bude konkurent za VR kontroler.
To što si napisao nema nikakve veze sa istinom,
većina PS VR igara podržava DualShock 4 a dva Joy Cona su neuporedivo bolji za VR nego DS4 kontroler.
To što si napisao nema nikakve veze sa istinom,
većina PS VR igara podržava DualShock 4 a dva Joy Cona su neuporedivo bolji za VR nego DS4 kontroler.
Covjece da li ti shvatas da je DS4 moguce pozicionirati u prostoru a Joycon ne?
Covjece da li ti shvatas da je DS4 moguce pozicionirati u prostoru a Joycon ne?
Shvatam i moguće ga je pozicionirati samo uz PS kameru, sam DS4 isto nije moguće pozicionirati u prostoru,
a mi ne znamo šta tačno sprema Nintendo kad kaže VR za Switch (da li će i oni imati neku kameru, bar...kakav će biti taj VR dodatak), tako da nikako ne možeš reći da Joy Con kao kontroler za VR otpada,
ja sam prilično siguran da šta god planiraju za VR da će im Yoy Con biti kontroler i za VR isto.
GraveDigger
2.2.2017, 16:38
Hajde da vidimo.
P.S. Da li si ti video koliko HTC Vive kosta i kako to cudo izgleda? Moze da ima i aparat za kuvanje kafe u sebi sa portalom na mesec, ta djavolja rabota u moju kucu ne bi usla.
GraveDigger
2.2.2017, 16:40
O spisku podrzanih igara necu ni da pricam.
Ma VR je totalna glupost, dajte dobre i originalne igre, sve ostalo je nebitno...
Kazu podaci da je Nintendo prodao 1.5 milion SNES classic konzolica. Mmm da, ne zna nintendo sta radi :)
Prodao bi se mnogo više, prodavnice čak i celi lanci prodavnica su dobijali samo po par komada, skoro nigde nije mogao da se nađe (i dalje je tako),
iz nekog razloga Nintendo je imao problem sa proizvodnojm dovoljnih količina.
http://www.nintendolife.com/news/2017/02/tatsumi_kimishima_apologises_for_nes_mini_shortage s_cites_delays_procuring_parts
Nadam se da to neće biti problem sa Switchom :)
Google Trends shows much bigger pre-order interest in Switch than Wii U
http://nintendoeverything.com/google-trends-shows-much-bigger-pre-order-interest-in-switch-than-wii-u/
Splatoon 2 producer on the setting, weapons / stages, gear, single-player campaign, amiibo, online, more
http://nintendoeverything.com/splat...ar-single-player-campaign-amiibo-online-more/
Arms producer on the game’s origins, more news about content to come, controls, more
http://nintendoeverything.com/arms-...e-news-about-content-to-come-controls-more/2/
Daniel Ahmad @ZhugeEX (https://twitter.com/ZhugeEX)
Google Trends search results. Extremely impressive for Nintendo Switch when compared to PS4, XB1 & Wii U.
https://twitter.com/ZhugeEX/status/827626219881582592
https://pbs.twimg.com/media/C3xRbs-WQAAsNiD.png
http://i.imgur.com/ABzdNKY.jpg
NINTENDO SWITCH: HANDS-ON IMPRESSIONS FROM 8 IGN STAFF MEMBERS
http://www.ign.com/articles/2017/02/06/nintendo-switch-hands-on-impressions-from-8-ign-staff-members
The 8 Most Interesting Things Nintendo Told Us About Switch
http://time.com/4661055/nintendo-switch-interview/
"Certainly, we've designed Nintendo Switch in a way that it can be used by consumers in the way that best suits them. I think we may see that people who have bought a Nintendo home console in the past traditionally, they may treat Switch like a home console and buy it and use it for a long period of time."
"Whereas people who have been traditionally Nintendo handheld gamers, they may buy Nintendo Switch and then for example, if a new version were to come out later, then maybe they would decide to upgrade to that. Or, for example, because you can take the Joy-Con off the system, then I guess that leaves open the possibility of something else that might get attached. There's obviously a lot of different developments that we could look at from that perspective as well."
"We're hoping that Nintendo Switch will be a system that will be the constant in your gaming life," adds Koizumi. "Whereas previously, you would play certain things on your home system and certain things on your handheld. Our hope is that Nintendo Switch can be the system that bridges both of those and becomes the constant system that you're always using."
Koizumi envisions scenarios in which, say, you wake up in the morning and maybe find some time to play a game on your TV while eating breakfast. Then you bring Switch with you on your morning commute to work or to school. "And then you're coming back home on your commute and maybe you're sitting in the bath enjoying a game," he says. He believes that if Switch can achieve this, then it might hasten the demise of the split between a "home console" versus a "handheld."
"Because you can remove the controllers from the system, it opens up a lot of possibilities for expansion of what you're able to do with the controllers or what you're able to connect to the system," says Koizumi. "I'm sure a lot of people have lots of different ideas about what might potentially get connected to the system, and perhaps suddenly one day, we'll just pop up and say, 'Hey, now there's this', though I can't give you any examples right now.'"
"Certainly, graphic quality falls somewhere within our priority, but our feeling is that Nintendo Switch is a system that really has the best balance of being able to create fun and new ways to play, but doing so with the graphic quality that's still good enough while also being one that's easy to develop for."
Zanimljiv članak, ovde Nintendo pratkično hintuje da će biti više dodataka (AR/VR maybe) i uređaja koje će biti deo Switch platforme, tako da je Switch Mini ili Pocket skoro siguran, to recimo znači da ne bi trebali da imamo pravog naslednika DS/3DS-a već handheld (jeftiniji i manji Switch samo za handheld igranje) koji će biti deo Switch platforme, naravno kasnije su mogući i samo Switch za kućno igranje ili jači Switch (Switch Pro)...
Takav plan ima dosta smisla pošto će svi uređaji moći da puštaju iste igre dok će Nintendo moći da podržava i razvija igre samo za jednu platformu umesto da deli resurse i podršku na dve različite platforme.
19 Things Nintendo's President Told Us About Switch and More
http://time.com/4662446/nintendo-president-switch-interview/
"And in terms of the Internet browser, since all of our efforts have gone toward making Switch an amazing dedicated video game platform,
it will not support it, at least at launch."
What about virtual reality? Is the launch version of Switch powerful enough to support it?
The very simple answer is yes. We've said this before, and I feel like we're saying it a lot, but we are interested and doing research into this field. The question, of course, is "What is the best way to bring virtual reality to our customers as a form of entertainment?" Not just, "Hey, look! It's realistic!" or whatever, but what is the best way to use this technology to bring something fun to our consumer base? We are definitely looking at that.
Sto neko rece Switch = Early Access konzola. Ja stvarno be znam kako oni misle da budu konkurenti na danasnjem trzistu. Koga oni zapravo ciljaju osim hard core Nintendo fanova?
Eno vec se i PS4 Pro sa dve igre moze nabaviti za 399$ (za sve kucne korisnika), bolji tablet za 200$ ili manje (za roditelje koji hoce da kupe zabavu za dijete), 3DS za 200$ ili manje (za ljubitelje prenosnih konzola)... Bice im jako tesko narocito ako izbace jos koju stvar iz konzole (ne znam vise da li je ista ostalo da se izbaci).
Kao što je milion puta rečeno do sada (ili prikazano), gaming konzola koja se može koristiti kako hoćeš, gde hoćeš, kada hoćeš i sa kim hoćeš, out of box.
To ne nudi ni jedna konzola na tržištu, dok telefoni (pogotovo telefoni koje svako ima i svako i svuda nosi) i tableti ni nisu gaming dedicated uređaji i poenta Switcha ni nije da njih zameni već da mogu postojati na tržištu uz njih, zato Switch i ima voice chat preko telefona ili tableta.
Već ima dosta zainteresovanih ljudi koji uopšte nisu hardcore Nintendo fanovi.
Nintendo Switch Hardware Overview
https://www.youtube.com/watch?v=gUEhQ65FOJ8
Da bi Nintendo sacuvao ne-Ninteno fanove koji vole fleksibilnost nove konzole, moraju da zestoko poboljsaju 3rd party podrsku, tako da se ne stekne utisak da je u pitaju uboga konzola kao WiiU, gde samo igras Nintendove igre a za sve ostalo koristih drugu konzolu ili PC.
Samo što je problem što Wii U nije imao jaku Nintendo podršku, mnoge jake igre je dobio kad je već bilo kasno a neke igre uopšte nije ni dobio,
dok će Switch već u prvoj godini imati neke od najačih Nintendo IP-jeva i imaće igre koje Wii U nikad nije imao kao što je recimo Pokemon a to je igra koja pravi ogromnu razliku i trenutno najači Nintendo system seller.
Vrlo razocaravajuce da nema browser! Ako ga je wii u imao (i to je bio odlican browser), zasto ga nema switch. Ovo objasnjenje je vrlo glupo, jer sta to znaci? Da Wii U nije bio "dedicated video game platform"?
Kao što je milion puta rečeno do sada (ili prikazano), gaming konzola koja se može koristiti kako hoćeš, gde hoćeš, kada hoćeš i sa kim hoćeš, out of box.
To ne nudi ni jedna konzola na tržištu, dok telefoni (pogotovo telefoni koje svako ima i svako i svuda nosi) i tableti ni nisu gaming dedicated uređaji i poenta Switcha ni nije da njih zameni već da mogu postojati na tržištu uz njih, zato Switch i ima voice chat preko telefona ili tableta.
Već ima dosta zainteresovanih ljudi koji uopšte nisu hardcore Nintendo fanovi.
Nintendo Switch Hardware Overview
https://www.youtube.com/watch?v=gUEhQ65FOJ8
E pa ne mozes kako hoces da je koristis. Hoces da igras MP igru I da pozoves prijatelja moras da spustis konzolu iz ruke, izvadis telefon, odes na chat, dogovoris se, spustis telefon, uzmes konzolu nazad. Poneses konzolu na put, dosadi ti igranje, pakujes konzolu, vadis telefon/tablet da surfujes internetom ili gledas film. Switch nije samostalan uredjaj nego moras da nosis dodatni uredjaj bez potrebe (tacnije moras da posjedjujes dodatni uredjaj bez potrebe). I sve to bez razloga jer hardware u Switch-u moze sve to da podnese ali eto Nintendo odlucio da ne mozes.
E pa ne mozes kako hoces da je koristis. Hoces da igras MP igru I da pozoves prijatelja moras da spustis konzolu iz ruke, izvadis telefon, odes na chat, dogovoris se, spustis telefon, uzmes konzolu nazad. Poneses konzolu na put, dosadi ti igranje, pakujes konzolu, vadis telefon/tablet da surfujes internetom ili gledas film. Switch nije samostalan uredjaj nego moras da nosis dodatni uredjaj bez potrebe (tacnije moras da posjedjujes dodatni uredjaj bez potrebe). I sve to bez razloga jer hardware u Switch-u moze sve to da podnese ali eto Nintendo odlucio da ne mozes.
Naravno da mogu da ga koristim kako hoću:
-kao kućnu konzolu
-kao handheld
-u tabletop modu
-u lokalnom muliplayeru kod kuće ili napolju na jednom ili sa više Switch uređaja
-sa više varijanti kontrola
To što mi treba telefon da bi dogovorio online igranje ili imao voice chat ne menja činjenice koje sam najbrojao. Inače online igranje je moguće i bez telefona.
Switch jeste samostalni gaming uređaj, ali nije samostalni mulitifunkcionalni uređaj poput tableta ili telefona.
Inače telefon je uređaj koji svako nosi sa sobom u svakom slučaju, nije kao da će od jednom sada samo zbog Switch ljudi morati da nose telefon sa sobom ili morati da kupuju telefon (lol),
pošto to ljudi već rade u svakom slučaju i naravno svi poseduju telefone.
I telefon ti je tu samo ako želiš voice chat ili web broswing, ako hoću samo da igram bez tih stvari telefon mi najmanje nije potreban.
Naravno da mogu da ga koristim kako hoću, kao kućnu konzolu, kao handheld, u tabletop modu, u lokalnom muliplayeru kod kuće ili napolju.
Switch je samostalni gaming uređaj, ali nije samostalni mulitfinikconalni uređaj poput tableta ili telefona.
Zasto nije? Sta srjecava Switch da radi sve sto sam naveo osim Nintenda i njihove logike?
Zasto nije? Sta srjecava Switch da radi sve sto sam naveo osim Nintenda i njihove logike?
Telefon ima i mogućnost poziva, 3g/4g, jake kamere...tako napraviti Switch istim mulitifunkcionalnim uređajem kao što je telefon bi dosta promenilo izgled, veličinu i cenu samog Switcha.
E sad što nije ubačen recimo web broswer, to ne znamo tačno, IMO mislim da gledaju na Switch prvensteveno samo kao za gaming uređaj, a za više mogućnosti ili mogućnosti koje Switch nema, korisnik može koristiti svoj telefon koji će nositi sa sobom u svakom slučaju.
Mada to opet ne objašnjava zašto tačno web broswer nije ubačen kada ga imaju Wii U, Wii čak i 3DS i DSi koji su neuporedivo slabiji i stariji uređaj u svakom pogledu,
možda misle da nije neophodan za Switch (pošto ljudi svakako imaju telefone), možda žele sve resurse samo za igre...valjda ćemo saznati tačan razlog.
http://images.nintendolife.com/news/2017/02/nintendo_shows_off_the_joy-con_controllers_through_the_ultimate_medium_-_an_infographic/attachment/1/original.jpg
Is the Switch indie friendly? One developer’s take
http://www.polygon.com/2017/2/9/145...dly-binding-of-isaac-nicalis-tyrone-rodriguez (http://www.polygon.com/2017/2/9/14554702/nintendo-switch-indie-friendly-binding-of-isaac-nicalis-tyrone-rodriguez)
“The Switch is, by far the easiest and most programmer friendly so far,” he said. “I know this sounds like lip service to Nintendo, but it’s actually not. If this wasn’t true, we wouldn’t be able to get these games up and running as quickly as we have, and we wouldn’t be able to have a launch title. It’s light years ahead of what we were doing with Wii U.”
Rodriguez also mentioned that, in addition to his team’s three announced titles (Isaac, Redout and 1001 Spikes) they has “way more” Switch games in development. They’ll have competition, though. Other indies have been announced for Switch, including Stardew Valley and Tumbleseed.
“We used to enjoy the lack of developers coming to Nintendo consoles, it was a lot less competition,” said Rodriguez. “But it’s not a bad thing. More good games on every platform is good for the industry. I’m very happy Nintendo is trying to get more games for this platform.”
Pojavio se Switch kod nas na KP,kazu imace je odmah po premijeri.Cena:
330e,sa Zeldom 370e a sa 1.2 switch 360e.Ja sam definitivno odlucio da je kupim ali tamo negde leto-jesen.
GraveDigger
13.2.2017, 10:53
I ja sam video jos ranije i to kod likova od kojih sam ranije kupovao stvari (necu da reklamiram), tako da imam poverenja da je to prava stvar. Razmisljam se da porucim odmah, ali moram da sacekam 25. da bih video kako stvari stoje. :D
U svakom slučaju treba sačekati kraj marta, do tada bi više preprodavaca trebalo da ima konzolu u ponudi i trebalo bi da imaju konkurentnije cene nego 03.03., sa druge strane govorimo o razlici od oko 20-30e tako da kome to ne znači mnogo može i odmah 03.03. pazariti konzolu.
GraveDigger
13.2.2017, 13:50
Ali ako konzola sada kosta 340e kod preprodavaca (ne vidim doduse kako se ikome isplati po toj ceni da je prodaje, pa ako ima neko da mi objasni, bio bih mu zahvalan), a kod regularnih dobavljaca kosta 330e, kako ocekivati da ce biti iole jeftinija u roku od mesec dana... Osim ako Nintendo ne smanji cenu konzole nakon launcha (sto mislim da bi bilo nefer prema ljudima koji su uradili pre-order).
Tačnije imaš za 330e kod preprodavaca, neko će verovatno dati nižu cenu od te i ići na manju zaradu po konzoli ali više prodatih konzola.
Ti preprodavci uglavnom uvoze konzole iz Mađarske, gde imaju razne popuste i povraćaj PDV-a, tako im se isplati da prodaju i niže i od zvanične preporučene cene.
Tačnije imaš za 330e kod preprodavaca, neko će verovatno dati nižu cenu od te i ići na manju zaradu po konzoli ali više prodatih konzola.
Ti preprodavci uglavnom uvoze konzole iz Mađarske, gde imaju razne popuste i povraćaj PDV-a, tako im se isplati da prodaju i niže i od zvanične preporučene cene.
Ovo bi voleo da mi neko objasni. Kako uvoze iz Madjarske na veliko "legalno"? Oni doteraju 20 konzola iz Madjarske i kako to prodje na granici? Mora da zna nekog carinka da mu zazmuri na jedno oko?
Plus, ko radi povracaj pdva na 20 konzola?
To već nema veze sa temom, ali te stvari se rade..
Znate li za konzolu pod nazivom NES Mini? Znate. Da li ste kupili tu konzolu? Niste? E pa spremite se da platite ako hocete da je kupite jer Nintendo prestaje sa proizvodnjom iste
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1343586
Sve ce se kod Nintenda sada svesti na Switch i cilj da se iskoristi njegov maksimalni potencijal
Tačno, Nes Mini nije ni napravljen da bi Nintendo zaradio ozbiljne pare (a nije ni mogao košta kao jedna AAA Nintendo igra), već za Nintendo i Switch reklamu uopšte, recimo mesecima se po netu pisalo o Nes Miniju i Nintendu.
Inače ova informacija naravno ne znači mnogo pošto je to informacija samo za Nordic zemlje, a Nintendo je skoro izjavio kako rade na tome da pojačaju proizvodnju za NES Mini, a sada je to i potvrđeno.
http://www.nintendolife.com/news/2017/02/dont_worry_nintendo_says_it_hasnt_stopped_nes_mini _production
Inače ni ovo nema previše veze sa ovom temom, pogotovo kada imamo temu za NES Mini.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=102597
Nintendo Switch – Switch and Play NYC Preview Tour
https://www.youtube.com/watch?v=rLbPlLsM1v8
Switch OS
https://vid.me/oQkO
World's First Nintendo Switch Unboxing
height=480;id=40av;width=854
Reconfirmed: eShop purchases on Switch are tied to Nintendo Accounts
http://nintendoeverything.com/reconfirmed-eshop-purchases-on-switch-are-tied-to-nintendo-accounts/
832419152740626433
Pored prvog Nintedo accounta gde igre nisu vezane za hardver već za account, ne treba zaboraviti da je Switch takođe prva Nintendo konzola koja nije region locked.
Hah neko se docepao konzole pre samog izlaska :)
MijBVTf85Pc
@edit
hahaha Vetre koji tajming XD
GraveDigger
20.2.2017, 11:26
I naravno, bilo je samo pitanje trenutka kada ce se pojaviti i prvi teardown (http://www.nintendolife.com/news/2017/02/nintendo_switch_teardown_images_pop_up_online). Jos samo prvi susret sa uzarenim nozem...
Switch dev talk – 50,000 yen for a kit, Capcom wants to make AAA games, much more
http://nintendoeverything.com/switch-dev-talk-50000-yen-for-a-kit-capcom-wants-to-make-aaa-games-much-more/
Par najzanimljivijih stvari:
One big thing to get out of the way: Switch development kits. These are planned for a cost of roughly 50,000 yen. If you’re doing a direct conversion, that’d be about $450 / $500. (za poređenje javljaju da su Wii U/3DS/PS4 dev kitovi oko $2500).
Nintendo is putting a high priority on wireless. Even if you go from TV mode to portable mode with Switch, it transmits without a disconnection.
The port process was overwhelmingly faster than 3DS or Wii U. On 3DS, it took four months with four people. On Wii U, it took three months with five people. The hardware structure was very easy to understand and it also had similarities to Wii U, so that they could achieve it in a month with two people.
About main memory space, Capcom had told Nintendo that the initially planned space wasn’t enough. If you are comparing to what’s inside other current-gen systems, it definitely wouldn’t be enough. In the end, Capcom’s request was accepted and the memory capacity became as per to their expectation.
In order to polish up the hardware, Nintendo and Capcom collaborated using each other’s specialties. It wasn’t a one direction collaboration, but rather a two way interactive collaboration. Nintendo and Capcom built up a trusting relationship while going through a trial and error process.
Finally, Capcom is looking into having the RE Engine, made specifically for Resident Evil 7 (and likely to be used in future titles) to be compatible with Switch. The company also wants to develop AAA titles for the platform.
Official Nintendo Switch Unboxing
https://www.youtube.com/watch?v=dodnbYkbiZE&feature=youtu.be
Nindies Showcase presentation set for Tuesday, FAST / Shovel Knight for Switch launch, no VC at release
http://nintendoeverything.com/nindi...el-knight-for-switch-launch-no-vc-at-release/
The launch of the Nintendo Switch system is rapidly approaching on March 3, and Nintendo can confirm that Nintendo eShop will be ready to go, complete with a lineup of downloadable indie games. To celebrate many of these upcoming “Nindie” creations before launch, Nintendo will host a Nindies Showcase video presentation on Tuesday, Feb. 28, at 9 a.m. PT. Just visit http://live.nintendo.com to watch.
This year, Nintendo eShop will be home to more than 60 indie games, in addition to digital versions of packaged games, DLC and more. Three indies that will launch at the same time as the system on March 3 are:
-FAST RMX from Shin’en Multimedia: Challenge your friends to local split-screen competition or take part in online races against players from all over the world. This lightning-fast anti-gravity racer is exclusive to Nintendo Switch.
-Shovel Knight: Specter of Torment from Yacht Club Games: The latest DLC for the critically acclaimed hit Shovel Knight is a full-featured game starring Specter Knight, one of the enemies from the original game. The massive campaign includes even more content than the last DLC, Plague of Shadows. Shovel Knight: Specter of Torment is exclusive to Nintendo Switch for a limited time.
Shovel Knight: Treasure Trove from Yacht Club Games: For Shovel Knight’s biggest fans, Shovel Knight: Treasure Trove includes the original Shovel Knight game, as well as all previously released DLC – even Shovel Knight: Specter of Torment! Shovel Knight: Treasure Trove will be exclusive to Nintendo Switch for a limited time.
Some additional news about the launch of Nintendo eShop on Nintendo Switch includes:
-People who already have funds in their accounts on other Nintendo devices can access them using a shared wallet that works on Nintendo Switch as well. Once they link their Nintendo Network ID and Nintendo Account and then their Nintendo Account to their Nintendo Switch system, this functionality becomes possible.
-Virtual Console games will not be available on Nintendo Switch at launch. We will share more information in the future.
-A news feature will offer updates about the latest additions to Nintendo eShop, as well as providing information about upcoming games and other updates from Nintendo.
-To access Nintendo eShop, a system update that will be available on launch day is required. The system update downloads in the background, is designed to install quickly and doesn’t disrupt gameplay.
-After visiting Nintendo eShop on Nintendo Switch for the first time, gamers can also purchase Nintendo Switch digital games on Nintendo.com. Users can purchase the games on Nintendo’s website and have them download automatically to their Nintendo Switch system at home or on the go, wherever there is a Wi-Fi connection.
BaJkHrVEh9w
o32ADKbfCGU
PM1Lf5A161c
Takodje konzola ima problema sa povezivanjem Joy-Cona. Tokom igranja se diskonektuju.
The biggest current issue with the Switch is one of basic reliability. Over the course of my time with Breath of the Wild, I’ve had repeated problems with the left Joy-Con controller partially or even completely losing sync from the Switch console while docked and connected to my television. This is a pain in the ass at best, but has also resulted in several deaths playing Breath of the Wild.
I’m not the only one experiencing this issue, either. Multiple reviewers and editors at other outlets who were provided Switch review hardware by Nintendo say they’ve experienced similar problems while using the Joy-Cons in the Joy-Con Grip accessory — the controller “dock” that allows more traditional play using the two Joy-Cons as opposite halves of a controller — that ships with the Switch.
http://www.polygon.com/2017/2/23/14704332/nintendo-switch-pre-launch-impressions
Nintendo Switch Previews
Engadget (https://www.engadget.com/2017/02/23/48-hours-with-the-nintendo-switch/)
Retronauts (http://www.retronauts.com/?p=1961)
Polygon (http://www.polygon.com/2017/2/23/14704332/nintendo-switch-pre-launch-impressions)
USGamer (http://www.usgamer.net/articles/nintendo-switch-preview-a-visual-walkthrough-of-nintendos-newest-console)
NintendoLife (http://www.nintendolife.com/news/2017/02/preview_nintendo_switch_hands-on_ui_size_mii_maker_micro_sd_cards_and_more)
TIME (http://time.com/4678629/nintendo-switch-first-impressions-hands-on/)
NintendoEverything (http://nintendoeverything.com/impressions-of-the-final-switch-hardware/)
DualShockers (http://www.dualshockers.com/2017/02/23/nintendo-switch-preview-set-up-operating-system-os/)
The Verge (http://www.theverge.com/2017/2/23/14703736/nintendo-switch-hands-on-impressions-preview)
GameXplain (https://www.youtube.com/watch?v=70rMXj4wGPI)
PC Advisor (http://www.pcadvisor.co.uk/review/games-consoles/nintendo-switch-review-uk-unboxing-3652907/)
CNET (https://www.youtube.com/watch?v=7-kXougiZwU)
GameCentral (http://metro.co.uk/2017/02/23/nintendo-switch-hardware-preview-and-hands-on-the-console-the-ui-and-1-2-switch-6467513/)
GameRevolution (http://www.gamerevolution.com/features/switch-handson-after-20-hours-with-nintendos-new-console-im-in-love)
Nintendo Force (https://www.youtube.com/watch?v=OO9amoRf_GE)
DigitalChumps (http://digitalchumps.com/nintendo-switch-full-preview/)
What's Up Games (https://www.youtube.com/watch?v=O6w536jv1g8)
Desyncing Joy-Con Problem?! We Test the Nintendo Switch To Find the Cause
https://www.youtube.com/watch?v=SbG3F9RwlcY
Switch baterija na max setingsu (Max brightness, Max sound, WiFi on) u Zeldi BotW traje 2.5h sata.
https://www.youtube.com/watch?v=cV61AFt6yfQ&app=desktop
Can the Nintendo Switch Fit in Your Pocket? Super Scientific Test!
https://www.youtube.com/watch?v=T1erRTPsqso
Kao sto sam i mislio, igre sa cartridge_a se NE instaliraju sto je i logicno,sad me zivo zanima misljenje svih paranoika koji su hejtovali 32gb interne memorije :kreza:
8NH584xXnAE
Kada dodje VC gdje ces onda sa igrama jer one nece dolaziti u fizickom obliku? Sta ces ako zelis digitalno da kupujes igre? Gdje se smjestaju update-i? I tako dalje, 32GB (26GB dostupno) je i dalje smjesno. Vec postoje igre koje ne mogu stati na konzolu ako se kupe na e-shopu.
New performance mode boosts Switch mobile clocks by 25 per cent
http://www.eurogamer.net/articles/d...-boosts-handheld-switch-clocks-by-25-per-cent (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-new-performance-mode-boosts-handheld-switch-clocks-by-25-per-cent)
Kada dodje VC gdje ces onda sa igrama jer one nece dolaziti u fizickom obliku? Sta ces ako zelis digitalno da kupujes igre? Gdje se smjestaju update-i? I tako dalje, 32GB (26GB dostupno) je i dalje smjesno. Vec postoje igre koje ne mogu stati na konzolu ako se kupe na e-shopu.
Meni lično je 26GB na Wii U-u bilo dovoljno za digitalne igre koje sam posedovao.
VC igre koje ne dolaze u fizičkom obliku uglavnom malo zauzimaju, pogotovo Nintendo VC igre.
Naravno biće i VC igara koje više zauzimaju mnogo više (već sada FF1/2 zauzima više od 26GB),
ali se zato memorija vrlo jednostavno i lako povećava uz MicroSD karticu, ja sam još ranije kupovao kartice od 64GB za nekih 20e dok sam 128GB platio nešto iznad 30e.
New performance mode boosts Switch mobile clocks by 25 per cent
http://www.eurogamer.net/articles/d...-boosts-handheld-switch-clocks-by-25-per-cent (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-new-performance-mode-boosts-handheld-switch-clocks-by-25-per-cent)
Meni lično je 26GB na Wii U-u bilo dovoljno za digitalne igre koje sam posedovao.
VC igre koje ne dolaze u fizičkom obliku uglavnom malo zauzimaju, pogotovo Nintendo VC igre.
Naravno biće i VC igara koje više zauzimaju mnogo više (već sada FF1/2 zauzima više od 26GB),
ali se zato memorija vrlo jednostavno i lako povećava uz MicroSD karticu, ja sam još ranije kupovao kartice od 64GB za nekih 20e dok sam 128GB platio nešto iznad 30e.
I to je dodatni trosak koji pada na ledja korisnika. Nintendo je mogao da nabavi tipa 64GB ili 128GB micro SD kartice za sicu i da ih dijeli uz konzolu ali nisu. To je sto bi ameri rekli not consumer friendly.
I to je dodatni trosak koji pada na ledja korisnika. Nintendo je mogao da nabavi tipa 64GB ili 128GB micro SD kartice za sicu i da ih dijeli uz konzolu ali nisu. To je sto bi ameri rekli not consumer friendly.
To je dodatni trošak koji nije neophodan (osim ako želiš da igraš FF 1/2).
Naravno da je mogao da stavi veću memoriju ili stavi 1,2 Switch igru uz konzolu ili još nešto, ali to bi uticalo na veću cenu same konzole a to nisu želeli.
Mislim da je povećanje memorije preko MicroSD kartice vrlo consumer friendly, svako ima MicroSD kartice, vrlo su zastupljene, svaki uređaj ih podržava i vrlo su pritupačne.
To je dodatni trošak koji nije neophodan (osim ako želiš da igraš FF 1/2).
Naravno da je mogao da stavi veću memoriju ili stavi 1,2 Switch igru uz konzolu ili još nešto, ali to bi uticalo na veću cenu same konzole a to nisu želeli.
Mislim da je povećanje memorije preko MicroSD kartice vrlo consumer friendly, svako ima MicroSD kartice, vrlo su zastupljene, svaki uređaj ih podržava i vrlo su pritupačne.
Cijena micro SD kartice kada se kupuje na veliko je mizerna. Ukljucivanje 1,2 Switch takodje nije veliki trosak. Za to dvoje nema opravdanja. Ako je Nintendo mogao da ubaci mnogo vecu igru poput Wii Sports zajedno sa Wii, onda moze da stavi i 1,2 Switch uz Switch.
Cijena micro SD kartice kada se kupuje na veliko je mizerna. Ukljucivanje 1,2 Switch takodje nije veliki trosak. Za to dvoje nema opravdanja. Ako je Nintendo mogao da ubaci mnogo vecu igru poput Wii Sports zajedno sa Wii, onda moze da stavi i 1,2 Switch uz Switch.
Opravdanje je vrlo jednostavno, veća zarada.
Sami su rekli da će Switch od starta biti profatibilan, cena MicroSD kartica jeste mizerna na veliko ali to je opet trošak koji nije neophodan za Nintendo pošto će i ugrađenih 32GB raditi posao,
na samoj 1,2 Switch igri će posebno zarađivati pošto misle da će se konzola dobro prodavati i bez te igre u paketu, pošto je očigledno da je u svakom slučaju Zelda ogroman system seller,
dok će neki ljudi uzimati 1,2 Switch kao drugu igru za casual/family/party igranje.
Switch u svakom slučaju izgleda kao skuplja i kompleksnija konzola nego što je Wii bio, Wii je praktično bio overklokovani GameCube sa motion kontrolama.
Pa vidi uvek mozes uzeti SD karticu od recimo 32gb za male pare sto mu dodje oko koliko 50+ gb sve zajedno, sto mislim da je skroz ok za pocetak jer kapiram nije ovo steam sa brdo indie igricama od po par evra,
Na kraju krajeva iole kvalitetne igre ce biti na cartridge_u, sa druge strane ni developeri nisu glupi (nadamo se XD ) vec znaju kolika je interna na samom uredjaju tako da verujem da vecina nece praviti velike igre u digitalnom formatu za Switch jer imaju prevelik rizik da ih niko nece kupovati u digitalnom izdanju bas zbog memorije
Msm sta znam, ja sam licno uvek pre za fizicku kopiju (pogotovu kad su mucene konzole u pitanju) osim ako je digitalna tipa 90% jeftinija onda ok :kreza:
GraveDigger
27.2.2017, 9:16
http://images.nintendolife.com/news/2017/02/e3_2017_floor_plans_show_another_sizeable_nintendo _booth/attachment/1/original.jpg http://images.nintendolife.com/news/2017/02/e3_2017_floor_plans_show_another_sizeable_nintendo _booth/attachment/2/original.jpg
Cisto da se zna da postoje neki veci planovi i za E3. ;)
http://images.nintendolife.com/news/2017/02/e3_2017_floor_plans_show_another_sizeable_nintendo _booth/attachment/1/original.jpg http://images.nintendolife.com/news/2017/02/e3_2017_floor_plans_show_another_sizeable_nintendo _booth/attachment/2/original.jpg
Cisto da se zna da postoje neki veci planovi i za E3. ;)
To je njihov prostor odavno. Nista manji i nista veci negotiate prosle godine. Sa druge strane Microsoft je smanjio prostor.
Jedva čekam da vidim šta će sve Nintendo na E3-u da najavi za Switch. :)
Pa vidi uvek mozes uzeti SD karticu od recimo 32gb za male pare sto mu dodje oko koliko 50+ gb sve zajedno, sto mislim da je skroz ok za pocetak jer kapiram nije ovo steam sa brdo indie igricama od po par evra,
Na kraju krajeva iole kvalitetne igre ce biti na cartridge_u, sa druge strane ni developeri nisu glupi (nadamo se XD ) vec znaju kolika je interna na samom uredjaju tako da verujem da vecina nece praviti velike igre u digitalnom formatu za Switch jer imaju prevelik rizik da ih niko nece kupovati u digitalnom izdanju bas zbog memorije
Msm sta znam, ja sam licno uvek pre za fizicku kopiju (pogotovu kad su mucene konzole u pitanju) osim ako je digitalna tipa 90% jeftinija onda ok :kreza:
Potencijalni problem su samo velike igre koje su dostupne u digitalnom formatu (kao FF1/2) kojih ne bi trebalo da bude previše, meni lično najveća digitalna igra na Wii U konzoli je bio Metroid Trilogy koji je oko 6GB.
Ali kao što si naveo svako može ubaciti 16GB ili 32GB karticu (koje manje više svako već poseduje) i veoma lako rešiti taj potencijalni problem.
Mislim da devolperi koji imaju igru i u fizičkom formatu neće razmišljati o tome kolika je igra u digitalnom formatu, znaju da se memorija može lako povećati a i verovatno računaju na to da ljudi koji će ići na digitalne igre će u svakom slučaju povećati Switch memoriju.
Nintendo Switch Nindies Showcase
https://www.youtube.com/watch?v=p-mFODSa2VM
Još nisam provalio kako se ovde stavlja u spojler, nek neko stavi ovu sliku u spojler
http://allgamesdelta.s-ul.eu/g3GzTFXO
Full list: Rogue Trooper Redux
The Fall Part 2: Unbound
Treasurenauts
sU and the Quest for meaning
RIME
Zombie Vikings
Mr. Shifty
TowerFall Ascension
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
Thumper
Splasher
RIVE
Enter the Gungeon
Cave Story
NBA Playgrounds
1001 Spikes
Redout
Unbox: Newbie's Adventure
Graceful Explosion Machine
Pocket Rumble
SteamWorld Dig 2
Little Inferno
Ultimate Chicken Horse
Runner 3
Neuro Voider
Kingdom Two Crowns
Pankapu
Shovel Knight: Treasure Trove
The Binding of Issac Afterbirth +
Duck Game
World of Goo
Yooka-Laylee
The Escapists 2
Shovel Knight: Specter of Torment
Blaster Master Zero
Toe Jam & Earl: Back in the Groove
Space Dave!
Tumbleseed: A Rolly Roguelike
Terraria
Wargroove
Fast RMX
Has Been Heroes
Human Resource Machine
Gonner
Dandara
Flipping Death
Snake Pass
Stardew Valley
Celeste
Perception
Hollow Knight
Monster Boy and the Cursed Kingdom
WonderBoy and the Dragon's Trap
Shakedown Hawaii
Overcooked!
The Jack Box Party Pack 3
Hover: Revolt of Gamers
Away: Journey of the Unexpected
Portal Knights
State of Mind
The Next Penelope
Mutant Mudds
Battle Chef Brigade
Ittle Dew 2
Budimir_Trajkovic
1.3.2017, 17:08
http://kotaku.com/nintendo-switch-the-kotaku-review-1792776350
Hidden costs...
That’s around $200 worth of stuff, none of which I would call an extravagance, even the Pro Controller. That puts the true cost of the Switch at $500, and you’ve only got one game.
The Nintendo Switch is an experimental game console from a company with a storied history of making experimental game consoles. Whether it will go down as one of Nintendo’s successes or failures remains to be seen.
My recommendation is still to wait.
I šta ćemo kad svi preporuče da se sačeka sa kupovinom i ljudi poslušaju i ne kupe konzolu? Nintendo failuje? :to_care:
Kotaku (http://kotaku.com/nintendo-switch-the-kotaku-review-1792776350?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter&utm_medium=Socialflow) | 2nd opinion (by Stephen Totilo) (http://kotaku.com/my-experience-with-the-switch-is-a-little-different-tha-1792850780)
USGamer (http://www.usgamer.net/articles/nintendo-switch-review)
Eurogamer / DigitalFoundry (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-nintendo-switch-review)
Vooks (http://www.vooks.net/nintendo-switch-review/)
CNET (https://www.cnet.com/products/nintendo-switch/review/)
WSJ (https://www.wsj.com/articles/nintendo-switch-review-elegant-but-unready-balance-of-portable-and-home-gaming-1488376801)
IGN (http://www.ign.com/articles/2017/03/01/nintendo-switch-review)
International Business Times (http://www.ibtimes.co.uk/nintendo-switch-review-play-anywhere-nintendos-innovative-home-handheld-console-1609006)
Den of Geek (http://www.denofgeek.com/uk/games/nintendo-switch/47599/nintendo-switch-review#ixzz4a5COmWKy)
Apptrigger (http://apptrigger.com/2017/03/01/nintendo-switch-hardware-review/)
PC Advisor (http://www.pcadvisor.co.uk/review/games-consoles/nintendo-switch-review-uk-2017-3652907/)
Polygon (http://www.polygon.com/2017/3/1/14773542/nintendo-switch-review)
The Verge (http://www.theverge.com/2017/3/1/14772530/nintendo-switch-review-zelda-breath-of-the-wild)
GameSpot (http://www.gamespot.com/articles/nintendo-switch-review/1100-6448303/)
Engadget (https://www.engadget.com/2017/03/01/nintendo-switch-review/)
Nintendo Life (http://www.nintendolife.com/news/2017/03/hardware_review_nintendo_switch_nintendos_most_imp ortant_console_yet)
WIRED (https://www.wired.com/2017/03/review-nintendo-switch)
ArsTechnica (https://arstechnica.com/gaming/2017/03/nintendo-switch-review/)
God is a Geek (http://www.godisageek.com/reviews/nintendo-switch-review/)
Destructoid (https://www.destructoid.com/review-nintendo-switch-419843.phtml)
Attack of the Fanboy (http://attackofthefanboy.com/reviews/nintendo-switch-review/)
TheSixthAxis (http://www.thesixthaxis.com/2017/03/01/nintendo-switch-review/)
Video Reviews
DigitalFoundry - Nintendo Switch Review: The Ultimate Hybrid Console? (https://www.youtube.com/watch?v=g_OjR09FBUI)
GameXplain - Nintendo Switch REVIEW - Pros & Joy-Cons (https://www.youtube.com/watch?v=k-Idv33HI2E&feature=youtu.be&a)
Games Beat (Jeffrey Grubb) - Nintendo Switch Review: It Works Because It's Different (https://www.youtube.com/watch?v=7Loh4YQPqDw)
The Verge - Nintendo Switch review (https://www.youtube.com/watch?v=MXJG_8mOSXA)
GameSpot - Nintendo Switch Review (https://www.youtube.com/watch?v=cQa2dPEZM8c)
GoNintendo - The Nintendo Switch "Not a Review" Review! (https://www.youtube.com/watch?v=2LmO2FdNZME)
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1348775
Budimir_Trajkovic
2.3.2017, 10:37
http://www.gamespot.com/articles/nintendo-switch-projected-to-sell-5-million-units-/1100-6448343/
The research firm is expecting the console to sell 5 million units by the end of 2017.
The Switch may be slow to start, SuperData said, in part because of its "high starting price and the absence of strong launch titles."
I ono najbitnije:
Nintendo has not shared its internal sales projections for the Switch, though the company has said it will ship 2 million units worldwide to retailers in March.
Nintendo fail saga se nastavlja...
http://www.gamespot.com/articles/nintendo-switch-projected-to-sell-5-million-units-/1100-6448343/
I ono najbitnije:
Nintendo fail saga se nastavlja...
O čemu ti pričaš, kakva Nintendo fail saga!?
Jaki su mi ti analisti kada nemaju pojma da Nintendo daje projekeciju prodaje na početku finasijske godine, a obzirom da se finasijska godina završava 31. marta i nova počinje 1. aprila, a Switch launch je 3. marta, nisu dali projekciju prodaje.
Naravno da će za novu finansijsku godinu koja počinje 1. aprila dati projekciju prodaje.
Nintendo je rekao da je za launch spremio oko 2m konzola, i većina tih konzola je već otišlo preko preordera.
Da ne spominjem ignorisanje Zelde kao launch naslova koja se smatra jednom najačih launch naslova ikada za neku konzolu i koja će biti veoma jak system seller.
Kad već spominješ "projekcije analitičara" evo ti još jedna:
Analyst Firm Predicts The Nintendo Switch Will Sell 40 Million Units Through 2020
https://www.forbes.com/sites/insertcoin/2017/01/21/analyst-firm-predicts-the-nintendo-switch-will-sell-40-million-units-through-2020/#fecc7fc6145f
Budimir_Trajkovic
2.3.2017, 11:26
Nintendo je rekao da je za launch spremio oko 2m konzola, i većina tih konzola je već otišlo preko preordera.
Da ne spominjem ignorisanje Zelde kao launch naslova koja se smatra jednom najačih launch naslova ikada za neku konzolu i koja će biti veoma jak system seller.
Kakav bre system seller kad vi Nintendo ziloti odbijate da preorderujete konzolu jer je preskupa i ne nudi puno na startu. Nego vam je bolje da igrate piraCku kopiju na WiiU :dzavo:
I onda kad uzmeš broj zilota koji neće kupiti konzolu na startu iz 1000 različitih razloga, šta ti ostaje? A ako bude slab launch odmah će i podrška studija izostati i dobićemo ovi WiiU.
Kakav bre system seller kad vi Nintendo ziloti odbijate da preorderujete konzolu jer je preskupa i ne nudi puno na startu. Nego vam je bolje da igrate piraCku kopiju na WiiU :dzavo:
I onda kad uzmeš broj zilota koji neće kupiti konzolu na startu iz 1000 različitih razloga, šta ti ostaje? A ako bude slab launch odmah će i podrška studija izostati i dobićemo ovi WiiU.
Prvo nema potrebe za vređanjem ako nemaš argumenata.
Drugo ako ne misliš da je Zelda veoma jak system seller onda stvarno ne znaš o čemu pričaš.
Treće ovo je Srbija, što bi ja kao Wii U vlasnik iz Srbije kupovao Switch i Zeldu da bi igrao Zeldu kad mogu da je igram na konzoli koju već posedujem za dž. Ja lično planiram da kupim konzolu krajem godine kad bude više dostupnih igara i bude neka bolja cena. Potencijalni Nintendo kupci iz Srbije nemaju veze sa potencijalnim kupcima iz US, Japana ili EU.
Četvrto, izgleda da nisi pratio vesti, preorderi su skoro svuda rasprodati, u US i Japanu se konzola uopšte ne može naći za launch, jedino se može naći trenutno u Evropi ali i tu ne baš na svim tržištima.
Samo na launchu Switch bi trebao da se proda u oko 2m.
GraveDigger
2.3.2017, 11:46
Slusaj, da mi imamo zvanicne uvoznike i predstavnistvo za Nintendo u Srbiji to bi bilo potpuno drugacije i pre-orderovao bih konzolu jos pre godinu dana. Ovako, kupovina se odlaze samo na par dana. A na piratsku verziju igre vise gledam kao early-access.
Sto se system sellera i zilota tice... Zivi bili pa videli. :)
Ako jabuka uspeva da proda jedan isti telefon vec godinama armiji svojih botova, ne plasim se ja za Nintendo.
Budimir_Trajkovic
2.3.2017, 11:47
A kako da proda 2M konzola na launchu kad ne postoji 2M fizički proizvedenih konzola? Nintendo "planira" da do kraja marta proizvede i pošalje 2M konzola, tako piše par postova iznad.
A kako da proda 2M konzola na launchu kad ne postoji 2M fizički proizvedenih konzola? Nintendo "planira" da do kraja marta proizvede i pošalje 2M konzola, tako piše par postova iznad.
Misliš to što su izjavili "analisti" koje si citirao!? :D
Nintendo je par puta izjavio da za launch planira oko 2m konzola i da će taj broj biti povećan ako vide veću potražnju od planirane.
Budimir_Trajkovic
2.3.2017, 11:58
Lepo piše:
Nintendo has not shared its internal sales projections for the Switch, though the company has said it will ship 2 million units worldwide to retailers in March. Ne verujem da bi se "ozbiljni novinari Gamespota" blamirali da prenose nepotvrđene vesti. Dakle ovo nisu rekli analitičari nego sam Nintendo :D
A isto tako nisu ni najavili da su povećali broj od 2M jer su videli veću potražnju
http://images.nintendolife.com/news/2017/03/gallery_japan_gets_ready_for_nintendo_switch_launc h_day/attachment/0/original.jpg
Lepo piše:
Ne verujem da bi se "ozbiljni novinari Gamespota" blamirali da prenose nepotvrđene vesti. Dakle ovo nisu rekli analitičari nego sam Nintendo :D
A isto tako nisu ni najavili da su povećali broj od 2M jer su videli veću potražnju
Zato sto su u Nintendu svesni da zbog wii u imaju bad rep kao i da su im akcije konstantno u padu vec duze vreme, dakle igraju pametno i sigurno nece najaviti 15 miliona koje ce isporuciti u startu nego ce ici postepeno i u zavisnosti od potraznje vremenom povecavati isporuku... klasicno prilagodjavanje trzistu i opipavanje terena.
Lepo piše:
Ne verujem da bi se "ozbiljni novinari Gamespota" blamirali da prenose nepotvrđene vesti. Dakle ovo nisu rekli analitičari nego sam Nintendo :D
To su analitičari i oni govore svoja predviđanja i očekivanja, a ne činjenice.
Nintendo je izjavio da će za Switch launch spremiti oko 2m konzola i da će po potrebi povećati taj broj, nigde nisu izjavili "da planiraju da proizvedu 2m konzola do krajam marta".
Takođe u samom linku piše "it will ship 2 million units worldwide to retailers in March" ne do kraja marta,
ti si iz nekog razloga to izvrnuo u "da proizvede 2m do kraja marta" što nema nikakve logike pošto je Nintendo očigledno govorio o broju za sam launch.
Inače evo ti par linkova koji ti mogu biti zaniljivi:
GameStop seeing “tremendous demand” for Switch, higher pre-order attach rate than Wii U
http://nintendoeverything.com/gamestop-seeing-tremendous-demand-for-switch-higher-pre-order-attach-rate-than-wii-u/
Nintendo France on Switch sales expectations, games, 3DS
http://nintendoeverything.com/nintendo-france-on-switch-sales-expectations-games-3ds/
Još nisam provalio kako se ovde stavlja u spojler, nek neko stavi ovu sliku u spojler
Imaš ikonicu spoiler pored YT-a. Klikneš na nju, upišeš opis o čemu se radi i između zagrada odradiš paste url linka. Ako si preko Tapatalk-a, moraćeš da upišeš kod paste url link (sve spojeno).
code master
2.3.2017, 15:25
Brzo pitanje? Da li Nintendo Switch izlazi kod nas? jel ima neko nekih informacija da li će se pojaviti negde u našim maloprodajnim prodavnicama?
Naravno da će ga biti u ponudi i u radnjama, ali ne očekuj povoljne cene. Opet će preko Mađarske biti daleko isplativije.
Brzo pitanje? Da li Nintendo Switch izlazi kod nas? jel ima neko nekih informacija da li će se pojaviti negde u našim maloprodajnim prodavnicama?
Biće ga naarvno, ali retko ko kupuje preko prodavnica, već preprodavaca koji donose iz Mađarske.
code master
2.3.2017, 16:38
Naravno da će ga biti u ponudi i u radnjama, ali ne očekuj povoljne cene. Opet će preko Mađarske biti daleko isplativije.
Da naravno ali opet da li to znaci da ce se vec od sutra pojaviti u Srbiji ili ce doci kasnije?
I na kraju se ipak koriste friend kodovi za dodavanje prijatelja na Switch.
zdravkelja
2.3.2017, 21:54
Na Games sajtu stoji 3. mart. Konzola je 50.000 :D
code master
3.3.2017, 14:30
Na Games sajtu stoji 3. mart. Konzola je 50.000 :D
Koliko vidim na njihovom sajtu od igara imaju samo Zeldu gde im je 1-2 Switch , Super Bomberman R? samo Zelda u ponudi? not cool.
GraveDigger
3.3.2017, 14:55
Koliko vidim na njihovom sajtu od igara imaju samo Zeldu gde im je 1-2 Switch , Super Bomberman R? samo Zelda u ponudi? not cool.
Kao da bi i kupio 1-2 Switch po ceni po kojoj bi oni prodavali? :D
Da, ne verujem da bi mnogo ljudi odavde uzelo još nešto pored Zelde i same konzole, ipak je i to solidan izdatak. Bolje čuvati pare za sledeći hit naslov umesto tih igara.
code master
3.3.2017, 16:14
Mislim da su 1-2 Switch i Super Bomberman R ok igre i ima ljudi koji bi hteli i te naslove da probaju, a sa Zeldom kao jedinom dostupnom igrom deluje nekako slabo sad ne znam? mislim ne bi bilo lose da imaju te igre u rezervi ako niko nece da ih kupi neka vratu samo neprodate kopije i to je sve.
Mislim da su 1-2 Switch i Super Bomberman R ok igre i ima ljudi koji bi hteli i te naslove da probaju, a sa Zeldom kao jedinom dostupnom igrom deluje nekako slabo sad ne znam? mislim ne bi bilo lose da imaju te igre u rezervi ako niko nece da ih kupi neka vratu samo neprodate kopije i to je sve.
Zato lepo treba sacekati kraj godine kada ce pre najavama Nintenda biti dosta vise igara za novi sistem....e sad uvek ce biti ljudi koji ce kupovati novi sistem day one samo zbog jedne igre.
code master
3.3.2017, 16:29
Kao da bi i kupio 1-2 Switch po ceni po kojoj bi oni prodavali? :D
Recimo ja bi uzeo 1-2-Switch i Bombermana i naravno Zeldu što da ne, e sad 1-2-Switch je kolekcija mini igara i ja volim takve vrste igara i to smo vidjali i ranije u igrama kao Mario Party, Crash Bash, Rayman Raving Rabbids, Bishi Bashi Special itd... i mislim da bi celo iskustvo bilo zabavno u društvu porodice, dece ili prijatelja:D, a što se tiče Bombermana volim sam serijal još od NES ili ti na Terminatoru 2:D falš NES na našem tržištu tokom devedesetih.
You can’t transfer save files from one Nintendo Switch to another, or to an SD card (http://www.vg247.com/2017/03/03/you-cant-transfer-save-files-from-one-nintendo-switch-to-another-or-to-an-sd-card/)
You're Going to Want a Screen Protector for Your Nintendo Switch (http://www.glixel.com/news/youre-going-to-want-a-screen-protector-for-your-nintendo-switch-w470245)
http://img.wennermedia.com/620-width/closeup-1fedcf66-5748-48df-b28d-39469fae0ea1.jpg
http://i.imgur.com/KHi2gjX.jpg
:D
Joy-Con Not Responding or Responding Incorrectly When Used Wirelessly
Description:
When using the Joy-Con controllers wirelessly, the characters seem to move on their own or do not respond correctly.
When used wirelessly, the Joy-Con controllers respond intermittently.
The Joy-Con controller appears to lose connection with the console.
What to Do:
Try these steps:
Ensure your console has the latest system update (http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/22418).
Ensure the Joy-Con controllers are charged. How to (http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/22363)
Try to decrease the distance between the Joy-Con and the Nintendo Switch console.
Ensure that the Nintendo Switch console is placed to minimize interference with the Joy-Con. It is best if the Nintendo Switch console is placed out in the open and that it is not:
Behind a TV
Near an aquarium
Placed in or under a metal object
Pressed against a large amount of wires and cords
Within three to four feet of another wireless device, such as a wireless speaker or a wireless access point.
Check for possible sources of interference and turn them off. Interference can be caused by devices, such as:
Laptops, tablets, etc.
Wireless headsets
Wireless printers
Microwaves
Wireless speakers
Cordless phones
USB 3.0-compatible devices such as hard drives, thumb drives, LAN adapters, etc.
In most cases it will be enough to move these devices three to four feet away from the Nintendo Switch console and/or Joy-Con controllers. However, if you continue to experience this issue, please power these devices off while using the Nintendo Switch console.
http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/22513/p/897
Ovo bar objašnjava zašto neko ima probleme a neko nema uopšte, takođe neki ljudi prijavljuju da im je update ispravio problem.
Gledam na Neogaf Switch zvaničnoj temi i većina ljudi nema nikakav problem, dok bi ostali na žalost morali da poslušaju savet Nintenda.
Mene je nintendo razocarao kvalitetom Switch-a. Prvo problemi sa Joy-Con-om u 2017. godini su zaista smjesni. Gdje su oni mislili da ce se uredjaj koristiti? U pecini? Drugo problem sa grebanjem display-a. Pa taj dock kosta 90$ a nema nista u sebi. I na kraju juce je dbrand (proizvodjac naljepnica za sve moguce uredjaje) objavo da nece izbaciti naljepnice za Switch jer je zavrsni sloj na Switch-u i dock-u toliko osjetljiv da se osteti prilikom skidanja naljepnica. To za sobom povlaci pitanje kako ce se ponasati konzola nakon visemjesecne upotrebe.
To za sobom sve povlaci kupovinu zastite za ekran i torbice, a to za sobom povlaci povecanje cijene. Sve u svemu cijena konzole polako raste ali to je sve ok jer je to Nintendo.
Recenzeti su baš hahvalili kvalitet i dizajn Switcha, pogotovo samog Switcha, kvalitet i prikaz ekrana i kontrolera. Jedina zamerka na koju su imali jeste kick stand, da nije na nivou kvaliteta ostatka konzole.
To što se ekran grebe je stvarno bez veze i ispade da je zaštita za ekran must have.
Joy Con problem ima manji broj korisnika, i ako korisnik poseduje taj problem Nintendo je izdao savet kako da se taj problem reši, ne najboje rešenje ali ipak rešenje.
Nema nikakve veze što je u pitanju Nintendo, korisnik plaća onliko koliko misli da proizvod vredi.
Ako ćemo realno manje-više svaki proizvod ima neki problem na launchu, ali ovo grebanje ekrana prilikom stvaljanja i vađenja Switcha iz doka je po meni baš bez veze, ali na sreću i to je rešivo.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1349755
Nintendo je izdao jos jedno saopstenje, u vezi Joy Con probelma:
https://kotaku.com/switch-owners-are-still-reporting-joy-con-connectivity-1792928040
zdravkelja
4.3.2017, 15:54
Feng Shui po Switchu.
Switch nema save game menadzer te trenutno nije moguce prebaciti save sa jednog uredjaja na drugi.
http://www.polygon.com/2017/3/2/14790702/nintendo-switch-game-saves-backup-sd-card
Stvarno se cini da je ovo beta/soft launch.
Yacht Club on finding out about Switch, says it’s an “incredibly easy system to develop for”
http://nintendoeverything.com/yacht...its-an-incredibly-easy-system-to-develop-for/ (http://nintendoeverything.com/yacht-club-on-finding-out-about-switch-says-its-an-incredibly-easy-system-to-develop-for/)
“I would say the Switch is light years ahead of the Wii U,” he said. “It’s an incredibly easy system to develop for, even compared to other consoles.”
Switch nema save game menadzer te trenutno nije moguce prebaciti save sa jednog uredjaja na drugi.
http://www.polygon.com/2017/3/2/14790702/nintendo-switch-game-saves-backup-sd-card
Stvarno se cini da je ovo beta/soft launch.
https://www.youtube.com/watch?v=4f457Q3p1EU
Ne slažem se sa svim što je ovaj lik ovde rekao (pogotovo sa Zelda delom), ali ima par vrlo zanimljivih poenti.
Budimir_Trajkovic
5.3.2017, 21:57
You will take your dead pixels and like them!
https://www.nintendo.co.uk/Support/Nintendo-Switch/Troubleshooting/There-are-black-or-bright-dots-on-the-Nintendo-Switch-screen-that-do-not-go-away-or-there-are-dark-or-light-patches-on-the-screen-/There-are-black-or-bright-dots-on-the-Nintendo-Switch-screen-that-do-not-go-away-or-there-are-dark-or-light-patches-on-the-screen--1201195.html
:tapsh:
Sramota :opanachke
Stigli prvi rezultati Switch prodaje, konkretno UK.
http://nintendoeverything.com/switch-sells-around-80000-units-in-the-uk-during-its-opening-weekend/
Manje nego 3DS ali zato duplo više nego Wii U u sezoni praznika.
Treba imati u vidu da je UK jedno od najslabijih Nintendo tržišta u Evropi.
"There wasn't a huge number of units pushed into the channel (most major retailers are sold out)"
http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-03-06-strong-start-for-nintendo-switch-in-the-uk
For comparison, here are the launch sales of the last few Nintendo platforms in the UK:
Game Boy Advance - 67,000
Nintendo GameCube - 69,000
Nintendo DS - 87,000
Nintendo Wii - 105,000
Nintendo 3DS - 113,000
Nintendo Wii U - 40,000
Nintendo Switch - 80,000
Bilo bi dobro da Nintendo animira sto vise indi developera jer buducnost switcha lezi u indi igrama jer realno nemoze da izgura aaa a da verzije tih igara ne budu prilicno downgrade-ovane, sa druge strane ima dosta kreativnih indi timova koji prave dobre igre koje ne prolazi najbolje sa zaradom jer se tesko probijaju medju aaa azdajama na ostalim platformama, tako da bi bilo super kad bi switch bio njihovo uporiste, jer kao sto rekoh ima dosta indi timova koji prave daleko kreativnije igre i spremni su da rizikuju za razliku od vecine danasnjih mega dvelopera/izdavaca.
Naravno poenta je i da Nintendo malo obuzda svoju pohlepu i cene igara...razumem da su nalepili aaa cenu za jednu Zeldu ali 1 2 Switch???
A sto se tice prodaje nista sporno i ocekivao se sporiji start...pravi rezultati ce se videti krajem godine kad se pojavi vec broj igara i kad se sistem ''zagreje''
Ovo je u stvari solidna prodaja za Nintendo konzolu u UK, ne slabiji start, pogotovo što javljaju da je većina većih lanaca rasprodalo konzolu.
Mislim da je Switch morao da ima mnogo bolji launch, sa malo više igara, i više aplikacija u OS-u. S druge strane, mislim da sistem ima ogroman potencijal. Shodno tome, Switch, Zelda i Bomberman upravo kupljeni. :)
GraveDigger
6.3.2017, 16:10
Prenesi utiske, obavezno. :)
Za početak, izrada je fantastična. Jako lepo leži u rukama. Svi prekidači se ponašaju izvrsno. Nema praznog hoda, i deluju vrlo utegnuto.
Touch screen ima malo hrapaviji (u odnosu na telefone i tablete) osećaj pod prstima, što je, u ovom slučaju, odlično. Imam utisak da je klik na ikonicu dosta precizniji, nego na tabletu.
Ekran jeste 720p, ali slika je fantastična. Žena upravo pika Zeldu, a ja ne prestajem da se oduševljavam. Trenutno je brightness na pola, sedimo u prostoriji sa neonskim osvetljenjem, napolju sunce sija, vozili smo se dovde, a nismo imali problema da vidimo šta se dešava na ekranu.
Meniji su vrlo jednostavno odrađeni. Vrlo brzo se prolazi kroz opcije.
Sam sistem se butuje vrlo brzo. Učitavanja u Zeldi i Bombermanu su, po meni, vrlo brza.
Igranje Bombermana na dva JoyCon-a je sasvim ok. Videćemo kako je na duže staze.
Po meni, najveći nedostatak je izbor software-a na početku. Takođe, mislim da bi mogućnost puštanja video fajlova, i čitanja epub (možda i pdf) fajlova diglo upotrebnu vrednost konzole na viši nivo.
GraveDigger
6.3.2017, 20:10
Ako nekoga interesuje
Drop Test Video (https://www.youtube.com/watch?time_continue=147&v=kqMgv9hHmrY)
Meni je pre godinu i po dana iz ruke na laminat ispao LG G2 sa visine od oko pola metra i napukao mi je ekran toliko da je bio potpuno neupotrebljiv.
Interesantan pogled na Switch hardver:
8GsXbuR23WU
You will take your dead pixels and like them!
https://www.nintendo.co.uk/Support/Nintendo-Switch/Troubleshooting/There-are-black-or-bright-dots-on-the-Nintendo-Switch-screen-that-do-not-go-away-or-there-are-dark-or-light-patches-on-the-screen-/There-are-black-or-bright-dots-on-the-Nintendo-Switch-screen-that-do-not-go-away-or-there-are-dark-or-light-patches-on-the-screen--1201195.html
Sramota :opanachke
Small numbers of stuck or dead pixels are a characteristic of LCD screens. These are normal and should not be considered a defect.
Pa neverovatno...
Ja se najiskrenije nadam da će Switch postati popularan dovoljno da cena kroz pola godine malo padne i da dobije kvalitetan 3rd party support i sve što jedna tablet-like konzola treba da ima (web browser, media plejere i slično)... Tada će biti sjajna kupovina. Sada i ne baš, osim za fanove.
To za piksele - obično je potrebno minimum 3 loša piksela da bi se ekran smatrao defektnim i reklamirao. Nintendo bi morao da bude malo precizniji po pitanju šta je to "mali broj" mrtvih piksela.
Upravo tako. A evo ga i CrowbCat sa najjačim launch failovima:
Cb-srOfRqNc
Sto bre toliko paranoisete oko tog "downgrade_a" ???
yZQVwBCGr7Y
bXtK_HMA_34
Sad vi meni recite da je handheld tj smarthphone verzija toliko losija da je ne bih platili (naravno ovo je free to play igra ali recimo da je rec o pay to play) ?
Ne vidim zasto bi developerima bio problem da naprave portove Battlefilda,COD il kojih vec igara msm evo ga gore primer kako moze bez problema :) a verujem da nisu gadljivi na pare OSIM u slucaju da shitcrosoft i sony miniraju Nintendo i brane developerima da portuju popularne naslove iz njihovih kolekcija.
Kad se radi o switch_u pre bih uzeo igru radnjenju za njega jer mogu da igram on the go i u fotelji a opet dovoljno lepo izgleda!!!
Nemate pojma koliko je ovo vrhunski dozivljaj, ni sam nisam znao dok nisam uzeo ovaj tablet i chromecast, znaci u FULL_u igram dok visim napolje plus igram na TV_u kad sam gajbi
Zato sto ih nece kupiti dovoljan broj ljudi da bi opravdali trosak.
Switch se za prvi vikend prodao bolje nego Wii u US, u stvari Nintendo konzola koja je imala najbolji launch za prvi vikend u US,
sa tom razlikom da je Switch izbačen u martu a ostale konzole u sezoni praznika.
Zelda BotW je launch igra koja se najbolje prodala do sada u Nintendo istoriji, bolje nego Mario 64 za Nintendo 64.
Switch in America: best 2-day sales in Nintendo history, Zelda best-selling standalone launch game
http://nintendoeverything.com/switc...ry-zelda-best-selling-standalone-launch-game/
http://www.nintendolife.com/news/20...ntendo_switch_in_north_america_set_a_new_high
Japan: Switch sells 313,700 units in first week
http://nintendoeverything.com/japan-switch-sells-313700-units-in-first-week/
Switch Japan 1st week sales 313,700
Wii U: 308,600
Wii: 371,900
PS4: 322,100
Inače u Japanu je konzola rasprodata, a trebalo bi da je i US isto.
Otkud ti to znaš?
Rad na Switchu je prilično lak i jednostavan, ako se Switch bude prodavao dobro sigurno ćemo videti portove nekih jačih 3rd party igara.
Nemaju aaa buducnost na switch-u jer switch nema tu snagu da ih izgura....sem ako nisu u pitanju last gen igre kao Skyrim, plus zasto bi neko placao ovoliku veliku cifru za switch da bi igrao aaa igre koje ce biti downgrade u odnosu na ps4 xbox koji imaju daleko jaci hardver a nisu ne znam koliko skuplje od switcha.
Otkud ti to znaš?
Rad na Switchu je prilično lak i jednostavan, ako se Switch bude prodavao dobro sigurno ćemo videti portove nekih jačih 3rd party igara.
Nije poenta da li je lako raditi sa Switch konzolom ili ne. Problem je hardware koji zahtjeva debelo sjecenje materijala da bi radio na Switch-u. Narocito u eri PS4 Pro i Scorpio konzola. Vidis i sam koliko problema imaju 3rd party developeri da izbace igru koja radi dobro na danasnjim konzolama.
Pa ako jednom indie developeru to nije trosak verujem da jednom EA_u npr tek ne bih treablo da bude
Nemaju aaa buducnost na switch-u jer switch nema tu snagu da ih izgura....sem ako nisu u pitanju last gen igre kao Skyrim, plus zasto bi neko placao ovoliku veliku cifru za switch da bi igrao aaa igre koje ce biti downgrade u odnosu na ps4 xbox koji imaju daleko jaci hardver a nisu ne znam koliko skuplje od switcha.
Pogledaj post par postova iznad videces da nije problem u hardware_u , ako smarthphone moze ovo izbaci zasto bi switch imao iole problema?
Plus imajuci u vidu da Nvidia tera switch znachi naj od naj sto se mobilnog gejminga tice i plus ta vrhunska mogucnost igrati on the go i u home varijanti
Lično mislim da uopšte nije poenta Switcha sečenje AAA igara da bi radile na njemu. Mi COD, Battlefield, GTA, Witcher, Mass Effect... već imamo na 3 različite platforme - PC, PS4, XB One. I sigurno nema igrača na svetu koji već nema jednu od tih platformi, a mnogi i po više. I kome je tu tačno zapelo da ih igra na Switch-u?
Kako ja vidim Switch, ideja je upravo da konzola bude dovoljno različita da privuče ljude da se u kauču zezaju uz Zeldu, Mario, Splatoon baš kada im se ne igraju ove druge AAA igre. A 3rd party podrška je mnogo više od portova, Wii iako ga je ne volim je imao gomilu igara razvijenih specijalno za njega. Ako Switch bude makar približno popularan imaće i on. Znači ubeđen sam da je cilj Nintenda da imaju dovoljno jaku platformu da se igre prave ciljano za nju, skrojene baš za njen hardver, kontrole i ostale specifičnosti. Da li će to da uspe i dalje ne mogu da kažem, ali mišljenje da konzola zavisi od postojećih AAA igara i njihovih portova je jako usko gledanje na stvar. Da baš mi treba 4-ti port jedne iste igre, pa još iskasapljen. :rolleyes:
Jačina nema puno veze, polovina mulitplatform igara i dalje izlazi za PS3/Xbox360, ako devoloper želi može portovati next gen igru i za Wii.
Zato što neki Switch korisnici neće imati PS4/XB1 a želeli bi da pored Zelda i Maria imaju recimo i Fifu, Skyrim i CoD, ili bi Switch korisnici koji imaju i PS4/XB1 želeli da igraju te igre u handheld modu. Te same igre će teško prodavati Switch (mada sam video par komentare tipa "jedva čekam da igram Skyrim na putu), ali će uz njih Switch imati širi apeling.
Nije poenta da li je lako raditi sa Switch konzolom ili ne. Problem je hardware koji zahtjeva debelo sjecenje materijala da bi radio na Switch-u. Narocito u eri PS4 Pro i Scorpio konzola. Vidis i sam koliko problema imaju 3rd party developeri da izbace igru koja radi dobro na danasnjim konzolama.
Što se tiče 3rd party portova, upravo je poenta da je lako raditi sa Swtichom, lak rad znači manje vremena za devoloping i port, što automatski znači jeftiniji port nego da je pitanju hardver sa kojim se teško radi.
To je ogroman plus za devolopere i sa tom činjenicom će se lakše odlučiti da portuju neku igru.
E ljudi, ja bih radije umesto dosadasnjeg visemesecnog prepucavanja oko toga da li je ili nije dobar, da cujem utiske onih koji su pazarili konzolu. Da napisu malo vise:)
Niko živi COD ne bi igrao na Switchu, nema nijednog jedinog razloga. Ko namerava da ga uzme poseduje ili neku od konzola ili PC, tako da će igru igrati tamo. Za indie naslove je druga priča, tu portabilni mod već ima smisla i drago mi je što za sad imaju ogromnu podršku, gomila hit naslova. Mada ako uzmemo u obzir finansijski aspekt i nije ih baš isplativo uzimati za Switch, PC ima daleko veće popuste nego što će imati konzola tako da je ušteda velika.
Kontam da ce nintendo za praznike sniziti cenu na 250$, 300$ sa jednom igrom...i ima da naprave bum
Kontam da ce nintendo za praznike sniziti cenu na 250$, 300$ sa jednom igrom...i ima da naprave bum
Ako budu zadovoljni prodajom minimalne su šanse za sniženja cene, mnogo veće šanse su da samo ubace igru u paket po istoj ceni.
Ako budu zadovoljni prodajom minimalne su šanse za sniženja cene, mnogo veće šanse su da samo ubace igru u paket po istoj ceni.
Na to sam i mislio. A to i cekam, pa da pazarim:)
Voleo bih da kolega objasni vezu izmedju chromecasta i switch-a? Posto mi uskoro stize Chromecast?
Voleo bih da kolega objasni vezu izmedju chromecasta i switch-a? Posto mi uskoro stize Chromecast?
To da, ubaciće uz svaku konzolu po jednu igru po istoj ceni, znači neće biti nikakvog sniženja.
Znam da Chromecast nije konzola. :D
Chromecast is a media streaming device that plugs into the HDMI port on your TV. Simply use your mobile device and the TV you already own to stream your favorite TV shows, movies, music, sports, games and more. Chromecast works with iPhone®, iPad®, Android phone and tablet, Mac® and Windows® laptop, and Chromebook.
Nakon US-a, i u Evropi je Switch imao najbolji start ikada za Nintendo konzolu.
Nintendo of Europe says that Nintendo Switch sold more in its launch weekend than any other Nintendo hardware in history.
What's more, The Legend of Zelda: Breath of the Wild is the biggest-selling Nintendo launch title ever in Europe - beating the previous record holder Wii Sports (which was bundled with the hardware).
The firm points out that this was achieved during a 'traditionally quiet time for the games industry'.
http://www.gamesindustry.biz/articl...beat-wii-over-two-days-in-the-americas-report (http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-03-07-nintendo-switch-beat-wii-over-two-days-in-the-americas-report)
105k Switches sold in France - best ever launch - 130k Zelda
https://abload.de/img/untitledxbsmt.png
Vetar nisam mislio na tebe :D nego na C64freak..on pomenuo da je uzeo switch i Chromecast, pa me zanima kako kombinuje ta dva, kad koliko znam switch nema podrsku za Chromecast. Ili sam ja nesto propustio? :D
iFixit rasklapanje:
https://www.ifixit.com/Teardown/Nintendo+Switch+Teardown/78263
AnandTech o potrosnji struje:
http://www.anandtech.com/show/11181/a-look-at-nintendo-switch-power-consumption
A evo kako 3rd party portovi izgledaju na Switch-u
cbRA1mCbrac
Mislim da je ovo relativno dobar pokazatelj onog što nas očekuje kod portova. Ali vremenom će developeri naučiti kako da rade sa platformom. Trebalo bi da igre vizuelno budu barem blizu last-gen naslova da bi bilo prihvatljivo igrati to na TV-u.
To sam cisto pomenuo kao primer u smislu kakav je dozivljaj imati handheld i home console u jednom uredjaju ,znaci kad sam napolje djuskam na tabletu kad dodjem kuci one click i djuskam to isto na ogromnom ekranu sa gamepad_om 😎
Mene je to oduvalo koliko je dobro a na Switch_u moze biti samo bolje 😁
Indies on Nintendo: “We've been treated like royalty”
http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-03-07-indies-on-nintendo-weve-been-treated-like-royalty
Budimir_Trajkovic
8.3.2017, 10:31
q1pEs5GJ5K4
^Vrlo moguce. Cartridge port i dzek za slusalice su vezani jedno za drugo. Verovatno je doslo do nekog prekida kontakta. Zato, jadnicak, pokusava da drndanjem jednog, ukljuci drugo. Treba samo da ode tamo gde ga je kupio, i uzme drugi.
Nakon US i Evrope, Switch ima najbolji launch za Nintendo hardver i na AU/NZ tržištu
Switch is the best-selling launch for Nintendo hardware in Australia/New Zealand
http://nintendoeverything.com/switc...or-nintendo-hardware-in-australianew-zealand/
The Switch’s launch seems to be setting records for Nintendo across many regions, as it has had the best launch of any Nintendo hardware in the Australia/New Zealand region. Not only that, but Breath of the Wild managed to sell more copies at launch than Wii Sports, which was a bundle game with the Wii. Breath of the Wild also sold more at launch that any previous Zelda game for the region.
Takođe nakon Francuske, Switch ima najbolji launch za bilo koju konzolu i u Španiji
Switch is Spain’s best console launch in history
http://nintendoeverything.com/switch-is-spains-best-console-launch-in-history/
According to a new report from Vandal, Switch is now Spain’s best console launch ever. The PlayStation 4 was the previous record holder, but the torch has been passed to Nintendo’s system having sold 45,000 units in its first three days.
Switch seems to have sold through almost its entire batch of stock in Spain. Roughly 50,000 units were shipped to the country, resulting in a very high sell-through rate. More units should be making their way to out Spain in the weeks ahead.
Naravno pravi test će biti narednih meseci, ali za sada stvari stoje odlično za Switch.
Budimir_Trajkovic
9.3.2017, 11:24
J7e6-RkFbXc
:to_care::rofl:
U nasim radnjama switch 50 000 din. Pa pocrkale sve radnje dabogda. Ja razuem da je recimo 50 evra skuplji, ali citavih 110-120 evra, pa to je bre pljacka!
Zato nam i ide kako nam ide,postali smo proklet narod
Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Bog te maz'o... 50000 rsd = 426 usd
U US switch je 300 usd. Sa srpskim pdv (20% ?) bi bilo 360 usd. Čistih 66 usd razlike. Nenormalno.
U nasim radnjama switch 50 000 din. Pa pocrkale sve radnje dabogda. Ja razuem da je recimo 50 evra skuplji, ali citavih 110-120 evra, pa to je bre pljacka!
Tačnije, razlika je nekih 70e, zvanična cena za EU je 330e, a 50.000 din ispadne ok 400e. :)
Opet preko KP imaš Switch i Zeldu za 370e, dok u prodavnici isto to košta 470-480e.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.