PHONE ZONE
Bloons Pop!
D. KOSOVAC
1. avgust 2021.

Novozelandski studio Ninja Niwi nastavlja da muze zlatnu koku koju predstavlja njihova franšiza Bloons. Dok su najpopularniji Bloons naslovi tower defense igre, najnoviji izdanak u ovom serijalu, Bloons Pop!, tematski se i mehanički vraća korenima i originalnoj igri Bloons, oslanjanjem na varijantu bubble pop mehanike. U duhu ove franšize, sve se svodi na nastavak neprestane borbe između militantnih majmuna i njihovih zakletih neprijatelja, raznobojnih balona koji nadiru u talasima. Na nama je da pomognemo majmunima u toj borbi.

Nivoi igre Bloons Pop! stavljaju nas pred polje po kom su raspoređeni šareni baloni, a sa lijane, na sredini, u gornjoj ivici ekrana visi jedan od majmuna (ili neko od njihovih oruđa), koji će na osnovu našeg nišanjenja da uputi baraž projektila ka balonima. U stilu prethodnih naslova ove franšize, tu su različite vrste majmuna, svaki sa svojim vlastitim i specifičnim naoružanjem. Tu je sve, od prepoznatljivih pikado strelica ili bumeranga, preko topova i lansera lepljive kiseline, sve do super majmuna sa njihovim opasnim, termalnim pogledom. Svaki nivo stavlja pred igrača ograničen broj poteza, a pre nišanjenja možemo da biramo koji od tri ponuđena majmuna će da obavi sledeći napad. Ako u ponudi postoje dva ista majmuna, možemo da ih spojimo u njihovu moćniju verziju, takozvane megamajmune. Sem toga, svakih nekoliko poteza (u zavisnosti od broja detoniranih balona) otključava se napad specijalnog, herojskog majmuna, koji može da lansira kišu strela ili vatru iz bacača plamena. Kako nivoi odmiču i postaju sve teži, od vas se zahteva da očistite sve veći broj balona, koji često prevazilaze okvire ekrana, pa u zavisnosti od vaše brzine čišćenja balona (i broja odigranih poteza) ekran polako skroluje nagore.

Vizuelni aspekt igre je predivan, od dizajna likova, preko kvalitetnih animacija, do prepoznatljivog šareniša sa balonima tokom nivoa. Takođe, specifičnosti pojedinih balona i majmuna ponovo su zaslužni za taktičku komponentu igre, jer metalni, keramički, kamuflažni, zebrasti i ostali specijalni bloonsi zahtevaju napad odgovarajućim tipom oružja.

Meta-igra koja odražava naš postepeni napredak ogleda se kroz razvoj naselja na matičnom ekranu koji se, kako nivoi odmiču, kreće od džungle, preko farme, do plaže i skrivenog kontinenta Monklantis. U svakoj zoni podižemo nove građevine, ulepšavamo ih raznim dodacima, a i regrutujemo i raspoređujemo majmune ili male ljubimce. Za razvoj gradova, kao i za nabavku potrošnih boostera, koristi se nekoliko valuta, kao što su majmunski novac, kristalni baloni i radioaktivni „bloontonijum”. Svi ovi resursi stiču se veoma polako, igranjem nivoa i ispunjavanjem specijalnih i dnevnih zadataka, a tu je i mogućnost da se taj proces ubrza trošenjem stvarnog novca u in-game prodavnici. Sve u svemu, Bloons Pop! predstavlja još jedno uspešno poglavlje ovog slavnog serijala, uz koje će fanovi moći da se razonode mesecima.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 331 MB • Cena: besplatno • Adresa: Google Play, App Store


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama