![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 27.10.2008.
Zahvalnice: 1.181
Zahvaljeno 801 puta na 358 poruka
|
![]()
Internet mi radi preko antene,preko PPOE konekcije. Kabal od antene ide u adapter a LAN iz adaptera u TP LINK ruter TL-WR740N.
S`obzirom da je direktna konekcija sa antene,ja kada pristupim ruteru ugasim (disable) DHCP. Samo stavim sifru na Wireless i to je to. Problem je sledeci:kada prodje neko vreme,(ostavio sam komp upaljen,izasao na sat i po) net se ugasio,nije radio (dole ikonica mi je bila sa zutim znakom uzvika). Morao sam da restartujem ruter.Isto tako ne mogu da pristupim telefonu. Hvala unapred,izludeh vise ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Jesi li postavio antenu u router mode? Ako nisi postavi je i ispostuj sva podesavanja, a u ruteru kreiraj ppoe konekciju sti sto ces kabl iz antene ubosti u lan prikljucak umesto wan. P.s. Ko je provajder? I pojasni malo to kada gasis DHCP?
Poslednja ispravka: Nutsbre@ker (5.6.2013 u 23:40) Razlog: ispravka mod-a. :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 27.10.2008.
Zahvalnice: 1.181
Zahvaljeno 801 puta na 358 poruka
|
![]()
Kako to da uradim?
Mislim da nema potrebe,antena sama daje IP,konekciju i sve ostalo. Provajder je KBCnet. A DHCP,kada se konektujem na ruter,preko web-a (sa admin/admin) samo ga ugasim,jer koliko sam izvalio on dodaje IP adresu,a meni to antena sama radi. PS: i ovaj djavo mi bleji neko vreme,dok ne odbaguje ne mogu da pristupim network centru u control panelu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Pozovi njihovu tehnicku podrsku momci ce ti sve objasniti.... mozes i sam sledeci ova uputsva... i ova upustva http://www.kbcnet.rs/sites/default/f...nk340gnovo.pdf ali je potrebno da antena bude u bridge modu.... jer ako je u ruter modu onda se ona ponasa kao ruter i dodeljuje ipa drese uredjajima pa dolazi do konflikta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa ruterom ili SBB-om.. Molim za pomoc | black_xs | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 13.2.2013 21:42 |
Problem sa ruterom (WR841ND) | Jamiroquai | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.3.2011 1:23 |
Extremno cudan problem sa RapidShare-om | MarkoT | Internet tehnologije | 8 | 2.4.2010 18:20 |
Problem sa ruterom | pesoholicar015 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 12.12.2008 18:16 |
problem oko konekcije sa ruterom DAP 1160 | Stevie Wonder | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 2.3.2008 22:18 |