Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 31.5.2013, 16:12   #1
darko31
Starosedelac

Član od: 27.11.2012.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 406 puta na 371 poruka
Određen forumom Pomoć pri deljenju bežičnog interneta

Pozdrav svima,

imam bežični internet, gde se nakačim na mrežu i unesem username i password pomoću PPPOE konekcije. Znači da bih mogao da koristim internet, kompjuter mora biti upaljen i konektovan, a hteo bih da za to služe dva rutera koja mi leže u ormaru, ne rade ništa, tako da ne moram stalno držati kompjuter upaljen.

Ideja je bila da jedan ruter (Tenda W311R+) bude spojen na tu bežičnu mrežu što koristim i da se ponaša kao most, sa bežične na žičnu vezu. Drugi ruter (TL-WR841ND) bih spojio kablom u prvi, podesio da se konektuje preko PPPOE i delio mrežu sa njega žično i bežično dalje na ostale kompjutere, telefone itd.

Prvi problem na koji sam naišao je sa Tendom, priključio sam antenu, spojio se mrežu, napravio WDS most, i probao sam da se pomoću PPPOE konekcije na kompjuteru spojim na internet, ali iz nekog razloga ne može da se konektuje. Probao sam i žično i bežično da se povežem na mrežu i to je uspelo bez problema, ta mreža na koju je Tenda povezana se uredno pojavila, ali PPPOE konekcija ne može da se konektuje.

Šta radim pogrešno?
darko31 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2013, 20:02   #2
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
Određen forumom Re: Pomoć pri deljenju bežičnog interneta

Da li su oba rutera ispravna,ne bih znao sta je problem mozda ti odgovori neko iskusniji.
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2013, 23:12   #3
Nutsbre@ker
Starosedelac

Član od: 17.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 439 puta na 329 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Nutsbre@ker

Ko je provajder? I koju tacno opremu dobijas? U principu potrebno je da antenu podesis u bridge mode ( najverovatnije je neki Airgrid, ili bullet i sl. ), a da u ruteru kreiras ppoe konekciju ( kako bi ruter dodeljivao sve sto treba racunarima ).
Nutsbre@ker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2013, 11:25   #4
darko31
Starosedelac

Član od: 27.11.2012.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 406 puta na 371 poruka

Citat:
soneje kaže: Pregled poruke
Da li su oba rutera ispravna,ne bih znao sta je problem mozda ti odgovori neko iskusniji.
Trebalo bi da su oba ispravna.

Citat:
Nutsbre@ker kaže: Pregled poruke
Ko je provajder? I koju tacno opremu dobijas? U principu potrebno je da antenu podesis u bridge mode ( najverovatnije je neki Airgrid, ili bullet i sl. ), a da u ruteru kreiras ppoe konekciju ( kako bi ruter dodeljivao sve sto treba racunarima ).
Provajder je NSRadioLan, oprema je moja, grid antena sa wireless karticom.

To i hoću da napravim, da Tenda zajedno sa antenom radi u bridge-u, a sa drugim da PPPOE konekciju i deljenje na ostale uređaje. Pre spajanja drugog rutera, prvo sam spojio kompjuter da vidim da li će raditi samo sa Tendom u bridge-u ali iz nekog razloga PPPOE ne može da se konektuje. Ništa, probaću još da čačkam, ali to će morati da sačeka neko vreme, sad sam u stisci sa slobodnim vremenom.

Samo sam hteo da proverim, da ne pravim negde neku očiglednu grešku.
darko31 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoć pri pravljenju besplatnog foruma Guterill Web razvoj 13 22.8.2008 3:27
Samsung 226, Leadtek 9600gt, Gigabyte X38-DS4 - pomoć pri kupovini Mile iS BacK Šta da kupim? 35 15.4.2008 18:06
Pomoć pri kupovini USB-a Mosha ŠDK - Nosači podataka 2 18.1.2008 0:49
Pomoć pri pravljenju prezentacije iz informatike westorbit85 Nosači podataka 2 28.12.2007 14:25
Pomoć pri upgradeu. grdja Šta da kupim? 10 10.4.2007 23:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:11.