![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 | |||
Starosedelac
Član od: 9.12.2010.
Zahvalnice: 230
Zahvaljeno 346 puta na 214 poruka
|
![]()
Pokušavam da igram Mikijevu Fantasia-u sa Sege. Mnogo je teška. Ne kapiram kako igra namjenjena djeci može biti ovako surova.
Šta vi kažete? Jeste li igrali šta teže? ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Iskreno nisam video goru od ove
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 19.11.2009.
Zahvalnice: 1.349
Zahvaljeno 415 puta na 211 poruka
|
![]()
Kad si klinac jedino i možeš normalno da igraš bolesno teške igre a da ne poludiš.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku simke85 na korisnoj poruci: | ||
Relja (7.1.2019) |
![]() |
#4 | ||||
Starosedelac
Član od: 6.5.2007.
Zahvalnice: 1.040
Zahvaljeno 1.017 puta na 639 poruka
|
![]() Citat:
![]()
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
|
![]()
Jeste li provalili da na video recenziji za Fantaziju lik na 0:36 kaže da je Miki reinkarnacija Yuga, zbog loših kontrola i mehanike?!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Član
Član od: 20.1.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 215 puta na 125 poruka
|
![]()
Ima puno teških starih naslova(Ghosts'n Goblins,Ninja Gaiden,Megaman serijal da ne nabrajam igre sa Arkadnih aparata) po meni jedna od najtežih koje sam igrao je Transformers -Mystery of Convoy za NES koja je izašla samo za Japansko tržiste nije ni čudo jer je igra brutalno teška,ne kažem da je nju nemoguce preći al kad zurim i nisam skoncentrisan ne mogu da predjem prvi nivo kolko je teško i kako je sve katastrofalno uradjeno i da u igri igrač ima tri života i kad izgubi sve gotovo sve ispočeta bez daljeg nastavka bez šifri brutalno skroz.
Kad već pominjem Transformerse iznenadjen sam da za Arkadne Aparate i u vreme Sega Mega Drive i Super Nintenda nema nijedna Transformers igra i da se baziraju na serijalu 1 generacije koliko je crtać popularan čudno ![]() Poslednja ispravka: sloba89 (11.1.2013 u 22:57) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 245 puta na 227 poruka
|
![]()
meni je bila dosta teska 'Gobliiins', nisam pre toga igrao avanture a ta je pomalo uvrnuta. ali uspeo sam da je predjem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Mislim da je šampion po ovom pitanju Ghouls'n'Ghosts - naročito kada se pređu prva dva nivoa - čak i sa varanjem ima da se oznojite dok ga ne pređete
![]() Tu su onda Green Beret, Jeep Command ovako na prvu loptu što mogu da se setim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka
|
![]()
^
Green Beret je bila perverzno teska igra kada se obrne prva dva puta - treci krug je bilo apsolutno nemoguce preci. Teska je bila i Ghosts'n Goblins a bogami i Captain Silver. Ako se zagine u toku Captain Silvera negde po sredini (na ostrvu ili na camcu tj brodu) pa se ostane samo sa obicnim macem igru je bilo skoro nemoguce preci (na automatu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
C64 Legend
|
![]()
Nisam znao da neko prelazi Green Beret vise puta ! O.o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa kad oslobodis taoce prvi put ide drugi krug - sve isto samo teze, kad se zavrsi drugi krug ide treci. Ja sam igrao na automatu i bilo je bas tako. Sta sam para svojevremeno dao na zetone to je bruka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
C64 Legend
|
![]()
Shvatio sam, ali mi je igra delovala prilicno tesko i za prvi krug
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 180
Zahvaljeno 212 puta na 167 poruka
|
![]() ![]() Ghosts'n Goblins na aparatu nisam mnogo igrao, a na emulatoru nema šanse da dođem do glavnog bosa (imam najtežu verziju za aparate, i ne mogu ona 2 leteća đavolka da ubijem), mada i posle toga ide još jedan krug da bi se prešla. Ne znam da li je neko igrao Airwolf, u igraonici niko nije mogao dalje od 3. nivoa (ako se dobro sećam, mada nije bio preterano popularan). Probao sam ga na emulatoru, ali je ovo teško igrati bez dobrog džojstika. Što me podseti na Competition Pro Star. Sećam se kad sam ga kupio posle par izlomljenih Quick Shot II. Bio je neuništiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Starosedelac
Član od: 6.5.2007.
Zahvalnice: 1.040
Zahvaljeno 1.017 puta na 639 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
A i što je grafika jednostavnija, ne znači da je i ružnija, ne znam što ljudi to tako postavljaju. Neke stare ZX Spectrum igre su apsolutno klasične - monohromna grafika i niska rezolucija i opet izgleda predivno.
Igre na automatima (mislim na one razvijenije, od sredine osamdesetih pa nadalje) su grafički izgledale sjajno, često je i animacija bila odlična ali su bile nefer teške jer im je cilj bio da izvuku što više žetona od igrača. Osmobitaši su takođe imali mnogo teških igara ali su postojali treneri i pokice tako da je to moglo lako da se ublaži. Uz to - ovo je meni uvek smetalo - žanrovski gledano, opseg igara na automatima je prilično uzak (iz istog, gore navedenog razloga). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nergal na korisnoj poruci: | ||
Relja (7.1.2019) |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^
Tacno, na automatima je bilo najvise igara arkadnog tipa tj platformi. Istini za volju, vecina tadasnjih igara i na ostalim igrackim platformama je bila iz ta dva zanra. Od pocetka-sredine osamdesetih je bilo zaista lepih igara na automatima - npr Dragon's Lair. Bio je zapravo prilicno kratak ali je zahtevao gomilu zetona (citaj para) da bi se stiglo do kraja. Sada mi verovatno ne bi bio tezak ali tada jeste. Predivna grafika je jos vise otezavala igranje jer je odvlacila paznju igraca. Poslednja ispravka: Laskaris (17.1.2013 u 15:03) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
Član od: 10.9.2010.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 159 puta na 92 poruka
|
![]()
Green Beret definitivno od iole poznatijih,
Rastan je dosta tezak po meni, Kao i recimo Out Run sa aparata. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Willy na korisnoj poruci: | ||
Relja (7.1.2019) |
![]() |
#19 |
C64 Legend
|
![]()
Probao sam Green Beret na MAME-u i svojim Arkadnim dzojstikom (sve kao sa automata), koji mi je napravio Bojan. Stizem do treceg nivoa, al mogao bih i dalje sigurno da se malo bolje skoncentrisem. Koliko se secam, tako nesto sam mogao i na C64, mozda malo slabije. I da, cini mi se da je arkadna verzija laksa. Nije da nisam igrao i ranije, al ovo mi je malo obnavljanje gradiva.
Secam se prvi put kada sam k'o klinac video Green Beret na automatima, nije mi se svideo jer je bilo nekako graficki drugacije nego na C64. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 28.10.2010.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 92 puta na 62 poruka
|
![]()
Ja sam sanjao lady bug,koliko sam to igrao na aparatima kad sam bio klinac exeejj..kad predjes peti nivo,pa kad krece da ubrzava -sizenje
Amidar,Phoenix...itd.I sad odigram sa drugarima ponekad ..cisto da se podsetimo ![]() Sad sve to imam na mame64 ..eh sto nisam imao to tada bio bih tajkun sada,lol |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sve što niste znali o avanturama, a, iskreno, nije vas ni zanimalo | Shlaymara | Avanturističke igre | 25 | 5.5.2010 15:22 |
Uputstva i propratne brosure za stare igre | [4S] Vizant | Stare igre | 0 | 25.4.2010 22:49 |
Stare igre iz browsera | fingerprint | Stare igre | 3 | 15.3.2010 18:06 |
Stare igre i XP | Miloš Živković | Stare igre | 13 | 30.6.2007 19:07 |
Stare i nove igre | BEAST | Stare igre | 42 | 30.3.2006 20:39 |