Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.10.2012, 20:09   #1
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
Određen forumom Soft-AP

Da li mogu koristiti ovo da odašiljem signal po kući sa mog kompa, da se mogu nakačiti laptop i mobilni telefoni?

Od djevojke sam pozajmio ovo i koristio tako, ali sam joj morao vratiti, a ne mogu nigdje kupiti takav.

Štos je u tome što za ovaj prvi navedeni piše da ne podržava Soft-AP, a ovaj koji sam ja koristio zvanično podržava.

A glavni štos je u ovome, evo šta piše na IT Svet-u za ovaj prvi, nečiji komentar:
Citat:
moze da radi i kao ap i to u isto vreme da bude nakacen na net i da emituje potpuno novi signal pod novim imenom ali samo pod windows 7 operativnim sistemom, imash dosta programa koji to rade samo kucaj u google virtual wlan ili virtual wifi, virtual ruter itd, a imash i mikrosoftov virtual lan ali je on malo tezi za podesavanje.
Da li stvarno može, koji tačno program da koristim i da li može da odašilje signal koji je primila PCI kartica preko eksterne antene? Ovaj drugi koji sam ja je mogao tako.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2012, 20:19   #2
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Određen forumom Re: Soft-AP

Treba ti ovo.
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci:
Prief Lirator (5.10.2012)
Stara 4.10.2012, 20:26   #3
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Hvala ti. Koliko sam vidio na toj temi, uspješnost nije baš stopostotna, nekad radi, nekad ne radi... probaću sa nadom da će raditi na svim uređajima.
Stara 4.10.2012, 20:30   #4
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka

Ako hoćeš 100% da ti radi, odi u neku radnju koja prodaje kompove i kupi AP, nemoj da se štekaš
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2012, 20:40   #5
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Nije problem da dam koji evro više, ali nemam iskustva sa tim, sa navedenim USB stikom sam probao i radi.

Kako se to povezuje sa kompom, kojim portom (priključkom) i kojim kablom i šta trebam kupiti, AP ili router (koja je razlika uopšte)?
Stara 4.10.2012, 21:43   #6
Član

Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka

Ako je adsl ili kablovski net,i nemaš preterane zahteve po pitanju brzine preko wifi-ja(mislim na kopiranje fajlova ne na brzinu neta) lepo će ti raditi neki najjeftiniji tp link na primer http://tinyurl.com/9245fs6 ,verzija bez d ima fiksne antene.Ako je wireless u pitanju to je već nešto drugo.Najjednostavnije:na ap se kačiš samo preko wifi-ja,a na ruter možeš i preko lana(obično 4 lan priključka).
offline je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2012, 12:57   #7
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Uspio sam da sredim Wi-Fi Hotspot preko wireless adaptera koji je već ugrađen u laptop, nisam znao da može tako, hvala Frešku koji mi je ukazao na temu u kojoj je to opisano.

Laptop ''hvata'' wireless jer je u dijelu kuće gdje može uhvatiti signal sa komšijinog rutera, pa onda odašilje po kući za korištenje na mobilnim telefonima. Samo da znate da ne kradem od komšije, nego zajedno plaćamo i dijelimo internet jer kod mene ne može ADSL iz ''tehničkih razloga''.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Soft Skills Academy (12 - 16. april, PKS i RC pri ETF-u, Beograd) Chivan Dešavanja i događaji 0 11.4.2011 18:04
UBI SOFT ukida DRM zastitu! dulezmaj O igrama uopšte 13 28.1.2011 4:46
PCI Soft Voice SoftRing modem kao FAX? gainward Komunikacioni uređaji i umrežavanje 3 26.11.2010 7:38
Agere systems PCI soft modem driver Cvrcak Komunikacioni uređaji i umrežavanje 11 10.4.2008 10:30
Kako da promenim screensaver na Easy Cafe Tina Soft ? Wo[R]MY Aplikativni softver 1 2.3.2006 23:14

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:45.