![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
Pregled rezultata glasanja: Veličina ekrana | |||
17" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 61,11% |
15" |
7 | 38,89% |
Nijedna od ponuđenih |
0 | 0% |
Glasova: 18. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Pozdrav svima,
Uskoro planiram da investiram pare u laptop racunar. Pa imam dilemu vezanu za dijagonalu ekrana. Da li uzeti 17" ili 15" Sa jedne strane - svakako je plus veliki ekran. Do sada sam radio na desktop racunaru sa ekranom od 23". A sa druge strane - ipak su glomazniji i tezi laptopovi sa vecom dijagonalom ekrana. Pa kako nikad nisam posedovao laptop zanima me kakva su vasa iskustva sto se ovoga tice i sta preferirate? I sta vam je jos bitno od karakteristika laptopa sto se ove upotrebe tice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 931
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka
|
![]()
Hmm pa zavisi do rezolucije ekrana, ali i do velicine jer manja dijagonala a vece razolucija = manji pixeli i samim tim manji font pa realno moze da zamara.
Realno ako uzimas 17" cilja da ima full HD rezoluciju (1920x1080) jer postoje i modeli koji 1600x900 i bice ti strasno nisko a suvise siroko. Za programiranje najbitniji je procesor , ram i hdd. Graficka jedino ako planiras da radis neku zahtevniju grafiku. Ja bi ciljao na neki sto brzi quad core sa bar 4 gb rama, i mozda ako imas para neki SSD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kekule Mekule
|
![]()
Zavisi dosta od tebe samog, ja npr. programiram ceo zivot na desktop masini sa 15'' monitorom, a od skora i na 10.1'' netbooku i ne predstavlja mi neki problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 12.11.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ivane, sto se tice same dijagonale ekrana mislim da ti je to skroz nebitno ukoliko laptop povezes sa monitorom (sto nece biti problem jer svi danasnji laptopovi imaju hdmi i VGA port).
Laptop na kojem programiram za firmu ima 17"(1920x1200) ekran, a moj laptop iz studentskih dana je 15"(1280x800). Bez samog monitora razlika je kao nebo i zemlja u korist 17", ali razlika u ceni izmedju laptopova sa istom konfiguracijom ali razlicitom dijagonaolom je nekih 10-ak hiljada dinara. Po meni tolika razlika u ceni nije opravdana i bolje je investirati u veci monitor (sto tebi nece biti potrebno jer si rekao da vec imas 23" monitor) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Po mom mišljenju to nema nikakve veze. Programiram već 4-5 meseca na 10'' laptopu i nisam dosad imao nikakvih problema ni sa veličinom ekrana, ni sa upotrebljivošću IDE-ova i sl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
Programiram na Netbooku, i savrseno je udobno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Programiranje na laptopu daleko više zavisi od tastature
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Linijia na sredini lcd ekrana na laptopu | bobahajduk | Kvarovi | 4 | 30.7.2011 22:48 |
Inatalacija WIN7 na laptopu ASUS, pomoć | Astor | Operativni sistemi | 12 | 27.12.2010 16:19 |
Pravljenje butabilne WindowsXP instalacije sa SP3 pomocu NLite | Win32 | Operativni sistemi | 8 | 4.6.2008 15:13 |
Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |