![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
|
![]()
Odavno sam čuo za foru da kada baterija na laptopu izgubi kapacitet i drastično smanji vreme rada na laptopu da je moguće povratiti kapacitet tako što ćete je zamrznuti u zamrzivaču i potom ponovo formirati punjenjem. Nekoliko ljudi je ovo radilo sa baterijama za mobilne telefone i kažu da ima efekta.
Lično sam skeptičan i nešto ne verujem u efektivnost ove procedure, pa sam hteo ovde da vidim da li je neko pokušao nešto slično? Navodno taj proces zamrzavanja i ponovnog punjenja omogućava da se ćelije i elektroliti u bateriji ponovo "probude" ili "reaktiviraju" - šta god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
koliko je meni poznato - odlaganje baterije na hladno mesto samo može da produži vek 'držanja' struje u istoj dok nije u upotrebi [aka par meseci ako se ne koristi]...
e sad - Litijum-Jon i Nikal-Metal-Hidrid su drastično rešile taj problem [neupotrebe pune baterije] u odnosu na doba kada su se koristile NikalKadmijum baterije... [ovo sve gore navedeno je lako dokazivo izlaganjem pune baterije visokim temperaturama, gde se baterija koja je puna 'isprazni' iako nije nakačena na potrošač...] moj zaključak - mislim da se kapacitativnost baterije ne može vratiti čistim odlaganjem u frižider... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PsyDuck na korisnoj poruci: | ||
bokela (3.10.2011) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Fotoaparati VS AA Baterije | Markonije | Foto i audio/video | 7 | 10.4.2011 23:55 |
Preporuka za laptop sa najdužim trajanjem baterije do cca 600€ | Cegevara | ŠDK - Prenosni računari | 6 | 14.12.2010 21:37 |
Odlaganje baterije za kamkorder | macisr | Foto i audio/video | 3 | 15.7.2007 15:27 |
Hoće li / kada će virtuelna realnost biti realnost? | PixelTerror | Brbljaonica | 22 | 12.6.2007 16:02 |
baterije | nighthawk | Brbljaonica | 3 | 29.11.2006 19:41 |