![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Član od: 19.3.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozzz dragi forumci.Imam problem sa pc pa ako moze pomoc savjet kako da popravim problem.Ovako stoje stvari: Mnogo puta kada upalim pc i kada pocnem sa poslom na pc desi se da mi ukoci komp.. i od jednom se pojavu linije po ekranu i restartira mi sistem komp..posle toga kada se pokrece sistem od jednom u sekund se pojavi plava slika sa nekim brojkama koje nemogu vidjet i zabelezit sta pise.Evo sada ponovo isti problem i pojavi mi se na ekranu slika boja plava i pise sledece" STOP: doooo 144 unknown Hard Error
unknown Hard Error beginning dump of physical memory Dali je problem do ram memorije jer imam 1 GB ili je do neceg drugok? Ako moze pomoc unapred "Zahvalan" Pozz dragi forumci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
|
![]()
Testiraj komp sa hirens boot cd-om.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Gruberu, daj čoveku malo više uputa.
Prvo nabavi Hiren's Boot CD, i upotrebi memtest 86+ iz njega da testiraš ram memoriju. Pusti minimum 5 ciklusa da prođe. Potom, kad uđeš u sistem, ako ne uspeš standardno idi u safe mode, i pokreni check disk, da vidiš da li ima bad sectora na hard disku. Check disk pokrećeš iz command prompt-a, klikneš start i u polje run ukucaš cmd. Kad ti otvori prompt, kucaš chkdsk C: /r udariš enter i čekaš da završi. Videćeš par redova teksta na kraju, ali te interesuje linija gde piše: X KB in Bad sectors. Ako je nula, dobro je, ako ima nešto, menjaj hard. Takođe, ne bi bilo loše da nabaviš i drugo napajanje, čisto da probaš. Ako ti je hard ATA, probaj da malo stegneš pinove u samom moleks konektoru od harda, dešava se da su labavi, i onda hard trokira i dešavaju se razne gluposti. Takođe, ako ti digne sistem normalno, nabavi neku verziju 3d Mark-a, pa pusti na test, čisto da izvrti malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Hvala vam na svemu! razgovarat cu sa drugom da mi pomogne da sredim ovaj problem,ali evo i nesto od mene:Kada se pojavi ovaj problem mnogo puta cujem kako hard disk izgasi isto kao da iskljucim kablove od hard diska,i kada dodje problem mnogo puta resenje nalazim na slican nacin,iskljucim kablove od hard diska i ukljucim i posle toga nemam nikakav problem.Jednom sam pogresijo kada sam hteo da izvadim hard disk od kucista i mozda sam nesto zeznuo pokvarijo,ipak mislim da je do hard diska (ali cu vas poslusat i provjerit) pa cu vidjet da dam moj hard disk da ga otkupe i da uzmem neki od 500 GB.Hvala na svemu (DRAGOVI
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Extremno cudan problem sa RapidShare-om | MarkoT | Internet tehnologije | 8 | 2.4.2010 18:20 |
Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo? | FiresnakE | Kvarovi | 6 | 5.3.2010 12:08 |
Problem sa adapterom i baterijom DELL Ispiron 1300 | maximusbrut | Kvarovi | 0 | 12.11.2009 11:15 |
Problem sa Adobe Flash performansama na Windows Vista x64 Home Premium OS-u | VladimirBalt | Kvarovi | 0 | 23.8.2009 0:29 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |