![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 26.1.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Sada cu malo mozda da se brukam ali sta je tu je
![]() ![]() slicno ovo me samo sto je ovo za expres karice ali meni jedno potrebno za pci kao sto se ubacuje u obicne destop racunare |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ja nešto mislim da ako to i postoji, da neće da funkcioniše kako valja, spor je usb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Pa i ja sam se to razmisljao mada neznam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
|
![]()
4.8Gbit za USB 3.0, 480Mbps za USB 2.0, 12Mbps za USB 1.1 malo li je? Po meni to je sasvim dovoljno za neke expanzione kartice koje nisu npr. graficke. Zato i postoji USB to PCI-E 1x, sad za USB to PCI nisam siguran da je neka firma napravila zbog velicine takvog jednog USB dongla a i da postoji bio bi sasvim upotrebljiv za npr. jedan stari PCI modem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 8.5.2008.
|
![]()
cao ljudi imam isti problem.naime imam Emu 16/16m pci visekanalnu muzicku kartu.Sad bi kup[ovao lap top[ i hteo bi da to povezem da radi.Nasao sam ovo http://www.arstech.com/item-SSI2-PCI...i2_pci.html,pa me zanima da li to moze dovoljno brzo da radi da mogu tu karticu da koristim u studiju i na svirkama.Znaci treba mi live produkcija.Hvala ljudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 56 puta na 53 poruka
|
![]()
Hmm, mozda i jeste malo, jedino bi mozda usb3.0 zadovoljio. Ako pogledas da je bandwidth za PCIe x1 250Mb/s, dalje ide puta 4 (za pcie x4), puta 8 za x8, i 250*16 za x16 sto mu dodje 4Gb/s...
za 32bit-ne PCI kartice(66MHz) 264Mb/s, a za 64bit-ne duplo vise. Bandwidth za AGP 4x je oko 1Gb/s, a za 8x preko 2Gb/s... Tako da je i moje misljenje da ako i postoji neki USB to PCI(PCIe,AGP) adapter ili sta vec, verovatno bi sporo radio sa novijim karticama, jedino bas dial-up modemi, starije mrezne karte i sl. bi mozda moglo da radi na tu foru. @Cerbera molim te ispravi link, nije ispravan. Je si li mozda razmisljao o kupovini Macbooka? inace za laptopove postoji varijanta dodavanja PCI expansion sistema, koji se povezuje preko expresscard ili pcmcia slota na laptopu. Ali, ovako zadovoljsvo kosta preko 500 evrica i to najobicniji model sa jednim pci slotom ![]() edit: sad sam naso na netu nesto od firme Magma, lepo izgleda ali i cena mora da je paprena. http://youtu.be/UgjuOsTdCoE ovde je malo lepse prikazano kako se povezuje jedna PCI kartica u taj PCI expansion unit: http://youtu.be/MOTWx4Y2yZY edit2: takodje imas i ovako nesto, doduse sa PCI Express x1; http://www.itsvet.com/proizvod/creat...undcard/39/108 Poslednja ispravka: ice*91 (14.2.2012 u 21:27) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ice*91 na korisnoj poruci: | ||
Cerbera (14.2.2012) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
da ono sto mi nije jasno to je da mnogo zahtevnije muzicke kartice od ove moje rade na usb 2.0 konekciji.Zato se tripujem (nadam
![]() Poslednja ispravka: Cerbera (15.2.2012 u 19:28) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Nesto ne mogu da otvorim sajt, ali koliko sam shvatio to je nesto kao onaj magma pci expansion unit, jedino ne znam koja je cena ovom od arstech-a. Ali kako god ipak u sustini bi trebala biti mnogo je bolja veza onih uredjaja koji se povezuju sa laptopom preko expresscard slota nego ovih prko usb-a, evo pronasao sam jos jednu vrstu takvog uredjaja http://www.virtuavia.eu/shop/express...ox-p29858.html
Ovaj nije ni toliko skup uredjaj ali ne znam da li se to isplati kupovati... i da li to uopste i postoji kod nas. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ice*91 na korisnoj poruci: | ||
Cerbera (15.2.2012) |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Taj adapter je preskup. Lepo prodaj tu karticu, dodaj jos love i kupi krstenu USB zvucnu i resices problem. Jos bolja varijanta je zvucna za PCMCIA/Express slot, PCMCIA slot je brzine PCI slota dok je ExpressCard slot przine PCIe slota tako da brzine sigurno nisu problem a znam da EMU1616M sigurno postoji za PCMCIA slot.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
ma pazi ovo sto sam ja nasao kosta oko 30 dolara ,sto je dzabalesku,eventualno treba da se dokupi napajanje koje je jos nekih 20 tako da je to sasvim prihvatljivo.Pitanje je samo brzine,odnosno hoce li to raditi.E sad ono sto mi rece lik iz te firme to je da to moze da pusti otprilike 2.5 gbit/sec.Neznam da li je dovoljno ?
Poslednja ispravka: Cerbera (15.2.2012 u 20:20) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
ma nemoj se cimati zbog brzine i toga, to nece biti problem u slucaju tvoje kartice, nego sta da ti kazem, ako mozes to da nabavis, probaj pa javi kako je ispalo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
javljam kad zbudzim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
.: PC Adapter za Sony PS Gamepad :. | <Rio_da> | ŠDK - Ostale komponente | 3 | 9.5.2010 15:27 |
Da li postoji PSP emulator koji radi? | Misone | Konzole | 3 | 31.12.2009 18:13 |
Dobar besplatan Game Video Capture program (ako postoji)? | zvucnjak | Video/TV softver | 6 | 18.10.2009 13:40 |
Adapter za Nokia 6120 classic | cope05 | Aparati i oprema | 17 | 19.3.2009 15:14 |
Bluetooth adapter za laptop | vlajko3200 | Prenosni računari | 5 | 15.10.2008 22:20 |