![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 23.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.
uzeo sam tv karticu iz naslova za potrebe gledanja iptv-a na kompu, i to radi ok , ai od kako sam instalirao drajvere za tv karticu imam problem-a sa zvukom i slikom ponekad, u ostalim programima, winamp, kmplayer itd koliko sam primetio kad procesor ode na +80% zbog necega zvuk i slika pocnu da stucaju, tj recimo winamp jednostavno kao da uspori pesmu na 3-4 puta sporije itd, a ponekad i ume onako neprijatno da zabode zvuk ili slika na par sekundi, od drajver-a za tv karticu samo sam sam instalirao driver, nisam instalirao tivtime program ili podrsku za daljinski, gledam iptv preko kmPlayer-a verzija driver-a je drv_v1.3.3.2_070123 procesor je intel pentium 4 na 3.0, ziv bio ima oko 5 godina, pomislio sam da je do napajanja, posto je bilo 400w, a dodao sam i graficku ati3650 nedavno (koja ima i dodatni ulaz za napajanje ) pa sata hdd, sad i tv karticu, tako da sam danas uzeo i napajanje od 600w, nista specijalno, Lpower lc600h, rekose, izgledalo mi dovoljno, 3,5k din.... ali opet kad sam upalio komp ,cim se zagusi procesor , ode zvuk i slika 2 gb ram-a ddr1. xp OS rece mi kolega da je moguce da driver baca racunanje za zvuk, sliku, itd na procesor koji se zagusi pa zato imamlag u slici i zvuku da li je neko imao slicnih problema, ili zna za neki drugi driver , ne kupuje mi se sad novi procesor/maticna/ram zbog gledanja iptv-a na kompu ![]() hvala unapred, koliko sam sam uspeo da vidim nije bilo pitanja na ovu temu.... Poslednja ispravka: Elminsterr (13.11.2010 u 17:32) Razlog: --- |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 23.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
manji update na temu, mislim da sam locirao problem,
pratio sam malo countere preko procmon-a u xp-u i primerio sa da kad se desi problem sa zvukom counteri za wait i queue length za disk na kome mi je OS bilo da R/W polude, tj dobiju 3-4 puta vece vrednosti od normalnih, kada sam preko HTtach-a izmerio rezultate dobio sam jako lose rezultate za hdd na kome je OS , tipa read write oko 3-4 mb/s. merio sam vise puta , ![]() na slici uporedo rezultati od drugog harda koji mi je na kompu, jel ima nko ideju da li ovo do hdd-a , ima oko 5 godina i cujem da zakuca iglu s vremena na vreme, i ocekujem da prestane da radi, ili je mozda do sata ulaza na MB, ovo za sata mogu i najlakse da probam videcu da prebacim OS na drugi hdd pa da li ce da pomogne, eh iptv ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa zvukom | LudiloCG | Kvarovi | 10 | 20.7.2010 15:06 |
problem sa zvukom | pantelicdragan | Kvarovi | 1 | 12.7.2010 23:36 |
Problem integrisana Realtek zvučna kartica i Win 7 | jozvan_Kg | Zvuk na računaru | 2 | 14.4.2010 3:11 |
Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo? | FiresnakE | Kvarovi | 6 | 5.3.2010 12:08 |
Problem sa zvukom preko TV tunera | damson | Zvuk na računaru | 3 | 13.8.2008 21:25 |