|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
21.6.2010, 10:20 | #1 | |||
Starosedelac
|
[PIC, mikroC] USB HID Joystick sa akcelerometrom...
Ovo je moj seminarski projekat iz predmeta HCI (Human-Computer Interaction, na faxu naravno) , koji želim da podelim sa vama u nadi da će nekome koristiti ukoliko želi da se oproba u nečemu sličnom...
Joystick je baziran na PIC18F4550 mikrokontroleru, i koristi akcelerometar (ADXL330) za određivanje orijentacije. Što se tiče ostatka komponenata, ima tri tastera i Throttle potenciometar (da, znam da sve izgleda smešno i ružno, ali izgled mi nije bio cilj... ) PC-u se prijavljuje kao standardni generički joystick, tako da nije bilo nikakvih problema sa te strane. Projekat mozete naci ovde: http://www.mikroe.com/eng/projects/index/ (Naziv - Accelerometer-based Joystick with USB support, prvi je na listi trenutno) U arhivi se nalazi ceo mikroC projekat, Multisim projekat, kao i šema. Takođe, tu je i snimak, okačio sam ga na YT... (btw. snimci su malo nesinhronizovani, ali, šta se može...)
Ukoliko imate nekih pitanja, slobodno ih izrecite, rado ću vam odgovoriti... |
|||
Sledećih 12 korisnika se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci: | ||
21.6.2010, 14:06 | #2 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 42 puta na 32 poruka
|
Re: [PIC, mikroC] USB HID Joystick sa akcelerometrom...
Kako se ponaša pri malim i sporim pokretima?
|
21.6.2010, 14:10 | #3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.347
Zahvaljeno 3.306 puta na 2.281 poruka
|
Jel može neki info o tome koliko te je koštalo da sklopiš ovo čudo, gde si nabalvljao delove i tako to...
Mislim da bi bilo sjajno da napraviš nešto kao tutorial (da, znam, dao si Multisim šemu i source za microC, ali...), došao je raspust i baš sam zagrejan za pravljenje neke zanimljive stvarčice kao što je ova Inače, svaka čast Što se tiče toga da li je uređaj lep ili ružan - meni deluje super, samo da je malo više ergonomičan, ofkors |
21.6.2010, 14:31 | #4 | |
Starosedelac
|
Poprilicno je OK, obzirom da akcelerometar detektuje ubrzanje u rasponu 3g, i poprilično je precizan.
Citat:
Što se tutoriala tiče, počeo sam da ga pišem, ali sam odustao kada sam skapirao da bih morao da popunim bar deset strana da bi to na nešto ličilo... Kada budem imao malo više vremena, dovršiću ga... Hvala... |
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci: | ||
doctor (21.6.2010) |
21.6.2010, 14:42 | #5 |
Deo inventara foruma
|
Svaka čast na trudu,odlično je što se neko trudi i za svaku pohvalu je ovo što si napravio
|
21.6.2010, 15:26 | #6 |
Član
Član od: 16.4.2010.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
|
Nice work!!!
Jel akselometar mozda iz wii kontrolera, ako nije jel bi možda mogao on da se iskoristi? |
21.6.2010, 16:04 | #7 |
Veteran
|
Svaka čast MG! Super predmete imate vi na tom RAF-u
Jedno pitanje, da li se dešava da se džojstik "dekalibriše", tj da posle nekog vremena vožnje kada ga postaviš skroz uspravno, avion se ne vrati u početni polozaj? |
21.6.2010, 16:48 | #8 | |||
Starosedelac
|
Citat:
Citat:
Citat:
Anwy, ne, ne dešava se, obzirom da merim statičku akceleraciju zemlje i prema njoj određujem nagib... Jedini način da se dekalibriše je da je sam čip neispravan, što je malo verovatno... Poslednja ispravka: MG-RAY (21.6.2010 u 16:57) |
|||
23.6.2010, 22:03 | #9 |
Veteran
|
Koja je to igrica ako smem da pitam?
|
23.6.2010, 22:07 | #10 |
Deo inventara foruma
|
Airfix Dogfighter
PS: Svaka čast. |
5.7.2010, 11:07 | #11 |
Starosedelac
|
Hvala na čestitkama, kao i svima drugima...
A za uzvrat vam dajem tutorial i par sličica... Prvo sam mislio da ga kopiram na forum, ali je malo preobimno, tako da je završio u PDF-u. Link: http://www.mediafire.com/?mmqyrlcmmzn P.S. Javite mi ukoliko naletite na neku grešku, poprilično sam žurio sa pisanjem... |
20.12.2010, 20:33 | #12 |
Novi član
Član od: 20.12.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Znam da je tema malo zastarela, ali .....
Prvo sve cestitke!!! Drugo, ja radim na slicnom projektu pa me jako zanima taj tutorial u pdf-u, ali na zalost link ne radi pa ako ima jel moze da ponovo okaci, hvala unapred. |
20.12.2010, 22:11 | #13 | |
Starosedelac
|
Citat:
http://rapidshare.com/files/438428660/forumaccel.rar No, tek sad vidim da nisam preveo sve komentare na srpski (a i ovako me je mrzelo )... Nvm... |
|
23.12.2010, 2:02 | #14 |
Član
Član od: 18.12.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
Svaka cast za ovo.
|
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
accelerometer, akcelerometar, joystick, mcu, pic |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |
sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |
Život sa kompjuterašem | Marko_L | Cvet kompjutera | 86 | 20.2.2006 1:43 |