![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 1.4.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozz svima imam wirless internet 1 Mb/s i ok je brzina je vecinom konstanta , na 2 km sam od pristupne tacke i ping mi je bio ok ali vise nije imam antenu od 24 dB pa me interesuje do sega mi je odjednom ping los.
PS: Da li pomocu GRID antene se poboljsava ping i koliko ?? PLS ODG |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 2.5.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 16 puta na 6 poruka
|
![]()
Da li si izmerio jacinu signala od kako ti je ping los, i da li si proverio da ti se antena nije pomerila?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Najverovatnije je da je problem u signalu. Može se desiti da je neko između tebe i provajdera stvaio AP koji radi na istom kanalu i zbog toga ti je opao kvalitet signala, ako je takva situacija nema tu neke pomoći sve dok neko ne promeni kanal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
SIGNAL MI JE EKSTRA nije do toga ima jos jedna stvar svima ostalima je ping ok samo meni nevalja ...........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Mislis ping tvog podrazumevanog mreznog prolaza? Koliki je ping?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Ovako nisam bas neki strucnjak za mreze , pise u routeru ispod LAN IP:192.168.1.1 ( to je adresa routera pingujem i vraca ovo sve <1 ms sva vremena)
ispod WAN deafulat gateway vraca ping sve <1ms pingujem DNS server i vraca rezultate uvek skoro preko 100 puno preko 100 u 80 % slucajeva.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Antena iz wirless antene mi ide u raouter TP link Tl-Wr543G, na njega su nakceni Pc moj i dreambox( receiver)...............
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
E pa sto ne kazes da imas taj tp link, (kombinacija ap i rutera) koji je meni zadavao neverovatne glavobolje. Kupio sam nov uredjaj koji je bio falican, zamenio ga za drugi isti takav-opet isti problem kao kod tebe. Skontao sam da taj uredjaj ima problema kad se malo optereti, tada se resetuje, ispada, ping je ogroman itd.. Secam se da sam ga zamenio za Ovislink i tada je mojim problemima dosao kraj.. Naravno, ne mora da znaci da je i kod tebe problem u Tp-linku, mada ne bi bilo lose da ako si u mogucnosti sve to probas bez njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]()
Kako da mu ocistim memoriju kada se preoptereti, cudna stvar je sto unazad mesec dana ping je bio ok ail od tada .......Kada merim ping na www.ping test.com nekada je super a nekada los znaci strasno varira..........da li je mozda do antene???
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pitanja vezana za wireless... | Teva | Internet usluge | 489 | 22.9.2017 20:02 |
Wireless ruter, spajanje više računara u LAN, a da svi imaju izlaz na net | Master Neo | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 16.6.2009 19:01 |
Pitanje oko wireless kartice | drNesh | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 4.10.2007 0:28 |
umrezavanje, wireless oko 150m | dragan13 | Internet usluge | 3 | 12.11.2006 23:06 |
Internet i wireless mreža, jedan AP, moguće? | Lord | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 27.5.2006 23:06 |