![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Kolege forumaši, zanima me odgovor na pitanje kako zaključati USB Flash Disk, tj. da učinim to da se ništa ne može upisati na USB flash niti da se menja sadržaj koji je nasnimljen na USB-u. Ovo mi je bitno da kada kod nekog odnesem svoj USB, onemogućim bilo kakvo upisivanje, tj. menjanje podataka od strane virusa ili nekog drugog malicioznog software-a sa tuđih računara koji nisu pouzdani već samo čitanje istih. Pored toga, bilo bi poželjno i da je "password protected". Kako da to učinim? Naravno, morala bi postojati i mogućnost "otključavanja" po potrebi i dozvolu za upisivanje novog sadržaja na disku.
Nadam se da nisam bio previše konfuzan i da shvatate šta mi je potrebno. Hvala svima napred! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Brz USB flash disk? | Mocko | ŠDK - Nosači podataka | 70 | 6.4.2021 18:27 |
Kako narezati DVD+R DL disk (8,5Gb) | milanpk1982 | Nosači podataka | 52 | 1.4.2010 14:39 |
Kako narezati DVD+R DL disk (8,5 GB) | milanpk1982 | Ostale komponente | 2 | 3.4.2009 2:27 |
Mala pomoc oko flash player-a | Stevvan | Slobodni softver | 2 | 2.5.2008 13:44 |
Kingmax - najmanji flash - pitanje | ixnay | Nosači podataka | 7 | 13.12.2006 5:39 |