![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.8.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Citao sam da korisnicke unose ne treba prihvatati u izvornom obliku, ali ne znam sta i gde da upotrebim.
![]() Prva mogucnost: Kod:
htmlspecialchars($_POST['username'], ENT_QUOTES); Druga mogucnost: Kod:
$connection = mysqli_connect($GLOBALS['db_ip'], $GLOBALS['db_user'], $GLOBALS['db_pass'], $GLOBALS['db_name']); $esc_name = mysqli_real_escape_string($connection, $username); btw, uradio sam echo oba rezultata + originalnog polja. Cak i kada ne propustim tekst kroz ovo opet mi ispisuje escaped apostrof. A ostale znakove ne dira ni uz koriscenje tih funkcija (<, >, & ostaju isti). Kao da automatski vrsi konverziju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Verovatno je uključen magic quotes. I kod mene je isto, i evo šta radim na početku:
PHP kod:
PHP kod:
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci: | ||
Electro (11.2.2010) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
3D Youtube [+ tutorial kako napraviti 3D naočare] | Schnak3 | Internet tehnologije | 55 | 28.2.2010 16:02 |
Vodeno hlađenje, pomoć oko odluke šta i kako | vasiljevic | Ostale komponente | 12 | 21.7.2009 9:45 |
Kako menjati boju automobila u photoshopu? | freeminder | Grafički softver i radovi | 16 | 31.10.2007 17:03 |
Kako instalirati program na Fedori? | dacho | Slobodni softver | 2 | 4.10.2007 9:00 |