![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
http://labs.opera.com/news/2009/12/22/ izgleda kao ultra brza sad cu je vidim na mojoj mahini
ajoj ljudi moji ovo je brze od zmaja ![]() EDIT: nesto mi se crashovala par puta ne znam koji joj je :S Poslednja ispravka: nighthawk (23.12.2009 u 21:47) Razlog: spajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Ako ti alpha ne govori ništa, možda ovo pre alpha?
![]() Najavljuju velika ubrzanja, jedva čekam stabilne verzije. Nadam se da će do final verzije optimizovati i verziju za Mac (konačno je napisana u Cocoa!). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
I ja jedva čekam neku stabilniju verziju, a ova je i meni par puta pala.Drago mi je da vidim da je Opera sve "jača" po pitanju brzine, a i drugih stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Steta sto nema za Linux, ali bice i to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Evo sad sam probao na Windows-u i razlupala se... prebrzo je vozila!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Sviđa mi se novi izgled koji će da koriste. Ne sviđa mi se što su uklonili strelicu na kraju adress bara preko koje sam mogao pregledati koje sam stranice posetio. Sidebar mi malo izgleda bezveze jer kada ga otvorim nekako se ne uklapa u celokupan izgled prozora. Planplus sajt konačno radi kako treba. Ne sviđa mi se što opet nisu ostavili mogućnost pregleda snimljenih lozinki, nadam se da će to promeniti. Vidim da su ubacili i Private Browsing, sviđa mi se.
Pukla mi je nakon 5 minuta upotrebe, ali ovo je razumljivo jer je ipak pre alfa verzija. Sve u svemu radujem se novim verzijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]()
Koristio sam je sat vremena i super radi,za sad nikakvih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
i ja sam je probao na W7 x64,
Izgleda veoma lepo ali non stop se rusi tako da nista od prakticne upotrebe barem ne do novije verzije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
dobra ja,brza je i da-prepuna pukotina...!
možda su je i prerano izbacili!? mene što najviše nervira je što prekrije sve elemente i onda ne mogu da dođem do tesk-bara,nego ili moram da smanjim prozor ili da ga spustim na bar da bi išta video... sviđa mi se,takođe,ovaj hrom [gChrome] izgled...! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
Pa ovo nije ni Alpha nego pre-Alpha. Naravno da su je prerano izbacili. Još nema ni svu funkcionalnost koja je predviđena da bude. Ovo je bio mali praznični poklon za nestrpljive ali i reklama za novine od kojih će ljudi da balave. Umesto samo da su nabrojali šta će sve novo da bude i izbacili nekoliko benchmark rezultata, oni su nam dali probnu verziju da se možemo i lično uveriti u sve to.
Elem, ja sam probao Unix/Linux verziju. Oseća se znatno ubrzanje, od brzine iscrtavanja stranice do odziva - recimo kad brzo klikćete po tab-ovima, oseća se mnogo manji "lag" pre nego što prikaže sadržaj stranice. U benchmark-ima se takođe pokazala mnogo brže. Yahoo mail prikazuje ispravno. Kod 10.10 verzije tekst na dugmićima nije vertikalno postavljen na sredinu dok je ovde ispravno prikazano. Jedino gde totalno zakazuje je scroll-ovanje. Očajno je sporo i nije glatko kao ranije. Doduše tako se od prilike ponaša i Firefox pa je možda za to krivac GTK jer Opera u ovoj verziju koristi GTK grafičke kontrole. QT još nije spreman. Flash je takođe pravio probleme jer nije bio u fokusu pa nije bilo moguće kliktati na, recimo, kontrole YouTube player-a. Tu i tamo poneki grafički glitch je postojao. Za divno čudo, ni jednom mi nije riknula iako sam imao otvoreno i po 30 tabova raznoraznog sadržaja. Ono što je rak-rana Opere u Linux-u je korišćenje operapluginwrapper-a za Flash koji zna da optereti procesor ako je puno flash sadržaja na stranici/stranicama pa čak i kad je ta stranica otvorena u nekom background tab-u i nije trenutno vidljiva. Kod Windows verzije, pa i Firefox-a u Linux-u, Flash ne opterećuje procesor ako nije trenutno vidljiv. OK, do finalne verzija ima još mnogo vremena. Do tada će se valjda sve ispeglati fino. Taman će i Flash 10.1 da legne koji bi trebalo konačno sve bubice da reši a pogotovo probleme sa performansama na ne-Windows sistemima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Nanja priča kako je izbačena na net: pojavila se nekako na ftp serveru, nekolicina je skinulo dok nije povučena, stigla na par mesta koji su je tesrirali, više da vide šta spremaju, pokazalo se da je brz i relativno stabilan produkt za to izdanje, ljudi počeli da pričaju i da pitaju, oni odlučili da zbog interesovanja izdaju ljudima da uživo vide šta i kako. I svuda napisali da je pre-alpha, da će pucati, da mnogo toga ne radi kako treba, da će verovatno imati memory leak, dakle, svako ko je malo čitao šta skida zna šta je dobio da vidi.
Ono što se vidi je da je brza, da ima dobru osnovu, da će uz brušenje proizvoda i postepeno uvođenje ostatka u rad verovato biti još brža i bolja, da koristi mnogo toga, lepo izgleda iskreno, radi OK ( a probao sam je dosta još od pojave u Decembru, sada je na sajtu za skidanje novija verzija, ne inicijalna), jeste, ima problema sa Flash komandama, mada je to malo čudan problem, kod nekih treba da se klikne ne jednom već dva ili tri puta i tada radi, koliko sam video to im je prijavljeno, jednostavno rečeno, dopada mi se početak. Sad da sačekamo kraj i mislim da će ljudi biti zadovoljni, pogotovu oni koji su korisnici i ljubitelji Opere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
beta verziju (bar ja) ne ocekujem pre sredine februara ako ne i kasnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 728
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka
|
![]()
Ja sam se odusevio brzinom 10.10 verzije u odnosu na FF 3.5.7 (na kome je BTW postalo pakleno surfovati ukoliko imate slabiju masinu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Lako z autvrditi, odeš na gornji link, skineš i instaliraš, ona se instalira u poseban folder, dakle, ne gazi standardnu verziju, startujrš i probaš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]() Citat:
već se uvek instalirala u poseban folder,te si morao uvek da prebacuješ recimo 'wand' ključeve u nju [zvanično nestabilnu verziju].... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Evo je izasla beta verzija za Windows, a uskoro ce i za Mac / Linux. Ja u ovom trenutku koristim alfu sa Linux-a, nije losa, ali fontovi su ocajni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]()
Probao sam betu..
Odusevljava me... Jedino sto sam primetio je da ume da zabaguje neki put u inkognito rezimu.. Al sve ostalo je perfektno.. Bar sto se mene tice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
ja je koristim povremeno... [10.5 beta]
super je brza,mnogo se bolje snalazi sa stvarima koje su na prethodnim verzijama zakucavale ili gušile celu operu... ali i dalje mi pravi jako dosadan problem koji je još pre-alfa pravila - kada je u ful-skrinu mi pokrije ceo tesk-bar,koji onda moram da ili pozivam preko win dugmeta na tastaturi ili da spuštam celu operu... jeste to sitnica,ali me jako nervira! [čitah na Netu,nisam jedini] |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
A ja sam primetio da u nekim Flash igrama baguje zestoko, samo koci ...........
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
browser, opera |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Opera 10.10, posle prekida rada ostaje da radi kao "duh" | freeminder | Aplikativni softver | 18 | 22.12.2009 17:07 |
Opera 10 alpha... | Teva | Aplikativni softver | 4 | 8.4.2009 17:04 |
Opera 10 | dile | Aplikativni softver | 1 | 27.2.2009 1:28 |
Opera 9.50 Alpha 1 (kestrel) | illidan | Aplikativni softver | 0 | 4.9.2007 17:48 |
opera mail | JovanK | Aplikativni softver | 6 | 10.2.2007 22:26 |