![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.12.2009.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
imam n73(kupljena nova)vec 1god zvucnici su rasporedjeni gore i dole ali gore su ja msm dva zvucnika(a izmedju njix dugmence za turnoff/on)od kad sam ga kupio primetio sam da ne radi jedan gornji zvu. i da se k800 jace i jasnije cuje,nosio ga 3x u servis
![]() ![]() ali drug je kupio nedavno isti takav polovno i njemu rede odozgo oba zvucnika.. jel zna neko u cemu je prob i sta da radim da ne treba mozda da instaliram softver za muzicku nokiu? kad otkucam*#0000#(v4.0812.4.2.1) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Pa da,n73 ima gore i dole zvucnike,to je poznato,da nije konkretno taj malo "ispao iz kamiona"
![]() ![]() ![]() na ovo mislis ? Poslednja ispravka: Netza (10.12.2009 u 0:00) Razlog: Slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
To nije istina nokia n73 ima samo dva zvucnika, tj jedan dole i jedan gore ali zbog rasporeda tastera za paljenje lici da ima dva gore. Mozda su takvi zvucnici ( mada mislim da k800 ima malo jace zvucnike ili zvucnik nisam siguran) mada je to subjektivan utisak o jacini. Softver za nokiju n73 ME(nisam siguran za obicnu) ima opciju 3-d sound u meniju pa probaj nju da ukljucis/iskljucis i proceni kako se tada cuje.
Naravno i jedno potpun glupavo pitanje : Da li ti je zvuk pojacan na maksimum? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Da to bi mogao da probas,slazem se i neke opcije tipa Stereo Widening,ako ima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
@Netza mob je isti nema nikakve razlike koliko ja znam ima samo muzicki i clasic...a fonteli su nam bilo isti gledao sam i podesavanja da namestim kao sto je imao i on ali nista mi nije pomoglo
![]() @Nutsbre@ker meni ne radi gornja polovina.....cackao sam podesavanja li jok i sve sam probao i digo ruke ali eto drug kupio isti takav i njemu radi lepo ![]() @Netza mogao bi da probam da ubacim taj music ali ne umed da ga nadjem i to ako bi mogla da mi pomognes ![]() da nema mozda neke drajvere ili nzm lupam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
@Djole92:
Problem no.1 : Servis, pa menjanje kompletnog zvucnika, pod uslovom da je crk'o. Problem no.2 : To nije update softvera i ne moze se raditi klasicnim usb kablom , vec to mora da radi neko strucnije lice uz odgovarajucu opremu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
ne dolazi u obzir da nosim mob u servis jer treba da idem u drugi grad...i da dangubim..da ostanem bez fona 3 nedelje
a kad ga pokupim ista prica prodavacica prodaje i nema veze sa majtorom a majstor mi 3x napisao na papiricu da je zvucnik zamenjen i da radi lepo onako kako treba... ali sam nacuo od drugara da je u pitanju nzm (softver,verzija,firmwere)nzm bas tacno kako se kaze ali u pitanju je da je neka verzija zablokirala zvucnik... zato bih zamolio ako je neko imao isti takav prob da mi pomogne..jer nije u pitanju zvucnik nego nesto drugo.... a ako neko otje da mi pomogne da probam da ubacim muzicku verziju-mozda sa njom proradi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Djole rekao sam ti onomad reci cu ti i sad. Softver ne mozes da menjas sam , tako da moras da ga nosis kod nekog strucnijeg ( servisera jel'te
![]() Ps:Firmware mozes sam da apdejtujes preko nokia software updater-a i obicnog kabla ,ali kompletan softver ne mozes sam da menjas.Napisi nam koja je verzija firmware-a pa da proverimo da li je najnovija ( u slucaju da ne znas kucas *#0000#) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() v4.0812.4.2.121-3-2008 RM-133 Nokia N73 (07) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
a evo sta mi je pisalo kad sam otkucao kod na link koji mi je dao jadan lik...
Latest available software for Nokia N73, product code 0551906 Version: 4.0812.4.0.1 Compare numbers If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download kako je moguce da moj fon ima bolju verziju nego sto postoji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
To ti je zadnji fw. Odnesi u servis, ja sam imao jedan slucaj gdje nije radio donji zvucnik, bio je prekid negdje u vodu, a posto mi ga je bilo muka traziti, jednostavno sam licnovao i prespojio donji zvucnik na gornji, i dobio 2 mono zvucnika. Momak i nije primjetio razliku, mada sam mu rekao sta sam uradio. A to da je tako sto su ti rekli u servisu ne moze da bude tacno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Disabled
Član od: 21.8.2009.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Zasto biste kupovali nokiu n73 music kada mozete bolje da prodjete tako sto cete:
1. Kupiti za manje para nokiu n73 classic. 2. Ako posedujete Nokiu N73, možete da uradite update na Nokiu N73 ME koristeći Nokia Software Update koji možete skinuti sa linka: http://www.nokia.com/A4176089 , uz pomoć malog trika. Nokia je upravo izbacila u prodaju model N73 ME, ali Vi ne morate da se zalećete da biste kupili novi model sa novim mogućnostima ukoliko već imate stari, jer on je potpuno identičan sa novim modelom, samo se razlikuje u firmware-u i različitoj boji maske. Pročitajte ovo upustvo kako biste saznali šta treba da uradite. Pre nego što započnete sa pretvaranjem Vašeg telefona u Nokiu N73 ME, treba da znate da ćete verovatno zbog toga izgubiti garanciju na telefon od Vašeg prodavca, a preuzimate i rizik da trajno uništite telefon kao neki (za to su male mogućnosti, ali ipak postoje). Da li je to vredno rizika? Saznajte prvo šta da očekujete pretvaranjem telefona u novu Nokiu N73 ME. 1. Ekran sa novim satom 2. Novi glavni Menu Music Icon 3. Nove default teme 4. Novi Music player sa opcijom Album Art 5. Audio podešavanje u Music Playeru (Stereo widening je super!!!) 6. Music Player Visualization - Oscilloscope 7. Music Player Visualization - Spectrum 8. Firmware Version: 3.0638.0.0.30 ili noviji u zavisnosti koji je zadnji postavljen na Nokiinom sajtu Sada znate po čemu se Nokia N73 ME razlikuje od standardne Nokie N73, da li još uvek želite da to uradite? Ako baš hoćete postupak je sledeći: Prvo, pre nego što bilo šta započnete, uradite backup vaše Nokie N73 na memorijsku karticu na sledeći način: Menu/Tools/Memory card/Options/Backup phone mem. Download-ujte i instalirajte: Nemesis Service Suite - link je: http://www.b-phreaks.co.uk/software.htm (poslednji koji je postojao u trenutku kucanja ovog upustva je bio Nemesis Service Suite Beta 1.0.38. i poslednji Nokia Software Update koji skinite sa gornjeg linka koji sam postavio. 1. Povežite Vaš telefon preko Data kabla sa Vašim PC-jem i sačekajte da windows učita driver-e i prepozna Vaš telefon. 2. Startujte Nemesis Service Suite i kliknite na “Scan for new device” u gornjem desnom uglu ekrana (na tom dugmetu nacrtana je lupa) 3. Kliknite na ikonicu u gornjem levom uglu “Phone info” 4. Kliknite na “Scan” - u sredini prozora 5. Promenite - ukucajte product code sa sledećim koje izaberete: 0537289 Euro 1 0539193 France 0539207 Alps 0539239 Euro 2 0539256 Turkey 0539265 South Africa 0539269 Scandanavia 0539278 Baltains 0539279 Russia 0539284 Ukraine 0539285 Bulgaria 0539289 Hungary 0539291 Balkans 0539293 Greece/Cypurs 0539294 Lebanon 0539295 Gulf 0539298 Israel 0539299 Romania 0539343 Chinese, English 0539346 Philippines,English, Indonesia, Malaysia, Philipino 0539349 Australia/New Zealand,English, Indonesia, Malaysia, Philipino 0539352 Indonesia -> English, Indonesia, Malaysia, Philipino 0539354 India/Vietnam -> English, Indonesia, Malaysia, Philipino 0539351Thailand -> English, Thai 0539341 Belarus (izvinjavam se, ali to su svi kodovi koje ja znam, a postoji mnogo više u zavisnosti od regiona u kome živite) Kada ukucate izabrani kod markirajte kućicu sa opcijom "Enable". 6. Pritisnite dugme “Write”, i Vaš kod na telefonu će biti promenjen ( možda ćete misliti da se ništa nije dogodilo, a to je zato što je telefon još uvek u modu Normal, i zato što promena koda traje samo par sekundi , ali ne brinite, kod je promenjen!). To je bilo to za sada - izađite iz NSS tool software-a. Sledeći postupak se odnosi na Nokia Software Update program, koji treba da startujete bez diskonektovanja telefona iz kompjutera, i pratite upustvo korak po korak u samom programu. Ovaj postupak moše trajati i sat vremena, jer program u toku postupka proverava koji vam je poslednji firmware u telefonu, pa nalazi novi firmware (za Nokiu N73ME - pošto mu promenjeni kod Vašeg telefona govori da Vi u stvari imate Nokiu N73ME i nudi Vam mogućnost da upgrade-jute firmware na noviju verziju, pošto je Vaša navodno stara, zatim program download-uje sa Neta novi firmware (ima oko 75MB), a zatim ga instalira na Vaš telefon. Strpite se - sve to traje. Na kraju, vratite podatke sa Memory Card-a koje ste backup-ovali na memorijsku karticu na sledeći način: Menu/Tools/Memory card/Options/Restore from card. VAŽNO: Dok ovi postupci traju telefon ne sme da bude u OFFLINE modu, nikako ne smete da slučajno mrdnete kabal između telefona i PC-a, da ne bi došlo do nekog prekida, jer to može da Vam upropasti telefon za vreme trajanja postupka. Ja sam moj telefon uspešno i bez bilo kakvih problema upgrade-ovao i sve radi besprekorno. Pozdrav od petrixs123-a.Obrenovac Zahvalite se ako sam pomogao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Tesko da se moze naci ne muzicka n73, i samu muzicku je tesko vise naci novu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Disabled
Član od: 21.8.2009.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Upravu si zato je ja sada kupujem muzicku polovnu sa svim dodacima i to za 70 e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
Član od: 29.1.2010.
Zahvalnice: 13
|
![]()
Postovani,
Tokom pokusaja updatea softwera na N73 ME, prekinula se veza, a telefon ne moze da se upali! Pokusavao sam i sa drugim USB kablom, ali nece...STA DA RADIM?! Hvala unapred, ocekujem brz odgovor! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Sada ne mozes nista da uradis, nece ti pomoci i drugi kabl. Cak i sam proizvodjac izricito napominje da ne sme da se desi to sto se tebi desilo. Jedino resenje je nosenje u servis, gde verovatno uspeti nesto da urade.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Novi član
Član od: 29.1.2010.
Zahvalnice: 13
|
![]()
Ok, hvala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]() ovde mi nesto zapelo pise eror i nece da ga skenira? Poslednja ispravka: Chivan (19.2.2010 u 13:16) Razlog: sređen quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
mora preko pc suite-a, evo meni radi
![]() EDIT: Zavrsio update na 4.0839.42.3.1. Poslednja ispravka: Miki-Car (16.2.2010 u 10:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
I odmah sam bio razocaran novim plejerom, koji je jedan od glavnih razloga sto sam hteo da ga upgrade-ujem. naime, kada god ukljucite plejer, shuffle ostaje usti (f-h-s-o nek se zovu pesme, na primer) i kada vi zelite da poslusate neku pesmu B, On opet vraca na B-f-h-s-o
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Neće da radi defragmentacija | - TERMINATOR - | Operativni sistemi | 21 | 4.9.2009 16:48 |
Nokia kupuje Navteq | TheProphecy | Tekstovi u SK | 5 | 1.3.2008 1:58 |
Nokia 6630 vs. Nokia 6681 | PixelTerror | Aparati i oprema | 3 | 6.12.2007 21:40 |
Nokia - pregrevanje baterija | DukeofSerbia | Aparati i oprema | 0 | 18.8.2007 18:32 |
Nokia 6270 memeoija ne radi | Ilke | Aparati i oprema | 2 | 13.2.2006 2:25 |