![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Radi se u Fujitsu Siemens kompu, Intelov procesor 2.4GHz, HDD 40GB, 256MB SDRAM, na ploči piše D1521-A13 tako da joj je to valjda oznaka pošto nigde nema nikakvog znaka...
Kada pokušavam da ga upalim, dođe do dela gde sa HDD-a treba da podigne sistem ali se tu pojavi poruka da operativni sistem ne postoji. Pokušam da instaliram Windows ponovo ali tu dobijam error da HDD nije prikačen. Reko' negde kablovi nisu lepo legli, očistim sve, stavim kablove od DVD-a sa kog sam pokrenuo instalaciju sistema i opet ništa. Na kraju stavim drugi HDD i sve se ponovo dešava. Nije mi jasno šta može biti? Jedino može biti BIOS, pa sam i bateriju vadio na 5 minuta ali opet isto... Da pokušam Update BIOS-a? Šta bi još moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
1. Treba da formatiras svoj postojeci hdd i onda nastavi sa instalaciom os-a. 2. Opali i bios po "difoltu". 3. Probaj da zamenis kontroler IDE na ploci tj da hdd prikacis na drugi IDE kontroler. (drugu granu). Postavi ga na master.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Stavio sam drugi kabal i proradilo je ali sada imam problema sa instalacijom sistema. Sve lepo odradi, formatira, učita fajlove ali onda pri restartu opet sve kreće ponovo iako je podešeno boot-ovanje sa HDD-a... Ne znam u čemu bi mogao biti problem... Do verzije Windowsa nije, jer sam instalirao sa njega sasvim normalno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 301 puta na 247 poruka
|
![]()
E to je problem sa laptopovima, evo kako sam ja prosao sa instalaciom OS- na laptopu
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=48343 Tolka cuda i podesavanja a nije nista bilo u pitanju ,tako da je iz 10 restarta nastavio da instalira OC do kraja.Probaj i ti vise puta mozda ce da krene i odradi posao kako treba !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex Parrot
|
![]()
Testiraj HDD i memoriju, moguće je da neka od te dve komponente, ukoliko je neispravna, pravi probleme prilikom instalacije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
Mom kumu se desava neka gremlinizacija ili sta je vec koja nam ne da mira i nikako da instalirmao windows 7 na njegov komp sa sledecim specifikacijama: Amd Athlon64 3200+,2,5gb rama,asus M2N ploca,ati x1650pro,wd 160gb sata i jedan ata 80gb..e sad krene lepo instalacija i posle prvog restarta se zablokira i nece dalje ni da makne,citac je ispravan,disk takodje prosao verifikaciju a sa tim diskom smo prethodno kod komsije digli bez problema sistem..ja zaista vise neznam u cemu je problem,hdd je formatiran i napravljene su nove particije..any ideas? Molim za savete
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri reinstalaciji windowsa | Dejan Rogulja | Kvarovi | 10 | 4.12.2009 17:34 |
Problem pri instalaciji viste | Notorious B.I.G | Operativni sistemi | 5 | 11.10.2007 21:30 |
problem pri RE-insalaciji Alcohol 120% | jagodanbg | Aplikativni softver | 7 | 25.3.2006 3:53 |
Problem pri rezanju DVD-CD-RVW | mileki | Nosači podataka | 9 | 16.3.2006 2:56 |
Problem sa zvukom pri gledanju divx | Shlaymara | Video/TV softver | 2 | 9.3.2006 16:13 |