![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Interesuju me utisci korisnika DFI ploca.Bacio sam oko na DFI LanParty nf4 Ultra-D pa posto nisam do sada ni cuo za tu marku da cujem vase utiske!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
|
![]()
Uzimaj to i ne razmisljaj mnogo.Ako volis da klokujes ta ploca je prava stvar.Neces pogresiti ako si se odlucio za DFI
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Sta je sad ovo?Svi su tu da preporuce ali je niko u stvari nema!Odakle onda toliko iskustvo u vezi o.c.?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Okey,to je u redu.Mislio sam uopste o DFI plocama.Da li su u klasi jednog ASUSA I ABITA po stabilnosti i tako to.Da ne uzmem plocu koja dobro klokuje procesor a ostalo truba!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da ne bih otvarao novu temu, iskreno o DFIju i ASRocku nisam ni ja cuo, pa bi po neko vase iskustvo dobro doslo, u stvari cuo sam za neki ASRock sa ATI RADEON XPRESS 200 chipsesom pa me zanima da li je ovaj chipset u klasi nForce chipseta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 22 puta na 20 poruka
|
![]()
DFI je firma koja trenutno proizvodi najbolje ploce na trzistu i one su prevashodno namenjene entuzijastama i overklokerima. Kvalitet izrade njihovih ploca je na najvisem nivou. Sto se tice poredjenja sa Abitom, uglavnom svi najbolji strucnjaci su upravo iz Abita presli u DFI na celu sa Oskar Vu-om, koji je inace idejni tvorac sjajne DFI Ultra-D ploce. A inace najbolji svetski overklok rezultati su postignuti bas na DFI m.plocama. Ja trenutno posedujem DFI nF4 Ultra-D plocu i izuzetno sam zadovoljan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
Sta mislis o ovoj konfiguraciji?Kako ce se upariti ploca sa memorijama?Sta ti konkretno imas?Uh.. ala davim! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
To je memorija iz sadasnjeg kompa.Nadao sam se da bar to ne menjam.Iskreno ranije nisam klokovao procesor,maticna (MSI Neo2-V )i Intel 2.4 mi nisu dali puno prostora za egzibicije.Ma sr*nje jedno,restartuje se kada stavim DOT ploce na Comandera a kamoli da mu menjam napon ili FSB,mnozioce i ne mogu jer ih nema.Bar ih ja nisam nasao.
![]() Nego braticu jel imas na umu neki konkretan model memorije,sa konkretnim latencijama i konkretnom cenom?Izvini sto davim al kad vec caskamo da pitam! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Svi na netu hvale lanParty, a trebalo bi i da sija u mraku.
Pogledaj malo, pa ćeš videti da li ti odgovara. Svaka dobra, BRZA, memorija je dobra, uzmi par modula da radi u dual channelu. Što brža, to bolja. Najbolje su PC 4xxx memorije |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 22 puta na 20 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Danas ili sutra bi trebao zet da naruci.On je u Americi,tamo je normalno da narucis to preko neta a da ti to isto i stigne neodpakovano.Cene su naravno dosta nize.Videcu ako nije kasno i za neku brzu memoriju.
Hvala ljudi,dosta ste mi pomogli! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
Uzmi brate 200 - 300 GB Hadr disk !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
1.http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231021 2.http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231047 3.http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145575 Da li je bolje da uzmem DDR500 sa Cas Latency 3 ili DDR400 sa Cas Latency 2! Koliko su vazne voltaze?Da li DFI podrzava opseg voltaze 2.6-2.8? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Znaci nema veze sto je G.Skill ddr500 ima latenciju na 3?kad ga nasviram radice bolje nego takodje klokovan Corsair ddr400 sa latencijom na 2?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Znaci ipak da uzmem neku na DDR500 bez obzira na malo vece latencije?Nisam te bas najbolje razumeo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Otprilike tako.Da ne tupim mnogo,taj DDR400 CL2 bi se mnogo bolje klokovao na K7 platformi dok je ovaj drugi vise za o/c na K8 platformi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Na Corsairovom sajtu ima zgodna opcija:ukucas brand i model ploce (u mom slucaju malopre kupljenu DFI LP NF4 Ultra(kod nas kupljenu)) i lepo ti izbace spisak kompatibilnih memorija (valjda su sve testirane na zadatoj ploci?) a ti samo odaberes jednu od njih;prema ukusu a narocito prema dzepu
![]() Mada se ozbiljno razmisljam da uzmem onj G.Skill!Ipak je osetno jeftiniji a ima i bolje preporuke od Corsaira XMS na stranim forumima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Danas sam konacno sklopio komp.Nije kofiguracija koju sam zeleo na pocetku ali ni ova nije losa:
1.DFI LP NF4Ultra-D 2.AMD64 3000 Venice 3.MSI 6600gt HPIPE 256MB ram 4.Codegen 400W. Imali smo mnogo muke da nateramo sistem da krene!Posle 2 sata cupanja za kosu provalio covek da moje memorije 2x512 Kingston VR CL3 nece da rade jer su dvoslojne,sa obe strane imaju memorijske cipove a ploca hoce samo one koje imaju na jednoj strani!?Mada cova kaze nista novo mada su trebali da napisu negde,pozajmio mi 256MB na 333MHz dok ne kupim (kod njega naravno) one pajserske sa jednom stranom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
A toliko su hvalili DFI-jev rad sa memorijom
![]() CAS 1.5 čak 1 Ipak, bolje su jednoslojne, proveri koje su kompatibilne na njihovom sajtu. A sa dvoslojnim, možda bi malo čačkanja po biosu pomoglo, ja imam na Asusu BD512TEC500 dvoslojna Corsair CMX256A-3500C2 jednoslojna Nanya M2U25664DSH8B3G-75 dvoslojna I radi, zadovoljavajuće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Lapsusi i smešne situacije... | Cvrcak | Cvet kompjutera | 3623 | 25.2.2018 11:10 |
WoW, za i protiv! | MilanSM | Mrežne igre | 273 | 10.4.2007 19:52 |
Pirati??? | Carl Jonson CJ | O igrama uopšte | 840 | 19.1.2007 14:25 |
Canon PowerShot A510 - Za i protiv | maxa | ŠDK - Foto i audio/video | 29 | 4.5.2006 13:12 |
Obicna protiv dual | todos | Osnovne komponente | 8 | 13.2.2006 13:53 |