Forum Sveta kompjutera Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > I na kraju... > otpaTci

otpaTci Ovde se s vremena na vreme sklanjaju teme koje su zaključane/sklonjene/zastarele itd. Moguće je čitanje, ali ne i slanje komentara i odgovora. Važi za ceo forum.

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.4.2006, 15:36   #1
vertigo
Član

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 16 puta na 13 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku vertigo
Određen forumom F.E.A.R. story

Koja je prica u FEAR-u? Posto ja nisam bas najbolje pohvatao strory moze neko da isprica radnju cele igre...
vertigo je offline  
Stara 26.4.2006, 16:55   #2
drgonzo
Član

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: F.E.A.R. story

Davno je bilo, neka me neko ispravi ako gresim. + sto je ovo spojler teski, ko jos nije igrao neka ne cita dalje.
Imas tu devojcicu Almu, koja je cerka Harlana Wade-a i ima nadprirodne moci. Ona je protiv svoje volje ukljucena u eksperimente vezane za stvaranje super-vojnika sa pshickim mocima i 2 puta je veshtacki oplodjena uzorcima sopstvene DNA. Njeno prvo dete, odnosno prvi prototip (glavni junak igre) je oznaceno kao neuspeh, a drugi prototip (Paxton Fettel) kao uspeh. Ali Alma je u toku ovih experimenata uspostavila mentalnu vezu sa Paxtonom, sto je vodilo tome da Paxton ubije nekolicinu vojnika. Nakon toga, projekat je obustavljen, a Alma osudjena na smrt u komori u kojoj je i provela veci deo zivota.
Izgleda da ipak nije umrla, ili je u pitanju njen duh, vise ne znam ni sam, uglavnom, kada se donese odluka da se projekat nastavi, ponovo se otvaraju laboratorije u kojima je lezalo napusteno Almino telo, a ona opet uspostavlja psihicku vezu sa Paxton Fettelom, koji sada kontrolise armiju supervojnika i nastaje sran*e....
Glavni junak je poslat da dovede situaciju pod kontrolu, a halucinacije koje dozivljava posledica su mentalne povezanosti sa majkom Almom i bratom Paxtonom. Na kraju glavni junak ubija Paxtona koji i ne pokusava da pruzi otpor i time zaustavlja pobunu supervojnika, Almin duh biva oslobodjen iz komore i ubija Harlana Wade-a (svog oca), a zahvaljujuci zalaganju glavnog junaka, cela laboratorija leti u vazduh.
U zavrsnoj sekvenci, dok glavni junak napusta borbenu zonu, opet se pojavljuje Alma, i ukazuje da prica jos nije gotova, i da nas verovatno ocekuje F.E.A.R. 2 u skorijoj buducnosti. U istom smeru ide i zakljucak telefonskog razgovora na kraju igre, da se prvi prototip ( glavni junak ) ipak pokazao kao uspeshan.
Igra je genijalna, ali ko se seca detalja price nakon toliko meseci....
drgonzo je offline  
Stara 26.4.2006, 17:47   #3
IceMan
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Nisi nigde pogresio drgonzo.
IceMan je offline  
Stara 26.4.2006, 18:57   #4
drgonzo
Član

Hvala kolega
drgonzo je offline  
Stara 27.4.2006, 2:48   #5
Atila
Starosedelac

Član od: 5.11.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Atila Slanje poruke preko Skypea korisniku Atila

2drgonzo Лепо си написао, само нисам баш сигуран да је Алма Вејдова ћерка, његова ћерка је она друга женска, која је већ одрасла жена и његова сарадница.
Atila je offline  
Stara 27.4.2006, 3:08   #6
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 160 puta na 137 poruka

to se i meni ucinilo kao greska, ali nisam bio siguran. mislim da si u pravu.
Mr. Garrison je offline  
Stara 27.4.2006, 10:53   #7
vertigo
Član

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 16 puta na 13 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku vertigo

Da. I ja mislim da Alma nije Vejdova cerka.
Otprilike sam takvu pricu i ja skontao, ali su me zbunjivale one scene gde je Alma vec porasla. (to je otprilike posle smrti Paxtona Fettela) Tu te ona napada, a nije vise mala devojcica...

Poslednja ispravka: vertigo (27.4.2006 u 11:00)
vertigo je offline  
Stara 27.4.2006, 11:06   #8
IceMan
Član

I Aliss i Alma su Wade-ove cerke.

A za to posle smrti Paxtona Fettela pogledaj jos jednom sta je napisao drgonzo i shvatices.
IceMan je offline  
Stara 28.4.2006, 12:17   #9
Atila
Starosedelac

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Atila Slanje poruke preko Skypea korisniku Atila

Алис је Вејдова ћерка, мислим да Алма није, па зар би то учинио својој ћерци, такође на снимку на задњем лаптопу кад говори о томе да је у природи човека да ствара чудовишта, а да та чудовишта уништавају своје креаторе каже и да је Алмине способности приметио неки други научник, ваљда би он као отац то први приметио.
Atila je offline  
Stara 28.4.2006, 16:11   #10
IceMan
Član

Da,ali Alma mu je cerka.Zato sto na kraju,ne secam se bas najbolje kad on udje u onu sobu gde je komora sa Almom.Kad je oslobodi kaze nesto,ne secam se sta,ali mislim da je to dokaz da je Alma njegova cerka.Nisam siguran.
IceMan je offline  
Stara 28.4.2006, 16:53   #11
drgonzo
Član

Naterali ste me da malo istrazujem u vezi Alme, i kao sto me pamcenje sluzi, Alma je Harlanova cerka :

http://www.feargame.net/wiki/index.php/Harlan_Wade
Alma shares his surname, and although it is not stated in the game what their relationship is, he is most likely her father. He is something of an enigmatic character, and it is not clear how much guilt, if any, he feels for the horrible things Alma endured as part of Origin.

http://forums.amd.com/lofiversion/index.php/t64541.html
The old scientist wade was your grandfather and his daughter was your aunt. What they did was they used Almas dads dna to pregnate her and then thats how you and fettel were born. If you notice on one of the papers it says alma wade. On her 18th birthday they pulled the plug on her stasis and she died in 6 days. So now shes dead and shes trying bring you to her and kill you so that you can be with her. Youre actually slightly telepathic in the game. Its only to the extent that you can fight her off in your mind though. So basically youre strong enough to fight her off but weak enough that you arent intune enough for her to take over your mind. If you remember in one of the flashbacks she screamed WHERE ARE YOU TAKING HIM HES MY BABY. If you remember jwanizky or what ever said that she was scared of you. Its a really awesome story. I would go into it more but im going to end up typing like 6 paragraphs so.

http://www.gamershell.com/pc/fear/us....html?id=18850
An attempt to genetically engineer exceptionally powerful psychics for use in military applications, Project Origin was intended to create a new kind of telepathic super-soldier. This enterprise was spearheaded by Armacham scientist Harlan Wade. To implement his concepts, it was decided that a potent psychic would need to be found and then cloned, perhaps even attempting to alter the mind further to produce even greater abilities. In a perverse, twisted turn, the person selected for this role was the child of Harlan Wade, Alma.
drgonzo je offline  
Stara 28.4.2006, 17:39   #12
Atila
Starosedelac

Како сад контам, Алис и Алма су сестре, што значи да је Фетелу и главном лику Алис тетка.
Atila je offline  
Stara 28.4.2006, 18:49   #13
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 160 puta na 137 poruka

znaci, ovde je bilo i incesta, blago meni spanska serija na kvadrat. znaci Almin cale je oplodio svoju cerku, a tvoju kevu. lele, kakav perverznjak
Mr. Garrison je offline  
Stara 28.4.2006, 19:17   #14
Magneto
Starosedelac

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 120 puta na 46 poruka

S obzirom na to da utvrdiste ko je ko, ko je čiji te kako i s kim i detaljno objasnili priču, možete da se vratite na neku od mnogobrojnih tema pokrenutih u ime ovog FPS-a. Na primer:

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=543
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=3797
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=4589
Magneto je offline  

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
F.E.A.R VS Quake 4 Chaos Tekstovi u SK 113 25.11.2009 20:52
F.E.A.R. Rocker Akcione igre 261 19.1.2009 15:55
najis3povanija scena u F.E.A.R. iMa_NeKo_PljUgU Akcione igre 64 7.8.2006 0:25
F.E.A.R. vs. PC Nikola_BN Akcione igre 30 27.3.2006 1:29
F.E.A.R. problem IceMan Akcione igre 17 20.3.2006 16:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:53.