![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Dakle moj problem je sledeci(resiv je! samo van mojih saznajnih mogucnosti) kupio sam doticni laptop pa sam pokusao da instaliram 64 bit xp radi iskoristenja memorije itd. ali mi to nije poslo za rukom!
Evo sta se desilo posto je zavrseno ucitavanje xp-a sa diska u trenutku kada je trebalo da na plavom ekranu pokrene setup on je izbacio gresku takodje na plavom ekranu ispisanu belim slovima (ekran smrti) da setap mora da prekine zbog moguceg virusa na disku, uglavnom nije ga bilo moguce instalirati kao normalnu 32-bitnu verziju! Potm sam instalirao 64 bit Vistu koja radi. Comp ima SATA hd za koji verovatno treba nesto instalirati pre xp-a ali sta ikako da se instalira da bi mi ovo cudo koje prizeljkujem od os skole proradilo kako treba (kako ja hocu) mozda se da primetiti da NE komentarisem Vistu jer je to za sadu samo nuzno ZLO!! ![]() Ako moze i neki link gde mogu da nadjem malo vise o doticnoj grafickoj u navedenoj masini 9400M. Mogu li da instaliram Service Pack 3 na ovaj xp. Hvala unapred ovaj put cu da odlozim asimilaciju, nemam net nego kad svrnem kod druga onda pregledam odgovore! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Iskljuci AHCI i problem bi trebalo da se resi sam od sebe. Vecina novih notebook-ova dolazi sa AHCI-jem ukljucenim jer se vecina pravi za Vistu. AHCI je Sata Native Mode, prebaci to na IDE i procice instal bez problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
možda stvarno ima viru5 na tom disku, a sigurno je zbog nekompatibilnosti xp sa novim hardwerom, isključi ACHI u biosu ili integriši drajvere za sata u instalaciju, a to verovatno i ima u xpsp3 x64 instalaciji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Kako da integrisem sp3 u instalaciu od xp kad je to ISO file? Probacu ovo u BIOS-u da iskljucim odnosno promenim ali kakvog onda to ima uticaja na performanse?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Nisam dobro pitao, odakle mogu da povucem takvu instalacionu verziju xp (xp 64 bit sp3!)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Gde mogu da nadjem te (potrebne) SATA drivere I kako da ih dodam?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Pa, trebalo bi da su stigli na disku sa drajverima od laptopa. Ako ih nema, moraces da skidas sa sajta proizvodjaca. A najlakse ces ih integrisati uz nLite. Mada, mislim da ti drajveri vec postoje u samom XP-u. Samo u biosu notebook-a prebaci Sata Native Mode u IDE rezim, i probaj da instaliras XP tada, mislim da ce to odraditi stvar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 27.8.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Evo ti ovde uputstvo za instalaciju XP-a na SATA disk i koriscenje nlite-a - UPUTSTVO.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Panta Rei na korisnoj poruci: | ||
BORG (27.6.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |