![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Posedujem Blitz, PC 3200, 256 MB DDR-RAM 400 MHz - zelim da dodam jos jedan ddr-ram od 256 MB, 400MHz, pa, me interesuje sa kojom poznatijom memorijom bi bilo najbolje za uparivanje. Ne zelim da uzimam poseban ddr od 512 MB, vec, stari da prosirim. Ploca je Asus A7N8X-X, procesor Barton 2600. Hvala unapred!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 6.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
pa naravno da je najbolje upariti sa identicnim modulomn sve ostalo moze biti nestabilno (cuo sam ko je stavio razlicite module da mu se win srushio i sl. stvari)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Ako uspes da nadjes indenticni modul to bi bilo najbolje ili mozes probati sa nekim drugim modulom koji ima iste latencije,oznake i cipove,ali ti ovde niko pouzdano ne moze reci da li ce raditi ili ne!Vidi sa prodavcem da ti pozajmi modul na probu ili da ti njemu odneses vec postojeci i das mu kao polovnu robu,a da uzmes dva nova indenticna i doplatis
Poslednja ispravka: Staronsky (15.4.2006 u 23:48) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Ма однеси комп код неког продавца, реци да ти уграде још 256MB RAM-a и нема проблема јер ће се онда они мучити са проналажењем модула који одговара
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
@Atila, Jes pa da mu komp sedi mesec dana ili jos bolje da ga nosi skoro svaki dan i da se nervira.
@stojanovic ako ne nadjes slicnu memoriju najbolje da tu prodas i lepo kupis dve iste, ili jednostavno rizikuj |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
pA vidi da nađeš identičan, tada možeš da uključiš dual channel, brže radi memorija. Ako ti nije bitna brzina, stavi bilo koj modul.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
@Oliver - na toj ploci nema DualChanell
A i ja ti prporucujem da prodas taj modul i kupis dva ista!!! Mada, meni su jedno vreme na MSI K7N2 Delta-L radili u DualChanellu ACE 256MB (PC266) i PQI 256MB(PC333) bez problema!!! Poslednja ispravka: RED CROSS (17.4.2006 u 9:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
aka Shon3i
|
![]()
Tesko je naci takav modul te memorije, inace ako bih mogao nekako da se dogovoris sa prodavcem da uzmes memoriju na probu pa da testiras GoldMemory-rijem,a ako sve radi slobodno kupi. JEr kompaktibilnost memorijsih modula ne zavisi samo od memorije nego i do ploce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
Ili prodaj taj pa doplati i kupi dva ista od po 256 MB ili jedan od 512 MB. A možeš i da tražiš identični modul, ali ne verujem da ćeš u tome uspeti, tako da to je bolje ovo prvo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Hvala svima na savetima. Iskombinovacu Vase predloge, pa cemo videti. Buduci da je tesko naci odgovarajuci modul, ako neko sazna gde ima isti da se kupi, molim javite. Interesuje me da li je neko isprobavao kombinaciju jeftinijih memorija (tipa moj Blitz, itd.) sa, recimo, Kingston, Kingmax... i kakva je kompatibilnost? Inace, ploca ne podrzava dual chanell, a i brzina mi je bitna.
Jos jednom hvala svima, a, ako se jos necega setite - javite se! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
|
![]()
Ako ne podrzava dual chanel boli te onda. STavi bilo koju memoriju, koja ima bolji timing i da je DDR 400 i velike su sanse da ti rade. Naravno radit ce pod setovanjima slabijeg modula.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
aka Shon3i
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Novi član
|
![]() Citat:
U svakom slucaju, ako ne prodam negde memoriju, radice naknadna kupovina. Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
aka Shon3i
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Novi član
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 3 puta na jednoj poruci
|
![]()
Evo tek sad sam procitao o tvojim dilemama kako upariti memoriju. Mozda ce ti pomoci ako ti kazem da ja imam slicnu plocu i dve razlicite DDR memorije 400 Mhz . Jedna je PQI a druga Kingston moja ploca je A7V8x-x. Ove dve memorije kad bih imao plocu koja radi u dualu nebi mogle da se upare. A ovako rade savrseno . Postoje situacije kao sto su predhodnici rekli kad se dva modula nikako ne uklapaju. Imas i opciju u BIOS-u gde treba prebaciti frekvenciju na Auto onda se mogu (cesto) upariti memorije i razlicitih Herca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Kao sto sam vec rekao, menu su radili u Dual PQI i ACE!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
preporuka DVD plejer | beavis | ŠDK - Foto i audio/video | 3 | 13.5.2007 21:01 |
Preporuka MP3 playera !!! | SFRJ-Forever [CG] | ŠDK - Foto i audio/video | 7 | 10.4.2006 9:59 |
preporuka za diskman | jagodanbg | ŠDK - Foto i audio/video | 9 | 10.2.2006 22:45 |
Preporuka... (maticna ploca) | mad_skillz | ŠDK - Osnovne komponente | 8 | 20.1.2006 21:38 |
Preporuka za graficku | Jim Bravura | ŠDK - Grafika | 35 | 7.12.2005 1:14 |