![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Uzeo sam hard disk Western Digital od 120 GB?
Nemam iskustva sa tom markom pa me zanimaju misljena. Kakvi su njihovi hardovi i tako dalje.?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Danas su ti svi hardovi nesigurni.
Inace WD je jedan od najrenomiranijih proizvidjaca, radi tiho i dosta brzo. Ja imam par njih pa sam zadovoljan. Zagadio mi se samo Poznati Deskstar IBM, koji je ipak u svoje vreme bio najbrzi, ali jih je crklo 90% |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 13.11.2005.
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Ma wd je8e keve, ja ga imam i u radu ga necujem.
Odem kod druga (maxtor) a ono tandrce ko ludo ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 14.11.2005.
|
![]()
WD je losiji samo od Seagate-a. Ali je i jeftiniji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
A zar nije trebalo da prvo postavis pitanje pa onda da kupis?
![]() Ja sam pre neki dan kupio 160GB Western Digital. A imam i jedan Maxtor. WD zaista ne cujem. Inace, tu gde sam ga ja kupio, Seagate nije skuplji od WD-a vec su tu negde. Po meni je to sve isto. Svaki moze da se pokvari. U pravu su ljudi koji kazu da se Maxtor najvise kvari jer se najvise i kupuje. Ja sam hteo da uzmem Seagate ali mi je jedan drugar rekao NE, uzmi WD i ja nisam pitao zasto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 1.11.2005.
|
![]()
I ja imam 80G WD 800jb dosta je tih ali primetio sam da jedan giga racunaju kao 1000 mega.Jedino to je zamerka ostalo je OK
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Још нисам чуо за такву појаву. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]() Citat:
Svi se nesto loze na Seagate a ti diskovi su i najsporiji i najbucniji. Uopste ne znam ko je pustio tu pricu da su Baracude tihe i brze. Kako su pritome i najskuplji, ne vidim ni jedan razlog da iko preporuci Seagate. Jedino u cemu su najbolji jeste 5togodisnja garancija, medjutim meni to pored buke i sporosti ne vredi 20% vise cene. WD i Hitachi su trenutni lideri. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Darth Moderator
|
![]()
Diskovi su u proseku manji za 7 - 7.5% u odnosu na specificiran kapacitet deklarisan u GB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
Mislio sam da je ta neka matematika. Pa pošto vidim da ste napisali 7-7,5% ako Vam nije teško ne bi škodilo malko edukacije, bar meni. Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Segate je izbacio model na 10.000rpm. Po kvalitetu i kvarljivosti nista nije bolji od IBM-a i modela Desk Star. Na njima slobodno mozete da topite cvarke za zimu. ![]() Neko prospe buvu a ostali se cesaju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Darth Moderator
|
![]() Citat:
A proizvodjaci racunaju 1GB = 1 000 000 000 I eto ti ga 7.3741824% gubitka na racunanju. U realnosti nije tacno tako jer neko niko ne pravi disk od tacno 160GB, bilo da su pravih GB, bilo da su "ovih lazljivih". Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Video sam je drugove WD od 80 Gb i 120Gb.Tihi su vrlo,ali nista posebno.Zasto bi Seagate davao vecu garanciju za dzabe?Cek samo da se setim garancija za WD kod nasih dilera...a da 1 godina!I sad se ja pitam kako se oni vise isplate?Vise volim ono dobro staro krcanje kod HDD-a nego da se i ne cuje,pa mi sve jedno kad crkne(ipak je to jedna godina garancije).WD=Maxtor +prigusivac.To sto se tice performansi je totalno nebitno za obicnog korisnika koji ucitava nivo u Far Cry-u.Za jednu sekundu manje nece zivot da mu propadne,right?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Darth Moderator
|
![]()
Zavisno gde kupujes, WD diskovi se mogu dobiti i sa 3 god garancije.
Moj 1200JD ima upravo toliko. Sto se tice garancije, razmisli, kome treba duza garancija. Dobrom proizvodu ona i ne treba ![]() Ovo je cisto na osvrt da "duza garancija = kvalitetniji proizvod". Nije. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() PS: Meni je isti fazon i sa MMC karticom u telefonu... 256 ispadne 245mb, a telefon 100% ne snima nista sistemski na nju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da je WD dobar pazar. Raniji modeli su pravili probleme tipa: nece da radi u masini ako jos neki uredjaj nije nakacen na IDE. Imam jedan WD od 10 GB
![]() ![]() U svakom slucaju, ako budem pazario neki drugi hard uskoro, to ce sigurno biti WD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]()
Ocigledno meni nije jasno kako se njima isplati da mi menjaju HDD na svakih godinu dana,i tako 5 godina?Ako tvrde da ce HDD da radi 5 godina bez problema,a WD 3 onda je razlika ocigledna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sta mislite o napajanju Chieftec CFT 600W, vredi li kupiti ga | ivanza | ŠDK - Ostale komponente | 10 | 13.8.2008 14:00 |
Western Digital VelociRaptor 300 GB | Garson | Nosači podataka | 12 | 9.6.2008 14:19 |
sta mislite o ovoj konfiguraciji | djole 022 | Šta da kupim? | 14 | 5.9.2007 14:17 |
Problem sa digital output | bohem | Zvuk na računaru | 2 | 4.4.2007 9:42 |
Ljudi sta mislite o JVC Everio MG37 HDD cameri? | endrenovi | ŠDK - Foto i audio/video | 1 | 18.3.2007 16:19 |