![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]() ![]() Cao, u pitanju je mashina malo starije dobi, Dell GX240, Ima instaliran legalan Windows XP Home, koristi Avira AV, nema virusa (skenirano, proveren startup, trebalo bi sve da bude OK) ALI posle nekog vremena (od 1h pa nekad i posle 20min) blokira se desktop, a mish moze da se krece po ekranu, i tastatura daje znake zivota (moze npr da se pali/gai num lock). Tada, nijedna stvar ne radi, hdd se ne cuje uopste... Radjen reinstall, cist windows bez icega i opet isto. U servisu su zamenili grafu (kao to je bio problem) ali se isto desava! Poludecu, ne znam sta da radim, molim vas, ako neko ima neku ideju... ne bi voleo da me opet predju... Hvala i pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Treba svakako proveriti memoriju (recimo memtestom86+ ), a ne bi bilo zgoreg testirati i HDD (najbolje utilityem sa sajta proizvođača). Ako nisi siguran da to možeš da obaviš sam, odnesi komp u neki drugi servis (ako ovom ne veruješ), bar servisa za računare ima na svakom ćošku
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
Salito (9.3.2009) |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]()
Hvala, tako sam i sumnjao ili je hdd ili ram. Samo si mi potvrdio sumnju, hvalaaa, probacu da reshim to.
Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Moje je mišljenje da je verovatno matična ploča u pitanju, pošto sam viđao takvo ponašanje uglavnom kod starijih računara i obično je vezano za otkazivanje naponskih jedinica na MB. Naravno memorija nije isključena, ali problem sa memorijom obično rezultira sa plavim ekranom ili restartom. Proveri ti prvo memoriju pa redom, dok ne nađeš uzrok.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vlajo na korisnoj poruci: | ||
Salito (9.3.2009) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Ја мислим да је у питању меморија: мемориски тестови (барем некад док сам имао стари комп) уопште нису ништа показивали, тако да је једино сигурно пробати са другим стиком...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Molim vas pomozite !!! | Flatron | Šta da kupim? | 4 | 13.8.2008 1:29 |
Molim pomozite, posao mi zavisi od ovoga (Thunderbird)! | salegl | Aplikativni softver | 20 | 3.4.2008 22:28 |
Molim vas pomozite, hitno je! [crk'o hard] | salegl | Kvarovi | 11 | 19.1.2008 0:49 |
Molim Vas pomozite ili ode 60GB mjuze !!! | Atila Petrovic | Kvarovi | 6 | 5.10.2006 16:20 |