![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
U pitanju je nova mašina
Maticna - Asus p5qe Procesor - Inte Core 2 Duo e7200 Ram - 2*1Gb DDR2 Kingstone Hyperx Graficka - Gainward 4850 GS HDD - 640 Gb WD TV karta - Leadtek Winfast tv2000 xp expert radila je citavih 4 meseca do danas. Već duže vreme mi izbacuje plavi ekran zbog mrežne karte i utorrent-a sto ni sa novim driverima nisam rešio. Danas sam posle dva puta za redom izbacivanja plavog ekrana rešio da fleshujem bios i učitam fabrička setovanja međutim kad sam stisnuo dugme za palenje samo je zasvetlio i ugasio se nisam na to obraćao pažnju pošto imam glupe kulere sa plavim svetlima koji znaju prilično da blicnu kad se računar pali, tako da sam opet stisnuo dugme za palenje i dobio plamičak ![]() ![]() oznaka mu je nikos pa102fdg stoji odmah pored onog konektora za kuler, takav sličan stoji pored svakog konektora za kuler na ploči. Računar sad radi, nisam još uvek probao da ga "stresiram" ni sa čim pošto ne znam da li taj tranzistor ima efekta na ostatak ploče. Naravno u servisu su mi rekli da fizički kvarovi ne ulaze pod garanciju i da jedino što mogu je da mi ljubazno zamene sa novom i da mi lepo naplate. Mene interesuje da li ja mogu da zamenim taj izgoreli deo sa novim ako ga nadjem ili ako ga nenadjem da li računar može da radi bez njega ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
Da li si nesto klokovao? Ako nisi nosi u servis moraju da ti zamene.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Probao sam čim sam ga sastavio digao procesor na 3.17 Ghz i kasnije sve vratio na standardna podešavanja. Od tada nisam dirao ništa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Oni moraju da zamene plocu, probaj da utaknes neki kuler u taj konektor pored izgorelog tranzistora, ako culer ne radi odneses im i kazes da coler nece da radi, a to znaci da poloca ne radi ispravno tj da podleze garanciji. Pokusaj da zamenis tranzistor na ploci moze da zavrsi katastrofalno ako nisi vest sa lemelicom, a i ako jesi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Pokušaću to sa kulerom što si rekao pa ću videti. A odneću im računar da pogledaju iako znam šta će reći ali opet bar ću znati da od zamene pod garanciom nema ništa tako da će mi jedino preostati zamena tog tranzistora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Član od: 19.2.2009.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 13 puta na 9 poruka
|
![]()
Nemoj sam da ga menjas,zapamti da su ploce petoslojne....
Bolje ga vracaj na zamenu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Kuler radi na tom konektoru, probao sam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Posto poluprovodnik, ocigledno ne koristi nicemu, mogao bi da pozoves Niko-Sem, pa da pitas (provided link). Ne salim se, btw
http://english.niko-sem.com/in/front...Part=Locations |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Onda trazi nesto sto na kompu sto ne radi i na tvom osnovu trazi drugu plocu. A ako sve radi onda taj tranzistor verovatno ne treba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
alo bre mora da treba, mozda je nesto vezano za mreznni konektor ili bilo koji drugi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
gle zvanicno mora da ti zamene... to sto je izgorelo ne znaci da si ga ti s*ebo.
ja takodje ne vidim drugi nacin da se neki kompjuter hardverski pokvari... lepo spomeni trzisnu kontrolu usput ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Danas sam odneo računar u servis i dobio fantastičan odgovor od njih. Rekli su mi da oni jednostavno ne znaju kako mi se pokvarila ploča i sta je dovelo do crkavanja tranzistora na njoj ali su mi zato rekli da će mi rado istestirati ostale komponente i to lepo naplatiti. Pa koji će mi *urac sve te komponente ako mi ploča ne radi !? Da ih obesim o retrovizor umesto jelkice ? Naravno rekli su mi da oni ne priznaju takav kvar pošto je fizičke prirode i tu nema garancije ni reklamacije pošto jeli ti ni dobavljač ne prizna takav kvar. A šta je dovelo do toga oni ne znaju, napajanje nisu ni proverili iako su rekli da će ga proveriti zbog mogućnosti nekog napona šta li već, tek na moje insistiranje su ga testirali i ustanovili da je ispravno. Nije mi jasno što lepo ne uzmu i iščupaju ploču iz kućišta i bar pokušaju da ustanove šta je u pitanju za to su brate plaćeni a ne ovako, ej izgorio ti tranzistor, jok ne znam. Da sam hteo da kupim neko *ranje brate kupio bih najveći krš i bio srećan, ovako sam pukao dooobre pare za ploču i dobio sam ništa. Uopšte nisam pametan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka
|
![]() Citat:
![]() izgleda da ćeš ipak morati da okreneš tržišnu inspekciju....mada ako je problem nastao usled nestanka struje ili problema sa električnom mrežom ili lokalnom instalacijom onda prodavac neće biti odgovoran ![]() mislim da bi ti bilo najbolje da se držiš toga da si dobio takvu ploču ili da je ploča počela čudno da miriše na paljenu plastiku i da si onda otišao da je menjaš a da one jajare nisu hteli da ti je zamene....aj nam lepo reci kod kojih si šabana pazario komp da znamo gde da ne kupujemo..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
sad lepo napisi na forumu koja je to firma pa ce malo da ih pljujemo dokle god se ne napravi hype i dok se neko od lica iz firme ne registruje na forum i da objasnjenje.
Ovo je stvarno extra jadno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
dođe ti da ih.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
Član od: 19.4.2007.
Zahvalnice: 191
Zahvaljeno 91 puta na 72 poruka
|
![]()
brukaju se,kolko se ja razumem,komponenta ne podleze garanciji ukoliko je kupac( vlasnik ) komponente naneo fizicke povrede
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Novi član
|
![]()
Čisto da se zna u pitanju je prodavnica IQ Computers iz Novog Sada, malopre sam se vratio od njih apsolutno razočaran ili ne znam kako da opišem ovo frustriranje. Sinoć su mi rekli dođi ujutro pa ćemo pokušati naći neko rešenje. Odem lepo jutros kod njih predstavim se ko sam i onaj majmun sto je bio za pultom mi donese računar i tutnu napisan broj na papiriću i web stranicu asus srbija i ćuti ? Pitam ga šta je ovo ladno kreten kaže zovi asus pa se dogovori sa njima, mi tu ništa ne možemo, pa od koga sam ja kupio ploču što oni nisu zvali pa se dogovarali *ebo im ja mamu. Ubrzo je sišao još jedan malo stariji debil, valjda je on gazda, šef šta god, koji nema pojma šta je testirano a šta nije isto kao i svi pojedinačni debili koji tamo rade, tu je on počeo da mi prosipa pamet i da mi poredi rad ploče koja je kupljena u prodavnici sa računom garancijom koju oni kasnije ne uvažavaju, sa sipanjem lošeg benzina kupljenog na ulici u auto. ALO breeeee !!!!!!! Naravno od svoje priče o struji nije odustajao a kad sam ga pitao šta je uzrok odgovor je bio '' Pa vidiš mi to ne možemo da utvrdimo ali možda postoje servisi koji mogu ali sumnjam na napajanje'' pa kako napajnje majku mu kad su to isti *ebeno napajnje već testirali i sazvakali sto puta i utvrdili da valja. Njegova preporuka je da ja zovem asus ili ako hoću da zovem inspekciju pošto oni se kao ne boje pošto rade već 16 godina bla bla bla... Tako da sam staja neko vreme nesvesan šta stoka priča i šta se dešava, uzeo sam računar i izašao. Sad kontam da li da zovem inspekciju i idem tamo i svađam se i dalje i budem bez računara ili jednostavno da se pomirim da đubrad počevši od iq-a pa sve do asus-a jednostavno neće ništa da urade povodom toga ? Da zavo sam i tehničku podršku i dobio nekog čudaka koji mi je rekao da on nije serviser za matične nego za monitore ali da ovi iz iq-u moraju da uzmu ploču i da sačekam dok ne proveri samo što je to čekanje prekinuto sa tut-tut zvukom. A da ću kerovima iz iq-a oprostiti ovo NEĆU pa makar išao nekim drugim nekonvencionalnim tokovima zapamtiće izgorelu asusovu ploču.
Poslednja ispravka: marjan (26.2.2009 u 14:43) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Novi član
|
![]()
Zamolio bih vas samo da ako možda znate gde bih mogao da nađem takav tranzistor da mi javite bio bih vam strašno zahvalan. U Sprintu u Novom Sadu sam gledao i nemaju tako nešto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
razumem tvoje razočarenje, ali nemoj da se nerviraš zbog idiota u IQ Computers-u, lepo im okreni inspekciju, možeš i udruženje za zaštitu potrošača http://www.consumer.org.rs/ da pitaš za savet, i ispričaj sve ovo što si rekao nama i obavezno spomeni da su te prodavci već nekoliko puta odj*bali totalno neosnovano jer nisu sproveli nikakav test na ploči, već su ti na svako tvoje pitanje odgovorili sa ''možda'' i ''ne znamo''......mislim stvarno da to ne bi trebalo da budu zaključci (ne)ozbiljne firme koja se bavi prodajom i servisiranjem kompjutera i komponenti.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Neće da radi defragmentacija | - TERMINATOR - | Operativni sistemi | 21 | 4.9.2009 16:48 |
Ljudi, ne radi Internet, spor je računar, pomoć! | HypeR | Zaštita | 22 | 17.1.2009 11:49 |
Radi pa ne radi | ucitelj paracin | Kvarovi | 3 | 19.5.2007 10:47 |
DA LI GF 7300GT radi na konfiguraciji... | Rinswind | Grafika | 22 | 23.11.2006 11:03 |
DDR400 Radi na 200MHz? | madsrdjan | Osnovne komponente | 6 | 13.10.2006 14:49 |